NUjijStats voor Michelangelo

22,526

Respect

Respect/dag 10.28
Respect/reactie 6.35

3,548

Reacties

Reacties/dag 1.62
Meeste reacties op 1 dag 25
Gestart op 20-06-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

2 respect 30-11-2022 14:35 op
Klinkt als een trainer in nood die op zoek is naar een externe gemeenschappelijke vijand om intern de gelederen weer te sluiten. Maar er is overduidelijk wat aan de hand in de selectie. Dat zie en hoor je op het veld in de interviews met de spelers. Ik denk dat hier hetzelfde aan de hand is als in de nadagen van de Nederlandse gouden generatie. Te weinig doorgeselecteerd, volgevreten vedettes, de ECHTE honger missen die nodig is. En een coach die niet meer in staat is om dat hongergevoel in zijn spelers naar boven te brengen.

16 respect 30-11-2022 10:36 op
Gelukkig hoeven ze niet in de kou te staan. Gewoon net voor de open deur is het prima toeven. En iets serieuzer: vervelend als het jouw baan betreft. Maar vooral ook vervelend als je mag blijven. Je ziet collega's vertrekken, maar het werk blijft wel vaak. Met als resultaat dat je zonder 1 cent extra ineens het werk van je collega erbij krijgt. De citroen wordt steeds verder uitgeperst...

2 respect 30-11-2022 09:51 op
Maar dan komt de angst van de Nederlandse ondernemer om de hoek: als ik mijn deur sluit, en mijn buurman heeft de deur open, dan gaan ze allemaal naar mijn buurman. Dus ik doe ook mijn deuren open... Daarom pleit ik ook voor wetgeving. Want ondernemers zelf hebben vooral angst ipv durf. En die gaan dus echt niet vanzelf de deuren sluiten, exact om de reden die ik hierboven noem.

2 respect 30-11-2022 09:22 op
Ondernemers worden vaak gezien als hele bijzondere wezens die onze maatschappij dragen (zeker als je Radio 1 luistert of de VVD hoort praten). Maar helaas blijken veel ondernemers vooral begaan met hun eigen lot, en niet dat van de ander of van de wereld. Hoe leg je het als ondernemer uit dat je in deze tijd je deur open laat staan en stookt voor de mussen, terwijl de grond in Groningen trilt, en belastingbetalend Nederland uiteindelijk opdraait voor het prijsplafond waar ook de ondernemer zo graag gebruik van wil maken. Nee, voor mij zijn ondernemers (en zeker dit soort) niet de kurk waar de samenleving op drijft, maar de reden waarom we als SAMENleving uiteindelijk ten onder gaan.

1 respect 29-11-2022 14:18 op
Ik hoorde vanochtend op Radio 1 ook 1 van de duurzaamheidsmensen van 1 van de betreffende fondsen. Daar kwam een niet heel overtuigend verhaal uit waarom zij investeren in niet duurzame fondsen, omdat als zij het niet doen een ander het wel doet. Op een dergelijke manier gaan we natuurlijk nooit stappen zetten. En het is wat mij betreft ook gewoon een fonds dat wel mooie sier maakt met een groen imago, maar uiteindelijk niet doet waar ze voor pretenderen te staan. Dus gewoon misleiding van de consument, niet meer en niet minder.

0 respect 29-11-2022 12:54 op
Ik heb ook behoefte aan een Lamborghini en een peperduur horloge. Maar ik kan die niet betalen, dus doe ik het maar met mijn 14 jaar oude Skoda en mijn kermishorloge. En dat gaat ook prima.

0 respect 29-11-2022 12:27 op
Als we prijzen reeel maken en alle aspecten mee nemen die de prijs zouden moeten bepalen, dan kan inderdaad het gevolg zijn dat bijvoorbeeld een vliegvakantie naar Bali niet meer voor iedereen betaalbaar is. Net zoals niet iedereen een Lamborghini kan betalen, of geld genoeg heeft om dure sierraden te kopen. Voor mij is vliegen geen grondrecht, maar een luxe product net als die sportauto of de juwelen.

2 respect 29-11-2022 12:09 op
Het mag duidelijk zijn dat het klaar is met Infantino als baas van de FIFA. Tenminste, iedere zichzelf respecterende westerse voetbalbond die zich in de aanloop geuit heeft over de moderne slavernij, zou niet door moeten willen onder de FIFA als Infantino zichzelf opvolgt. En hoe het nu gebeurt: het toernooi is bezig, de geest is weer een stukje in de fles vwb alle ophef, dus nu kun je gerust dit soort cijfers naar buiten brengen. Want nu gaan bonden daar toch niet op aanslaan, en de TV kijker heeft de weg naar het WK ook gewoon gevonden.

