NUjijStats voor Inge_Posch_accaef

10,980

Respect

Respect/dag 5.53
Respect/reactie 5.18

2,119

Reacties

Reacties/dag 1.07
Meeste reacties op 1 dag 16
Gestart op 12-01-2019

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 30-11-2022 09:48 op
@Cornel het alternatief dat Betty uitkoos was niet vreselijk... ik was, voor alle zekerheid, op haar verzoek bij haar toen zij die pillen innam en ben bij haar gebleven totdat zij haar laatste adem uitblies. daarom kan ik dus ook beweren dat ze een vredige dood heeft gehad. verder ben ik het roerend met je eens, het is uiteindelijk ons leven en onze dood. wat mij betreft behoren we daar zelf de regie over te hebben en te houden...

4 respect 30-11-2022 08:22 op
@Carine Betty, het oude vrouwtje waar ik mantelzorgster voor was, had ook de beginfase te pakken... zij wou euthanasie, maar niemand van de medische stand luisterde naar haar, juist met hun "dementie excuus"! dus gaat die vlieger van jou niet op. Betty heeft dan ook zelf haar "euthanasie" geregeld, zij was zo gis om via een junk die bereid was haar een flinke voorraad methadonpillen te verkopen haar einde zelf te bepalen. RIP Betty, je had tenminste een mooie en rustige dood...

5 respect 30-11-2022 08:05 op
@RJH en dan te bedenken dat juist deze opperrechter een interraciaal huwelijk heeft... daarnaast is die vrouw van hem ook nog eens zo'n "MAGA" figuur die zelfs de kring rond Trump extra opstookte met haat e-mails en andere berichten.

10 respect 30-11-2022 07:59 op
die rechter Thomas kan en moet men "afzetten".... deze vent heeft geweigerd zich van stemming te onthouden bij zaken over 6 januari 2020 waar zijn echtgenote zwaar bij betrokken is! hoe hypocriet wil je het hebben? ook de recent benoemde rechters kan men aanpakken, zij hebben gelogen tegen de senaat bij hun aanstelling en dan met name over "Roe vs Wade", zij zouden niet aan het recht op abortus "morrelen" wat ze dus prompt wel hebben gedaan!

6 respect 30-11-2022 07:44 op
@Goof of die gasten "ongewapend" waren betwijfel ik... men ging met geïmproviseerde stormrammen die deuren te lijf, dat is ook al gewapend te noemen om te beginnen. en ik heb niemand "de deuren open zien gooien", wel heb ik die menigte gestoorde opstandelingen ramen en deuren in zien gooien, rammen en beuken...

4 respect 30-11-2022 07:14 op
ik krijg een punthoofd van die enorme inflatie... ik ben noodgedwongen aan het bezuinigen op mijn eten!! wanneer stopt deze ellende nou eens? de mensen trekken het niet langer.

0 respect 29-11-2022 09:00 op
omdat ik een hond in huis heb die ik meteen weer uit moet laten... mijn zus woont niet echt "om de hoek" en ik ben dus minimaal 3 1/2 uur van huis om eventjes voor haar te koken. en dus schiet ik graag flink op, ik heb overigens wel constant mijn hand op de rem liggen om razendsnel te kunnen reageren. ik ben bepaaldelijk geen onveilige fietser! mijn licht werkt goed, ik houd het verkeer om mij heen goed in de gaten (heb expres achteruitkijkspiegels op die fiets gezet!) en steek mijn hand uit, ook als ik rechtsaf sla, iets wat ik veel fietsers niet zie doen (ook veel automobilisten vergeten richting aan te geven tegenwoordig!)...

10 respect 29-11-2022 08:50 op
waarom kunnen we niet meer het "adagium" aanhouden "behandel een ander zoals jezelf behandeld wilt worden"?? daar kom je al een heel eind mee...

