NUjijStats voor Martijn_R

21,724

Respect

Respect/dag 13.19
Respect/reactie 6.29

3,455

Reacties

Reacties/dag 2.1
Meeste reacties op 1 dag 25
Gestart op 24-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

4 respect 25-11-2022 19:20 op
Zit je weer in de trein. Heb je zo'n overstap op hetzelfde perron. Komt je trein binnen rijden, zie je die overstap gewoon snel de deuren dichtdoen en wegrijden zodra jouw trein gestopt is. Ben je weer een half uur later thuis... Het zal de NS toch wel bekend zijn dat je in de randstad op Leiden Centraal en Amsterdam Zuid twee van dit soort overstappen hebt? Wacht dan even die extra minuut! Nee, mij zien ze niet meer terug na komend jaar wanneer ik ga werken en student-af ben. Al kreeg ik er geld op toe. Naast de wanorde, de storingen, stakingen en te weinig én te drukke treinen. Is de absolute onwil om ergens rekening mee te houden echt de absolute druppel. Ik ben gewoon weer 2 uur en 14 minuten bezig voor een reis die je in de auto in vijf kwartier doet. Echt, voor geen goud meer. Heerlijk, ben je al weer een uur van je vrijdagavond/weekend kwijt.

9 respect 25-11-2022 16:12 op
Als ik al weer lees hier dat iedereen het nodig vind zijn mening hierover te uitten... Mag ik toch hopen dat de Iraniërs straks niet andersom voor ons komen bepalen of we wel of niet achter het koningshuis moeten blijven staan. Of wat we van het huidige kabinet moeten vinden. Laat de Iraniërs lekker zelf uitzoeken wat ze van hun regering vinden, hebben ze ons niet voor nodig.

4 respect 25-11-2022 16:06 op
Vind dit wel een redelijke opstelling. Noppert is überhaupt niet minder dan Pasveer of Bijlow. Dus dat je die laat staan is logisch. In een driemans verdediging heb je Timber ook nodig voor het voetbal. Blind is niet goed, maar een aantoonbaar betere linksback hebben we ook niet in Nederland. Koopmeiners als controleur naast Frenkie is nodig, en cruciaal tegen grotere landen straks. Gakpo weg van 10 is de juiste beslissing. Jammer dat Klaassen daar dan staat. Had daar liever Berghuis - of tegen zo'n stugge ploeg als Ecuador Simons gezien. Gakpo als spits vind ik dan ook jammer. Heeft hij het onder Schmidt die paar keer heel slecht gedaan. Breng dan Luuk voor wat lengte bij voorzetten, of zodat je een lange bal kan geven als je er niet uitkomt.

13 respect 25-11-2022 15:48 op
Hoe is het verwijtbaar gedrag wanneer deze installatie gewoon legaal was? Dit is alsof je op de weg een lekke band krijgt, daardoor buiten jouw controle van de weg raakt - waarbij je iemand raakt. En dan nog de cel in moet omdat het wel jouw auto was... Er is ook nog iets als redelijkheid. Het falen van een materiaal is geen schuld.

1 respect 25-11-2022 15:44 op
Dat is dan aan de wetgeving om dat te verbieden. Deze installatie was ten tijde van dit ongeval gewoon legaal.

0 respect 25-11-2022 15:43 op
Dat is dus het probleem. Idem met dat gedoe met die melkbussen ieder jaar. Wanneer iemand die kan lassen dat ding aan je verkoopt, mag je er ondanks het gebrek aan fabrieksgarantie vanuit gaan dat dat ding niet twee weken later ontploft. Degene die deze installatie heeft verkocht met dit doel voor ogen heeft meer schuld aan dit voorval dan de uiteindelijke eindgebruiker. Dit soort dingen zijn überhaupt onverantwoord. Zelfs iemand met afdoende materiaalkennis heeft de grootste moeite gevaarlijke zwaktes in het materiaal te herkennen, laat staan een gemiddelde leek...

3 respect 25-11-2022 15:36 op
Persoonlijk vind ik niet dat deze man veel te verwijten valt. Wanneer je zo'n installatie koopt mag je er als leek vanuit gaan dat die deugdelijk is. Wat vooral belangrijk is, is blijkbaar de regelgeving omtrent dit soort installaties aan te scherpen. Met het gebrek aan controle op onderhoud en kwaliteitseisen voor fabricage (als je dit gewoon in een schuur in elkaar kan lassen), is het gebruik hiervan onverantwoord. Dáár zou de focus op moeten liggen. Niet op degene die de pech had de legale installatie op dat moment in bezit te hebben.

