NUjijStats voor Gebruikersnaam5

10,872

Respect

Respect/dag 5.28
Respect/reactie 7.67

1,417

Reacties

Reacties/dag 0.69
Meeste reacties op 1 dag 19
Gestart op 08-10-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

6 respect 30-11-2022 10:06 op
Het gaat niet om ern onschuldige gokker die een paar keer per jaar een gokje waagt. Deze gokbedrijven creëren verslaving. Dat is het probleem. Ze doen er alles aan om u terug te laten komen. En wellicht trapt u er niet in, maar veel mensen wel. Van mij hoeven ze gokken niet uit te bannen, maar ze moeten wel verbieden dat ze trucs gebruiken om het verslavender te maken en er moet door de bedrijven op gewaakt worden dat mensen verslaafd raken. Doen ze dat niet, vergunning afnemen. Want in geval van een verslaving nemen mensen geen rationele beslissingen meer. Het gokbedrijf maakt dan grote winsten ten koste van andermans ellende.

9 respect 27-11-2022 19:47 op
Wij hebben er voor gekozen om beiden 4 dagen te werken. De carrière van mijn vriendin is net zo belangrijk als die van mij en we zijn beide ook graag een dag met de kinderen alleen. Daarbij gaan ze nog een dagje naar opa en oma en 2 dagen naar de kinderopvang. Zo pakken ze toch de sociale contacten mee op de kinderopvang en zijn ze het overgrote deel van de tijd thuis. Mijn vriendin zou ook gek worden als ze full time thuis moet zitten. En ik zou het heel erg missen als ik de kinderen zo weinig zou zien. Volgens mij gaat het erom dat je een balans vind die bij het gezin past. Ieders wensen zouden daarin wel gelijkwaardig moeten zijn.

3 respect 27-11-2022 17:59 op
@ gebrr. Dan moet u zich maar eens beter inlezen. Want zoiets is hier echt niet mogelijk. Die Europese privacy wetgeving staat dat allemaal in de weg. We lopen nu al tegen een hoop praktische problemen aan omdat ze geen data mogen verzamelen en/of koppelen, ookal werkt het in ons eigen voordeel. Laat staanndat ze metadata mogen gaan verzamelen over iedereen. De grootste risico's die u loopt op vlak zitten in uw smartphone en andere apparaten, niet bij de overheid.

34 respect 27-11-2022 16:45 op
Veel mensen worden onderdrukt daar. Laat het maar eens onrustig worden. Ze volgen al veel te makkelijk.

8 respect 26-11-2022 13:38 op
Binnenkort inderdaad 100 Kroon (Deens) waard.

16 respect 25-11-2022 22:10 op
Het meest doeltreffend zullen adviezen zijn die simpel op te volgen zijn en niet te veel comfort kosten. Waar je gemakkelijk een gewoonte van kunt maken. De belangrijkste (grootste besparing): - douche niet te lang - zet de thermostaat een graadje of 2 lager Aanvullende tips: - verwarm op een paar vaste momenten op de dag, maar niet 's nachts. Laat niet je cv-ketel aanspringen om iedere keer je huis een halve graad op te warmen. - houd de gordijnen dicht als het donker is en zet ze open als het zonnetje schijnt. - spoel de vaat alleen af met koud water. - vul wasmachine, wasdroger en vaatwasser volledig voor ze aan te zetten. En droog zoveel mogelijk was aan een wasrek. - gooi kookvocht pas weg als het is afgekoeld. Laat het eerst uw huis opwarmen. - loop ook je huis eens na op tochtkieren en leef je uit met de kitspuit en tochtstrips. - ventileer wel, maar laat niet onnodig deuren en ramen open staan. Heb je zonnepanelen: - Schaf een elektrisch paneel aan als bijverwarming.

0 respect 25-11-2022 21:54 op
Als u zo door gaat kunt u straks uw woning verwarmen door de koelkast open te zetten...

