NUjijStats voor MHH

19,611

Respect

Respect/dag 10.23
Respect/reactie 4.78

4,100

Reacties

Reacties/dag 2.14
Meeste reacties op 1 dag 25
Gestart op 26-02-2019

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 30-11-2022 09:25 op
In de winter zijn veel gerechten mogelijk die goedkoop gemaakt kunnen worden. Stamppotten naar oud hollands recept bijvoorbeeld en wat te denken van een grote pan wintersoep die je in delen kunt invriezen dat hoeft niet veel te kosten en is heel lekker.

1 respect 29-11-2022 08:55 op
Als patiënt heb je ook, net als de dokter of verpleegkundige, rechten en plichten. Deze komen het beste tot hun recht als er wederzijds respect is. De tijd dat een patiënt afhankelijk is van de goedheid van de dokter of zuster ligt ver achter ons gelukkig. Maar dat geeft nog niet het recht op het stellen van eisen. Afdwingen met een grote mond of onnodig veel tijd verlangen van welke hulpverlener dan ook is niet hoe het hoort. In goed overleg komt een behandeling of zorgplan tot stand. En na u staan er nog veel patiënten in de wachtrij. Het is druk en overvol ook in de ziekenhuizen en bij de huisartsen. Dit omdat er veel patiënten zijn en soms ook met vreemde ziekten uit verre landen. We moeten leren dat de zorg en behandeling in Nederland onder druk staat door tekort aan medewerkers en rustig blijven.

4 respect 28-11-2022 22:55 op
Zo lees ik het niet. Je krijgt geen salaris voor bijvoorbeeld je mantelzorg maar iets toegestopt als dank voor je hulp. En dat mag tot 1200 euro per jaar.

11 respect 28-11-2022 22:35 op
Ik vind dit al een verbetering. Zo kun je een familielid die financieel afhankelijk is van de bijstand ook eens echt wat toestoppen of helpen met oppas omdat ze zelf iets extra's kunnen verdienen. Of door bijvoorbeeld je mantelzorg zoals een boodschap of de was doen te betalen.

5 respect 28-11-2022 17:27 op
Ik ben het met u eens. Maar er zijn mensen die denken ( en ook zeggen) dat de politie mensen in elkaar slaat of niet ingrijpen bij agressie. Dus vind ik het goed dat het uitgezocht wordt om dit soort uitermate nare uitspraken te voorkomen. Politiemensen worden regelmatig agressief bejegend. Deze week nog bij de voetbalrellen. Wij moeten achter hen staan, ook in de politiek. Zij beschermen ons voor geweld en niet andersom.

2 respect 28-11-2022 11:54 op
Legaliseren kan helpen als alle vormen van kostbare hulpverlening voor deze groep gebruikers dan ook verdwijnt. Bij overlast voor de buren moet men het huis uitgezet kunnen worden en zelf een plekje elders zoeken enz. Vrij drugs betekent vrije keuze en ook dus de gevolgen zelf dragen. Maar bedenk u wel dat drugsverslaving alles kapot maakt in je leven.

0 respect 28-11-2022 11:33 op
Zo op deze manier kun je je overal uitpraten. Denk na over de gevolgen. 33 % van de verdachten is Nederlander.

6 respect 28-11-2022 11:31 op
Drugscriminaliteit wereldwijd: het gaat om 49 verdachten die zijn aangehouden en daarvan zijn 16 Nederlanders. Waar een klein land al niet groot kan zijn. Ik hoop dat de politiek hiervan schrikt. Dit is ongeveer 1/3 deel van de verdachte personen. Wij zijn ern narcotica staat geworden.

0 respect 28-11-2022 09:06 op
Ik heb eerder vernomen dat veel mensen dus ook kinderen die reizen, via die mensensmokkelaars onderweg om komen. In het nieuws zijn vaak genoeg de vluchtelingenbootjes die rond dobberen op zee of zinken. Mensensmokkel is een misdaad waar veel geld in om gaat en mensen sterven.

10 respect 28-11-2022 08:56 op
Het is inderdaad zo dat dit asiel beleid een verdere verrechtsing in de politiek teweeg brengt. Nederland krijgt en kiest wat het verdiend. Ik zie dit ook met lede ogen aan.

13 respect 28-11-2022 08:34 op
Dit is al heel lang bekend. Ouders geven hun laatste geld uit aan mensensmokkelaars en sturen hun zoon (meestal) vooruit in de hoop dat hij levend aan komt om asiel aan te vragen om daarna als volledig gezin met hem herenigd te kunnen worden. Dit is lijkt mij niet de juiste weg. Het veroorzaakt criminaliteit in de vorm van mensensmokkel en stagnatie in de volledige asiel keten. Er is ook helemaal geen huisvesting mogelijk voor deze mensen dus wordt het een onmenselijke vorm van asielhulp. Het beste is om dit duidelijk te maken in die landen door deze kinderen terug te brengen en het geld te compenseren.

2 respect 27-11-2022 09:25 op
Ik ben een voorstander van excuses maken door Nederland voor wat onze verre voorouders hebben veroorzaakt in het binnenland en buitenland. Met onze huidige normen en waarden zou het in deze tijd niet kunnen gebeuren dat mensen en kinderen zo worden uitgebuit als in het verre verleden is gebeurd. Het is een Nederlandse aangelegenheid deze excuses vind ik en wij moeten dat kunnen doen op onze manier, geef ons die ruimte en dan komt het dit jaar nog goed. Wat de mensen in Suriname doen is eisen stellen aan ons excuus, hoe, wie, wat wil men ons voorschrijven ten asnzien van onze excuses. Het lijkt erop alsof wij de huidige Nederlanders alsnog ons moeten gaan voelen zoals in het verre hun voorouders hebben gevoeld. Er zijn een gevoelens van wraak te bespeuren in de reacties. Ik lees ook dat men compensatie wil van Nederlanders. Met eisen stellen aan ons excuus komen wij samen niet verder in onze samenleving. Ook op (verre) afstand begint VREDE altijd bij jezelf.

