NUjijStats voor Lekker_Bier

5,367

Respect

Respect/dag 14.54
Respect/reactie 4.16

1,290

Reacties

Reacties/dag 3.5
Meeste reacties op 1 dag 17
Gestart op 23-11-2019

Respect over tijd

Laatste 25 comments

3 respect 26-11-2020 19:30 op
De gemiddelde VVD’er interesseert de toeslagen ontvanger inderdaad geen moer. Die wilt vooral minder belasting.

4 respect 26-11-2020 14:34 op
U vindt voetbal gewoon onbelangrijk omdat u er zelf niets van kan en in uw stad kunnen ze er al helemaal niets van.

2 respect 26-11-2020 14:30 op
Als u ooit uit een land zou komen dat een WK gewonnen heeft, dan snapt u misschien iets van het gevoel.

9 respect 26-11-2020 14:28 op
Maradona kan je maar moeilijk relativeren. Veel mensen hebben een soort ''nationaal gevoel'' en als je uit Argentinië komt is dat helaas vaak een soort minderwaardigheidscomplex. In Napels is dit niet anders. Als je dan op een manier terug kan slaan, dan zorgt dat voor ongekende euforie. Maradona heeft de gemiddelde Argentijn trots gemaakt door na de Falkland-Oorlog van Engeland te winnen en het WK te winnen en door bij Napels kampioen te worden. Een soort David tegen Goliath. - Eigenlijk vind ik dat de Argentijnen nog vrij ingetogen zijn. Het is mij een raadsel dat ze het hele land nog niet naar hem vernoemd hebben.

7 respect 26-11-2020 14:14 op
Ik vind die hand van God gewoon slim. Hij riskeert een kaart er mee, maar hij wilde graag winnen en accepteerde dit risico. Die handsball van Suarez tijdens de kwartfinale op het wk 2010 was precies zo. Onsportief is iemand moedwillig blesseren, uitschelden of natrappen. Maar een handsbal maken om een doelpunt te maken of te voorkomen is onderdeel van het spel.

0 respect 26-11-2020 13:56 op
Prima, maar dan doen ze het maar lekker met Mercedes, Ferrari en Renault en mogen ze riskeren dat RedBull uitstapt. - Als je niet mee wil met de tijd, dan is er een risico dat je sport gaat verdwijnen.

3 respect 26-11-2020 13:32 op
Ik zou als automerk niet in stappen in een sport wat een regelrechte milieu aanslag is. De gemiddelde F1 coureur vliegt 300 uur per jaar. De 1000den medewerkers van het formule 1 circus precies zo. Een enkeling doet dit via privéjet. - Persoonlijk zou ik pas instappen als ze de F1 gewoon in Europa houden en het vliegen afzweren en inzetten op duurzame motoren. Mij lijkt waterstof een mooie optie.

4 respect 26-11-2020 10:32 op
De lange termijn effecten van corona weten we ook niet, anders dan dat een aanzienlijk deel permanent eraan overlijdt. Maar we zien ook allemaal verschijnselen als dat mensen al 9 maanden onvruchtbaar zijn, een zeer slechte conditie hebben, psychische klachten, longschade, etcetera. - Ik persoonlijk, als arts, ga het vaccin wel nemen als het wordt goedgekeurd door de EMA, en daarmee heb ik geen 100% garantie dat het vaccin mij beschermd tegen corona en geen bijwerkingen bezorgd, maar de kans is wel reëel dat ik er toch baat van ga hebben en erg groot dat we de samenleving er mee een dienst gaan bewijzen, in de zin dat we van die vervelende maatregelen af kunnen.

24 respect 26-11-2020 10:11 op
Zelf ben ik arts en die hoogleraren praten volledig buiten hun boekje om en het is veel te kort door de bocht. We hebben geen idee wat de kans is op een herbesmetting na een eerder doorgemaakt virus. Echt de gekste getallen staan in de literatuur en we weten niet het bijwerkingen profiel van de vaccinatie omdat we de data nog niet hebben. Als de kans op een herbesmetting en transmissie echt 1 op de 1000, maar vervelende bijwerkingen treden op bij 1 op de 10.000, dan zou kunnen blijken dat het helemaal niet verstandig is om deze groep te laten vaccineren, daar COVID slecht 1 op de 10 mensen serieus ziek maakt. - Of vaccineren verstandig is als je de infectie al hebt doorgemaakt, moet het antwoord zijn. ''Waarschijnlijk wel, maar er is nog geen enkel bewijs dat dit zo is.'' Ik ben een beetje verbaasd dat een hoogleraar zo'n slecht antwoord geeft, er van uitgaande dat de journalist het goed heeft opgeschreven.

