NUjijStats voor MyCupsOfCoffee

3,409

Respect

Respect/dag 25.44
Respect/reactie 4.34

786

Reacties

Reacties/dag 5.87
Meeste reacties op 1 dag 33
Gestart op 15-10-2020

Respect over tijd

Laatste 25 comments

6 respect 22-02-2021 07:22 op
Initieel stond er in het artikel dat er mogelijk een voorwerp in de motor terecht is gekomen. Wat ook een vogel kan zijn. In dat geval kun je inspecteren wat je wil, maar is het een invloed van buitenaf geweest en heeft dat dus geen zin. Het is nu, met name belangrijk dat de oorzaak wordt vastgesteld van de schade aan deze motor. En omdat het bijna nooit gebeurd, lijkt mij een inspectie van de overige vliegtuigen meer een zaak van zoals het normaal gesproken sowieso moet in plaats van dat het juist nu moet.

8 respect 21-02-2021 12:07 op
Nu staat er dat Astra zenica ook geschikt is voor de andere varianten. Maar in Zuid-Afrika waren ze er mee gestopt omdat het niet zou werken. Er werden net zoveel ziek ik de gevaccineerde groep als de niet gevaccineerde groep. Dus hoe kan dat nu wel zo gesteld worden dan? Overigens hoop ik toch dat ik geprikt mag worden met het product van Pfizer of moderns.

7 respect 21-02-2021 11:58 op
Als motivatie van de gevraagde loonsverhoging wordt door de bonden gezegd dat de politie het zwaar heeft en in de frontlinie staat. Op zich vind ik dit ‘gewoon’ bij het werk horen. Wat kwel belangrijk vind, is dat in ieder geval de inflatie gecorrigeerd wordt. Maar die red je niet met zelfs die door de bonden gestelde 2,5% verhoging van de bonden. Wat mij betreft werd er gewoon ingezet op 5% en anders maar niet. Maar de bonden gaven de politiemedewerksters alleen de keuze tussen 1,3% accepteren of inzetten op 2,5%. De medewerkers hadden dus niet meer keus dan dat en konden niet aangeven wat ze zelf eigenlijk wilden. En met die eenmalige uitkeringen schiet ook niemand wat op. Structureel is wat alles structureel beter maakt. Maar we zijn inmiddels gewend dat de pijlers van de maatschappij uitgekleed zijn en dat er liever miljarden aan Zuid-Europese landen wordt weggegeven, dan dat Nederland investeert in het zijn eigen broek op kunnen houden.

3 respect 20-02-2021 15:46 op
“ Het Verbond van Verzekeraars meldde eerder al dat voor zeker 1 miljoen euro schade is aangericht.” In het artikel wordt een voorbeeld gegeven dat er sommigen maandenlange gevangenisstraffen hebben gekregen. Maar hoe zit het met de toewijzingen van vorderingen die gedaan zijn voor wat betreft de schade?

2 respect 19-02-2021 07:26 op
Een rechter die aangeklaagd? Is dit in Libanon anders dan in Nederland? Wij hebben daar het openbaar ministerie voor en de rechter spreekt recht. In Libanon is dat een persoon?

0 respect 19-02-2021 07:23 op
Kan deze man gedwongen worden opgenomen als deze niet vervolgd wordt? Kunt u mij dat uitleggen, want daar ben ik niet zo mee bekend.

1 respect 19-02-2021 07:19 op
Wat u van mij verwacht te moeten weten is niet juist en het lijkt er op dat u deze toon prettig vindt om aan te slaan naar mij toe. Het is tbv de bewijslast goed, om deze niet af te laten hangen van de verdachte en dat er genoeg bewijs is opgebouwd om hem heen. Alleen op een (bekennende) verklaring van een verdachte, kan deze niet worden veroordeeld.

15 respect 19-02-2021 07:14 op
De vaccins zijn alleen op papier een overschot, waarvan nu al bekend is dat niet alle vaccins naar wens werken. Tevens worden er minder vaccins geleverd dan besteld en is zelfs die levering nog niet geleverd en zitten we op vaccins te wachten om verder te kunnen met vaccineren. Ik vind het dan ook onbegrijpelijk om dan in dit stadium al te gaan beslissen over afstaan van vaccins aan arme landen. Wat helemaal gek is, is dat het gedoneerd lijkt te worden. Niet kunnen bestellen van vaccins vanwege schaarste, is wat anders dan niet betalen voor vaccins. Indien er vaccins over zijn, kunnen die vaccins eventueel verkocht worden, maar weggeven begrijp ik niet. Het is immers ons gemeenschapsgeld waar we over spreken. Overigens lijkt het me niet onverstandig om een voorraad aan te houden, mocht blijken dat hervaccinaties nodig blijken te zijn.

