NUjijStats voor MisteryX

3,030

Respect

Respect/dag 3.32
Respect/reactie 4.67

649

Reacties

Reacties/dag 0.71
Meeste reacties op 1 dag 11
Gestart op 28-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 25-11-2020 10:00 op
"... en daarmee het electoraat van de ontevredenen kwijtraken." Dit is precies waarom Baudet doet wat hij doet en zich in steeds gekkere sprongen ging wagen. Mensen worden ongevoelig voor de uitspatting van bijvoorbeeld 2 weken geleden en moet je met iets nieuws op de proppen komen om dat gevoel van onbehagen t.a.v. de maatschappij wakker te houden. De partij is nu te groot en moet door evalueren voor het bestaansrecht. Dat werkt echter niet op een platform van populisme waarbij je steeds gekker moet doen om relevant te blijven. Geert doet dit beter: Hij kan het namelijk beter managen binnen de partij want Geert 'is' de partij. De mensen bij de PVV werken voor Geert eerst en voor partij in de tweede plaats. Baudet is niet de partij al zou hij dat wel graag willen maar dat heeft dan weer meer met ego te maken dan met het besturen. Want besturen vindt hij toch 3x niets zoals we in de kamer wel hebben gezien (of eigenlijk 'niet' hebben gezien).

7 respect 25-11-2020 09:41 op
Punt 1 heeft u fout. Heeft namelijk wel te maken met stikstof en niet met linkse partijen. Punt 2 heeft u ook fout. Voor wat er afgelopen dagen gebeurd is moet tegen gehandhaafd worden. Want die mensen waren in overtreding. Dat is geen reden een maatregel wel of niet door te voeren. Heeft niets met links of rechts te maken. Voor wat betreft punt 3 heb ik wat meer informatie nodig. Wat bedoelt u met buitensporig? En op basis van welke informatie baseert u dat 'links het zo graag wilde'? Zelf ben ik ook rechts, maar laten we ons wel bij de feiten houden.

2 respect 25-11-2020 09:36 op
En hoe gaat de FvD het eerste punt fixen dan? En wat uw tweede punt betreft heeft de FvD nu weinig recht van spreken. Die partij valt bijna uit elkaar door incompetent gedrag. De VVD niet.

2 respect 24-11-2020 18:49 op
Goed, officieel heeft de zeesluis nu een dodelijk saaie naam. Maar hoe gaan we hem onofficieel noemen? Uw inzendingen kunnen hier in de comments! :-)

7 respect 24-11-2020 10:34 op
Volgens mij doelde Gazelle1955 op een uitspraak van Trump uit 2016 waarin hij claimde dat hij met een landslide had gewonnen (wegens een vergelijkbaar verkiezingsresultaat in het voordeel van Trump destijds). Maar ja, ook dat was uiteindelijk geen echte landslide. Edit: MarcelTeun was mij net te snel af! :-)

12 respect 22-11-2020 12:04 op
Maar de Aarde is rond. Verder ga ik wel mee met wat u zegt. Het baart mij ook zorgen dat er steeds meer mensen een of ander complot aanhangen dat ze ergens gezien of gelezen hebben op social media en het meteen aannemen voor waarheid. Rationaliteit gaat de prullenbak in om achter een idee aan te lopen dat die mensen toch dat beetje houvast geeft in een onzekere tijd. Vroeger had je hier de kerk voor. Maar met de ontkerkelijking lijkt het wel dat mensen dan maar andere fabeltjes aangrijpen. Fabeltjes die ook destructiever van aard zijn.

1 respect 20-11-2020 12:06 op
Daarnaast is er een demografische verschuiving gaande in het voordeel van de Democraten. Over 4 jaar verwacht ik dat Trump ook om die reden nog minder kans heeft dan afgelopen verkiezingen.

9 respect 20-11-2020 12:04 op
Of de beschouwing rammelt dermate dat het de plaatsingswaardigheid overschrijd.

0 respect 18-11-2020 19:47 op
"hoezo afspreken over het ontstaan van machtsvacuum." Dat is niet wat ik zeg. Ik heb het juist over het tegen gaan van machtsvacuüms.

3 respect 18-11-2020 19:03 op
Dan nog trek je niet in 1 ruk je troepen uit het gebied. Zoiets spreek je met je bondgenoten af om gezamenlijk iets te coördineren en machtsvacuüms tegen te gaan. Dit is gewoon kleuter Trump beleid.

