NUjijStats voor Jakobus

2,627

Respect

Respect/dag 3.31
Respect/reactie 5.21

504

Reacties

Reacties/dag 0.63
Meeste reacties op 1 dag 8
Gestart op 29-09-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

13 respect 01-12-2020 17:11 op
Gewone man = goed. Politicus = slecht. Duidelijk. En hoe zit het dan met een gewone man die de politiek ingaat? Of worden ze geboren als parlementslid? Je leest trouwens ook wel vaker over ‘gewone’ mensen die de fout ingaan. Dus gewone mensen kunnen we ook allemaal afschrijven. Of zou het helemaal niets te maken hebben met de loopbaan van iemand? Oh nee, ik vergeet de vuistregel: politicus = slecht. Aldus de gewone man, die uiteraard goed is. Stemmingmakerij.

8 respect 01-12-2020 10:36 op
Iemand die begint met een fortuin dat hij van zijn vader krijgt en daar weinig van over laat noem ik geen zakenman. Als D. Trump met nul was begonnen was er nooit een imperium gekomen. Dan was hij nooit verder gekomen dan het lokale buurtoplichtertje die je met mooipraterij probeerde te bedonderen. Maar met de middelen van zijn vader kon hij als geboren oplichter meteen op grote schaal aan de slag. Trump is helemaal geen vechter, maar een oplichter, en jij bent een van de vele slachtoffers die in zijn mooie verhaaltjes is getrapt, en ze zelfs nu nog gelooft. Maar ik snap dat het pijnlijk is dat toe te geven, niet aan ons maar aan jezelf. Hetzelfde effect als bij een miskoop, dan probeer je er ook zo lang mogelijk toch een positieve draai aan te geven, liever dan te erkennen dat je het verkeerde hebt gekocht.

1 respect 25-11-2020 14:15 op
De wetenschap bestudeert het klimaat al behoorlijk lang en aan de huidige inzichten ligt enorm veel onderzoek ten grondslag. Je bedoelt waarschijnlijk ‘hopelijk komen ze nu heel snel met de juiste inzichten die wat beter aansluiten bij mijn visie dan de huidige juiste inzichten’. Dat is wel een goed voorbeeld van er voorgenomen in staan, ja. Het idee dat we het middelpunt waren van het heelal kwam overigens nooit van de wetenschap maar van de kerk die wetenschappelijke inzichten juist onderdrukte omdat het niet in hun wereldbeeld paste. Dat verschilt dan weer weinig van hoe sommigen omgaan met klimaatwetenschap. Dat is dan weer een goed voorbeeld van hoe er over een paar honderd jaar gedacht zal worden over mensen die het nu nog allemaal niet serieus willen nemen of hun cq onze invloed nog steeds willen ontkennen of bagatelliseren. Wetenschappelijke inzichten niet wensen te geloven om welke reden dan ook heeft niets te maken met kritisch zijn. Alleen nog meer onderzoeken is kritisch.

5 respect 13-11-2020 17:53 op
Ah kijk, jij snapt tenminste hoe het werkt. De politiek moet gewoon veel meer haar verantwoordelijkheid nemen. Dus, volgende week direct een flinke belastingverhoging erdoor drukken zodat er veel meer geld is om dit soort zaken aan te pakken. En maar meteen nog wat meer belastingverhoging voor die andere dingen die we ook allemaal zo belangrijk vinden. En daarna moet de politiek nog wat zien te vinden op dat andere waar iedereen zo hard om roept: lastenverlichting. Maar dat kan allemaal makkelijk gecombineerd worden, toch? Althans wel volgens de gemiddelde burger, die het allemaal een stuk beter weet dan de gemiddelde politicus. Die in principe natuurlijk ook weer gewoon een burger is, die de politiek in is gegaan en zich wat meer in zaken is gaan verdiepen, en daardoor wat minder begrijpt wat er moet gebeuren.

