NUjijStats voor LivingTheAmericanDream

14,130

Respect

Respect/dag 21
Respect/reactie 4.72

2,991

Reacties

Reacties/dag 4.44
Meeste reacties op 1 dag 36
Gestart op 24-03-2020

Respect over tijd

Laatste 25 comments

22 respect 25-01-2022 15:17 op
Ik heb een sterk vermoeden dat het daar rustiger is dan we denken. De nieuwe president van de VS heeft gewoon een nieuwe oorlog nodig om zijn presidentschap te overleven, en zijn verliezen komende November proberen te beperken. Een oorlog, zeker in het begin, geeft altijd meer steun. Zijn support is momenteel flink onderuit aan het gaan. Goed dat er nu mensen aan de frontline gezocht worden. Kan niet wachten op de verhalen.

12 respect 25-01-2022 13:21 op
Ik heb zojuist ook al mijn albums van Neil Young verwijderd. Ook heb ik hem op mijn lijst gezet van personen of zaken waar ik geen cent meer aan wil uitgeven. Het is zijn goed recht om dit aan Spotify te vragen, maar ik hoop niet dat ze daar in mee gaan.

11 respect 24-01-2022 20:43 op
Er is al een verbod dat verbiedt om mensen zomaar, en eventueel willekeurig, om te brengen. Als we auto's verbieden dan voorkomt dat ook heel veel verkeersslachtoffers. Ik vind dat DegJ wel een punt heeft.

4 respect 24-01-2022 17:32 op
@Kevin85 Iedereen leest altijd over de "berg aan afval", maar niemand heeft een idee van hoeveel dit nou echt is. Past het in een zee container, of is hier een halve provincie voor nodig? Ik probeerde hier dus een idee van te geven, aangezien dit voor velen niet duidelijk is. Ik denk dat u het "afvalprobleem" groter had ingeschat, uw reactie lezende, en vandaar maar zo flauw reageert.

4 respect 24-01-2022 17:24 op
@Fritsss Er komt echt maar weinig afval uit een kerncentrale. U doet alsof half Nederland er straks mee zou vol liggen. Eén enkel industrieel gebouw is voldoende voor wat Nederland aan afvalstoffen maakt.

21 respect 24-01-2022 17:21 op
Sorry, maar kernenergie is zo groen als maar kan. Het is regelbaar, dag en nacht beschikbaar (ook op windstille dagen), en het is zo goed als CO2 en stikstof vrij. Het "afvalprobleem" moeten we niet groter maken dan het is. De berg afval van kerncentrales van de hele VS past op een voetbalveld, opgestapeld 10 meter hoog. Afval sinds 1972 tot nu. Kijk eens hoeveel olie en het verbranden van bomen dat al gescheeld heeft. Ik ben bang dat dit rapport gesponsord is door Duitsland, die anti-kernenergie zijn, maar wel lekker hun bruinkool blijven doorstoken.

2 respect 24-01-2022 12:24 op
Alsof dat met andere raketten niet gelukt was. Vele zaken die ze de ruimte instuten blijken vaak veel langer mee te gaan als verwacht. Net zoals Hubble, het Internationaal Space Station, en vele verre verkenners die door NASA het heelal ingestuurd zijn.

3 respect 24-01-2022 11:28 op
Er zitten zoveel meetinstrumenten op. Een bijdrage van nog geen 5 procent aan de telescope zelf. Dit hele ding is door NASA ontwikkeld, en enkele zaken zijn door EU en Canada gemaakt die NASA net zo goed zelf had kunnen maken. Door te zeggen dat dit een Europese telescope is is gewoon niet waar. Het is een Amerikaans project, waar later enkele organisaties aan zijn toegevoegd met minimale bijdragen, nogmaals, om direct toegang tot data te krijgen.

1 respect 24-01-2022 11:11 op
De telescope is ontwikkeld door de VS, met bijdragen van de EU en Canada, zodat zij ook direct beschikking mogen hebben over de data, en er mee mogen werken. Van de kosten die Europa heeft bijgedragen, is ook nog een groot deel naar de lancering gegaan, dus buiten een enkele sensoren is er verder niets Europees aan. Het hele project plan en de regie over specificaties en is altijd volledig door NASA gedaan.

