NUjijStats voor Jex_Phoenix

6,693

Respect

Respect/dag 13.12
Respect/reactie 8.12

824

Reacties

Reacties/dag 1.62
Meeste reacties op 1 dag 14
Gestart op 01-09-2020

Respect over tijd

Laatste 25 comments

7 respect 13-11-2021 18:23 op
We kunnen twee dingen doen. Meewerken of tegenwerken omdat het niet loopt zoals we hadden gehoopt maar helaas loopt er zelden iets in het leven precies zoals men hoopt en al helemaal niet ten tijde van een pandemie! Aan tegenwerken hebben we in deze fase echt helemaal niets. Niet meewerken = meer ellende voor iedereen. Uiteraard denkt de horeca dat ze het allemaal perfect kunnen organiseren maar voortschrijdend inzicht toont aan dat niet alle horecaondernemers zich aan de regels houden en checken aan de deur. Tevens zijn er nep corona vaccinatie bewijzen in omloop en zelfs frauduleuze coronascanners. Niet zo vreemd dus dat dit landelijke gevolgen heeft voor de horeca. De zorg en onze gezondheid heeft te allen tijden prioriteit boven de horeca en entertainment. Dat deze eerdere sluitingstijden de horeca raakt is uiteraard niet fijn maar ook hier zal men de realiteit van de situatie onder ogen moeten zien, accepteren dat het nodig is en meewerken!

2 respect 13-11-2021 09:22 op
Het nut is dat niet iedereen dan bij elkaar een biertje gaat drinken.

16 respect 12-11-2021 14:11 op
We kunnen allemaal wel woedend zijn dat het niet loopt zoals we hadden gehoopt maar helaas loopt er zelden iets in het leven precies zoals men hoopt en al helemaal niet ten tijde van een pandemie! Aan woede hebben we in deze fase echt helemaal niets. Uiteraard denkt de horeca dat ze het allemaal perfect kunnen organiseren maar voortschrijdend inzicht toont aan dat niet alle horecaondernemers zich aan de regels houden en checken aan de deur. Tevens zijn er nep corona vaccinatie bewijzen in omloop en nu zelfs een frauduleuze coronascanner. Zoals met alles zijn er nu eenmaal ontwikkelingen waar rekening mee gehouden dient te worden. Dat nieuwe maatregelen en een gedeeltelijke lockdown ook de horeca raakt is uiteraard niet fijn maar ook hier zal men de realiteit van de situatie onder ogen moeten zien en moeten accepteren dat het nodig is! We doen het uiteindelijk om de zorg toegankelijk te houden. Gezondheid van mensen heeft ten alle tijden prioriteit boven de horeca en entertainment.

6 respect 11-11-2021 17:57 op
Het gaat over verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gedrag. Niet dat van een ander. Zelfreflectie. Samenwerken als samenleving. Niet tegenwerken maar meewerken. Niet vanuit verdeeldheid maar vanuit eenheid. Samen zijn we veel sterker en samen levert ons de oplossing! Waarom zien sommige mensen dat niet? Wat is er zo moeilijk aan om gewoon mee te werken aan dat wat van ons gevraagd wordt zodat we zo snel mogelijk van deze ellende af zijn? Verdeeldheid heeft ons ver gebracht zo blijkt. Willen we als samenleving zo doorgaan dan? Denken mensen die het overal mee oneens zijn dat de situatie dan verbetert? Nee natuurlijk niet. Er is maar een oplossing. Dat we ons allemaal inspannen om dit virus de kop in te drukken! Alleen dan kunnen we verder. Dus hou op met de verantwoordelijkheid afschuiven op anderen. Begin bij jezelf!

24 respect 11-11-2021 14:15 op
Telkens als ik zie wat voor reacties er weer verschijnen van mensen die het er allemaal niet mee eens zijn en er anders over denken realiseer ik mij des te meer dat er geen enkele andere mogelijkheid bestaat om dit virus de kop in te drukken zonder ingrijpende maatregelen en een 2G-beleid. Als mensen niet ZELF in staat zijn om hun eigenbelangen aan de kant te zetten en niet langer zich te verhouden tot elkaar vanuit verdeeldheid maar vanuit 'eenheid' dan zal er op een andere manier moeten worden ingegrepen om alsnog te zorgen dat mensen allemaal meewerken ongeacht of ze nu wel of niet zijn gevaccineerd! Dit zal nooit, echt nooit opgelost gaan worden als niet IEDEREEN meewerkt!

