NUjijStats voor Nietsiswathetlijkt

26,964

Respect

Respect/dag 13.07
Respect/reactie 7.06

3,818

Reacties

Reacties/dag 1.85
Meeste reacties op 1 dag 14
Gestart op 25-10-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

2 respect 28-11-2022 22:05 op
Ik ben sterk voorstander van dat er een kledinglijn komt die volgebouwd is met airbags. Zodra je komt te vallen nemen sensoren waar dat je lichaam zich in een bepaalde hoek bevindt en activeren daarop in enkele milliseconde de airbags waardoor een zachte val verzekerd is. Voor zowel buiten als binnen huis. We dienen er wat voorover te hebben om het gegeven dat een normaal leven ook risico's met zich mee brengt zoveel mogelijk te minimaliseren.

7 respect 27-11-2022 20:38 op
Dit corona beleid is gewoon niet vol te houden en begint steeds meer zijn tol te eisen. Niet alleen van de lokale bevolking in China maar ook wereldwijd. Als die economie maar blijft haperen dan gaan wij dat zeker nog meer voelen en dit in combinatie met een aanhoudende inflatie kon wel is voor heel veel onrust gaan zorgen op de financiële markten.

7 respect 27-11-2022 17:52 op
Ach de EU is voor Nederland al tientallen jaren geen goed nieuwsshow dus wat dat betreft hebben we wel wat gemeen met het VK. Laten we hopen dat ze er weer snel bovenop komen want daar hebben wij alleen maar profijt van.

89 respect 25-11-2022 22:34 op
De natuur kan wel wachten, dat doet ze al miljarden jaren. Wat niet kan wachten zijn de plannen van onze overheid om meer dan 20 miljoen inwoners te huisvesten ten koste van diezelfde natuur.

4 respect 25-11-2022 20:58 op
De grote verbouwing van Nederland is begonnen en duurt tot circa 2050. Een verbouwing die noodzakelijk is om meer dan 20 miljoen inwoners te huisvesten. Daarboven op komt nog is de energie en klimaat transitie die een enorme stempel zal gaan drukken op ons doen en laten. Dit alles zal offers gaan vragen van mens en natuur. Alles voor een grotere economie en dus meer productiviteit. Het opwekken van de benodigde energie zal steeds meer ruimte in beslag gaan nemen. Het bouwen van meer dan 2 miljoen woningen en alles wat daarbij hoort zal ons landschap doen veranderen. Het platteland zal steeds verder in de verdrukking komen ten behoeve van de ambities die onze overheid heeft. Tevens zal de natuur en biodiversiteit drastisch gaan veranderen door menselijk ingrijpen en natuurlijke ontwikkelingen, Mocht u vinden dat het nu wel druk genoeg is in Nederland dan hou er maar vast rekening mee. Het wordt nog vele malen drukker.

3 respect 24-11-2022 14:42 op
Dit was toch te verwachten. Met het vooruitzicht dat onze overheid dit gaat bekostigen en iedereen een bijdrage gaat leveren om de kinderen van ouders op kunnen vangen zullen de tarieven door het plafon gaan. Lekker graaien uit de ruif van de overheid die wel weer gevuld gaat worden. Hou er maar rekening mee dat de komende 2 jaar de tarieven met 30 tot 40% gaan stijgen.

4 respect 23-11-2022 10:50 op
Maak u niet ongerust. Onze overheid, banken en beleggers hebben onze woningmarkt zodanig vorm gegeven dat ook de komende 15 jaar weinig zal veranderen. Er staat zoveel geld op het spel dat ze geen andere keus hebben dan ervoor te zorgen dat deze schaarste nog jaren gaat aanhouden als het gaat om een normale woning. Wat straks wel een vlucht gaat nemen zijn tiny huisjes met heel weinig ruimte maar wel duurzaam. Zeg maar het nieuwe wonen voor de komende decennia. Daar mag je dan wel 200 tot 250K voor neer tellen. Investeerders vanuit de hele wereld kijken dan ook reikhalzend uit naar wanneer ze hiermee aan de slag kunnen.

