NUjijStats voor Nijmegenaar

19,683

Respect

Respect/dag 20.74
Respect/reactie 2.99

6,582

Reacties

Reacties/dag 6.94
Meeste reacties op 1 dag 32
Gestart op 28-04-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

8 respect 02-12-2020 20:56 op
Hij moet zich niet schamen voor het feit dat hij homo of bi is. Wel voor het feest, dat kan nu niet. Maar, hij zou zich nu moeten inzetten om die partij menselijker te maken. Opzeggen is niet de juiste weg.

1 respect 02-12-2020 20:54 op
Dapper van de passagiers. Persoonlijk zou ik liever niet mee gaan. In elk geval totdat er 100 stuks 100 veilige uren hebben gemaakt

0 respect 02-12-2020 18:41 op
Ik vraag mij af of een zwijgend publiek de uitzending leuker maakt dan de huidige band op de achtergrond.

0 respect 02-12-2020 15:04 op
Ik kan mij hier helemaal bij aansluiten. Daarnaast, waar nu.nl graag reacties heeft van betrokkenen, zie ik zelf juist de toegevoegde waarde van anderen. Ja, een huisarts weet, bijvoorbeeld, hoe de uitvoering van corona tot problemen elders leidt, en ik minder. Maar mijn mening over hoe te kiezen is misschien wel belangrijker. Juist omdat ik geen arts ben.

0 respect 02-12-2020 14:23 op
Bij het referendum was het ongeveer 50 50, inderdaad. Maar, daarna waren er nog verkiezingen, en Boris heeft toen een gigantische steun gekregen. Nee, Boris jaagt de UK weliswaar de ellende in, maar doet dit wel met de instemming van een forse meerderheid van de Britten. Onbegrijpelijk, maar dat is nu eenmaal zo. Ik heb geen medelijden. Meer.

7 respect 02-12-2020 12:46 op
Die deal, die komt er niet meer. Boris wilt het niet, en de Britten hebben hem een blanco volmacht gegeven. Jammer voor hen, jammer voor ons. Maar, zij hebben het recht fouten te maken.

3 respect 02-12-2020 12:23 op
Wat een vreselijke misdaad. Gisteren las ik dat de Duitse justitie viervoudige moord ten laste wilt leggen. Vind ik terecht. Zou dit in Nederland gebeurd zijn, dan zou het, vrees ik, behandeld moeten worden als een verkeersongeluk onder invloed, met dodelijke afloop. Waar maximaal 3 jaar op staat. Ik denk dat het goed is dat, bijvoorbeeld naar aanleiding van deze misdaad, want het is geen ongeluk, dit nog eens door de Tweede Kamer gaat. In mijn ogen zou het bezopen in een auto stappen vervolgd moeten worden als poging tot doodslag, en indien het dus misgaat als doodslag.

15 respect 02-12-2020 12:18 op
Goede poging, maar ik vind die van Youp beter. Je hoort dat Todd hier en daar de tekst in het ritme moet persen. Daarnaast is zijn stem te emotieloos. Dat wreekt zich vooral op het eind van het laatste couplet. Bij Youp hoor je de gerechtigde wraak, bij Todd niet. Eigenlijk zou ik het ook leuker vinden als de tekst wat minder trouw vertaald was. Dat zou overigens ook slim zijn, nu zou Todd zowel moeten betalen voor de muziek en de vertaling, met een eigen tekst, geïnspireerd, alleen voor de muziek.

0 respect 02-12-2020 11:39 op
Met technologie kan je het verkeer zeker veilgier maken. Maar er is een groot gevaar. Tegenwoordig worden in Nederland gevaarlijke plekken onderzocht. Waarom gebeuren hier zo veel ongelukken, en hoe kunnen we dit voorkomen. Geef je alle auto´s een signaal `oppassen`, dan begin je ermee dat de eerste jaren slechts een deel dit ontvangt, en je hangt je helemaal op aan de technologie. Waardoor wanneer het uitvalt nog gevaarlijker wordt. Ik ben niet tegen zo´n signaal, maar het is net als een bord `slecht wegdek` niet genoeg. Het probleem moet opgelost worden.

