NUjijStats voor Jijookhier

8,829

Respect

Respect/dag 9.92
Respect/reactie 8.18

1,079

Reacties

Reacties/dag 1.21
Meeste reacties op 1 dag 11
Gestart op 25-06-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

3 respect 01-12-2020 19:46 op
Mensen moeten lekker doen waar ze het fijnst bij voelen. Het is jouw leven en jij bepaalt wat goed voor je is en niemand anders. Kunnen diegenen die zich anders identificeren dan "hij" of "zij" wel iets dragen (een speldje of zo) waar op staat hoe ze aan gesproken willen worden? Wil natuurlijk niemand beledigen als ik iemand aanspreek...

7 respect 01-12-2020 12:55 op
Op zich is het mooi nieuws. Ik denk alleen dat mensen terughoudend zullen zijn omdat het allemaal zo snel gaat. Tot op een zekere hoogte kan ik dat ook begrijpen. Het is misschien niet je leven in de waagschaal stellen maar een gok neem je toch wel. We herinneren ons nog de vaccinatie voor de Mexicaanse griep waarbij er achteraf ook bijwerkingen waren en waar een compensatieregeling is opgesteld. Nogmaals aan de ene kant mooi aan de andere kant hou ook ik een slag om de arm. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook niet echt happig ben om de vaccinatie zo snel mogelijk te krijgen. Wellicht dat er een hele goede campagne opgesteld moet worden waarbij we goed geïnformeerd worden over de nadelen en voordelen.

33 respect 01-12-2020 07:52 op
Dit is alleen maar bevestigen wat de meeste mensen met een gezond verstand al wisten. Waar ik nog steeds met volle verbazing naar sta te kijken is het feit dat Trump supporters echt totaal niet te zijn overtuigen dat het voorbij is. Het is maar weer eens bewijs dat ze niet feit gedreven zijn. Het is echt een cult met een verafgoding van Trump. Grappige is dat het onzin spuwen, de Republikeinen in de achterste dreigt te bijten in Georgia. De Trump supporters willen de senaatverkiezing boycotten omdat het toch geen zin heeft. Als dat echt gebeurt dan kun je mij wegdragen.

3 respect 29-11-2020 11:41 op
@Matty_Green Indiana Jones, Alien, Predator, Robocop, Scarface, Ghostbusters, Back to the Future, Rambo, Rocky, Terminator, Beverly Hills Cop

1 respect 29-11-2020 11:38 op
Vroeger durfde men nog risico's te nemen met originele films. Tegenwoordig moeten het allemaal instant commerciële successen zijn en dus is men veel voorzichtiger. Tenzij het sure fire hits zijn dan willen ze er wel geld aan uitgeven.

1 respect 29-11-2020 11:34 op
In dit geval was vroeger inderdaad alles beter. Er is niks mis mee met films heden ten dage omdat het meeste remakes, reboots of vervolgen zijn op films uit die periode.

2 respect 29-11-2020 11:32 op
Wat een pertinente onzin en afdwalen van het punt. Heb ik het over alle films uit die periode? Heb ik het over dat alles vroeger beter was? Schei toch alsjeblieft uit. Je hoefde toen niet 25 jaar te wachten om er achter te komen of iets iconisch is of niet, want dat wist je al vanaf het moment dat de film uitkwam. Ik kan jou zo 10 iconische filmtitels opnoemen en wel meer uit die tijd maar probeer jij maar 10 iconische filmtitels uit het laatste decennium op te noemen. Het feit dat al die films tegenwoordig een remake, reboot, vervolg, of origins story krijgen moet je genoeg zeggen. Vertel mij nu eens wat een originele film is die ik over 25 jaar als een gouwe ouwe op een USB stick zal kijken en waar ik aan jouw comment zal denken. Je moet je realiseren dat elke periode een goudenperiode kent. Voor films was dat de goudenperiode.

6 respect 29-11-2020 09:36 op
Toen er nog echte movie magic was. Tegenwoordig is er CGI magic en platte verhaallijnen. Toen had je iconische figuren tegenwoordig ben je ze na een dag al weer vergeten.