15 respect 13-11-2020 11:28 op
Haha, leuk die kop. Biden ‘flipt’ Arizona. Hij zal vast niet de enige zijn die flipt. Trump zal nu wel flink balen dat zijn traditionele strategie van ‘zomaar wat roeptoeteren wat je zelf wel leuk vindt klinken en je totaal niet druk maken of er überhaupt wat van klopt want je achterban gelooft het toch wel’ geen steek houdt bij de diverse rechtbanken. Die rechters zijn al net zo als die wetenschappers, die willen hun mening ook al per se baseren op feiten en bewijzen. Wat een onzin, ze zouden eens wat vaker af moeten gaan op wat er allemaal geroepen wordt op internet. Want daar zijn de echte waarheden te vinden. Keuze genoeg, kies zelf maar de waarheid die je het meest aanstaat, internet heeft ze allemaal. Toch? ;-)

3 respect 11-11-2020 21:47 op
Misschien heb je gemist welke kant van het politieke spectrum nu al tijdenlang Nederland mag regeren? Eén hint: het was niet links. Dus als jij vindt dat het de afgelopen decennia verkeerd is gegaan met Nederland weet je nu ook alvast waar je de schuld niet neer hoeft te leggen. Of denk jij dat de oppositie de dienst heeft uitgemaakt?

1 respect 11-11-2020 19:11 op
Uiteindelijk gaat dit uitdraaien op hetzelfde scenario als welke complottheorie dan ook: Het maakt niet uit als er totaal geen bewijs voor is, zolang niet 100% bewezen wordt dat de theorie absoluut onmogelijk is zullen mensen erin blijven geloven. Ook als het tegendeel vele malen waarschijnlijker is en daar wel bewijzen voor te vinden zijn. En de echte diehards zullen zelfs het bewijs ontkennen als de theorie bewezen onmogelijk wordt verklaard. Geloof is niet altijd de meest positieve eigenschap van de mens.

5 respect 11-11-2020 18:56 op
Wellicht omdat daar helemaal geen aanleiding voor is? Volgens alle uitvoerende en controlerende instanties rondom de verkiezingen zijn de verkiezingen normaal verlopen. In elke staat. Instanties met heel wat ervaring, voor wie dit de zoveelste verkiezingen zijn, en die echt niet zomaar wat roepen, zeker niet nu Trump al zoveel maanden lang roept dat hij overtuigd is dat er gefraudeerd zal worden (volgens mij kan alleen een fraudeur zelf dat met zekerheid aankondigen, maar dat terzijde).

1 respect 10-11-2020 11:05 op
Die was wel leuk ja. Hoe zou dat zijn gegaan? ‘Boek jij even een conference room bij de plaatselijke Four Seasons, en neem er meteen een paar kamers bij?’ ‘Sorry, de plaatselijke Four Seasons heeft alleen een parkeerplaats beschikbaar, is dat ook goed?’

14 respect 31-10-2020 11:14 op
Dank je JMartin, voor misschien wel de beste manier om Trump in één woord te omschrijven. We kunnen met regelmaat weer met gemak hele pagina’s volschrijven over het gedrag van deze man, maar jij vat het perfect in één woord samen: Gewetenloos.

14 respect 28-10-2020 07:11 op
Ik krijg bij de beschrijving het gevoel dat hier helemaal geen sprake is van een of andere racistisch gemotiveerde politie actie, maar van buitensporig geweld als gevolg van een veel te gebrekkige politie opleiding aldaar. Met een betere opleiding had dit zonder dodelijk geweld opgelost kunnen worden.

