NUjijStats voor Jaques

6,189

Respect

Respect/dag 7.57
Respect/reactie 2.56

2,419

Reacties

Reacties/dag 2.96
Meeste reacties op 1 dag 15
Gestart op 05-09-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 30-11-2020 19:16 op
Hoeveel criminaliteits feiten werden er gepleegd in de afgelopen honderdvijftig jaar per miljoen inwoners per jaar over al die jaren? Want de politie maakt al veel langer processen verbaal van aangiften terwijl die aangiften nu juist heel vaak niet worden gedaan. En voor het aspekt diefstal van levensmiddelen en voedsel was daar in sommige perioden in die 150 jaar heel veel meer aanleiding dan in de recente decennia met een adembenemende voedselverspilling en welvaarts decadentie. Het criminaliteits cijfer lag vroeger met de strenge opvoeding en strafmaat en de normen en waarden vele malen lager dan in de normloze tijd nu zonder enige opvoeding van betekenis.

17 respect 28-11-2020 20:37 op
Dit type demonstranten reageert over-emotioneel en compleet irrationeel. Als 1 agent iets verkeerd doet dan is de reactie om alles wat politie is te lijf te gaan van hetzelfde gehalte als het intellect van een wesp. En om schade en vandalisme te gaan plegen en zaken in brand te steken is gewoon misdadig. Daders hiervan moeten de volledige door hen aangerichte schade vergoeden. Desnoods levenslang werken.

4 respect 28-11-2020 08:53 op
Als Iran zo reageert dan is er kennelijk nog steeds een atoom programma. Maar voldoende buiten het zicht van de westerse media. Ballistische raketten ontwikkelen ze ook al veel langer en met steeds groter bereik en die zijn heel goed te gebruiken voor het afleveren en vooral dreigen met dit soort wapen. En uit de toespraken van de geestelijke en militaire leiders van deze theocratie blijkt dat er inderdaad een al lang lopende strategie is voor de internationale export van de sji-itische revolutie. En technologisch anders aangepakt dan door de concurrerende soenitische IS.

4 respect 28-11-2020 08:45 op
Iran heeft middels de geestelijke erfenis en testament van de ayatollah Khomeini en de bijzondere sji-itische versie van de zogeheten Mahdi doctrine nog veel meer doelen op hun lijst. Waaronder ook west europa. Probleem is dat eigenlijk enkel de soenitische Islam hier een beetje bekend is. En dus niet de sji-itische Islam en zeker niet de ideologische nalatenschap van de genoemde ayatollah Khomeini.

2 respect 27-11-2020 22:20 op
Als deze wapens zoals u suggereert in de VS zouden worden ontwikkeld waarom hebben figuren zoals Snowden en fanclubs zoals wikileaks daar niet over bericht? Want dit soort complexe programma's gaan over vele jaren. Plus de fondsen die door het Congres moeten worden goedgekeurd? Rusland heeft daar allemaal geen last van. Want in dat land is alles toch al geheim en verboden met gesloten gebieden en steden. We vangen hooguit iets op als er eens een test mislukt en de poolgebieden weer eens radio aktivief worden besmet zodanig dat de weinige inwoners daar ook bang worden en even lastige vragen durven stellen.

0 respect 27-11-2020 21:49 op
Influenza is als sneeuw voor de zon van covid lockdown verdwenen en niet meer aangetoond. Ook vrijwel niet meer in het buienland zoals op het zuidelijk halfrond afgelopen maanden toen het daar juist winter was. In darwiniaanse 'survival of the fittest' termen is covid gewoon sterker dan het influenza virus en voorlopig een blijver. Geen griep dus - voorlopig.

1 respect 27-11-2020 21:34 op
Hoe zijn de kinderen in vroeger tijden eigenlijk opgevangen en verzorgd en groot geworden toen al deze idiote financiele burocratie was uitgevonden. Dat moet toch al heel wat eeuwen zonder dat gedoe zijn gelukt. Want zelfs kinderbijslag bestaat nog helemaal niet zo lang.

3 respect 27-11-2020 21:19 op
Iran is inderdaad heel duidelijk in het van de kaar willen vegen van Israel en ook het joodse volk wereldwijd. De al of niet verijdelde aanslagen en voorbereidingen in diverse landen maar ook in de toespraken van de geestelijke en militaire leiders maken dat duidelijk. Het vernietigen van Israel is doel nummer 1 en nummer 2 is ook duidelijk. Europa staat wat verder naar beneden op de doelenlijst van ongelovigen. Want voor die categorie is geen toekomst in deze docrine.

3 respect 27-11-2020 20:42 op
Heeft u wel eens kennis genomen van het gedachtengoed en testament van ayatollah Khomeini en de daar heel bekende sji-itische versie van de Mahdi doctrine (en dus niet de soenitische versie). Daarmee is de ontwikkeling van wapentuig zoals ballistische raketten en zeer geavanceerde drone programma's en al die proxy oorlogen en steun aan terreur organisaties door Iran in het buitenland een stuk duidelijker.

2 respect 27-11-2020 20:36 op
In Rusland worden op de ster reclame van de TV animatie filmpjes uitgezonden die de verwoestende effecten van de nieuwste russische kernwapens op de vijanden van Rusland duidelijk moeten maken. Het TV kijkend publiek in Rusland geniet daar kennelijk van. Want over protesten heb ik niets vernomen. Het is mij niet bekend dat dit soort filmpjes in westerse landen of zelfs de VS ooit zijn uitgezonden. Denk je maar eens in hoe er hier op zou worden gereageerd. Overigens heeft de VS zich wel aan de afspraken gehouden en geen nieuwe atoomwapens ontwikkeld. En Rusland duidelijk niet.

