NUjijStats voor Nederlanseburger

6,813

Respect

Respect/dag 5.24
Respect/reactie 2.74

2,491

Reacties

Reacties/dag 1.91
Meeste reacties op 1 dag 22
Gestart op 03-07-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 25-01-2022 11:46 op
Vergaande versoepelingen als je de getallen op dit moment ziet. Bets gevaarlijk. Ik hoop dat we geen mutatie kweken en dat de Dutch Covid dan iets van ALpha plus de Wereld gaat overwoekeren.. Op naar de 100.000 plus. Iedereen aan de Omnikron.

2 respect 25-01-2022 11:45 op
In dit artikel wordt door de specialist afgevraagd waarom het nu gebeurd.... Elke winter beweert Putin de gaskraan naar Oekraine dicht te draaien of beschuldigd hen van gasdiefstal. Dat is zijn wapen. Nu zet hij er ook het leger bij, omdat hij gemerkt heeft dat hij de Krim zonder tegenstoot kon innemen. Nu wil hij ook Donetsk, want daar hebben ze al een eeuw plus Russen in de bevolking geïntroduceerd en bewapend. Hij wil gewoon die ijsvrije haven voor het grote Rusland hebben... En de experts maar afvragen hoe het nu zit. Rusland is voor de gewone man op het platteland al een tijdje failliet. Elke oppositie wordt de kop ingedrukt en de staatstelevisie laat zeker niet zien hoe goed het in de rest van de Wereld gaat. Gelukkig dat wij hier een neutrale NPO hebben. Je zou maar Oekraïner of platteland Rus zijn... Arme jij. Dus nu kleine invasie of een marionet in het Oekraïense parlement.

1 respect 24-01-2022 18:27 op
Dit is echt een extreem goed lobby verhaal. Kernenergie kan ik nog enigzins begrijpen vanwege het kernafval. Maar als je kijkt naar geen CO2 uitstoot staat die natuurlijk op 1. WInd/ zon en hydro kosten allemaal CO2 uitstoot tijdens het maken en het dumpen van de windmolenbladen/ zonnepanelen en accu's is nou ook niet echt gezellig voor het millieu. Dan lokaal gewonnen gas. B.v. Groningen. Dan is de CO2 uitstoot om te winnen, transporteren en behandelen super laag. Het is allemaal lokaar en het gas komt door eigen druk naar boven en in de pijpleidingen. Bij verbranding ( het toevoegen van zuurstof) komt wat CO2 vrij, maar in zeer geringe hoeveelheid. Het is eigenlijk verreweg de schoonste energievoorziening. Als je alleen naar CO2 kijkt dan is Kernenergie iets beter. Dus natuurlijk lokaal gewonnen Gas is niet groen, maar Biomassa / Wind/ Zon en Hydro wel. Goede sterke lobbyisten, maar wel ernstig gekleurd.

0 respect 24-01-2022 18:11 op
WM: Het geld klotst tegen de plinten. Vorihge week Zaterdag mocht men voor het eerst weer de winkelstraten in> er was geen doorkomen aan. De consumenten hebben zoveel geld te besteden , dat hebben we in Nederland al heel lang niet gezien. We zitten in een Wereldwijde pandemie en de economie groeit zo hard dat we op het laagste punt van de werkeloosheid zitten. Iedereen kan zich in weelde ronddraaien. Zo erg zelfs dat we de overbodige teveel aan producten gratis weggeven. We deden dat eerst via de kerken, maar nu noemen we het voedselbank. Het is idd tijd dat er wat van al dat geld terug gaat naar de producenten, de directeuren, de ondernemers, die het lef hebben om ons zo naar de top te helpen. Laten we de uitkeringen en de minimum lonen wat bepreken, zodoende dat niet iedereen alles weggeeft aan monbiele telefoons, alibaba, en tattoos, maar dat het geld gaat naar de risicodragers.