12 respect 24-10-2020 08:44 op
Ja, Trump blijft maar roepen dat het virus snel weg zal gaan. Positief, net als al die testen. En dat verhaal van 30 jaar klopt ook al 30 jaar. Het enige wat verandert is de orde van grootte van de maatregelen die nodig zijn om er wat tegen te doen. Beperkte internationale maatregelen 30 jaar geleden door de overheden hadden nu dusdanig grote gevolgen gehad dat we op individueel niveau helemaal niets hadden hoeven doen. Dan was het voor ons persoonlijk niet eens een thema geweest. Doordat er 30 jaar lang door de overheden weinig tot niets is gedaan zijn er nu veel drastischer maatregelen nodig, raakt het nu iedereen persoonlijk en wordt je er om de haverklap mee geconfronteerd. Dat is het gevolg van 30 jaar lang niet serieus nemen of niet belangrijk genoeg vinden, van niets doen. Anders had jij nu nergens last van gehad, en was klimaat alleen een agendapunt geweest op bestuurlijk niveau. Nog maar weer 30 jaar niets doen dan? Of begin je een beetje te zien waar dat op uit gaat lopen?

26 respect 21-10-2020 17:40 op
Wat nog veel meer mensen niet begrijpen: Vrijheid van meningsuiting houdt in dat je niet vervolgd wordt voor het openlijk uiten van je mening, waarbij een aantal uitzonderingen worden gemaakt zoals bijvoorbeeld het aanzetten tot discriminatie of haat of strafbare feiten. Er staat nergens dat je je mening mag verkondigen op welk podium dan ook dat je uitkiest. Als een podium zoals Youtube op grond van eigen regels besluit zich niet (langer) voor jou open te stellen dan heeft dat niets maar dan ook totaal niets te maken met (schending of beperking van) vrijheid van meningsuiting.

10 respect 21-10-2020 14:09 op
De bewoordingen van Trump zijn werkelijk messcherp. Elk woord klopt, geen speld tussen te krijgen, hooguit is het nog maar een understatement van de werkelijkheid. ‘Hij krijgt veel tijd op de televisie. Ja, hij is vaak op tv. Hij vindt dat leuk en wij laten hem z'n gang gaan" "Soms zegt hij dingen die een beetje raar en een beetje verkeerd zijn’ O wacht, hij had het niet over zichzelf?

2 respect 20-10-2020 17:36 op
Behalve dan die Duitse politicus van zo’n 80 jaar geleden, die wist wel hoe je complete bevolkingsgroepen tegelijk aan moest pakken. Waarom ben ik dan zo blij dat we het met onze huidige politici moeten doen?

14 respect 19-10-2020 19:21 op
Tja, 3x op het podium gestaan in een grote ronde waarvan 1x gewonnen (Giro 2017) en 2x 2e (Giro en Tour 2018), gevolgd door vooral blessureleed in 2019 maar nu zo langzamerhand weer helemaal fit. Als ronderenner zul je toch echt wel wat meer moeten laten zien voordat je van CadCam een beetje zelfvertrouwen mag uiten als een verslaggever je daar naar vraagt.

1 respect 19-10-2020 10:16 op
Maar gisteren bij vlagen toch verwarrend, met het heen en weer schakelen tussen Vlaanderen en Giro. Jammer dat ze geen picture in picture gebruikten, zodat je ontwikkelingen kon blijven volgen van de koers die op dat moment niet in de focus stond. Al bij al een mooie wielerdag op tv, al helemaal gezien de resultaten in beide koersen. Hooguit jammer dat het verschil in de Giro niet net wat groter was. Al gok ik erop dat die derde week er ook nog komt.

3 respect 19-10-2020 09:52 op
Ik wel hoor, ik hou gewoon mijn mondkapje op daar waar het hoort, ook als de koning of wie dan ook die een flink deel van zijn leven allemaal camera’s op zijn smoel gericht krijgt er een keer op betrapt wordt dat hij dat niet deed. Maar ja, ik ben dan ook geen eigenwijze drol die zoiets als een stomme smoes misbruikt om het zelf ook niet te doen, dus ik kan niet spreken voor anderen.

