NUjijStats voor Henk_en_de_Meiden

4,682

Respect

Respect/dag 5.7
Respect/reactie 5.63

832

Reacties

Reacties/dag 1.01
Meeste reacties op 1 dag 14
Gestart op 03-09-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

1 respect 02-12-2020 20:50 op
De horeca is dicht, maar NL draait gewoon door hoor. Ik zie overal weer drukte in de stad, ik ervaar weer veel fileleed, en nog steeds is het moeilijk om aan goed personeel te komen. De conclusie is dus dat de horeca geen essentieel onderdeel is van de economie, dat is 1. De tweede conclusie is, dat het gemis van de ' natte' horeca niet heel erg gevoeld wordt, althans niet bij mij en de Meiden. Wat we wel missen zijn restaurants. Wat genoten we soms van het eten, de sfeer, het uitzicht, de gezelligheid en dat missen we toch wel . Gelukkig kunnen we zelf ook koken, maar ja, het uitje van het eten in een mooi restaurant missen we wel. Weet u trouwens waar het woord restaurant vandaan komt? Restaurer betekent : herstellen. Bij een restaurant kon je dus, op weg naar de volgende bestemming herstellen: paarden moesten rusten, de bezoeker kon zich wassen en eten, de restaurants hadden een ' Pot au feu', bestaande uit soep. Later kwamen er restaurants die maar 1 doel hadden: het eten.

8 respect 02-12-2020 20:05 op
Laten we kort zijn. Het is weggegooid geld, Belastinggeld afkomstig van Jan met de Pet, dat weg gegooid wordt naar miljardairs. Booking.com was ook zo'n voorbeeld. Misselijk en droevig worden we er van. Overtuigender bewijs dat politici loopjongetjes zijn van het Grootkapitaal, kan je eigenlijk niet bedenken. Laat dat soort bedrijven gewoon failliet gaan. Het gat dat ze achterlaten , wordt door een ander bedrijf ingevuld. We wilden toch zo graag liberalisme? Verliezen socialiseren en winsten privatiseren vinden de Meiden en ik totaal, complètement, utterly: ONACCEPTABEL!

0 respect 02-12-2020 19:46 op
Spanje leunt te veel op toerisme denk ik. Beter een beetje meer industrie bijvoorbeeld , Spanje is een groot land, heeft dus ruimte zat. Mensen zat en waarschijnlijk ook brains genoeg....maar.. Van horen zeggen weet ik dat Spanjaarden aan hard werken, in de zin van fysieke arbeid, een broertje dood hebben. Fysiek zwaar werk laten ze vaak doen door Senegalezen, de Spaanse jeugd zit massaal aan de wiet. Ik zie dus eigenlijk voor Spanje wel mogelijkheden, maar dan zouden er eigenlijk geen Spanjaarden moeten leven. Of ze moeten massaal besluiten om hard te gaan werken en minder siesta. Dat valt ook niet mee, met dat klimaat: hard werken bij 35 graden Celsius of meer, ik snap dat wel. Spanjaarden zijn geen sjouwers, buffelaars of aanpakkers. Maar als de toeristen wegblijven, als vliegen eindelijk eens wordt belast met BTW, accijnzen etc., dan zal Spanje toch echt 'om' moeten. Net als Griekenland overigens . We gaan het meemaken....

0 respect 02-12-2020 18:11 op
Voor duurzaam geproduceerde goederen, geproduceerd zonder uitbuiting, kinderarbeid, milieuvervuiling, natuurverwoesting, 10.000 km of meer verplaatsingen betalen de Meiden en ik graag wat meer, als het moet: veel meer. Want: goedkoop is uiteindelijk duurkoop. De kosten voor vervuiling, verwoesting, uitbuiting etc. wentelen we nu gemakshalve maar af op de mensen in Azië, die zich laten uitbuiten door het Grootkapitaal. Apple telefoons , als voorbeeld, worden gemaakt in een Chinese fabriek waar mensen als gevolg van het productieproces er aan kapot gaan door stress of enge ziektes , met name leukemie. Nike sportschoen worden in Indonesië gemaakt mbv kinderarbeid. Kleding voor grote concerns worden gemaakt in sweatshops in Bangla Desh. Coltan wordt gewonnen in Congo door kinderen onder de meest miserabele omstandigheden. Plastic afval wordt door China en India rücksichtslos in de rivieren gedumpt. Dat moeten we toch niet meer willen zeker? Daarom: stop de import en maak het zelf!

