NUjijStats voor Martijn_R

4,022

Respect

Respect/dag 4.39
Respect/reactie 4.99

806

Reacties

Reacties/dag 0.88
Meeste reacties op 1 dag 9
Gestart op 24-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

1 respect 26-11-2020 14:42 op
Echt veel en veel meer. Vorige week 400 km gefietst. En deze week op schema voor drie keer wielrennen, een keertje hardlopen en drie keer fitnessen. Je kan stellen dat dit weer een ander uiterste is. Maar met alle beperkingen en het binnen zitten is sport een van de weinige dingen waar ik nog écht plezier uit haal. Je moet toch wat hè... Gecombineerd met een gezond sport dieet zijn de kilo's eraf gevlogen, en begin ik in vorm te komen voor komend wedstrijdseizoen.

1 respect 26-11-2020 09:57 op
Probeer als student hier in ieder geval iedere dag buiten te komen. Maar goed, ik heb het geluk dat mijn sport zo onderhand mijn grootste hobby is. Dus die uren maak ik wel vol... Probeer op de rustdagen verder lekker een stukje te wandelen, je moet toch wat. Uiteindelijk kunnen we mensen allerlei adviezen geven, maar het moet toch van jezelf komen. Als jij zelf geen reden ziet om te gaan sporten, of überhaupt te bewegen, moet je dat zelf weten. Maar dan moet je vervolgens ook niet klagen over dat overgewicht of milde depressie van alsmaar binnen zitten. Dat heb je echt bij jezelf te zoeken. Uiteindelijk heeft iedereen tijd om 's ochtends, 's middags of 's avonds te sporten. Je moet er misschien iets anders even voor laten.

3 respect 25-11-2020 18:19 op
Prachtige voetballer die zeker alles uit het leven heeft gehaald. Dat er met zijn levensstijl geen oude dag in zat, kon iedereen wel op zijn klompen aanvoelen. Maar dat maakt het niet minder treurig dat de dag dan eindelijk daar is. Rust in vrede.

5 respect 25-11-2020 17:20 op
Tja, en dit alles omdat de karakterloze bestuursleden zo'n drama maken van een fout grapje van een stel jongeren. Denk dat voor veel mensen hier geldt dat wij wel eens grappen maken die beter niet opgenomen of "gescreenshot" kunnen worden, het hoort er een beetje bij. Dat maakt je ook helemaal niet antisemitisch, homofoob of weet ik veel wat. Door te stellen dat je over bepaalde groepen geen grappen mag maken ben jíj racistisch bezig, en niet andersom... Tel uit je winst als bestuur zonder ruggengraat. Je bent alle figuren mét karakter zo ongeveer kwijt. Het is niet mijn partij. Maar een Hiddema of Baudet zijn de mensen met charisma en uitstalling waar je op stemt. Of denken mensen als mevrouw Nanninga (wie eigenlijk?) dat de kiezer voor hen in de rij staat? Wat een schromelijke zelfoverschatting.

3 respect 25-11-2020 13:31 op
Controle is met name voor slijtage. Maar o.a. het insorten van het dak bij FC Twente en de Eindhovense parkeergarage waren incidenten door fouten tijdens de bouw en ontwerpfase. Dan kan je periodiek constructies gaan controleren, maar dan ben je al te laat. In Eindhoven is een bestaande techniek compleet verkeerd toegepast, iets wat uniek bleek te zijn na een grootschalige controle van openbare gebouwen door heel Nederland. Waar bij FC Twente er gehaast werd tijdens de bouw, er van het gemaakte plan werd afgeweken en hierdoor het dakdeel tijdelijk niet voldoende werd ondersteund. Een doodzonde wanneer je werkt met constructies. Een periodieke keuring gaat hier niks aan veranderen. Men zou er beter aan doen de ontwerpfase stenger te beoordelen, en meer toezicht te houden tijdens het bouwen. Je kon met specialisten naar de constructie bij AZ gaan kijken, grote kans dat nog steeds niemand de rol van de wind goed had ingeschat. Dit moet echt aan de tekentafel goed doorgerekend worden.

