NUjijStats voor MASH4077

22,898

Respect

Respect/dag 17.04
Respect/reactie 3

7,621

Reacties

Reacties/dag 5.67
Meeste reacties op 1 dag 53
Gestart op 14-10-2020

Respect over tijd

Laatste 25 comments

4 respect 30-11-2022 11:00 op
Een wolf schijnt voor veel mensen reden tot paniek te zijn. Dat sommige exemplaren voor de natuur ongebruikelijk gedrag vertonen mag daar geen reden toe zijn. Het aanleren van natuurlijk gedrag is wellicht mogelijk door het gebruik van een paintballgeweer, maar voor het dier niet geheel ongevaarlijk. Het dier moet in staat zijn te kunnen jagen. Een schot met een paintballgeweer kan behoorlijk aankomen, dus er kan niet met een al te hoge druk worden geschoten. Dat heeft twee voordelen. Men moet het dier om goed te kunnen treffen tot op enkele tientallen meters benaderen. Met een lage druk is er weinig gevaar voor het dier. Ook, en dat is belangrijk, kan het dier zien wie het schot lost en waar het dus de volgende keer voor moet oppassen.

0 respect 29-11-2022 22:42 op
@Joko: Er zijn vele oorlogsmisdaden in het verleden vastgelegd. Haast nooit werden de daders aangeklaagd en nog minder veroordeeld.

4 respect 29-11-2022 22:35 op
Twee weken geleden was bondskanselier Scholz op bezoek in Vietnam. Als gast eiste hij namens de westerse landen van het land, dat het zich tegen de Russische invasie zou uitspreken. Nu kan men ervan vinden wat men wil, maar als gast met eisen komen is niet echt fijnzinnig. Bovendien heeft Vietnam aardig te lijden gehad onder de westerse landen, dus daar vallen de westerse normen en waarden niet in goede aarde. Veel daarvan is nog altijd zwaar vergiftigd. Hem werd toch even duidelijk gemaakt dat Azië niet het westen is en het westen zich nooit heeft uitgesproken over de misdaden die daar gepleegd zijn. Waarom werd hem gevraagd is het zo belangrijk zich tegen de Russische invasie uit te spreken en de mensenrechtenschendingen aan te kaarten? Toen die in Vietnam plaatsvonden zei niemand iets. Een uitleg is de bondskanselier schuldig gebleven. Met mensenrechten kan men niet selectief zijn, want dan hebben die altijd wind tegen.

0 respect 29-11-2022 22:22 op
Ongetwijfeld zijn er oorlogsmisdaden gepleegd. Het gaat erom, voor de misdaden ook de schuldigen te vinden. De juiste schuldigen. Niet iedere Russische soldaat is een oorlogsmisdadiger omdat hij de oorlog in is gestuurd. Daarin bestaat het probleem. Je kan niet willekeurig een schuldige aanwijzen.

2 respect 29-11-2022 22:17 op
Daarbij is de Mossad deels geholpen zelfs door de Duitse justitie. Verantwoordelijke was daarvoor een officier van justitie, een joods persoon, die de oorlog had overleefd. Fritz Bauer. De toenmalige justitie bestond toe grotendeels uit mensen die ook onder Onkel Adolf het 'rechtssysteem' beheersten. De samenwerking met de Mossad moest dus ook van de zijde van Fritz Bauer in het diepste geheim gebeuren.

3 respect 29-11-2022 20:22 op
De missie in Afghanistan kan men toch echt geen succes noemen. Als we niet tegen ongestructureerde strijdkrachten zonder een strakke commandolijn stand kunnen houden, moeten we ons niet met de Russische willen meten.

9 respect 29-11-2022 20:05 op
Misschien zouden de NATO-lidstaten eens moeten nadenken over de staat van hun eigen strijdkrachten. Hoe staan die ervoor en hoe staat het met de voorraden? Als we kijken bij onze oosterburen een van de grootste lidstaten in Europa, dan hoort men daar een lange klaagzang over leegstaande munitiedepots, voertuigen die niet rijden, vaartuigen die niet zeewaardig zijn en over vliegtuigen en helicopters die aan de grond staan. Ook daar lopen de militairen met eigen winterkleding rond, omdat het leger die niet kan leveren, schoenen die niet passen en portofoons, die niet met elkaar kunnen communiceren. Als dat NATO standaard is kunnen we beter beginnen onze eigen strijdkrachten op peil te brengen.

1 respect 29-11-2022 18:20 op
Vanuit de EU worden wapens geleverd in ruil voor olie om de gevolgen van de aan Rusland opgelegde sancties draagbaar te maken. Met die wapens worden burgers elders ter wereld bestookt zoals de Oekraïense door de Russen. Alleen over die oorlog hoort men nauwelijks, want het land is bovendien een goede handelspartner van de EU. Vooral als het gaat om olie en wapens. Het is een land, dat ook bekend staat om het naleven van de mensenrechten. Het heet Saudi Arabië. Echter de Jemenitische bevolking is net zo slachtoffer als die in Oekraïne, maar wel met wapens uit de EU.

