NUjijStats voor MASH4077

19,881

Respect

Respect/dag 29.5
Respect/reactie 3

6,631

Reacties

Reacties/dag 9.84
Meeste reacties op 1 dag 53
Gestart op 14-10-2020

Respect over tijd

Laatste 25 comments

2 respect 19-08-2022 20:17 op
@Jantje: De verantwoordelijkheid voor deze oorlog ligt natuurlijk bij Rusland. De grote vraag is ook of deze oorlog te voorkomen was geweest en natuurlijk ook waarom het niet is gebeurd. Dat ontneemt echter Rusland niet de verantwoordelijkheid. We kunnen misschien in de spiegel kijken, maar niet de verantwoordelijkheid nemen voor datgene er nu gebeurt. Ook delen zit er niet in. Wat dat betreft zou ik het liefste de deuren van het Kremlin intrappen en de geachte president aan zijn stropdas over zijn lange tafel trekken. Alleen ik krijg de kans niet. Duidelijker kan ik helaas niet zijn.

0 respect 19-08-2022 16:46 op
Waar schrijf ik dat iedereen en ten alle tijde toegang tot ons land moet hebben? Waar staat dat ik daar van droom? Of zijn het uw woorden die mij u mij wenst toe te schrijven. Is dat nog fatsoenlijk te noemen? Bij mij thuis niet.

0 respect 19-08-2022 16:35 op
@Wij: Leuk om het met een wasbak met water te vergelijken. Het zijn echter mensen. Wat zo jammer is, is dat velen geloven dat alleen oorlog of politieke vervolging reden is om te vluchten. Honger en armoede niet.

4 respect 19-08-2022 16:32 op
Kleine tentjes onder de standaard en onhygiënisch? Zij lijken mij nogal beter dan overnachten in de buitenlucht. Misschien kunnen er dan grote legertenten worden ingezet, als het beter is.

3 respect 19-08-2022 16:27 op
@Niemand: In bepaalde gebieden is het weer ook erg afhankelijk juist van het gebied. Zo bijv. in de buurt van de Bodensee in Oostenrijk. 's Zomers staat de hele dag de zon erop en ontstaat er grote hoeveelheden waterdamp die men niet ziet. Pas wanneer de wind deze watermassa de bergen in stuwt en zij opstijgen zijn ze zichtbaar en vormen regenwolken die dan vaak aan het eind van de middag in de bergen met bakken naar beneden komt, met alle ingrediënten die erbij horen. Onweer en bliksem. Enerzijds vind ik het machtig mooi om het boven mee te maken. Het knalt daar dan echt en het gaat oor merg en been. Vervolgens komt de echo. Het natuurgeweld is indrukwekkend. Als je het weet is er weinig aan de had en heb je goede beschutting gezocht. Menig toerist heb ik van de berg zien komen met 7 kleuren in de broek. Is mij aanvankelijk ook gebeurt, dus ik begrijp de angst. Echter tussen het tijdstip, dat je de wolken goed ziet en het tijdstip waarop het los barst zit niet zo veel tussen.

0 respect 19-08-2022 16:17 op
@Niemand: Over het algemeen heb je gelijk. Het weer in de bergen, ongeacht waar, kan plaatselijke heel veranderlijk zijn. Veranderingen kunnen ook heel snel optreden. Dat maakt het weer in de bergen vaak onvoorspelbaar.

0 respect 19-08-2022 16:13 op
Het was echt het beste weer om bommen onschadelijk te maken. Aan de lopende band bliksem. Redelijk dicht zelfs bij de wijk zelfs. Echter in het centrum was er niets van te merken. Berlijn is nogal groot, Daar heb je niet door. In aangrenzende wijk, Kreuzberg, had het wellicht tot opstootjes kunnen komen. Er zitten daar veel zgn. autonomen. In sommige straten laat de politie zich niet zien behalve met ME eenheden. In zoverre geluk bij ongeluk, dat het in Friedrichshain was.

