NUjijStats voor Kevin1988

15,819

Respect

Respect/dag 9.8
Respect/reactie 10.9

1,451

Reacties

Reacties/dag 0.9
Meeste reacties op 1 dag 11
Gestart op 18-01-2020

Respect over tijd

Laatste 25 comments

7 respect 30-11-2022 11:29 op
Nee dat is niet vreemd, deze data (1/3) gaat over de zomer. Daarna was het in augustus 60%, en nu boven de 80%. Het is dus vooral vreemd dat er op deze manier over oude data wordt bericht, zonder aan te geven hoe de situatie nu is.

9 respect 30-11-2022 11:24 op
Verschrikkelijk slecht artikel dit..op 2 november was hier namelijk ook een artikel te lezen: "Meeste Oekraïners die naar Nederland vluchtten hebben inmiddels werk Het merendeel van de Oekraïners die na de Russische invasie naar Nederland zijn gevlucht, heeft hier inmiddels een baan gevonden. Dat blijkt woensdag uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV. In Nederland zijn er ongeveer 55.000 Oekraïners tussen de 18 en 65 jaar. Het UWV heeft van bedrijven in totaal 46.000 keer een melding ontvangen dat er een medewerker uit Oekraïne is komen werken. Dat komt neer op bijna 84 procent van de groep." Begrijp werkelijk niet waarom er nu bericht wordt over data uit begin zomer, zonder de huidige cijfers daarbij te verduidelijken.

14 respect 30-11-2022 10:18 op
Zou een voetnoot of aanvulling op dit bericht niet nuttig zijn? Technisch gezien klopt het inhoudelijk ongetwijfeld, omdat het over cijfers van enkele maanden geleden gaat. Maar eerder deze maand las ik dit nog: "Op dit moment zijn er in Nederland zo'n 55.000 Oekraïners tussen de 18 tot 65 jaar. Het UWV heeft 46.000 meldingen gekregen van werkgevers die een vluchteling uit Oekraïne in dienst hebben genomen, oftewel 83 procent. Eind augustus ging het nog om bijna 60 procent." Nu lees ik tal van reacties in de trant van 'maar 1/3e aan het werk?!', gevolgd door tal van kleurrijke conclusies. Het artikel lijkt mensen die de meest recente berichtgeving niet hebben meegekregen daarmee (onbedoeld, neem ik aan) op het verkeerde been te zetten.

7 respect 30-11-2022 10:13 op
Dit zijn cijfers van afgelopen zomer. In augustus was het al rond de 60% en begin deze maand 83%. Ik vind het daarmee een beetje een vreemd nieuwsbericht, wie de meest recente berichten niet heeft gelezen kan hierdoor makkelijk een verkeerd beeld krijgen, zoals ook wel blijkt uit vele reacties (al zal het technisch gezien kloppen, aangezien dit cijfers uit de zomer zijn).

9 respect 30-11-2022 08:40 op
Is dit geen oud nieuws? Begin deze maand las ik nog dat ruim 80% van de Oekraïense vluchtelingen inmiddels aan het werk is: "Een overgrote meerderheid van de Oekraïense vluchtelingen in Nederland heeft inmiddels werk gevonden. Dat blijkt uit gegevens van het UWV. Op dit moment zijn er in Nederland zo'n 55.000 Oekraïners tussen de 18 tot 65 jaar. Het UWV heeft 46.000 meldingen gekregen van werkgevers die een vluchteling uit Oekraïne in dienst hebben genomen, oftewel 83 procent. Eind augustus ging het nog om bijna 60 procent."

8 respect 29-11-2022 12:14 op
Hoe kan je het nou over een schatting hebben? 'Ik denk ongeveer zoveel'. Het gaat om mensenlevens, elke keer dat er iemand overlijdt tijdens of door de bouw is dat toch een enorm ingrijpende gebeurtenis lijkt me? Dan weet je toch ook precies hoe vaak dat is gebeurd? Een grove schatting geven van honderd bouwvakkers meer of minder geeft precies aan hoe er naar deze mensen wordt gekeken in Qatar.

