NUjijStats voor Geloof_Ze_Niet

13,843

Respect

Respect/dag 20.72
Respect/reactie 7.17

1,931

Reacties

Reacties/dag 2.89
Meeste reacties op 1 dag 26
Gestart op 27-01-2021

Respect over tijd

Laatste 25 comments

2 respect 25-11-2022 17:16 op
Je verwart adviesprijs met prijs aan de pomp. Sommige pompen geven nu meer dan 20 cent korting. Hier in Zuid Limburg krijg ik de diesel ook onder de 1,70. Ligt aan je pomp. Ze komen er niet meer vanaf ineens.

2 respect 25-11-2022 14:34 op
Ik schrijf letterlijk "Het kan natuurlijk altijd eens voorkomen dat je om de een of andere reden een rekenfout hebt gemaakt of een benodigd document niet kunt overleggen waardoor je je hypotheek niet krijgt, maar in het overgrote deel van de gevallen zou dat niet voorkomen. " Ik begrijp alleen van meerdere makelaars dat mensen vaak onvoorbereid gewoon maar wat gaan funshoppen en daar heb ik moeite mee.

1 respect 25-11-2022 14:29 op
Dat zeg ik, je enige risico is dat je een hyptheek net niet rond krijgt. Maar onderaan de streep weet je normaal als het goed is wat je kunt lenen. Als je een huis koopt is het daarnaast altijd raadzaam om wat eigen middelen apart te hebben. Ook als je geen huis koopt overigens.

3 respect 25-11-2022 14:28 op
Doorgaans lopen taxatiewaarde en geboden prijs redelijk een op een, alles wat je boven de vraagprijs biedt moet je in alle gevallen zelf financieren. De taxatiewaarde is de marktwaarde, als de vraagprijs ver boven de marktwaarde ligt is het sowieso al apart om daarop te bieden.

2 respect 25-11-2022 14:26 op
De rentestanden van vorig jaar waren niet echt gezond, en al helemaal niet met de huidige inflatie. Wie betaalt het verschil tussen de rente en de geldontwaarding dan? Gemiddelde hypotheekrentes zijn historisch laag geweest, dat zal niet snel meer terugkomen. In de jaren '80 betaalde je tot wel 15%. Ik denk dat 4% helemaal zo gek nog niet is als je de hypotheekrente van de afgelopen 40-50 jaar bekijkt.

8 respect 25-11-2022 14:21 op
Toch begrijp ik niet zo goed waarom je een financieringsvoorbehoud wil inbouwen. Ik heb meerdere keren een huis gekocht (nouja, 3x in 12 jaar), maar van tevoren heb ik altijd helder gehad wat ik kon financieren. Als je niet zeker weet of je iets kunt financieren, waarom ga je dan kijken? Dan verdoe je de tijd van de makelaar, verkoper en jezelf. Het kan natuurlijk altijd eens voorkomen dat je om de een of andere reden een rekenfout hebt gemaakt of een benodigd document niet kunt overleggen waardoor je je hypotheek niet krijgt, maar in het overgrote deel van de gevallen zou dat niet voorkomen. Ik snap ook niet welke mensen gewoon maar voor de lol 'huizen gaan kijken' omdat ze het leuk vinden terwijl ze niet eens weten wat ze kunnen betalen, maar volgens de makelaar die ons huis een tijdje geleden verkocht heeft waren dat er best wat. Dan zou die 10% boete die je krijgt niet meer dan terecht zijn als je ieders tijd verdoet.

7 respect 24-11-2022 17:04 op
Dit wordt echt feest. Hij zal de kerst wel halen met z'n gehobby maar daarna is het ver bekeken. Op enron na zijn er denk ik maar weinig grote bedrijven zo hard omgevallen, laat staan door één persoon ten gronde geholpen. Ik vind het anarchistische dat je nu ziet wel amusant allemaal van de zijlijn.

9 respect 24-11-2022 13:56 op
Flauwekul Henk. Een minster verdient € 175.548 in 2022. In het bedrijfsleven verdien je dat bij een wat grotere organisatie ook wel in het hogere management. En dan heb je ook mensen met verantwoordelijkheden, kennis, ervaring en netwerken. Als je aan het roer staat van een multinational verdien je miljoenen. Daar kom je niet als je niet écht iets kunt, maar dat staat niet in verhouding tot wat je in de politiek krijgt. Een minister is niet een gewone man op straat, een minister maakt keuzes die invloed hebben op miljoenen mensenlevens. Dat is nogal wat. En daarvoor ligt alles wat je doet continu onder een vergrootglas. Je krijgt dag en nacht kritiek, met wat geluk ook nog een bedreiging hier en daar, of een nare verwensing. Nee, met deze salarissen ga je echt geen toppers trekken, alleen mensen die het niet beter voor elkaar gaan krijgen in het bedrijfsleven ofwel het echte grotemensenleven (zoals kaag).

