NUjijStats voor Michelangelo

6,341

Respect

Respect/dag 7.08
Respect/reactie 4.67

1,358

Reacties

Reacties/dag 1.52
Meeste reacties op 1 dag 16
Gestart op 20-06-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

1 respect 02-12-2020 18:34 op
Denk dat Messi en de club (als ze in beroep gaan) te ver van de realiteit staan. Reglement is duidelijk en gecommuniceerd. Hier staat een straf op van een gele kaart en een boete. De scheidsrechter is er om de spelregels te handhaven. Er staat geen uitzonderingsregel in de reglementen voor eren van Maradona of een andere overledene. Neemt niet weg dat ik als scheids hier zelf waarschijnlijk even de andere kant op zou kijken... even een vliegje in mijn oog.

1 respect 02-12-2020 15:55 op
Helemaal gen gemiste kans voor Europa. Maar een perfect voorbeeld van waar Europa zich niet mee moet bemoeien. Griekenland die een veto zou hebben over de keuzes van Oostenrijk? Wat te doen met Zwitsers die naar Oostenrijk willen? Dit is iets wat soevereine staten moeten regelen. Oostenrijk maakt de keuze om de skigebieden te openen. En het is wat mij betreft aan andere landen om te zien wat ze hiermee willen qua uitreizen, grenscontroles, quarantaine, verzekeringen als je toch afreist, etc. En als je beleid is "niet reizen tenzij noodzakelijk" dan gaat er uit Nederland niemand wintersporten. In Italie op het vliegveld werden vakantiegangers zonder pardon uit de rij getrokken, en konden enkel de "noodzakelijke reizigers" vertrekken. Waarom zou dat in Nederland niet kunnen? Op de snelwegen auto's met skikoffers aanhouden bij de grens, en ze terugsturen met een boete als duidelijk is dat ze gaan wintersporten.

1 respect 02-12-2020 14:50 op
Weet ik niet. En eerlijk gezegd vind ik het kwijtschelden ook geen goed besluit. Simpelweg omdat je daarmee zegt dat je flexibel omgaat met de handhaving van de regels. Als je als speler zo graag iemand wilt eren op deze manier, overleg dan met je coach en je bestuur. Vinden ze het prima dat je daarmee een gele kaart pakt en een boete, doe dan lekker je ding. En loop anders naar de dug-out en haal daar een shirtje op wat je laat zien aan de wereld...

12 respect 02-12-2020 14:29 op
Tja, gewoon de gele kaart slikken en de 600 euro betalen. Je kent de regels, en de bijbehorende consequenties. Als je daar niet tegenkunt, dan moet je niet dit soort acties doen. Waarbij ik overigens zelf als scheidsrechter even 'de andere kant op gekeken' zou hebben. Maar ja, hij is er niet om het volk te behagen maar om de spelregels te handhaven. Kritiek op hem is hoe dan ook niet terecht, ook al zou je het zelf misschien anders doen.

6 respect 02-12-2020 08:54 op
Het ene moment een goede coach... het andere moment een idiote clown. Als je ziet hoe hij tekeer ging na de smerige overtreding van Wijnaldum en de bijbehorende gele kaart; het was om je de ogen uit de kop te schamen. Hopelijk kijkt hij dat filmpje nog eens terug, om dan te oordelen of dat gedrag past bji een volwassen man van richting 50. Verder was Liverpool uiteindelijk de gelukkigste van de twee. Ploegen waren aan elkaar gewaagd, en als je het gisteren zag was Liverpool eigenlijk niet meer dan een ordinaire counterploeg. Maar daar zijn ze wel heel erg goed in...

3 respect 01-12-2020 15:44 op
Kijk nog eens even naar zijn overwinning van afgelopen weekend, het moment dat hij uit de auto stapt tot aan het moment van het interview...

23 respect 01-12-2020 15:43 op
Rutte... de premier die als het erop aankomt vaak "geen actieve herinnering meer heeft" aan een gesprek, memo etc. Het is ook de premier onder wiens leiding het "niet juist of niet volledig informeren van de kamer" tot de norm is geworden. En waar hij zelf ook vrolijk aan mee doet. En uiteindelijk is het meest stuitende dat hij daar keer op keer mee weg komt, en het niet aan hem blijft plakken. Dat zou wat kunnen zeggen over andere politici, maar ik denk dat het uiteindelijk nog veel meer zegt over de kiezers, die dit blijkbaar geen probleem vinden. En zowel het beinvloeden van Rutte als het "accepteren" ervan door de kiezers is een trieste constatering.