40 respect 28-11-2022 22:19 op
Nee, omdat hij het met zo'n boodschap aandurft in een land als Qatar (niet zo goed met mensenrechten voor bepaalde groepen en erg hecht met het Iraanse regime). Dat vergt moed. Het veld op rennen tijdens de CL finale in Duitsland of op Wimbledon met een (politieke) boodschap is een stuk minder risicovol voor de uitvoerder.

11 respect 28-11-2022 19:12 op
Alle ophef heeft me wel veel laten nadenken over dit onderwerp (wat uiteindelijk één van de doelen was van de campagne neem ik aan, dus in dat opzicht winst). Ik vind het een enorm complex vraagstuk, want uiteraard bekijk ik alles door mijn Westerse bril, en ik heb het geluk gehad om genoeg te mogen reizen om te weten dat ze elders in de wereld heel anders tegen bepaalde zaken aankijken. Is mijn Westerse visie dan de hoogste norm? De maatstaf der dingen? Elk land heeft zijn eigen cultuur, gewoontes en gebruiken. Die kan ik soms heel raar of zelfs afkeurenswaardig vinden, maar dat vinden ze andersom hoogstwaarschijnlijk ook. Toch is mijn uiteindelijke conclusie dat we als mensheid een aantal onwrikbare standpunten als gemene deler moeten hebben. Gelijke basisrechten voor iedereen, ongeacht afkomst, huidskleur, voorkeuren etc. zou echt overal en voor iedereen moeten gelden. Dan mag je er persoonlijk best je mening over hebben, wettelijke vervolging mag imo nooit normaal gevonden worden.

8 respect 27-11-2022 12:56 op
Ik ben nu wel klaar met dat eeuwige geblaat van deze KNVB-bestuurders. Of je vindt het belangrijk en gaat ervoor staan, of je houdt erover op. Zal ik de woorden van voorzitter Van Leeuwen voor het WK nog eens aanhalen, over waarom 'we' toch vooral wel naar dit WK moesten gaan? "We hadden drie opties: niet naar het WK gaan, wel naar het WK gaan en alleen gaan voetballen en als laatste: wel naar het WK gaan en aandacht vragen voor dingen die moeten veranderen. Wij kiezen voor de laatste route. We noemen dat maatschappelijk bewust deelnemen.” Voorlopig toont dit clubje bij de KNVB zich toch vooral als een karikatuur van bestuurders: dik betaalde baan om heel veel te praten zonder zonder eigenlijk echt iets te zeggen, laat staan daadwerkelijk te doen. Bij elk zuchtje tegenwind blijft er van alle stoere woorden weinig meer over. Hou er dan vooral gewoon over op zou ik zeggen.

16 respect 25-11-2022 11:42 op
Daarom ben ik ook altijd erg terughoudend als iemand weer eens met het argument komt 'uit onderzoek blijkt dat'..zo'n beetje het meest gehoorde zinnetje in praatprogramma's en in de politieke arena. Maar zelden wordt de vraag gesteld uit welk onderzoek dat dan blijkt, wie het heeft uitgevoerd, hoe het is uitgevoerd etc. Wetenschappelijk onderzoek is van onschatbare waarde. Maar niet elk onderzoek is even waardevol. Dat heeft deze casus wel bewezen.

8 respect 24-11-2022 14:57 op
Weet u nog wat het argument was om vooral wél naar het WK te gaan? Ik herhaal nog even de woorden van KNVB-voorzitter Van Leeuwen eerder dit jaar: ,,We hadden drie opties: niet naar het WK gaan, wel naar het WK gaan en alleen gaan voetballen en als laatste: wel naar het WK gaan en aandacht vragen voor dingen die moeten veranderen. Wij kiezen voor de laatste route. We noemen dat maatschappelijk bewust deelnemen.” In de praktijk was het weer een hoop geblaat en weinig wol. Een simpel bandje was al teveel gevraagd ivm een mogelijke gele kaart. Maar er is een partijtje gespeeld met een paar bouwvakkers die allemaal een handtekening kregen, dus vooral over ophouden nu allemaal!

14 respect 23-11-2022 18:23 op
Enkel en alleen bedoeld om de Oekraïense bevolking te raken en breken. Het effect gaat enkel het tegenovergestelde zijn natuurlijk. Hoewel de Oekraïners geen enkele extra motivatie nodig hebben om hun land te verdedigen, kan je natuurlijk nauwelijks beter illustreren en voelbaar maken wat ze te wachten staat onder Russisch bewind: niets dan kou, donker en onderdrukking.

