NUjijStats voor Martao

4,185

Respect

Respect/dag 7.03
Respect/reactie 2.16

1,940

Reacties

Reacties/dag 3.26
Meeste reacties op 1 dag 42
Gestart op 10-04-2019

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 26-11-2020 18:17 op
Ik vind het zeker wel ter zake doen. Er was heel veel ophef over fraude. En er is uiteindelijk overgegaan tot strenger beleid en handhaving. En terecht. Daar sta ik nog steeds achter. Echter, als uitvoeringsinstanties dan te ver gaan, dan is het niet goed. En dat is misschien wel onbewust gestimuleerd door die commissie. Dat lijkt mij een terechte constatering van Rutte en daarmee neemt hij enige indirecte verantwoordelijkheid.

0 respect 26-11-2020 18:12 op
Ik weet de details niet zo goed, maar hard zijn bij fraude is prima. Daar is inderdaad heel bewust voor gestemd. En wat mij betreft volledig terecht. Er zijn teveel verhalen geweest van mensen die toeslagen o.i.d. kregen waar ze geen recht op hadden. En die waren dan met de noorderzon weer vertrokken etc. Het probleem is (denk ik) niet zozeer de wet, als de uitvoering er van door de ambtenaren.

6 respect 26-11-2020 18:08 op
Kunnen we dit hele dossier niet gewoon vermijden door alle toeslagen stop te zetten, voorzieningen als kinderopvang gratis te maken (wordt dan een taak van de overheid?!) en het nivelleren gewoon exclusief via de belastingen te doen? Fraudegevoelige regels pleitte. Waarom zijn we überhaupt met toeslagen begonnen?

0 respect 26-11-2020 16:38 op
Prima actie van het bestuur. Zo halen ze discussie uit de rechtszaal, zo lijkt het. Verder is de keuze voor de leden natuurlijk totaal k*t. Stuur je Baudet weg, dan ben je principieel, maar heb je over een paar maanden geen partij meer. Laat je hem blijven, dan heb je nog enige kans op een kleine kamerfractie, maar blijft het gerommel.

1 respect 26-11-2020 16:35 op
Je bedoelt dus: "Ja, hij heeft ..." Want ik zei al: de procedure was fout. We zijn het eens wat dat betreft. Maar de intentie en daadkracht was uitstekend.

3 respect 26-11-2020 15:50 op
Dat heet anticiperen. We kunnen ook, net zoals in China of Nederland, wachten tot het fout gaat, maar dat was in deze heel onverstandig geweest. We zien hoe snel de nertsenfokkerijen in Nederland besmet raken. Het proces om tot de ruiming te komen was idd fout, daarom is de minister afgetreden, maar de actie was in ieder geval snel en daadkrachtig. Gezien de te lopen risico's uitstekend gedaan inderdaad!

4 respect 25-11-2020 15:08 op
Ik denk dat 10 van de 11 hem er graag bij zouden hebben. En de spits zal wss gemengde gevoelens hebben. Kortom: doen. Alleen voorspel ik dat die bondscoach zijn ego in de weg zit.

0 respect 25-11-2020 14:53 op
Hybride auto's hebben een belabberd bereik, met name omdat het een hybride was. Met andere woorden: een compromis. Als je dat niet begrijpt, dan is discussie zinloos. Tesla heeft denk ik wel een voordeel als het gaat om accutechnologie en een aantal gerelateerde zaken, maar dat is maar tijdelijk. En in productietechnieken hebben ze zeker geen voordeel. Daar zijn de traditionele autofabrikanten juist veel ervarener in. En als je bruinkool verbrand is het NIET duurzaam., Punt. Ook hiervoor geldt: als je dit niet begrijpt, dan houdt het op. Bruinkool levert enorme vervuiling op. Het mag dan niet in de stadscentra zijn, maar dat voordeel is maar beperkt. En bruinkoolmijnen zijn ook echt onwenselijk. Tenslotte zijn accu's op dit moment nog zeer onduurzaam. En de vraag is volgens mij ook nog maar of het wel zo schaalbaar is, dat je letterlijk alle auto's van het accuformaat van een Tesla kunt voorzien, aangezien er zeldzame aardmetalen voor nodig zijn.