36 respect 20-11-2022 18:14 op
Het idee vind ik leuk hoor. Maar ik vind het jammer dat er meteen weer zo wordt doorgeslagen. Het is gewoon aantoonbaar zo dat mensen met Afrikaanse afkomst beter zijn in sporten als hardlopen. Op de Olympische Spelen is de marathon bijvoorbeeld uitsluitend een strijd tussen Ethiopië en Kenia, andere landen komen er niet aan te pas. Persoonlijk was ik op de middelbare school bijvoorbeeld best goed in basketbal en volleybal - aan het net dan. Niet omdat ik noodzakelijk meer trainde. Maar omdat ik 1.93m lang ben. Je moet iedereen gelijk behandelen. Maar het ontkennen van aantoonbaar fysiologische voordelen is helemaal niet meer inclusief.

2 respect 20-11-2022 16:53 op
Oh nee, daar hebben we de Max Verstappen politie weer die iedereen op de vingers komt tikken. Wil je mij ook nog even een Lewis Hamilton fan noemen - ben ik niet - voor het goede gevoel Nuik?

2 respect 20-11-2022 16:48 op
Helemaal niet. Bijvoorbeeld op Catalunya heeft hij Max er twee keer langs moeten laten. Die race had hij anders met twee vingers in de neus gewonnen. Perez was makkelijk tweede geworden wanneer je hem het hele seizoen voor eigen kansen had laten rijden. In plaats van hem keer op keer te slachtofferen voor Max. Misschien had Perez zich inderdaad eerder in het seizoen zich net als Max op moeten stellen. Dat is zijn grootste fout geweest.

4 respect 19-11-2022 20:45 op
Het vervelende van KOZP vind ik persoonlijk dat ze provocatie uit zijn in plaats van op inhoud - meer richting het tweede standpunt dus. Er zijn 364 dagen per jaar mensen echt wel willen luisteren naar je standpunten. Dan zullen velen het best met je eens kunnen zijn. Sommigen niet, hoeft ook niet. Niet iedereen hoeft dezelfde mening te hebben. Er is echter één dag per jaar dat de intocht er is. En men met de kinderen daarheen wilt. Dan moet je dat ook met rust laten, en die kinderen buiten een ruzie van volwassenen laten. Ze gaan daar heen met één reden: het versieren van een mooie dag voor kinderen om de media te halen. En dat vind ik persoonlijk heel kwalijk en fout.

2 respect 19-11-2022 18:31 op
Je mag best protesteren. Ik juich verandering ook van deze traditie prima toe als mensen dat belangrijk vinden, de kinderen maakt het immers niks uit. Maar diezelfde kinderen van vier hoef je niet te confronteren met zo'n smakeloze betoging. Ga lekker gisteren of morgen protesteren, dan vind niemand het een probleem. Maar op deze manier ga je een grens over, door onschuldige kinderen lastig te vallen voor met probleem. Houd die er lekker buiten.

0 respect 19-11-2022 14:19 op
De strijd begon pas toen Daniel in een jaar acht DNFs had en Max maar drie? Toen ben je opeens serieus naar de resultaten gaan kijken natuurlijk...

1 respect 19-11-2022 14:18 op
Danjuma is beter dan die Depay...

3 respect 19-11-2022 14:12 op
Wat maakt dat Max dan? Ricciardo heeft hem namelijk in twee van de drie seizoenen dat ze samen reden gewoon verslagen. Van de autosport heb je duidelijk weinig opgestoken. Misschien is korfbal iets leuks voor je?

1 respect 19-11-2022 13:39 op
Een gedeeltelijk jaar ja. Stapte in in Catalunya, en reed de eerste vier (!) races inderdaad in de Toro Rosso. Eindigde nog op een achterstand van 52 punten... Dat valt echt niet toe te schrijven aan die vier hele races hoor. Daarbij viel het wel mee dat Max hem voorbij ging. Het grote verschil in 2018, het laatste jaar dat ze samen reden. Was dat Max drie DNFs had en Daniel acht... Al was Max dat jaar inderdaad wel nipt beter. Veel scheelde het verder niet tussen de twee.

2 respect 19-11-2022 13:21 op
Daarom won Sainz het kwalificatie duel 10-9 van Max ja in 2015. Kan totaal niet rijden die jongen!