20 respect 22-11-2022 21:04 op
Uitgangspunt dient te zijn dat je de juiste mensen op de juiste plek hebt voor het beste resultaat. Maakt niet uit of het een man of een vrouw is zolang de doelstellingen maar gewaarborgd blijven. Laat dit aan de markt over en niet aan mensen die geobsedeerd zijn door quota's en middels dwang bepaalde dingen willen forceren. Je zult maar werknemer zijn van een multinational die er vrij slecht voor staat en je baan verliest maar wel voldeed aan de eisen van de Europese Commissie alleen bleek dat niet de juiste mensen op de juiste plek zaten. Wat mij betreft bestaat een bestuur geheel uit vrouwen of mannen zolang het maar functioneert maar hou is op om de top van het bedrijfsleven quota's op te leggen, Valt me wel op dat het in deze altijd gaat om functies waar macht en geld een grote rol spelen. Ik hoor ze nooit over de verdeling als het gaat om bouwvakkers, docenten, techneuten en ga zo maar door.

19 respect 22-11-2022 20:32 op
Waar ik mij steeds meer aan begin te ergeren dat omwille van de incompetentie en nalatigheid van onze beleidmakers steeds meer van mijn inkomsten zie verdwijnen naar dossiers om het beleid van de afgelopen 10 jaar te repareren. Onvoorstelbaar hoeveel miljarden onze overheid de afgelopen jaren en komende jaren spendeert om velen van ons te compenseren die de dupe zijn geworden van het gevoerde beleid. Ik zie de bui al hangen. Mocht ik in de toekomst door dat zelfde beleid de dupe worden dan blijf ik vermoedelijk met lege handen achter en velen met mij.

2 respect 21-11-2022 21:20 op
Als ik sport kijk dan kijk ik omwille van de prestaties die geleverd worden en de gezonde spanning die dat bij mij teweeg kan brengen. Als ik behoefte heb om mij te verdiepen in maatschappelijke issue's dan sla ik er de krant op na of andere soorten platformen die zich hiermee bezig houden. Sport kijken is juist voor mij een manier om even met iets anders bezig te zijn. Wat mij betreft houden we dat zo. Ik weet dat bepaalde instanties heel graag dit platform willen kapen voor hun agenda maar lijkt mij dat we genoeg andere platforms hebben waar zij hun zegje kunnen doen.

18 respect 19-11-2022 14:46 op
Hier zijn we dus getuige van een wet die de deuren voor nog meer nieuwkomers wagenwijd open zet maar als je Rutte mag geloven gaat hij ervoor zorgen dat ze op een kiertje blijven staan. Met de wetenschap dat we meer dan 20 miljoen inwoners gaan huisvesten moeten we dat kiertje maar met een korreltje zout nemen.

5 respect 18-11-2022 20:55 op
Het verhogen van de rente is onder deze omstandigheden een wassen neus. Prima instrument als omwille van economische wetmatigheden de inflatie toeneemt. Helaas is hier dat niet het geval. De steenrijken grijpen moedwillig de hele situatie aan om zich nog verder te verrijken en daar is geen rente instrument tegen opgewassen. Wat wel help is dat onze overheden is maatregelen gaan nemen om de ongebreidelde verrijking door de steenrijken onder ons is tegen gaat. Maar dat is bijna geen optie meer omdat hun invloed en macht van dien aard dat onze overheden alleen maar vleugellam kunnen toe kijken.

25 respect 16-11-2022 20:46 op
Er lopen nog geen 30 wolven rond in Nederland en al maanden lang houdt dit Nederland in zijn greep. Een land met meer dan 17 miljoen inwoners dat zich zo druk maakt over de aanwezigheid van enkele wolven is niet alleen hilarisch te noemen maar zet je ook tot nadenken in wat voor staat dit land verkeert,

11 respect 16-11-2022 13:40 op
Gemiddeld uurtje radio in Nederland. Circa een kwartier kwijt aan nieuws en reclameblokken. Circa een kwartier kwijt aan DJ's die zonodig hun mening kwijt moeten over aktuele kwesties. Circa een kwartier kwijt aan DJ's die over zichzelf praten. Wat over blijft is een kwartiertje muziek. Het zoveelste voorbeeld dat niet elke verandering een verbetering is.

