NUjijStats voor Frits_Jansen

14,598

Respect

Respect/dag 8.49
Respect/reactie 2.34

6,232

Reacties

Reacties/dag 3.62
Meeste reacties op 1 dag 37
Gestart op 04-10-2019

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 30-11-2022 15:11 op
Die dwangsom geldt voor alle bestuursbesluiten, niet alleen voor asielaanvragen. Er zijn wel handige jongens die bijv. met onredelijke WOB verzoeken opzettelijk aansturen op zo'n boete.

1 respect 30-11-2022 15:09 op
@Matthayus: de bedoeling is natuurlijk dat WEL snel beslissingen worden genomen. Dat helpt niet alleen de betrokkenen, maar ook xenofobe vluchtelingenhaters zullen wensen dat afwijzingen sneller worden besloten. Verder is het niet per se duurder om snel een beslissing te nemen die toch een keer moet worden genomen.

2 respect 30-11-2022 15:05 op
Nee, je hebt recht op een tijdige beslissing. Die ook een afwijzing kan inhouden trouwens. In strafzaken wordt ook strafvermindering gegeven als de verdachte te lang op een oordeel moet wachten. het is een kwestie van fatsoen dat je mensen niet jarenlang laat bungelen.

7 respect 30-11-2022 15:03 op
Dat is echt een probleem. Het mechanisme ontbreekt om het kabinet te dwingen voldoende geld beschikbaar te stellen voor rechtspraak. Dan wreekt zich dat wij in Nederland geen constitutionele rechter hebben. In Duitsland heeft zo'n rechter een keer hardop gezegd dat geen wetten mogen worden uitgevaardigd als er geen geld is om ze uit te voeren.

0 respect 30-11-2022 14:31 op
Er zijn niet alleen economische sancties tegen Rusland ingesteld. De massale uittocht van buitenlandse bedrijven en instellingen uit Rusland plaatst het land in een isolement, en belemmert jonge Russen in hun carrière.

2 respect 30-11-2022 14:28 op
Worden linkse demonstranten in Nederland harder aangepakt dan rechtse? U heeft het waarschijnlijk over de coronaprotesten, maar ik weet niet of je die links of rechts moet noemen. Verder worden demonstraties in Nederland niet "aangepakt", alleen ordeverstoringen. en daarmee gaat inderdaad wel eens iets fout.

16 respect 30-11-2022 14:24 op
Uit de reacties hieronder blijkt dat men niet begrijpt wat er in Hongarije aan de hand is: namelijk dat Orbán alle EU subsidies doorsluist naar een kleine kring van vrienden die daar schatrijk van worden, en hij vergeet zichzelf natuurlijk ook niet. Ingewikkelder dan dat is het niet. Oligarchen dus - en dat het daarmee helemaal de verkeerde kant uit kan gaan zien we aan Poetin. Voor de duidelijkheid: Polen is onvergelijkbaar. Daar willen ze af van communistische rechters, maar kunnen die niet zomaar ontslaan.

5 respect 30-11-2022 11:48 op
Een land met 1,4 miljard inwoners is al gauw een "wereldmacht". Was deze man enigszins liberaal? Dat blijkt uit het verhaal. Helaas is het vaak een golfbeweging: een sterke leider oogst waardering doordat hij orde op zaken stelt, maar ontspoort vervolgens als dictator, van die Duitser die in 1933 de macht greep tot Poetin.

1 respect 30-11-2022 11:30 op
Ik vraag me bij zulke berichten af wat er gebeurt als Poetin plotseling besluit dat hij zijn doel bereikt heeft, stopt met de vijandelijkheden, en wij weer onbeperkt Russisch aardgas gaan importeren. Gaan we dan een deflatie beleven? Ook dat verstoort de economie.

0 respect 30-11-2022 11:27 op
Als iemand werkelijk een gevaarlijke stof bij zich heeft is het te prijzen als hij dat komt melden.

3 respect 30-11-2022 11:25 op
Art. 285 Sr gaat over bedreiging, maar dan moet je wel zeggen dat je iets van plan bent, en niet alleen dat je iets gevaarlijks bij je hebt. Het bericht is onvolledig. De man zal zich niet beperkt hebben tot de mededeling dat hij een gevaarlijke stof bij zich had, maar gezegd hebben dat hij er iets mee zou doen. Waarom half Schiphol dan moet worden afgezet is een andere vraag. Een bommelding is gevaarlijk, maar als deze man zijn gevaarlijke stof bij zich *houdt* is er niets aan de hand.

5 respect 30-11-2022 11:20 op
Wat is een "gevaarlijke stof"? Voor het wegtransport wordt tandpasta als gevaarlijke stof beschouwd, want als een tankauto met tandpasta kapseist wordt de weg spekglad. Maar de meeste toeristen zullen wel tandpasta meenemen.

0 respect 30-11-2022 10:56 op
Die man is te prijzen. Hoeveel mensen hebben niet gevaarlijke stoffen bij zich zonder daar melding van te doen! Maar het wel een beetje raar om te liegen dat je een gevaarlijke stof bij je hebt als dat niet zo is.

4 respect 30-11-2022 10:54 op
Raar verhaal. wat zei die man precies? Het is niet verboden om een gevaarlijke stof bij je te hebben, en het is ook niet verboden om dat te melden, tenzij je zegt dat je daar iets gevaarlijks mee gaat doen. Overigens is dan pas sprake van bedreiging. Ik sluit niet uit dat de KMar wat hysterisch reageerde, en Schiphol Plaza misschien wel afsloot om te demonstreren dat ze onze veiligheid zo geweldig ter harte nemen.

