NUjijStats voor MisteryX

5,576

Respect

Respect/dag 4.97
Respect/reactie 4.91

1,135

Reacties

Reacties/dag 1.01
Meeste reacties op 1 dag 15
Gestart op 28-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 24-06-2021 10:42 op
"Er was namelijk vroeger partneralimentatie, dat was niet voor niets." Dat bestaat nog steeds en is van toepassing als een koppel gaat scheiden. En scheidingen is nog weer een heel eigen discussie. "Als de ene partner niet thuis zou blijven ..." Deze zin kan ik moeilijk volgen. Even bezien door de lens dat je als koppel een balans tussen werk en privé wilt hebben met adequaat inkomen: Als een partner thuisblijft, dan kan de ander dan toch juist meer werken? Wellicht kunt u nog een keer toelichten wat u hier bedoelt. "Daar valt tegenwoordig niet meer over te praten ..." Deze hele alinea met opvolgende conclusie is een grote generalisatie. Daar kunnen we niets mee.

4 respect 24-06-2021 10:35 op
Dat is een flinke generalisatie. Er zijn ook een hoop mannen die dit wel weten en doen. Waar het denk ik eerder mee te maken heeft is dat er nog steeds sprake is van glazenplafonds waarbij vrouwen in dezelfde functie als mannen minder verdienen. Waar je situaties krijgt dat waar mannen inboeten op salaris, dit veelal niet gecompenseerd kan worden door vrouwen. Dat is naar mijn idee waar de situatie scheefgetrokken wordt.

3 respect 24-06-2021 10:26 op
Tjah, kinderen vragen nou eenmaal meer tijd dat van het werkdeel af gaat. En zo zijn er ook vrouwen die niet zo'n probleem hebben met de traditionele rolverdeling terwijl anderen dat weer wel hebben. Het verschilt van persoon tot situatie. Hoe dan ook zou het in alle gevallen een vrije keuze moeten zijn die tussen partners bespreekbaar zou moeten zijn. Dit om binnen de relatie tot de beste afwisseling in werk/privé te komen. Dat degene die minder werkt, dan ook minder salaris ontvangt is daarbij dan een beetje een opendeur van het CPB als u het mij vraagt.

3 respect 23-06-2021 14:44 op
"Bovendien weet je dan zeker dat je wordt afgeluisterd, nl. door de NSA." Of je nu door de hond of kat gebeten wordt hè...

3 respect 22-06-2021 11:10 op
China is een grote boosdoener inderdaad. Maar Australië treft ook blaam. De overheid gaf een vette overheidscheque aan de Great Barrier Reef Foundation. Dit was alles behalve transparant en is een club dat bestaat uit slechts 6 personen. Moet u eens voor de grap lezen wat dit voor personen zijn: https://www.smh.com.au/environ...

0 respect 22-06-2021 11:01 op
"Juist de Australiërs zelf doen er heel erg veel aan om het rif te beschermen." Niet als je dieper gaat kijken. Het committee dat gaat over de bescherming van het rif (Great Barrier Reef Foundation) zit vol met de verkeerde figuren: https://www.smh.com.au/environ... De overheid is overigens ook niet zo transparant als het gaat om het uitdelen van geld aan deze club: https://www.smh.com.au/environ...

3 respect 22-06-2021 10:51 op
Zo makkelijk is het natuurlijk niet altijd. Als je bijvoorbeeld verdragen ondertekent heb je je er ook aan te houden.

5 respect 22-06-2021 10:45 op
Kunt u dit nader uitleggen want ik begrijp niet zo goed waarom dit een politiek besluit is. Zo goed wordt het namelijk niet beheerd door de overheid van Australië.

9 respect 21-06-2021 13:11 op
Nu is mijn model van Lego achterhaald. Misschien brengen ze daarvoor ook wel een upgrade kit uit. :-)

9 respect 21-06-2021 13:06 op
Ach het was een motie ingediend door de populisten. Die hebben doorgaans geen principes. Het gevaar is nu helaas wel dat er een kans bestaat dat ze ook nog groter gaan worden bij de volgende verkiezingen.

2 respect 21-06-2021 13:02 op
Dan weet je als iPhone gebruiker waar je niet mee moet verbinden.

6 respect 21-06-2021 13:01 op
Als je in Nederland amper tot geen bereik hebt zonder WiFi te bellen, in welke uithoek woon je en welke provider heb je dan? Volgens mij is anno nu bij elke provider het hele land wel zo'n beetje gedekt.

6 respect 18-06-2021 12:44 op
Misschien doet u er goed aan u te verdiepen in de 'wetenschappelijke methode'. Als u dan nog zo sceptisch bent over hoe de wetenschap te werk gaat, misschien zou u dan ook maar eens vragen moeten stellen aan uw gebruik van uw computer, telefoon en auto.

3 respect 18-06-2021 12:21 op
Misschien moet u nog eens kijken naar het gebruikte geweld wat is toegepast op George Floyd en waarom dat geweld heeft plaatsgevonden. Als u dat heeft gedaan, gaat u dan nog eens na of dit soort geweld niet crimineler was dan de activiteiten van Floyd. Uw 2e zin slaat nergens op en toont enkel aan dat u de situatie totaal niet inschat en geen historisch besef heeft.

