NUjijStats voor MJTW

30,959

Respect

Respect/dag 19.99
Respect/reactie 7.1

4,362

Reacties

Reacties/dag 2.82
Meeste reacties op 1 dag 43
Gestart op 23-03-2020

Respect over tijd

Laatste 25 comments

2 respect 29-11-2022 22:46 op
Hij blijft voornamelijk in Frankrijk en Polen. Die hebben kennelijk geen uitleveringsverdrag met de VS.

4 respect 29-11-2022 21:18 op
"Nu is zijn maat vol en komt deze winter met veel meer slagkracht. De US en de EU zijn enkel geïnteresseerd in de grondstoffen uit de Ukraine en dat heeft Putin ook wel door." Poetin heeft niet meer slagkracht, behalve kernwapens. Z'n conventionele leger raakt in rap tempo uitgeput. Ze krijgen niet eens genoeg soldaten gemobiliseerd, laat staan bewapend, van uniforms voorzien, getransporteerd, enz. En of de VS of de EU geïnteresseerd zijn in de Oekraïnse grondstoffen is niet relevant. Die kunnen ze eventueel via normale handel met Oekraïne krijgen. De enige die dat met militaire middelen probeert is Poetin.

3 respect 29-11-2022 21:16 op
Duitsland is maar één land. De Navo bestaat uit veel meer landen. Uw inschatting dat het in andere Navo landen niet veel beter is is gespeculeer. De VS heeft een hele plens wapens die nog niet eens aan de Oekraïners geleverd worden. Waaronder vliegtuigen, die in een conventionele oorlog massaal door de VS kunnen worden ingezet. Wat nu door Navolanden aan de Oekrainers wordt geleverd is maar een fractie van wat de VS elk jaar weer aan militaire uitgaven doet. Die zijn hoger dan die van een heleboel volgende landen op de ranglijst bij elkaar.

17 respect 29-11-2022 20:58 op
De Russen zijn al maanden bezig met human wave-achtige tactieken Bakhmut in te nemen, maar ze komen tot dusverre niet verder dan een aantal dorpen in de omgeving. De Oekraïners in Bakhmut zitten behoorlijk goed ingegraven. Vanuit de dorpen die nu veroverd zijn naar Bakhmut ligt een route over open velden, waarop de Russen alleen maar verder kanonnenvlees in de strijd kunnen gooien. Het is een gehaktmolen waarin de Wagnergroep manschappen blijft duwen, veelal de nieuwe, ongetrainde rekruten uit de Russische gevangenissen. Het zijn 1e Wereldoorlog-taktieken.

20 respect 29-11-2022 20:55 op
Het blijft toch verbazingwekkend hoe u verhalen blijft plaatsen zonder enige link met de werkelijkheid. Hoe staat het trouwens met het Russische offensief wat volgens u afgelopen maandag zou beginnen? Dat was ook al zo'n betrouwbaar verhaal.

10 respect 29-11-2022 20:53 op
"Een schuldige rechter mag niet oordelen over andere. G7 landen zijn schuldig aan oorlogsmisdaden in Irak en Afghanistan." Wat een domme redenering. Rechters zijn niet schuldig aan wat eventueel in Irak en Afghanistan is gebeurd. En wat in Irak en Afghanistan is gebeurd is ook niet relevant voor wat in Oekraïne gebeurd.

11 respect 29-11-2022 20:47 op
Heerlijk, zo'n gespeculeer zonder enige onderbouwing. Oorlogsmisdaden zijn gepleegd. Waarschijnlijk door beide partijen, maar veel meer door Rusland. En waar Oekraïne zelf al aangeeft dat eventuele misstanden door hun troepen niet geduld worden en onderzocht zullen worden, ontkent Rusland per definitie. Sterker nog, de Russische soldaten die in Boetsja waren waar burgers vermoord zijn hebben een lintje gekregen. Navotroepen zijn niet nodig om dat te onderzoeken. Oorlogsmisdaden in een niet-Navoland scheppen ook geen verplichting voor de Navo, dus dit hele onderzoek heeft geen nut als het bedoeld is om de Navo bij de oorlog te betrekken. Maar maakt u zich vooral druk om de Russische troepen die al in Oekraïne zijn. Die hebben daar niets te zoeken.

5 respect 29-11-2022 20:45 op
Stroom aanzetten, weer uitzetten, weer aanzetten, weer uitzetten, enz. Electrocutie hoeft niet altijd dodelijk te zijn. Het betekent gewoon dat je electriciteit gebruikt om iemand pijn te doen. Je kunt het ook als executie-middel toepassen, maar dan wordt gewoon een hogere capaciteit gebruikt.

