NUjijStats voor Helpernees

10,271

Respect

Respect/dag 5.48
Respect/reactie 6.38

1,611

Reacties

Reacties/dag 0.86
Meeste reacties op 1 dag 13
Gestart op 10-04-2019

Respect over tijd

Laatste 25 comments

1 respect 30-11-2022 11:28 op
Het voetbal van Oranje is niet fraai om naar te kijken. Als betrekkelijke leek denk ik dat dit ligt aan het 5-3-2 systeem dat zo defensief is dat de drang naar voren ontbreekt. Het zou anders zijn wanneer de backs het lef en de energie tonen om vaak op te stomen langs de zijlijn. Maar dat doen ze niet. Lukt het echter om het WK in Brazilië te evenaren dan gaan we waarschijnlijk zeggen dat het systeem werkte. Nou voor mij in ieder geval niet, omdat ik nog geen moment vermaakt ben door Oranje. Ik hoop met een tegenstander als de VS dat dit zaterdag verander, want ik ben en blijf natuurlijk wel Oranje fan.

1 respect 30-11-2022 11:22 op
Wat ik nog het allermooiste van de wedstrijd tussen Iran en de VS vond is dat de spelers wel respectvol met elkaar om gaan. De foto bij dit bericht onderstreept dat en dat raakt mij. Breng mensen - ook al verschillen ze in opvattingen - bij elkaar, laat ze praten en begrip voor de ander krijgen. Dan zie je dat de door de regimes opgeklopte anti gevoelens op mens tot mens niveau vaak lang niet zo beladen zijn. Ik gun de Iraniërs de vrijheid die zij nastreven in een veilig land waarbij de regering de eigen mensen niet martelt en vermoordt. Maar dan wel geheel naar hun eigen model. Daar hebben wij in het Westen niets mee te maken. En voor mij maar hopen dat Oranje wint van de VS, want daar zijn we nog niet zo maar zeker van.

0 respect 29-11-2022 21:06 op
Mooi Alex

7 respect 29-11-2022 19:10 op
Mooie voetballer Gakpo en een lichtpuntje in het treurige spel. Stel ze winnen de volgende wedstrijd en wie weet nog eentje met hetzelfde voetbal om er dan uit te vliegen in de 1/2 finale. Hoeveel lol heb ik dan aan Oranje beleefd? Nou helemaal niet. Om dan na afloop te roepen toch knap dat ze 3e of 4e zijn geworden met het meest miserabele voetbal dat ik in jaren van Oranje heb gezien. Tja, op deze wijze boeit het mij echt een stuk minder. Ze winnen en ik zit er toch een beetje teleur gesteld bij zo van nou was dit het dan. Straks maar Iran - VS kijken. Verwacht dat daar de energie van afspat.

34 respect 28-11-2022 11:30 op
Mijn sympathie niet uiteraard

5 respect 28-11-2022 11:29 op
Onana heeft mijn sympathie in ieder geval zoals hij met Ajax is omgegaan. En dat zeg ik als Feyenoorder. Dat er nu weer wat speelt is op zich geen verrassing. Ook al ken ik de feiten niet. Het gaat er om dat op een WK disciplinaire maatregelen moet volgen op zich voldoende zegt.

2 respect 28-11-2022 10:07 op
Ik heb mijn verwachtingen inmiddels bijgesteld door er van uit te gaan dat ze de pole overleven en er daarna uit gaan. Ook al hoop ik van ganser harte dat ze veel verder komen, maar tot nu toe is het armoe troef wat betreft inzet, energie en spel. Maar het is Oranje en dat kan verrassen door ineens heel goed spel te laten zien. Gisteren Spanje tegen Duitsland gekeken en dan komen we toch echt heel veel te kort aan kwaliteit. Wanneer je dan ook de energie, verbetenheid, inzet en de wil hebt om echt alles te geven, ja dan wordt dit WK een domper. Dus kom op Oranje bijt van je af, toon lef, speel naar voren en durf jonge en gretige spelers een kans te geven.