0 respect 02-12-2020 09:57 op
Goede ontwikkeling Nu denk ik wel dat het goed is dat op het etiket staat dat het om kweekvlees gaat, maar dat terzijde. Tegen de tijd dat het vlees in de EU verkocht mag worden zijn we nog een hele tijd verder, vrees ik. Best kans dat in het jaar 2099, als ze een overzicht maken van de afgelopen eeuw, dat mensen dit nog weten. En dan staat er bij dat dit tegelijk was met die corona pandemie. Vergeet niet, als iemand 1919 zegt, denk je dan aan de Spaanse griep? Ik niet, ik denk dan aan het vrouwenkiesrecht dat hier toen eindelijk is ingevoerd. Dus die corona zijn ze dan echt wel vergeten.

0 respect 02-12-2020 09:30 op
Ik denk ook niet dat ik hierover moet beginnen bij degene die de spuit hanteert. Maar daarvoor zal er ook een administratie zijn.

2 respect 02-12-2020 09:23 op
Heb bij een boer vlees gekocht, bevroren uit een machine. Het zouden verpakkingen zijn van 500 gram, maar nawegen op mijn niet geijkte keukenweegschaal leert dat het 280 tot 300 gram is. En zover zit die weegschaal er echt niet naast. Mij zie je daar dus echt niet terug.

4 respect 02-12-2020 09:21 op
Ik zie een heleboel verschillen. In de toeslagenaffaire ging het om aanvragen die onterecht waren afgewezen en waar geld onterecht werd teruggevorderd. Hier gaat het om toeslagen die nooit zijn aangevraagd. Waarom niet? Ik heb geen idee. Maar als je niets aanvraagt, dan heb je ook geen recht op die toeslag Daarmee zijn de verschillen toch echt groter dan de overeenkomsten.

1 respect 02-12-2020 09:17 op
Volgens mij kunt u vragen welk vaccin gebruikt wordt in een vaccinatiepost. Dat wil ik zelf ook gaan doen. Of u ziet dat een verzegelde doos geopend wordt, dat lijkt mij niet waarschijnlijk. Maar ik wil graag een vaccinatiebewijs, met type van het vaccin en het batchnummer. Zodat, als er een probleem zou zijn, ik dat kan terugvinden en ja, het coronavirus muteert. En daardoor bestaat de kans dat een vaccin op termijn niet meer werkt. Dan moeten de mensen met dat vaccin dus opnieuw gevaccineerd worden, en ik wil dan weten of ik daarbij zit. Bij mij heeft het niets met wantrouwen te maken.

0 respect 02-12-2020 09:13 op
Fijn voor de Britten. Wat ik mij dan afvraag, die Britten zijn niet gek, die kijken net zo zorgvuldig als wij. Is de aanvraag daar eerder ingediend dan bij ons? Hoe kunnen ze anders 4 weken eerder zijn?

2 respect 01-12-2020 21:27 op
Voor de eigenaren fijn. Maar dat boeit mij niet echt. Of het voor de olifant fijn is? Ik weet het niet, maar olifanten zijn sociale dieren. En deze zit dus alleen. Goed, naar een opvang gaan zal zwaar zijn, en hoe ouder hoe moeilijker, maar ik sta niet te juichen. Of te huilen. Ik heb vragen. Want volgens mij is er maar een criterium waarlangs deze beslissing gemeten moet worden. Het welzijn van het dier.

29 respect 01-12-2020 21:24 op
Organisaties die stellen dat het nu te snel gaat. Het moet mij van het hart, het klinkt mij in de oren als gezeur van incompetente, overbodige managers die niets toevoegen, die zich gepasseerd voelen. De mensen bij het bed, die klagen niet - die zijn blij dat er eindelijk een vaccin is. In mijn ogen is het onverteerbaar als er, als op dag 0 vaccins zijn ontvangen, er op dag 2 niet gevaccineerd wordt.

4 respect 01-12-2020 21:20 op
En weer een reden om niet met deze %$T$& te vliegen. Niet dat ik nog redenen nodig had, maar ze stapelen zich maar op.

