NUjijStats voor Nimor2

2,899

Respect

Respect/dag 11.55
Respect/reactie 9.38

309

Reacties

Reacties/dag 1.23
Meeste reacties op 1 dag 6
Gestart op 19-03-2020

Respect over tijd

Laatste 25 comments

15 respect 25-11-2020 09:42 op
Hoewel trouwe Baudet aanhangers er een mooie draai aan proberen te geven, is het niet zo ingewikkeld wat er is gebeurd. Een aantal personen binnen Forum was de rare uitspraken en het gekonkel van Baudet zat. Toen er weer extremistisch gedachtengoed binnen de jongerenafdeling naar bovenkwam, eisten ze dat Baudet dit zou aanpakken. Ipv dat hij zich duidelijk uitsprak tegen de verantwoordelijken en onvoorwaardelijk afstand deed van de foute uitspraken, maakte hij stennis en trok uiteindelijk de stekker eruit. Baudet vindt zichzelf overduidelijk het belangrijkst. Het moet op zijn manier en anders niet. En de kiezer die hem het vertrouwen heeft gegeven, kan het verder uitzoeken. En dan zijn draai dat hij politieke verantwoordelijkheid neemt. Bewindspersonen zijn politiek verantwoordelijk. Een partijleider niet. Die moet gewoon zijn partij leiden en gedoe oplossen. Maar dat is hem onwaardig, net zoals een debat in de Tweede Kamer. Maar wel een riant salaris laten bijschrijven.

1 respect 23-11-2020 16:45 op
Zou er uiteindelijk iemand zijn die toegeeft dat hij of zij fout zat? Of wijzen ze allemaal naar de ander?

2 respect 22-11-2020 15:08 op
Een ‘toptrainer’ had deze blessures voorkomen bedoelt u? Een ‘toptrainer’ had het verval dat al jaren geleden is ingezet bij Barcelona na drie wedstrijden volledig kunnen keren? Wat een onzin. Uw reactie zegt enkel iets over uw negatieve gevoelens richting Koeman. Hij zou de kans moeten krijgen om in ieder een seizoen aan het roer te staan en langzaam veranderingen door te voeren. Helaas werkt dat niet zo. Barca zal nog minimaal twee jaar zoekende zijn denk ik. Daar zal een ‘toptrainer’ niks aan veranderen.

2 respect 22-11-2020 08:40 op
Ik ben bang dat Barcelona in de problemen blijft zolang Messi geen ruimte maakt voor anderen. Ik vind het veelzeggend dat Pep in eerdere berichtgeving niet zei dat Messi met open armen zou worden ontvangen bij City. Volgens mij ziet hij in dat als Messi naar hem komt, hij met hetzelfde probleem zit. Een oud-wereldspeler die nieuwe talenten in de weg zit.

9 respect 22-11-2020 08:33 op
Ik denk dat langzaamaan ook voor de meest verstokte Trumpaanhanger duidelijk wordt dat deze rechtszaken niet veel kans van slagen hebben. Hoeveel zijn er inmiddels afgewezen of weer ingetrokken? Trump heeft verloren, zo simpel is het. Nu draait hij zich in allerlei bochten om dit niet te hoeven toegeven en de gevolgen ervan uit te stellen. Er wachten heel veel rechtszaken op hem. Financiële zaken waardoor hij waarschijnlijk het laatste deel van zijn opgebouwde imperium gaat kwijtraken. Maar ook een aantal aantijgingen van verkrachting. Met name deze laatste baren hem volgens mij grote zorgen. Als Cosby en Weinstein de gevangenis in kunnen draaien, geldt dat voor hem natuurlijk ook.

36 respect 21-11-2020 19:19 op
Gewoon blijven ontkennen. Het feit dat Baudet en Wilders goede contacten onderhouden met politici van rechts-extremistische partijen zegt natuurlijk niks. Dat ze allebei anti-Islam zijn, ook niet. Die leuke tweet van Baudet over Marokkaanse controleurs was onzin natuurlijk. En dat de jongerentak al meermalen met dit soort uitspraken het nieuws haalt, zegt niks. Dat kun je de partij niet aanrekenen. Of wacht. Ik zie toch een soort van patroon.