4 respect 17-11-2020 22:37 op
Tjah, daar kan ik u geen ongelijk in geven. Echter heeft hij dat niet gedaan en daarover kan ik slechts speculeren: Er zijn namelijk ook veel Republikeinen tegen deze actie. Ik kan mij voorstellen dat hij die te vriend wilt houden als hij een 2e termijn had gekregen. Iets wat voor de verkiezingen natuurlijk per definitie niet vast stond op dat moment. Nu is inmiddels vrij duidelijk dat hij verloren heeft dus kan hij wat bruggen verbranden voor persoonlijke gewin.

0 respect 17-11-2020 22:27 op
Neem bijvoorbeeld het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Dit mag alleen tussen behandelaars worden uitgewisseld met uw expliciete goedkeuring. Ik verwacht niet dat er binnenkort een wetswijziging komt die dit zomaar afschaft. Sowieso moet het juridisch helemaal sluitend zijn en dan moet het nog eens de tweede en eerste kamer door waar ik ook niet verwacht dat hier veel mensen om zitten te springen. En hoe groter de dekkingsgraad van de mensen die zich wel laten vaccineren (implicatie dat het vaccin een succes is) des te meer daalt het risico op nieuwe besmettingen en escalatie van de Coronacrisis waardoor de noodzaak om hiervoor überhaupt een wetswijziging aan te wagen afneemt. Ik hoop met u mee dat medische dossiers privé blijven, maar ik neem het ook aan als een hoge waarschijnlijkheid.

4 respect 17-11-2020 22:21 op
U heeft niet begrepen wat ik zei. Leest u deze zin nog eens: "Hij had namelijk ook gecoördineerd een troepenterugtrekking kunnen laten uitvoeren. Duurt wat langer maar is de kans op escalaties door nieuwe machtsvacuüms uitgesloten." Want wat Trump doet conflicteert ook met wat u zegt: "... de eindeloze oorlog in Afghanistan & Irak langzaam proberen af te bouwen ..." Deze troepenterugtrekking is net zoals de troepenverplaatsing vanuit Syrië: Alles behalve langzaam. Was het maar langzaam, dan had ik er ook veel minder problemen mee.

6 respect 17-11-2020 22:19 op
Hij kan het nu goed gebruiken om zijn achterban boos te houden op het verloop van de verkiezingen. In de hoop dat men hem geld doneert.

26 respect 17-11-2020 21:55 op
Dit is een zet van Trump die ik aan had kunnen zien komen. Het is enerzijds een zet die hij kan verkopen aan de bühne: "Kijk! Ik kom een verkiezingsbelofte na!" En anderzijds kan hij Biden nog even treiteren door een machtsvacuüm te creëren in het midden oosten. Een nieuw door Trump gecreëerd probleem dat Biden weer mag fixen en waar het pro-Trump kamp dan op zijn beurt weer kritiek kan uitten op de dan zittende regering. Hij had namelijk ook gecoördineerd een troepenterugtrekking kunnen laten uitvoeren. Duurt wat langer maar is de kans op escalaties door nieuwe machtsvacuüms uitgesloten. Trump gedraagt zich als een kleuter. Alleen brengt hij met dit gedrag wel de burgerbevolking en de troepen die over blijven in gevaar met deze vermoeiende acties. Ben blij als het 20 januari is geweest. Kunnen we hopelijk weer terug naar normaal.

14 respect 17-11-2020 21:47 op
We hebben dit eerder gezien bij de troepen terugtrekking uit Syrië. Erdogan kon haast niet wachten op het nieuws dat Trump troepen daar weghaalde zodat Turkse troepen hun intrede konden doen om de door de VS 'bevriende' Koerden het leven zuur te maken. Dit is dus niet zozeer iets positiefs ombuigen naar iets negatiefs. Dit heet "Leren van de geschiedenis." Maar als wat dat betreft de afgelopen jaren enige indicatie zijn, dan gaan we gewoon opnieuw dezelfde fouten maken.