3 respect 29-11-2022 08:18 op
@Franken dat klopt... ik heb drie weken terug nieuwe regenkleding aangeschaft en daar zit geen enkele reflectie op. gelukkig heb ik 2 veiligheidshesjes in huis en die gebruik ik dus ook.

1 respect 29-11-2022 08:14 op
@Bob daar geef ik je gelijk in... alleen is het voor mij als fietser helemaal niet leuk als ik een automobilist die onnodig extra verlichting voert als tegenligger tegen kom. ik voer overigens goede verlichting en heb een "veiligheidshesje", ik vind het belangrijk dat men mij niet over het hoofd ziet in het verkeer.

0 respect 29-11-2022 08:09 op
@Lacheisleuk die "term" is; "slecht zicht? minstens dimlicht"... er is wel degelijk een afstandscriterium voor de mistlampen. bij welk pakje boter heb jij je rijbewijs gekregen? heb je er überhaupt wel een?

4 respect 29-11-2022 08:03 op
het was gisteravond al vet mistig hier in de polder... toen ik om 19:00 uur van mijn zus naar huis fietste was het zicht hier en daar al hoogstens tussen de 50 en 100 meter. en dan kom je nog van die idioten op fietsen tegen die geen verlichting voeren! (en bovendien ook nog donkere kleding dragen.) aangezien ik tegenwoordig de wat grotere afstanden op de e-bike fiets en van opschieten houd, ga ik "als de brandweer" (minimaal 25km/u) en zit je dus bijna tegen die "mislukte kamikazes" op, vooral als het je tegenliggers zijn. ik heb dus flink wat "bloemrijke taal" gebruikt tegen die idioten en was blij toen ik heelhuids thuis was...

0 respect 28-11-2022 19:44 op
@Skaakie & @Hutje die strip dient er voor om de elektriciteit, opgelopen door een blikseminslag of aanraking met een hoogspanningskabel, veilig naar/in de grond af te voeren... de banden zijn van rubber en geleiden dus geen stroom, laat staan dat ze statische elektriciteit opwekken.

0 respect 28-11-2022 09:14 op
@bo er staat, al in de eerste regel, dat het om de hoofdstad gaat... en dat is dus DC en niet de staat. waarom lees je daar overheen?

3 respect 28-11-2022 08:35 op
@Johanneke gewoon 5 december bij mijn voormalige schoonzoon thuis, met beide oma's en het gezin tegelijkertijd... we hebben het geen van allen "breed".

0 respect 28-11-2022 08:31 op
ik haal de cadeautjes voor mijn kleinkinderen, deels al maanden op voor, uit de uitverkoopbakken van de supermarkt en ik ga komende week een middag bij de kringloopwinkel in mijn dorpje rondsnuffelen... de volwassenen hebben dit jaar pech, ik heb er de centjes niet voor! het was altijd al wat karig de laatste paar jaar, dure cadeaus konden er toch al niet van af.

1 respect 28-11-2022 08:21 op
@Josef zo'n vliegtuigje werkt, net als een auto, als een zogeheten "kooi van Faraday"... en daarmee ben je als inzittende veilig zolang je netjes in die "kooi" blijft zitten. waar dienen die strips onder een auto die contact maken met het wegdek, die met dat metalen draadje erin, toch voor?

1 respect 28-11-2022 08:14 op
een klein vliegtuigje, met minder en minder gevoelige apparatuur dan de grotere vliegtuigen uitgerust, in mistig en regenachtig weer... dit is niet de eerste keer en het zal waarschijnlijk ook niet de laatste keer zijn dat zo'n toestelletje hoogspanningsdraden raakt of er in verstrikt raakt bij weersomstandigheden waarbij het zicht verminderd is. als we met dit soort weer aan het verkeer deelnemen zien we de "flapdrollen" die geen verlichting voeren ook veel minder goed dan bij goed weer.... in ons land hangen er felgekleurde "ballen" in die hoogspanningsleidingen, ik heb geen idee of dat in de VS ook het geval is. ik vermoed van niet omdat dat een paar dollars extra kost die men niet uit wil geven...