4 respect 25-11-2022 21:08 op
Nog even en in plaats van plastic bakjes gaan ze gewoon normaal servies gebruiken. Dan wordt het net een echt restaurant. Maar goed ze moeten natuurlijk nog wat te verduurzamen hebben, dus dan kunnen ze over 5 jaar zeggen dat ze van het plastic afstappen ;-)

3 respect 25-11-2022 19:02 op
In België zijn ze massaal overgestapt op de wc doorspoelen met regenwater. Alleen maakt men dat massaal ongedaan, omdat de wc gaat stinken en vies wordt. Een goede oplossing valt niet mee.

4 respect 25-11-2022 15:18 op
Een onderneming moet winst maken, anders gaan ze uiteindelijk failliet... wat verwacht u dan? Dat IKEA de prijzen laag houdt en dan over een paar jaar maar failliet gaat.

1 respect 25-11-2022 13:26 op
Wij hebben ook zo'n Eurom. 800 Watt. Ideaal. 's ochtends stook ik 2 uutjes het huis helemaal warm op de vloerverwarming en vervolgens gebruik ik dat paneel om bij te verwarmen waar nodig. Heel de dag is het 20,5 -21 graden in huis. En mijn gasverbruik is bijna gehalveerd. Maar inderdaad, bij ons komen de zonnepanelen ook binnen nu en een paar weken, dus het elektriciteitsverbruik maakt niet zoveel uit.

4 respect 24-11-2022 17:08 op
Na hun beleid zit doseren er niet echt in. Dat zal een besmettingsexplosie worden. Veel te weinig mensen hebben het gehad. Maarja je kan beter de pleister eraf trekken dan zo door blijven modderen...

3 respect 24-11-2022 14:18 op
Erg jammer. Er moet vanuit de voetbalbonden een duidelijk signaal afgegeven worden naar de FIFA dat dit nooit meer zo mag gebeuren. En dat er minimale standaarden zijn aan de landen waar je een dergelijk toernooi organiseerd. En als ze daar verandering in willen brengen, dan doen ze dat maar ruim voordat je aan zo'n proces begint en niet nadat je zo'n toernooi toewijst aan een land.

3 respect 24-11-2022 14:12 op
Dat je voor bijvoorbeeld een aanbouw of iets dergelijks een variabele hypotheek af zou sluiten kan ik wel begrijpen. Maar ik zou het niet over de volledige hypotheek doen. In combinatie met de hoge energieprijzen kun je heel snel een probleem hebben met je maandelijkse lasten als de hypotheekrentes hard stijgen. Zekerheid is dan ook wat waard.

0 respect 23-11-2022 15:12 op
Even los van de grap. Er zijn zeker in de VS genoeg advocaten die zo werken. Stel dat het hier bijvoorbeeld om €1 miljoen gaat. Dan kan een no-cure-no-pay advocaat bijvoorbeeld als voorwaarde hebben om bijvoorbeeld 25% van het gewonnen bedrag als fee te krijgen. De vraag is natuurlijk of je op deze manier een goede advocaat krijgt, maar in zo'n geval is het meer een "niet-geschoten-is-altijd-mis-gevalletje".

4 respect 22-11-2022 22:11 op
Misschien gaat ze deze keer voor een no-cure-no-pay constructie

7 respect 22-11-2022 22:01 op
Ik wens Ronaldo zijn volgende werkgever en trainer veel sterkte met hem. Het gaat niet meevallen deze meneer tevreden te houden. Je zult hem geen hele wedstrijden/ seizoenen meer in kunnen zetten, maar hij verlangt wel de royal-treatment.

12 respect 22-11-2022 21:54 op
Brussel ziet liever dat we minder uitgeven aan onszelf en meer naar Brussel sturen. Vervelend wanneer je netto-betaler meer geld aan zichzelf besteed. Ze hebben wel een punt met het niet oplossen van structurele problemen. Die laten ze hier liever sudderen.