2 respect 17-06-2021 10:42 op
@immetjes " Ik begrijp niet zo goed waarom mensen wel iets hebben tegen een mRNA vaccin en vervolgens geen probleem hebben met een vector-vaccin." Dat is omdat veel mensen vaak geen idee hebben waar ze over praten. Iets met klokken en klepels zal ik maar zeggen. Reden des te meer om de wetenschap over te laten aan de mensen die er werkelijk voor gestudeerd hebben.

6 respect 11-06-2021 14:58 op
Goed dat Nu dit doet. Het viel mij niet eens op. Echter is iets pas 'normaal' als dit soort artikelen niet meer nodig zijn en de situatie gewoon is ingeburgerd. Dat kost tijd en zolang we alles wat buiten de ouderwetse 'norm' valt benadrukken (positief of negatief), des te langer het duurt.

53 respect 11-06-2021 10:57 op
Dingen van je afschrijven werkt soms ook therapeutisch. Zeker als je er 76 kantjes voor nodig hebt dan weet je dat het diep zit.

4 respect 09-06-2021 12:37 op
Voortschrijdend inzicht noemt men dat. Volgens mij heb ik dat al eens eerder aan u uitgelegd. Denk dat u goed gelovig bent aangezien de wappies u in de luren hebben laten leggen.

10 respect 09-06-2021 08:02 op
Maar onze kieswet is wel duidelijk en wordt niet aan gemorreld. (VS) Iedere overheidsfunctionaris doet hier zijn best om u en ik te laten stemmen. Er is ook geen partij momenteel die pleit om mensen die niet 'patriottistisch genoeg zijn' op te pakken. (HK) Dit zijn beide zomaar enkele voorbeelden van nog wel een aantal extra bruggen te ver dan een paar partijen die in Nederland niet met elkaar willen samenwerken (waarvan ik denk dat een hoop hier ook meer voor de bühne geroepen wordt dan werkelijk het geval zal blijken te zijn).

19 respect 09-06-2021 07:42 op
We zien het in de VS als in HK. Als je de democratie maar hard genoeg in de grond duwt, dan zal er niemand zijn om je in de weg te staan. In de VS is dit duidelijk met de voter-suppression regels die de GOP aan het door drammen is in de eigen staten. De wetenschappers hebben gelijk. De democratie staat onder druk. En niet alleen in de VS maar ook in de rest van de vrije wereld. Het populisme viert hoogtij en het is een enge ontwikkeling.

5 respect 08-06-2021 21:15 op
Normaal of niet, Breda_Jansen heeft gelijk, dit plan je niet. Misschien wilde ze een 3e kind na het hebben van de tweeling (dat is ook hier in Nederland vrij 'normaal' als we die term dan toch gebruiken). Maar prompt krijg je er niet 1 maar 10 bij. Tjah, dan kan je alleen hopen dat ze allemaal goed ter wereld komen met de nodige ondersteuning.

0 respect 08-06-2021 11:26 op
Ik begrijp uw sentiment echter is dat gevaarlijk en leid dat tot meer problemen dan het oplost. Nee gewoon de eerst volgende halte, en wie het heel bont heeft gemaakt kan er dan bij die halte ook een justitiële entourage bij verwachten.

1 respect 08-06-2021 11:24 op
De controles beginnen en houden op op de stations. Misschien het artikel beter lezen want in de trein wordt nauwelijks meer gecontroleerd omdat mensen wangedrag vertonen. Dat gaat niet weg door deze rand-figuren maar te gaan aaien en nog meer controles weg te nemen. Dan geef je toe aan het wangedrag. "En de argumenten van keuze mogelijkheden zijn gewoon flinterdun…" Dit zegt u nu maar de onderbouwing blijft in gebreke.

7 respect 08-06-2021 11:19 op
"Ik word een beetje moe van de vroeger was alles beter …" Niemand beweert dit. Maar ik begrijp dat het een opzetje is naar deze quote: "En de reden waarom de conducteurs met minder agressie te maken kregen is omdat deze niet ingezet werden als een soort zero tolerance politie agenten" Dit is natuurlijk niet zo. Als dit namelijk het geval was, dan was er geen aanleiding voor bovenstaand artikel. Het punt is dat mensen die vinden dat ze alles maar mogen. In 'discussie' met een conducteur moeten gaan betreft Corona maatregelen zodra een conducteur hier iemand op aanspreekt. Je doet wat de conducteur zegt en dan is de kous af. Maar nee, mensen vinden zichzelf daar net even te popie-jopie voor en escaleren hun onvrede van de huisregels richting de dienstdoende conducteur. Dat staat echter niet in diens taakomschrijving zorgt nu voor de problemen door overlast. Elke conducteur zou begeleid moeten worden door een BOA. Dan is het snel afgelopen met ieder die zich niet wilt gedragen.

2 respect 08-06-2021 11:03 op
Ten eerste neemt dat niets weg uit mijn comment. Omdat u de NS stom vindt, betekent het niet dat u diens huisregels maar mag overtreden (en mag toch hopen dat u uw ongenoegen niet botviert op het personeel die gewoon een boterham proberen te verdienen). En ten tweede is overigens niemand verplicht met de trein te reizen. Pak eens een ander vervoersmiddel. Huur een auto. Regel een Uber. Vraag een familielid/vriend of collega. Weet ik veel wat nog meer. Ik kan mij geen gebied in Nederland indenken waarbij mensen gedwongen worden met de trein te moeten reizen. Kijk dus ook even naar wat u kan veranderen voordat u uw gal spuwt over een ander.