1 respect 30-11-2020 19:14 op
Mooi dat er een keer wordt gekozen om vertrouwen te hebben in een coach. Er zijn weinig ploegen die structureel beter zijn gaan spelen met een andere coach aan het hoofd. Zeker Low heeft bewezen dat hij zijn vak verstaat. En uiteindelijk zullen de duurbetaalde spelers ook gewoon zelf moeten gaan leveren.

28 respect 30-11-2020 19:11 op
Dankjewel lange, kale, rooie, krullebol... Het lijkt erop alsof we ons tegenwoordig beledigd MOETEN voelen als het gaat over een uiterlijk kenmerk. Of het nu huidskleur is, de grootte van je neus of de kleur haren op je hoofd. Mensen zijn verschillend en divers, maar dat maakt niemand meer of minder mens. En zo lang iets niet racistisch is bedoeld, doe dan ook gewoon je best om er geen aanstoot aan te nemen. Dan wordt de wereld een stuk gezelliger en minder gespannen. En maak er een punt van als iemand willens en wetens uit is op het beledigen en discrimineren. En mis je de context om het onderscheid te maken, wacht dan met oordelen tot je wel zicht hebt op de context. Of laat het gaan....

4 respect 30-11-2020 15:06 op
Ik doel met name op politieke wil. Als je kijkt hoe snel bepaalde steunpakketen voor elkaar komen, als je ziet hoe snel vaccins ontwikkeld kunnen worden, als je ziet hoe snel bepaalde wetgeving ontwikkeld en ingevoerd wordt in corona tijd, dan staat dat in schril contrast met het eeuwige gedraal en getreuzel mbt klimaatwetgeving en het halen van doelstellingen. Terwijl ik denk dat het klimaatvraagstuk uiteindeiljk een veel groter vraagstuk is (in kosten, slachtoffers en gevolgen) als dit corona virusje.

6 respect 30-11-2020 14:00 op
Wat is "niet haalbaar"? Als je kijkt wat er in Corona tijd ineens haalbaar is, dan kan ik niet anders dan tot de conclusie komen dat het vooral gaat om politieke wil en ambitie. Maar in veel gevallen blijkt ook dat we onszelf eerst met de rug tegen de muur moeten bevinden willen we snappen wat nodig is. En klimaat is een ver van ons bed show, tot nu toe hebben we enkel wat hete zomers, wat misoogsten, wat hevige regenbuien etc.

4 respect 30-11-2020 09:48 op
Kale, lange, krullebol, kleine, rooie... Allemaal uiterlijke kenmerken, en in veel gevallen ook kenmerken waar je niks aan kunt doen. Voor lange en kale ben ik zelf al regelmatig uitgemaakt. En in 99% van de gevallen is het niet bedoeld om specifiek te kwetsen. Vervelende met social media is echter dat je er vaak in kunt lezen wat je wilt, en de oorspronkelike intentie verdwijnt. En dat we in een tijd leven waarin altijd wel iemand meent ergens aanstoot aan te moeten nemen.

4 respect 30-11-2020 09:04 op
Heeft de scheurende vangrail misschien wel zijn leven gered? Hij kreeg nu 53G te verwerken, maar zijn "remweg" was nu ruim 2 meter doordat hij door de vangrail schoot. Stel je voor dat zijn remweg slechts de kreukelzone van zijn voorvleugel en een klein beetje meegeven was van de vangrail. Half metertje remweg. Had hij dat overleefd? En hoe? En de vangrail? Hoe ga je die construeren voor gevallen als deze, waarbij iemand op een recht stuk soort van haaks van de baan vliegt? Een puntig voorwerp van 800 kg met 220 km/uur. Normaal is de vangrail daar berekend op schuine impact lijkt me. Massief beton? En is dat beter? Uiteindelijk ben ik ervan overtuigd dat je heel veel kunt doen aan de veiligheid, en ik ben heel blij dat ze daar ook goed naar kijken. Maar we moeten ook blijven beseffen dat deze mannen in puntige autotjes met 300 km/u over een circuit razen. En dat het verdomde lastig blijft om met die snelheden alles veilig te houden.