0 respect 29-11-2022 12:01 op
Mocht de mogelijkheid aanwezig zijn kan men thuis ook vroeg beginnen. Dat het niet in alle branches mogelijk is, spreekt vanzelf. Daar waar mogelijk zou het al een grote vermindering op de weg met zich mee brengen. Ook hoeft het niet gedwongen te zijn. Tal van mensen, waaronder jij ook, willen zelfs graag naar werk. Ook voor die mensen zal minder drukte op de weg fijner zijn, als zij stressvrij naar het werk heen en weer kunnen.

0 respect 29-11-2022 09:22 op
Bij mijn werk zit dat er niet in, daarvoor heb ik de gelegenheid vanuit huis te werken. Zelfs al is kantoor slechts een kwartiertje fietsen. Veelal zit ik dan ook ver buiten de stad of in Amsterdam, terwijl ik in Berlijn werk. Ik heb minimaal een groot beeldscherm nodig. Er is altijd wel een mouw aan te passen. Het werkt vaak ook rustiger, voor hen die geen kinderen meer in huis hebben.

5 respect 29-11-2022 09:17 op
In Nederland heeft vrijwel iedereen een goede internetaansluiting en zou men denken, dat werken vanuit huis in veel gevallen mogelijk is. Een deel van de tijd kan men dan zeker vanuit huis doen, maar het laat ook de mogelijkheid het verkeer beter te spreiden. De voordelen daarvan zijn talrijk. Te beginnen met het terugdringen van het tijdverlies in het verkeer en een lager brandstofverbruik. Ook leidt minder drukte op de weg tot minder ongevallen. Ook vermindert daardoor de luchtvervuiling. Zelfs al blijft het aantal gereden kilometers hetzelfde.

1 respect 29-11-2022 08:57 op
Afgezien, dat het een hoop ergernis bespaart, is spreiding van het woon- werkverkeer minder belastend voor het milieu en gaat er minder tijd verloren in en door het verkeer.

0 respect 27-11-2022 18:01 op
Kim Jong Un oftewel little rocket man heeft het afgezien op met name twee landen. Japan, dat Korea lange tijd heeft gekoloniseerd en nu vele Amerikaanse bases herbergt en de VS zelf. Er bestaat nog steeds veel wrok uit de Korea-oorlog hetgeen vooral terug te voeren is op het bombardement op Pyongyang waarbij 2 miljoen burgers omkwamen. Het vervelende is, dat er weinig mensen zijn, die met hem willen praten. Door de jarenlange afzondering, wordt het steeds moeilijker de man te overtuigen, dat de internationale politiek zich verder heeft ontwikkeld en niet bij de Korea-oorlog is blijven hangen. Daar moet dan ook weer bij gezegd worden, dat de marine-oefeningen voor de Koreaanse kust ook niet bijdragen aan een vreedzame sfeer in de regio.

0 respect 27-11-2022 17:45 op
Nieuws kan men ook verbaal delen. Daarvoor heeft niet ieder individu een smartphone nodig.

3 respect 27-11-2022 17:32 op
Wie de Europese weersverwachtingen volgt, weet dat er vanaf volgende week een Siberische luchtstroom komt. Het zijn slechts verwachtingen maar door een hoge druk gebied boven Polen schijnt er een luchtstroom vanuit het oosten te ontstaan, die naar het zuiden afdraait. Daar zou Oekraïne middenin liggen. Het worden op die wijze ware donkere dagen voor de kerst in Oekraïne. Als de Russische aanvallen door blijven gaan zijn er op die manier miljoenen mensen in gevaar, zij het niet in levensgevaar, maar gezond komen zij de winter niet door.

27 respect 27-11-2022 17:24 op
Als het fout gaat bij sportevenementen kan je de klok erop gelijk zetten dat het om voetbal gaat. Gelukkig ontgaat mij dit hele toernooi en dus ook deze rellen, behalve dan door dit artikel.

0 respect 27-11-2022 15:54 op
En een van de meest vervuilde landen ter wereld.

0 respect 27-11-2022 15:52 op
De vraag is natuurlijk in hoeverre de reparaties standhouden. Het gaat tenslotte niet om een paar laadapparaten die met kroonsteentjes aan elkaar gekoppeld zijn. Dat hoef ik je niet uit te leggen. Als het niet goed zijn gebeurd worden de transformatorstation eveneens bommen.