3 respect 28-11-2020 10:06 op
Ik kwam er op een gegeven moment achter dat ik spullen koop die ik niet nodig heb toen ik mijn kledingkast doorging. Kwam er achter dat ik meerdere broeken, truien, schoenen en shirts gekocht had maar nooit gedragen of één keer gedragen. Vanaf dat moment koop ik mijn spullen bewuster. Niet zozeer uit sociaal maatschappelijke overwegingen maar eerder uit mijn sociaal portemonnee overwegingen. Toegegeven het lukt me nog steeds niet altijd maar ben zeker wel een stuk bewuster bezig. Maar als je er over nadenkt is het ook wel een beetje beschamend. Er zijn mensen op deze wereld die geen eten of kleding hebben en ik heb eten genoeg en zelfs kleding die ik nooit gebruik. Ik zorg er dan ook voor dat ik om de zoveel tijd mijn kast doorga en kleren die ik niet gebruik schenk ik aan Leger des Heils. Kleine moeite groot plezier.

11 respect 27-11-2020 21:38 op
Dat jij je mening laat vormen door je aversie tegen de EU waardoor je totaal niet meer objectief kunt zijn zegt genoeg over je. Dat je de voorwaarden voor het krijgen van hulp gelijk stelt met chantage is te stupide voor woorden. Maar goed, dat laat je aversie niet toe om te zien.

8 respect 27-11-2020 21:13 op
Het zegt genoeg over die partijen als ze een budget blokkeren waaraan de voorwaarde is verbonden dat men de rechtsstaat beschermt en in stand houdt. Ik bedoel hoe kun je daar tegen zijn of bezwaar tegen hebben? Geeft maar weer eens aan dat de Europese Commissie gelijk heeft met hun onderzoek. Maar goed, we moeten er ook niet van opkijken.

0 respect 25-11-2020 10:44 op
Als Comedy Central miljoenen had verloren aan zijn programma was het dan rechtvaardig geweest dat zij bij hem geld gingen eisen?

1 respect 25-11-2020 10:01 op
Ten eerste is een mening geven niet gelijk aan je opwinden. Ten tweede begrijp je duidelijk niet wat ik bedoel en je hebt duidelijk ook niet het stukje van Chappelle gekeken. Mijn punt gaat helemaal niet over Netflix of Dave's verzoek.

6 respect 25-11-2020 07:30 op
Grote Chappelle fan maar dit komt bij mij over als klagen dat je niet slimmere keuzes hebt gemaakt. Toen hij 28 was heeft hij een contract ondertekend op een moment dat hij niet zo bekend was. Hij wil het doen overkomen alsof hij wanhopig was omdat hij arm en een kind had. De netwerk neemt op dat moment een gok want die weten ook niet of het een succes wordt en investeren geld zonder te weten of ze het ooit terugzien. Achteraf blijkt het een groot succes te zijn. Zij bieden hem dan 50 miljoen dollar maar dat accepteert hij niet. Dat hij nu ineens betaald wilt worden voor de afleveringen die hij onder dat contract heeft gemaakt is vreemd. Je bent een contract aangegaan voor de service die je op dat moment hebt geleverd en daar ben je voor betaald. Dat ze er meer aan verdienen dan jij is vervelend maar dat is het leven. Dan had je maar meer vertrouwen in je zelf moeten hebben. Het is natuurlijk ook niet zo dat het leven eindigt als je geen show had gekregen.

18 respect 24-11-2020 21:29 op
Simpel toch? Wij trekken rode lijnen waar we niet overheen gaan en jij moet naar mij toe bewegen waar het mij goed uitkomt. Zo ga ik ook mijn volgend contract onderhandelen. Ik werk niet meer dan één uur per week en jij moet mij meer geld geven.

24 respect 24-11-2020 21:22 op
Wat ik nog wel het ergste vind is dat dit inderdaad gebeurd is maar dat je het al weer vergeten was omdat er zoveel schandalen voor en na zijn gekomen. Je vergeet gewoon bepaalde idiote dingen die deze man heeft uitgehaald. Hij heeft inderdaad als zakenman dat land bestuurd. Een zakenman met een te fragiele ego die zijn lakeien opdracht geeft om kritische medewerkers te verwijderen. Daarom zijn er zoveel bedrijven van hem failliet gegaan en moet je dit soort zakenmannen nooit als leider van je land willen hebben.

32 respect 24-11-2020 21:17 op
Serieus? Dit is in de verste verte niet te vergelijken met wat Trump daar aan het doen was. Maar goed, op FB lijkt het allemaal zo logisch wat je gelezen hebt dus je anders wijsmaken heeft toch geen zin.