0 respect 26-11-2020 22:24 op
Nederland heeft momenteel een half miljoen postieve testen op 17 miljoen inwoners. Als je dat omrekent naar de 330 miljoen dan kom je op bijna 10 miljoen uit en is niet heel veel minder dan de 12 miljoen positieve testen in de VS. Idem voor het aantal doden. Ook daarin doen wij het in NL zeker niet veel beter dan de VS.

0 respect 26-11-2020 18:44 op
Laten testen en uitslag thuis afwachten voor de zekerheid dus. Betrouwbare instant tests bestaan nog niet en er wordt terecht geen risico genomen. Deze aanpak heeft in Taiwan met een handvol doden en geen 2e golf op 23 miljoen inwoners overduidelijk goed gewerkt.

2 respect 26-11-2020 18:41 op
Vaccinatie is al lang verplicht om bepaalde landen binnen te reizen of aan wal te mogen gaan. Niets nieuws dus.

4 respect 26-11-2020 18:39 op
Landsbelang gaat boven persoonsbelang. Deze illusie is volledig doorgeschoten en buiten de werkelijkheid en kost levens. En dan doet privacy er niet meer toe.

9 respect 26-11-2020 18:33 op
Nu is in 1 keer duidelijk waarom een land als Taiwan met 23 miljoen inwoners slecht een handvol covid doden en heel weinig besmettingen en ook geen 2e golf heeft. En wij met 17 miljoen inwoners ruim 10.000 doden en honderduizenden besmettingen en nu een tweede en binnenkort een 3e golf.

0 respect 25-11-2020 11:10 op
Er zijn wel in de historie wel andere voorbeelden met politiek benoemde wetenschappers die beschermd werden door een alles overheersende overheid omdat hun ideeen welgevallig waren voor diezelfde overheid maar wetenschappelijk gewoon onzin. Ene Trofim Lysenko is daar een voorbeeld van die decennia lang de Sovjet wetenschap voor biologie en genetica en toegeast op de landbouw en daar onherstelbare schade en achterstand heeft berokkend. Bijzonder dat zoiets in een kapitalistisch en democratisch systeem ook kan gebeuren. Maar zo zie je dat behalve behalve politiek leiders en door hen benoemde zogenaamde wetenschappers een groot deel van het kiezersvolk ook al onzinnige ideeen heeft en de bijbehorende keuzes maak voor diezelfde leiders.

1 respect 25-11-2020 10:08 op
Die overigend ook voornamelijk in China worden geproduceerd. En het is ook duidelijk wie het grootste deel de marge opstrijkt.

0 respect 23-11-2020 22:15 op
Ik heb nog nergens gelezen dat verplaatsen per auto een verhoogd risico op covid geeft. En volgens mij zijn mondkapjes in de auto ook nog niet verplicht - afgezien voor leswagens en rijschool instructeurs of taxi'sdan. Maar wellicht weet u meer?

4 respect 23-11-2020 15:03 op
Weet u precies waar dat wat op uw bord ligt vandaan komt? Of verbouwt u alles wat u eet zelf on uw achteruin?

6 respect 23-11-2020 14:50 op
Op die grond van gekapte bossen worden de produkten verbouwd die u in de supermarkt koopt en in uw winkelwagentje en op uw bord belanden. Hierheen vervoerd met behulp van aardolie fracties zoals diesel en kerosine of stookolie en vaak ook nog gekoeld. Want hier wordt landbouwgrond omgezet in zogenaamde 'natuur' - die een fractie van de soorten bevat die in zo'n tropisch regenwoud leven.

1 respect 23-11-2020 14:44 op
Gaat u dan nu al uw verhuizing regelen naar een gebied wat hoger dan 50 meter boven de zeespiegeel ligt? Of gaat u investeren in een schip of zwemlessen?

0 respect 23-11-2020 11:09 op
Het controleren op 5e colonne activiteiten en vooral de bijbehorende strategie vanuit het buitenland is best logisch vanuit militair standpunt. Daarvan zijn diverse voorbeelden in de geschiedenis. En juist ook in Nederland heeft datzelfde politieke systeem ervoor gezorgd dat ons leger en land zo heel gemakkelijk in 1940 onder de voet werd gelopen. Direct gevolg van enorm incompetente en falende politici hier.

0 respect 23-11-2020 10:22 op
Gaat onze volksvertegenwoordiging ook dataverzamelende organisaties buiten onze landsgrenzen en zelfs buiten het EU gebied controleren? En hoe stelt u zich voor dat de dames en heren of andersoortige politici dat dan gaan doen? Ook als het om data gaat die mensen zelf heel erg graag wereldkundig willen maken en daar ook hun uiterste best voor doen?

5 respect 23-11-2020 10:14 op
China heeft zelf ook andere gebieden geconfiskeerd en de cultuur daar totaal verwoest. Zoals Tibet. En wanneer denkt u dat China dat gaat terug geven aan de Tibetanen? Voor heel veel Hong Kongers had hun stad altijd onde VK bestuur mogen blijven. En zijn ook vertrokken of zijn bezig dat alsnog te doen.

0 respect 20-11-2020 22:48 op
Sloten en grendels kunnen ook heel goed met springstof of andere explosieve middelen in een andere toestand worden gebracht. De creativiteit daarin is heel groot gebleken. Want de daders komen er meestal gewoon mee weg en worden nooit echt afgerekend op de veroorzaakte schade en rand schade. Daar draait onze samenleving en verzekerings systeem en instanties als winkeliers verenigingen en banken plus hun klanten gewoon voor op door kosten spreiding. Zo gaat het al decennia hier. En bijgestaan door een geweldig juridisch circus hier.