1 respect 30-11-2022 10:29 op
Ik ben een paar keer als (Nederlandse) toerist naar Oekraïne geweest en zou daar ook nog wel een keer heen willen. Het is niet zo ver en je kunt er zonder visum heen. Ook "verantwoord" met de trein

0 respect 30-11-2022 10:15 op
Ik denk dat de reden is dat in Nederland de extreem rechtse VVD domineert, en die wil niet dat vluchtelingen hier "wortel schieten" en nooit meer vertrekken. Maar het is waar dat Oekraïners vaak zou gauw mogelijk terug willen naar hun ooit zo mooie land, en sommigen zelfs terugkeerden - op een moment dat dat eigenlijk nog te gevaarlijk was.

5 respect 30-11-2022 10:10 op
Tweederde heeft dus geen werk, maar komt dat misschien doordat de vluchtelingen vooral moeders en kinderen zijn, terwijl de mannen blijven vechten tegen de Russen? Natuurlijk, ook een moeder kan werken, maar onder de huidige omstandigheden is het ook nodig dat ze veel aandacht besteden aan hun kinderen.

0 respect 30-11-2022 09:32 op
Is het werkelijk waar dat nog tot midden december alle normale TV-programma's moeten wijken voor voetbal, voetbal en voetbal? Ik kijk op zijn tijd ook wel naar een wedstrijd maar dit is volkomen overdreven, temeer daar de spelen in Qatar gaan over commercie en politiek, en niet over sport.

2 respect 30-11-2022 09:19 op
Allerlei groeperingen gaan heel onzuinig om met energie. Dat motiveert mij niet om als individu wel zuinig te zijn. Overigens zijn er zat winkels die wel de (schuif-)deur dicht laten, dus nodig is het niet om 'm open te laten.

5 respect 29-11-2022 20:06 op
Onzin. Afghanistan is onvergelijkbaar. De Afghanen stonden niet allemaal te springen om westerse hulp, Oekraïne wel. Poetin moet toch op een dag begrijpen dat vorig jaar maart zijn missie al mislukt was, en dat eindeloos vandalisme hem ook niet blij kan maken. En al zou Zelenski willen opgeven, waar moet hij dan zijn? Poetin erkent de regering in Kyïv niet, die wil dat de NAVO zich terugtrekt, maar het verdrag staat niet toe dat landen uit de NAVO worden getrapt, als we dat al zouden willen. Misschien moet XI een keer zeggen: Vladimir, zo is het genoeg.

2 respect 29-11-2022 15:09 op
Artikel 285 wetboek van strafrecht: Bedreiging 1. Bedreiging met openlijk in vereniging geweld plegen tegen personen of goederen, met geweld tegen een internationaal beschermd persoon of diens beschermde goederen, met enig misdrijf waardoor gevaar voor de algemene veiligheid van personen of goederen of gemeen gevaar voor de verlening van diensten ontstaat, met verkrachting, met feitelijke aanranding van de eerbaarheid, met enig misdrijf tegen het leven gericht, met gijzeling, met zware mishandeling of met brandstichting, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie." (= maximaal € 22.500) Dat roept de vraag op wat die man heeft gezegd, behalve de mededeling dat hij gevaarlijke stoffen bij zich had. Daar zwijgt het artikel over. Gevaarlijke stoffen bij je hebben is niet per se strafbaar, zeker als je het eerlijk meldt.

5 respect 29-11-2022 12:14 op
Ik heb me vroeger met de transportsector bezig gehouden, en daar geldt tandpasta als een gevaarlijke stof, want als een tankauto met tandpasta omvalt wordt de weg spekglad. Was hier een toerist onderweg met een toilettas?

7 respect 29-11-2022 11:11 op
Kernprobleem is het totale falen van de NS, een monopolist die zich niet van zijn klanten hoeft aan te trekken. Ik zit nu in Berlijn waar op de drukke lijnen iedere drie minuten een bus, tram, U-Bahn of S-Bahn voorbij komt. Onze Randstad is ongeveer zo groot als Berlijn, maar zelfs tussen grote steden rijdt hier vaak maar twee keer per uur een trein.

8 respect 29-11-2022 10:57 op
Ik maak me zorgen: * dat dit weer belastinggeld gaat kosten * dat de programmering van de TV weer wordt ontwricht, omdat allerlei programma's moeten wijken voor voetbal als Absolute Prioriteit * dat ongezond nationalisme wordt aangewakkerd. Ik heb ooit een schwarz-rot-gold shirt gekocht, puur als tegengeluid, maar trok dat na dringend advies toch maar niet aan, want voetbal is oorlog: je wordt zo in elkaar geslagen.

0 respect 29-11-2022 09:07 op
Elektronica wordt almaar goedkoper. Zodat de fabrikanten almaar nieuwe dingen moeten bedenken om er nog wat aan te verdienen. Ik werkte voor een computerbedrijf dat voor miljoenen watergekoelde supercomputers verkocht, maar door de ontwikkeling van de techniek schrompelden die ineen, en tegenwoordig presteert een laptop meer dan zo'n joekel van weleer. Fijnd voor de gebruikers maar de dood in de pot voor mijn vroegere werkgever.