0 respect 19-08-2022 15:36 op
Het bedrijf waarvoor ik werk, zit in de aanleg van glasvezelnetwerken en in uitzonderlijke gevallen huren we een bedrijf in voor een grondradar. Die hebben een drone, die zij erg laag over laten vliegen. Je zou het apparaat bij wijze van op een wagentje kunnen zetten, maar een drone staat interessanter.

0 respect 19-08-2022 15:19 op
@Druppel: Als ik de commentaren zoal lees, krijg ik de indruk, dat er velen zijn die deze oorlog wel als een soort computerspel zien. Die kijken weinig naar het menselijk leed, maar vooral hoeveel wapentuig waar en door wie wordt ingezet en menen strategisch er alles van te weten. Persoonlijk kijk ik er liever naar uit dat de gevechtshandelingen worden stop gezet. Dan zijn de verwoestingen voorbij en vallen er geen slachtoffers meer. Pas dan kan er weer naar de toekomst worden gekeken.

1 respect 19-08-2022 15:13 op
@Macs: In Tjernobyl, was het personeel experimenten aan het uitvoeren. Zij wilden volgens mij grenswaarden bepalen en gingen erover heen, zover ik mij kan herinneren. Het is inmiddels 36 jaar geleden, dus 100% zeker kan ik niet zijn.

6 respect 19-08-2022 15:06 op
Hoezo provocatie van de zijde van Oekraïne? Het is de pot die de ketel verwijt. Alles is tenslotte begonnen met de Russische inval. Het is het omkeren van de feiten. Afgezien daarvan, zullen mensen zijn, die het moeilijk kunnen geloven, dat de Russische strijdkrachten op andere Russische strijdkrachten schieten. Logica kan soms diep zitten. Rusland is groot, erg groot en zo zijn de militairen afkomstig uit uiteenlopende gebieden binnen de Russische federatie. Ze kennen elkaar niet en hebben vaak ook geen enkele band met elkaar. Of zij op Oekraïners schieten of Russen, maakt voor sommigen niet uit. Het valt dus niet uit te sluiten, dat het gebeurt. Daar tegenover staat, dat de kerncentrale belangrijk is voor de bezette gebieden. Wie heeft het grootste belang erbij om de centrale te beschadigen? Het is oorlog en de belangen zijn dan ook schimmig. Op het woord geloven doe ik geen van beide partijen, als het m de oorlog gaat, hoewel de verantwoordelijkheid ervoor duidelijk is.

2 respect 19-08-2022 11:39 op
Neem een macbook die beveiligd is met een wachtwoord. Met een Linux-stick heb je binnen twee minuten toegang tot alle gegeven die erop staan. Niet alleen met Macbooks.

0 respect 19-08-2022 11:25 op
Geheime diensten staan erom bekend, dat zij geheimen net delen. Het zouden anders geen geheime dienste meer zijn.

0 respect 19-08-2022 11:24 op
iOS is een afgeleide van BSD, dat op zijn beurt een afgeleide is van Unix. Het heeft veel weg van Linux, maar er zijn toch wezenlijke verschillen. iOS werkt met ARM processoren, die men ook elders veel tegenkomt en uitermate geschikt zijn voor Linux. En daar begint het gedonder. Hacktools worden veelal geschreven onder Linux en niet zelden met scripts zoals Python. Ik vermoed ook, dat dergelijke tools ook op het iOS worden losgelaten. Daarbij zou het veiliger zijn als niet alle data van een persoon via een smartphone vanuit een cloud op te vragen zijn. Buiten het veiligheidsprobleem is er nog een veel groter. Door alle netwerkdiensten is het energieverbruik van al die diensten ca. 30% van het globale energieverbruik. Zou men die gegevens op een stick hebben i.p.v. in een cloud, dan was het nog geen 10%.

