NUjijStats voor Marie_Claire_vanReede

6,107

Respect

Respect/dag 22.54
Respect/reactie 6.35

962

Reacties

Reacties/dag 3.55
Meeste reacties op 1 dag 15
Gestart op 28-04-2021

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 25-01-2022 12:00 op
Geachte kabinetsleden, Laat svp de macht van de zorgverzekeraars beperkt worden. De huisartsen schreeuwen om hulp betreft hun praktijkondersteuners. Deze zijn heel erg belangrijk bij onder andere coronazorg en corona-nazorg. Zij zijn onmisbaar in een huisartsenpraktijk en mogen niet wegbezuinigd worden. Kan daar svp naar gekeken worden?

8 respect 25-01-2022 11:37 op
'De mensen vragen om een knuffel", "pas in 2022 beginnen mensen te klagen", "de mensen vatten het verkeerd op". Het probleem volgens deze regisseur ligt voornamelijk bij andere mensen en de andere tijdsgeest. Hopelijk volgen er nog heel wat gesprekken met deze mijnheer.

0 respect 24-01-2022 17:55 op
Dat zat er in. Er lekt iets uit de plannen, maw er word een balletje opgegooid. Degenen die het hardste roepen worden gehoord en de plannen worden bijgeschaafd. Jonge mensen komen meer en meer in het ziekenhuis maar het zijn er nog niet genoeg om de plannen daarop aan te passen.

1 respect 24-01-2022 16:08 op
Ik mis alleen nog Marieke vd Pol. Zou zij dan ook doorschuiven en de rol van 'oma' gaan vertolken? En er was ook nog een hond bij, die mocht de hele aflevering improviseren :)

3 respect 24-01-2022 15:34 op
Prima artikel. Ik mis alleen praktische/ juridische adviezen. In het begin telt het een wellicht meer dan het ander. Maar later kan dat veranderen maar dan kan de tijd niet meer teruggedraaid worden. Als het slachtoffer het wil en het aankan, en graag wil dat de dader aangewezen kan gaan worden en mbv bewijzen straf kan krijgen, hoort praktische voorlichting ook bij de informatie. Namelijk: de mogelijkheid om je door een arts te laten onderzoeken (een vertrouwd persoon uit de eigen omgeving mag mee voor ondersteuning). Dit is het beste zo snel mogelijk na het misbruik. Als deze informatie niet snel bij het slachtoffer komt kan het zijn dat sporen inmiddels zijn uitgewist. Het lijkt me wel belangrijk dat het slachtoffer aan het begin van het proces hiervan op de hoogte wordt gesteld.

0 respect 24-01-2022 15:16 op
Precies, ipv een verhaal vertellen kun je als consument veel beter met je gedrag laten weten dat het anders moet en kan.

7 respect 24-01-2022 13:53 op
Afschuwelijk, hoe wij nog steeds met dieren omgaan. 'Producten' die geruimd worden. Iets om over na te denken, nu en straks als we gezellig aan de Paasdis zitten. Ik ken verschillende hobbyboeren met een klein aantal kippen die de ruimte hebben om zich te bewegen en natuurlijk gedrag kunnen vertonen. De dieren scharrelen de hele dag en ze pikken elkaar niet en hebben gewoon hun originele snavel. De haan houdt zijn groep kippen in het gareel. Er heerst rust en orde in de groep. Desbetreffende boeren vertellen dat ze geen medicijnen verstrekken en ze hebben bijna nooit zieke dieren. Dàar haal ik dus mijn eieren, ik rijd er graag een stukje voor om. En ze smaken veel beter.

3 respect 24-01-2022 10:10 op
Mooi programma over amateur schilders. Over kunst en smaak valt niet te twisten dus een jury kan eigenlijk nooit 'objectief' oordelen. Waar ik wel moeite mee heb ik de keuze van "die persoon valt nog wat te leren" , of "die persoon volgt mijn adviezen op en daar houd ik van". Enfin, volgende week beoordelen weer anderen mee, dus we zullen zien. Denkend aan Holland, de Elfstedentocht, van Jannie en André is geweldig.

