NUjijStats voor Ha1234

9,137

Respect

Respect/dag 7.67
Respect/reactie 6.76

1,352

Reacties

Reacties/dag 1.14
Meeste reacties op 1 dag 16
Gestart op 16-05-2019

Respect over tijd

Laatste 25 comments

5 respect 13-08-2022 09:02 op
"De natuur is niet alleen om van te genieten, maar vormt ook de basis van ons bestaan" Dit is de essentie van de stikstofdiscussie. Ja, boeren zorgen voor voeding, maar de natuur zorgt voor het behoud van gezonde en diverse voeding. Dat laatste, het behouden van (bio)diversiteit, is het aller belangrijkste, willen we als mens nog duizenden jaren voortbestaan.

0 respect 12-08-2022 15:42 op
Je zou ook met annuleringsvoorwaarden kunnen boeken.

38 respect 09-08-2022 13:09 op
Wie doet alsof een hitteplan alleen typisch Nederlands is, heeft weinig van de wereld gezien. Ik kom net van een snikheet Italië waar je tussen 12.00-15.30 niemand tegenkomt in het centrum, omdat de winkels dicht zijn en men allemaal binnen zit met de airco aan. In Nederland verplichten werkgevers om stug door te werken, als een waarschuwing als dit niet wordt afgegeven. Omgaan met de hitte doen zuidelijke landen al sinds ze bestaan, en wij beginnen (door klimaatverandering) steeds meer op die zuidelijke landen te lijken. Ons daarop aanpassen is niks mis mee.

1 respect 09-08-2022 13:08 op
Wie doet alsof een hitteplan alleen typisch Nederlands is, heeft weinig van de wereld gezien. Ik kom net van een snikheet Italië waar je tussen 12.00-15.30 een kanon kan afschieten in het centrum, omdat de winkels dicht zijn en men allemaal binnen zit met de airco aan. Omgaan met de hitte doen deze landen al sinds ze bestaan, en wij beginnen (door klimaatverandering) steeds meer op die zuidelijke landen te lijken. Ons daarop aanpassen is niks mis mee.

1 respect 29-07-2022 11:58 op
Ik ga dit weekend reizen via Schiphol. In de reacties lees ik veel verschillende verhalen. Sommige zeggen 5 uur van te voren aanwezig te zijn geweest en het vliegtuig net gehaald te hebben. Anderen zeggen dat er niks aan de hand is en gewoon volgens de instructies op tijd hun vliegtuig konden haalden. De vliegtuigmaatschappij waarmee ik reis adviseert 3 uur van te voren aanwezig te zijn. Wat ik mij afvraag, zijn al die verhalen van mensen die net hun vliegtuig hebben gehaald recent gebeurd of van 4 á 8 weken geleden? Dat is nog wel een verschil.

36 respect 28-07-2022 19:38 op
Dit is echt 180 graden van hoe ik erover denk. Vond Lubach juist verfrissend en kritisch. En tenslotte, ook nog leuk en vermakend om naar te kijken. Ik zie graag meer Lubach.

23 respect 28-07-2022 12:11 op
Eigenlijk krijg ik door deze acties juist het gevoel dat helemaal niets mogelijk is bij deze boeren. Ze schrijven wel ''geef ons tijd, er is echt veel mogelijk'', maar dat vertrouwen heb ik wel verloren na deze acties. Als je met deze vorm van intelligentie actie voert, dan vraag ik me af of ze überhaupt het stikstofprobleem snappen, laat staan de wil hebben om het op te lossen.

8 respect 27-07-2022 13:03 op
Gewoon één streamingsdienst waar je alle liedjes en albums kan vinden. Heerlijk. Nam de televisiewereld dat maar over. Overigens denk ik ook wel dat één bedrijf die de zaak runt ook niet altijd gezond is (neem Thuisbezorgd). Gelukkig maakt Spotify hier nog geen misbruik van.

5 respect 25-07-2022 11:56 op
''De natuur heeft weer flink geleden. 1 hectare verbrand bos brengt 50000kg CO2 in de atmosfeer.'' Zeker waar. Toch zijn bosbranden als het om de CO2 discussie gaat niet zo heel relevant. Bosbranden veroorzaken ook zeer vruchtbare grond, en daarmee wordt in een volgende groei weer evenveel CO2 opgeslagen. Het is dus CO2 uitstoot dat ook weer terug het bos in gaat (een cyclus). Het probleem van fossiele brandstoffen is dat het uit de bodem en in de lucht gepompt wordt, maar het niet meer terug de bodem in geraakt. Geen cyclus dus (en daarom neemt het balans CO2 toe).