10 respect 24-11-2022 13:25 op
Allereerst is het verdienT (stam plus T), maar daarnaast is dat natuurlijk gewoon nonsense. Dat u niet begrijpt wat mensen met een hoger salaris daarvoor doen, wil niet zeggen dat men niks doet. En wilt u zeggen dat bijvoorbeeld een chirurg niet hard voor zijn geld werkt? En waarschijnlijk realiseert u zich ook niet wat jarenlang studeren voor investering is, wat vaak vooraf gaat aan een hoger salaris.

88 respect 24-11-2022 13:23 op
Ik werk nu zo'n 15 jaar in het bedrijfsleven, en heb absoluut geen topinkomen maar ik weet goed wat er in het midden- en hoger management verdiend wordt. Ook vanuit mijn vorige werk waar ik bij veel andere bedrijven over de vloer kwam. Een aantal collega's waarmee ik vrij nauw samenwerk zitten al ruim boven de 100-120k. Dat zijn gedreven mensen met redelijk wat verantwoordelijkheden, over het algemeen vrij sociaal, intelligent en geschikt voor de functie waar zij zitten. We hebben het wel eens over politiek. Iedereen is het erover eens dat niemand voor een ministersalaris zo'n berg gedoe over zich heen zouden willen krijgen. Het is een hondenbaan. Je doet het nooit goed, wordt met eieren bekogeld en voor de meest bizarre dingen uitgemaakt terwijl je naar je werkt loopt. Als je geluk hebt, staan er nog eens een paar boeren met tractoren of ontspoorden met fakkels voor je deur. Als je échte goede mensen in de politiek wil, dan is dit een karige vergoeding... Pay peanuts, get monkeys.

9 respect 24-11-2022 13:18 op
Dat lijkt mij niet. Voor dat geld vind je geen capabele mensen.

25 respect 24-11-2022 13:15 op
Ik lees hier nu een aantal artikelen voorbij komen over moorden waarvoor mensen voor de rechter komen, maar alle verdachten / veroordeelden hebben namen als Sanil B, A.Ç (de ç is niet gebruikt in Nederlandse achternamen), Saïd R, Mohamed R, Anouar A. en Moreo M, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Toch verbindt iets deze mensen, ik ben er alleen nog niet echt achter wat het is.

6 respect 24-11-2022 08:54 op
Mag ik dat zelf bepalen? Ik ga al 20 jaar naar festivals en discotheken en voor mij is het een lekkere uitlaatklep buiten een redelijk suf kantoorleventje. Nog nooit ruzie of gedoe gehad, altijd lol met mensen, ook al zijn mensen onder invloed, een beetje leven kan geen kwaad. Oordopjes in, bass dwars door je heen voelen gaan, lekker lol hebben en zonder piep gewoon weer thuis aan het einde van de dag. En als je het niks vindt, ga je er niet heen, leven en laten leven. Vraag en aanbod, etc.

0 respect 24-11-2022 08:51 op
Onderdeel van de ervaring. Dat was 20 jaar geleden al zo en is nu niet anders. Als je gaat autorijden doe je ook een gordel om toch.

2 respect 24-11-2022 08:49 op
Dan gaat niemand er meer heen, dan is het maar een suffe ervaring en daar ga je niet 50-100 euro voor betalen en nog bijkomende kosten voor vervoer / drank etc. Gewoon 110 DB en oordopjes in. Hallee.

2 respect 24-11-2022 08:47 op
Dan is voor mij de lol eraf... Kan ik ook wel thuis in de tuin gaan liggen met mijn bluetooth speaker. Als ik naar een festival ga dan mag het echt gewoon rauw en hard, doe toch wel goeie oordopjes in, dan heb je het beste van twee werelden :) Wat voor jou werkt, is voor velen juist een reden om niet naar een festival te gaan.

0 respect 24-11-2022 08:43 op
Nee, vooral toen ik 18-19 was keek men toch vaak gek als je oordopjes in deed. Alsof het iets voor watjes is. Ik herken wat je zegt, maar sterker nog, met oordopjes in hoor je zuiverder en kun je véél makkelijker met elkaar praten met hard achtergrondgeluid. Terwijl je de muziek gewoon wel goed 'voelt'. Sterkte, ik hoop dat het je niet teveel hindert in je dagelijkse doen en laten...

