NUjijStats voor Krielhaan

2,917

Respect

Respect/dag 5.37
Respect/reactie 1.74

1,681

Reacties

Reacties/dag 3.1
Meeste reacties op 1 dag 34
Gestart op 11-06-2019

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 03-12-2020 13:28 op
Het betekent dus dat het pensioenfonds dat risico neemt, en dat het vermogen in het pensioenfonds dus niet van de spaarder/gepensioneerde is. Het is dan ook niet vrijelijk beschikbaar. Alleen de uitkering, daar heeft men recht op. Het pensioenvermogen is dus geen vermogen van de individuele spaarder/gepensioneerde. Ook bij de vermogensbelasting bekijkt men dat op die manier. Een onzinverhaal van het CBS dus.

0 respect 02-12-2020 19:29 op
@Opzouten een kweekvloeistof van suikers, aminozuren en vetten

3 respect 02-12-2020 18:56 op
Dank voor uw uitleg. Is natuurlijk vreemd dat voor VIPpers "extra" afgeschermd wordt, iedereen mag afdoende privacy verwachten. Ik mag hopen dat die bescherming van patiëntengegevens hier afdoende is geregeld. Denk aan het voorbeeld dat een aantal verpleegkundigen inzage hadden in het dossier van een Bekende Nederlandse, opgenomen in een ziekenhuis. Hoe die bij de gegevens konden als dat standaard op orde is? Zie https://radar.avrotros.nl/nieu... Juist doordat het een BNer betrof kwam dat naar buiten, werd het een issue, Anders hadden we nooit van dat gegluur gehoord. Laat staan dat er ook nog eens iets onoorbaar met die gegevens kon gebeuren

6 respect 02-12-2020 17:29 op
"In sommige gevallen voorkwam een speciale VIP-status dat de gegevens open en bloot op straat lagen." Waarom hadden (de gegevens van) al die Brazilianen niet die status? Raar toch?

0 respect 30-11-2020 21:05 op
@DtchTux "Het Franse parlement heeft een omstreden wetsvoorstel dat het herkenbaar in beeld brengen van politieagenten strafbaar maakt, geschrapt." en "We gaan de wet compleet herschrijven en een nieuwe versie zal dan worden ingediend". Dat is echt wat anders dan wijzigen met wat amendementen.....

1 respect 30-11-2020 20:34 op
@Dick_Pelle Ik gaf toch voldoende voorbeelden....wat zijn die onjuistheden/verkeerde aannames dan?. Het zou overigens echt spannend worden als het voorkomen van de wording tot een totalitaire staat afhangt van het feit of ik in NL een politieke partij (alweer een nieuwe?) opricht. Beetje belachelijk, toch?

0 respect 30-11-2020 20:26 op
@Crebo Het gaat volgens mij ook om acties waar geen nadrukkelijke opdracht voor heeft plaatsgevonden......daar was de ophef in Frankrijk juist over. Ook kortzichtig om daar aan voorbij te gaan. De oplossing lijkt me te vinden in het filmen door de politie zelf: Zij zijn kennelijk zonder zonde, dus waarom zou men dan niet open zijn over hun handelen. Hoeven we ook niets af te plakken in de filmpjes, de agenten hoeven dan niet meer bang te zijn. Die filmpjes opeisbaar voor betrokkenen en we zijn weer een stukje verder.

2 respect 30-11-2020 20:10 op
@Dick_Pelle Sorry, maar met de verplichting altijd je ID bij je te hebben, en te tonen hebben we goedgekeurd om onze rechten, vrijheden in te perken. Inetrnet en social media komen steeds meer onder overheidsregels. Gebieden waar je zomaar gefouilleerd mag worden, het recht om van verdachten genetisch materiaal op te eisen. Ongebreidelde groei van het aantal camera's op openbare gebieden, in gebouwen, gezichtsherkenning..... De vastlegging van gegevens, door overheidsinstellingen, die dat onderling uitwisselen. De vastlegging van gegevens door bedrijven, die dat onderling uitwisselen. De uitwisseling van gegevens tussen bedrijven en overheid. Kortom: de oud-leiders van de DDR zouden hier een natte droom van hebben. De ontwikkeling naar een totalitaire staat gaat nog steeds door. Geen enkele partij die daar een andere mening over kenbaar heeft gemaakt, er valt ook bij het stemmen dus niet aan te ontkomen..