1 respect 28-11-2022 09:10 op
Vertrouwen is leuk, maar grinta (zo heet dat toch?) is beter. Het ziet er tot nu zo lusteloos uit, zo plichtmatig alsof ze er niet echt zin in hebben. Maar we hebben ook gezien dat Oranje tegen sterke tegenstanders op z'n best kan zijn. Dus tegen Quatar toch weer een pot om moedeloos van te worden. Zou zo maar kunnen, maar wel door naar de 2e ronde en dan zien we wel weer.

1 respect 27-11-2022 17:01 op
Wanneer je met elkaar roept dat de neuzen in dezelfde richting staan en dat je kampioen wilt worden, straal dan aub ook de gedrevenheid en de passie op het veld uit. Ik heb mijn verwachtingen na de eerste 2 wedstrijden bijgesteld naar waarschijnlijk nog 2 wedstrijden en dan is het weer over. Tenzij ze op het veld lef, durf en tomeloze inzet tonen. Ja dan is alles mogelijk, maar hoe draai je dit om. Kwalitatief zijn er diverse betere teams en dan komt het juist aan op wil en karakter. Als dat er is, is veel mogelijk.

3 respect 27-11-2022 15:59 op
Uitstekend dat Virgil er op terug komt en door heeft dat hij eigenlijk niks had moeten zeggen. Neemt niet weg dat in het spel de lamlendigheid wel bij Oranje afspat. Laat ik maar hopen dat de gretigheid terug komt, dat de lef om vooruit te spelen er weer is. Anders zie ik het somber in.

13 respect 27-11-2022 15:55 op
Prachtig, prachtig, prachtig dit 2-0 voor Marokko.

8 respect 27-11-2022 15:55 op
Prachtig 2-0 voor Marokko. Zeer verdient ook. Zit met vrienden te kijken en iedereen - allemaal kaaskoppen - springen juichend uit de stoel. Top dit.

1 respect 26-11-2022 17:58 op
Hoop dat Mazraoui op tijd klaar is en het gaat halen. Toch belangrijke speler voor Marokko in de ver

3 respect 26-11-2022 09:38 op
Lees ik dat het 2e deel van het onderzoek zich richt op de vraag in welke vorm en omvang het grensoverschrijdend gedrag voor kwam. Dat suggereert dat we al een scherp beeld hebben van wat in welke omstandigheden nu precies grensoverschrijdend is. De voorbeelden over DWDD gaan uiteraard die grens over. Maar wat ik om mij heen hoor is dat er erg verschillend gedacht wordt over wat wel en niet over een grens gaat. Zo ervaar ik het zelf ook wel een beetje. Want gaan we straks wat wij of ik onfatsoenlijk vinden direct het etiket grensoverschrijdend noemen met alle toeters en bellen er bij zoals een klacht indienen? Er is daarom volgens mij meer voor nodig om er een goede duiding aan te kunnen geven. En wellicht hoe willen wij ons in dit land tot elkaar verhouden? Er is in onze omgang een steeds grotere ik-gerichtheid en brutaliteit geslopen. Het fatsoen heeft een forse deuk opgelopen waardoor grenzen vervagen. Ik hoef maar naar ons parlement te kijken hoe dat er uit ziet.

2 respect 26-11-2022 09:25 op
Zou dit dan het statement zij geweest van Oranje tegen de situatie in Quatar?

2 respect 26-11-2022 09:14 op
In mijn beleving speelt Oranje vaak slecht tegen op papier mindere tegenstanders en doen ze het juist goed tegen betere. Laat ik mij daar maar aan vasthouden, want het is niet best wat we voorgeschoteld krijgen. Mijn verwachtingen vooraf waren dat ik het knap zou vinden als ze de kwartfinales bereiken. Gezien het schema zit dat er nog wel. Waar ik van schrik is dat wanneer je weet dat je kwalitatief niet de beste spelers hebt je hard als team moet werken. Dat mis ik en snap niet goed waar Frenkie het vertrouwen dan op baseert. Wie weet gaan ze ons toch nog verrassen als hoop maar geen uitgestelde teleurstelling blijkt.

