NUjijStats voor MASH4077

12,489

Respect

Respect/dag 26.69
Respect/reactie 2.86

4,361

Reacties

Reacties/dag 9.32
Meeste reacties op 1 dag 53
Gestart op 14-10-2020

Respect over tijd

Laatste 25 comments

2 respect 24-01-2022 19:00 op
Dat hebben we hoofdzakelijk aan het ongeduld te danken.

0 respect 24-01-2022 18:56 op
Als het om droge feiten gaat staan die al beschreven en ik kan deze lezen zonder enige wrok te koesteren. Het beschaamt mij niet en trots ben ik er evenmin op. Het is geschiedenis. Wanneer komt het boek uit? Ik zie alleen wat op LI.

10 respect 24-01-2022 17:51 op
Als het aantal opnames net zo stijgt als het aantal besmettingen en dat natuurlijk met een week vertraging dan kan het nog wel eens kritisch worden in de komende tijd. Niet dat het uniek zou zijn voor Nederland, er zijn meer landen die met capaciteitsproblemen kampen in de zorg.

4 respect 24-01-2022 17:40 op
Voordat nu weer alle alarmklokken worden geslagen lijkt het mij beter een paar dagen af te wachten, al zou mij op dit moment niet verbazen als de aantallen weer beginnen te stijgen. De opnames zijn terug te voeren op de besmettingen van vorige week.

3 respect 24-01-2022 17:38 op
@Harry: Als uit voorzorg maatregelen worden genomen die ofwel te vroeg ofwel overbodig blijken, dan roepen velen dat die maatregelen fout waren. Echter de deskundigen houden rekening met onverhoopte zaken en diegenen die er schande van spreken doen dat niet. Het was niet te voorzien, dat de Omikron variant zo mild zou uitpakken. Dat de deskundigen rekening ermee hielden dat dit niet het geval zou zijn, was dus in de ogen van velen een grote fout, terwijl zij zelf met niets rekening wilden houden.

3 respect 24-01-2022 17:23 op
@Zoishet: Als halfbloed heb ik aardig wat te horen gekregen. Dat discriminatie bestaat valt moeilijk te ontkennen, echter als je jezelf als slachtoffer opstelt zal je ook slachtoffer zijn. Je leven lang en als een klein kind erover blijven zeuren. Of je wordt volwassen en leert ermee omgaan en als je ertegen aan loopt, loop je eraan voorbij zonder om te kijken, want je weet dat het van mensen komt waar je boven kan staan. Probleem opgelost.

0 respect 24-01-2022 17:12 op
@Don: Als je weet, dat iets niet gaat gebeuren, dan weet je dat alle moeite tevergeefs. Je kan wel in een slachtofferrol blijven zwelgen, maar uiteindelijk heb je alleen jezelf ermee. Je maakt het leven er alleen maar moeilijk door.

8 respect 24-01-2022 12:44 op
@M_ES: Die Nederlandse gastvrijheid is vaak genoeg niet meer dan een label, dat menig Nederlander zich op de borst plakt. Ik ben in menig land geweest en niet als toerist, waar men als buitenlander makkelijker terecht kan dan in ons eigen land. In Amsterdam wil men nog wel eens arrogant zijn tegenover mensen uit de provincie, maar eerlijk gezegd als ik in het buitenland ben geweest en terugkom is zelfs Amsterdam provinciaal waar een hokjesmentaliteit heerst.

0 respect 24-01-2022 12:31 op
@Ed: Via AliExpres kan je prullaria kopen. Je kan er ook hoogwaardige apparatuur kopen. Het kost alleen wat meer.

2 respect 24-01-2022 12:21 op
Er is een oud Nederlands gezegde: wiens brood men eet, wiens woord men spreekt. Dat geldt ook hier.

10 respect 24-01-2022 12:14 op
Als men zou nalezen tot wanneer er in Indonesië slaven werden gehouden, hetgeen makkelijk kan via het internet, dan zou het moeten heten tot en met de twintigste eeuw. Mijn vader komt uit Indonesië en daardoor heb ik wel eens wat willen nalezen. Niet dat ik er een "trauma" van heb zoals sommigen anderen, maar het wordt vaak wel onderbelicht als het thema koloniaal verleden en slavernij ter sprake komen. Als het woord ter sprake komt denkt iedereen alleen aan het Caribisch gebied, terwijl het in de oost vrolijk verder ging.