0 respect 26-11-2020 09:46 op
Hij heeft al die individuele gevallen die met hem in contact wilde komen gewoon uitgenodigd en te woord gestaan en gekeken wat die kon doen. Dat je er niet met de camera erop uitgebreid de details van zo’n individueel geval gaat bespreken, zonder dat je weet of die persoon dat wilt, snap ik wel. - Asscher wist toen hij er zat niet dat er zulke enorme drama’s aan het voltrekken waren door het beleid. Niet alleen Asscher wist dat niet. De gehele Tweede Kamer, en de rest van van Nederland wist het niet en de ministeries trokken gewoon niet hard genoeg aan de bel. - Als u in 2016 wist dat het beleid keiharde slachtoffers aan het maken was, dan had u toch ook dhr Asscher een e-mail kunnen sturen? - 2019 was het gewoon duidelijk wat er aan de hand was. Maar Tamara van Ark, vond een compensatie regeling “maar een gevaarlijk precedent”.

2 respect 26-11-2020 09:41 op
Wel echt een gigantische straf. Feitelijk is zoiets levenslang daar de kans niet eens heel klein is dat hij voor zijn 64e overlijdt. Al zou hij eerder vrij komen. Een carrière, pensioen opbouwen, gezin stichten zal uitermate lastig worden als je decennia tussen 4 muren gezeten hebt. - Maja, het is natuurlijk wel een zeer ernstig misdrijf.

1 respect 26-11-2020 09:01 op
Ik hoor nu dat Maradona een staatsbegrafenis krijgt, 3 dagen van nationale rouw en de 1,5m voor drie dagen is opgeheven. Ik wil graag aangeven dat ik dat te weinig vind. Hoezo wordt heel Argentinië niet naar hem vernoemd?

0 respect 26-11-2020 08:56 op
Het is allemaal leuk en aardig, staatsrechtelijk super interessant wie welke zetel krijgt, waardoor je straks mensen in 1 fractie krijgt die allemaal een hekel aan elkaar lijken te hebben. Maar kom op. Het gaat in de Tweede Kamer om beleid, als dat niet goed gaat krijg je zoiets als een toeslagenfraude. Van mij doet het FvD maar even waar ze zin in hebben, ik hoor het wel wanneer ze het weer in staat zijn om plannen te schrijven hoe ze het leven van Nederlanders kunnen verbeteren. Tot die tijd is het de laatste partij waar ik op ga stemmen.

0 respect 25-11-2020 17:33 op
Asscher is al bijna 4 jaar weg daar. Het probleem lijkt pas op te zijn gemerkt ergens in 2019. In Asschers periode daar zat Nederland nog in een ernstige economische crisis en Weekers heeft gewoon niet de juiste informatie doorgegeven. - Als u met een groot probleem met de overheid zit, met Asscher contact legt, dan luistert hij en gaat hij kijken wat hij voor je kan doen. - Asscher is het minst schuldig, van iedereen die deze weken aan het woord is gelaten.

5 respect 25-11-2020 16:22 op
Ik vind het wel echt bijzonder. Het hele probleem begint bij whatsappjes over extreem rechtse uitingen. Uitingen die antisemitisch zijn, racistisch, etcetera. En nu is dit opeens een splijtzwam. - Het lijkt me dat je als partij toch wel een standpunt hebt over extreem rechts. Of je vindt dat het kan, of je vindt dat het niet kan. - Blijkbaar komen ze er nu opeens achter dat ze allemaal rechts extremisten in hun gelederen hebben en splijt dit de partij in twee. Tja, als je dan kapot gaat, dan vraag je er ook om.

2 respect 25-11-2020 15:54 op
Mee eens. Het is natuurlijk bedrog van je kiezer. Echter, volksvertegenwoordigers hebben wel het recht om er tussentijds mee te stoppen en dan ook nog wachtgeld te incasseren. - Kwestie van je goed verdiepen in de kieslijst en goed na te denken over welke kandidaat je in de kamer wilt hebben, die jouw stem niet te grabbel gaat gooien.

6 respect 25-11-2020 13:09 op
Van Ark wist van alles. In 2019 gaf Menno Snel, inmiddels al 2,5 jaar verantwoordelijk voor de belastingdienst aan. We moeten overgaan tot compenseren. Van Ark vond dit maar een “gevaarlijk precedent”. - Deze hele affaire is ontstaan door complexe wetgeving, waarbij ik niet zo maar een schuldige kan aanwijzen. Niemand had dit immers voorzien en gewild. Echter wist deze tante precies hoe vorig jaar de vork in de steel zat, en zij hield compensatie tegen. Dankzij deze mevrouw zitten velen ouders nog steeds in de penarie.

1 respect 25-11-2020 11:53 op
Pak de kieslijst, Google de personen, kijk wat voor informatie erover te vinden is. Ze schrijven immers allemaal een motivatiestukje waarom ze de kamer in willen en kies de meest geschikte uit. Als je je aansluit bij een partij of meerdere partijen en een beetje actief bent, dan ken je de kandidaten al helemaal goed.