5 respect 23-01-2022 18:55 op
De wereld moet niet gekker worden. Straks moeten er ook nog honden katten ingeleverd worden. Of kinderen die besmet zijn.

1 respect 23-01-2022 14:27 op
Sliva, de heer de Mol heeft de zaak Rietbergen in 2019 zelf 'afgehandeld' en dit niet gemeld bij de dagelijkse leiding van RTL: met de beste wil van de wereld kun je dit geen oprechte bedoeling noemen een veilige werksituatie te bewerkstelligen. Bovendien heeft zijn 'verbaal alle hoeken van de kamer laten zien' niet geholpen want Rietbergen is er gewoon mee doorgegaan. De heer de Mol heeft dan ook niet gecheckt of het gedrag van deze medewerker verbeterd was, wat je m.i. toch moet doen als je, zoals de Mol zegt, 'een twee kans geeft'.

1 respect 23-01-2022 14:13 op
Prima, nu het loopt, gaan de vrouwen die dit is overkomen, naar de politie. De laatste alinea betreft een onderzoek: dit is inmiddels in handen van de politie en het OM.

9 respect 23-01-2022 11:40 op
Ach ja, het lijkt meer op een actie uit boosheid, boos omdat Tim iets aan het licht gebracht heeft. En dat hebben sommige mensen niet graag. Dan gaat men graven in het verleden van die ander, en is er hoera als er 'iets' gevonden wordt. Maar dit is totaal iets anders dan de misstanden bij de Voice en het onder de pet houden van verregaand sexueel overschrijdend gedrag. Het is heel goed dat Tim dit laatste aan het licht heeft gebracht. Al kunnen sommigen dat niet hebben en zinnen op terugpakken. Want in dat licht zie ik de 'onthulling' van de uitspraken van Tim.

2 respect 23-01-2022 09:56 op
Wat doen de huishoudens als ze eieren gepeld hebben? Ik gooi de schalen nooit weg maar stamp ze even fijn en strooi het in de tuin. Tuinvogels hebben ook kalk nodig voor hun eieren en de jonge die daarin zitten voor de opbouw van hun skelet.

1 respect 22-01-2022 18:16 op
Mee eens. Op zich een leuk idee maar wat toen was, was toen (leuk). Nu zou het natuurlijk sneller moeten, er komen andere acteurs bij. Dan wordt het toch echt heel anders. Dan misschien beter een heel nieuwe serie alhoewel dat in Nederland heel moeilijk is.

1 respect 16-11-2021 13:43 op
Claudia, dat ze u gevraagd hebben om een boek te schrijven over Amalia, is een terechte keuze geweest. Dat blijkt m.i. uit de bescherming en veiligheid die u Amalia geboden heeft. U heeft een goede kijk op de jonge leeftijd en de kwetsbare positie van de prinses. Ongetwijfeld zullen de ouders invloed hebben gehad, dat is te begrijpen. U heeft zelf ook kinderen. En hier spreekt ook een moederhart. Bedankt.

37 respect 15-11-2021 20:32 op
Ik kan niet beoordelen of de verdachte schuldig is of niet. Alleen het schimmige, geheimzinnige gedoe rond 'verklaringen op tape' en 'verklaringen op papier in de kluis' waar uiteindelijk niets uit komt, vind ik een afkeurenswaardig spel om de familie iets voor te houden wat ze graag wil hebben. Onnodig lang wordt de hoop op antwoorden in stand gehouden om uiteindelijk niets te bieden. Dit lijkt me voor de familie onnodig extra kwetsend.

1 respect 15-11-2021 18:57 op
Mee eens en ik hoop dat andere gemeenten ook volgen. Helaas hoor je van de regering niets ( waar zijn de leiders?) dus ik hoop dat de burgemeesters zelf dan maar verstandig beslissen.