1 respect 24-01-2022 17:50 op
WM: en wat is de samenhang van jpuw verhaal? het gaat economisch zo goed in Nederland dat iedereen maar blijft kopen en de consumenten hebben zoveel tijd en geld over dat ze met hun bootje rondvaren terwijl de boer en de fabrieksdirecteur hard aan het werk zijn?

1 respect 24-01-2022 17:47 op
Wat is dit raar allemaal. Jumbo, AH, Lidl etc, de supermarkten zijn toch gewoon allen dozenschuivers. Ze voegen niets toe, behalve bereikbaarheid. Waarom gaan zij moeilijk doen als producten duurder worden. Daar hebben we toch Radar en de consumentenbond voor. Ik vind het maar een vreemd fenomeen. Lege schappen, omdat een winkel de prijs niet wilt accepteren. Dat bepalen wij als consument toch wel. ALs ik Pringles wil dan koop ik die als de prijs me aanstaat. Ik koop ook een hoop producten bij de Lidl en Aldi niet omdat de kwaliteit en smak mij niet aanstaat. Heeft Pringles nu een ander distributie kanaal waar ik ze wel kan krijgen? dan gaan we met zijn allen de Jumbo boycotten. Raar.

5 respect 24-01-2022 16:59 op
Gisteren laten ze bij studio Jood een bal op de lijn liggen en gaan wat kletsen.. Je neemt de diameter van de bal en de bredte van de lijn. Dan zoom je zovermogelijk in op het plaatje waar Blind de bal nog net niet raakt ( je weet dat de bal dan nog wat verder over de lijn gaat) dan trek je een cirkelboog ( ter grote van de diameter van de bal) van het meest verre punt en projecteer je die op de grond. Je hoeft geen wiskundige te zijn of ander speciaal persoon, maar die bal was dik buiten de buitenkant van de lijn. Schmidt heeft hier gelijk en het gebeurd al jaren. Daarom is het in Nederland ook zo knap als een van de andere teams kampioen wordt.

4 respect 24-01-2022 12:35 op
HH: ja nadat Klaver en Marijnessen op alle manieren ze als een soort outcast , die hier gratis bestaan en van ons profiteerden hadden neergezet. Toen Rutte 3 met de oplossing kwam om het wat eerlijker voor deze zeer maatschappelijk betrokken en voor Nederland internationaal gerespecteerde en essentiële bedrijven, gingen deze twee anti alles dwars liggen en hebben zij uiteinderlijk ervoor gekozen Nederland te verlaten, omdat zij ook begrijpen dat die twee samen aan de macht gaan komen en dat het dan voor bedrijven in Nederland een hel wordt. Het zou goed zijn als links Nederland eens begrijpt wat een bedrijf doet en dat het de grootste werknemers van het land zouden moeten zijn ipv de staat, die hun lonen laat betalen door de bedrijven. Denk daar maar eens over na. Die dividendbelasting had natuurlijk direct geschrapt moeten worden. Dan waren deze twee parels nog hier en konden we nog trots zijn op onze ondernemingsgezindheid.

1 respect 24-01-2022 12:30 op
Kapitalisme is de enige oplossing. Van alle bestaande systemen is het de meest humane en ook de enige die nog steeds bestaat zonder onderdrukking van zijn bevolking, werknemers en dergelijke. Communisme: Venezuela, Cuba, USSR, China, Noord Korea onderdrukt zijn bevolking en is agressief. De enige die in het kapitalisme onderdrukt worden zijn de werkgevers. Zij worden door de overheden zonder enig pardon geplukt en van steeds veranderende regelgeving voorzien. Zoals de lonen verhogen in een CAO. De werkgever moet maar weer zorgen dat hij dat kan betalen. Steun vanwege corona: de werkgever mag het verschil erbij passen.