4 respect 25-11-2020 10:32 op
Tja, en hiervoor moesten wij allemaal 100 km/h gaan rijden. Voor een verwaarloosbare reductie terwijl de echte vervuilers door mogen gaan. Gelukkig zie ik met mij velen lekker Flitsmeister aangooien en overdag nogsteeds de cruise control op 130 km/h zetten... Wanneer je uiteindelijk tóch een boete krijgt kan je natuurlijk gewoon bezwaar maken en verkondigen dat het een "protest" is. Want tja, deze boeren mochten onder dezelfde noemer alle wetten aan de laars lappen. Dus waarom de gewone burger niet?

2 respect 25-11-2020 10:22 op
Levensgevaarlijk die onverantwoordelijke mensen die de hond maar los laten lopen waar dit niet kan. Vaak zie je de situatie wel aankomen. Maar ik heb ze ook wel eens vanuit het niets uit de bosjes zien schieten, zo vlak voor je wielen. Dan is er niks meer wat je kan doen. Vooral in Nederland is het erg met mensen die niet begrijpen dat je je hond niet zomaar los kan laten hopen op het FIETSpad. Ik wil deze mensen wel het beeld schetsen wat er met het hondje gebeurt als deze met snelheid tussen mijn mooie aero bladed spaken komt, maar dit kan je zelf ook wel invullen... Hopelijk heeft Cherel een spoedig herstel!

3 respect 24-11-2020 11:50 op
Nou, ik heb als student vorige week dus een uur of 13 gesport. Want tja, dat is een van de weinige dingen waar ik nog oprecht gelukkig van wordt momenteel. Maar dan zijn er nog 155 uur en meerdere dagen te vullen. Wat doen we daar mee? Of moeten we in het park gaan kamperen😂 Daarbij ga je helemaal voorbij aan feit dat contact met anderen zo veel mogelijk wordt afgeraden. Binnen of buiten. Buiten schooltijd of tijdens.

0 respect 24-11-2020 11:38 op
Wat ik vooral mis is de structuur van onderwijs op locatie. Heb daar echt veel baat bij, en presteer thuis gewoon een stuk minder. Heb de eerste pakweg zes maanden van het Corona gedoe ook thuis gezeten. Wat uiteindelijk best gezellig is, vond het ook wel leuk weer eens wat tijd met de familie door te brengen. Maar zit nu sinds begin september toch maar weer vijf/zes dagen per week in het studentenhuis, wat mij op mentaal vlak toch ook wel weer goed heeft gedaan. Maken het soms ook lekker even gezellig met een ander huis, want dat heb je toch wel nodig. En zo lang je dat maar met de vaste zelfde mensen doet en geen onverantwoorde huisfeesten geeft moet dat best kunnen.

7 respect 23-11-2020 18:44 op
Ja, en ik ben verbolgen over het feit dat één of andere Italiaanse flut scheidsrechter zijn eigen spelregels bedenkt en Ajax hiermee naar de EL stuur wat ze club vele tientallen miljoenen kost. En dat alles terwijl je nu de VAR hebt die bij dit soort absurde beslissingen meneer niet aanspreekt. Maarja, die bleef ook lekker stil... Nee, wat meneer Rocchi van de kritiek vind zal mij een worst wezen. De reacties waren meer dan terecht.

4 respect 22-11-2020 09:39 op
Als iemand die donkere humor doorgaans net even iets te leuk vindt, ga ik dit toch verdedigen. Iemand kan een heel onschuldig "fout" grapje maken. Als je vervolgens alle context weghaalt en enkel een appje overlaat met zo'n opmerking, trek je het volledig uit zijn verband en ziet het er een stuk erger uit dan het is. Het probleem is dat iedereen maar ergens verontwaardigd over wilt zijn, en je over sommige groeperingen geen grapjes meer mag maken. Niet serieus te nemen dit soort gezeur.

7 respect 20-11-2020 16:36 op
Krijg hier toch een dubbel gevoel bij. Aanranding kan je met de DNA-sporen hem redelijkerwijs nog op veroordelen. Maar er is werkelijk geen enige onderbouwing om hem te veroordelen voor de dood van het kind. Niemand, inclusief de rechters, weten namelijk wie dat op zijn geweten heeft. Voor wat wij weten was het een losstaand ongeval, of een derde partij. Vind dit dan ook een uitholling van de rechtsstaat. Er hoort altijd te worden uitgegaan van "onschuldig tot het tegendeel is bewezen." En laat nu net dát bewijs er niet zijn. Misschien dat de rechters zich laten meeslepen in het hele media circus en hun objectiviteit hierdoor wat verliezen. Maar in een hoger beroep zou ik het allemaal nog wel eens willen zien... Denk dat de verdediging nog best een kans maakt.