11 respect 18-02-2021 15:59 op
Het is onbegrijpelijk dat deze man niet verder vervolgd wordt. De vervolging zou qua bewijs dan alleen niet kunnen afhangen van de verklaringen van de verdachte. Verdachtes kunnen ook vervolgd worden zonder dat ze erbij zijn, dus waarom niet in deze zaak. Deze man was bij zijn volle bewustzijn toen hij de misdaden beging en moet daar gewoon voor vervolgd worden. Ik begrijp echt niet waarom het openbaar ministerie deze houding heeft. Want ik ben nergens tegen gekomen dat iemand bij zijn volle bewustzijn moet zijn om vervolgd te kunnen worden. Inderdaad, dit is een schrijnende situatie voor de nabestaanden die volgens hen enorm benadeeld zijn door deze man.

2 respect 17-02-2021 16:59 op
Acht en een half miljard is vreselijk veel geld en hadden heel veel leraren voor gekocht kunnen worden om het onderwijs weer goed op de kaart te zetten als een van de pijlers van Nederland. Maar sommige dingen kun je niet voor dit geld kopen. De kinderen zullen niet gered worden alleen door geld. De scholen moeten gewoon per direct open.

12 respect 17-02-2021 16:51 op
Het kabinet denkt met een bedrag van 40 miljoen als zoethoudertje de kinderen even nog figuurlijk zoet te houden. Het kabinet denkt alleen in Nederland nog aan de lichamelijke zorg. Op zich is het niet zo moeilijk. Alle scholen moeten gewoon weer open. Maar nogmaals, dit kabinet luistert eigenlijk alleen maar naar de impact die op de IC‘s kunnen plaatsvinden. Verder 0,0.

4 respect 13-02-2021 20:18 op
Het wordt steeds gekker. Nu een akkoord om beiden geen getuigen te gaan verhoren? Dat klinkt niet echt als waarheidsvinding. Maar daar gaat het hier sowieso niet over natuurlijk. Men stemt als republikein straks op de wijze die ze zelf het meeste gaan opbrengen. Van onafhankelijkheid is totaal geen sprake in dit verhaal. Best achterlijk, dat dit nog steeds kan.

2 respect 12-02-2021 21:48 op
Alles wat u zegt kan van toepassing zijn. Maar dat zal onderzoek moeten uitwijzen en dat is een gedeelte van de vervolging. De rechter zal dan uiteindelijk naar feiten en omstandigheden uitspraak doen

0 respect 12-02-2021 21:47 op
Daarom heb ik het ook alleen maar over vervolgen en roep ik niet een straf die de dader zou moeten hebben.

17 respect 12-02-2021 21:05 op
Natuurlijk is dit een heel triest verhaal. Een hulpeloze jongeman die totaal niets kan doen, behalve van de kou sterven omdat hij door zijn eigen moeder is gedumpt. Dit is een gruwelijk strafbaar feit en ik verwacht dat hier terecht vervolging op volgt. Hoe wanhopig je ook bent, je kind dood laten gaan door jouw toedoen is niet iets wat je op een andere wijze behalve vervolging kunt oplossen. Verder hoop ik dat de jongeman nu de zorg en liefde krijgt die hij nodig heeft.

2 respect 10-02-2021 19:49 op
Het lijkt mij dat deze man ‘gewoon’ vervolgd kan worden. Wel moet bewezen kunnen worden of er eventueel een strafuitsluitingsgrond bestaat, indien hij tijdens zijn daden ontoerekeningsvatbaar was. Indien hij toerekeningsvatbaar was tijdens de daden waar hij voor berecht wordt, zullen, indien hij vanwege zijn huidige tekortkomingen zelf onbetrouwbaar verklaard, wel genoeg bewijzen verzameld moeten worden. Dit kunnen de verklaringen van de kinderen en de klusjesman zijn, de zaken die in huis aangetroffen zijn en de onthoudingen van educatie etc. Ik zie niet in waarom iemand die later ziek wordt, niet meer vervolgd zou kunnen worden en ik geloof dan ook niet dat dat niet zal gebeuren.

4 respect 08-02-2021 13:42 op
Door adoptie in stand te houden, houd je mensenhandel in stand. De gang van zaken in de verre landen zijn niet te controleren. Wanneer er geen vraag meer is naar adoptiekinderen, zal het aanbod ook verminderen. Geen onnodige zwangerschappen, of onnodig losgescheurde kinderen. En als initieel het plan van eventuele adoptie-ouders was om iets goeds voor de kinderen te doen, doen ze het met name goed, door geen adoptie in gang te zetten. Ik neem aan, dat het belang van de kinderen groter is, dan het belang van ouders om een kind te willen. Er zijn meer mogelijkheden om een kind te mogen opvoeden, zonder dat daar een kindermarkt mee in stand te houden.