0 respect 19-08-2022 10:30 op
MHinten: Een technische uitleg kan ik je helaas niet geven. Daarvoor zou ik mij eerst in de werking van bodemradars moeten verdiepen. Wat ik wel weet is dat ze alleen laag bij de grond werken en er behoorlijk wat straling (waarschijnlijk radiogolven) vanuit gaat. Daaraan zijn ook gevaren gebonden lijkt mij. Dus om een dergelijk sterke straling op grotere gebieden te zetten waar de kans natuurlijk eens zo groot wordt dat er mensen aanwezig zijn, lijkt mij niet hetgeen waar men op zit te wachten. Dan spreken we nog niet eens over het opwekken van die straling, hetgeen gepaard gaat met de energie die men ervoor nodig heeft. Verder doet de dienst "Kampfmittelbeseitigung" in Duitsland redelijk haar werk. Ongevallen komen weinig voor. En wie in Duitsland bouwt en de grond in moet neemt bij het aanvragen de vergunningen altijd contact op met deze dienst, die wij als EOD kennen, om zich te informeren naar mogelijke vindplaatsen. Dat is goedkoper dan iedere vierkante meter te onderzoeken.

0 respect 19-08-2022 09:51 op
In Finland ontstaat commotie over de aanwezigheid van de premier bij een feestje. Bij alle schandalen, die zich in de Europese politiek afspelen, zou het misschien wenselijk zijn dat er meer op de gedragingen van politici gelet wordt, al hoeft dat niet commotie n.a.v. een feestje te betekenen. Maar iemand zoals de kanselier van onze oosterburen, diens betrokkenheid bij een van de grootste belastingschandalen (CumEx) die het land ooit heeft gekend, kan daar op alle vragen antwoorden; "ik kan mij niets herinneren" wordt kanselier. Daarbij vergeleken is de toeslagenaffaire een kleinigheid.

0 respect 19-08-2022 09:37 op
Haber wist als eerste ammoniak middels synthese in een laboratorium te produceren. Dat was nog voor de WOI. Dat was nog geen ammoniak op grote schaal. Dat probeerde men na te bootsen waarbij het vaak goed fout ging. Uiteindelijk kwam de fa. Bosch met een veilige productiemethode en dat was na de WOI, zover ik weet. Van de kennis van Haber is wel gebruik gemaakt voor de productie van explosieven, die dan ook in de oorlog werden gebruikt. Dat kunstmest altijd nog uiterst explosief kan zijn heeft Timothy McVeigh bewezen in 1995 in Oklahoma City. Hij blies er een overheidsgebouw mee op. Hij heeft de doodstraf gekregen, die ook is uitgevoerd.

3 respect 19-08-2022 09:28 op
@Victor: Je opmerking wekt d indruk alsof niet of nauwelijks in de Alpen bent geweest of überhaupt in enig ander gebergte. Het weer kan daar uiterst wisselvallig zijn. Je verlaat het huis bij een strakblauwe hemel en een kwartier later sta je midden in een onweersbui. Zo kwam ik veel in Hohenems vlak bij de Bodensee. Als je 's middags in de bergen was kon je beter helemaal boven zijn dan zag je het onweer onder je. Dat wil niet zeggen dat het niet gevaarlijk was. Bliksem gaat alle kanten op. Je bleef in ieder geval droog. Het mooie was dat je van bovenaf wel kon zien hoe snel het weer veranderde. Dan had je geen tijd meer om veilig naar beneden te komen.

14 respect 19-08-2022 09:17 op
Als kind al kwam ik met regelmaat in de bergen om te skiën, maar ook zomers. Later veel in de zomer doordat ik wat dichterbij woonde. Hetgeen mij altijd bij stond, was de wisselvalligheid van het weer. In de bergen kan het weer heel snel en onverwachts omslaan. Waarschuwingen voor lokale omstandigheden zijn daarom moeilijk af te geven. Hetgeen er bijv. n het Voralberg geldt, hoeft niet voor Zürich te gelden terwijl het hemelsbreed niet zo ver uit elkaar ligt. Soms verschilt het letterlijk van berg tot berg. Nu met de mobiele telefonie en smartphones is er wel betere informatievoorziening, maar er zullen altijd risico's en gevaren blijven bestaan in de bergen. Gebergte maakt het weer veel gevaarlijker dan bij ons en uitgaan van het weer in Nederland en hoe wij erop reageren en uitgaan van de omstandigheden in ons land zou daar wel eens dodelijk kunnen zijn. Zo maakte men vroeger tijdens de wandelingen notities wie men was tegengekomen en bij aankomst controleerde men ook hun aankomst.

