NUjijStats voor Mening_is_geen_feit

3,330

Respect

Respect/dag 4.36
Respect/reactie 3.7

901

Reacties

Reacties/dag 1.18
Meeste reacties op 1 dag 18
Gestart op 01-11-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

3 respect 04-12-2020 15:51 op
Niemand claimt dat de EU heldhaftig is. Turkije is slim genoeg om het verschil te zien tussen provocaties en all out oorlogsverklaringen. Je in de EU ook juist sympathie geven dat ze niet meteen als een doorgesnoven driftkikker meteen overal bovenop duiken. In de praktijk blijkt dat de restricties en extra tarieven die de EU meerdere malen bij verschillende andere landen heeft opgelegd wel echt hee veel pijn doen voor die landen. De EU is een slaperige en langzame tijger, maar geen tandeloze tijger.

3 respect 03-12-2020 14:52 op
Wat voor aandoeningen hebben we het dan precies over? Want er is al aangetoond dat een mondkapje niet leid tot minder zuurstof toevoer, als je het juiste masker op de juiste manier draagt tenminste. Dus wat zou een aandoening kunnen zijn die hier onder valt?

1 respect 02-12-2020 14:00 op
Oké, weet je wat je doet. Of niet, jou keuze. Google even: “mag mijn baas de productiviteit van de medewerkers meten” Dan kom je uit bij een artikel waarin gesteld word dat kwaliteitscontrole mag, dat dat ook niet anoniem hoeft te zijn. Dus dat je echt gewoon een tabel mag opstellen waarin je je medewerkers rangschikt op productiviteit. Dat mag. De enige voorwaarde hieraan is dat de werkgever alle medewerkers op de hoogte moet stellen van deze controle/onderzoek. Wat hierin onder andere niet mag is monitoren wat een medewerker doet in bijvoorbeeld zijn pauzes, als hij naar het toilet gaat, of hoevaak hij dit doet. Daarnaast, wanneer word vast gesteld dat een medewerker geen 100% productiviteit behaald (spoiler geen enkele medewerker is 100% productief bezig) mag een medewerker niet gaan controleren wat je dan wel doet. Individueel specifiek een medewerker controleren mag inderdaad onder geen enkel geval.

1 respect 02-12-2020 13:25 op
Die AVG stelt dat een productiviteitscontrolle wel degelijk mag, mits het niet gericht is op een specifieke medewerker (dit word ook wel phishing genoemd) en, en hier zit de cru, de wede werkers er van worden ingelicht dat de productiviteit gemeten word. Dus het mag wel degelijk.

4 respect 02-12-2020 13:21 op
Op het moment dat je MS gebruikt op werk is het sowieso niet jouw data. Er vanuitgaande dat je met werk bezig bent. Jij hebt op dat punt dus ook niet zoveel te vertellen over wat er met die specifieke data gebeurt, dat is immers eigendom van je werkgever. Daar kun je je contract op nalezen. Verder heb je wel degelijk een keuze om geen MS te gebruiken, de keuze is alleen een ontslag. Maar ook dat is een keuze als je echt niets van Microsoft wil weten. Dus het is nooit zo dat je gedwongen word MS te gebruiken. Niemand zet jou met handboeien vast aan je bureau en dwingt je een spreadsheet in excel te maken. Word en excel gebruiken wel degelijK jou data om het product te verbeteren, bepaalde woorden, namen, adressen, spelling van bepaalde termen kan word allemaal opslaan voor jou. Gebruik je een bepaald template erg vaak in excel? Dan kan excel terminologie uit dat bestand voor je onthouden. Daarmee zeg ik niet dat iedereen ook gebruik maakt van deze functies, maar sommige wel.

2 respect 02-12-2020 13:07 op
Ik vind dus dat dat wel uit maakt. Er zijn namelijk bepaalde programma’s die gewoon niet goed werken als er geen data word opgeslagen. Denk aan YouTube, spotify, Netflix en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit zijn voorbeelden van programma’s waar u misschien niet, maar miljoenen andere wel, op dagelijkse basis gebruik van willen maken. En deze mensen willen ooo nog eens alle features van deze programma’s gebruiken. Maar ze willen geen data af staan. Dat rijmt niet. Zo werkt het niet. Daarnaast, en mensen mogen het geniepig vinden, je hebt toestemming gegeven aan deze bedrijven om je data te gebruiken. Privacy is inmiddels al zo’n groot onderwerp dat iedereen ongeveer wel weet wat ze accepteren als ze dat vinkje aanklikken. Als je echt je eigen data in eigen beheer wilt houden, accepteer dan de algemene voorwaarden niet, en accepteer dat je deze programma’s niet kan gebruiken.