3 respect 05-02-2021 18:20 op
“ Rutte: 'Val niet op het ijs, want de ziekenhuizen liggen al vol'” Burger: Rutte, had de afgelopen 10 jaar de zorg niet kapotbezuinigd op, want de ziekenhuizen liggen vol. O ja, en de justitie- en educatiepijler van onze samenleving liggen ook op zijn gat. Maar u verwacht van de burger om nu niets meer te overkomen, geen misdrijven meer te plegen en zelfstudie te gaan doen, omdat u alles kapotbezuinigd heeft? Van voordeel van die bezuinigingen voor de economie is ook niets meer over, dus wellicht kunt u beter bij u zelf te rade gaan ipv de burgers vragen uw problemen op te lossen.

3 respect 03-02-2021 17:43 op
Ah helder. Die cijfers zag ik niet. Ik zag alleen een gemiddelde die iedere dag hoger was de afgelopen zeven dagen. Voor mij wordt het er in ieder geval niet duidelijker op dat gegoochel met cijfers haha

6 respect 03-02-2021 17:39 op
De kinderen mondkapjes op laten doen. Dit werkt bij volwassenen al averechts en nu moeten kinderen het ook gaan dragen is het advies. Kinderen zitten gegarandeerd steeds aan hun mondkapje en als er eentje besmet is, wordt die besmettingshaard constant met handen aangeraakt en vervolgens via de handen verspreid naar alles waar ze mee bezig zijn. Hoe dan ook, bij een besmetting moet toch iedereen in de klas in quarantaine.

2 respect 03-02-2021 17:32 op
Hoe kan het gemiddelde van afgelopen week vandaag 3988 zijn, als vandaag 4060 besmettingen waren en de zeven dagen er voor alleen maar meer waren?

0 respect 03-02-2021 16:53 op
Hartelijk dank voor de duidelijke uitleg. Ik meende dat de 95% was van de testen als er na drie weken een tweede prik wordt gezet. Nu blijkt dus dat na drie weken de tweede prik ook een lager resultaat zal hebben? Is dit nu dan getest? Ik begrijp overigens niet dat er zomaar een claim gedaan kan worden van 95% als die niet onderbouwd is. Is het verder niet handig om de titer te bepalen na een bepaalde tijd, om daar de tweede prik vanaf te laten hangen. Of is het goedkoper en handiger om per definitie een tweede prik te zetten, of een derde.

3 respect 03-02-2021 08:48 op
Dus als je een prik krijgt ben je voor drie maanden 76% beschermd, terwijl als je na 6 weken een tweede prik krijgt, dit terugloopt naar 54,9%. Het lijkt me dat dat niet klopt, want dan kun je beter geen tweede prik zetten. Bij de juiste termijn tussen de eerste en tweede prik zou 82,4% gehaald worden, wat niet strookt met de uit eerder onderzoek getoonde 95% bescherming. Hoe dan ook, lijkt het zo te zijn, dat er niet afgeweken moet worden van de drie weken die tussen de twee prikken moet zitten. En juist dat, wordt volgens mij nu overal gedaan of overwogen.

13 respect 03-02-2021 08:25 op
Nu wordt de man ook poging doodslag tenlastegelegd. Het is maar goed dat er geen andere slachtoffers zijn geweest, want dan zou je het verhaal weer krijgen van, waarom blijf je achter een eenvoudige benzinedief aangaan die zo roekeloos wordt waardoor het een gevaarlijke situatie wordt? Want in zo een land leven wij. Aan de ene kant wel goed om de burger te beschermen die er niks mee te maken heeft, aan de andere kant, dacht deze man waarschijnlijk van de politie af te kunnen komen als hij zich zo zou gaan gedragen, omdat hij misschien gewend was dat politie wel stopt. En dat laatste wordt dus in de hand gewerkt als vaker om achtervolging gestopt wordt of geen andere maatregelen genomen worden zoals spijkermatten. Overigens kan er geen sprake zijn van diefstal, maar heet dit verduistering. De aanhouding’s klant moet overigens dan ook zijn verduistering en of negeren stopteken. Dat daarnaast poging doodslag tenlaste wordt gelegd is natuurlijk een feit, maar niet de grond van aanhouding.

5 respect 02-02-2021 19:46 op
Op de film is te zien dat er totaal geen land te bezeilen is met dit verwarde meisje. Je ziet ook dat dergelijke personen heel sterk kunnen zijn en dat ze in dit geval niet onder controle gebracht kan worden. In Nederland zou er waarschijnlijk een arts bijgehaald worden, die een dergelijke persoon plat spuit, om zo toch verder te kunnen. Hier wordt voor pepperspray gekozen en dat blijkt te werken. Er ontstaat nu veel ophef en er zijn mensen geschorst. Was dat vanwege het feit dat pepperspray niet toegestaan is? In Nederland staat oa in de richtlijn dat het niet gebruikt mag worden bij personen die zichtbaar onder de 12 jaar oud zijn. Of was het omdat het meisje reeds geboeid was. Duidelijk is in ieder geval aan de hand van het filmpje, waar je tegen aan kan lopen als agent en dat je weleens met je handen in het haar kan zitten.