1 respect 28-11-2022 07:58 op
@Jaap men heeft het over de hoofdstad, al in de eerste regel van dit artikel... waar komt jouw verwarring dan vandaan?

2 respect 28-11-2022 07:45 op
ik denk dat het aantal vluchtelingen stijgt doordat de omstandigheden in het land van herkomst alleen maar verder verslechterd... als het alleen maar bommen regent en de oogsten mislukken door droogte of juist enorme overstromingen raken hele volkeren op drift. en in plaats van dat we met z'n allen als wereldbevolking de broodnodige actie ondernemen om er voor te zorgen dat de klimaatverandering getemperd wordt en elkaar wat minder met bommen en kogels bestoken, gaan we gewoon lekker door met onze eigen planeet en al haar bewoners (dat zijn alle dier- en plantensoorten) naar de vaantjes helpen... we zijn massaal vergeten dat we de aarde in bruikleen hebben van onze nazaten! maar het is "na ons de zondvloed". ik schaam me kapot voor al die "rupsjes nooit genoeg" die we zijn geworden...

2 respect 26-11-2022 10:15 op
@Brabert de Syriërs en Afghanen die in mijn dorpje zijn komen wonen zijn ook dankbaar en spreken dat ook uit als ik met hen in gesprek raak... wat dat betreft is er maar weinig verschil, ook al is voor hen de "cultuurschok" wat groter.

4 respect 25-11-2022 20:28 op
als we minder drinkwater willen verspillen moet er eindelijk wat gedaan worden aan het doorspoelen van onze toiletten met drinkwater... het zal een flinke ingreep zijn, maar het is helemaal geen onmogelijkheid om daar regenwater of het restwater van onze wasmachines en de vaat voor te gebruiken. het is toch van de zotten dat we ons toilet met drinkwater doorspoelen??

0 respect 24-11-2022 08:01 op
@Stupid deze "oma" ziet er niet bepaald als een oma uit... bijna 60 en nauwelijks een grijze haar in haar pruik en erg weinig rimpels. ze kleed zich ook niet als iemand van "middelbare leeftijd". de jongeren/jeugd in het dorp waar ik tegenwoordig woon hebben over het algemeen wel de neiging om wat van mij aan te nemen, net zoals mijn kleinkinderen... (de oudste is ondertussen al meerderjarig, ik was nog geen 20 toen ik moeder werd.)

5 respect 24-11-2022 07:38 op
ik heb een, ondertussen zeldzaam geworden, "discman" die ik veel gebruikte tijdens mijn werk als postbesteller en nog gebruik als ik een lange rit in het OV maak... nou heb ik mijn oren erg lief en wens ik het verkeer om mij heen als ik op de fiets zit ook nog te kunnen horen, dus staat dat ding nooit op vol volume. ooit moest ik vanuit Rotterdam een lange busrit maken en had ik dus de koptelefoon op met een lekker muziekje. twee stoelen achter mij zat een jongeman die ook naar muziek luisterde, maar op een zodanig geluidsniveau dat ik zijn muziek door die van mij heen hoorde. toevallig stapten we beiden bij dezelfde bushalte uit en "oma" kon het niet laten om hem even aan te spreken; "ik hoorde jouw muziek door die van mij heen, als je zo doorgaat heb je voor je 30e een gehoorprobleem". zijn vader stond op hem te wachten bij de halte en was blij dat "een ander" hem ook de waarschuwing gaf die hij al zo vaak had gegeven. ik mag hopen dat het enig effect op hem heeft gehad...

16 respect 24-11-2022 07:18 op
Bolsonaro moet niet zeuren... de verkiezingen in Brazilië zijn eerlijk verlopen en hij heeft, hoe nipt ook, verloren. als hij dan zo graag weer president wil worden moet hij gewoon een paar jaar wachten en zich dan weer kandidaat stellen, misschien dat hij dan wel wint. in de tussentijd heeft hij zich gewoon koest te houden...