12 respect 11-11-2021 14:10 op
Telkens als ik zie wat voor reacties er weer verschijnen van mensen die het er allemaal niet mee eens zijn en er anders over denken realiseer ik mij des te meer dat er geen enkele andere mogelijkheid bestaat om dit virus de kop in te drukken zonder ingrijpende maatregelen en een 2G-beleid. Als mensen niet ZELF in staat zijn om hun eigenbelangen aan de kant te zetten en niet langer zich te verhouden tot elkaar vanuit verdeeldheid maar vanuit 'eenheid' dan zal er op een andere manier moeten worden ingegrepen om alsnog te zorgen dat mensen allemaal meewerken ongeacht of ze nu wel of niet zijn gevaccineerd! Dit zal nooit, echt nooit opgelost gaan worden als niet IEDEREEN meewerkt!

7 respect 11-11-2021 12:20 op
Wat mij betreft implementeren ze zo snel mogelijk het 2-G beleid! De kans dat gevaccineerden in het ziekenhuis belanden als ze toch elkaar besmetten is zeer klein. De kans dat een ongevaccineerde in het ziekenhuis beland wegens ernstige klachten ten gevolgen van besmetting is vele malen groter. Een test voorkomt niet dat iemand alsnog ergens anders besmet raakt. Het gaat om het risicoprofiel en de mate waarin ongevaccineerden dus een groter risico vormen om in het ziekenhuis terecht te komen waardoor de zorg niet meer toegankelijk is voor iedereen. De tijd van de zachte aanpak is wat mij betreft voorbij. Genoeg mensen zijn ondertussen de dupe van een kleine groep die zich nergens iets van aantrekt en het eigenbelang laat prevaleren boven het belang van het grotere geheel!

4 respect 09-11-2021 18:43 op
Kom op mensen, we hebben allemaal een keuze om een positieve bijdrage te leveren en een onderdeel van de oplossing te zijn of een negatieve bijdrage te leveren en een onderdeel van het probleem te blijven. Uiteindelijk zitten we allemaal in hetzelfde schuitje en zijn we allemaal onlosmakelijk verbonden met elkaar. Hoe vreemd het ook misschien klinkt, we hebben elkaars steun en medewerking nodig. Als dat betekent meewerken aan vaccinatie, een coronapas, een beetje afstand van elkaar houden, een mondkapje dragen op bepaalde plekken en zoveel mogelijk thuis werken dan is dat beter dan deze situatie de komende maanden verder laten escaleren waardoor zowat niemand meer terecht kan in een ziekenhuis en vele mensen die op wachtlijsten stonden voor operaties in nog grotere ellende belanden. We moeten dit samen nu eenmaal tijdelijk doen voor elkaar! De zorg moet toegankelijk blijven voor iedereen. We moeten ons echt aan de maatregelen houden want anders treft het ons allemaal!

14 respect 09-11-2021 13:23 op
Ziekenhuizen waar code zwart dreigt. Dit kan echt niet zo! Het is genoeg geweest wat mij betreft. Dit kan alleen opgelost worden als iedereen bijdraagt aan het minimaliseren van de risico's op een ernstig verloop bij besmetting en het reduceren van de risico's op transmissie van dit virus! Doe je niet mee, dan draag je niet bij aan de oplossing maar eerder het probleem. Als we in een code zwart scenario vervallen dan ben ik er echt helemaal klaar mee. Iedereen die stelselmatig maatregelen negeert, vaccinatie weigert op grond van fabeltjes en het eigenbelang laat prevaleren boven het belang van het grotere geheel mag wat mij betreft geweigerd worden voor een IC bed. Er is een grens aan hetgeen we als samenleving hoeven te tolereren wat mij betreft en die grens komt akelig dichtbij. Mensen die al heel lang op wachtlijsten staan hebben ook recht op zorg en mogen absoluut niet het slachtoffer worden van diegenen die dit alles bagatelliseren maar wel rekenen op een plek vooraan op de IC!