3 respect 02-12-2020 13:50 op
Wat goed voor Europa zou zijn, en dus ook voor NL, is dat we stoppen met volledige afhankelijkheid van China en dat we weer zelf gingen produceren. Echte welvaart kan alleen ontstaan door waardecreatie in het ( eigen) land, cq in ons eigen werelddeel. We hebben de mensen, we hebben de brains, we hebben de ruimte. Kijk, we kunnen allemaal wel ' adviseur' willen zijn, of consultant, of HR manager of beleidsmedewerker of kleurenadviseur of diversiteitsmanager, maar ergens moet het geld ook verdiend worden door vanuit grondstoffen iets te produceren wat het publiek wil aanschaffen. We hebben in NL helaas veel te veel zgn. 'bullshitbaantjes' die bakken met geld kosten, niets toevoegen en sterk contra productief uitpakken. Sowieso is NL in het ' gelukkige' bezit van 100.000' den raamambtenaren, wiens enige taak het is om een verzengende bureaucratie te bedenken en gewone burgers en MKB' ers het leven zuur te maken, ja zelfs ons te knevelen, kijk wat er gebeurd is bij de Belastingdienst...

9 respect 01-12-2020 19:52 op
Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen..., zo staat geschreven in de heilige Schrift. Maar, ik begrijp het wel. Je bent Europarlementariër en je neemt per maand ongeveer 13.000 euro mee naar huis, salaris en vergoedingen etc. Exclusief allerlei andere emolumenten. Dat bedrag in Hongarije vertegenwoordigt een koopkracht waarvan de gemiddelde Hongaar alleen maar kan dromen. Zelfs in. NL vinden we dat nog een hoop geld. Vindt u het dan gek dat je met zulke bedragen denkt dat het niet op kan en dat, wat je ook doet, volgende maand weer 13.000 EUR wordt gestort voor een maand lang ' keihard werken' + 360 EUR representatievergoeding per zittingsdag opstrijken voor aanwezigheid, en ga zo maar door, dat mensen dan helemaal los komen van de realiteit? Wij, de Meiden en ik, begrijpen dat volkomen. Het enige dat echt helpt is dat Nederland uit die EU stapt, hier en nu. We wensen er niets mee te maken te hebben.

13 respect 01-12-2020 18:19 op
Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen..., zo staat geschreven in de heilige Schrift. Maar, ik begrijp het wel. Je bent Europarlementariër en je neemt per maand ongeveer 13.000 euro mee naar huis, salaris en vergoedingen etc. Exclusief allerlei andere emolumenten. Dat bedrag in Hongarije vertegenwoordigt een koopkracht waarvan de gemiddelde Hongaar alleen maar kan dromen. Zelfs in. NL vinden we dat nog een hoop geld. Vindt u het dan gek dat je met zulke bedragen denkt dat het niet op kan en dat, wat je ook doet, volgende maand weer 13.000 EUR wordt gestort voor een maand lang vreten, zuipen , 360 EUR per dag opstrijken voor aanwezigheid, en ga zo maar eindeloos door met zuipen, vreten en hoereren, dat mensen dan helemaal los komen van de realiteit? Wij, de Meiden en ik, begrijpen dat volkomen. Het enige dat echt helpt is dat Nederland uit die Gore Bende Opvreters stapt, hier en nu. We wensen er niets mee te maken te hebben.

