NUjijStats voor MHH

5,899

Respect

Respect/dag 8.07
Respect/reactie 3.78

1,561

Reacties

Reacties/dag 2.14
Meeste reacties op 1 dag 25
Gestart op 26-02-2019

Respect over tijd

Laatste 25 comments

17 respect 26-02-2021 17:33 op
Dit is een klein geestige vorm van kritiek. In een land waar we discriminatie verafschuwen en het verschijnsel tegen willen gaan gebeurd dit. Hoe mooi zou het zijn als dit boek werd vertaald door iemand van een andere kleur als de schrijfster. Een co productie van twee mensen met veel talent. De kleur is niet bepalend in een samenwerking. Het resultaat doet er toe.

2 respect 26-02-2021 15:20 op
Juist geen bedenktijd maar ook niet verboden. Elke vrouw moet zelf een beslissing nemen. Ook.nu weer is dit punt te snel genomen door de politiek die hier niet over gaat. Het is een kwestie waarin vrouwen moeten beslissen en de arts informatie moet geven.ppdst zij de juiste beslissing voor zichzelf kunnen nemen.

7 respect 26-02-2021 11:48 op
Wat een heisa om niets. Veel geld en energie verspild. Dit is toch heel jammer. Als burger is dit ook niet te volgen. Uiteraard weet ik dat in hoger beroep beslissingen kunnen worden terug gedraaid door een hogere rechter. Maar al die maatschappelijke onrust die het maar weer heeft veroorzaakt. Ik ben overigens voorstander van de avondklok omdat het naar mijn overtuiging helpt het virus te beteugelen. Hetgeen nodig is met al die varianten die er zijn en nog komen. Blij ben ik dat de kinderen weer naar school mogen hoewel nog niet elke dag. Volwassenen moeten dit toch kunnen begrijpen en zich bij de feiten neerleggen. Daar ben je volwassenen voor!

3 respect 26-02-2021 08:44 op
Dit gedrag van de kamer waarin op 1 dag meerdere moties worden aangenomen ergert mij. Dit is precies waar het rapport gisteren ook over ging.Het gaat om scoren persoonlijk en als partij zo vlak voor de verkiezingen. Het getuigd van van geldingsdrang, de tijd voor een inhoudelijke discussie met deskundigen in de maatschappij wordt niet genomen. Doorheen jassen dat zijn de goede woorden. Over Oeigoeren is niet overlegd met belangrijke instanties zoals de VN en mensenrechten organisatie. Over de kwestie van Qatar is niet overlegd met de voetbalbond. Over de pil was er geen financiële doorrekening waarbij blijkt wat het ons het volk gaat kosten. En over dit onderwerp van bedenktijd bij abortus was het nodig geweest om met de geestelijk gezondheidszorg te overleggen omdat bij bedenktijd de verwerking van abortus begint. Kamer trek u lessen hou op met de waan van de dag en scoringsdrang.

0 respect 25-02-2021 21:40 op
De kamer wil weer de pil in de zorgverzekering. Wat dat gaat betekenen voor verzekerden financieel? Of gaat er iets anders weer uit? Dat is er niet bij gezegd. Dat zoekt de burger wel uit. De hoogte van eventuele extra kosten ook niets van vernomen. De volgende vraag gaat nu op tav condooms en alle andere anticonceptie ook verstrekt door de zorgverzekeraar?

2 respect 25-02-2021 18:27 op
Het is vreselijk wat de Oeigoerse bevolking van China moet meemaken. Het doet denken aan de tweede wereld oorlog. Of het genocide is weet ik niet maar de Nederlandse regering zou wel wat kunnen doen om kenbaar te maken wat er gebeurt als je een deel van de bevolking zo benaderd. Maatregelen door de EU zijn ook prima maar voorzichtig met de kwalificatie " genocide" als er geen harde bewijzen zijn. Verder lijkt mij dat de tweede kamer beter aan introspectie kan doen na het rapport van vandaag. Dit was misschien een welkome afleiding maar morgen verwachten de Nederlanders toch een reactie.

1 respect 25-02-2021 15:45 op
Toch wil ik deze dingen niet bagatelliseren. Je moet ook voorkomen dat een depressie over het hoofd wordt gezien. En ook sombere gevoelens of uit het lood geslagen zijn heeft aandacht nodig zoals ik al heb geschreven dus zou ik adviseren ga naar de dokter. Het is een nare situatie vooral voor jonge mensen bij wie de hormonen gieren in de puberteit maar het hoeft niet altijd een depressie te zijn.

4 respect 25-02-2021 14:58 op
Depressie is een ziekte. Dat kan ook door de dokter objectief vastgesteld worden. Het komt vaak in een familie voor want er kunnen ook erfelijke factoren zijn. De ziekte moet met medicijnen behandeld worden door deskundigen op dit gebied. Soms slaat een depressieve over in een heel druk gedrag dan is het heel belangrijk om de dokter snel er weer bij te halen. Depressie moet niet verward worden met somberheid of een beetje uit het lood geslagen of verdrietig zijn. Daar moet ook aandacht voor zijn in de vorm van gesprekken met een hulpverlener en/of gemaakte afspraken nakomen. Of samen met iemand te gaan sporten, fietsen of een hobby bezigen. Maar in alle gevallen is het een nare periode die wel na lange of korte tijd verbeteren zal.

1 respect 25-02-2021 14:40 op
Ik heb het echt over inhoud. Ik ben bang dat het beroep kamerlid voor een aantal kamerleden te moeilijk is. En dat zij daarom om zich heen schoppen en op de relatie of persoon discussiëren.

