NUjijStats voor Nietsiswathetlijkt

10,445

Respect

Respect/dag 13.58
Respect/reactie 5.8

1,800

Reacties

Reacties/dag 2.34
Meeste reacties op 1 dag 12
Gestart op 25-10-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

3 respect 02-12-2020 21:11 op
Ik hoop nog steeds dat de EU samen met Afrika de Sahara zal gaan gebruiken om ons van energie te voorzien. Mes snijdt aan twee kanten. Lokale bevolking laten profiteren van deze investeringen en zorgen voor stabiliteit. Wij hoeven niet onze hele kustlijn en delen van ons land uit te rusten met windmolens en zonnepanelen. Volgens deskundigen zou 1,2% van de Sahara al voldoende zijn om de hele wereld van stroom te voorzien maar omwille van allerlei tegenstrijdige belangen en verdienmodellen zal dit wel een utopie blijven. Liever een windmolen plaatsen in de achtertuin van een ander dan dat doen wat het beste is voor de mensheid.

1 respect 02-12-2020 20:09 op
Nee hoor maar heb moeite met mensen die de nood van een ander misbruiken voor eigen gewin en dat onze overheid zich voor het karretje laat spannen door dit soort mensen is veelzeggend.

1 respect 02-12-2020 20:07 op
Goed nieuws! Hopelijk volgend andere landen zo snel mogelijk. Zo zie ja meer weer waar de mensheid onder druk toe in staat is. Reken maar dat het aantal ernstige bijwerken te verwaarlozen is want zo'n kans als deze krijg je maar één keer. De keuze was heel eenvoudig. Of een goed werkend vaccin of de hele wereldeconomie naar zijn gootje.

7 respect 02-12-2020 19:27 op
Mooi om te lezen dat al die fabels rondom vaccins steeds verder ontkracht worden door mensen die er echt verstand van hebben en de mensen die telkens weer een ander argument verzinnen om het niet te doen hun ongelijk dienen te bekennen en zelfs daar moeite mee hebben. Altijd vervelend als je overtuiging niet blijkt te kloppen maar dat geeft niet, iedereen zit er wel is naast.

3 respect 02-12-2020 19:11 op
Gezien uw opmerking bent vermoedelijk ook geen aanwinst voor het bedrijfsleven. Daar houden van mensen die van aanpakken weten i.p.v. andere de maat te nemen.

8 respect 02-12-2020 19:07 op
Een crisis, het nieuwe verdienmodel van de rijken onder ons. Deze Russische miljardair is goed voor 21 miljard. De Duitse overheid houdt de tent op de been. Hij wil nu graag goedkoop zijn aandelen pakket uitbreiden. Volgend jaar gaat het weer de goede kant op en over 2 a 3 jaar kan die cashen. Eenvoudiger kun je het niet verdienen en jan met de pet op mag de komende 10 jaar krom gaan liggen. De volgende crisis staat alweer voor de deur dus de super rijken zijn alweer in hun nopjes want daar gaan ze ook heel veel geld aan verdienen.

1 respect 02-12-2020 16:44 op
Laten ze zich is druk maken over andere dingen dan dit soort futiliteiten. Ze kijken het van elkander af. Lukt het in het ene land dan proberen wij het ook. Er zijn veel ergere dingen waar de consument last van heeft in Nederland maar daar doen ze niets mee.

6 respect 02-12-2020 14:56 op
De horeca zou is dankbaar moeten zijn hoeveel gemeenschapgeld er naar hun toe gaat om de schade nog enigzins dragelijk te houden. Ondanks alle beperkingen is er nagenoeg nog geen tent op de fles gegaan en zijn duizenden horeca gelegenheden bij gekomen dit jaar. Dat nu de bodem an hun zwarte geld schatkist in zicht komt is vervelend maar dan hoef je nog niet te gaan dreigen met dit soort statements om nog meer gemeenschapsgeld aan de schatkist te ontrekken.

7 respect 02-12-2020 12:02 op
Vooral zijn laatste optreden bij Eurosport was legendarisch. Weer een icoon die ons heeft verlaten. Rust zacht en sterkte aan de nabestaanden.