3 respect 20-11-2020 14:01 op
Jouw redenatie is er een in de trend van: die mevrouw heeft een bezem in de gang staan, er liep een zwarte kat door haar achtertuin én de oogst is mislukt - dús dat moet wel een heks zijn. Heel leuk al die randvoorwaarden, maar het bewijst uiteindelijk niet dat meneer schuldig is aan de ten laste gelegde feiten. We wonen hier toch in een ontwikkeld land? Dan mag ik hopen dat ons rechtssysteem hogere standaarden heeft dan "schuldig, want het zal wel zo zijn."

4 respect 19-11-2020 18:23 op
Ja, kan je als alternatief lekker een half uur bij de laadpaal gaan staan wanneer je accu leeg is.😛

1 respect 19-11-2020 16:43 op
Toeschouwers staan ook in de buitenlucht waar kans op besmetting zeer klein is. Verder is de route zo'n 200 kilometer lang, anderhalve meter houden zou dan toch niet zo héél lastig moeten zijn.😉

4 respect 19-11-2020 16:24 op
Ja, en zolang de anderhalvemetermaatregel van kracht is pak ik toch maar niet de ruimtetaxi naar Saturnus... Niet dat we ons zorgen hoeven te maken dat dat anders wel was gebeurd. Wat mij betreft kan bij de kans dat een elfstedentocht plaats kan vinden, welke eigenlijk nihil is tegenwoordig. Het lekker doorgaan. Je zit met zeer fitte mensen in de buitenlucht waar besmettingsgevaar amper bestaat. Daarbij zou inschrijving digitaal kunnen wat weer een probleem oplost... Samen met kleinere startgroepen zou er theoretisch geen probleem mogen zijn.

4 respect 19-11-2020 14:51 op
Zwangerschap en topsport gaat nu eenmaal niet samen. Met 14 weken ga je het ook echt niet redden. Alsof je tot pakweg 6-7 maanden in je zwangerschap nog competitie kan spelen... Zodra je weet dat je zwanger bent, kan je in een contactsport het risico eigenlijk al niet meer nemen. Ik stel voor dat deze vrouwen gewoon tot na hun dertigste wachten met dit soort zaken, wanneer je carrière wel op zijn einde loopt. Zelfs al betaal je ze compleet door, driekwart jaar missen is bijna een heel seizoen afhankelijk van de timing. Op sportief gebied liggen daar ook nog wel problemen... Voor hetzelfde geld haal je nooit meer je oude niveau, of ben je je basisplaats kwijt waardoor je zelfs na een terugkeer onder deze "begeleiding" langzaam af gaat glijden...

2 respect 16-11-2020 11:22 op
Muah, ik vind dat Defensie nog wel een stapje verder had mogen gaan... Bijvoorbeeld door het gebruik van niét openbare informatie. De mensen die onderdeel uitmaken maken die Gele Hesjes of Viruswaanzin laten dag op dag zien zo gek als een deur te zijn. En niet voor enige vorm van logische redenatie of dialoog vatbaar te zijn. Deze groepen brengen zelfs de nationale veiligheid geregeld in het geding met rellen, vernielingen en ongeoorloofde protesten. Héél goed dat Defensie zich met dit "terrorisme" op eigen bodem bezig houdt. Graag dit uitbreiden naar onder andere de boerenprotesten, en ook eens echt op gaat treden!

7 respect 13-11-2020 11:22 op
Wat hij heeft gedaan is verschrikkelijk, laat daar geen twijfel over bestaan. Maar toch vraag ik mij af hoe de mensheid hier over 200 jaar tegenaan kijkt. Iemand voor 50-60 jaar opsluiten in een kamertje van een paar vierkante meter is wat mij betreft niet minder inhumaan dan een redelijk aantal "straffen" van een paar honderd jaar geleden waar wíj nu met walging op terug kijken. Kan mij goed voorstellen dat meneer zich weigerde te laten behandelen en Corona voor hem een welkom einde was. Misschien als wij als maatschappij en mensheid zo ontwikkeld zijn als we onszelf graag vertellen, moeten we eens beter na gaan denken over het concept levenslange gevangenisstraffen. In plaats van het ontwijken te en toekomstige generaties maar weer over ons te laten oordelen...