0 respect 29-11-2022 12:06 op
zijn er te weinig beveiligers? Of zijn er te veel vliegtuigen en passagiers? Het is een beetje zoals er nu gekeken wordt naar de arbeidsmarkt. Er is krapte op de arbeidsmarkt, te weinig personeel. Maar is de vraag naar bepaalde diensten of producten dan gewoon niet te groot? En dus de prijs van deze producten en diensten dus gewoon niet te laag, omdat de loonkosten die nodig zijn voor deze dienst te laag gehouden worden? Gewoon een dikke CO2 tax op de prijs van de tickets, zodat er ineens minder behoefte ontstaat aan vliegreizen. Dan is het personeelstekort ineens opgelost, het is goed voor de natuur en de toekomst. Het is enkel niet goed voor de aandeelhouders van Easyjet....

2 respect 29-11-2022 11:53 op
Toch wel knap hoe iemand een thema als vervuiling door TATA weet te koppelen aan het migratievraagstuk. Dit soort gedrag had niet misstaan in de jaren 30 van vorige eeuw, bij onze oosterburen.

0 respect 29-11-2022 11:29 op
TATA heeft al jarenlang de kans gehad om zich te ontwikkelen in die richting. Maar daar staat het korte termijn belang van de aandeelhouders boven een veilig en gezond bedrijf voor de eigen medewerkers en de omgeving. Het mag inmiddels vriend en vijand duidelijk zijn dat er al jaren op grote schaal buiten de milieu / emissienormen om gewerkt wordt, maar dat de recente kabinetten niet hard wilden ingrijpen bij grote ondernemingen. Ik snap het algemeen belang van de sector, maar uiteindelijk gaan ondernemers zelf niet zorgen voor verduurzaming. Dan kun je op een gegeven moment beter gewoon de ketting aan de poort hangen als overheid zijnde.

4 respect 29-11-2022 09:26 op
Het mag duidelijk zijn dat deze minister niet weet waar haar prioriteiten liggen, en aan wie zij verantwoording schuldig is. Er ligt een belangrijk vraagstuk (het overeind houden van diverse sportclubs met overheidssteun) op tafel, en mevrouw besluit dat het nemen van het vliegtuig naar Qatar belangrijker is. Een reis waar een meerderheid van de volksvertegenwoordiging tegen was. Maar blijkbaar kan Helder beter bepalen wat belangrijk is voor "het volk" dan dat "het volk" dit kan. Dus eigenlijk is het de beruchte opgestoken vinger die de afgelopen kabinetten al jarenlang geven als het gaat om dit soort zaken. Het volk is er voor hen, ze zijn er niet om het belang van het volk (gerepresenteerd door de tweede kamer) te dienen. Van mij hoeft ze ook niet meer terug te keren in haar functie.

3 respect 28-11-2022 18:16 op
ik zie heel veel plusjes bij berichten waar cultuur of geloof de oorzaak is van de rellen. Maar dat is toch vreemd; ga naar de landen zelf, en ze weten hoe je voetbal moet vieren? Ligt het dan enkel aan de mensen die hier naar toe gekomen zijn, of ligt het ook aan hoe wij ze hier hebben ontvangen? Ik denk dat de frustratie er niet voor niets uit komt. Is het toevallig dat dit bij een voetbalwedstrijd gebeurt? Want voetbal is vaak de reden voor geweld, ongeacht afkomst of religie. En is het niet de frustratie om het gevoel te hebben niet de gelijke kans te hebben? Om altijd met disrespect benaderd te worden (minder, minder)? Om ook nog eens in een mindere wijk op te groeien, met mindere scholen, minder kans, minder perspectief? Het zijn in ieder geval redenen om een explosieve situatie te hebben, en waarbij een vonkje genoeg kan zijn. Gedrag praat ik net als de imams niet goed, maar ik kan wel begrijpen wat er achter zit. Zeker als je de doorsnee reactie leest als het gaat om de islam

0 respect 28-11-2022 16:13 op
Als je niet kunt koppen wordt verdedigen makkelijker. Door de lucht spelen gaat minder brengen, alles moet dichter bij de grond gebeuren. Je hebt dus minder nuttige ruimte in de derde dimensie, de hoogte. Minder nuttige speelruimte is makkelijker verdedigen en moeilijker aanvallen. Tenminste dat denk ik. En dan zul je moeten zoeken naar meer ruimte op een veld. Door bijvoorbeeld buitenspel af te schaffen... vandaar mijn denkrichting.

0 respect 28-11-2022 15:45 op
Benieuwd hoe het voetbal eruit zou gaan zien als koppen niet meer toegestaan is. Enkel met romp en alles lager de bal spelen, hoe zou dat gaan met lange ballen, voorzetten, verdeling van spelers op het veld, fysieke eigenschappen van spelers, etc. Hoe gevaarlijk zijn hoekschoppen dan nog, etc. Ik snap het probleem, en ik vraag me af hoe fundamenteel je het voetbal moet veranderen om het aantrekkelijk te houden. Geen buitenspel meer, dus veel meer ruimte op het veld? Achter de doelen door voetballen zoals bij ijshockey het geval is, om ook op die manier meer ruimte op het veld te krijgen? Met 7 tegen 7 gaan spelen? Benieuwd hoe anderen dit zien.

