NUjijStats voor Nijmegenaar

37,453

Respect

Respect/dag 16.69
Respect/reactie 3.52

10,625

Reacties

Reacties/dag 4.73
Meeste reacties op 1 dag 32
Gestart op 28-04-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

3 respect 30-11-2022 12:40 op
Nu gaat het in de meeste gevallen om een gezamenlijk inkomen van die 71K, maar toch. Als je jong bent verdien je minder dan later, en daardoor zal het in de meeste gevallen betekenen dat beiden full time moeten werken. En blijven werken. Om meerdere redenen is dat niet goed, mensen moeten zelf kunnen kiezen. En wie kinderen wilt, het is medisch gezien beter dat de moeder jong is wanner ze kinderen krijgt. Hetgeen nu gewoon niet betaalbaar is. Waardoor onze zorg onnodig duur wordt. Daarnaast, alleenstaanden moeten wel heel veel verdienen en wanneer een van beiden niet richting modaal komt, wordt het ook moeilijk om die 71 K te halen. Kortom, een koopwoining is voor velen onbereikbaar. Op zich is dat niet echt een grote ramp, maar wanneer je je realiseert dat een sociale huurwoning niet kan las je meer dan 34 K hebt, en er nagenoeg gene boven sociale huurmarkt is, dan betekent dit dus dat er voor velen geen woning is. En dat is wel erg.

6 respect 30-11-2022 12:34 op
Hoog tijd om de diplomatiek verhoudingen met Indonesië te heroverwegen. Want dit, dat kan dus gewoon niet.

1 respect 30-11-2022 10:04 op
Gosh Ik ga een heel eind met u mee, ook met de Pieten. Alleen, ik vind roetveegpieten waardeloos, en vind het uist beter om ze in allerlei kleuren te schminken. Of je je nu zwart, geel of blauw maakt, je bent niet echt herkenbaar. En voor mij is dat deel van het feest, dat een onbekende je een cadeautje geeft. Een roetveegpiet herken je wel. En dat vind ik dus echt jammer.

2 respect 30-11-2022 08:54 op
Meer dan een derde van de Oekraïners die tot de beroepsbevolking hoort werkt. Ik kan niet zeggen dat ik dit nu echt goed nieuws vind, ik had gedacht, op grond van de enthousiaste verhalen in de media, dat het meer dan de helft zou zijn. En het licht er niet aan dat er veel kinderen zijn meegekomen, die horen niet tot de beroepsbevolking. Ik kan hier maar een - voorlopige - conclusie uit trekken: Blijkbaar zijn de verwachtingen waar het gaat om werken door vluchtelingen bij de hulpverleners bijzonder laag. Waardoor ze blij verrast zijn met iedereen die werkt. En dus moet je de enthousiaste verhalen over arbeidspotentieel van asielzoekers met een flinke korrel zout nemen.

1 respect 30-11-2022 08:46 op
Zou ik weten dat ik Alzheimer had, en over zeg 20 jaar dement zou worden, dan zou ik ook graag nu een medicijn nemen. En de risico's - ach. Dementie zie ik als een hel die je wilt vermeiden. Ten koste van zowat alles. Wat mij wel heel erg verbaast is, het laatste wat ik over Alzheimer heb gehoord is dat het alleen na de dood vastgesteld kan worden. In en lab, met de hersenen van de overledene. Uiteraard heeft het nemen van dit middel alleen zin als je Alzheimer hebt, of dreigt te krijgen, maar hoe dan ok, er is nu dus sprake van een minimaal redelijk zekere diagnose bij leven. Voor mij is dat het echt nieuwe van dit artikel.