4 respect 24-01-2022 11:47 op
EDA: dat is niet waar. Nederland doet extreem zijn best om Nederlandse bedrijven de grens over te duwen: Unilever en Shell zijn door GL en de SP tot een soort outcast gemaakt en Nederland uitgeduwd. Meerdere zullen snel volgen. Zeker omdat we na dit kabinet niet anders dan een centrum links kabinet kunnen krijgen en het eerste wat die zullen doen is een ondernemersonvriendelijke omgeving scheppen. Want de SP ( oude communistische partij) ziet bedrijven als iets engs, iets dat tegen alles is, niet als werkgevers, instituten die winst maken voor de BV Nederland, waardoor we de zorg, onderwijs, en uitkeringen kunnen betalen ( straks zonder de gasinkomsten). Alleen KPN hebben ze tegengehouden, maar die zijn binnen kort aan de beurt.

1 respect 24-01-2022 11:36 op
A: alleen je getal van Rusland komt in de buurt van het juiste. Ik heb in November een maand met mijn snoet in een olieput gestaan en er was geen zand in de buurt. Rusland zit in OPEC +, dus je hebt theoretisch gelijk, maar ze schuiven nu al een paar jaar aan bij de besprekingen. De hogere olieprijzen komen door Corona, de politieke wil om minder geld in olie & gas winningen te investeren, waar door er minder vrije aanbod komt. De nationale Energiemaatschappijen spinnen hier bij: Saudi Aramco, Rosneft, NIoc, PDVSA, NNOC en de rest om er maar een paar te noemen. We mogen niet veel meer boren in Nederland en ontginnen ook steeds minder. Maar er is nauwelijks olie in Nederland: Schoonebeek en Berkelveld, en een klein beetje offshore bij Wassenaar. De VS wil niet dat we Nordstream2 in gebruik nemen. Dat zet andere pijleidingen en landen buiten spel. ?? ?? Wie zijn dan die olieproducenten en de duurste? Of wil je een lijstje van mij met kosten per BOEPD? gr van een Olie expert.

0 respect 24-01-2022 11:18 op
Rusland had als USSR net niet genoeg voedsel in de eind jaren 80 begin 90, waardoor de muur viel en de USSR uit elkaar viel. Het land was ecologisch en technisch failliet. De graanschuur van de USSR stond in Oekraine en verder hebben ze weinig. Noem eens een russisch product wat iedereen in de Wereld wil hebben. Ja ook maar een. Alles wat we kennen is door de staat via grondstoffen gesubsidieerd. De Rusland adepten denken dat heter goed gaat, maar niets is minder waar. EN wat doe je dan om je volk tevreden te houden Mevr. Tatcher: Ja je begint een onzinnige oorlog voor grondgebied ( waar je dan weer voedsel kan roven). Best voorspelbaar.

0 respect 24-01-2022 11:11 op
Dit artikel gaat dus over de afname zijde. Groningen gasveld is natuurlijk de buffer voor ons Nederlandse gasvoorziening. De kassen zullen wel als eerste doven als dit mocht gebeuren. Maar er is iets anders Rusland is een monoeconomie: het heeft alleen grondstoffen, daarbuiten nauwelijks industrie. Als de gas export tot stilstand komt dan komt ook de gehele economie tot stilstand. Iedereen weet dat oorlogje voeren enorm prijzig is en Putin heeft al genoeg problemen om zijn economie te latendraaien. Oorlog is tegenwoordig volledig economisch ( zie China- Biden). De russen zitten aan de grond , dus het afsluiten van het gas is voor hen het grootste probleem en ze zullen er mee dreigen, want veel meer wapens hebben ze niet. Ze kunnen natuurlijk de Donetsk innemen, maar dat kunnen ze eigenlijk niet betalen. Ze zullen het politiek, door een Russisch gezinde leider, gaan proberen. De Oekrainers zijn niet zo pro Rusland. Dus Putin heeft een lastig schaakspel. Hij heeft niet veel pioneen.