1 respect 24-01-2022 12:06 op
Het is makkelijk de toernooileiding verwijten te maken. Alleen zijn we echt alleemaal consequent als het om mensenrechten gaat. We kunnen links en rechts om ons heen kijken en ze worden geschonden. We doen zaken met landen waar deze niet eens bij de wet zijn vastgelegd. We kunnen dus ook in de spiegel kijken. Als het om geld of olie gaat zijn mensenrechten ondergeschikt. Huichelen doen we al jaren, anders waren er veel eerder elektrische auto's geweest.

0 respect 24-01-2022 11:04 op
Er is niets mis met vlees, hooguit de hoeveelheid. En ook daar zou ik wel eens willen bekijken hoe het met de dieren gesteld is, als we slechts voor onze eigen nationale consumptie de dieren zouden houden. Alleen het overgrote gedeelte wordt geëxporteerd. En als we minder vlees moeten consumeren en dan berichten lees, dat 40% van de vleesproductie voor de nationale markt voor diervoederproducten wordt gebruikt, honden- en kattenvoer, dan heb ik geen behoefte om mijn eigen consumptie terug te brengen. Ik exporteer geen vlees en heb geen dieren die vlees eten. Ik verdien er niet aan en het vlees dat ik koop komt niet uit een pakje van de super.

0 respect 24-01-2022 09:23 op
De VS hadden de terugtrtekking al in april aangekondigd en op 7 juli de datum een week naar voren getrokken. Het was ruim tevoren bekend.

0 respect 24-01-2022 09:20 op
@Jim: Je wilt niet weten hoeveel steun uit de VS gekomen is om in 2014 pres. Janukovyc, een democratisch gekozen president, ten val te brengen. D VS kent een zgn. raad voor het nationaal belang. Wat dit voor raad is en of deze een officiële regeringsinstantie is weet ik niet. De betrouwbaarheid laat zich voor mij niet controleren. Echter de raad heeft wel beschreven hoe deze steun in zijn werk is gegaan en deed dat op een humorvolle wijze.

4 respect 24-01-2022 09:02 op
Heeft niemand ooit aan de mogelijkheid gedacht, dat wanneer de NATO in de Oekraïne neerstrijkt, de Oekraïne misschien slaafs doet wat de Amerikanen zeggen en op hun beurt gasleveringen aan Europa zouden kunnen saboteren? Waardoor we alsnog afhankelijk worden van Amerikaanse gasleveringen? De VS zitten al langer te spreken over gasleveringen door de VS aan Europa. Ook al met de NS2 pijplijn. De winning van dat (schalie)gas is veel vervuilender en duurder dan van het Russische en vind veelal plaats in gebieden, die eerder aan de inheemse bevolking waren toegewezen. Amerika wil gas leveren en zoals wij nu afhankelijk zijn van gasleveringen uit Rusland zullen wij afhankelijk zijn van die uit de VS of hun 'zakenpartners' zoals Qatar waar Exxon belangen heeft.

6 respect 24-01-2022 08:48 op
35% van het Europese gasverbruik wordt gedekt door leveringen uit Rusland. Het netwerk, dat daarvoor is aangelegd kan natuurlijk stil worden gelegd. Sinds enige tijd zijn er nieuwe pijpleidingen die erop aansluiten en die een volkomen andere richting op gaan. Dan wordt dat gas elders geleverd. Het zal misschien enige tijd duren voordat dan ook daadwerkelijk stroomt, maar voor Rusland is het makkelijker en goedkoper het gas elders te slijten dan voor ons gas elders in te kopen. Natuurlijk bestaat die mogelijkheid. Putin is echter niet dom. Langdurige vijandschap n Europa is voor geen van de parttijen een goede zaak. Alleen voor de VS. Ook de uitbreiding van de NATO met de Oekraïne, een land waar ik mijn nek niet voor zou willen uitsteken, is goed voor de VS dan kunnen zij weer wapens leveren. En voor al dat hebben we nu dit gedonder en de gasprijzen lopen door alle speculaties alleen maar op. Kijk eerst eens naar het land waar dit allemaal om draait en oordeel of het zinvol is.