0 respect 01-12-2020 16:49 op
Frits: kerel, waarom ga je er niet wonen dan?

0 respect 01-12-2020 11:31 op
Mijn meiden ruimen hun troep netjes op. Altijd! Nou ja, meestal dan. Of euh: sons ook wel eens niet. Eigenlijk : meestal niet. Als ik eerlijk ben: zelden.. ( Of nooit) Dus ja, uw conclusie is correct: u heeft gelijk! Wij vervuilen heel wat af joh! Maar: vliegen doen we niet. Nou ja: bijna niet. Heel af en toe vliegen we vanuit Hyères naar Brussel, dat doen we hooguit 1 keer per jaar. Ik geef toe: we zijn ook mede schuldig..

0 respect 01-12-2020 10:36 op
Ik voorspel een Gouden Toekomst voor bedrijven die in eigen land, in eigen werelddeel, reizen aanbieden met andere vervoermiddelen dan het vliegtuig. Fietsen, brommers, auto's, treinen etc. Vliegen zouden we niet meer moeten willen. Toerisme naar Bali of Barcelona bijvoorbeeld, maakt meer kapot dan je lief is. De mensen ter plaatse moeten ook iets anders verzinnen. Landen, steden, natuurgebieden gaan kapot aan een overvloed aan toerisme. Natuur en leefbaarheid zijn de eerste slachtoffers. Ik hoop dus dat die vliegtuigindustrie en aanverwante industrieën qua omvang decimeert. Ook de importen uit Lage Lonen Landen mogen wat mij betreft extreem zwaar worden belast met torenhoge importtaxen. Lokale economieën zullen daarentegen volop profiteren. Die globalisering, daar heb ik helemaal niks mee. De leefbaarheid van Moeder Aarde gaat er aan ten onder. Dat alles dan duurder wordt, I don't give a shit. Wat is goedkoop waard, als de leefbaarheid van deze planeet er aan onder door gaat?

7 respect 30-11-2020 18:24 op
Chaos, chaos, chaos.. De Meiden en ik stemmen niet op de FVD, wij blijven trouw An de PVV. Daar is natuurlijk ook wel eens wat, maar over het algemeen, zeker de laatste tijd, is het rustig binnen de PVV en zo hoort het ook , want de kiezer wil rust, reinheid en regelmaat en dan kom je vanzelf uit bij de PVV, een partij zonder leden, zonder gedoe, zonder afscheidingen en met maar 1 kernboodschap: minder islam. De andere ' democratische' partijen hebben linker- en rechtervleugels , partijcongressen, opstandige kiezers, kroonprinsen en opvolging drama's, lijsttrekkers verkiezingen, partijbonzen, radicale jongeren. De PVV heeft dat allemaal niet, wat een zegening! Daarom pleiten wij voor kiesdrempels. Heppu minder dan , nou zeg eens: 10 zetels? Nou doeiiii! Wegwezen dan en kom nog maar eens terug als u echt een massa kiezers heeft verzameld! Dan wordt ons politiek systeem meteen een stuk rustiger en hebben de kiezers nog steeds volop keuze! Wat denkt u?

1 respect 30-11-2020 17:31 op
De Franse politie heeft zich vorig jaar van zijn bedenkelijkste kant laten zien toen zij nieuwe granaten testte op Gele Hesjes betogers. Talloze mensen verloren 1 oog of werden geheel blind. Ook zien wij op Facebook beelden van gewone burgers die met overdreven veel geweld door politie worden geconfronteerd omdat zij geen mondkapje dragen. Ook de recente geweldsexplosie tegen deze muziekproducer ging in principe alleen maar over het niet dragen van een mondkapje. Toch zouden we ook , hoe moeilijk het ook is, wel respect moeten hebben voor politie, zeker in Frankrijk, een land met talloze no-go area's. Complete wijken waar politie niet meer durft te komen, van waaruit de bewoners gooien vanuit flats met van alles en nog wat, zodra zij politieauto's zien. Dat criminelen je thuis op komen zoeken, omdat ze je gezicht gezien hebben op Facebook , lijkt me ook geen pretje Politie- agenten hebben ook een gezin met vrouw en kinderen, die moeten wij als maatschappij beschermen.