1 respect 24-01-2022 11:06 op
A: leg een suit wat je bedoelt? Hoe kunnen olieproducenten nu de gaslevering van Rusland aan Europa beinvloeden? Ik mis de link even.

1 respect 23-01-2022 18:48 op
Jojo, nee juist helemaal niet, maar volkomen met jou eens, alleen nu is er wel een kans. Als je ziet hoe matig Ajax voelbalt en ook PSV af en toe het spoor bijster is. Dan heb je continue die motivatie problemen bij Feyenoord. 12.15 uit op Kunstgras kan je zowat van te voren afschrijven. Getregd uit de Winterstop komen is ook elk seizoen een probleem. Tegen Ajax verstijven ipv erop gaan. De meeste spelers hebben psychologische begeleiding nodig. Voor de rest ben ik al heel blij, maar het professionaliseren van Voetbal kan ook gewoon bij de mooiste club beginnen. De jeugdopleiding door lichten en verharden. Talenten toekomst bieden in het eerste ( en niet zoals de broertjes kongole/ timber/ Bogarde te vroeg laten gaan). Ach het is allemaal niet zo heel complex, maar het begint met geld en dan moetje al die boetes kwijt en een stabiel aankoopbeleid hebben. Lijkt iets beter te gaan al is het afschrijven van Jahanbaks toch ook wel weer kostbaar. ( ook typisch een gevalletje psycholoog).

2 respect 23-01-2022 17:43 op
Moet je eens bedenken waar Feyenoord met een paar psychiaters op die spelers had gestaan. Punten verliezen tegen Vitesse na de winterstop, vlak voor de Winterstop onnodig punten verliezen.. En dan die slag van Anthony tijdens Fey-Ajax waar rood voor getrokken had moeten worden.. En het nieuwe stadion nog niet hebben, waardoor we niet nog een extra verdediger en een spits kunnen kopen.., Dit was het seizoen geweest om wederom kampion te worden als je ziet hoe de andere twee voetballen.. Zonde. dan maar weer de standaard 18 jaar wachten...

4 respect 22-01-2022 21:15 op
BA: waarom is het "Bij het verbranden van aardgas komt CO2 vrij. Daarmee is het dus geen schone energiebron als het doel is om geen CO2 meer uit te stoten." Dan is electriciteit ook geen schoine energiedrager. Dat kan je allen beschikbar hebben als je een van de types centrales gebruikt. En kom er nou niet mee dat Wind, Zon en hydro meer dan 5 % brengen van wat we nodig hebben. Laat dta is met heel veel hoop naar 20 % groeien, dan hebben we nog steeds een ( of vele ) andere energie bronnen nodig. Ik was in de jaren 80 enorm voor Kernenergie, maar dat heeft de overheid verwaarloosd. DUs we hebben ne alleen de keuze voor Gas. EN dat is idd de schoonste energiebron die er bestaat. Zlefs Wind, Zon etc kunnen daar niet tegen op als je de gehele keten meeneemt. Jammer genoeg een feit. Oftewel er gaat niets boven Groningen.

5 respect 22-01-2022 20:50 op
Ja daar wel, maar tegen Feyenoord werd Vitesse gesteund en kreeg onterecht geen ingreep van de VAR. Het is zo ongelijk in Nedelrand met de arbitrage en dan klagen velen over de F1 FIA . Treurig dit weer. Feenoord had vorige week gewoon gewonnen al speelden ze niet best en nu krijgt zeker PSV of AJax voordeel dat Openda niet meer speelt... Tja..

