NUjijStats voor Jex_Phoenix

15,455

Respect

Respect/dag 11.33
Respect/reactie 10.33

1,496

Reacties

Reacties/dag 1.1
Meeste reacties op 1 dag 14
Gestart op 01-09-2020

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 30-11-2022 10:53 op
Gezellig met je kindje wandelen op de Veluwe. Oh nee, er lopen wolven rond die hongerig zijn en geen onderscheid maken tussen een klein lammetje of een klein kindje of je 'kleine' hond. Neem de Veluwe is nu van de wolf. Alles voor de wolf want zonder wolf geen Veluwe. Ik heb er toch moeite mee. Al die schapen die op verschrikkelijke wijze doodgebeten worden. Wat men er ook over zegt, de Nederlandse natuurgebieden zijn wat mij betreft niet groot genoeg om de wolf vrij z'n gang te laten gaan. Ik vind het onverantwoordelijk en onverstandig!

10 respect 29-11-2022 20:08 op
Ontzettend saai om naar te kijken. Van prof voetballers die vele miljoenen verdienen mag je toch wel iets meer verwachten of niet? Ik vond het slaapverwekkend. Zoals de meeste voetbalwedstrijden.

1 respect 29-11-2022 09:42 op
We zullen hier met z'n allen doorheen moeten. Deze fase. Want dat is het. Oorlog, inflatie en zorgen leiden inderdaad tot sterke emoties en het woord crisis is zowat in elke sector wel toepasselijk. Het is aan ons allen om er toch het beste van te maken. Samen maken we deze wereld en alleen samen kunnen we het roer omgooien door toch zoveel mogelijk begrip en compassie voor elkaar op te brengen en niet telkens in een reactieve modus overal op in te gaan.

1 respect 28-11-2022 18:19 op
Een aantal mensen verpesten het simpelweg voor de rest als het gaat over respectvol samenleven. In dit soort situaties is het niet correct om te generaliseren. Niet iedereen is hetzelfde. Het enige waar ik moeite mee heb zijn mensen die hier willen wonen, wellicht een uitkering ontvangen, van alles en nog wat gratis krijgen en daartegenover toch hun land van herkomst op nummer 1 zetten. Als je hart eigenlijk bij je land van herkomst is, ga dan terug naar dat land ipv hier te blijven. Ik hekel toch het gebrek aan loyaliteit, respect en dankbaarheid onder een select aantal mensen die blijkbaar hun land van herkomst op handen en voeten dragen maar er toch liever niet willen leven omdat ze daar minder mogelijkheden hebben om zich te ontwikkelen en in 'vrijheid' te kunnen leven! Daar wringt de schoen. Wees dan zo eerlijk en ga terug naar dat land. Mensen die kiezen voor Nederland hebben wat mij betreft een plicht ook echt te kiezen voor dit land en met respect samen met ons samen te leven!

3 respect 26-11-2022 14:06 op
Een zangeres die mij met haar nummers destijds diep heeft geraakt. Wat een inspiratie! Wat een stem! "I'm gonna live forever... "I'm gonna learn how to fly... Volgens mij heeft ze dat bereikt! RIP Irene Cara

9 respect 24-11-2022 17:10 op
Dat ze nu alle lhbtiq+-uitingen verbieden in Rusland is alleen maar olie op het vuur voor vele mensen die het eigenlijk al spuugzat zijn. Ik hoop echt dat mensen daar op een gegeven moment gezamenlijk in opstand komen. Veel andere mogelijkheden zijn er niet behalve dat er toch van binnenuit in het Kremlin iets gebeurt maar naarmate steeds meer mensen geraakt worden door het harde onmenselijke beleid dat men daar voert zal het uiteindelijk onhoudbare vormen aannemen en zullen mensen het niet langer accepteren.