1 respect 02-12-2020 12:57 op
Dat is niet verboden. Bedrijven mogen absoluut intern onderzoeken wat de productiviteit van zijn medewerkers is. Grote bedrijven doen dat aan de lopende band. Wat niet mag is dat bepaalde privacy rechten van werknemers word geschonden omwille van productiviteitscontrolle. Jou bass mag bijvoorbeeld absoluut niet de hele dag naar de beveiligingscamera’s gaan zitten kijken om te controleren of iedereen non-stop aan het werken is.

0 respect 02-12-2020 12:55 op
Tussen kunnen en doen zit wel een verschil. Ik denk niet dat Microsoft pro actief de productiviteit van een kantoor medewerker uit Lutjebroek gaat zitten controleren. Je kan dus hardop afvragen hoe relevant dit is.

4 respect 02-12-2020 10:56 op
Precies, dus meer beperkingen = minder geld. En in China staat minder geld gelijk aan een instabieler regime. De Chinese bevolking tolereert de aanpak van de ccp namelijk alleen wanneer de ccp daar economische welvaart tegenover kan zetten. Zodra dat gaat wankelen, gaat het vertrouwen in de ccp wankelen, en als dat wankelen niet word geremd word dat op den duur omvallen. Vraag maar aan de voormalige Sovjets hoe dat werkt.

1 respect 02-12-2020 10:53 op
Nouja het gaat gewoon de stelling die je neerlegt. “Apple, Coca Cola en andere zouden doelbewust bezig zijn om werkkampen van uyguren open te houden.” En die claim, die uitspraak is gewoon niet waar. Zo een initiatief is nooit opgezet door deze bedrijven, en daar hadden we het over. Dat kun je gewoon opzoeken. Fact-checken. Daarbij kun je je ook de vraag stellen in hoeverre de consument schuldig is aan het kopen van dit soort producten. Ik durf te wedden dat jij ze namelijk ook thuis hebt staan. Maar feit wil dat het aanbod aan “schone” producten veel te klein is voor de consument. Dat komt door het aanbod. Aka de producent. Je kunt de consument amper kwalijk nemen dat ze Chinese producten in huis hebben, want je ontkomt er domweg niet aan. Dat gezegd hebbende is je claim over de werkkampen icm deze grote bedrijven nogsteeds nepnieuws.

5 respect 02-12-2020 10:45 op
Minder handel en hogere uitgaves bij import/export staat volgens jou gelijk aan hogere inkomsten voor de Chinese economie? Een economie die enorm afhankelijk is van export en onderlinge handel. Heel veel succes met je aandelen Arie. Dat ga je nodig hebben denk ik.

1 respect 02-12-2020 10:43 op
Ik heb die nieuwsberichten inderdaad ook voorbij zien komen, waarna ik ben gaan zoeken. En die berichten zijn niet waar. Als je dat niet wilt geloven dan kun je gewoon opzoeken dat onder andere Apple en Ford al fabrieken aan het sluiten zijn in China, en ze naar noord Amerika worden verhuisd.

19 respect 02-12-2020 10:35 op
Vergeet alle spanning die China (doelbewust) aan het creëren is, en alle mensenrechten die geschonden worden. Vergeet zelfs de Chinese variant op de holocaust die ze terwijl we praten op de uyguren aan het uitvoeren zijn, Arie moet de winter door komen met behulp van zijn aandelen.

2 respect 01-12-2020 16:01 op
Kernwapens zijn een hele andere discussie, en zoals je zelf zegt is het oneerlijk dat een handjevol landen ze wel mag bezitten. Daar zit wel een reden achter, want toen werd besloten dat we gingen stoppen met het produceren van kernwapens waren er al meerder landen met honderden, en soms zelfs duizenden kernwapens. Vanuit een gebrek aan onderling vertrouwen is destijds alleen de intentie afgesproken dat wapenarsenaal af te bouwen. Iets wat in de praktijk lang niet altijd is gebeurt. Dat gezegd hebbende vind ik het geen idee reden om maar meteen helemaal naarbde andere kant uit te schieten en gewoon te zeggen: ga allemaal maar lekker maken wat je wilt. Er zit wel een verschil tussen wapens met AI en kernbommen, kernbommen moeten namelijk gericht door mensen worden gelanceerd/gestuurd, terwijl AI wapens zelf beslissingen kunnen nemen. Het is heel lastig voor een computer irrationeel te denken, zo zal een computer moeilijk verschil zien tussen burgers en soldaten.