2 respect 23-01-2022 15:25 op
@Agios: Heb je wel eens gekeken hoe er met dieren wordt omgegaan? Ga eens kijken in de slachthuizen, waar vele miljoenen dieren jaarlijks aan hun einde komen en niet alleen voor de menselijke consumptie. Laatst las ik n.a.v. een ander bericht dat ca. 40% van de vleesproductie voor de binnenlandse markt bedoeld is als diervoeder oftewel voor onze lieve aaibare viervoetertjes. Gaan we ons dan zorgen maken ver een paar duizend hamsters en de Chinezen kwaad aankijken?

0 respect 23-01-2022 15:12 op
Die 6,9L zag ik ook niet in de video. Misschien dat jij er een hebt, maar dan hoef je er niet veel meer aan te tunen. Dan haal je bij zo'n getuned bakkie ook je schouders op.

12 respect 23-01-2022 15:01 op
@Robin: 570.000 in Brabant en Limburg wegens corona. Echter dat waren geen troetelbeestjes maar werden als pelsdieren gefokt.

2 respect 23-01-2022 14:54 op
Ik zou de dames en heren wel eens een kijkje laten nemen in Berlijn. Als je daar met zo'n gepimpt bakkie aan komt wordt je uitgelachen en als je denkt gas te geven komt er een aan je voorbij, die het viervoudige onder de kap heeft liggen als teken, dat raar doen niet nodig is. Na een dag huur je een wagen om niet op te vallen.

0 respect 23-01-2022 13:09 op
Zo te horen verschillen we niet veel van leeftijd. In de jaren 60 zat het land nog volop in de opbouw, waarna in de jaren 70 de vruchten geplukt konden worden. Tegelijkertijd werd het individualisme steeds meer op de voorgrond gezet. Dat simpel sociaal gedrag daarmee op de tocht werd gezet werd niet gezien. Dat leidt er ook toe dat er steeds minder oog is voor de sociaal minder bedeelde mens in onze maatschappij. Het komt voort uit egoïsme dat jarenlang als vrijheid werd beschreven. Al je mij om een oplossing vraagt, dan is het er een van een lange weg, die begint het leren van met sociale vaardigheden op jonge leeftijd. Een woord dat men nauwelijks nog hoort is fatsoen en rekening houden met anderen.

0 respect 23-01-2022 12:40 op
Stel je voor dat er defensiebedrijven zijn die subsidie ontvangen en grote winsten maken met bommen die worden afgeworpen terwijl er geen geld is voor adequate ouderenzorg en vervolgens de vluchtelingen de schuld krijgen, dat er geen geld voor is. Of dat er armoede heerst.

3 respect 23-01-2022 12:37 op
@Sjaakie: De armoede in het rijke westen wordt veroorzaakt in het rijke westen zelf en is niet alleen onnodig, maar ook beschamend. Dat geldt vaak niet voor de vluchtelingen, die naar het rijke westen willen komen, het maakt niet uit met welke motieven. Er zijn er niet zo veel. Armoede en honger, oorlog of vervolging. Aan de vervolging kunnen we vaak niets doen, dat hangt af van de politiek van het desbetreffende land. Armoede en honger. Als we de onderliggende oorzaken gaan onderzoeken, dan ligt die vaak niet alleen in de lanen zelf. Daar zouden we wel invloed op kunnen hebben. Hou me ten goede ik zeg hier niet oplossen. En die oorlogen. Wie maakt dn de grote winst? De wapenhandel! Dat zijn vaak ook bedrijven uit andere landen. De VS voorop. Over de hoofden van die mensen worden er klauwen met geld verdient met name door westerse bedrijven. En die worden vaak genoeg nog gesubsidieerd zoals in Duitsland. Als belastingbetaler word ik beroerd bij de gedachte dat ik mee betaal aan bommen.

0 respect 23-01-2022 12:16 op
Zo is de E vertaling voor steunfonds endowment. Dan valt op te zoeken en dat is eigenlijk het sleutelwoord.