0 respect 28-11-2020 20:25 op
Ik ben ook erg benieuwd hoe de fitheid van een voetballer zich verhoudt tot andere sporten. In Belgie hadden ze van de winter de container cup, en daar blonken voetballers niet echt uit. Zegt niet echt veel misschien, maar zelfs op loopnummers werden ze eruit gerend door wielrenners.

0 respect 28-11-2020 17:41 op
Klopp... het ene moment innemend en realistisch, het volgende moment een slap aftreksel van Mourinho. Ja, misschien heeft hij gelijk met het speelschema. Maar het zou hem sieren om zich daar niet mee bezig te houden, want daar heeft hij geen invloed op. Hij kan zich beter richten op het fit krijgen en houden van zijn selectie, en het beter laten spelen van zijn mannen. Hopelijk krijgt hij op zijn doos tegen Ajax...

2 respect 27-11-2020 16:49 op
Enkele goede punten voor de verkiezingen... gecombineerd met enkele denkbeelden en lijsttrekker die passen bij halverwege vorige eeuw. Goede punt van de partij vind ik de kritische houding naar Europa. Maar met het ontkennen van klimaatvraagstuk, hun houding jegens alles wat een andere kleur of geloof heeft... hmmm

8 respect 27-11-2020 12:50 op
Dit is niet iets wat overnacht onstaan is, dit racistische en antisemitistische gedoe. Dit speelt al veel langer, maar de bom is gewoon gebarsten afgelopen week. Maar heel veel van de figuren die nu afstand nemen van Baudet hebben mijns inziens boter op hun hoofd. Ik zag whatsapps voorbij komen van Nanninga die simpelweg racistisch zijn, en waarschijnlijk kun je zo nog even doorgaan. Degenen die nu afstand nemen zijn vooral bezig om hun eigen politieke bestaan te redden. Maar wat mij nog veel meer zorgen baart, is dat er blijkbaar veel mensen zijn die dit gedachtengoed delen. Ze vertegenwoordigen een aanzienlijk deel van de kiezers, en dat vind ik geen prettige gedachte. Mijn diepe wens is dan ook dat de kiezers in de aankomende verkiezingen massaal afstand nemen van dit soort partijen die gebaseerd zijn op racisme en vreemdelingenhaat.

2 respect 27-11-2020 10:52 op
Als je de Italiaanse cultuur en geschiedenis een beetje kent, dan snap je waarom Maradona zo speciaal is voor Napoli. Italie drijft op het noorden, en stopt voor veel Italianen "onder Rome". Vanuit het noorden wordt vaak meewarig gekeken naar het arme zuiden met de georganiseerde misdaad. Het doorbreken van de dominantie van Milaan, Turijn en Rome, al is het maar op het voetbalveld, is voor Napolitanen meer dan een overwinning of een kampioenschap. Maradona heeft dat onmogelijke mogelijk gemaakt. En dat maakt hem daar onsterfelijk. Loop een keer door die stad, en je weet wat ik bedoel (zelfs al voor zijn overlijden). En als dit voor spelers een extra motivatie biedt, dan is dat alleen maar mooi.

0 respect 27-11-2020 09:25 op
Ik ben altijd benieuwd hoe dit soort strategieen tot stand komen. Blijf je bij het maken van verdomd goede stofzuigers en hou je op die manier je reputatie hoog? Of neem je het risico om je op andere producten te storten? Ik denk dat heel veel van dit soort keuzes worden ingegeven door het dogma van "altijd moeten groeien". Het lijkt het grote doel te zijn van ons als mensheid, de rupsjes-nooitgenoeg. Ik zou het verfrissend vinden als er een bedrijf zou zijn dat ook zou accepteren dat er niet gegroeid moet worden. Maar helaas, aandeelhouders en zo...