1 respect 29-11-2022 18:03 op
Volgens mij is het een civiele zaak, geen strafzaak die door het openbaar ministerie is aangespannen. Het staat Polanski vrij Lewis ook aan te klagen wegen smaad.

7 respect 29-11-2022 18:01 op
"De russen zitten er zelf warmpjes bij" De Russen aan het front niet. En daar is het om te doen. Als die niet meer willen of kunnen dan gaan ze weer verder terugtrekken. Of op de vlucht. Of deserteren.

2 respect 29-11-2022 17:33 op
@ Vredesduif: Nee, inderdaad. Maar angst is een slechte raadgever. En we weten ook dat Rusland haar zin geven en een kernoorlog niet de enige twee uitkomsten van dit conflict zijn. Dat laatste is zelfs geen waarschijnlijke uitkomst. China wil het niet, de internationale gemeenschap zou het niet accepteren en ik geloof ook niet dat de Russen het serieus ovewegen. Poetin en consorten zijn blaffende honden.

16 respect 29-11-2022 17:27 op
Dat is een valse tegenstelling. Het is niet de keuze tussen Rusland haar zin geven en een kernoorlog. Dat soort valse dilemma's passen in het beeld wat Rusland graag in ons hoofd wil prenten, maar er gaat geen kernoorlog komen als Oekraïne Rusland niet op Russisch grondgebied aanvalt. En dan het grondgebied zoals het door de internationale gemeenschap erkend wordt, dus exclusief de geannexeerde stukken Oekraïne. Verder is het olie op het vuur-argument behoorlijk sleets. Er is maar één partij die vuurtjes blijft aansteken en daar ook olie op blijft gooien. Oekraïne helpen zich tegen deze brandstichter te verdedigen is geen kwestie van olie op het vuur gooien.

6 respect 28-11-2022 17:40 op
Dat monopolie speelt in deze zaak geen rol. Agenten mogen geweld gebruiken, maar alleen in specifieke situaties. En in deze specifieke situatie was het terecht. U en ik mogen in bepaalde situaties overigens ook geweld gebruiken. Zelfverdediging is toegestaan.

2 respect 28-11-2022 07:30 op
"Als China levert dan hebben ze meer dan genoeg." Dat is een heel grote 'als'. China levert niet. U kunt net zo goed die stelling herformuleren naar 'Als de VS wapens aan Rusland levert dan hebben ze meer dan genoeg.' Gaat net zo min gebeuren. Verder zijn er wel degelijk een aantal redelijke analyses te maken die inzicht geven in de wapenvoorraad van Rusland. Het aantal bevestigde tanks die in Oekraïne verloren zijn gegaan(vernietigd of achtergelaten) kan bijvoorbeeld worden vergeleken met diverse inschattingen van inzetbare Russische tanks. Satelietbeelden van legerbases door heel Rusland geven ook een redelijk beeld. In de loop van de oorlog zijn daar diverse tanks uit de opslag gehaald. Het is geen exacte wetenschap, maar dat we 'geen idee' hebben is sterk overdreven.

4 respect 27-11-2022 21:54 op
Waar blijkt dat uit? Omdat u een foto ziet van mensen die hun telefoon opladen? Weet u wat ze buiten die foto's om doen? En misschien vinden ze het inderdaad wel belangrijker om contact te kunnen onderhouden met familie en vrienden dan televisie kijken of gamen.

4 respect 27-11-2022 21:10 op
Ik geloof dat u u best doet mijn bericht niet te begrijpen. Het is geen kwestie van die website niet kunnen vinden, het is een kwestie van die website wel kunnen vinden, maar daar staat wat u beweert helemaal niet op. ISW meldt helemaal niet dat morgen een offensief begint. En ik ben nu een analyse van die Michael Clarke aan het bekijken van vandaag waarin ook geen melding wordt gemaakt van het begin van een offensief wat morgen begint. Hij zegt alleen dat deze week het weer omslaat en de grond gaat bevriezen. Waarom liegt u?

8 respect 27-11-2022 19:54 op
@ Henk: Zullen we daar alle experts tegenover stellen die iets anders beweren? Er is niets wat erop wijst dat het Russische leger op korte termijn sterker wordt of beter geleid wordt. Hun voorraad tanks is flink geslonken sinds de oorlog, hun meest prestigieuze slagschip gezonken (en dat was blijkens keurinsrapporten nauwelijks zeewaardig), hun piloten krijgen maar een minimaal aantal vlieguren en hun vliegtuigen zijn ook slecht onderhouden, ze gebruiken al langere tijd luchtafweerraketten voor conventionele bombardementen, de problemen met tekorten aan uniformen en wapens zijn intussen overbekend, ze krijgen niet genoeg fitte manschappen op de been voor hun mobilisatie van 300.000, enz. enz. enz.