13 respect 15-11-2022 20:59 op
Trump voelt al een tijdje de hete adem in zijn nek van de vele rechtszaken die tegen hem lopen. Wellicht dat die door zich kandidaat te stellen zich in een betere positie kan manoeuvreren met eventueel als hoofdprijs opnieuw president te worden van de VS waardoor die tijdelijk weer onaantastbaar is. Want laat duidelijk zijn hij zit er niet voor de gewone man of vrouw die zijn of haar stem op hem uitbrengt. Hij is uitsluitend geïnteresseerd in zijn eigen hachje waarbij geld en macht de voornaamste drijfveren zijn. Maar door gebruik te maken van steeds dezelfde retoriek weet die de indruk te wekken dat hij wel degelijk begaan is met de gewone man en vrouw maar deze gebruikt hij slechts om zijn doel te bereiken. Heb niet de illusie dat hij ook maar enigszins begaan is in het wel en wee van al die miljoenen Amerikanen die in het verleden op hem gestemd hebben of gaan stemmen. Dat heeft wel aangetoond in het slotstuk van zijn rampzalige periode als president.

13 respect 14-11-2022 21:05 op
De contouren van de grote verbouwing van Nederland beginnen langzamerhand duidelijk te worden. Op naar een Nederland dat meer dan 20 miljoen weet te faciliteren en alles wat daarbij komt kijken. Mocht u van mening zijn dat het al druk genoeg is in Nederland dan zijn er nog altijd economische denktanks die vinden dat het nog veel drukker kan voor een nog hogere BBP en onze plek om de economische ranglijstjes. Deze verbouwing gaat duren tot circa 2050 en om al die nieuwkomers te huisvesten komen er nog een paar miljoen woningen bij, nog meer verkeer, nog meer industrieterreinen en ga zo maar door, Hiervoor is heel veel extra energie nodig dus daar kunnen we ook nog het nodige van verwachten. Gelukkig kunnen de mensen die dit natreven hun rust en ruimte vinden in riante onderkomens die zich buiten Nederland bevinden en vast gaan nadenken hoe Nederland in te richten voor 25 miljoen inwoners.

4 respect 10-11-2022 20:50 op
Ondanks de torenhoge energieprijzen is mijn energie rekening nog nooit zo laag geweest als nu. Enerzijds door zuinig om te gaan met energie en anderzijds door de maatregelen welke genomen zijn vanuit onze overheid. Gezien de hele situatie is dit eigenlijk te zot voor woorden want die extra lasten had ik wel kunnen ophoesten en met mij vele huishoudens in Nederland. Maar net als de pandemie besluit onze overheid om geen maatwerk te verrichten maar miljarden uit te strooien over nagenoeg de hele maatschappij want dat is wel zo makkelijk en hou je zoveel mogelijk mensen tevreden. Maar besef wel dat die uitgestelde rekening van inmiddels meer dan 100 miljard wel terug betaald dient te worden. I.p.v. eerst het zuur en dan het zoete draait onze overheid het om. Eerst delen we aan ieder snoepjes uit ook al heb je het niet nodig en trakteren ze later op het zure. Maar tegen die tijd zit het gros van onze beleidmakers al niet meer op hun post en zitten wij met de gebakken peren.

39 respect 08-11-2022 20:21 op
In al die jaren dat de VVD de grootste partij is in Nederland hebben zich er nog nooit zoveel asielzoekers zich gevestigd in Nederland, Ondanks dat ze telkens de indruk wekken dat ze hier paal en perk aan willen stellen is de praktijk veel weerbarstiger. Misschien wordt het is tijd om een parlementaire enquête op te starten om uit te vinden hoe één van Nederlands grootste hoofpijn dossiers maar verder uit de hand blijft lopen en wie welke rol vervult in deze. Ook nu weer een mondelinge toezegging zonder enige vorm van onderbouwing zodat het feitelijk weer alle kanten op kan gaan. We worden gewoon weer aan het lijntje gehouden wat we ook kennen van andere dossiers die uiteindelijk nogal wat schade hebben berokkent bij betrokkenen, De kruik gaat zo lang te water tot hij barst.

4 respect 07-11-2022 20:51 op
Ten eerste wat is er mis met ons huidige monetaire systeem en de mogelijkheden die het biedt. Ik kan er prima mee uit de voeten en miljarden andere gebruikers met mij. Dat de één er meer profijt heeft dan de ander is met alle dingen in het leven en daar zal een alternatief geen verandering in brengen, Met de huidige cryptomarkt is het niet anders en heeft ze ook al wel aangetoond dat dit geen serieus alternatief is en de ongemakken van dien aard zijn dat we dit experiment wel naar de prullenbak kunnen sturen. Dat DNB tot deze conclusie komt is niet zo verwonderlijk want dat had een ieder weldenkend mens kunnen voorspellen.