20 respect 26-11-2020 17:03 op
Ik pak lekker mijn bakje popcorn erbij. Deze soap is toch eigenlijk ongezien in de Nedelandse politiek. Ja, er was de LPF, dat kwam aardig in de buurt. Maar die hadden nog het excuus dat hun leider werd vermoord. Hier zie je toch vooral een prachtig drama. Waarin blijkt dat "Theater Thierry" enkel Baudet zelf in de hoofdrol mag hebben volgens Baudet zelf. Maar waarbij je tegelijkertijd enkele politici in het bestuur hebt die er meer van willen maken dan een one-man-show. Ik verwacht dat de kiezers partij kiezen voor Baudet, omdat die het gezicht is van de partij. Maar de leden, die vaak toch wat meer interesse hebben in de politiek, staan wel voor een keuze. Kiezen voor de "stemmentrekker" Baudet om als partij groot te blijven, of Baudet weg stemmen om volwassen te kunnen worden als politieke partij. Maar goed voor de partij gaat het linksom of rechtsom niet zijn (niet dat ik dat persoonlijk erg vind, want standpunten zijn niet de mijne...)

1 respect 26-11-2020 13:43 op
Gelukkig zijn we allemaal perfect, behalve Maradona. Voor mij is hij een geniale gek. De beste voetballer ooit, al zijn daar de meningen over verdeeld. Wat dat betreft past hij perfect in mijn favoriete stad Napels. Iedereen die er ooit geweest is zal beamen dat het een prachtige stad is, schitterend gelegen aan de golf van Napels, prachtige gebouwen, straatjes en pleinen. Maar ook de donkere steegjes, slechte wijken en maffia. Het is de stad waar het leven het meest "geleefd en beleefd" wordt. Exact deze twee kanten had Maradona ook. En deze imperfectie maakt het zo'n boeiende voetballer. De handsbal van de eeuw en het doelpunt van de eeuw in 1 wedstrijd. De geniale acties uit zijn voetbaltijd en de idiote middelvingers een paar jaar terug op de tribune. Mooi en lelijk in 1 persoon...

5 respect 26-11-2020 09:03 op
Mooi idee maar en beetje overdreven. Denk eens aan de jeugdelftallen, waar ze gewoon met de nummers 1 t/m 11 spelen op hun shirt. Ik kan me voorstellen dat ze dit bij Napoli zelf doen. Maar wereldwijd gaat me toch net wat te ver, ook al is het voor mij de beste voetballer ooit.

2 respect 26-11-2020 08:59 op
Ik denk dat het goed is om als landen onderling afspraken te maken over wel of niet open stellen van wintersportgebieden, en op welke manier. Maar wat mij tegen de borst stuit, is dat dit dan zou moeten gebeuren door de EU. Dit zijn typisch voorbeelden van zaken waarbij enkele landen onderling gewoon goed moeten samenwerken. Wat heeft pakweg Griekenland te maken met de skipistes in Oostenrijk. Daarnaast: 1 van de grootste wintersport landen is geen lid van de EU. Dit soort besluiten vind ik typisch iets wat soevereine staten moeten blijven doen. Alsof Brussel in Nederland zou bepalen wat er gebeurt met cafes en restaurants. Daar moeten we heel ver vandaan blijven. En OT: wintersport is voor mij sneeuw, maar ook de apres ski. Zonder apres-ski is voor mij wintersport geen wintersport, dus ik blijf lekker thuis. En als de cafes wel open zijn dan blijf ik nog thuis, want het risico op verspreiding vind ik gewoon te groot op die manier.

5 respect 25-11-2020 15:44 op
Zo, dat was dus Forum voor Democratie.... op naar de volgende rechts-conservatieve roeptoeter. Zonder Baudet is FvD voor heel veel kiezers niet interessant, het gaat om de persoon Baudet. Maar met hem is echter geen fatsoenlijke partij neer te zetten, aangezien het gaat om Thierry en zijn ego. Overigens hoorde ik vanochtend de VVD alweer conservatieve zieltjes winnen in Goedemorgen Nederland. Met stoere taal over asielzoekers, proberen gebruik te maken van de implosie van Forum. Denk vooral dat dit goed gaat zijn voor Wilders, die de stabiele factor blijft als het gaat om angst voor alles wat van buiten de grens komt.

0 respect 24-11-2020 16:42 op
Lopen ze terug? Of zijn het als drukke werkende ouders misschien de klanten van commerciele teststraten, die niet goed in de huidige cijfers terecht komen? Wie het weet mag het zeggen...