2 respect 27-11-2022 15:44 op
@Dessiree: Krijgen we zoiets niet voor elkaar? Mijn vader kwam uit Indonesië en had de politionele acties meegemaakt. Wat heet we krijgen zoiets niet voor elkaar? Alles onder het motto "Indië verloren armoe geboren". En alles was geoorloofd en de verantwoordelijke militairen kregen een lintje voor bewezen moed en trouw.

13 respect 27-11-2022 15:41 op
Het vervelende van een elektriciteitsnetwerk is, dat er tal van kritische punten zijn, die wanneer zij in storing gaan ook de omliggende infrastructuur storen. Een herstel binnen slechts enkele dagen mag inderdaad een grote prestatie worden genoemd afhankelijk hoe groot de schade is. Er zullen wellicht op een aantal punten slechts noodreparaties zijn uitgevoerd, die in de loop van tijd verder definitief zullen worden hersteld. Dan blijven er nog altijd de Russische aanvallen. Het herstel wordt natuurlijk teniet gedaan bij de volgende aanval en als er nog geen volledig herstel heeft laats gevonden, dan wordt het aantal zwakke punten in het als maar groter. Dat weet men in Kiev en dat weet men in Moskou. en die lui in het Kremlin hebben maar een ding in de zin. Schade aanrichten. Zo veel mogelijk en zo bruut mogelijk. Vergeet alle conventies, daar hebben ze lak aan. Daar maken we ons hier druk om. Zij niet.

6 respect 25-11-2022 20:26 op
Er zijn in Nederland ca. 2,5 miljoen mensen met een Indonesische achtergrond. Afgezien van het feit, dat zij niet in aanmerking komen voor enige compensatie zouden zij middels belastingen moeten meebetalen aan de compensatie voor de mensen uit de Cariben. Buiten dat, je kan ook blij zijn, dat het in het verre verleden ligt.

5 respect 25-11-2022 19:46 op
Misschien dat excuses terecht zijn. Er is vanuit Nederland natuurlijk veel onrecht gedaan. Maar gedane zaken nemen geen keert. En zij, die onrecht is aangedaan zijn al vele jaren geleden overleden. Ware het zo, dat zij, die dit onrecht aan den lijve hebben ondervonden, nog in leven waren, dan zou compensatie of schadevergoeding op zijn plaats zijn. Zelfs misschien aan de eerst volgende generatie, maar het ligt voor mij te ver terug in de geschiedenis. Mijn vader komt uit Indonesië en ook daar was de koloniaalheer dezelfde met dezelfde eigenschappen. Hij vertelde mij, dat er geen tijd was om te lang stil te blijven staan. Er is een toekomst. Morgen moet er ook eten op tafel komen. Dat geldt in veel arme landen. Niemand geeft je rijst als je gezond bent en je hand op houdt.

0 respect 25-11-2022 19:32 op
Indonesië is een geheel ander land waar de slavernij niet dezelfde was. Het was veelal de lokale bevolking en de slaven waren niet de halve wereld over gesleept. Er was wel degelijk een groot verschil met de slavernij op de Cariben. Echter de slavernij heeft daar langer geduurd. Zoek maar eens naar het eiland Samosir. Er is nog een wezenlijk verschil met Indonesië. Het heeft zichzelf vrijgevochten. Daar is van weerszijden veel geweld gebruikt en zijn er misdaden gepleegd, die we niet hoeven te beschrijven. Je moet ook blij kunnen zijn, dat het allemaal voorbij is en er niemand meer is die het heeft meegemaakt. Tijd om er niet al te lang bij stil te staan. Anderen doen dat al jaren.

3 respect 25-11-2022 19:14 op
Het zou volgens mij een goede oplossing zijn als het vuurwerk minder zwaar is. Het is niet nodig, dat vuurwerk schade kan aanrichten of dat een enkele knal kilometers door een stad galmt. Het kan ook minder. Dan zou de schade en de overlast voor mens en dier stukken beperkter zijn. Alleen schijnt er een grote groep te zijn, die zich er niet aan wenst te houden. Die verknallen letterlijk de lol voor anderen. De gevolgen zien we terug in de groei van beperkende maatregelen voor het afsteken van vuurwerk. Voordat die er kwamen stond het afsteken van zwaar vuurwerk al langer ter discussie. De liefhebbers ervan hadden maatregelen kunnen verwachten en de roep om verdere neemt toe. Wie dus van vuurwerk houdt, steekt minder zwaar vuurwerk af om nog langer ervan te kunnen genieten, voordat er een algeheel verbod komt.

1 respect 25-11-2022 18:27 op
@Mathijs: Hoeveel wilde vogelsoorten kent Nederland? Alleen de wilde gans? Of wil je niet weten dat er meer dan alleen ganzen zijn, dat maakt het allemaal eenvoudiger.