6 respect 25-07-2022 10:47 op
Het roer moet echt om. Ik werk zelf in het technisch onderwijs (hogeschool), maar als ik op bezoek ga bij mbo scholen dan groeit mijn waardering voor deze docenten en leerlingen meer en meer. Ik zou als 'hoger opgeleide' er geen seconde langer wakker om liggen als we de technische mbo studies gelijk trekken qua salaris met alle technische hbo studies. Probleem is alleen dat er ook een zwaar tekort is in technische hbo studenten. Andere oplossing: maak technische studies gratis voor studenten? Studies met lagere maatschappelijke belangen juist weer duurder maken.

2 respect 25-07-2022 10:32 op
Volgens mij is iedereen, niet alleen de bazen, er flink op vooruitgegaan sinds de jaren '60. Het heeft ook met leef standaarden te maken denk ik. Vooral jongere generaties waar ik zelf ook toe behoor willen simpel gezegd heel veel en dat kost veel geld. Vroeger leefde men veel minimalistischer.

0 respect 22-07-2022 13:32 op
Dit betekent inderdaad dat agenten niet zomaar mogen schieten, en dat is maar goed ook. Ingrijpen kan op veel manieren, en schieten behoort daarbij tot de laatste optie. Gelukkig worden de agenten door en door getraind hiervoor. Het zijn professionals, geen hobbyisten. Je mag van hen ook wat verwachten.

8 respect 22-07-2022 13:24 op
Het is denk ik goed dat dit gebeurd. De overheid en dus ook uitvoerende overheden (de politie) moeten gecontroleerd worden. Zo gaat dat in de scheiding der machten (trias politica). Het openbaar ministerie, tevens ook overheid, wint daarmee vertrouwen bij burgers. Als het OM zou besluiten om geen onderzoek in te stellen, dan zou dat juist het vertrouwen in de overheid schaden. Burgers krijgen dan het gevoel dat ambtenaren overal mee weg kunnen komen. Bovendien kan uit het onderzoek nog steeds blijken dat de agent niet vervolgd hoeft te worden. Nu liggen gewoon alle kaarten nog open en dat is een goede zaak lijkt me.

11 respect 19-07-2022 11:29 op
Je kan beter op het gedrag van de consument inspelen, dan het gedrag van de consument afdwingen. Dat laatste kan alleen als je de enige dominante op de markt bent, zoals Thuisbezorgd. Netflix kent nu vele concurrenten en het zou absoluut niet slim zijn van hen om dit nu in te gaan voeren.

1 respect 19-07-2022 11:14 op
Ik ben wel zeer benieuwd. Ik was vrij jong toen ik dit meemaakte en op het moment zelf begreep ik weinig wat er nou echt gebeurd was. Een serie is educatief en het verhaal blijft leven. Dit gebeurde ook met de serie Chernobyl. Dat het verhaal niet 100% gaat kloppen, begrijpt iedereen wel. Dat is ook onmogelijk om zoiets exact na te verfilmen. Wat betreft de nabestaanden, zouden die niet juist blij zijn voor extra publiciteit en erkenning voor wat er destijds fout ging?

4 respect 19-07-2022 11:12 op
En neem nog een glaasje azijn. Je hoeft niet te kijken trouwens hé, dus hoezo ''over de rug van slachtoffers?'' Ik kan me ook voorstellen dat je als slachtoffer juist brede publiciteit en erkenning wil voor wat er fout is gegaan toen. Het is inmiddels al een poosje geleden, en een serie werkt educatief voor de mensen die het niet mee hebben gemaakt.

9 respect 18-07-2022 09:17 op
Vanuit jouw perspectief reageren we overdreven, maar dat is alleen omdat je beperkt dingen meemaakt en ziet in jouw eigen bubbel. Ziekenhuizen, verpleeghuizen, ouderen en ook zeer jonge kinderen hebben veel last van deze hitte, tot doodsbedreigend aan toe. Mensen met overgewicht ook. En ja, zeker in de uitvoerende banen is deze hitte gevaarlijk op de piek van de dag. Helemaal niet gek om die te vermijden dus.