7 respect 27-11-2022 19:40 op
Druppel op een gloeiende plaat. Die paar drones halen niet zo veel extra's meer uit. Tel de defensieuitgaven van de landen die Oekraïne steunen maar eens bij elkaar op en dan die van Rusland + de schamele leveranties van Iran en Noord-Korea. De VS alleen al geven meer uit dan een heleboel landen uit de top 20 bij elkaar.

5 respect 27-11-2022 19:30 op
Of Poetin moet zich willen terugtrekken. Waarom zou de concessie van één kant moeten komen?

9 respect 27-11-2022 19:28 op
Welnee. Rusland houdt dit niet eindeloos vol. Een heleboel zwaar materieel is vernietigd of achtergelaten door gevluchte troepen, ze krijgen niet meer de gehoopte aantallen manschappen gemobiliseerd en voor wat ze wel bij elkaar geschraapt krijgen (waaronder de nodige oudere mannen met bierbuik en matige conditie) hebben ze nu al niet genoeg uniformen, wapens, voedsel, enz. Laat staan dat ze hun troepen voldoende kunnen coördineren, motiveren, transporteren, enz. Het lijkt er sterk op dat ze op verschillende plekken aan het front hun troepen inzetten als kanonnenvoer zonder deugdelijke tactiek of strategie. Ze zijn al enige tijd luchtafweerraketten aan het gebruiken voor bombardementen van steden. Ze hebben nog wel wat voorraad van dergelijke raketten en munitie voor hun artillerie, maar die is niet oneindig.

17 respect 27-11-2022 19:24 op
U weet hopelijk dat iedereen de website van het ISW kan vinden? Ik kan die 'informatie' die u plaatst niet terugvinden. Bent u weer bezig misinformatie te verspreiden? Zo ja, waarom?

10 respect 27-11-2022 17:56 op
"Wat dat betreft is de winter in de geschiedenis de vriend van Rusland geweest." De Russische soldaten aan het front zullen snel genoeg begrijpen dat dat voordeel gold voor een oorlog op eigen bodem -niet voor een oorlog waarbij ze op vijandig terrein met slechte bevoorrading, gebrekkige uniforms en ondeskundige leiding worden geconfronteerd.

6 respect 27-11-2022 17:25 op
"Oekraïense bronnen geven aan dat Rusland in januari 500.000 tot 700.000 reservisten gaat mobiliseren voor een offensief in het voorjaar." Dat Rusland reservisten *gaat* mobiliseren hebben we eerder gehoord, maar ze hadden al moeite er 300.000 bij elkaar te sprokkelen. Laat staan om die te bevoorraden, te transporteren, van uniforms te voorzien, te betalen, te bewapenen, te motiveren, aan te sturen op een zinnige manier, enz. Geen idee waarom dat met een groter aantal beter zou lukken.

0 respect 27-11-2022 12:19 op
@ Heiner: De crux zit hem erin dat het in het verleden ging om aanvallen op eigen grond en nu niet. Daar komt bij dat het reservoir aan kanonnenvlees destijds groter was, niet in het minst omdat Oekraïne toen onderdeel van het Russische Rijk of van de Sovjet Unie was. Verder met u eens. De Oekraïners hebben thuisvoordeel en zijn beter getraind, beter bevoorraad en beter bewapend. De winter zal voor de Russische troepen een stuk problematischer zijn dan voor de Oekraïners. Het is niet de game changer in het voordeel van de Russen, ook al is de winter voor de Oekraïners onder deze omstandigheden ook geen pretje.

11 respect 27-11-2022 11:32 op
Ja, klopt. De Russische oligarchen -inclusief Poetin- dachten met deze oorlog een wingewest erbij te krijgen waar ze flink aan konden verdienen. De landen die Oekraïne steunen proberen daarentegen niet Oekraïne in te lijven en gunnen dat land een eigen toekomst. U probeert er krampachtig een 'iedereen zit fout'-draai aan te geven, maar de hele oorlog is gewoon een foute beslissing van Poetin en trawanten. De landen die Oekraïne helpen hadden deze oorlog liever niet gezien, want ze brengen allemaal offers om Oekraïne te steunen.