3 respect 12-11-2020 14:46 op
Gewoon iedere week een andere versie van Paul Ricard. Ben je nog wel een aantal jaren zoet mee.😂

0 respect 12-11-2020 14:45 op
Nee klopt helemaal. Jaguar, Mercedes, Audi, Nissan, BMW en Porsche zijn er natuurlijk allemaal actief omdat het marketingtechnisch zo oninteressant is...

0 respect 12-11-2020 14:07 op
Motorsport blijft voor het grootste gedeelte marketing. Dit is niks meer dan een poging om merken als Mercedes en Renault te behouden, door het in hun marketing programma te laten passen. Synthetische brandstoffen bestaan overigens al langer, en is veel onderzoek naar gedaan. Met de huidige technologie kost het je zo'n 5 euro de liter, wat op grote schaal niet te verkopen valt. Maar voor de F1 prima te doen is. Je kan zelfs de vrachtwagens erop laten rijden... De F1 zal ondanks dit soort maatregelen in 10-20 jaar plaats gaan maken voor de FE. Kijk bijvoorbeeld hoeveel echte merken zich daar vertegenwoordigen, omdat het marketingtechnisch beter te verkopen is. We hebben bij gebrek hieraan merken als Mercedes al uit de DTM zien stappen. Waar Porsche en Audi de LMP1 links laten liggen. Zélfs NASCAR gaat naar een V8-hybride auto toe. Nu is de F1 al hybride, maar er zal meer nodig zijn om de sport toekomstbestendig te maken, en dit is een goede stap om het een aantal jaar te rekken.

0 respect 12-11-2020 12:54 op
Persoonlijk kan ik mij hier niet echt druk om maken. Denk dat ik net als velen anderen hier iedere maand een hoop onnodige dingen koop, die in totaal een veelvoud van die drie tot negen euro kosten... Zou het dus een beetje hypocriet vinden om hierover te gaan lopen zeuren. En tóch is dit wel een ontwikkeling die niet lang meer zo door kan gaan. Trek dit nog eens tien jaar door, en je zit met je basisverzekering tegen de 200 euro. Dan is het leuke er wel vanaf... Ben vooral van mening dat het eigen risico aangepakt moet worden. Je kan nu bij wijze van spreken geheel gratis een CT-scan laten maken van je kleine teen, maar voor een allerdaags medicijn betaal je je blauw aan eigen risico. Als we het eigen risico nou uitbreiden of verschuiven, valt hier wel winst te behalen. Daarbij valt er nog wel wat in de salarissen te snijden. Waarom ben ik per Nederlandse wet verplicht mee te betalen aan het absurde salaris van een stel chirurgen...?

1 respect 11-11-2020 18:09 op
Wielrenners fietsen in een Giro, Vuelta of Tour gewoon drie weken achter elkaar 160-200 km per dag, met slechts twee rustdagen. Zware bergettapes die elkaar opvolgen zijn hier ook geen uitzondering. En dan willen een stel voetballers mij wijsmaken dat ze niet 2-3 keer per week 10 kilometer kunnen lopen in anderhalf uur? Laat mij niet lachen... Ze worden prima beloond voor hun lichamelijk weinig indrukwekkende prestaties. Laat ze maar eens een écht fysiek zware sport proberen, misschien dat ze dan door hebben hoe makkelijk ze het hebben.

0 respect 11-11-2020 17:51 op
Goed initiatief! Kinderen die naar de middelbare school gaan hebben helemaal geen reden een mes aan te schaffen. Laat dat lekker aan pappa en mamma over... Denk overigens dat veel mensen onderschatten hoe goed dit kan werken. Er is een reden dat jongeren de messen vaak al kopen, en niet thuis mee nemen. Zo ontkom je namelijk aan de controle. Natuurlijk het uitschot en de slechte ouders daargelaten, maar in negen van de tien huishoudens kom je er als vijftienjarige echt niet mee weg als er een groot mes ontbreekt.