1 respect 30-11-2022 08:38 op
Mijn eerste gedachte was - goede timing. In het Huis hadden de democraten de meerderheid, in de senaat hebben ze die. Na de verkiezingen. Maar, machtswisselingen duren in de USA altijd wat langer, voor zover ik weet is die senaat nog niet vervangen. En dan is het mooi dat ook de Republikeinen voor menselijke wetten blijken te kunnen stemmen. Een enkele keer. En vlak na de verkiezingen, opdat bij de volgende verkiezingen men het vergeten is.

1 respect 29-11-2022 12:09 op
Ik kan mij goed voorstellen dat ze4 dit overdenken, en in alle eerlijkheid, ik geef ze een goede kans. Schiphol zal waarschijnlijk overmacht roepen, maar is het overmacht als je personeel onvoldoende betaald wordt, en onder slechte omstandigheden moet werken? Ik zou denken van niet, maar er zullen geheid situaties zijn waar een staking tot een proces heeft geleid met afnemers, en daar zal ook overmacht in stelling gebracht zijn. Ik zou verwachten dat een rechter in geval van bedrijven met een bedrijf-CAO, waar het bedrijf dus niet last heeft van concurrenten die een deal tegenhouden, zal overwegen dat een bedrijf-CAO toch echt een zaak is van het bedrijf zelf. En dus dat de staling ook aan hun opstelling te wijten is. Ben benieuwd naar de uitkomst!

1 respect 29-11-2022 12:04 op
Ik weet niet wanneer de meting is afgesloten, maar vlinders die nu nog moeten gaan vliegen hebben toch echt een probleem. Zeker nachtvlinders. Het is namelijk veel te koud voor ze.

1 respect 29-11-2022 10:59 op
Vroeger gingen die producten naar de personeelswinkel. Nu voor iedereen toegankelijk Goede ontwikkelig

1 respect 29-11-2022 10:05 op
Rond black friday kocht ik niets. Maar, achteraf betalen voelt wel veiliger dan vooraf. Alleen, ik heb het geld op de bank als ik iets koop. Dat is een stukje zelfdiscipline

3 respect 29-11-2022 08:48 op
Het is overigens best mogelijk om het aantal ongelukken met fietsers te beperken. Fietsen hebben geen kreukelzone en zo verder. Auto's wel. En daardoor voelt de gemiddelde automobilist zich in de auto veiliger dan gerechtvaardigd, waardoor hij dus sneller rijdt. Zou je dat veilige gevoel aanpakken, door de veiligheidsgordel in de bebouwde kom te verbieden, dan zouden deze automobilisten rustiger rijden, en dat zou heel veel ongelukken schelen. Ik denk dat het ca 10 fietsers het leven zou schelen, en waarschijnlijk 4 automobilisten het leven zou kosten. Winst dus.

8 respect 29-11-2022 08:45 op
Wanneer meer mensen fietsen is het logisch dat er meer ongelukken met die fietsers gebeuren. Alleen ,dat fietsen is zo gezond, dat je de ongelukken niet zou moeten betreuren. Integendeel, voor elk levensjaar dat door ongelukken verloren wordt, komen er 10 terug door gezondere mensen. Dat kan je overigens heel gemakkelijk omdraaien. Zou een waanzinnige en fietshelmplicht invoeren - in strijd met de Nederlandse cultuur, zeden en gewoonten - dan zullen velen, waaronder ikzelf, de fiets verkopen. Fietsen met een helm op - ik weiger dat. Ten koste van letterlijk alles. Helm op de fiets? Dan stap ik in de auto, ook als ik naar de overbuurman moet.