1 respect 24-11-2022 08:41 op
Smaken verschillen, maar met harde muziek op een festival is an sich niet zoveel mis. Op veel plekken, bijvoorbeeld in de maassilo in Rotterdam, kun je ook gewoon voor twee muntjes ofzo oordopjes uit een automaat halen. Letterlijk gewoon in de venue. Ook op andere plekken en bij festivals kun je bijna overal gewoon oordopjes kopen voor een schappelijke prijs. Maar als ik naar een festival ga verwacht ik gewoon dat het rauw en hard is, daarom heb ik altijd goede oordoppen mee. Het is voor mij, en dan ben ik misschien een rare, onderdeel van de ervaring om de bass dwars door je heen te voelen gaan :) Ik ben de 35 ondertussen gepasseerd en heb mede dankzij oordopjes die al jarenlang aan mijn sleutelbos meegaan geen gehoorschade ondanks vele festivals en stapavondjes (dat laatste doe ik niet echt meer), ben ik ook heel blij om.

3 respect 24-11-2022 08:33 op
Dubbel gevoel bij dit soort artikelen. Allereerst is de een gevoeliger voor harde muziek dan de ander, ook als het aankomt op gehoorschade. Als je dus rekening gaat houden met de meest gevoelige persoon, en die wil beschermen, kun je je muziek niet meer zo hard zetten als sommige anderen 'aankunnen'. Maar soms gaat het ook echt zo hard, dat ik niet meer goed weet of de mensen achter de knoppen een idee hebben wat ze doen. Ik ben zelf medio 30, ga al sinds mijn 16e regelmatig uit, vooral in mijn studententijd veel gefeest en ik houd nog steeds van een festival. En heel kinderachtig, maar goeie bass wil je gewoon voelen. Daarom neem ik altijd goede oordoppen mee, standaard altijd aan mijn sleutelbos, zo kan ik ze nooit vergeten. Maar het is wel iets waar je zelf aan moet denken en wat je eigen verantwoordelijkheid is. Net zoals je niet teveel drinkt wanneer je moet rijden of dat je licht op je fiets doet om gezien te worden in het donker, is het slim om altijd oordopjes bij te hebben.

32 respect 23-11-2022 16:55 op
Deze reactie is toch wel schandalig. Hoe kun je dit vergelijken. Rusland bombardeert willens en wetens al meer dan een half jaar burgerdoelen, de aanval destijds door NL blijkt hooguit achteraf gezien verkeerd overwogen. Dat staat werkelijk in geen verhouding tot de terreur die rusland hier pleegt.

5 respect 23-11-2022 13:10 op
Over het algemeen genomen zijn de wapenwetten in Europa veel strenger dan in Amerika. Als je west- en zuid-europa tegenover Amerika zet, dan zit je op inwoneraantal een eind in een vergelijkbare richting. In Amerika zijn dagelijks mass shootings, in het deel europa dat ik hierboven schets slechts heel incidenteel. Elk wapen dat niet op de markt komt voorkomt mogelijk doden, en daarmee rechtvaardigt het ook strenge wapenwetgeving. Elk ander argument om wapens te legaliseren is gewoon flauwekul. De amerikanen willen onbeperkt wapens voor het volk, dan krijg je dit. In europa heeft men dat liever niet, daar vallen toch significant minder burgerdoden door wapengeweld en dat vinden wij ook fijn.

18 respect 23-11-2022 10:29 op
Joh, die muziek draait het grootste deel van de tijd ook om het denigerend verwoorden van vrouwen en natuurlijk over auto's en geld. Waarom verwachten dat iemand in het echt anders is dan in zijn 'muziek'?

12 respect 23-11-2022 10:01 op
Mijn partner is een paar jaar mishandeld en misbruikt en voor dood achtergelaten. De daders zijn bekenden van de politie, maar wegens 'gebrek aan bewijs' zijn ze ermee weggekomen, sterker nog, ze is moeten onderduiken na de aangifte. Dit soort zaken komen dagelijks voor, maar halen zelden het nieuws. Een DNA databank kan dat makkelijk oplossen. Ik zou graag mijn DNA afstaan als dat in dit soort gevallen helpt om daders op te sporen. Het is vreselijk om met iemand te moeten samenwonen die na jaren nog steeds angstaanvallen en nachtmerries heeft en dat criminelen gewoon wegkomen met zulke zaken.

22 respect 23-11-2022 09:55 op
Haha, daar komt er weer zo een. 'De Overheid'. Alsof we in een of andere slechte TV-serie leven, waar 'de overheid' een kwaadaardig orgaan is dat probeert om ons in zijn macht te houden. Een soort Matrix of zo. Ik moet inderdaad bekennen dat ik echt te pas en te onpas benaderd word door verdachte mensen en machines die proberen om namens 'de overheid' mijn DNA te stelen, maar gelukkig ben ik ze tot nu toe te slim afgeweest.

10 respect 23-11-2022 09:47 op
En dan hebben ze zichzelf ook nog vijgesteld van inkomstenbelasting. Kun je nagaan.