NUjijStats voor KdVries

13,944

Respect

Respect/dag 10.81
Respect/reactie 8.66

1,610

Reacties

Reacties/dag 1.25
Meeste reacties op 1 dag 13
Gestart op 06-12-2020

Respect over tijd

Laatste 25 comments

4 respect 30-11-2022 07:53 op
Ik verwacht dat dit slechts tijdelijk is. Als benzine en diesel zoveel invloed hebben dan gaat de inflatie binnenkort weer omhoog. We gaan nieuwe sancties invoeren waarbij vooral diesel geraakt wordt. En dat is niet enkel een veelgebruikte consumenten brandstof maar vooral de transport brandstof. Met als gevolg hogere transport prijzen en dus verdere prijsstijging.

16 respect 29-11-2022 14:42 op
Ik kijk een beetje dubbel tegen dit bericht aan. Desinformatie is schadelijk. Wel had ik het gevoel dat op dit specifieke onderwerp zaken al snel als desinformatie werden afgedaan. In basis mag je bijvoorbeeld best kritisch zijn over maatregelen of deze ter discussie stellen. Dit werd voor mijn gevoel al vrij snel afgedaan als desinformatie. En dat draagt niet bij aan een gezonde discussie.

7 respect 28-11-2022 09:08 op
Vanochtend hoorde ik op BNR dat diverse bedrijven bezig zijn met het verplaatsen van de productie naar andere landen waaronder Amerika. Dit zijn grote spelers in onder andere de chemie. Dit wordt veroorzaakt door de toegenomen energieprijzen. We moeten als Europa echt nagaan wat we nu precies willen bereiken met al die sancties. We raken onze eigen economie behoorlijk. En als die grote productie bedrijven vertrekken kost dat ook nog eens veel werkgelegenheid. Niet enkel bij de bedrijven zelf maar ook de hieraan gerelateerde sectoren en bijvoorbeeld controlerende overheden en adviesbureaus.

99 respect 25-11-2022 22:38 op
Wat ik zelf te zot voor worden vind is dat het rijk de btw weer terug zet op 21 procent op een kuub gas. Anders besparen we te weinig. En dat te bedenken dat als je meer dan een miljoen kuub verstookt je 2 cent per kuub aan belasting moet betalen. En vanaf 10 miljoen is dat nog maar 1 cent per kuub. Laten ze dat grootverbruik ook maar eens even wat aanpakken met belasting maatregelen. Die belasting tarieven zijn al jaren nagenoeg stabiel.

14 respect 25-11-2022 18:53 op
Nederland loopt hier behoorlijk achter om dit probleem adequaat aan te pakken. Het begint al met een niet bindend convenant van maximaal 103 decibel terwijl de who 100 adviseert. Dat is al een verdubbeling van de geluidsbelasting. Ik begrijp niet dat we de korte termijn winst van dergelijke sectoren boven de lange termijn steeds maar stijgende zorgkosten stellen. Dit soort kwalen zijn relatief eenvoudig te voorkomen door een stukje adequate wetgeving. Het staat ook haaks op de strenge arbo wet die al veel eerder gehoorbescherming verplicht stelt en eisen stelt om de blootstelling aan geluid überhaupt te reduceren.

20 respect 23-11-2022 22:15 op
Ik lees nogal wat mensen die willen dat de navo ingrijpt. Dat klinkt allemaal leuk maar dan hebben ze dat niet goed doordacht. Ingrijpen van de navo leidt tot een derde Wereldoorlog. Dus dat wordt te allen tijde voorkomen. Wat we enkel kunnen doen is wapens leveren en nog meer sancties opleggen.

6 respect 21-11-2022 18:05 op
Als het aan mij ligt komt er volgend jaar een verbod op die Black Friday. Je wordt echt niet goed van 100 keer Black Friday tijdens de reclame blokken. Los hiervan voorkomt dit een ongewenste gecreëerd piek in zowel de winkels als bij de bezorgers.