4 respect 08-11-2021 14:22 op
Telkens als dit soort nieuwsberichten verschijnen raakt het me toch weer. En dat terwijl we met de klimaatcrisis juist geen tijd meer kunnen verliezen aan gesjoemel en onbetrouwbare gegevens. Ik vraag mij werkelijk af of er ooit een tijd zal komen dat de menselijke soort een transformatie van bewustzijn zal ondergaan en overal ter wereld ongeacht de situatie in staat zal kunnen zijn om vanuit integriteit zich openlijk en eerlijk te verhouden tot hetgeen van hen gevraagd wordt. Ik weet niet wat de oplossing hiervoor is op de korte termijn. Het gaat in essentie altijd om het gedrag van mensen. Kiezen we ervoor om eerlijk te zijn of vinden we het wel prima om te liegen of sjoemelen. Dit gaat over ons allemaal. Ik denk dat een betere wereld en het oplossen van welke crisis dan ook daarmee begint. Hoe we met elkaar omgaan is altijd de belangrijkste factor in elke situatie waar gewerkt moet worden aan een oplossing. En een betere wereld begint dan altijd bij zelf integer en eerlijk zijn!

1 respect 08-11-2021 11:58 op
@TcJ, dan begrijpt u het toch blijkbaar niet helemaal want de toeslagen worden gewoon uitbetaald en dus komt er niemand om van de honger, slaapt iedereen in een bed en drinkt iedereen schoon water uit een kraan. Als dit en als dat is in deze kwestie helemaal niet aan de orde. We leven in één van de rijkste landen op deze planeet en nog vindt u het nodig om te klagen en zeuren over een situatie die niet aan de orde is.

2 respect 08-11-2021 11:49 op
U zegt het zelf al "eisen stellen aan het geld" en zorgen dat mensen daadwerkelijk geholpen worden. Daar gaat het om. Niet een deel van de wereld laten creperen omdat het geld niet aankomt. Niet net doen alsof het probleem dan wel vanzelf verdwijnt maar zorgen dat er een oplossing wordt gevonden opdat we als mensheid allemaal een waardig bestaan hebben op deze planeet en niet alleen de rijken. Overigens is er een hoop veranderd op het gebied van toezicht op financiële steun. Maar het kan nog veel beter dat is beslist waar.

5 respect 08-11-2021 10:48 op
Niemand sterft hier van de honger en mensen kunnen op allerlei manier om hulp vragen. Iedereen kan beschikken over een bed en voedsel. En nog begrijpt u het verschil niet? Onvoorstelbaar.

9 respect 08-11-2021 10:20 op
Het verbaast mij toch altijd als ik mensen spreek die zeggen dat je niet de hele wereld kan redden en dat het niet correct is om continu alles met elkaar te vergelijken. Of het nu over armoede gaat of over de kwaliteit van zorg in armere landen. Veel mensen zijn zich er niet van bewust hoe goed wij het hebben hier in Nederland. En bij een gebrek aan bewustzijn daaromtrent ontstaat veelal ook een gebrek aan dankbaarheid. Dankbaar voor wat we hier allemaal hebben tov zoveel andere mensen die onder erbarmelijke omstandigheden moeten leven. Het vergt moed om jezelf even echt te proberen te verplaatsen in de schoenen van andere mensen die zich op de rand van hongersnood bevinden. We zullen als mensheid toch naar een universeel collectief en gelijkwaardig systeem toe moeten groeien waar we veel meer ons gezamenlijk internationaal gaan inspannen om dit soort afschuwelijk lijden een halt toe te roepen. Ieder mens verdient een waardig bestaan!

13 respect 06-11-2021 18:43 op
Wat is het toch telkens weer een bizarre discussie waarbij werkelijke feiten zoals ze zijn continu onderuit gehaald worden door mensen die er van overtuigt zijn dat het niet klopt terwijl als deze mensen daar dan op een integere manier op aangesproken worden, ze niet de kracht hebben om eerlijk toe te geven dat hetgeen ze van overtuigt waren niet klopte of minstens aanleiding kon zijn om hun standpunten te heroverwegen. Het is alsof je tegen een muur van verzet aanpraat die op geen enkele wijze voor reden vatbaar is, volstrekt ervan overtuigt is dat het niet deugd allemaal en op geen enkele wijze tot een hoger inzicht kan komen. En met deze mensen moeten we samen er het beste van maken toch? Samen moeten we verder en zorgen dat de zorg niet volledig overbelast raakt. Hoe doe je dat dan als bepaalde mensen op geen enkele manier aanspreekbaar zijn op hun gedrag en overtuigingen? Ik word er alleen maar verdrietig van...

