NUjijStats voor Geloof_Ze_Niet

13,861

Respect

Respect/dag 11.19
Respect/reactie 7.16

1,935

Reacties

Reacties/dag 1.56
Meeste reacties op 1 dag 26
Gestart op 27-01-2021

Respect over tijd

Laatste 25 comments

1 respect 29-11-2022 10:31 op
Agressie is nooit goed, 'MAAR'? Dus u wil het toch rechtvaardigen? Als u daadwerkelijk denkt dat ze opzettelijk nalatig zijn, dan heeft u er werkelijk niks van begrepen. Zorg is continu prioriteren op basis van meest waarschijnlijke situatie, proberen om met een structurele onderbezetting en gebrek aan materialen en middelen zo veel mogelijk mensen te helpen. Als ze iedereen met buikpijn op tijden waarbij er amper personeel voorhanden is een kijkoperatie gaan geven was het niet te doen.

4 respect 29-11-2022 10:28 op
Mijn partner heeft het ook meer dan eens meegemaakt. Ze heeft tijdens nacht- en weekenddiensten agressievelingen gehad die tijdens vechtpartijen bijvoorbeeld wat in hun hand gebroken hadden. De ergste waren dan het type 'die niet door vrouw geholpen wilden'. Voordat de beveiliging er dan 's nachts bij is ben je 10 minuten verder, en de salarissen in de zorg blijven al jarenlang ver achter bij bijvoorbeeld onderwijs CAO UMC dit jaar rond de 2-3%. Ze is vorig jaar ziek uitgevallen en gaat ook niet meer terug de patiëntenzorg in. Het is gewoon voor niemand meer leuk. Ik verdien letterlijk het dubbele netto met mijn kantoorbaantje. Zorg is gewoon hard werken en niks verdienen. En dit zijn dan de bedankjes die je krijgt. Onderwijs krijgt al jarenlang enorme loonsverhogingen, tot wel 10% een paar jaar terug, maar zorg blijft droevig. Als ik hoor dat kennissen die docent zijn 10 weken per jaar vakantie hebben en elke twee jaar een nieuwe ipad krijgen omdat anders het budget niet op gaat...

8 respect 28-11-2022 14:05 op
50 euro per jaar voor een heel gezin "gigantisch veel duurder"? De prijsstijging van water is veel lager dan de stijging van de salarissen en bijstand.

5 respect 28-11-2022 14:00 op
Water is enorm goedkoop en van unieke kwaliteit in ons land. Veel mensen geven achteloos 40-50 euro per maand uit aan een mobiele telefoon met abonnement, of vinden 400-500 euro per maand voor een private leaseauto heel normaal. Vrijwel heel NL gaat elk jaar op vakantie, en het aantal netflix, disney+, amazon prime, HBO, fox sports of andere abonnementen zijn niet aan te slepen. We shoppen ons ongans op black friday, met sinterklaas, met kerst, met pasen et cetera. Een van de meest vanzelfsprekende dingen voor ons, altijd schoon drinkwater voor een habbekrats, zou wel wat meer gewaardeerd mogen worden. Laten we wel zijn, met gemiddelde loonsverhogingen dit jaar tussen de 4% en 10% (zoals bijstand) mag 50 euro voor een gezin op jaarbasis nooit een probleem zijn. Dus maak dat er dan ook niet van.

2 respect 25-11-2022 17:16 op
Je verwart adviesprijs met prijs aan de pomp. Sommige pompen geven nu meer dan 20 cent korting. Hier in Zuid Limburg krijg ik de diesel ook onder de 1,70. Ligt aan je pomp. Ze komen er niet meer vanaf ineens.

2 respect 25-11-2022 14:34 op
Ik schrijf letterlijk "Het kan natuurlijk altijd eens voorkomen dat je om de een of andere reden een rekenfout hebt gemaakt of een benodigd document niet kunt overleggen waardoor je je hypotheek niet krijgt, maar in het overgrote deel van de gevallen zou dat niet voorkomen. " Ik begrijp alleen van meerdere makelaars dat mensen vaak onvoorbereid gewoon maar wat gaan funshoppen en daar heb ik moeite mee.

1 respect 25-11-2022 14:29 op
Dat zeg ik, je enige risico is dat je een hyptheek net niet rond krijgt. Maar onderaan de streep weet je normaal als het goed is wat je kunt lenen. Als je een huis koopt is het daarnaast altijd raadzaam om wat eigen middelen apart te hebben. Ook als je geen huis koopt overigens.

3 respect 25-11-2022 14:28 op
Doorgaans lopen taxatiewaarde en geboden prijs redelijk een op een, alles wat je boven de vraagprijs biedt moet je in alle gevallen zelf financieren. De taxatiewaarde is de marktwaarde, als de vraagprijs ver boven de marktwaarde ligt is het sowieso al apart om daarop te bieden.