17 respect 18-11-2022 16:36 op
Nog kleinere stappen? We hadden ondertussen wel op een rente van vijf procent mogen zitten. Dit geeft maar weer aan hoe groot de tweedeling in de monetaire unie is. De zuidelijke landen kunnen de hoge rente niet aan omdat ze het huishoudboekje niet op orde hebben. En hierdoor kunnen de noordelijke landen de inflatie onvoldoende beperken. Het wordt tijd voor een splitsing van de monetaire unie.

3 respect 18-11-2022 10:41 op
Dit geeft maar weer aan hoe kwetsbaar we kunnen zijn door de afhankelijkheid van onderzeese infrastructuur. Momenteel worden plannen ontwikkeld om de Noordzee verder vol te bouwen met windparken. De kabels vanaf het park naar het land zijn kwetsbaar en een eenvoudig doel voor ieder die ons kwaad wil doen.

6 respect 18-11-2022 07:53 op
Laten ze het systeem toch eens op de schop gooien. Gewoon vooraf inschrijven en via loting die kaarten verdelen. Het is nu ook een halve loterij omdat het maar de vraag is of de techniek het doet. Verder is het onhandig omdat er gewerkt wordt met enorme piekvraag waardoor systemen doorgaans veel te groot en dan toch weer niet toereikend worden aangelegd.

3 respect 16-11-2022 07:13 op
Gister heb ik al aangegeven dat men waakzaam moet zijn op de titel van een artikel. Als ik de nos erbij pak lees ik dat het onwaarschijnlijk is dat het om een Russische raket gaat maar mogelijk een van het Oekraïense luchtafweergeschut. In de fase waarin nog veel onduidelijk is is het belangrijk dat er bij de feiten blijven. En momenteel is feit dat er twee raketten zijn neergekomen. En van wie die zijn geweest moet uit onderzoek blijken. En op basis van dat onderzoek kan gepaste actie worden ondernomen.

6 respect 14-11-2022 11:41 op
Corona heeft nog steeds een grote maatschappelijke impact en zeker op mensen met een kwetsbare gezondheid. Ik zie die maatschappelijke impact niet. Alles is in principe weer zoals het voor Corona ook ging. Het enige wat nog beperkend werkt is de verplichte isolatie na een positieve test.

4 respect 10-11-2022 10:09 op
Een bijkomend probleem is ook nog dat lng meer co2 uitstoot dan gas per pijpleiding. We boeren daarmee enkel achteruit. En tegelijkertijd blijven we kernenergie maar voor ons uitschuiven. Dit terwijl kernenergie in alle klimaat scenario’s een groot onderdeel is van de vereiste besparingsoplossingen.

8 respect 09-11-2022 18:34 op
Deze wet is ondoordacht. Je krijgt nu dat bedrijven zich na een paar ongemotiveerd kandidaten terug gaan trekken als stage bedrijf. Ik zit er als werkgever ook niet op te wachten. Wij hebben op jaarbasis ongeveer tien tot vijftien stagiaires. De voorwaarde die ik stel is dat de stagiair gemotiveerd is en wil leren. Wij investeren tijd in stagiaires. Dit omdat het uiteindelijk zowel voor de maatschappij als het bedrijf van belang is. En ik vind dat ik daar best als voorwaarde kan stellen dat de kandidaat gemotiveerd is. Anders hoeft het voor mij niet.

3 respect 09-11-2022 14:40 op
Voor dergelijke schade staan gewoon standaard bedragen voor in de anwb smartengeld gids. En emotionele schade doen ze doorgaans weinig mee. Dat is een keer 1000€.

60 respect 08-11-2022 17:50 op
En dat terwijl de prikcampagne pas net goed en wel van start is gegaan in combinatie met het feit dat even een tijdje overheen gaat voordat ze optimaal werken. Laten we gewoon verstandig zijn en stoppen met al die prikreclame. Het voegt weinig meer toe.

2 respect 07-11-2022 14:15 op
Dit is weer een maatregel van niveau pleister plakken. Het probleem is het belasting en toeslagen systeem. Meer werken loont simpelweg te weinig. En in plaats dat we een regering hebben die daadkracht toont en partij en zegel belang aan de kant zet voor landsbelang blijven we maar wat aanmodderen. Met een gigantisch personeelstekort als gevolg.