1 respect 01-12-2020 16:05 op
Ik voetbal niet. Wat de rest van uw verhaal betreft, ik ben ZZPer, en werk dus wanneer ik wil. Maar, daarvoor vond ik het jammer dat ik niet kon kiezen om in het weekeinde te werken, want aan een vrije dag door de week heb je zoveel meer. Daarnaast, een groot deel van de medewerkers in een winkel zijn scholieren of studenten. Die door de week helemaal geen tijd hebben om te werken, en die dus zijn aangenomen voor deze `ongebruikelijke uren` Goed, een zekere toeslag voor de avond lijkt mij verdedigbaar, 10 % of zo. Maar verder?

5 respect 01-12-2020 15:38 op
Ik was bewust geen lid van een bond, omdat ik het niet met het beleid van die bonden eens ben. Mij veel te links, en altijd voor de ouderen. Gevolg was dus dat ik niets te vertellen had over mijn inkomen en de rest van de omstandigheden. Waanzin. In een sector waar de vakbonden minder dan 50 % van de werknemers of fte´s als lid hebben, zouden ze geweigerd moeten worden.

2 respect 01-12-2020 15:34 op
In de winkels is het, nu, gebruikelijk. Voor de horeca bijvoorbeeld niet. In alle eerlijkheid, ik vind het nogal raar dat er zo´n groot onderscheid is tussen door de weeks en het weekeinde. Zaterdag zou 50 en zondag 100 % extra opleveren, is mij ooit verteld. Dat is toch niet te verdedigen?

2 respect 01-12-2020 15:32 op
"Staken is in dit geval geen wapen", zegt Martens. "Het gaat om bijna 300.000 werknemers en we hebben maar 14.000 leden." En toch is die CAO onderhandeling een gevalletje van de vakbonden beslissen. Ik werk niet in een super, maar het lijkt mij dat, met deze verhouding, het beter zou zijn indien de leden van de centrale ondernemingsraden dit zouden doen dan de vakbonden zonder achterban.

9 respect 01-12-2020 15:09 op
Vandaag zijn de eerste aanvragen bij het EMA ingediend, en dit EMA heeft eerder in een maand een middel weten goed te keuren. Daarmee bestaat de kans dat over een maand we een mooi kerstcadeau krijgen. Een klein beetje na kerst, maar het mooiste cadeau dat ik mij kan voorstellen. In die maand moeten er nog wel wat beslissingen genomen worden. En ik hoop dat dit gebeurt. Waar vaccinatiecentra opzetten, wie komt als eerste in aanmerking / of, vanwege deze mensen, wellicht een rondreizend centrum? Mensen in de zorg kan je op het werk vaccineren, en de meest kwetsbare ouderen kan je makkelijker in een verzorgingshuis bereiken. En natuurlijk de logistiek. Ik hoop echt dat alles klaar staat om dezelfde dag dat de vaccins ontvangen worden de eerste mensen te kunnen vaccineren. Dat zal ik niet zijn, want gezond, in de 50 - ik zit in geen enkele denkbare voorrangsgroep.

3 respect 01-12-2020 14:14 op
Op het moment dat iets technisch uitvoerbaar wordt, is er als regel nog geen wetgeving. Hier gaat het om ingewikkelde wetgeving, want wanneer wij zo´n wet aan zouden nemen, dan zal een invaller zich daar echt niet aan houden. Daarmee moet dit soort wetgeving komen uit internationale samenwerking, en dan nog zal het opgelegd moeten worden: niet tekenen betekent internationale uitsluiting, en mogelijk boycots. Helaas, zo zou het ook met de chemische wapens en de mijnen moeten gaan, maar die verdragen zijn onderweg vastgelopen. De grootste landen, de landen die dus het meest dreigend zijn, willen er niet aan meedoen. En die landen zijn nodig voor een wereldwijde boycot om medewerking af te dwingen. Zoals de boel er nu voor staat, zijn killer robots vooral uit de USA te vrezen. En de USA is niet echt op internationale veiligheid gericht. Een mooi streven, maar ik vrees dus dat het niet zal lukken. Hadden we maar de 3 wetten van Isaak Asimov

2 respect 01-12-2020 14:08 op
Hij kan alleen maar winnen, want verliezen is wat men van hem verwacht. Daarbij is het te hopen dat hij tegen iemand uit de top 16 tot 32 komt, dan heeft hij meer kans in de eerste ronde, en kan hij wennen. Maar, dat geldt natuurlijk voor elke speler buiten de tot 32, die op een goede loting moet hopen.