2 respect 28-11-2022 14:18 op
Ik vraag me af of Oranje zich tegen Qatar net zo kan opladen als Qatar tegen het NL elftal. Ik vrees een ongezonde vorm van onderschatting bij de spelers van Nederland, Qatar dat met heel veel energie de wedstrijd gaat aanvagen en Oranje dat uiteindelijk een tegendoelpunt gaat slikken door niet scherp zijn van spelers. Op zulke momenten mis je Promes in de selectie: die heeft vechtlust genoeg, en speelt graag met het mes tussen de tanden...

7 respect 28-11-2022 11:06 op
Er is veel discussie over zijn vermeende arrogantie. ik denk dat zijn houding (ik ben de beste) hem gebracht heeft tot waar hij staat. En hij heeft gezien zijn erelijst ook gewoon recht van spreken. Ik heb wat minder moeite met sporters die zichzelf zo op een voetstuk zetten als ze alles inderdaad ook bereikt hebben (denk aan Ronaldo, Ibrahimovic). Maar als een jonge sporter (denk Noah Lang) dit doet, dan past dat niet. Neemt niet weg dat veel supporters net wat harder juichen als zo iemand van zijn voetstuk valt. En dat is de consequentie van zijn keuze om op die manier op het voetstuk te willen staan.

1 respect 28-11-2022 11:01 op
Heb je hiervan ook een onderbouwing? Of is dat slechts onderbuik? En wat zouden de cijfers geweest zijn als China de Nederlandse aanpak had gevolgd?

4 respect 28-11-2022 10:04 op
Ik vind dat wij (ook in dit stuk) met een bepaalde morele superioriteit naar China en haar aanpak kijken. Zo praten we over de onbetrouwbare Chinese sterftecijfers (hoe kan zo'n groot land zo weinig sterfte hebben) en noemen wij onze eigen lockdownmaatregelen "intelligent". Maar draai hem eens om: hoe intelligent was onze lockdown nu echt als je kijkt naar het aantal besmettingen? Als je zegt dat je op slot gaat, maar vervolgens gewoon nog scholen en heel veel sectoren open houdt? En wat zouden de Chinese sterftecijfers geweest zijn als ze onze "intelligente" lockdown aanpak hadden gevolgd? Ik denk persoonlijk dat wij helemaal niet zo intelligent geweest zijn, en vooral economie hebben laten prevaleren boven virusbestrijding. Dat wij daarom een veel hoger sterftecijfer hebben, een zware prijs om te betalen als het een dierbare treft. Maar waarin we inmiddels wel zover zijn dat iedereen een keer het virus heeft gehad of gevaccineerd is. Maar groepsimmuniteit komt met een prijs...

10 respect 27-11-2022 19:20 op
Dit bericht leent zich perfect voor wat hele mooie humoristische reacties. Van geen gebrek aan vechtlust, tot spelen met het mes tussen de tanden.

8 respect 27-11-2022 17:07 op
Eigenlijk hadden ze daar Rob Jetten neer moeten zetten, met een regenboogshirt. En zijn partner natuurlijk. Om de boodschap van inclusie kracht bij te zetten. Maar in plaats daarvan kiezen we voor een klein speldje. Want de FIFA zou maar eens in zijn wiek geschoten zijn. Nee, dan beter onderdanig en kruiperig een "statement" maken, en laten zien dat je als KNBV volledig in de tas zit van de FIFA en het grote geld.

3 respect 27-11-2022 16:27 op
Ik vraag me af of de opdracht van de trainer was om heel langzaam en loom te voetballen, alle ballen breed te spelen, en geen energie en venijn in de pot te leggen. Voor mij was het een matte aanvoerder in een matte pot voetbal.

1 respect 27-11-2022 15:18 op
Precies dat. En dat zie je op het veld, bij de coaches, de media en het publiek op de tribune.

1 respect 27-11-2022 13:53 op
De voetbalsector schreeuwt altijd om respect, maar tegelijkertijd doen ze alles om respectoos over te komen. Op het veld, langs de lijn, en ook na afloop. Spelers, trainers en analisten doen er allemaal aan mee. Maar koploper als het gaat om disrespect is wat mij betreft de FIFA zelf. Die heeft geen boodschap aan de rest van de wereld, en enkel respect heeft voor dollars.

2 respect 26-11-2022 17:38 op
Want? Wat gaat dat brengen richting de toekomst? Profiteer jij van een goede economie, of zijn dat vooral anderen? En wat hebben jouw kinderen aan een goede economie nu, als ze over een jaartje of 50 moeten verhuizen naar hoger gelegen land, dat dan gedeeld moet worden met heel veel klimaatvluchtelingen? Maar gelukkig voor jou zijn er genoeg politieke partijen die niet verder kijken dan HIER EN NU. En die praten net als jij.