13 respect 01-12-2020 20:34 op
Laat je nooit wijsmaken dat de strijd om het klimaat al verloren is. Deze strijd kan worden gewonnen, dat toont de Green Deal aan. Wat heeft de Green Deal aangetoond dan? Het enige wat hij hiermee bereikt heeft is dat het minimaal 1000 miljard gaat kosten. Ik weet je moet ergens beginnen maar als iemand een complex probleem als deze op twee a4tjes weet te presenteren en nu al loopt te roepen dat strijd is gewonnen baart mij dat grote zorgen. Nog steeds denken we dat alles is op te lossen door te strooien met geld maar ons hele doen en laten dient te moeten veranderen en dat zich ik nog niet gebeuren. Nog steeds breken we onze flora en fauna in een ongekend tempo af en dat los je niet op door gebouwen CO2 neutraal te maken, onze kustlijn vol te bouwen met windmolens, ons land vol te bouwen met zonneweides en elektrische auto's te produceren die nog sneller en groter zijn dan hun voorganger. Nee deze man is zo vol van zichzelf dat die volledig aan de realiteit voorbij gaat.

34 respect 01-12-2020 20:12 op
Zo langzamerhand wordt ik een beetje moe van dat oeverloze gedoe over diversiteit die ons door bepaalde mensen en dan met name vrouwen wordt opgedrongen. Niets mis mee als een vrouw ambities heeft en deze weet om te zetten in een glansrijke carrière waarbij ook nog voldoende aandacht is voor de kinderen. Maar ga andere vrouwen en organisaties dat niet opleggen middels quota's en andere praktijken. Talent komt vanzelf bovendrijven en niet elke sector leent zich er voor. Laat vrouwen vooral hun eigen keuze maken daar zijn ze wijs en sterk genoeg voor.

10 respect 01-12-2020 19:50 op
Zo langzamerhand begin ik een beetje medelijden te krijgen met de Jonge. Deze rol heeft die niet voor niets gekregen. Onze minister president heeft dat weer heel goed gespeeld, Bruins zag de bui al hangen en de Jonge met al zijn ambities zag zijn kans maar uiteindelijk zal hij er in maart op afgerekend worden omdat de negatieve associaties zullen blijven kleven aan hem. Rutte ontspringt de dans en wordt gezien als de persoon die ons door de crisis heeft geholpen en gaat met een klinkende overwinning aan de haal. Van het CDA blijft helemaal niets meer over.

7 respect 01-12-2020 19:43 op
Niet verrassend. In het verleden is al is aangetoond dat menig Europarlementariër het niet zo nauw neemt als het gaat om voorbeeldig gedrag. Op zich niet zo vreemd want niemand hoeft verantwoording af te leggen en nagenoeg niemand weet wie ze zijn en wat ze doen. Dit trekt een bepaald slag volk aan. Ik vermoed als je ze allemaal is goed onder loep neemt en een tijdje volgt er een beerput open gaat in Brussel.

2 respect 01-12-2020 18:58 op
Klopt maar daarom kunnen er wel restricties komen voor mensen die niet gevaccineerd zijn en dat gaat ook gebeuren als teveel mensen ervan af zien.

3 respect 01-12-2020 18:56 op
Goed dat er inmiddels goed werkende vaccins zijn maar volgens ingewijden is de uitspraak van de Jonge veel te voorbarig. Naast de logistieke uitdagingen kent Nederland ook nog een andere uitdaging nl. wie en waar worden de vaccins toegediend. Naar het schijnt is er op dat vlak weinig tot niets geregeld en in de maand december wordt het een hele uitdaging om voldoende mensen hiervoor te mobiliseren om zodoende een uitrol in januari te kunnen doen. Denk dat we blij moeten zijn als begin februari de eerste vaccins worden toegediend wat op zich nog steeds een prestatie van formaat is.

1 respect 01-12-2020 16:29 op
Ben geen econoom maar iets zegt mij dat binnen nu en drie jaar voor alle spaar tegoeden een negatieve rente geldt van minimaal -4%. Ons spaar en pensioen tegoeden gaan gebruikt worden om de schulden te kunnen financieren van landen en instellingen die er een potje van maken.