0 respect 23-11-2022 14:30 op
Dit was geen VN-missie, maar een NAVO-missie. En binnen NAVO-missies is elk land uiteindelijk verantwoordelijk voor zijn eigen daden.

1 respect 23-11-2022 14:18 op
Je vergelijkt nu gesneuvelde soldaten op het slagveld met onschuldige burgerslachtoffers, dat is wel een verschil.

2 respect 23-11-2022 14:15 op
Niemand oordeelt over die mensen die daar ter plekke een besluit namen. Het gaat erom dat dat besluit achteraf verkeerd bleek te zijn, dat kan gebeuren - helaas. Mijn vader is zelf militair, ik ken de verhalen en situaties waar je helaas in terecht kunt komen. Maar dat maakt het niet meteen een persoonlijke aanval of een persoonlijk oordeel over hetgeen er in Chora is gebeurd. Als het besluit fout was, en dat was het kennelijk, dan moet dat achteraf zo goed mogelijk rechtgezet worden als je niet wilt vervallen in wetteloosheid. En dat is wat hier gedaan is met deze uitspraak, niets meer en niets minder.

4 respect 23-11-2022 14:08 op
In tegenstelling tot kennelijk heel veel mensen heb ik geen enkele moeite met dit vonnis. Het recht is één van de dingen die ons onderscheid van de andere dieren. Als er fouten zijn gemaakt moet daar verantwoording voor worden afgelegd. Stel het je omgekeerd eens voor dat een vreemd land jouw huis komt bombarderen, zonder geldige militaire reden. Dan ben je toch blij (groot woord in dit geval) als dat achteraf wordt erkent en zo goed mogelijk wordt vergoedt, al komen de doden daarmee niet terug. Of willen we het liever zoals Rusland nu doet? Gewoon rücksichtslos en ongegeneerd alles platgooien in een ander land, zonder daar ooit enige verantwoording over te hoeven afleggen? Of denkt er iemand werkelijk dat ze daar over 15 jaar ook nog bezig zijn met onderzoeken en rechtszaken om recht te doen aan de onschuldige slachtoffers van hun handelen?

17 respect 20-11-2022 18:12 op
Het organiseren van dit WK kost Qatar naar verluidt 222 miljard (!!) USD. Ter vergelijking, de voorgaande WKs kostten resp.; Rusland - 11.6 miljard Brazilië - 15 miljard Zuid-Afrika - 3.6 miljard Duitsland - 4.3 miljard Zuid-Korea en Japan - 7 miljard Frankrijk - 2.3 miljard VS - 500 miljoen Nu zijn dat allemaal al krankzinnige bedragen om een serie voetbalwedstrijden te organiseren, maar hoe kan het in hemelsnaam zo zijn dat je 222 miljard USD uitgeeft, en dat degenen die het allemaal voor je bouwen alsnog niet heel fatsoenlijk betaald worden? Bron is overigens Front Office Sports.

23 respect 20-11-2022 09:45 op
Ik las (op Twitter nota bene) een interessante hypothese; Musk zou Twitter helemaal nooit echt hebben willen kopen, maar zou zich opgewonden hebben over het blocken van verschillende vooraanstaande, radicaal rechtse personen. Door een bod te doen waarvan hij ervan uitging dat het 'linkse' Twitter het zou weigeren, zou hij het bestuur voor het blok hebben willen zetten, en aangezien hij ervan uitging dat ze het zouden weigeren zou dat in zijn ogen dan publiekelijk aantonen dat ze een politieke voorkeur hadden. Alleen dacht het bestuur zakelijk en in het belang van de aandeelhouders, en accepteerden ze het uitstekende bod uiteraard. Zoals Musk zelf al aangeeft, winst werd er immers nog nooit gemaakt. Klinkt vergezocht? Lees voor de grap eens de appjes van Musk en zijn getrouwen na het bannen van Babylon Bee, en de roep aan Musk om Twitter te kopen om ze 'een lesje te leren'. Dat Musk daadwerkelijk geen idee heeft wat met Twitter te doen is na de deal wel pijnlijk duidelijk geworden.