1 respect 30-11-2020 19:51 op
Ja, met je filmpje naar de politie, geweldig plan. Misschien moeten we het omdraaien: de politie filmt altijd, en dat komt wettelijk altijd beschikbaar voor alle betrokkenen. Door een duidelijk id-nummer op het uniform altijd te traceren, af te dwingen.

1 respect 30-11-2020 19:47 op
@Ci_Vako Maar sommige nederlanders roepen maar wat, dat de meeste nederlanders hun gelijk via Social media willen halen en filmpjes online zetten die vaak maar een klein deel van een verhaal laten zien. En daar trappen die nederlanders nog in ook.... Makkelijk hoor, dit soort onbewezen stellingen........

2 respect 30-11-2020 13:40 op
Onderzoek wijst uit dat de de lagere inkomens al jaren minder zijn gestegen dan de rest, dan de inflatie. Er wordt steeds meer gepleit daar wat aan te doen. Want dat is reden dat steeds meer mensen niet meer rondkomen. Heeft niet zo veel meer met funshoppen te maken. Wel maken de woekerrentes van banken en internetwinkels de situatie voor de mensen steeds nijpender, evenals de extra "incassokosten". Die woekerrentes, die extra kosten: Ook daar zou dan meteen eens wat aan gedaan mogen worden

7 respect 30-11-2020 13:10 op
@Retour Ik denk dat u Erik beter een hart onder de riem kunt steken; niet de eigen houding, maar de regeltjes bij reorganisaties bepalen of iemand er uitvliegt. Na een aantal keer weer een "reorganisatie" te hebben overleeft weet je dat het uiteindelijk ook jouw beurt zal zijn. Strategisch personeelsbeleid, een opleidingsplan, het is niet aan de organisaties besteed. Het is kennelijk makkelijker om afscheid van medewerkers te nemen. Focus niet op de bodem, maar denk niet dat het jou niet zal gebeuren. Een beetje realiteitszin is best wel zinvol.

1 respect 30-11-2020 12:33 op
@Donder Als je vlucht is dat in mijn beleving geen strafbaar feit, de reputatie van de franse politie maakt een vlucht aannemelijk. Het lijkt mij dat de man vluchtte omdat hij agressief bejegend werd, niet omdat hij geen mondkapje zou dragen. Of wel of niet een mondkapje dragen een reden is om bij iemand binnen te vallen is mij, gezien mijn onbekendheid van de franse wetgeving, niet bekend. Maar ik neem aan dat de franse samenleving dat niet via haar wetgeving toe zou laten. Het is echt de wereld op zijn kop: De daders zijn schuldig, niet de slachtoffers.

0 respect 30-11-2020 11:58 op
De opmerkingen zijn nog tot daar aan toe, het gedachtegoed waardoor de agenten tot die uitspraken komen is wellicht schadelijker.

5 respect 30-11-2020 11:55 op
Ik lees dat de agenten de man verdachten van drugsbezit, op welke grond die verdenking was maakt men niet bekend. Het gaat er denk ik niet om of de man schuldig/onschuldig was. Dat de man dekking zocht voor de Franse politie snap ik wel. Dat het optreden van de politie als een poging tot arrestatie wordt uitgelegd snap ik niet, dat de reactie van het slachtoffer uitgelegd wordt als tegenwerking bij arrestatie snap ik ook niet. Hier is eerder sprake van het vege lijf redden, door een slachtoffer. Inderdaad, dit geweld was buiten alle proporties.

0 respect 30-11-2020 11:27 op
@Neerlands In mijn omgeving niet, mensen zijn door de mondkapjes juist iedere keer weer bewust dat er zoiets als Corona is. De anderhalve meter is niet altijd te regelen, het kapje geeft dan wel degelijk soelaas. Medische mondkapjes zorgen voor de eigen veiligheid en voor die van de ander, de andere kapjes zorgen dat het virus minder makkelijk verspreid wordt. Dat zegt ook het WHO, dus willen we snel van de beperkingen af: draag dan dat ding!