2 respect 17-11-2020 21:40 op
Een vergelijkbare discussie deed vorig jaar ook de ronde over vaccinaties op kinderdagverblijven omtrent de mazelen [1]. Momenteel is het een grijs gebied als het gaat om jurisprudentie voor het toestaan of weigeren van mensen op basis van een vaccinatie. Echter heb ik wel een verwachting en dat is dat men zal grijpen naar het gelijkheidsbeginsel cq. discriminatie wetgeving en het feit dat medische gegevens een bepaalde informatiegevoeligheid genieten. [1] https://www.trouw.nl/nieuws/we...

0 respect 17-11-2020 21:32 op
Even voor de duidelijkheid: Vaccinatie wordt niet verplicht. Noch is het openbaar wie wel en wie niet gevaccineerd is (immers is elk medisch dossier privé). Dus ik verwacht dat in de transitieperiode waar de Jonge het over had, de maatregelen gelden als (bindend) advies voor alle mensen die niet gevaccineerd zijn en dat deze adviezen voor mensen die zichzelf wel hebben laten vaccineren dan niet of verminderd van toepassing zijn. Uiteraard wordt dit qua handhaving een nachtmerrie maar dit is wel de enige constructie die ik kan bedenken die binnen de grenzen van de grondwet mogelijk zijn. Maar op deze manier zou het ook wel schappelijk genoeg moeten zijn: Niemand wordt iets verplicht, en wie 'niet mee doet', om het zo maar even te zeggen, gelden de maatregelen als adviezen. Zowel het nemen van een vaccin als niet nemen kennen in beide gevallen redenen & risico's. Bijwerkingen versus besmetting bijvoorbeeld. Dit gaan we allemaal proefondervindelijk meemaken tijdens de transitieperiode.

8 respect 17-11-2020 18:29 op
Wat ik dan wel positief vind is dat terwijl Trump zichzelf in het Witte huis verschanst en druk full-caps Twittert, Joe Biden intussen met diverse gouverneurs om tafel zit en de Corona-Taskforce optuigt. Simpelweg om de Coronacrisis te beteugelen. Hij gedraagt zich nog, voordat hij ingezworen is, al meer als een president ter bescherming van het volk dan Trump heeft gedaan in de afgelopen 4 jaar.

0 respect 17-11-2020 18:03 op
Ik wil er vooral niet mee zeggen dat we Bijbelse leefregels moeten gaan overnemen. Meer dat mensen die het wel als leidende gids gebruiken, selectief lezen. Natuurlijk, zoals Alex_De_kok ook aangeeft: Het gaat niet voor alle Christenen op maar toch frappant dat homoseksualiteit, dat haaks op het 'naasten lief hebben' gebod staat, door de bank genomen wél wordt nageleefd maar andere regels (zo ook die nergens haaks op staan) weer niet. Als het niet inconsistent is dan is het in ieder geval niet meer van deze tijd. Prima als iemand praktiserend is, maar hou het alstublieft achter uw eigen voordeur of binnen de stichting (zonder speciale behandelingen). Het heeft naar mijn idee geen plaats op een school noch overheid o.i.d.

5 respect 17-11-2020 17:40 op
Er staat ook in dat men geen garnalen mag nuttigen, dat is net zo 'verboden', maar daar hoor je dan weer niemand over. Selectief lezen noem ik het ook wel.

12 respect 13-11-2020 10:57 op
Als u spreekt van gerechtigheid dan bent u denk ik ook bekend met de kreet: "Onschuldig tot het tegendeel bewezen is." Of gaat dat alleen op voor Trump? Lever bewijs, of zoals ze in de VS zo mooi kunnen zeggen: "Put up or shut up!"

4 respect 12-11-2020 17:33 op
Heeft u geen microchip voor nodig hoor. Kan ook via uw mobiele telefoon. Enfin, dat microchip geneuzel is natuurlijk gewoon flauwekul.

7 respect 12-11-2020 16:22 op
"Het probleem ligt hem bij onze waarden en normen." Ik denk dat u het hier andersom bedoelt: "Het probleem ligt hem bij de waarden en normen die lijnrecht tegenover die van ons staat."

0 respect 12-11-2020 15:56 op
U impliceert dat de PVV wel dingen voor elkaar zal krijgen. PVV heeft eens mee mogen regeren maar bij de eerste tekenen van problemen renden ze hard weg. Gaf mij te kennen dat ze een grote mond, maar weinig inhoud hebben.