2 respect 07-07-2022 12:09 op
Dat is precies wat ik zeg. Het kopen van een woning is zo aantrekkelijk, omdat huren totaal niet aantrekkelijk meer is.

7 respect 07-07-2022 12:03 op
Tegenwoordig wil elke starter direct een koopwoning krijgen. Zelfs in een een single-toestand. En dat begrijp ik wel, maar ligt dat aan de koopwoningen dat hem/haar dit niet lukt? Of komt dit in essentie door de huurwoningen? Ik denk dat de echte oorzaak bij de (particuliere) huur ligt. Als die prijzen van huren wat minder extreem waren, hadden starters ook minder moeite/problemen mee om nog wat langer te huren i.p.v. te kopen. Tegenwoordig is de huurprijs echter 300 á 400 euro per maand meer dan de hypotheek. Dat is een belachelijke constructie.

17 respect 06-07-2022 18:23 op
Wat mij betreft mag energie hetzelfde behandeld worden als drinkwater. Hier mag geen winstoogmerk op zitten over de rug van burgers. Marktwerking bij energieleveranciers draagt geen moer bij aan de energietransitie of verduurzaming. Alleen aan goed gevulde portemonnee. Niet dat ik pleit voor zeer goedkope energie (net als water). De prijzen voor water in Nederland zijn dusdanig schandalig laag, dat juist innovatie implementatie achter blijft. Iets simpels als een regenton willen mensen niet aan, want dit is eerder een financieel nadeel dan voordeel. Dat moeten we ook niet willen. Uiteindelijk moet iedereen van het gas af en moet al het energie gewonnen worden uit duurzame bronnen.

3 respect 04-07-2022 22:05 op
Het helpt zeker wel poosje (+-3 maanden). Daarna zwakt het idd af.

9 respect 04-07-2022 20:41 op
Ik vind de vrije keuze voor een vaccinatie in dit stadium van de pandemie een goed idee. Ik zou er als twintiger bijvoorbeeld wel voor kiezen om nog een extra vaccinatie te krijgen. Ik heb er al drie gehad en ben tevens ook besmet geraakt. En toch... ik wil niet graag nog een keer Covid krijgen. Niet zo zeer om de symptonen (koorts en hoesten), maar om de andere ongemakken. Ik zat twee weken in isolatie, en daarna was mijn vriendin aan de beurt. Je bent dus 4 weken onder de pannen en de vakantie heb ik moeten cancelen. Als extra bonus (of eigenlijk waarvoor je het echt doet), bescherm je ook anderen en word je zelf niet (of minder) ziek. Mochten anderen ervoor kiezen om zich niet te laten vaccineren, even goede vrienden. Het mag in mijn optiek geen discussie meer zijn. Iedereen zijn eigen keuze, en respecteer die dan ook.

12 respect 04-07-2022 14:12 op
Of ik overlast heb van de protesten? Ik moest net 300 meter verder lopen naar de Spar, omdat de Albert Heijn geen verse broodjes meer had. Dit raakt me echt tot diep in mijn ziel. Alle gekheid op een stokje, wat willen de boeren hiermee bereiken?

2 respect 04-07-2022 13:58 op
De boeren maken zichzelf niet populair op deze manier. En toch hebben de boeren ergens wel een goed punt. Deze crisis heeft een geschiedenis. Het Programma Aanpak Stikstof (PAS) heeft boeren in de problemen gebracht (op toedoen van inderdaad, de overheid). De boeren dragen daar nu de consequenties van en dat is heel zuur (maar onvermijdelijk).

6 respect 29-06-2022 10:43 op
Is er iemand nog positief over deze afspraken? Ik lees alleen maar geklaag dat dit geld gaat kosten en het een bodemloze put is. Niemand die zich ook maar een greintje zorgen maakt om de nieuwe generaties? Er groeit straks een generatie op waar watertekorten, extreme neerslag, droogte, hitte en overstromingen jaarlijks voorkomen. Miljarden schade als gevolg (en natuurlijk emotionele schade). Nog niet te spreken over hoe extreem het is hoe zuidelijker je gaat. Spanje wordt de nieuwe Sahara waar men 50% minder neerslag heeft geprojecteerd voor 2100. En daar heeft men nu al de grootste moeite om het land van zoet water te voorzien. Makkelijk kritiek geven op klimaatplannen, maar ze zijn hard nodig. Niet voor u misschien, maar wel voor iemand anders in de toekomst.