7 respect 07-11-2022 07:30 op
En normaliter zou je in zo’n situatie meer proberen te gaan werken. Maar dat loont absoluut niet. Voor elke euro bruto mag je blij zijn als je daar drie dubbeltjes aan over gaat houden. Het systeem rond belastingen en toeslagen is gewoon toe aan een grondige revisie. Maar met die visieloze regeringen die enkel als doel hebben om het einde van de regeerperiode te halen gaat hem dat niet worden. Een revisie is in landsbelang maar gaat pijn doen. En dat kost stemmen.

3 respect 05-11-2022 11:00 op
Ik zie het nut niet zo van een totaal vuurwerk verbod. Het in Nederland verkrijgbare vuurwerk is in basis prima. De verkoop tijden en de afsteek momenten zijn gereguleerd en zeer beperkt. In basis mag je voor zover ik me kan herinneren tussen 18 en 2 uur dat gereguleerde vuurwerk afsteken. Alles buiten die criteria is reeds illegaal.

32 respect 04-11-2022 07:37 op
De uitspraak kan op deze wijze geïnterpreteerd worden. Maar feit blijft dat je door links al snel wordt uitgemaakt voor woorden die eindigen op foob of ist om de discussie te stoppen. Want zo is de redenatie met mensen die foob of ist zijn moet je niet willen spreken. En juist dat stoort me in het huidige debat. Zowel in de politiek als de maatschappij. Ik zie steeds meer signalen van verzuiling. En alles buiten de eigen zuil is discussie onwaardig. Feit blijft dat je het toch met elkaar moet doen in de maatschappij en inhoudelijke discussie onmisbaar is.

4 respect 03-11-2022 17:52 op
Ik blijf het verbazingwekkend vinden dat ik als werkgever van de overheid de blootstelling aan carcinogene en mutagene stoffen wettelijk naar nul moet reduceren. Dit zelfs met stoffen waarbij nog bijna homeopathische hoeveelheden in zitten. Dit vanuit de volstrekt logische zorgplicht. En tegelijkertijd staat diezelfde overheid toe dat carcinogene sigaretten gewoon verkocht mogen worden. Dan is het ineens geen zorgplicht maar eigen keuze.

75 respect 01-11-2022 20:59 op
Dit is toch echt van de zotte. Waarom zou je mensen die bewust zijn vertrokken naar een ver land en mogelijk terroristische misdrijven hebben gepleegd ophalen. En dan hebben we nog de kinderen. Dat is zoals het artikel stelt echt wel een risico. Met name de wat oudere kinderen zijn opgegroeid in een omgeving met normen en waarden die dag en nacht verschillen van de onze.

5 respect 31-10-2022 16:32 op
En gaat dit graag dan wel naar Afrika en het midden oosten toe? Nieuwsuur wist gister te vermelden dat Spanje Frankrijk en Nederland de reeds geleverde 8 miljoen ton graan en mais hebben gebruikt. Deels voor veevoer en in de schappen van west Europa is beland. Het is goed dat we een deal sluiten om honger te voorkomen. Des te erger vind ik het dat we als Europa dat voedsel zelf achterovergedrukt hebben.

7 respect 29-10-2022 14:14 op
We gaan heen want we vinden het belangrijk om het gesprek aan te gaan. Dat vind ik echt zo’n fout argument. Als je die redenatie doortrekt kun je tegelijkertijd wel die sancties tegen Rusland opheffen en even lekker gaan praten met Poetin. Want het gesprek is echt heel belangrijk. Die mensenrechten gewoon een onhandig detail.

10 respect 28-10-2022 07:13 op
dit is weer een prachtige eendimensionale visie. Ik zou niet weten waar ze de elektriciteit of het elektriciteitsnet vandaan zouden willen toveren. Laat staan al die nieuwe laadpalen. Ik verwacht dat je straks een uurtje laden per week krijgt toebedeeld vanuit de overheid. Anders gaat het netwerk plat. We hebben namelijk de mond vol van allerlei duurzame initiatieven. Maar investeren in de benodigde infrastructuur doen we niet en blijft een flink bureaucratische rompslomp.