3 respect 01-12-2020 15:00 op
Sla deze comment maar op. Tesla’s een bubbel en gaat knappen. Te snelle groei op de aandelenmarkt om de feitelijke resultaten te kunnen ondersteunen. Die feitelijke resultaten zijn namelijk alles behalve rooskleurig.

2 respect 01-12-2020 14:54 op
Het zou goed zijn als hier een verbod op komt, maar het is wel essentieel dat landen als China en de VS op den duur ook mee gaan in die retoriek. als zij gewoon vrolijk autonome wapens gaan/blijven produceren dan is dit symboolpolitiek vanuit Europa.

2 respect 01-12-2020 14:50 op
Maar je gaat je als gezond concern toch niet druk maken om een virtuele marktwaarde van een “concurrent”. Helemaal wanneer je uit kan tekenen dat tesla een bubbel is die geheid gaat knappen. Qua feitelijke bedrijvigheid ligt Volkswagen mijlen voor op tesla, en voor hoe ik het heb begrepen is tesla vaker niet dan wel winstgevend. Goede zaak dat Volkswagen in wil zitten op elektrisch rijden, maar je gaat toch geen paniek zaaien vanwege een krekel die kan brullen als een tijger?

0 respect 01-12-2020 12:05 op
En dat is prima, zolang de eigenaar het pand maar gebruikt voor eigen doeleinden, en niet doorverhuurd. Ik heb er geen probleem mee als een persoon of organisatie veel panden in bezit heeft, je hebt namelijk bedrijven met heel veel filialen van hun winkel, waar ik een probleem mee heb is dat 1 persoon in theorie heel Amsterdam op zou kunnen kopen en dat voor bijna iedere prijs die hem goed dunkt weer door kan verhuren.

1 respect 01-12-2020 11:11 op
Als je dit echt wil aanpakken dan stel je een limiet in op het aantal panden dat een particulier of bedrijf mag bezitten zonder er zelf gebruik van te maken. Maargoed daar zal wel een hoop geld mee misgelopen worden ofzo.

5 respect 30-11-2020 17:04 op
Maar dat is het beeld in Nederland. Gooi een dartpijl op een wereldkaart en de kans is zeer groot dat in welk land de pijl ook terecht komt het beeld 180 graden gedraaid is, en cash gewoon nog de standaard is. Je kunt niet als enige land ter wereld cash uitbannen.

1 respect 30-11-2020 17:03 op
Eeeh okay? Thanks captain obvious, maar waarom zou dat betekenen dat we gaan kappen met cash? Want zoals ik al aangaf in het grooste gedeelte van de wereld is cash gewoon nog koning. En alleen vanwege het toerisme kun je cash onmogelijk volledig afschaffen. Alleen al vanwege dat. Even los van het hele onderwerp, als mensen de rothschilds benoemen in een argument dan ben ik in principe klaar, want de hoeveelheid leugens en onzin die onder andere over die familie verspreid word maakt al dat de volledige waarheid over hem en zijn familie verloren is gegaan in stupidity.

0 respect 30-11-2020 16:56 op
In de video word het verschil tussen wealth and income inequality uitgelegd, en hij onderbouwd ook waarom hij koos voor de woorden die hij koos. Maar zijn claims en de strekking van zijn verhaal klopt wel degelijk, er zit alleen een belangerijk nuance aan.

0 respect 30-11-2020 16:48 op
Cash gaat er niet uit. Dat is bijna uitgesloten voor de nabije toekomst. Ooit op een dag, vast wel. Maar dat gaan de meeste mensen die vandaag in leven zijn niet meer meemaken. Alleen al vanwege buitenlandse toeristen is het niet realistisch om cash af te schaffen, de rest van de wereld werkt er immers nog volop mee. Daarnaast, zolang als geld een belangrijke rol blijft spelen in mensen hun leven zal er vraag blijven bestaan naar “zeker” geld. Cash is namelijk de enige manier om geld fysiek veilig op te kunnen slaan. Als al het geld digitaal is dan is het enige dat terroristen hoeven te doen om een heel land of continent volledig te ruïneren de juiste gebouwen met de juiste servers vernietigen. Dat is vee te makkelijk, en een veel te groot risico. Cash zal minder worden in het straatbeeld, maar het word niet afgeschaft verwacht ik.

0 respect 30-11-2020 16:42 op
Kijk de video, legt precies uit wat ik bedoel.

0 respect 30-11-2020 14:10 op
Zoek op YouTube: economics explained, how the Dutch economy shows we can’t reduce wealth inequality with taxes.