3 respect 19-11-2022 13:17 op
Ondanks dat de Max fans anders willen geloven. Was Ricciardo echt niet minder dan Max. Drie jaar samen gereden, evenveel overwinningen. Twee van de drie jaar heeft Daniel Max verslagen in de WK stand. Het blijft verder toch ook de grillen van de autosport. Een verkeerde overstap naar Renault. En daar toch wat vertrouwen kwijt geraakt. Dan blijkt toch weer dat de autosport niet eens puur om kwaliteit gaat, maar ook voor een groot deel mentaal is. Verder kan deze alinea complete onzin zijn. Maar op het oog heeft Daniel ook geen rijstijl die past bij de huidige auto. Hij lijkt een redelijk agressieve rijstijl te hebben. Die totaal niet past bij het gewicht en met name het gebrek aan low end grip van deze auto. En tja, dan kan het hard gaan. Ik verwacht ook niet dat Red Bull hem terug wilt. Twee gelijkwaardige coureurs zoals Hamilton/Rosberg of Ricciardo/Max is mooi voor de fans. Maar teambazen willen vooral geen gevechten op de baan tussen teamgenoten. Het failliet van de sport.

1 respect 19-11-2022 12:49 op
Onze beste keeper en onze beste aanvaller thuis laten, je moet er maar op komen als trainer... (:

1 respect 19-11-2022 12:27 op
In de Islamitische cultuur is alcohol niet algeheel verboden. Er is bijvoorbeeld een uitzondering voor hotels en dergelijke. Zo kan je bij de F1 van Abu Dhabi 'gewoon' alcohol drinken omdat het terrein onder een groot resort valt. Het zal zo zijn dat de officiële hospitality in de stadions met betrekking tot de VIP boxen, ook onder deze wetgeving/uitzondering vallen. Als normale fan kan je ook in Qatar gewoon alcohol drinken in je verblijf, alleen niet in het openbaar.

2 respect 18-11-2022 15:00 op
"Geen biertje bij het voetbal kan alleen iemand bedenken die niks met voetbal heeft en nooit in een stadion komt." Oh, ik kom best regelmatig in de stadions en vind het een uitstekend idee!

1 respect 17-11-2022 18:01 op
Helemaal mee eens. Het waren allemaal mooie jaren. Mijn voorkeur zal dan weer naar die oudere jaren uitgaan omdat ik vooral Ferrari/Alonso toejuich. Hopelijk krijgen we nog een hoop dergelijke jaren, en iets minder dominantie. :)

6 respect 17-11-2022 17:31 op
In 2012 wonnen zes verschillende teams en acht verschillende coureurs. Hadden er zelfs beiden eentje meer moeten zijn, want de tweede plek van Perez in de Sauber op Maleisië had een overwinning moeten zijn. 2010 was ook een prachtige driestrijd tussen Ferrari, Red Bull en McLaren. Waar uiteindelijk vier coureurs van die drie teams binnen 16 punten van elkaar eindigden in de eindstand. Natuurlijk was vorig jaar een mooie tweestrijd. Maar daar hebben we er in die vier jaar van Vettel ook twee van gezien. ;)

0 respect 17-11-2022 17:21 op
De stand van dit jaar is nog niet binnen. Maar vorig seizoen eindigde Max derde in het klassement "meeste schade." Nog voor Latifi, Stroll en Mazepin. Eén training van een prima F2 coureur zal dan wel loslopen. ;)

18 respect 17-11-2022 17:08 op
Samen Alonso is hij toch de beste coureur van pakweg de laatste 17 jaar. Jammer dat de generatie van hen en bijvoorbeeld Kimi toch langzaam verdwenen is. Wat er voor terug gekomen is, is zeker geen vooruitgang... Vettel, een ongekend goed coureur. Die in zijn eerste jaar F1 gewoon even zijn Toro Rosso op pole parkeerde in Monza en de race won. Vier jaar op rij kampioen werd, in een sport die véél competitiever was dan zoals we die vandaag de dag kennen. Ging 2010 in met een achterstand de laatste race, en won 2012 na een spin in de eerste ronde op twee punten. Won bij Ferrari nog 15 races, best een behoorlijk aantal in een door Mercedes gedomineerd tijdperk. Was ook vele jaren eigenlijk de enige die Mercedes regelmatig uit kon dagen. Werd in deze periode ook veel sympathieker. Waar hij bij Red Bull toch een beetje de paria van de grid was. Echt een coureur die gemist zal worden, een absolute grootheid in de sport. Zal de boeken in gaan als één van de besten aller tijden.