1 respect 24-01-2022 11:03 op
@Yamakuza Noem ze eens op, wat klopt er niet? Welke feiten kloppen niet, en welke mening ziet u als framing? Misschien valt er nog iets te leren voor mij. Maar niet met zoiets als u nu schrijft, daar kan ik niets mee.

3 respect 24-01-2022 10:49 op
Gelukkig zijn er kolen- en gas centrales, evenals een beetje kernenergie, om electriciteit te leveren. Alle hernieuwbare energiebronnen die nu in gebruik zijn zullen niet veel leveren. Dit soort dagen zijn absoluut de reden om meer kernenergie aan het net aan te sluiten.

8 respect 24-01-2022 10:35 op
Ik maak me zeker zorgen over dit nieuws. Hier in de VS valt al te lezen dat er nu een negatief reisadvies is voor Rusland zelf omdat ze verwachten dat buitenlanders er lastig gevallen gaan worden. Over deze oorlogsdreiging; Europa heeft hier zelf voor gekozen door achter Biden, terwijl de vorige president nooit de credit kreeg die hij verdiende (ik zie alle lachende staatshoofden nog toen hij bij een overleg aanwezig was). In de peilingen is Biden flink onderuit gezakt, en faalt op vele gebieden. De grote lagere en middeninkomens betalen verkapte belasting in de vorm van een gigantische inflatie, inmiddels meer coronaoverledenen onder de huidige president dan de vorige, dus het enige dat hij kan om support op te krikken is om oorlog te voeren. In het begin van een militair conflict stijgt de populariteit van een president altijd, dus daar hoopt Biden nu op. Alleen heeft hij helaas niet door dat het nu anders is en Amerikanen niet op weer een conflict zitten te wachten.

2 respect 23-01-2022 21:35 op
Nee, het komt nu vaker voor dan 30 jaar geleden. Goed dat het flink aangepakt wordt, maar ik heb een sterk vermoeden waar de oorzaak ligt.

15 respect 23-01-2022 21:28 op
Deze problemen zijn een reflectie van een maatschappij waar alles maar normaal gevonden moet worden, en vele kinderen opgroeien in gebroken gezinnen of zonder vader. Je kunt kinderen zoveel willen leren als je wil, of langs laten gaan bij therapeuten of coaches, maar het beste voorbeeld is nog altijd een familie van vader en moeder, waarbij de vader de moeder met respect behandeld. Daar kan niets aan tippen, zelfs niet de beste expert. In een wereld waar alles maar moet kunnen tegenwoordig, schrik ik niet meer van al deze excessen en problemen. Gelukkig worden mijn kinderen wel opgevoed en geleerd wat ja en nee betekent, en respecteren ze ieder ander mens die ze in hun leven tegenkomen. Net zoals mijn vrouw en ik thuis ook zijn opgevoed, in een stabiel gezin. Noem mij maar oud(erwets), maar wij doen op onze manier, en daar gaat niemand wat aan veranderen.

8 respect 23-01-2022 13:00 op
Allereerst, "nog geen olifant kunnen raken" op 50 tot 100 meter met een geweer? Dat is sterk overdreven. Zelfs mijn kinderen die ik voor het eerst naar de schietbaan nam, toen een jaar of 10 oud, konden een 30cm bij 30cm papier met schietschijf raken op 100m. Zonder kijker erop, gewoon met "iron sights". Geweer was licht caliber, 22lr. Met een pistool is dit zeker moeilijker, en zal het afhangen van wat voor pistool het is. Maar ook dan, op 100m geen olifant kunnen treffen lijkt mij sterk overdreven (als de mythbusters nog hun show hadden gehad hadden ze dit kunnen testen). Op 50m kan iedereen een olifant raken, met elk wapen. Het andere gedeelte waar ik van achterover val is dat er blijkbaar geschoten is door de verdachten, maar dat nu bewezen moet worden dat dit op de politie was? Als er niets geraakt is kan met metaal detectors nog steeds kogelinslagen gevonden worden, maar buiten dat; schieten is schieten en dat zou poging tot moord moeten zijn (geef politie ook bodycams).