38 respect 05-11-2022 21:12 op
Met de wetenschap dat de steenrijken onder ons een CO2 afdruk hebben die vele malen groter is dan de gemiddelde inwoner van Nederland en nog steeds groeiende is heb ik niet zoveel moeite met dit soort acties. Zij zijn het die het meeste geld gaan verdienen aan de klimaat transitie ten koste van de rest. Uiteraard wordt er hard ingegrepen want kom niet aan het bezit van de steenrijken want dan volgen er een aantal vervelende gesprekken met onze beleidmakers dat dit ten alle tijde dient te worden voorkomen.

70 respect 04-11-2022 20:42 op
Dit alles heeft nog maar weinig te maken met humanitaire hulp aan je medemens die in nood verkeert. Het asielbeleid binnen de EU en daar buiten is uitgegroeid tot een verdienmodel waarin miljarden omgaan door mensen van A naar B te slepen. Tienduizenden mensen verdienen hier hun dagelijkse kost mee en dat worden er alleen maar meer. Begint in het land van herkomst en eindigt in het land waar ze worden opgevangen. In plaats van volop in te zetten op een werkwijze waardoor mensen minder animo hebben om hun heil ergens te zoeken wordt dit alleen maar aangewakkerd. Vroeg of laat gaat dit een keer opbreken en daar zien we nu al de eerste voortekenen van maar ik vermoed dat het eerst nog veel erger moet worden. voordat er een andere koers gevaren gaat worden maar dan is het misschien wel te laat.

5 respect 04-11-2022 20:18 op
Die 120 miljoen klinkt als een hoop geld en dat is het ook. Maar als je het afzet tegen de geschatte kosten door de OESO van circa 28000 miljard wereldwijd dan is het feitelijk een druppel op de gloeiende plaat. De tijd zal leren wat wijsheid was maar vast staat dat dit gebeuren de Nederlandse belastingbetaler nog vele miljarden meer gaat kosten en de ongemakken voor alle betrokkenen er eerder groter dan kleiner van worden.

7 respect 03-11-2022 21:25 op
Mag duidelijk zijn dat onze overheid ook in deze achterover heeft geleund en dingen op zijn beloop heeft laten gaan tot dat de kruik barst. Dit gedoe rondom Centric en de heer Sanderink speelt al jaren en hebben we nu het minst gewenste scenario. Ben heel benieuwd hoe dit verder gaat.

13 respect 03-11-2022 21:07 op
Hoever moet het komen om in te gaan zien dat we teveel willen op dit kleine stukje aarde. Want daar draait dit hele dossier om. We hebben teveel landbouw en veeteelt en ondervinden daar nu de gevolgen en moet het nu met stomend en kokend water minder zodat we anderen dingen kunnen vermeerderen. Want heb geen illusie het gaat de komende jaren nog veel drukker worden als het aan onze beleidmakers ligt. Meer dan 20 miljoen inwoners, meer dan 3 miljoen nieuwe woningen, meer industrie terreinen, meer asfalt, meer verkeer, meer toerisme, meer productiviteit en alles wat nodig is om dit alles te faciliteren en mee te doen op het wereldtoneel. Geen enkel land binnen de EU vraagt zoveel van haar bevolking en de omgeving waarin ze leven om maar te kunnen blijven voldoen aan het verlangen naar meer en nog is meer. Daar zou deze discussie over moeten gaan. En wat betreft de natuur, Die ziet er over 15 jaar een stuk anders uit en zal een uitzondering zijn op de regel. Namelijk minder.

0 respect 02-11-2022 20:49 op
Zo bijzonder is dat niet. In de VS wordt er al volop aan gewerkt en heeft de rijkste man op deze aarde zijn zinnen ook al gezet op dit soort onderkomens, Bouwpakketten die ter plekke in elkaar worden gezet maar waarvan de productie heel ergens anders plaats vindt. Tien hoog in flats gaat niet gebeuren want daarvan hebben we in de jaren 70 wel ondervonden hoe nadelig dat is. Over 10 jaar is Vollenbroek volledig uit beeld maar zijn bepaalde mensen hem eeuwig dankbaar dat die zich zo hard heeft gemaakt voor het behoudt van de natuur die over een jaartje of 15 er heel anders uit zal zien dan wat we nu gewend zijn.