1 respect 29-11-2022 08:41 op
Dat is natuurlijk een gezocht record. Datgeen waarde heeft. Je hebt bemande ruimtevaart, en onbemande. Onbemand maar een testvlucht voor bemand is nog steeds onbemand. Overigens, een astronaut die een jaar doorbrengt in Spacelab, en in die tijd, weet ik hoe vaak om de aarde draait, die heeft toch vele meer km afgelegd? De omtrek van de aarde is 40.000 km, en dat is op zeeniveau. Zit je op een hoogte dat je er 1 keer per etmaal omheen gaat, dan is dat 36000 km hoog. En zit je lager, dan ga je vaker. Daarmee kom ik dus op een 100.000 km per etmaal minimaal. Maal 365 is dus een kleine 40 miljoen Daar is de genoemde 430.000 km natruurlijk niets bij Waarschijnlijk is het ook niet de afgelegde afstand, de maan is 300.000 km van de aarde, en de Apollovluchten kwamen terug. 600.000 km verder, dus. Waarschijnlijk is het de afstand tot de aarde. Maar ook dan zeg ik "onbemand is onbemand"

1 respect 28-11-2022 16:58 op
Goed dat het eindelijk zo ver is. Of het genoeg is? Ik kan dat niet zeggen. Dit had in elk geval al veel eerder gedaan moeten worden. Niet in 2023 beginnen, maar het ahd in 2023 klaar moeten zijn. De investeringen in het stroomnetwerk lopen jaren en jaren achter. Bedenk, als we allemaal straks van het gas af moeten, moet er veel meer stroom vervoerd worden.

4 respect 28-11-2022 16:54 op
Sky is meestal prima te pruimen. Maar in december? Volstrekt niet met die kerstrommel. Verscjil van smaak is best groot.

4 respect 28-11-2022 16:53 op
Ik dek dat het alleszins logisch is dat er een maximum komt aan hoeveel kanalen een bedrijf kan hebben. Waar die grens moet liggen? # lijkt mij een redelijk aantal. Daarnaast - met Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica zijn het voor mijn gevoel allemaal min of meer gelijksoortige zenders. Daar kan er best wel eentje van gemist worden.

6 respect 28-11-2022 15:15 op
Wat ik, als laaglander, bij zo´n enge vulkaan zo raarvind is dat er geen kanalen zijn gegraven voor de volgende uitbarsting. Lava is een vloeistof, soms taai, soms minder, maar in elk geval stroomt het naar het laagste punt. Is er ergens een dorpje, dat je heel wilt houden, dan kan je dat beschermen met graafwerk. Alleen, dat moet je natuurlijk doen als het rustig is. Dan kan het begroeien, steviger worden en dus inderdaad als het nodig is zijn rol vervullen. Maar helaas, ook nu is het hopen dat het goed gaat. Passief en komt niet handig op mij over

1 respect 28-11-2022 15:11 op
Allereerst vraag ik mij af hoeveel slechtzienden überhaupt een TV hebben. Dan, slechtzienden zijn een minderheid, en ja, ik heb een keer op de Belg zo´n programma met audiodesciptie gezien. Met 30 seconden was ik weg. Tenslotte, het nadeel van een democratie is dat het kan leiden tot een dictatuur van de meerderheid. Maar, wat nog veel erger is, is een dictatuur van de minderheid. Daarmee - zend je een programma uit op 1 kanaal, dan ben ik er absoluut op tegen dat er zo´n beschrijving bij zit. Zit de beschrijving, bijvoorbeeld, op een radiokanaal, dan is het mij overigens best. Maar niet als hij als deel van het programma uitgezonden wordt. Wordt een programma op meerdere kanalen uitgezonden - wat ik per definitie verspilling vind, dan kan natuurlijk een van die kanalen wel met dit verhaal. Maar, ik blijf herhalen, het mag nooit zo zijn dat maatregelen voor een minderheid het voor de meerderheid verpesten.

0 respect 28-11-2022 08:36 op
Als het nu duruk is, dan is dat wel erg laat. Volgende week is het immers al zover. Zelf heb ik een weekje meer, wij vieren het het weekeinde na 5 december. In oktober heeft en website de lootjes reeds verdeeld. En nee, mijn cadeautje is nog niet klaar.