1 respect 24-11-2022 15:30 op
Eerlijk gezegd weet ik niet wat ik van de hele situatie in China mbt corona moet denken. Enerzijds snap ik heel goed dat mensen de strenge coronamaatregelen daar spuugzat zijn en zich er steeds meer tegen verzetten. Tegelijkertijd is China wel de plek geweest waar hoogstwaarschijnlijk de eerste besmetting heeft plaatsgevonden door mutatie van vleermuis op mens. De eerste variant van het coronavirus was toch echt geen lieverdje. In Nederland zijn er nog altijd vele duizenden mensen door uitgeschakeld met long-covid klachten. Als coronabeleid in China niet meer effectief blijkt (of minder effectief) en mensen zich daar niet meer zo fanatiek aan de maatregelen houden heb je kans dat er sneller toch weer een nieuwe mutatie via een vleermuis of ander dier optreedt naar de mens gezien het feit dat ze daar op de markt dat soort dieren verkopen maar niet heel hygiënisch er mee omgaan. Ergens zie ik daarom in China toch liever een zeer streng coronabeleid!

20 respect 23-11-2022 17:48 op
Het is niet meer te bevatten hoeveel verdriet en pijn er in Oekraïne bestaat vanwege de barbaarse en onmenselijke acties van dit Russische regime. Hoe het kan dat mensen dit andere mensen kunnen aandoen zal ik nooit kunnen begrijpen. Soms denk ik wel eens dat er iets fout is gegaan bij de evolutie van de mensheid om telkens weer elkaar dit soort onrecht aan te doen zonder er van te leren. Misschien moet de gehele mensheid eerst nog door een hele donkere periode waarna dit soort gedrag misschien dan op een gegeven moment ten einde komt. Ik word er alleen maar verdrietig van terwijl ik slechts kan toekijken hoe dit alles zich van dag tot dag ontwikkelt tot steeds ergere omstandigheden voor vele miljoenen onschuldige mensen!

25 respect 23-11-2022 16:36 op
Ik heb zo het gevoel dat het er de komende maanden niet beter op wordt maar alleen nog maar erger en erger. Het is niet meer te bevatten hoeveel verdriet en pijn er in Oekraïne bestaat vanwege de barbaarse en onmenselijke acties van dit Russische regime. Hoe het kan dat mensen dit andere mensen kunnen aandoen zal ik nooit kunnen begrijpen. Soms denk ik wel eens dat er iets fout is gegaan bij de evolutie van de mensheid om telkens weer elkaar dit soort onrecht aan te doen zonder er van te leren. Misschien moet de gehele mensheid eerst nog door een hele donkere periode waarna dit soort gedrag misschien dan op een gegeven moment ten einde komt. Ik word er alleen maar verdrietig van terwijl ik slechts kan toekijken hoe dit alles zich van dag tot dag ontwikkelt tot steeds ergere omstandigheden voor vele miljoenen onschuldige mensen!

1 respect 22-11-2022 14:17 op
Hij wordt helemaal niet neergezet als een crimineel maar als iemand die zeer grensoverschrijdend te werk ging en misbruik van zijn machtspositie maakte.

5 respect 22-11-2022 12:12 op
Vleesvervangers zijn op basis van gemodificeerd soja en zeer bewerkt met heel veel industriële ingrediënten die ons lichaam niet goed kan verdragen. Er is helemaal niets plantaardig aan omdat het gemodificeerd is en onnatuurlijk. Het beschadigd op ten duur zelfs de darmwand. Peulvruchten doen uiteindelijk hetzelfde. een hoop anti-nutriënten, waaronder lectinen. Lectinen zijn complexe eiwitten die je darmwand kunnen 'irriteren' en zelfs verhoogd doorlaatbaar maken. Noten zijn wel oké maar vaak toch voorzien van schimmelsporen en dus kan je er niet teveel van eten.