0 respect 30-11-2020 11:20 op
@Roberto De overheid kan geen regulerende werking hebben., op basis van volksgezondheid en veiligheid? Dat is juist invulling van een van de taken. Winkeliers hebben het afgelopen tijd enorm voor de kiezen gehad, velen knokken voor het voortbestaan. Die kan je nu niet vragen "zelfregulerend" te zijn, hebben ook geen directe invloed op de toeloop van mensen. De overheid had op moeten treden zodat er voor winkeliers en kooppubliek een veilige omgeving was. Rutte en c.s. weigerden, ondanks het verzoek van de burgemeesters. op te treden. Waar het bij het "Dam" incident nog een grote mond had over de rol van burgemeester van Asd, ging het nu zelf goed geïnformeerd, ondanks de waarschuwingen, mega de fout in. Rutte en c.s. hebben weer eens geblunderd.

0 respect 30-11-2020 10:54 op
"Alle 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad hebben het kabinet gevraagd om Black Friday te verbieden" Dus niet alleen Aboutaleb. Had natuurlijk wel een leuke uitzending geweest, Buitenhof met 25 burgemeesters die het kabinet het vuur aan de schenen leggen. Samen met wat vertegenwoordigers van de horeca, theaters, musea, bioscopen. etc. Wat een impact zou dat geven. Wellicht dat leden van het kabinet dan eens hun willekeur aanpassen.

1 respect 28-11-2020 13:28 op
@Remco en Jan Iedere keuze in de economie is "politiek", valt per definitie niet te scheiden. Kennelijk zijn we ons dat niet meer bewust, denken we dat economie een soort natuurfenomeen is, dat zomaar over ons heen komt. .

0 respect 28-11-2020 13:23 op
@Willem "Dus eigenlijk verdienen we met z’n alleen teveel" Plaats zo'n opmerking eens bij een voedingsbank, de enige bank die in de huidige economie met grote groei.......... De schuldenlast is nog nooit zo hoog geweest, de verarming treft steeds meer gezinnen. Probleem is kennelijk niet dat we teveel verdienen, maar dat we het verdienen zo oneerlijk verdelen.

5 respect 28-11-2020 13:06 op
Natuurlijk kan Iran nu niet met harde bewijzen komen, ook als ze het dat wel hebben. Dat geeft direct hun bronnen weg. De moderne geschiedenis van de VN laat overigens zien dat zonder "bewijs" wel degelijk beslissingen genomen worden. Denk aan de groofde babys in de ziekenhuizen en de daarop volgende Irak-oorlog. Maar wat ook de VN wel weet: Er zijn vanuit Israel signalen gekomen dat het atoomprogramma van Iran niet getolereerd zou worden, Israel heeft meermalen het territorium van Iran geschonden, er zijn al eens aanslagen gepleegd op kerngeleerden die gerelateerd werden aan Israel/VS, er is een militaire aanval van Israel geweest op de nucleaire installatie, er is via internet gehackt op een nucleaire installatie met als onverantwoord doel dat te vernietigen. Maar de westerse militaire haviken hebben het voor het vertellen in de VN en dat is inderdaad best griezelig.

1 respect 28-11-2020 11:38 op
@Aarieb Ik reageer op de bijdrage van Respect82, "Israël heeft ook het recht om zichzelf te verdedigen... ". Ik weet ook niet of deze moordaanslag vanuit Israel of welk ander land beraamd is, daar uit ik me niet over. Lees mijn bijdrage nog maar eens..... Het helpt om wat minder defensief te denken, en niet te veroordelen op basis van uw aannames.

1 respect 28-11-2020 11:08 op
Kan men niet ook eens intern wat meer moet gaan snuffelen naar fraude? Kennelijk moet de discussie van de afgelopen twee weken over de dienst weer verlegd worden naar buiten.....

9 respect 28-11-2020 11:03 op
Hoe vaak heeft Iran Israel militair aangevallen, hoe vaak heeft Israel Iran militair aangevallen? Kennelijk is de aanval is de beste "verdediging"? Ik zou eens willen dat de VN Israel eens wat meer gaat aanpakken, ipv hypocriet Iran manen niet te escaleren en vooral voorbij te gaan aan de initiele agressie.

0 respect 27-11-2020 15:11 op
@Gourgeous Wat iemand daar overkomt is voor iedereen buiten de regels, voor iedereen even erg, welke afkomst ook. Daar is geen twijfel over. De reden waarom het gebeurde, dat had kennelijk met de afkomst te maken. Welke kleur de dader, welke kleur het slachtoffer ook heeft, uw vraag is irrelevant.