0 respect 15-11-2021 18:34 op
Zoiets gebeurd vaker bij musicals. Met grote namen wordt reclame gemaakt en deze verschijnen in de talkshows voor de promotie en uiteindelijk spelen zij dan incidenteel. Waarschijnlijk staat dit dan in de kleine lettertjes. Dus goed lezen als je een bepaalde 'ster' wil zien spelen.

3 respect 15-11-2021 18:14 op
Ik heb alle afleveringen van het programma ' boerderij van Dorst' gezien; ook die met Stefano. Zoals ik het zag, klonk het daar al enigszins in door. Jammer, maar het zij zo.

11 respect 15-11-2021 08:15 op
Fijn voor deze nog jonge man. De wetenschap gaat nu eenmaal door. Wat nu uniek is wordt in de toekomst wellicht normaal. Een nieuwe knie, een nieuwe heup, een nieuw hart. Wel fijn dat er kennelijk toch nog IC bedden voor andere patiënten dan alleen voor corona operationeel zijn.

3 respect 14-11-2021 09:36 op
Ik heb bewondering voor Frans Timmermans, voor zijn bevlogenheid, passie en inzet voor het klimaat. Hij doet het voor ons allemaal en de toekomstige generatie. Ik wilde het maar even gezegd hebben.

19 respect 12-11-2021 16:01 op
Om deze constante aanloop in de ziekenhuizen tegen te gaan zal het kabinet nogmaals alles goed uit moeten leggen vanavond. De reacties op de komende maatregel van 4 personen maximaal op bezoek zijn nu al "ik maak zelf wel uit hoeveel mensen ik vraag en bovendien zijn we toch allemaal gevaccineerd". Dus 1. Er zal wederom uitgelegd moeten worden dat het een kwestie van ons eigen gedrag in samenhang met onze gemeenschappelijke leefwereld is en 2. de betekenis en werking van de vaccins. Want er zijn nog te veel mensen die het niet begrijpen en voor zich denken en niet in ons aller belang.

8 respect 12-11-2021 13:23 op
De 2G moet nu vooral omdat de ziekenhuizen een capaciteitsprobleem hebben. 1. Het kabinet heeft contact met allerlei branches betreft evt maatregelen of een lockdown. Overleg is goed, maar al die branches zitten er uiteraard voor zichzelf; worden er ergens maatregelen neergelegd dan roept men meteen "het probleem ligt niet bij ons" dus wij willen doorgaan. 2. Eerst werd er gewezen naar ouderen, toen van carnavalvierders naar thuisfeestvierders, toen van vakantiegangers naar ongevaccineerden, en nu wordt er gewezen naar de groep kinderen. Waar is het gemeenschapsgevoel gebleven. Het is ons aller probleem, ons eigen gedrag. Mensen zijn het 'zat'. Dat zei ik jaren geleden ook eens tegen mijn grootmoeder. "Oh ja?" zei ze toen. "Op sommige dingen in het leven heb je geen invloed. Wij hadden er in 1942 ook helemaal genoeg van. Maar toen moesten we nog 3 jaar". "Accepteer, pas je aan, probeer toch iets goeds voor jezelf te doen en heb geduld". Tjonge wat had ik een wijze oma.

6 respect 11-11-2021 18:12 op
Oei dat klinkt wel heel onzeker. Als het mijn probleem was zou mijn zorg zijn om het vooral niet op mijn kind over te brengen. Een jongetje van negen vooral kind laten zijn.

0 respect 11-11-2021 15:54 op
Ik had er nog niet aan gedacht maar natuurlijk gaat de docu ook naar het buitenland. Toen de berichten in de kranten verschenen kregen wij ook reacties van onze buitenlandse vrienden. Ook zij zouden graag weten hoe het de kinderen verder is vergaan, net als wij hier. Ik ga maar even uit van de vanzelfsprekendheid dat de kinderen hiervoor toestemming hebben gegeven.