10 respect 22-11-2022 11:59 op
Klopt, maar ik wilde het echt een serieuze kans geven dus heb ik die rommel vanaf januari gegeten met als gevolg dat ik dus een paar maanden terug een allergische reactie kreeg met huiduitslag en zwaar opgezette buik. Na een hoop testen is nu duidelijk geworden dat het lag aan de gemodificeerde soja en andere zooi die in die vleesvervangers zit. Bovendien ontwikkelde ik ook een intolerantie voor peulvruchten omdat soja en peulvruchten beide elkaar kunnen versterken. Het gevolg is dan dat het lichaam teveel histamine gaat aanmaken. Echt een heel onprettige ervaring kan ik wel zeggen. En dat terwijl de voedselindustrie en de supermarkten ons allemaal ervan wilt overtuigen dat die vleesvervangers zo gezond zijn. Erg jammer maar voor mij nooit meer!

17 respect 22-11-2022 11:37 op
Wat mij betreft mogen ze het Gouden Windei uitreiken aan alle makers van vleesvervangers! Het afgelopen jaar heb ik mijn uiterste best gedaan 'echt' vlees te laten liggen en ben ik overgestapt op vleesvervangers. Wat ik niet wist is dat je daardoor vatbaar wordt voor allergie en langzaam maar zeker een voedsel intolerantie kan opbouwen tegen soja. Tevens zitten vleesvervangers ook 'vol met industriële ingrediënten' die ook de darmwand kunnen beschadigen. Ik heb het geweten. Momenteel nog altijd last ervan. Nee, voor mij geen gemodificeerd soja bewerkt voedsel meer dat werkelijk niets bijdraagt aan een gezond voedingspatroon en eerder ziekmakend is dan dat het gezond is.

1 respect 20-11-2022 18:26 op
Oh nee, waar rennen ze dan achteraan want volgens mij is het toch echt een bal?

2 respect 20-11-2022 18:23 op
De klimaatcrisis is iets dat heel de wereld, alle landen en alle mensen aangaat en waar iedereen verantwoordelijk voor is. Dat heeft totaal niets te maken met morele superioriteit.

4 respect 20-11-2022 18:17 op
Het blijft een vreemde gewaarwording deze FIFA Wereldkampioenschap voetbal beseffende wat er allemaal gaande is momenteel. Het vermakelijke WK waar voetballers exorbitante bedragen betaald krijgen om achter een bal aan te rennen dient ons allen te verbinden terwijl diezelfde verbindende kwaliteit ver te zoeken is als het gaat over echt belangrijke kwesties als bijvoorbeeld de wereldwijde klimaatcrisis!

1 respect 20-11-2022 10:34 op
Erg jammer dat het allemaal niet opschiet en dat men niet in staat is geweest gezamenlijk afspraken te maken over het afbouwen van alle fossiele brandstoffen want daar gaat het natuurlijk voornamelijk over. Wat we wederom zien is dat geld en economische belangen prevaleren boven het belang van het klimaat en de opwarming van de aarde. Wat we zien is de hardnekkige weigering van politici overal ter wereld om nu snel actie te ondernemen en te 'doen' wat noodzakelijk is om onomkeerbare schade aan de natuur en ons leefklimaat in de nabije toekomst nog enigszins een halt toe te roepen. Ik zelf zal het niet meer meemaken maar ik kan me wel inbeelden hoe deze wereld er over een paar honderd jaar uitziet. Veel van de huidige biodiversiteit zal verloren gaan en veel plekken op deze aarde zullen onleefbaar worden omdat men nu nog altijd meer bezig is met geld dan met hetgeen waar het werkelijk om draait.