14 respect 28-11-2020 12:22 op
De sympathie van de Meiden en ik ligt vanzelfsprekend bij Israël . Al sedert 1967 en eerder heeft het Midden Oosten geprobeerd de Israëlische Staat van de kaart te vegen en als Israël lijdzaam toe zou zien en af zou wachten, dan zou het snel gebeurd zijn. De Iraanse machthebbers vertrouwen wij uiteraard in het geheel niet, al sinds jaar en dag dreigen zij Israël van de kaart te vegen. Dat zal ze uiteraard nooit lukken. Gelukkig is Israël niet naïef, handelen zij pro-actieve en daarom zijn ze er nog steeds. Inmiddels beginnen de Arabische landen langzamerhand in te zien dat het beter is om diplomatieke betrekkingen aan te gaan met Israël, zo zijn er al een paar landen die dit recentelijk hebben gedaan en zelfs Saoudi Arabië heeft in het diepste geheim vorige week bezoek gehad van de Israëlische premier . De Meiden en ik zijn daarom voorzichtig positief over de recente ontwikkelingen in het M.O, maar het is meestal 2 stappen vooruit en dan weer 1 stapje terug. Maar, we komen er wel.

1 respect 28-11-2020 10:38 op
De EU , dat is een speeltje van de Multinationals van de DAX, de CAC40 en de AEX. Die bepalen waar onze belastingmiljarden aan moeten worden uitgegeven. De politici als Merkel, Macron en Rutte zijn hun loopjongetjes. U bent de belastingplichtige en u zit aan de betaalkant. De eerder genoemde partijen zitten aan de ontvangende kant. De Rijken worden steeds rijker, u heeft misschien de illusie dat u via uw stemrecht iets in te brengen heeft, maar dat is al 40 jaar niet meer zo. Alle partijen streven immers nasr hetzelfde : bestendiging van de status quo zoals ik eerder omschreef.

5 respect 28-11-2020 10:17 op
We zijn allemaal dankbare slachtoffers van de buitengewoon slimme marketingtruukjes die de Grootindustrieelen bedacht hebben, vooral dankzij Google , Facebook etc.waarmee heel nauwkeurig wordt geregistreerd waar onze belangstelling naar uit gaat. Zoek bijvoorbeeld iets op het internet op, laten we zeggen sportschoenen. Binnen 10 minuten zit je scherm vol met aanbiedingen voor sportschoenen, alles wordt vastgelegd, tenzij je anoniem surft, maar dat is alleen voor ingewijden een optie. Een paard moet grazen, de mens moet kopen. Alles gericht op meer, mooier, groter. Iedereen begrijpt dat dit niet eindeloos door kan gaan, we vernietigen de Aarde, grondstoffen raken op, laatste natuurreserves worden gesloopt/uitgewoond/kaal geplukt

14 respect 27-11-2020 18:58 op
Elke poging , vanuit welke hoek ook, om de EU te gronde te richten, juichen wij van harte toe. De Meiden en ik hebben op geen enkele wijze persoonlijk voordelen genoten van de EU, het tegendeel is eerder waar. Wij geloven niet in de EU, wij vonden destijds de EEG wel positief: economisch samenwerken: ja, 1 superstaat vormen: nee. Dat de Polen en Hongaren zich niet de les laten lezen en anders denken dan wij, vinden wij, gezien hun geschiedenis, helemaal niet vreemd. Polen werd altijd gemangeld tussen de Duitsers en de Russen, de Hongaren door buurland Oostenrijk en daarvoor door de Turken. Beide landen hebben er eeuwen over gedaan om daarvan los te komen, te vergelijken met de bijna 100 jarige strijd van ons eigen landje tegen Spanje/ Habsburgse rijk. Wij begrijpen dus dat nu deze landen zich zo maar niet neerleggen bij een dictaat vanuit Brussel, alwaar de oude vijand, met name Duitsland, aan de touwtjes trekt. Helaas hebben de meeste inzenders weinig historisch besef.