2 respect 27-11-2022 10:41 op
Gosh, was dat minimumloon pas in 1968? Wow, ik had gedacht veel en veel langer. Ik dek dat het goed is dat we zien wat het loon is, overigens. Ik wist het niet. Net geen 2000 in de maand, dus zo´n 23.500 in het jaar. Bruto. Netto is dat zo´n 1690 euro in de maand. Dat is inderdaad nog steeds niet veel.

6 respect 27-11-2022 10:35 op
Zo bizar zijn deze economische problemen niet. Ze waren voorspeld. Het punt is, de economen leren ons dat het gunstig is om dingen te produceren waar dat het voordeligste kan. Er zijn plenty redenen om dat niet te doen, maar die hebben te maken met politiek, zekerheden, controle over productie, voorkomen dat je niet geleverd krijgt - eigenlijk allemaal redenen die met wantrouwen te maken hebben. Maar, je kunt dus stellen dat open grenzen economisch gunstig zijn, en tot lagere prijzen leiden. Meer welvaart, indien de economie ter plekke concurrerend is. En dat is nu net wat de Brexit heeft beëindigd. Een gesloten grens, die dus de handel belemmert. Ten tijde van de Brexit uitslag was mijn reactie `wat bizar dat de Britten denken zich dit te kunnen veroorloven` en nu hebben ze spijt van de hoge kosten. Ik vond het ook wel arrogant. Kosten die inderdaad hoger zijn dan verwacht, maar ik vrees dat een een ander niet goed is doordacht. Door de stemmers. Jammer, maar hun keuze.

6 respect 26-11-2022 12:26 op
Van de week was ik echt geschokt, ik zag bij de AH schoencadeautjes voor 10 euro en meer. Ik heb zelf nog nooit iets van 5 gulden (ze 50 tot 45 jaar terug) in de schoen gehad, en kan mij ook niet voorstellen dat vele mensen dergelijke geschenken bij de schoen zetten. Die reserveer je voor 5 december. Maar blijkbaar zie ik het verkeerd, en daarmee is dus eigenlijk al aangegeven dat veel mensen naar mijn mening het sinterklaasfeest helemaal verkeerd aanpakken. Het gaat primair om het idee, om het leuke, niet om het uitsteken van de ogen van de buren.

4 respect 26-11-2022 11:16 op
Ik ben blij en trots dat vuurwerk afsteken in Nijmegen is verboden. Geheid dat er overtreders zijn, en geheid dat de politie capaciteit tekort komt om ze allemaal op te pakken. Toch is het een stap vooruit. Want of je nu kijkt naar stikstofvervuiling, naar overlast voor de natuur of naar de schade - vuurwerk afsteken kan echt niet meer En wie denkt te lezen dat ik dus geen voorstander ben van vuurwerkshows - die heeft gelijk. Dat is de duivel vervangen door Beëlzebub. Dus dat moeten we zeker niet doen.

0 respect 26-11-2022 09:13 op
Goede stap, maar ik denk dat het logistiek het nodige aan veranderingen met zich meebrengt. Zoiets regel je niet zomaar. Dus ja, het zal even duren voordat dit elders ook mogelijk is. Daarnaast, er is bij de Mc een forse afhaal, en daar zullen ze de oude bakjes blijven gebruiken

8 respect 26-11-2022 09:11 op
Misschien zie ik het te simpel, maar als Thialf geen geld heeft om de deuren te openen, dan doen ze die toch gewoon dicht? Iedereen zit met hoge energielasten, en bedrijven die onvoldoende omzetten om die rekening te betalen, die moeten dicht. Blijkbaar vinden wij, de klanten, hun producten of diensten niet waard wat de echte kosten zijn. Positief bijverschijnsel - als grote verbruikers stoppen, dan wordt er minder gestookt. Beter voor Oekraïne, beter voor het milieu en beter voor het klimaat. Ik had al vastgesteld dat we het schaatsen die hoge entreeprijs niet waard vinden ,dus zijn er eigenlijk geen nadelen aan deze stap.