0 respect 25-11-2020 14:44 op
Ik zal deel 2 uitleggen: De Dow-Jones index heeft gisteren (volgens Donald Trump, ik ga er voor de verandering een keer van uit dat hij de waarheid spreekt.) een all-time-high bereikt. Dit terwijl de werkloosheid enorm is, en er voorlopig nog geen einde in zicht is van de coronacrisis. Het punt: beurskoersen zijn op veel meer gebaseerd dan de economie, of dan winst maken. Soms is het gewoon vertrouwen, of lucht. Tesla wordt gehyped, en het is echt niet de eerste keer dat er een luchtbel onstaat. Let wel: ik zeg niet dat Tesla puur een luchtbel is, ik zeg alleen dat het argument "maar de beurskoers" geen argument is.

1 respect 25-11-2020 14:38 op
Wat jij zegt is niet op feiten gebaseerd: - Tesla heeft helemaal niet op alle vlakken een voorsprong. Ze zijn als eerste begonnen met volledig elektrische autos in een bepaald segment, maar daarmee begonnen ze op bepaalde vlakken juist met een enorme achterstand. Denk aan onderdelen die in ALLE auto's zitten, denk aan assemblagetechniek etc. - Andere automerken hadden al eletromotoren in de hybride auto's, dus die beginnen echt niet op nul. Tenslotte: Dat de toekomst elektrisch is, daar ben ik niet van overtuigd. Er zijn nog alternatieven (waterstof) en er zijn ook nog uitdagingen (capaciteit elektriciteitsnetwerk; accutechnologie) die opgelost moeten worden voordat dit echt breed uitgerold kan worden. Bovendien is het maar de vraag of het echt zo duurzaam is. Als we die extra elektriciteit straks gaan opwekken uit bruinkool, dan luidt het antwoord nee. Gaan we massaal kerncentrales plaatsen, dan zie ik het wel gebeuren. Maar ja, dat is eng...

0 respect 25-11-2020 14:28 op
De titel "best(e) presterend beursfonds(en)" zegt net zoveel over de kwaliteit van het bedrijf, als de recordkoers van de Dow Jones iets zegt over de staat van de Amerikaanse economie.

0 respect 25-11-2020 12:58 op
Personeel wordt nu voor 90% gedekt via de NOW, toch? Huur is wel een issue waar misschien nog iets mee moet. En wat mij betreft kunnen er nog leningen komen om deze periode te overbruggen, maar je kunt je wel afvragen op welk moment het voor de overheid beter is om horeca failliet te laten gaan. Op het moment dat de vraag weer aantrekt, komen die ondernemingen echt wel weer terug!

0 respect 25-11-2020 12:55 op
@Bas: 100% compensatie, wat versta je daar onder? En in hoeverre is het erg als er horeca failliet gaat? Ik denk: de vraag komt terug, dus komen er gewoon nieuwe horecaondernemers. Tenslotte: geld is er altijd wel, alleen de hoeveelheid geld die we (goedkoop!) kunnen lenen is wel eindig. Daar zitten we nog lang niet aan, maar je moet wel keuzes maken. Die staatschuld is van ons allemaal.

0 respect 25-11-2020 12:53 op
En dus, Danny? Er is een school dicht? Wow. Tel eens hoeveel scholen er zijn in Nederland. En hoeveel slachthuizen of nertsenfokkerijen er bijvoorbeeld zijn. Jeroen heeft volstrekt gelijk dat er een verschil is.

0 respect 25-11-2020 12:51 op
Ik heb een advies voor jou: hou je aan de regels en hou je lippen op elkaar. Je hebt er geen kaas van gegeten. De regering (waaronder Hugo) doet in grote lijnen hetzelfde als andere landen. We leggen als land bepaalde accenten anders. Daar zitten een aantal blunders tussen, zeker, maar onder aan de streep, als je kijkt naar de (economische en andere) gevolgen, lijkt het alsof wij het toch wel iets beter doen dan andere landen. Maar goed, die balans is natuurlijk het best straks na afloop op te maken.

0 respect 25-11-2020 12:48 op
Besmettingen op school zijn op zichzelf niet zo heel erg. Als je daar buiten je sociale kring klein houdt en verder afstand houdt. Maar ja, dat is dan "niet meer te begrijpen"...

0 respect 25-11-2020 12:47 op
Helemaal mee eens. Toevoeging: de overheid kan ook eigenlijk niet verder dan zo'n 14 dagen vooruit kijken. Iedere poging (half januari dus ook!) is heel riskant, want die getallen zijn een paar dagen later weer anders. Deze dingen moet je derhalve als vaag perspectief zien en als aankondiging.