4 respect 26-11-2020 20:07 op
Wij adviseren u minder te drinken

7 respect 26-11-2020 19:35 op
In conflicten tussen Engeland en andere landen, staan de Meiden en ik echt onvoorwaardelijk achter het VK onder het motto: ' right of wrong, my country is my country' Of het nu gaat om Brexit, de Falkland Eilanden, een potje voetbal : Wij zijn onvoorwaardelijk voor de Engelsen ! Toen al, bij die wedstrijd tegen Engeland, waarbij Maradona een doelpunt maakte met de hand, is onze weerzin gewekt tegen Maradona en het land Argentinië. Dat gaat echt nooit meer over. Toch... Dat de Argentijnen hun voormalig bondscoach zoo in bescherming nemen en het slechte nieuws niet willen vertellen, om hem te sparen, een zieke man van 82, verwarmt ons hart! Ja, wij krijgen toch opeens het gevoel dat die Zuid- Amerikaanse macho mannetjes ook gewoon respect hebben en genegenheid koesteren voor hun dierbare voetbalhelden en dat waarderen de Meiden en ik wel Dat in Maradona een groot voetballer is heengegaan weten we, maar zijn gelieg en gelor over 'de hand van God' , dat vergeven wij hem nooit

2 respect 26-11-2020 19:20 op
Wij vinden deze fusie onverstandig. Ja, u leest het goed. Nu gebruik ik zelf een keer het woord 'onverstandig', een woord waarbij het horen ervan, mijn nekharen meteen overeind gaan staan. Trouwe volgers van mijn postings ( zijn er inmiddels heel wat) weten waarop ik doel. Bij mij in de buurt gingen een jaar of 10 terug ook 2 transportbedrijven fuseren onder de naam W2, beiden reden ze voor dezelfde klant ( EMTE supermarkten). Zelfde motivatie als de fusie tussen Appel en Loos, echt waar! Toen werd EMTE door Sligro verkocht aan Jumbo en wie gingen er failliet? De gefuseerde transportondernemingen. Distributiecentrum verdween, EMTE verdween en W2 is History! Moraal van het verhaal: Als een transportonderneming, ongeacht het formaat, in zijn geheel afhankelijk is van 1 opdrachtgever, in dit geval 1 supermarktketen, hangt het voortbestaan van de transportonderneming aan 1 zijden draadje. Ik voorspel een faillissement van dit gefuseerde transportbedrijf tussen nu en hooguit 10 jaar.

2 respect 26-11-2020 15:50 op
Wij zien alleen maar voordelen voor het VK. In plaats van alles te importeren, moeten ze weer zelf aan de slag en zelf gaan produceren. Het is beter voor een land om self supporting te zijn, in plaats van alles te importeren. Nota bene: Engeland was het land waar de industriële revolutie begon, ergens begin 19e eeuw. Toen maakten ze alles zelf, waar is het misgegaan? Een groot land als Engeland KAN, als ze het wil, de meeste producten zelf maken. Ze hebben genoeg ruimte, genoeg brains, genoeg mensen. Waarom alles invliegen vanuit China of Europa? Die producten die je niet kunt produceren, ivm klimaat bijvoorbeeld ( in Engeland kan je nu eenmaal geen bananen of koffie produceren) die importeer je, de rest maak je gewoon zelf. Neem een voorbeeld aan Rusland. Door de boycott vanuit het Westen, maken de Russen nu veel meer zelf. Met vallen en opstaan natuurlijk, maar wat Rusland kan, kan het VK ook. Go Britain Go! De Meiden en ik love the Brits en wensen hun niets dan goeds toe!