7 respect 06-11-2021 17:56 op
Mensen vragen zich af hoe het dan kan dat zoveel mensen besmet raken en de ziekenhuizen dan toch langzaam maar zeker volstromen? Het aantal ongevaccineerden is nog altijd een hele grote groep! Zo simpel is het. De meeste mensen die nu besmet raken en ernstig ziek worden zijn niet gevaccineerd. Het overgrote merendeel dat nu besmet raakt is niet beschermd. Een deel is wel gevaccineerd maar heeft amper ziekte verschijnselen. Tot en met zondag 31 oktober zijn in Nederland naar schatting 24 miljoen vaccinaties toegediend. Daarvan zijn ruim 13 miljoen eerste vaccinaties en bijna 11 miljoen tweede vaccinaties. Naar schatting heeft nu 87,5% van alle 18-plussers minimaal één vaccinatie ontvangen en is 84,1% volledig gevaccineerd. Uitgaande van 17,44 miljoen inwoners en een percentage van ongeveer 15% dat nog niet volledig (of helemaal niet) is gevaccineerd zijn dat 2,66 miljoen mensen die niet volledig beschermd zijn! Dat zijn heel veel mensen die risico lopen op een ernstig ziekteverloop.

7 respect 06-11-2021 16:52 op
Er zijn absoluut strengere maatregelen nodig. Veel mensen die nu ongevaccineerd zijn gaan er blind vanuit dat als het hen overkomt het allemaal reuze mee zal vallen. Prima om er zo zelfverzekerd tegenover te staan echter weet niemand op voorhand en met zekerheid te zeggen hoe dit virus zich zal verhouden tot zijn/haar immuunsysteem. Ik snap dat ze die risico voor zichzelf graag nemen vanwege eigen persoonlijke redenen en motieven echter nemen ongevaccineerden niet alleen risico's voor zichzelf. Ze dragen ook bij aan een verhoogd risico op een totaal overbelast zorgstelsel dat niet meer in staat zal zijn spoed operaties uit te voeren, wachtlijsten weg te werken en andere belangrijke zorg uit te voeren. Wat ons nu overkomt heeft invloed op ons allemaal. Zorg moet toegankelijk blijven voor ons allemaal! Rest ons de enige optie 'ons allemaal' daarvoor in te spannen door de risico op transmissie van het virus zoveel mogelijk te reduceren. Gevaccineerden en ook ongevaccineerden!

2 respect 06-11-2021 10:12 op
Ongeacht de tijd waarin je opgroeit, er bestaat nog altijd een mogelijkheid om te verzachten ipv te verharden en meer te doen voor je medemens ipv alleen vanuit eigenbelang te handelen. Het is nooit zwart of wit. We zijn allemaal mensen met zwaktes en sterke kanten maar om elkaar gedurende moeilijke tijden wat meer te ondersteunen en helpen daar waar mogelijk is en blijft belangrijk!

15 respect 06-11-2021 09:54 op
Wat doe jij als mens om lijden te verzachten? Een essentiële vraag die elke inwoner van dit land zich kan stellen. De vraag of we elkaar in voldoende mate ondersteunen en respecteren als het er daadwerkelijk op aankomt. Deze pandemie veroorzaakt niet alleen een gezondheidscrisis en een economische crisis maar is tevens een uitnodiging tot zelfreflectie waarbij een beroep op onze medemenselijkheid wordt gedaan. Dat er steeds meer mensen psychische hulp zoeken komt gedeeltelijk vanwege de verharding die deze pandemie heeft veroorzaakt. Mensen missen wezenlijke verbinding en voelen zich vaker alleen. Dit kan de GGZ niet allemaal oplossen. Dit is deels een taak van de samenleving. Een samenleving die bestaat uit mensen die wel degelijk zouden kunnen verzachten ipv verharden. Een samenleving waar we elkaar weer zien als medemens ipv alleen maar als gevaccineerd of ongevaccineerd. En een samenleving waar we een beetje lief zijn voor elkaar en soms wat meer aandacht geven als dat nodig is!