18 respect 22-11-2022 21:40 op
Het is toch ongekend hoe de dames en heren politici ons belastinggeld wegpraten aan zinloze onderwerpen. Wat hebben we nu? Een prijsplafond van een bedrag zo hoog, dat we enorm in de problemen zouden komen als we dit zouden moeten betalen gedurende lange termijn. En dat met met dezelfde snelheid weer aan de kant geschoven kan worden. De rekening? Waarschijnlijk miljoenen. Het resultaat: waardeloos. Het gevolg: ze zijn weer een hoop tijd verloren dat besteeds had kunnen worden aan het werkelijk oplossen van problemen...

1 respect 22-11-2022 10:48 op
U moet zelf weten wat u doet, dat vooropgesteld. Maar vind u dat uw roken een verstandige keuze is? En zou u er niet liever mee stoppen als u dat zou kunnen? Al is het alleen maar om uw gezondheid te verbeteren.

3 respect 22-11-2022 10:44 op
Het probleem is dat roken een verslaving is. Dat stop je niet zomaar door prijzen te verhogen. Mensen moeten zich bewust worden van het probleem en zelf willen stoppen. En zelfs dan zal het een hele opgave zijn om te stoppen en niet meer terug te vallen. Net als met alle andere verslavingen, of bijvoorbeeld de knoop door hakken om echt af te gaan vallen. Ik denk dat een hoge prijs wel kan ontmoedigen om te starten. Dus de prijs hoog houden lijkt me goed. Maar verder zou er meer geïnvesteerd moeten in bewustwording en hulp bij stoppen. Ik ben er ook van overtuigd dat diep van binnen bijna iedereen zich er wel van bewust is dat iedere dag verbrandingsgassen inademen, omdat je eraan verslaafd bent, een slecht idee is.

2 respect 21-11-2022 22:13 op
Ik vind het heel discutabel of we het hier wel over een politiek statement hebben. Volgens mij hebben we het hier gewoon over basis mensenrechten. Dat ieder mens het recht heeft om te zijn wie het wil zijn, zonder dat zij daar anderen in hun vrijheid mee belemmeren. Ik begrijp dat je over de "woke" beweging kunt discussiëren in de zin van hoe we daar als maatschappij mee om gaan en de vraag is inderdaad. Gaat de ene groep niet voorgetrokken worden ten opzichte van de andere groep, door bijvoorbeeld positieve discriminatie? En mogen we traditionele leefvormen ook niet gewoon omarmen in een nieuwe tijd. We willen tenslotte de vrijheid om te kunnen zij wie we zijn. Volgens mij is het probleem met de FIFA en Qatar nu het fundamentele van dit verhaal. Niet zozeer het "woke-verhaal", maar het recht hebben om te zijn wie je wil zijn en daar de vrijheid toe hebben. Het basis mensenrecht. Dat is in Qatar echt nog lichtjaren weg.

1 respect 21-11-2022 21:34 op
Ik weet niet of zo'n dure infrastructuur veel zin heeft voor personenauto's. Maar voor vrachtverkeer zie ik er wel wat in. Op dit moment is de energiedichtheid nog relatief laag bij accu's. En hoewel er veel innovatie is op dat punt, kan deze techniek het vrachtverkeer het echt sen stuk makkelijker maken. Want je accupakket kan veel lichter zijn, dus meer vrachtcapaciteit, en je bent minder tijd kwijt aan laden op locatie. Als consument zou ik gewoon zoveel mogelijk thuis aan de zonnepanelen laden. Dat zal goedkoper zijn.

23 respect 21-11-2022 16:08 op
Als ik kijk naar het hele seizoen en het dan beoordeel op de coureur zelf, dan vind ik het verdiend dat LeClerc voor Perez is geëindigd. Zowel de strategie, de auto als de coureur bepalen het eindresultaat. Maar Ferrari heeft veel meer geblunderd en de auto liet hem ook vaker in de steek. LeClerc is echt nog een niveau hoger dan Perez, ookal heeft hij ook nog voldoende ruimte voor verbetering.

1 respect 21-11-2022 13:07 op
Dan is ook duidelijk hoe hij het op die leeftijd nog zo goed vol houdt...