3 respect 15-11-2021 15:11 op
Oftewel Hamilton wint deze GP door een motorwissel toe te passen buiten het standaard pakket en kan op vol vermogen rijden. Dat had Honda natuurlijk ook moeten doen. De Mercs zullen een twee worden in KSA, dus Verstappen moet Qatar winnen en dan punten in ABu dhabi halen... Wordt lastig. Het gaat dus nog altijd om de wagen en zelfs het talent van Verstappen is niet genoeg. DIe hogere motorstand die Merc nu kan gebruiken lijkt op de oude kwalificatie "party time " stand. Het verschil met de oudere Honda is snel 30 PK plus. Jammer, want Verstappen is dit seizoen wel de beste coureur geweest, maar zal waarschijnlijk door techniek net het kampioenschap mislopen..

14 respect 08-11-2021 18:46 op
Zouden deze individuen in Glascow wel begrijpen wat voor consequenties hun simpele besluiten hebben? Het niet ontginnen van nieuwe olie en gasbronnen zal leiden tot een afname van productie in de vrije Wereld en de macht nog meer richting het Midden Oosten laten gaan. Door een tekort aan nieuwe / vervanging van de huidige voorraad gaat olie en gas, noodzakelijk voor ons huidige welvaartsniveau schaars worden en zullen er nog meer nieuwe projecten niet worden uitgevoerd. Dta klinkt natuurlijk heel leuk voor milliefreaks, maar het leidt wel direct tot enorme prijsstijgingen , waardoor het draagvlak van de te snelle electrificatie en energie uitval moeilijk valt te billijken. Ik en meerdere experts gingen uit van een olie prijs van USD 120 in maart 2022, maar dat zal door deze afspraken eerder richting de 150 gaan en wellicht nog verder stijgen. De derde Wereld kan dit soort bedragen niet betalen en de huidige economische groei zal verstoord raken. Energiearmoede en strijd tegen groen.

3 respect 08-11-2021 16:01 op
J: die cijfers zijn gewoon openbaar, maar niet echt interessant. Je moet nu vooral sturen op vaccineren, opdat we corona zo veel mogelijk uit de samenleving kunnen weren en niet de gevolgen gaan bestrijden.

2 respect 08-11-2021 16:00 op
JP: het is bekend dat laagopgeleide jongeren zich niet laten vaccineren en dat door personen als Baudet verteld wordt niet te doen. Welicht kan je als overheid een uitdraai maken en deze personen direct hun stemrecht ontnemen of verplicht vaccineren of wat dan ook. Zolang we als fatsoenlijke maatschappij maar vanaf komen.

4 respect 08-11-2021 15:58 op
R: prima juist die QR coronapas. Meer invoeren ook op werk etc. Opdat iedereen zich laat vaccineren. Anders komen we er gewoon niet vanaf. Kijk nu eens wat een aantal er nog besmet raken en zelfs al gevaccineerden besmetten. Snel een halt roepen.

17 respect 08-11-2021 15:57 op
Deze dippies kunnen zich toch ook allemaal alten vaccineren. Dat is toch veel handiger. Goedkoper, veiliger, minder omslachtig en beter voor de maatschappij. Krijgen ze die optie ook direct als ze zich komen laten testen? Test en spuit? Lijkt me het beste , anders een rekening van Euro 50,-.. We moeten niet blijven betalen voor mensen die onze gezondheidszorg in de problemen blijven brengen.

1 respect 08-11-2021 11:36 op
Zeer goede GP van Hamilton. Laten we ervan uitgaan dat het kampioenschap gaat tussen die twee. Verstappen wint de sprint en de race in Brazilie. Ham dus tweede: 8 extra punten: 27 voor. Dat betekent dat hij in Qatar en KSA dan een keer 1-2 en een keer 2-1 moet zijn en het afgelopen is ( als die snelste raceronde punten dan goed vallen, Verstappen mag er nog een verliezen). MAX heeft wel hele vette papieren om het eerste Nederlandse kampioenschap binnen te halen. Mijn facebook post van meer dan tien jaar geleden als karter: Dit wordt de eerste Nederlandse Wereldkampioen wordt werkelijkheid en zeer waarschijnlijk in KSA... 5 December: het mooiste St Klaas kado ooit!