2 respect 25-11-2022 14:26 op
De rentestanden van vorig jaar waren niet echt gezond, en al helemaal niet met de huidige inflatie. Wie betaalt het verschil tussen de rente en de geldontwaarding dan? Gemiddelde hypotheekrentes zijn historisch laag geweest, dat zal niet snel meer terugkomen. In de jaren '80 betaalde je tot wel 15%. Ik denk dat 4% helemaal zo gek nog niet is als je de hypotheekrente van de afgelopen 40-50 jaar bekijkt.

8 respect 25-11-2022 14:21 op
Toch begrijp ik niet zo goed waarom je een financieringsvoorbehoud wil inbouwen. Ik heb meerdere keren een huis gekocht (nouja, 3x in 12 jaar), maar van tevoren heb ik altijd helder gehad wat ik kon financieren. Als je niet zeker weet of je iets kunt financieren, waarom ga je dan kijken? Dan verdoe je de tijd van de makelaar, verkoper en jezelf. Het kan natuurlijk altijd eens voorkomen dat je om de een of andere reden een rekenfout hebt gemaakt of een benodigd document niet kunt overleggen waardoor je je hypotheek niet krijgt, maar in het overgrote deel van de gevallen zou dat niet voorkomen. Ik snap ook niet welke mensen gewoon maar voor de lol 'huizen gaan kijken' omdat ze het leuk vinden terwijl ze niet eens weten wat ze kunnen betalen, maar volgens de makelaar die ons huis een tijdje geleden verkocht heeft waren dat er best wat. Dan zou die 10% boete die je krijgt niet meer dan terecht zijn als je ieders tijd verdoet.

7 respect 24-11-2022 17:04 op
Dit wordt echt feest. Hij zal de kerst wel halen met z'n gehobby maar daarna is het ver bekeken. Op enron na zijn er denk ik maar weinig grote bedrijven zo hard omgevallen, laat staan door één persoon ten gronde geholpen. Ik vind het anarchistische dat je nu ziet wel amusant allemaal van de zijlijn.

9 respect 24-11-2022 13:56 op
Flauwekul Henk. Een minster verdient € 175.548 in 2022. In het bedrijfsleven verdien je dat bij een wat grotere organisatie ook wel in het hogere management. En dan heb je ook mensen met verantwoordelijkheden, kennis, ervaring en netwerken. Als je aan het roer staat van een multinational verdien je miljoenen. Daar kom je niet als je niet écht iets kunt, maar dat staat niet in verhouding tot wat je in de politiek krijgt. Een minister is niet een gewone man op straat, een minister maakt keuzes die invloed hebben op miljoenen mensenlevens. Dat is nogal wat. En daarvoor ligt alles wat je doet continu onder een vergrootglas. Je krijgt dag en nacht kritiek, met wat geluk ook nog een bedreiging hier en daar, of een nare verwensing. Nee, met deze salarissen ga je echt geen toppers trekken, alleen mensen die het niet beter voor elkaar gaan krijgen in het bedrijfsleven ofwel het echte grotemensenleven (zoals kaag).

10 respect 24-11-2022 13:25 op
Allereerst is het verdienT (stam plus T), maar daarnaast is dat natuurlijk gewoon nonsense. Dat u niet begrijpt wat mensen met een hoger salaris daarvoor doen, wil niet zeggen dat men niks doet. En wilt u zeggen dat bijvoorbeeld een chirurg niet hard voor zijn geld werkt? En waarschijnlijk realiseert u zich ook niet wat jarenlang studeren voor investering is, wat vaak vooraf gaat aan een hoger salaris.

88 respect 24-11-2022 13:23 op
Ik werk nu zo'n 15 jaar in het bedrijfsleven, en heb absoluut geen topinkomen maar ik weet goed wat er in het midden- en hoger management verdiend wordt. Ook vanuit mijn vorige werk waar ik bij veel andere bedrijven over de vloer kwam. Een aantal collega's waarmee ik vrij nauw samenwerk zitten al ruim boven de 100-120k. Dat zijn gedreven mensen met redelijk wat verantwoordelijkheden, over het algemeen vrij sociaal, intelligent en geschikt voor de functie waar zij zitten. We hebben het wel eens over politiek. Iedereen is het erover eens dat niemand voor een ministersalaris zo'n berg gedoe over zich heen zouden willen krijgen. Het is een hondenbaan. Je doet het nooit goed, wordt met eieren bekogeld en voor de meest bizarre dingen uitgemaakt terwijl je naar je werkt loopt. Als je geluk hebt, staan er nog eens een paar boeren met tractoren of ontspoorden met fakkels voor je deur. Als je échte goede mensen in de politiek wil, dan is dit een karige vergoeding... Pay peanuts, get monkeys.

9 respect 24-11-2022 13:18 op