3 respect 20-11-2022 09:53 op
Pijnlijk en zeer betreurenswaardig dat men niet in staat is geweest gezamenlijk afspraken te maken over het afbouwen van alle fossiele brandstoffen want daar gaat het natuurlijk voornamelijk over. Wat we wederom zien is dat geld en economische belangen prevaleren boven het belang van het klimaat en de opwarming van de aarde. Wat we zien is de hardnekkige weigering van politici overal ter wereld om te doen wat noodzakelijk is om onomkeerbare schade aan de natuur en ons leefklimaat in de nabije toekomst nog enigszins een halt toe te roepen. Ik zelf zal het niet meer meemaken maar ik kan me wel inbeelden hoe deze wereld er over een paar honderd jaar uitziet vanwege de eigenwijze houding van de zittende elite. Veel van de huidige biodiversiteit zal verloren gaan en veel plekken op deze aarde zullen onleefbaar worden. Het is schandalig en diep triest dat dit gebeurt en dat we allemaal moeten toekijken hoe een paar mensen het verpesten voor toekomstige generaties.

8 respect 19-11-2022 09:52 op
Een mens kan nog zo charismatisch overkomen maar als iemand vele jaren andere mensen kleineert en denigreert zonder ooit daarbij stil te staan, erop te reflecteren en eigen gedrag aan te passen dan heeft spijt betuigen nu weinig betekenis. Ook ik keek zowat dagelijks naar DWDD. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik Van Nieuwkerk altijd heb gewaardeerd voor zijn kwaliteiten als TV presentator en talkshow host. Begrip is er ook voor het feit dat er een hoop stress en drukte ontstaat bij het maken van dergelijke programma's. Waar ik geen begrip voor kan opbrengen is dat Van Nieuwkerk blijkbaar twee gezichten heeft. Zodra de camera's draaien komt hij heel aardig en vriendelijk over maar tijdens de voorbereidingen en wellicht ook op andere plekken buiten de studio om blijkt er een gebrek aan intermenselijk sociaal empathisch vermogen te bestaan waarbij mensen blijkbaar respectloos bejegend worden als iets niet perfect loopt of anders uitpakt dan gewenst. Dat dit zo lang kon doorgaan! :-(

3 respect 19-11-2022 09:48 op
Een mens kan nog zo charismatisch overkomen maar als iemand vele jaren andere mensen kleineert en denigreert zonder ooit daarbij stil te staan, erop te reflecteren en eigen gedrag aan te passen dan heeft spijt betuigen nu weinig betekenis. Ook ik keek zowat dagelijks naar DWDD. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik Van Nieuwkerk altijd heb gewaardeerd voor zijn kwaliteiten als TV presentator en talkshow host. Begrip is er ook voor het feit dat er een hoop stress en drukte ontstaat bij het maken van dergelijke programma's. Waar ik geen begrip voor kan opbrengen is dat Van Nieuwkerk blijkbaar twee gezichten heeft. Zodra de camera's draaien komt hij heel aardig en vriendelijk over maar tijdens de voorbereidingen en wellicht ook op andere plekken buiten de studio om blijkt er een gebrek aan intermenselijk sociaal empathisch vermogen te bestaan waarbij mensen blijkbaar respectloos bejegend worden als iets niet perfect loopt of anders uitpakt dan gewenst. Dat niet zien of wegkijken is fout!

5 respect 19-11-2022 09:01 op
Net als bijna iedereen keek ook ik zowat dagelijks naar DWDD. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik Van Nieuwkerk altijd heb gewaardeerd voor zijn kwaliteiten als TV presentator en talkshow host. Ik kan ook best begrip opbrengen voor het feit dat er een hoop stress en drukte ontstaat bij het maken van dergelijke programma's. Waar ik geen begrip voor kan opbrengen is dat Van Nieuwkerk blijkbaar twee gezichten heeft. Zodra de camera's draaien komt hij heel aardig en vriendelijk over maar tijdens de voorbereidingen en wellicht ook op andere plekken buiten de studio om blijkt er een gebrek aan intermenselijk sociaal empathisch vermogen te bestaan waarbij mensen blijkbaar respectloos bejegend worden als iets niet perfect loopt of anders uitpakt dan gewenst. Een mens kan nog zo charismatisch overkomen maar als iemand vele jaren andere mensen kleineert en denigreert zonder ooit daarbij stil te staan, erop te reflecteren en eigen gedrag aan te passen dan heeft spijt betuigen nu weinig betekenis.