23 respect 25-11-2020 11:50 op
Ik begreep dat de heren Van Toor zo denken. ''We hebben vroeger deze acteurs 1000den guldens per dag betaald en toen hielden hun werkzaamheden er mee op. Daarna, hebben ze nauwelijks bijgedragen aan de productie van Bassie en Adriaan, en wij zijn er druk mee geweest, dus hun rechten houden een keer op.'' Het blijkt juridisch nu dus wat anders te zitten. Goed dat de rechter gesproken heeft. - Ik vind het wel heel jammer dat ze hierdoor ruzie met elkaar hebben gekregen en niet on speaking terms zijn gebleven. Had gewoon wat experts ingehuurd om uit te zoeken hoe het zit en met een schikkingsvoorstel laten komen. - Blijft staan dat al deze acteurs echt mijn jeugdhelden zijn. Stuk voor stuk echte vakmannen en ik heb echt ontzettend genoten van alles wat ze hebben gedaan en gemaakt. Ik gun ze een goede ouwe dag. Het zou nog steeds fantastische tv zijn om deze mannen aan een tafel te hebben en ze te laten praten over de serie die ze gemaakt hebben. Zoveel acteurs leven immers al niet meer.

1 respect 25-11-2020 11:40 op
Ze werkt het al sinds 1848 in Nederland en dat blijft zo werken tenzij we de grondwet aanpassen. - Met uw voorstel kan je de Tweede Kamer net zo goed verkleinen tot 13 zetels. Iedere partij die de kiesdrempel haalt krijgt een zetel en hoe meer stemmen, hoe groter de stem. - Het huidige systeem geeft een goede stimulans om na te denken over wie geschikte kandidaten zijn en welke partij een goede structuur heeft zodat ze weinig afsplitsers hebben. Ook vind ik het wel goed dat je zo met 76 geen waterdicht regeer akkoord kan maken, want als slecht 1 van de 76 kamerleden het niet ziet zitten, ben je direct de meerderheid kwijt. Beter zorg je dus dat een groter deel het met je eens wordt en dat doe je door minder te polariseren.

2 respect 25-11-2020 11:34 op
Kwestie van gewoon stemmen op geschikte kandidaten. Je stemt niet op een partij, maar op een persoon. Personen die dreigen af te splitsen, daar kan je dus maar beter niet op stemmen.

8 respect 25-11-2020 11:30 op
Nanninga heeft boter op haar hoofd. Je moet eens haar tweets lezen. Ze is zelf totaal niet vies van harde antisemitische grappen, waarbij het mij eerlijk gezegd niet duidelijk wordt of ik de hele uitspraken als grap moet zien, of dat ze er toch niet een deel ook van meent. Bovendien heeft Baudet dit weekend weinig anders gezegd dan wat hij altijd zei, volgens hem zijn bij het FvD voor vrijwel alle rechtse gedachtes gewoon ruimte om het te bediscussiëren. Ik zie nu geen andere Baudet, dan 3 maanden of 3 jaar geleden. - Ik gun rechts echt wel meer keuzes dan alleen de VVD, SGP, CDA en Wilders, maar kom er dan wel voor uit of je als rechtse partij neonazi's afwijst of juist tolereert, evenals antisemitisme, of complotdenkers. Dan weet de kiezer ook waar die aan toe is. En in het geval van antisemitisme maak je het daarmee direct wat makkelijker voor het OM.

6 respect 25-11-2020 11:03 op
Die Natura2000 gebieden kwamen er zodat er geen algehele stikstofnorm hoefde te komen. Je had ook gewoon elk bedrijf een strenge norm op kunnen leggen, maar daar de boeren dat echt niet wilde, werd dat van tafel geveegd. Toen hebben ze gekeken waar een hoge stikstof uitstoot het meeste schade zou veroorzaken en hebben ze natura 2000 gebieden aangewezen, zodat daar dan lokaal de normen strenger zouden worden, ipv voor iedereen strenge normen. - Als je Nederland nu vergelijkt met enkele decennia geleden, dan zie je dat we echt veel minder bosjes, bomen, slootjes en groen hebben. Dat zorgt voor een enorme bijensterfte en minder andere dieren. Stikstof zorg ervoor dat er nog veel meer doodgaat. - Juist de natura2000 gebieden zorgen ervoor dat niet alle boeren hard in de portemonnee gepakt hoeven te worden. Kijk het makkelijkste is gewoon alle natuur opheffen en boeren hun gang laten gaan, maar dan zul je zien dat met enkele decennia er nauwelijks nog landbouw mogelijk is in Nederland.

3 respect 25-11-2020 10:07 op
Het is natuurlijk gestoord, dat we 20ers en 30ers bij hun ouders verplichtten te wonen omdat ze geen huis kunnen kopen, omdat we niet bouwen, omdat de minister geen keuze durft te maken tussen woningbouw of een kalkoenboer. - Die boeren moeten gewoon een ander vak leren.

3 respect 25-11-2020 09:35 op
Toerisme in Parijs heeft tientallen miljarden omzet en zorgt voor 100.000den banen. Als je in Parijs de 4-5 grootste toeristische hotspots weghaalt, dan krimpt het toerisme met minimaal de helft. - Los van de emotionele waarde, is de Notre-Dame gewoon een economische steunpilaar van Parijs.