0 respect 25-11-2020 12:44 op
Eens, ik vind dat de overheid zou moeten investering in handhaving. Extra politie en BoA's opleiden. Het mes snijdt aan meerdere kanten: - Zorgt voor werkgelegenheid - Coronagekkies kunnen beboet worden, zodat het hopelijk wat serieuzer genomen wordt - Horeca kan weer open, omdat ze strikter beoordeeld worden. Maar ja, daar hadden we dan wel in mei mee moeten beginnen eigenlijk. Want dit soort opleidingen duurt weliswaar niet zolang als een opleiding tot IC-verpleegkundige, maar is ook weer niet in een maandje gepiept. -

0 respect 25-11-2020 12:39 op
Kroeg haters? Wat een onzin. Ik drink ook graag een biertje hoor, en ik denk dat dat voor de grote meerderheid van mensen geldt.

0 respect 25-11-2020 12:37 op
In de Intratuin/Ranzijn heb ik altijd meters afstand, ook vorige week op zaterdagmiddag. Het is nog niet eens een kwart van de drukte van de supermarkt. In restaurants zijn de omstandigheden en de mate van compliance heel wisselvallig, maar zonder uitzondering is de afstand vergelijkbaar met winkels. En je zit dan langere tijd op die afstand, met een significant aantal mensen. Dat is een groter risico op verspreiding dus.

0 respect 25-11-2020 12:31 op
Dat percentage is compleet bogus. Sowieso wisten we maar van 25% of zo van de besmettingen de bron. Ik denk dat je de bron in de meeste gevallen ook helemaal niet met zekerheid kunt vaststellen, behalve als er echt een heel duidelijk cluster is. Maar in veel gevallen zullen de clusters niet zo groot zijn, en dan is de kans dat de GGD die aan elkaar verbindt helemaal niet zo groot. En zeker niet als er zoveel besmettingen zijn dat de GGD het totaal niet meer aan kan. We moeten uitgaan van gezond verstand: de horeca trekt mensen aan, bij alcoholgebruik worden de grenzen vager, en er komen veel verschillende mensen samen. Derhalve zal het een flinke aanjager van verspreiding zijn. Zowel direct (in de horeca) als indirect (in de secundaire locaties waar dagjesmensen heen gaan voordat ze uit eten gaan of naar de kroeg gaan).

0 respect 25-11-2020 12:29 op
@Hans, die geweldige en mooie horecazaken verdwijnen echt niet. De vraag blijft, dus zaken gaan of overleven of door nieuwe, levensvatbare zaken vervangen worden. Zo werkt het nu eenmaal. En in restaurants zou het moeten kunnen, maar de realiteit was dat in veel gevallen de regels niet echt gehandhaafd werd. En dat de grens tussen restaurant, eetcafé en kroeg soms vrij arbitrair is. Tenslotte fungeert horeca ook als publiekstrekker. Lekker een dagje naar de dierentuin/winkelstraat/bioscoop en daarna uit eten. Als je niet uit eten kunt, dan ga je in veel gevallen niet een heel eind reizen. Dit effect vergeet iedereen.

0 respect 25-11-2020 12:26 op
Welke valse hoop? Er is duidelijk aangegeven dat de getallen nog veel te hoog waren. Dat was 2 weken geleden ook al zo. Er is wel gezegd: "als het verantwoord is, dan hopen we met kerst iets te kunnen doen". Nou, voorlopig is het nog geen kerst, dus die situatie is niet veranderd. Wel is de kans erop iets afgenomen, door dat de daling niet door leek te zetten. De opmerkingen van De Jonge zijn derhalve een reminder aan ons allemaal, NIET aan de horeca.

1 respect 25-11-2020 12:24 op
Horeca is niet de enige grote verspreider, maar is zeker wel een grote verspreider. Daarnaast trekt horeca ook dagjesmensen aan naar de grote steden / drukke plekken. Die drukke plekken worden daarmee een grotere verspreider. Overigens, na het sluiten van de horeca is er zeker een daling geweest, maar het punt is dat er nu eenmaal een groot aantal besmette mensen was, dus voordat die verspreiding is 'uitgeraasd' ben je misschien wel 2 maanden verder. Dat was in maart/april/mei ook zo.

0 respect 25-11-2020 12:20 op
Volgens mij geldt die ook voor afschalen, alleen is er natuurlijk wel sprake van nieuwe inzichten m.b.t. welke maatregelen welk effect hebben etc.