0 respect 18-11-2022 16:42 op
Nou, win-win toch want dan heeft dhr. Ronaldo precies wat hij wil, een andere reden is er niet te bedenken om een dergelijk interview te geven, en Man Utd is van deze ongelukkig situatie verlost. Kan Ronaldo lekker nog een jaar of 2-3 de grote man zijn binnen een MLS-team, iedereen blij.

3 respect 18-11-2022 09:28 op
Dit zag iedereen - behalve Musk kennelijk - toch ook wel aankomen? Twitter is een bedrijf waar veel mensen met zeer gewilde skills werken, gelegen in een gebied waar de vraag naar dit soort werknemers bovendien hoger is dan waar dan ook ter wereld. Als je dan de optie krijgt om met 3 maanden salaris te vertrekken en makkelijk ergens anders aan de slag te kunnen, of blijven met aanwezigheidsplicht om te werken voor een baas die werknemers als wegwerpproducten lijkt te zien, dan is die keuze snel gemaakt lijkt me. Musk heeft ongetwijfeld zijn unieke competenties. Wat je ook van hem vindt, het is knap wat SpaceX en Tesla hebben bereikt onder zijn leiding. Maar zijn benadering van de arbeidsrelatie lijkt wel een eeuw oud. Werknemers moet je kennelijk vooral niet vertrouwen en zoveel mogelijk uitpersen. Iedereen kan zien dat deze aanpak bij Twitter niet gaat werken. Zou me niet verbazen als de site/app binnenkort kuren begint te vertonen wegens gebrek aan personeel.

9 respect 18-11-2022 09:11 op
Zo'n gekke vraag is het toch niet? De Iraanse voetbalploeg protesteerde een paar weken geleden zelf nog door een zwarte jas aan te houden tijdens het volkslied, kennelijk houdt het ze dus bezig binnen de selectie. De vraag wat voor invloed het dan heeft op de ploeg is dan ook een logische.

10 respect 17-11-2022 18:52 op
‘Er is een glasplaat besmeurd, geen zaken vernield’. Ik las toch echt iets anders; “De schade bleef relatief beperkt, dankzij snel ingrijpen van museummedewerkers. De lijm en soep waren in de lijst gelopen, maar hadden het doek van Vermeer nog niet bereikt. Wel was de glasplaat die het schilderij beschermt vastgelijmd geraakt aan de lijst. De 19de-eeuwse lijst raakte beschadigd omdat deze moest worden losgesneden. De glasplaat was onbruikbaar geworden en werd vervangen. De stof op de achterplaat, speciaal ontworpen voor het museum, was gescheurd en moest worden vervangen. Meer dan 24 uur was het topstuk van het Mauritshuis daardoor niet te zien voor publiek.”

9 respect 17-11-2022 18:48 op
Ah, daar is het ‘maar hunnie dan!’ argument weer. Volgens mij heb ik de afgelopen weken toch echt veel berichten gelezen in verschillende media over de straffen die boeren of sympathisanten - geheel terecht - hebben ontvangen. Ook die ontlopen hun straf echt niet hoor zolang er voldoende bewijs is.

19 respect 16-11-2022 19:37 op
Alsof het ook maar iets uitmaakt. Al zou het een ander dan Infantino worden, ook hij (of zij) zal die positie alleen krijgen als in de achterkamertjes de juiste beloftes worden gedaan en uiteindelijk het geld op de juiste rekeningen verschijnt. Het DNA van de organisatie klopt gewoon van geen kant.

7 respect 16-11-2022 13:39 op
Ik ben echt oprecht benieuwd wat er zou gebeuren als 90% 'nee bedankt' zegt. Daar sta je dan met je lege huls van 44 miljard, zonder personeel. En zo makkelijk lijkt dat gat me niet op te vullen in de huidige arbeidsmarkt, helemaal voor IT-personeel. Dat je als engineer graag bij SpaceX wilt werken en daarom de managementstijl op de koop toeneemt kan ik wel begrijpen, maar is Twitter nu echt zo uniek voor dit soort personeel dat ze nergens anders in de regio aan de slag kunnen? En zelfs al krijg je al die posities opnieuw gevuld, dan begin je natuurlijk met een enorme achterstand als vrijwel iedereen nieuw is. Sommigen zullen het wel weer prachtig en briljant vinden, maar het is gewoon waanzinnig natuurlijk.