0 respect 16-10-2020 17:03 op
Er zijn ook mensen die de grens van 100 km/u te laag vinden, of die vinden dat ze nog prima een auto kunnen besturen met een hoger promillage dan de wet voorschrijft.. Betekent dat vervolgens dat het hun goed recht is om zelf te beslissen om 150 km/u te gaan rijden of met teveel drank op te gaan rijden? Nee natuurlijk. Maar u vindt dat zolang het niet bij wet wordt afgedwongen maar enkel een dwingend advies is dat er dan niet gezeurd moet worden als een flink aantal mensen maling hebben aan dat dwingende advies? Dan vraag je dus eigenlijk om een maatschappij waarbij alles wat de overheid belangrijk vindt, bij wet en gezag wordt afgedwongen. Omdat een deel van het volk anders te eigenwijs is om navolging te geven. Heeft dat uw voorkeur?

6 respect 16-10-2020 16:53 op
Een aantal Nederlanders heeft blijkbaar een probleem met gezag. Op een manier, zoals dat alleen kan in een land waar je zo weinig te doen hebt met gezag dat dat beetje gezag waar je nog wel mee te maken krijgt blijkbaar negatief binnenkomt als ongewenste bemoeienis of betutteling. Bovendien in een land waar je er meestal ook prima mee wegkomt als je luidkeels roept dat het gezag je gestolen kan worden. Als dat ook voor jou geldt, sta er dan eens wat vaker bij stil hoe blij je mag zijn dat je in zo’n land mag wonen. En besef dat het alleen zo’n land kan blijven als je als het écht nodig is ook in staat bent om naar dat gezag te luisteren. En bewaar je eigenzinnigheid voor momenten dat die eigenzinnigheid weer een meerwaarde kan zijn. Dat is het nu niet.

0 respect 16-10-2020 15:35 op
Je bedoelt dat het niet langer zo door kan gaan dat zóveel mensen zich niet aan bestaande regels houden dat er nog striktere regels nodig zijn? Daar ben ik het wel mee eens, ik had liever genoeg gehad aan de regels van de laatste maanden.

0 respect 16-10-2020 15:12 op
Wie zegt dat dat bijgedragen had aan hoge cijfers? Ze waren ziek, maar hadden niet per se covid-19. Nu zijn het ook mensen met ziekteverschijnselen die zich laten testen. Het grootste deel heeft nog steeds wat anders, maar het aandeel covid-19 loopt op.

1 respect 16-10-2020 15:08 op
Zolang je het mondkapje draagt om het risico te verminderen dat je ongemerkt anderen besmet, maakt het toch niet uit dat je het aanraakt en vervolgens je gezicht aanraakt? Dat zijn regels voor medisch personeel, die er een dragen om zelf minder risico te lopen besmet te raken. Je ziet het wel vaker als argument tegen het gebruik van mondkapjes maar dat is dus echt appels en peren vergelijken.

1 respect 15-10-2020 12:51 op
Foei toch JordyP. Je weet toch dat alle beschuldigingen aan het adres van Rusland van corruptie, doping, vergiftiging of wat dan ook zwaar ongefundeerd zijn, aldus de Russische overheid? Afgaand op de zonder enige twijfel onbevooroordeelde en onafhankelijke mening van de Russische overheid staat Rusland boven elke verdenking van welke beschuldiging dan ook van welk land dan ook aan het adres van Rusland dan wel de Russische overheid. Aldus de Russische overheid. Dus wie daar dan nog aan twijfelt is bevooroordeeld, toch? Het betreft immers officiële uitspraken van Staatswege, daar hoort niet aan getwijfeld te worden. Zoals dat in Rusland zelf ook niet hoort.

1 respect 14-10-2020 18:54 op
Omdat die mensen blijkbaar nog een stuk nuchterder zijn dan de zogenaamde nuchtere Hollander, en geen strakke overheidsmaatregelen nodig hebben om zich aan wat simpele basisregels te houden? In Zweden is veel minder weerstand tegen de beperkingen die daar zijn, met als gevolg dat het (voorlopig) ook minder uit de hand loopt. Inderdaad, we kunnen nog veel leren van de Zweden.