2 respect 16-11-2021 10:37 op
Ok bedankt voor deze informatie. Een goede ontwikkeling wat mij betreft, dat deze vervangers de vitale vitamines bevatten die we nodig hebben (die dus in echt vlees ook aanwezig zijn).

3 respect 16-11-2021 10:33 op
Heeft dit nepvlees ook vitamine B12? Volgens mij is dit een cruciale vitamine die mensen niet kunnen missen en die we alleen maar uit dierlijk voedsel kunnen halen. Ben erg benieuwd of iemand hier meer over weet.

4 respect 16-11-2021 10:11 op
Ik loop ook vaak met een vuurwapen op zak hier in de VS. Gewoon volgens de regels. Als ik door iemand aangevallen wordt dan mag ik me volgens u niet verdedigen? De omgedraaide wereld. Verder mocht hij daar gewoon met een geweer lopen. Die andere man die het pistool op Kyle richtte mocht dat wapen daar niet hebben. Hij was een ex-con en mocht derhalve geen wapens bezitten, en al helemaal niet op straat bij zich hebben. Niets dat ik zie wijst erop dat Kyle iets deed wat niet mocht, maar nogmaals, ik heb niet alles gezien dus laten we rustig wachten tot de uitspraak er is.

9 respect 16-11-2021 09:53 op
Inderdaad, er zijn vele vaders die zich niet om hun kinderen bekommeren, zelfs al wonen ze in hetzelfde huis en zijn ze gewoon thuis.

2 respect 16-11-2021 09:50 op
Deze zaak heeft niets te maken met wat statistieken over straffen en welke kleur iemand is. En als aanvulling op dat lijstje, wat zijn de cijfers met betrekking tot daders van moorden en roofovervallen? Volgens mij zijn die per ongeluk vergeten.

5 respect 16-11-2021 09:45 op
Had hij zich maar moeten laten bewerken met een skateboard, of in zijn hoofd laten trappen? Velen die dit meegemaakt hebben zitten nu in een rolstoel of liggen onder de grond. Deze jongen kon zich gelukkig verdedigen. Verder kreeg hij ook een wapen op zich gericht van een aanvaller. Deze heeft dat tijdens deze zaak toegeven. Hij overleefde her, maar werd door deze jongen in de bicep geschoten en daarmee was dendreiging weg.

6 respect 16-11-2021 09:41 op
Dit had niets met racisme te maken. Het betrof hier iemand die persoonlijk belaagd en aangevallen werd.

9 respect 16-11-2021 09:33 op
Dit had helemaal niets met racisme te maken. Deze jongen werd direct belaagd door iemand die een pistool op hem richtte, een ander iemand met skateboard die hem wilde slaan, en nog een ander die hem een trap tegen het hoofd gaf. Hij heeft gewoon in noodweer gehandeld, schoot op niemand voordat hij werd aangevallen, en niet daarna toen de aanval over was. Jammer dat deze zaken niet beschreven worden in het stuk. Van wat ik gezien en gelezen heb wordt deze jongen vrijgesproken, maar uiteindelijk gaat de jury daar over. Tegen het einde van de week zullen we het weten.

20 respect 16-11-2021 09:09 op
Hier kunnen vele vaders een voorbeeld aan nemen; echt een topper die Rico. Is hij net hier in de VS om zijn filmcarriëre na te jagen, en dan dit. Hij twijfelt geen moment en vliegt terug. Hopelijk is de kleine meid er snel weer bovenop, en gaan we Rico binnenkort in een productie zien.

1 respect 15-11-2021 18:00 op
De bescherming tegen opname in ziekenhuis en IC ligt toch echt lager voor AZ dan andere vaccins beschikbaar op de Westerse markt.