1 respect 01-12-2020 15:31 op
Dat is een illusie. We hebben genoeg atoomwapens om onze aarde te kunnen vernietigen en dat staan we ook al jaren toe. Deze robots gaan er gewoon komen en daar zal geen wetenschapper wat aan kunnen doen.

0 respect 01-12-2020 09:43 op
Mensen heb geen illusie. De gemiddelde prijs voor een woning gaat naar de 500K en in de vrije sector is straks niets meer te krijgen onder de 1500 Euro. Het gevecht om de grond is begonnen en Nederland wordt het duurste land in de wereld om in te wonen. Dat hebben die beleggers al lang door. Wat rest is een woning met de inhoud van een zeecontainer voor 250K. Missie geslaagd.

12 respect 01-12-2020 09:14 op
Een stille dood? Dat is echt een utopie. Sterker nog deze jaarwisseling zal luiduchtiger worden dan ooit tevoren. Onze overheid en justitie zijn helemaal niet bij machte omdat te voorkomen. Opsporingsinstanties stellen dat de verkoop in handen is van zeker duizend handelaren en tientallen criminele netwerken. Iedere provincie kent enkele tot maximaal tien grote spelers. Zij zorgen voor de import van vele tienduizenden kilo’s zwaar knalvuurwerk uit het buitenland, vooral uit Duitsland. De opslag van duizenden kilo’s vuurwerk gebeurt in garageboxen en loodsen en het eindigt op zolderkamers of slaapkamers in tientallen kilo’s. Maar in eerste instantie ligt verreweg het meeste materiaal in oude Navo-bunkers, net over de Duitse grens.

0 respect 30-11-2020 21:33 op
Ik weet niet waar die fabel vandaan komt dat het VK zich niet aan de regels wil houden want dat moeten ze wel om diensten en goederen te kunnen aanbieden in de EU. Net als dat geldt voor anderen non EU landen. Wat het VK niet wil is dat de EU gaat bepalen hoe zij hun economie vorm geven en dat is hun goed recht.

0 respect 30-11-2020 21:29 op
Het gaat hier ook om de onderliggende sentimenten en die gaan heel ver terug. Een transitie als deze vergelijken met wel geen zwarte schoenzolen getuigt van weinig besef waar dit allemaal om draait maar dat zie ik wel meer.

0 respect 30-11-2020 21:22 op
Dan beter in de EU want dan ben je het loopjongetje van Duitsland gesteund door Frankrijk. Wanneer hebben we dat eerder gezien?

2 respect 30-11-2020 21:15 op
Als er iemand onzin uitkraamt dan ben jij dat wel. Het gaat niet om de Noordzee maar de territoriale wateren van het VK. Ook zij ontkomen niet aan de eisen die de EU stelt aan diensten en producten net als alle andere non EU landen en dat weet het VK ook. We hebben diverse instanties die daarop toe zien. Die stelling over wonen en werken klopt ook al niet en dat van die muur is ook uit de lucht gegrepen. Als je zo graag een bijdrage wilt leveren kom dan wel met feiten en niet met fictie.

3 respect 30-11-2020 20:33 op
Als de EU verstandig is doen ze wat water bij de wijn en zorgen dat er een deal komt. Accepteer dat de VK de EU heeft verlaten, neem je verlies en ga op een gelijkwaardige manier met elkander verder maar probeer niet de bovenliggende partij uit te hangen en de ander jouw normen en waarden op te leggen die ook nog is hypocriet zijn.

5 respect 30-11-2020 19:03 op
In Verordening (EU) nr. 952/2013 staat in artikel 60 het volgende over het land of gebied van oorsprong: het land of gebied waar goederen geheel zijn verkregen. Wanneer meer dan één land of gebied is betrokken bij de vervaardiging van goederen, dan is het land of gebied van oorsprong het land of gebied waar, in een daartoe ingerichte onderneming, de laatste ingrijpende, economisch verantwoorde verwerking of bewerking heeft plaatsgevonden die hetzij tot de fabricage van een nieuw product heeft geleid, hetzij een belangrijk fabricagestadium vertegenwoordigt. Maar goed als de EU kans ziet om extra geld te cashen dan zal ze het niet nalaten. De EU, een extra belastingschijf voor u. Mooier kunnen we het niet maken.