4 respect 24-11-2022 19:43 op
Uiteindelijk denk ik dat Nederland aan een gelijkspel genoeg heeft om poulewinnaar te worden, maar eigenlijk zijn ze verplicht te winnen. Daar ga ik maar van uit.

1 respect 24-11-2022 11:09 op
Bij een gelijk aantal punten geldt eerst het doelsaldo, is die ook gelijk dan wie het meeste heeft gescoord, is dat ook gelijk dan het onderlinge resultaat. Dus Vrijdag door bij winst? Ja dat weer wel. Ecuador kan dan ook op 6 punten komen, maar dan Senegal niet meer of juist omgekeerd. Er vanaf de dat Quatar geen wedstrijd wint.

14 respect 23-11-2022 17:04 op
Als de KNVB Denemarken niet volgt is voor mij de vraag of de voetballers van amateurclubs nog wel een deel van hun contributie aan de KNVB moeten willen afdragen. Ook de KNVB moet zich beseffen dat zij er zijn voor de leden en niet andersom.

4 respect 23-11-2022 16:47 op
Hij is er weer en dan doel ik niet op Riciardo.

7 respect 23-11-2022 16:25 op
Wat een super actie van het team en de Minister. Nu sla je 2 vliegen in 1 klap, nl. over de mensenrechten en het dubbelzinnige gedrag van de FIFA/Infantino. Ls vandaag dat Infantino de TV- en marketingspechten van de FIFA wilde verkopen aan een groep investeerders. Ja, waar hij dan wel zelf adviseur van is. Meneer wil voetbal en politiek gescheiden houden, maar wilde wel een 2 jaarlijks WK zodat er minder reden voor Afrikanen zou zijn om naar het Westen te vluchten. En dan voor de G20 even oproepen tot een wapenstilstand. Dus wel degelijk corrupt, politiek en megalomaan die Infantino. Meneer schijnt zelfs in Quatar te wonen. Dus gay zal hij zich dan echt niet voelen. Ook niet voor 1 dag. En nu maar alles je van Quatar laten wel gevallen. Gauw afstand van doen van deze man.

1 respect 23-11-2022 16:17 op
Inderdaad.

3 respect 23-11-2022 13:48 op
Zou dit dan het moment zijn dat hijzelf gaat zien zo kan het niet langer? Ik hoop het voor hem. Maar dat geldt natuurlijk voor iedereen die het rechte pad terug kan vinden. Maar hier lag een gouden toekomst in het verschiet en dat helpt je dan zelf om zeep. Verkeerde vrienden?

3 respect 23-11-2022 13:34 op
Het gaat mis bij een publieke omroep en dan zou de Publiek Omroep zelf de opdrachtgever toch niet moeten zijn. Waarom hier zo aan vasthouden? Wellicht maakt het voor het onderzoek en de conclusies niet uit, maar voor de beeldvorming wel. De vraag is nu ook wie de opdracht formuleert. Hoe breed of smal wordt die opdracht? Gaat de opdrachtgever zich op hoofdlijnen dan ook nog bemoeien met langs welke lijnen de opdracht gedaan moet worden? Wordt het ook nog bekeken binnen het tijdsgewricht? Ik bedoel - vreselijk fout wat er is gebeurd - maar hoe snel zijn onze (terechte) gedachten over wat grensoverschrijdend is geëvolueerd. Vroeger was veilig een helm op in de bouw en dat is van fysiek snel op geschoven naar sociale omgangsvormen. En volkomen terecht natuurlijk. Maar waar gaan we de grens trekken wat wel en niet kan. Vernederen en intimideren zoals bij MvN wordt gezegd is duidelijk te ver. Maar hoe erg boos mag je nog worden en dat laten horen?

1 respect 23-11-2022 13:23 op
In deze pole voor Marokko geen slecht begin. Als ze dat ook redden tegen Belgie en dan winnen van Canada, wie weet zit de volgende ronde best wel in. Het is een behoorlijk ware poule.