16 respect 06-11-2021 08:56 op
Ook hierbij is er een essentiële vraag die elke inwoner van dit land zich kan stellen. De vraag of we elkaar in voldoende mate ondersteunen en respecteren als het er daadwerkelijk op aankomt. Deze pandemie veroorzaakt niet alleen een gezondheidscrisis en een economische crisis maar is tevens een uitnodiging tot zelfreflectie waarbij een beroep op onze medemenselijkheid wordt gedaan. Dat er steeds meer mensen psychische hulp zoeken komt gedeeltelijk vanwege de verharding die deze pandemie heeft veroorzaakt. Mensen missen wezenlijke verbinding en voelen zich vaker alleen. Dit kan de GGZ niet allemaal oplossen. Dit is deels een taak van de samenleving. Een samenleving die bestaat uit mensen die wel degelijk zouden kunnen verzachten ipv verharden. Een samenleving waar we elkaar weer zien als medemens ipv alleen maar als gevaccineerd of ongevaccineerd. En een samenleving waar we een beetje lief zijn voor elkaar en soms wat meer aandacht geven als dat nodig is!

3 respect 05-11-2021 17:54 op
Een concreet plan om het zorgstelsel te verbeteren is men al lang en breed mee bezig maar dat is niet iets dat binnen een paar maanden of een jaartje gerealiseerd is. Het gaat om de houding en het gedrag van mensen NU. Verdeeldheid hebben we niets aan. Niet mee doen en de hele situatie bagatelliseren levert ons netto alleen maar meer problemen op. Wees onderdeel van de oplossing. Draag bij aan het verminderen van de risico's op besmetting in uw eigen leven en omgeving. Werk samen. Klagen levert niets op. Vingers wijzen ook niet.

3 respect 05-11-2021 17:50 op
Nogmaals, het heeft totaal geen zin om met de vinger te wijzen. Alleen het gedrag van mensen bepaald of besmettingen toenemen of afnemen. Dat heeft niets te maken met diverse hooggeplaatsten.

13 respect 05-11-2021 17:39 op
Ik zou toch iedereen die de situatie nog altijd bagatelliseert willen vragen stil te staan bij de omstandigheden zoals ze nu zijn en zich afvragen of ze nu echt denken dat hun houding iets bijdraagt of niet. Nooit hebben wij (onze generaties) een pandemie meegemaakt. Niemand had hier op voorhand perfect op kunnen anticiperen opdat het allemaal minder onaangenaam zou verlopen. Iedereen lijdt onder deze aanhoudende toestroom van coronapatiënten in onze ziekenhuizen ongeacht of ze nu wel of niet gevaccineerd zijn. Ondanks dat vaccinatie toch echt de beste manier is om dit virus de kop in te drukken gaat het er in de kern om dat we allemaal samen gaan werken beste mensen! Samen zorgen dat dit virus niet verder overspringt door de risico op besmetting te minimaliseren en reduceren. Dat moeten we allemaal samen doen ongeacht wat je denkt. Alleen dan blijft onze zorg toegankelijk en kunnen we elkaar respecteren om onze gezamenlijke inspanning. Het heeft echt geen zin om te blijven klagen.

6 respect 04-11-2021 18:16 op
Nee het is andersom, ongevaccineerden beseffen zich onvoldoende dat als ze de drukte opzoeken ze mogelijkerwijs besmet kunnen raken en dan misschien ernstig ziek kunnen worden waardoor ze opgenomen moeten worden in het ziekenhuis. Je kan je wel laten testen als ongevaccineerde maar als je daarna de hele nacht gaat dansen en uitgaat en de drukte opzoekt wetende dat het virus ook onder gevaccineerden rond waait maar hen amper meer ziek maakt dan neem je als ongevaccineerde ZELF een risico met je testbewijsje. Ongevaccineerden hebben hier uiteindelijk verantwoordelijkheid voor te nemen en zich af te vragen of ze daar wel goed aan doen wetende dat de ziekenhuizen volstromen! Het zijn dus niet indirect de gevaccineerden die dit veroorzaken maar de ongevaccineerden die een te grote risico nemen om alsnog besmet te raken.

11 respect 04-11-2021 18:08 op
Nee gevaccineerden zijn merendeels beschermd tegen een ernstig ziekteverloop en kunnen daarom iets makkelijker zich verhouden tot elkaar dan ongevaccineerden maar dat is iets anders dan volkomen vrij zijn. En het maakt alles uit als het gaat over besmettingen aangezien de meeste mensen die besmet raken en in de ziekenhuizen belanden ongevaccineerden zijn. De vinger wijzen naar elkaar is nooit 'de oplossing' maar soms is het helaas noodzakelijk. Echter doet u niets anders dan continu wijzen naar de overheid en dat het allemaal niet deugd dus wellicht beter om eerst eens zelf in de spiegel te kijken en te reflecteren op uw eigen uitspraken.