2 respect 19-08-2022 09:03 op
Henkie, ik kwam vroeger regelmatig in de bergen. Als kind al om te skiën, maar ook in de zomer. Vooral in de buurt van de Bodensee. In de zomer staat daar de hele dag de zon op met waterverdamping tot gevolg, die damp vormt op zijn beurt wolken die de bergen in worden gedreven en dus maar een kant op kunnen . Omhoog. Dus koelen die af met neerslag en onweer tot gevolg. Wie in de bergen is op dat moment kan in de kortst mogelijke keren midden in de wolken staan terwijl het onweer losbreekt. Dat duurt soms geen tien minuten. Je bent nooit op tijd beneden in het dal. Met of zonder bergfex.

12 respect 19-08-2022 08:57 op
Niemand zal verwachten, dat wanneer men beschutting zoekt in een berghut, dat er een boom op valt.

1 respect 19-08-2022 08:51 op
@MHinten: De enige methode om in de grond te kijken zonder graafwerkzaamheden is een bodemradar. Het analyseren van de beelden vereist echter veel ervaring. Daar de apparaten nog niet al te lang bestaan en bovendien duur zijn, zijn die ook iet wijd verbreid in het gebruik. Echter wie in Duitsland regelmatig graafwerkzaamheden uitvoert, weet dat hij bij het aanvragen van de vergunningen er beter aan doet ook te informeren bij de EOD. In Duitsland weet de dienst "Kampfmittelbeseitigung" wel ongeveer waar nog explosieven kunnen liggen. Voor de aanleg van bijv. glasvezelnetwerken, waar we door het hele land werken hebben we er regelmatig mee te doen. Zo ook in Berlijn. Berlijn was een groot bommentapijt toen de oorlog voorbij was. Het gebeurt hier in Berlijn met regelmaat, dat er met bouwwerkzaamheden een buurt wordt afgezet door explosiegevaar.

0 respect 19-08-2022 08:41 op
@MJTW: Bj de ontwikkeling van kunstmest zijn. ook de nodige ongevallen gebeurd t.g.v explosies. Waar bijv. dynamiet op gebaseerd is, is glycerolniraat of nytroglycerine. Kunstmest op ammonianitraat. Beide stoffen zijn zeer instabiel en kunnen exploderen. De ontwikkeling van kunstmest begon pas laat in de 19de eeuw, zover mij bekend, en leverde ook voor de defensie industrie de nodige inzichten in de fabricage van explosieven. Voor de fabricage had men ammoniak in grote hoeveelheden nodig, dat in reactorvaten onder grote druk moest worden geproduceerd. De druk was moeilijk te beheersen i die tijd.

4 respect 18-08-2022 20:35 op
Volgens het nieuws in Duitsland is pres. Zelenski niet bereid te onderhandelen met Rusland zo ook niet over de kerncentrale. Hij eist de volledige terugtrekking van de Russische troepen en de vrijlating van alle krijgsgevangenen. Zijn standpunten zijn makkelijk te begrijpen. Of het getuigt van realiteitszin mag ieder voor zich uitmaken. In de huidige situatie lijkt het mij als een weigering ieder gesprek aan te gaan.

5 respect 18-08-2022 20:21 op
Sommigen geloven, dat als er beschietingen op burgerdoelen plaats vinden zoals op de kerncentrale, dat alleen Russen in hun waanzin doen. Dat alleen de Russen liegen enz. Er zijn slechts weinigen die er rekening mee houden dat ook van Oekraïnse zijde onwaarheden zouden kunnen komen. Het is oorlog en nooit willen strijdende partijen zich in de kaart laten kijken. Dat informatie derhalve nooit als betrouwbaar kan worden aanvaard wil niet altijd op acceptatie stuiten.