8 respect 17-11-2022 13:00 op
Zolang het klimaat en de opwarming van de aarde onderschikt is aan economische belangen welke voornamelijk door grote bedrijven gestuurd worden en via achterkamertjes politiek nog altijd de grootste invloed uitoefenen op de wereldwijde vervuiling en toename van broeikasgassen, zal er weinig 'echt' veranderen. Pas als iedereen doordrongen is van de noodzaak om geld en economische belangen niet meer te laten prevaleren boven het belang van onze gezondheid en welzijn op deze planeet, kan men gezamenlijk grote stappen zetten. Helaas is die kans zeer klein omdat veel mensen voornamelijk denken aan hun eigenbelang ipv het belang van het grotere geheel waarmee ze onlosmakelijk zijn verbonden. Een trieste realiteit die ons allen diep zal raken zodra deze planeet voor toekomstige generaties steeds onleefbaarder zal worden.

10 respect 16-11-2022 09:22 op
Het enige waar ik telkens aan herinnert word als ik de naam Trump voorbij zie komen is een aaneenschakeling van schandalen, onjuiste beweringen en de bijna ontelbaar vele politieke aangestelden van Trump die ontslag hadden genomen of waren ontslagen omdat het vrijwel onmogelijk bleek om waardigheid en integriteit te behouden in het kader van hun functie. De enige reden dat hij zich weer verkiesbaar stelt is om zichzelf in bescherming te nemen tegen allerlei rechtszaken die lopen en om wederom zijn onuitputtelijke drang naar aandacht te bevredigen. Waar we van getuigen is niets anders dan een persoonlijkheid die een katalysator van kwaad, onwetendheid en eigenbelang op zeer theatrale wijze presenteert aan het Amerikaanse volk. Ik hoop echt voor alle Amerikanen dat ze wakker worden en gaan inzien dat deze man niets goeds brengt.

32 respect 15-11-2022 18:07 op
Ik blijf van mening dat de hele kwestie rondom Arib vanaf het begin inderdaad (zoals zij ook aangeeft) een politieke afrekening betreft! Alleen al het woord 'schrikbewind' waarvan zij in beginsel is beschuldigd is in zichzelf een buitenproportionele ongekende aantijging waarvan Arib in feite helemaal niet beschuldigd zou kunnen en mogen worden. De betekenis van het woord schrikbewind: 'manier van regeren waarbij de bevolking blootstaat aan door de overheid toegepast geweld'. Iemand van iets dergelijk beschuldigen is niet niks temeer dit zou impliceren dat Arib bewind voerde dat zich handhaafde door schrik ofwel terreur te verspreiden. Onmogelijk! Zij nam geen plaats in de regering en kon onmogelijk zelfstandig een schrikbewind voeren gezien de betekenis van het woord. En waarom werden klachten niet gewoon besproken ten tijde van haar functie als Kamervoorzitter? Waarom nu ineens anonimiteit? Allemaal dusdanig misplaatst dat dit juist aanleiding zou moeten zijn voor een politiek debat!

2 respect 14-11-2022 09:30 op
Recent hoorde ik van mijn huisarts dat ze eind dit jaar stopt met haar werk als huisarts. De werkdruk is te hoog en ze heeft amper tijd om voldoende uit te rusten. Daarbij komt dat ze de afgelopen jaren heeft ervaren dat de hoge werkdruk geen ruimte vrij laat voor verdere ontwikkeling op andere gebieden. Dit heeft haar opgebroken. Heel jammer want het was een uitstekende huisarts en er is al een tekort aan goede huisartsen. Feitelijk zit ook zij tegen een burn-out aan en gooit daarom de handdoek in de ring.