7 respect 24-11-2020 17:17 op
Deze partij is klaar. Mensen stemden op de persoon en niet op de partij. Nu dat Baudet weg is, is de hart en ziel van die partij weggetrokken. Nu kun je denken dat ik een Baudet fan maar verre van. Ik kan er eerder geen traan om laten. Ik kan alleen maar blij zijn dat er weer een populistische partij sneuvelt. Het is alleen jammer dat dat stemvolk weer naar de PVV trekt. Je mag toch hopen dat ze ooit eens wijs worden. Wie hebben ze allemaal wel niet gehad? Eerst LPF, toen Verdonk, daarna Wilders, vervolgens Baudet en nu weer Wilders. En dan blijft men maar roepen dat er goed geluisterd moet worden naar die mensen. We luisteren onder anderen al 20 jaar naar die mensen en er is niks zinnigs of constructief uitgekomen.

3 respect 23-11-2020 14:56 op
Tegenwoordig is je boardingpass al een QR code. Ik denk niet dat het een slecht idee is maar het moet wel goed uitgedacht worden. Vooral als je tegenwoordig allemaal nodeloze formuliertjes en gezondheidsverklaringen moet invullen om een land binnen te kunnen komen. Ik denk dat mensen panisch er op reageren omdat ze associates er mee maken die ze niet zo snel maken als ze, zoals gezegd, formuliertjes en wat al dan niet invullen. Het maakt het allemaal een stuk efficiënter.

1 respect 22-11-2020 12:01 op
Zet maar eerst weer een indrukwekkende serie van overwinningen neer voordat we weer euforisch worden.

2 respect 22-11-2020 11:45 op
Je noemt het chantage omdat je niet begrijpt hoe de wereld in elkaar zit. Er spelen wel veel grotere belangen dan jouw gevoelens. En binnen die belangen worden er andere keuzes gemaakt. Als jij dan denk dat dat 'chantage', 'dictatoriale bilaterale' (een contradictio in terminis maar goed...) en 'dictatuur' is dan is het vooral jij die als een klein kind aan het huilen is omdat je ineens doorhebt dat de wereld niet zo in elkaar zit en je niet je zin krijgt.

12 respect 22-11-2020 10:05 op
De druk op Johnson om tot een deal te komen is immens geworden na de overwinning van Biden. De Britten dachten met Trump goede rugdekking te hebben en die is er niet meer. Biden heeft al te kennen gegeven dat hij prioriteit aan de EU geeft ipv GB. Ik denk dat de hardcore brexiteers niet blij zullen zijn met het compromis.

9 respect 22-11-2020 09:16 op
Zoals ik al gelijk na de overwinning van Biden riep zal er niks meer uit de handen van Trump komen. Ik heb hierin ook mijn gelijk gekregen want Trump is afgehaakt. Het blijkt dat hij tijdens een G20 vergadering alleen de opening heeft bijgewoond en daarna is gaan golfen. Al deze rechtszaken zijn allemaal voor de bühne en wil zelfs zo ver gaan dat het zwendels zijn. Zwendels om er voor te zorgen dat zijn volgers blijven doneren alleen hebben ze niet door dat het meeste geld in de zakken van Trump en de GOP verdwijnen. Ik voorspel ook dat hij op 20 januari gewoon vertrekt maar dit alleen maar doet om Biden te frustreren. Hij kan gewoon niet tegen zijn verlies. En zijn ego is belangrijker dan het belang van het land.

18 respect 22-11-2020 09:06 op
Als het één of twee personen waren geweest dan kun je spreken over incidenten maar het is nu toch wel duidelijk dat het een structureel probleem is bij die partij. Als je dat soort lui als partij aantrekt dan zou je toch eens achter je oren moeten gaan krabben waarom dat zo is. Tenminste als je echt staat voor wat je zegt. Ik geloof er weinig van. Als je een echte statement zou willen maken dan had je ze uit de partij gezet. Nu is het zo halfslachtig, meer symbolisch en voor de bühne. En dan ook nog willen claimen dat de uitspraken uit z'n verband zijn gerukt. Nogmaals het is kenmerkend dat partijen zoals FvD en PVV dit soort lui aantrekken. Zegt genoeg over die partijen. Ze hebben rechtsextremisme salonfähig gemaakt.

27 respect 21-11-2020 12:42 op
Dit bestempelen als seksisme is ontkennen dat lust, seks en aantrekkingskracht onderdeel is van ons bestaan. Mannen die optreden voor vrouwen is dan ook seksisme? Of dames die in kleine bikini's op het strand lopen is dat dan ook seksisme? Het zijn vrijheden die wij hebben waarvan één individuele expressie is. Het wordt natuurlijk anders als dit onder dwang gebeurd of dat er een andere te verachte reden achter zit zoals bijvoorbeeld discriminatie. We moeten oppassen dat we niet te ver doorschieten in dit soort zaken want voordat je het weet wordt je in je vrijheden beknot door de hardst roepende.