2 respect 25-02-2021 14:27 op
Dit rapport is een rapport dat dient serieus genomen te worden. We zien hier gelijk de fout dat het gepolitiseerd wordt en op de persoon of partij wordt gespeeld. Dat is jammer want er ligt hier een rapport dat gaat over een cultuur in de tweede kamer en de regering die moet veranderen. Niet over wie schuldig is. Als er al schuld zou zijn is dat een collectieve schuld. Iedereen zat er bij en keek er naar.....

4 respect 25-02-2021 14:17 op
Mevrouw Arib is een goede voorzitter in de tweede kamer ik twijfel er niet aan. Maar als er een cultuur omslag moet komen veranderd ook de rol van voorzitter. Er zal meer op inhoud gediscussieerd moeten worden IPV op de persoon. Partij belangen moeten meer op de achtergrond en belangen voor Nederland en de Nederlanders moeten voorop gaan. Dat vraagt meer ingrijpen van de voorzitter dan voorheen het geval was. Maar ik denk dat Mevrouw Arib die aanpak wel ligt.

0 respect 25-02-2021 11:33 op
Ik zie graag duidelijke taal kunt u uw reactie wat minder cryptisch omschrijven?

2 respect 25-02-2021 11:29 op
De controle op het functioneren van politici zou gemakkelijker zijn. Dus ja hoor minder partijen en geen kleintjes meer en liever geen one issue partijen meer. Nederland bestaat uit alle Nederlanders en one issue partijen werken verdeeldheid in de hand IPV verbinding in de kamer.

2 respect 25-02-2021 11:23 op
Eindelijk een commissie die de tweede kamer van repliek dient. Het is iets wat velen van ons hier al wisten. Het beschuldigende vingertje naar de regering en het afstraffen van goede ministers moet nu afgelopen zijn. Kijk eerst eens naar het rapport en de dikke onvoldoende voor de kamerleden zelf. Maar het is nog maar een rapport. Ik zie graag dat de kamer de gang van zaken in de kamer tot nu toe erkend en verbeteringen wil voor de toekomst. Ik hoop op een vorm van controle op het functioneren van de kamer en regering die kan ingrijpen als er weer iets niet goed gaat. Cultuur verandering.heeft onderhoud nodig en begeleiding van deskundige mensen, dat is in elk bedrijf zo en ook voor de kamerleden en de regering. 1 keer per vier jaar ingrijpen door de kiezers lijkt mij te weinig.

0 respect 25-02-2021 09:40 op
Geen woorden maar daden is er nodig. Wat ik in dit artikel lees herken ik zeker wel. Minder (Ingewikkelde) regels, maar eenvoudige regels en een menselijke benadering zijn nodig. Iedereen is hier schuldig aan deze bureaucratie. Aanpassen van wetten mag alleen na toetsing in relatie met andere wetten en op uitvoerbaarheid en duidelijk omschreven. Maximaal 20 keer per jaar een wijziging dan moeten de belangrijkste wijzigingen doorgevoerd worden en de rest kan in de prullenbak.

1 respect 24-02-2021 18:25 op
Wat denkt u dat dit alles doet bij de ouders? Kom op zeg zo weinig invoelingsvermogen heeft u toch niet.

26 respect 24-02-2021 16:52 op
Vandaag weer een hele slechte dag voor de ouders van Lotte. Veel sterkte!

0 respect 24-02-2021 14:51 op
Waarom is hij dan nu weer in opspraak? Beter is om hem te leren wat wel en niet kan dan zaken te vergoelijken. Kan hij niet verbeteren dan heeft hij meer bescherming nodig.

1 respect 24-02-2021 14:44 op
Hij kwam op mij over als kinderlijk naïef maar zeker ook intimiderend. U en ik zaten thuis voor de buis. Voor NOS mensen was dit echt wel een schokkende ervaring.

0 respect 24-02-2021 14:31 op
De grenzen zijn open. Maar bij de tol poortjes wordt streng gecontroleerd door de Franse politie. Zij werken samen met Belgische en Nederlandse politie. Er wordt regelmatig iemand aangehouden. Dat zijn eigenlijk altijd Franse jongelui in snelle auto's. Ik heb ook wel eens daar een aanhouding gezien van een Fransoos die een dure motor fiets in zijn busje had staan. Bij de eerste lock down werden we daar ook gecontroleerd.

0 respect 24-02-2021 14:08 op
Misschien gaan de jongelui over stag inderdaad. Maar een ritje Parijs / Nederland v.v. kun je aardig wat porties hennep meenemen. Dat zullen heel veel flessen hennipwijn zijn.

3 respect 24-02-2021 13:49 op
Tja deze man heeft zijn reputatie niet mee. We zagen op TV ook als kijker zijn intimiderende gedrag. Ik kan me voorstellen dat de NOS medewerkers hiervan schrikken. Op zijn minst heeft deze.vreemde vogel zijn kinderlijke manier van bedreigen nog niet afgeleerd. Of het kwaad kan weet ik niet maar het risico nemen op een gevaarlijke situatie zou ik ook niet doen. Misschien is een straatverbod in de buurt van de NOS een optie?

0 respect 24-02-2021 13:43 op
De Fransen op het platteland kennende zullen ze gaan voor traditionele Franse wijnen. Misschien dat de jongeren in Frankrijk het wel willen proberen maar of ze er 35 euro aan besteden dat denk ik niet Maar misschien in de grote steden wel, we zullen het zien.

0 respect 24-02-2021 08:18 op
U misschien?

2 respect 24-02-2021 08:15 op
Elke economie vaart wel bij goede gezondheid van de bevolking. Niet alleen bij de EU maar ook bij de wereldeconomie als geheel. Het is in ons belang ( van de rijke landen dus) als de armere landen geholpen worden bij het vaccineren van hun bevolking. Om reden van economie en het onder drukken of misschien verdwijnen van dit virus.