1 respect 24-11-2022 22:36 op
Dat is ook een punt. De zorgvraag is ongekend hoog.

7 respect 24-11-2022 22:34 op
Klopt. Vooral het feit dat de financiële middelen niet geoormerkt zijn maakt het heel erg onzichtbaar wat er met het geld gebeurd. De gemeenten kunnen zelf beslissen waar het geld heen gaat. Resultaat is dat er strijd is om tarieven voor de zorg en daarom ook onvoldoende beschikbaarheid van o.a. de jeugdzorg.

14 respect 24-11-2022 22:30 op
We hebben het hier al zo vaak geschreven. De huidige decentralisatie van ook de jeugdzorg naar gemeenten is heel kostbaar en ontzettend slecht geregeld. Er zijn tekorten er is wildgroei met nieuwe zorgaanbieders, onvoldoende hulpverleners door slecht werkgeverschap en het roer moet snel om. Er is al veel te veel tijd verstreken en de kinderen zijn al veel te lang de dupe.

8 respect 20-11-2022 10:31 op
Qatar is geen democratisch land. Als je er bent geboren krijg je alleen de nationaliteit mits je ouders er geboren zijn. Het is een soort elite staatje met hun eigen regels. Deze regels zijn sterk beïnvloed door Islamitische waarden en wetten. Als vrije westerse persoon zou ik er niet kunnen wonen. We zullen her deze WK ermee moeten doen.

1 respect 19-11-2022 09:59 op
Nee hier zal het niet gebeuren omdat van Gaal publiekelijk af en toe uit zijn slof schiet. Daar wordt op gereageerd en hij weet het zelf ook. Maar hij is zeker ook fanatiek en wil het beste uit zijn jongens halen die hij op handen draagt.

3 respect 19-11-2022 08:27 op
Mathijs wordt gedreven door perfectie. Dat is een goede en minder goede eigenschap. Dagelijks was het programma te zien op TV. Elke dag moest het van goede kwaliteit zijn want wij het publiek moesten willen bijven kijken. Het waren heel veel programma's die onder hoge druk tot stand kwamen met een goep mensen die maar door gingen en geen tijd namen voor reflectie. Het programma is na 15 jaar gestopt. Mensen worden zich bewust hoe stressvol de tot stand koming van deze dagelijkse programma's was. En de programma leiding stond erbij en keek erna...... Jammer dat er bij dit soort situaties niemand ingrijpt. Men ziet het gebeuren maar uitsluitend het resultaat telt (en die waren goed). Het kan niet schelen hoe. Dat hebben we vaker gezien, onlangs nog. Het enige wat dan rest is de meest voor de hand liggende persoon aan de schandpaal te nagelen.

1 respect 18-11-2022 18:52 op
Deze polissen waren vanaf 1945. .En mijn partner was 1 van de jongsten uit een gezin met 9 kinderen.

3 respect 18-11-2022 18:45 op
@petrez 01 Een uitvaart kostte vroeger weinig dus waren de polissen laag soms bijvoorbeeld 2 cent per week. Vaak kwamen er dan nog meer polissen bij om het verzekerde bedrag te laten stijgen omdat uitvaarten duurder werden. Ouders van grote gezinnen konden bij kindersterfte die uitvaart niet zelf betalen vanwege de armoede en de grote gezinnen. De ouders van mijn overleden partner hadden 9 polissen afgesloten die tesamen in 2021 een bedrag van 1200 euro uitkeerde. Keurig netjes afgehandeld door 1 persoon namens alle verzekeringsmaatschapijen die opgeheven zijn.

0 respect 18-11-2022 18:28 op
Onze voorouders hebben vaak meerdere polissen. Vooral voor kinderen uit grote gezinnen werd er vorige eeuw veelal meerdere kleine begrafenis polissen afgesloten. Dit kwam vooral door het grote aantal kindersterfte in combinatie met armoede. Al die kleine polissen bij elkaar leveren nog wel een leuk bedrag op. Er is een kontakt telefoon nummer die je kunt bellen, zij helpen alle gezamenlijke polissen te laten uitkeren. Ik meen dat nationale Nederlanden dit alles voor je regelt. Even googleln en dan vind je het telefoonnummer wel.

3 respect 18-11-2022 10:17 op
Zo gaat het overal in de wereld. De ene mens woont in een dichtbevolkte wijk in een flatje en de ander 20 km verderop woont in een villa. Hoe het ook komt mensen wonen zo. In een dichtbevolkte wijk zijn er bij brand vaak meer slachtoffers als in dure vrijstaande villa met een goede brandtrap, geen lift en minder verdiepingen.

11 respect 18-11-2022 08:54 op
Het is natuurlijk verschrikkelijk en omdat het om een vluchtelingen kamp gaat lijkt het nog erger dan het al is. Maar waar zoveel mensen zo dicht op elkaar wonen komen dit soort dingen voor. Dat kan ook in arme ( sloppen) wijken zo zijn of een peperduur flatgebouw in een rijke Arabische staat. Of in de woontoren in Londen. Allemaal even tragisch omdat het om mensenlevens gaat.

5 respect 18-11-2022 08:47 op
Zeker waar maar nu moet men dus toch die belasting gaan betalen maar dan aan de Britse overheid.

6 respect 18-11-2022 08:45 op
Klopt niet goed geformuleerd. Dank voor de correctie.