3 respect 26-11-2020 09:40 op
Je zou toch verwachten dat we van de wintersportvakanties van vorig seizoen geleerd hadden, maar nee hoor: Samantha & Sjonnie gaan weer op skivakantie... Maar ach, Schiphol staat ook nog wagenwijd open en de grenzen ook, dus sowieso wordt het niks met die bestrijding van dat virus . Het is en blijft dweilen met de kraan open. Zelf heb ik niks met wintersport, ik zou het liefste een paar weekjes naar de zon gaan, maar dat doe ik uiteraard niet. Wat is er nou leuker dan zo'n Hollandse kwakkelwinter let veel regen en wind en een beetje vorst......

15 respect 26-11-2020 07:23 op
Dat de USA als geen ander land zo ernstig getroffen worden, vinden wij zeer triest, maar we vermoeden ook dat er een directe link is naar het overgewicht van de gemiddelde Amerikaan en de bijzondere slechte kwaliteit van het voedsel in het algemeen.

5 respect 25-11-2020 20:15 op
Het regent weer volop ' adviezen' . Straks valt het woord ' onverstandig' weer, let maar op. We hebben er natuurlijk helemaal niks aan, aan die adviezen van de ECB, maar.. je kan als ECB' er je er geen bult aan vallen, da's 1, en je komt weer even in het nieuws, da's 2. Zo lijken ze weer even belangrijk en zo rechtvaardigen zij weer heel even waarom deze gladde bankierspraatjes per maand 20 keer zoveel opleveren dan uw modale salarisje als kantoorklerk of als bouwvakker. Ik heb ook nog zeer waardevolle adviezen voor u, voor het geval u deze adviezen interessant vindt, publiceer ik ze hier eventjes. Advies 1: ga altijd op tijd naar bed en trek elke ochtend schoon ondergoed aan Advies 2: ga nooit naar buiten met zonder jas, je weet nooit of het gaat regenen. Advies 3: eet meer vette vis en minder fast food, is trouwens ook veel lekkerder Advies 4: ga elk half jaar ter controle naar de tandarts. Advies 5: ga nooit schulden aan bij Wehkamp Advies 6: je moet mij nooit geloven..

3 respect 25-11-2020 18:03 op
De Meiden en ik vinden het goed nieuws. De economie krimpt enorm. Laten we hopen dat de Britten ook in hetzelfde percentage krimpen qua lichaamsgewicht. Door de economische crisis zullen de Britten hopelijk stevig de broekriem moeten aanhalen , kijk, en dat vinden de Meiden en ik een zeer gunstig bij- effect van economische krimp voor de in meerderheid veel te zware Britten!

4 respect 24-11-2020 19:04 op
De eerste beurscrash dateert al uit de tijd van de VOC. De tulpenmanie was een hausse in de tulpenhandel in Holland en Utrecht die rond 1634 opkwam en waaraan begin februari 1637 een abrupt einde kwam. Het verschijnsel wordt ook tulpenwoede, tulpengekte, bollengekte, dwaze tulpenhandel en bollenrazernij genoemd. In de Nederlandse Gouden Eeuw bereikten de prijzen van de nieuw geïntroduceerde tulpenbollen extreme hoogten.In januari 1637 werden tulpenbollen verkocht voor meer dan tien keer het jaarsalaris van een ervaren vakman, en waren ze ongeveer evenveel waard als een Amsterdams grachtenpand. Ook werd er gespeculeerd in opties op tulpen, die op dat moment nog in de grond zaten. De tulpenmanie wordt door economen gezien als de eerste uitgebreid beschreven bubbel (speculatiegolf) in de wereldgeschiedenis.De term tulpenmanie wordt vaak gebruikt als metafoor voor een grote economische bubbel... Ziet u de parallellen? Ik ook!