3 respect 20-11-2020 10:10 op
FB en andere sociale mediaplatforms overtreden op grote schaal de privacywetgeving voor financieel gewin. Elke keer weer blijkt dat er nog meer gegevens worden ontfutselt dan men al dacht. En FB doet zijn uiterste best om dit verborgen te houden en het voor gebruikers zo moeilijk mogelijk te maken om afscheid te nemen van FB. Dat is een gevaarlijke ontwikkeling en ik snap niet dat er niet veel harder wordt opgetreden. Als Rusland tegen dit aspect van FB bezwaar zou hebben en daar wetgeving tegen zou maken, zou ik hen direct steunen. Maar hier gaat het Rusland helaas niet om. De reden achter deze wetgeving is dat de Ruslandgezinde media een labeltje krijgen. Dit zou ertoe kunnen leiden dat Russen kritischer worden en hun nieuws elders gaan halen. De reageerders die deze wetgeving toejuichen en stellen dat Nederland geen haar beter is, wil ik van harte uitnodigen om met Ruslands bekendste oppositieleider in gesprek te gaan. Misschien even wachten totdat hij volledig hersteld is..

2 respect 20-11-2020 09:31 op
Ik vind het bijzonder dat veel vrouwelijke actrices zich ineens druk gaan maken over het schoonheidsideaal in de filmwereld wanneer ze zelf de 40 passeren. Zouden ze dit altijd al gevonden hebben maar nooit tijd hebben gehad om hier aandacht voor te vragen? :) Iets zegt me dat vooral de eigen belangen een rol spelen.

6 respect 19-11-2020 17:17 op
Ik vraag me serieus af wat zo’n directeur doet om ook dit lagere salaris te rechtvaardigen. Je inkomsten als bedrijf zijn min of meer gegarandeerd, voor het bedenken en maken van de programma’s heb je mensen in dienst. Wat doe je dan de hele dag?

5 respect 18-11-2020 20:42 op
Trump verliest wel meer als hij president-af is. Zijn immuniteit, zijn bescherming door de secret service, zijn ambtswoning.. Dat hoort erbij. Dat hij door de social media platforms als minder belangrijk wordt gezien en zich dus nog beter aan de regels zal moeten houden, lijkt me logisch.

0 respect 18-11-2020 20:38 op
Ik snap best wel dat er veel druk vanuit het ministerie en vanuit de kamer op deze directeuren is uitgeoefend. Echter, wanneer je eigen juristen melden dat de wet wordt overtreden, moet je ingrijpen. Dan kun je als directeur niet wegkijken en volhouden dat je enkel beleid aan het uitvoeren bent.

10 respect 18-11-2020 17:33 op
Ik snap deze reactie wel, maar Nederland heeft ook boter op zijn hoofd. Wij geven het geld hier liever uit aan de zorg en aan uitkeringen. Veiligheid is iets vanzelfsprekends waar onze bondgenoten maar voor moeten zorgen. We verwijten Trump (terecht) dat hij allerlei internationale regels aan zijn laars lapt. Zelf voldoen we al jaren niet aan onze NAVO-verplichtingen.

0 respect 15-11-2020 08:24 op
Deze hele affaire laat zien dat het doel dus niet de middelen heiligt. Ook als de hele kamer om het hardst staat te roepen dat fraude keihard moet worden aangepakt en dit in de praktijk een moeizaam proces is. Ik nodig iedereen overigens van harte uit om de vergelijking te maken tussen deze affaire en de ‘pedojagers’. Bij dit laatste geldt net zo goed dat de aanpak voor politie niet altijd makkelijk is. Dat rechtvaardigt echter niet dat gewone mensen de regels naast zich neerleggen en zelf maar politieagentje gaan spelen.

8 respect 13-11-2020 19:26 op
Je kunt hier urenlang discussiëren over de prestaties of wanprestaties van Trump en aan wie het heeft gelegen. Feit is echter dat de VS er slechter voorstaan dan vier jaar geleden. De schuldenlast is enorm toegenomen en het land is meer verdeeld dan ook. Ze zijn veel van hun goodwill in de wereld kwijtgeraakt. Misschien nog wel het ergste: het vertrouwen van de gewone mens in de democratie en de rechterlijke macht is enorm aangetast. Het zal voor een volgende president en een volgend parlement een enorme klus zijn om weer de weg vooruit te vinden. Ondertussen lachen landen als China en Rusland in hun vuistje. Zij zitten niet stil en zien hun grootste concurrenten volledig vastlopen zonder dat ze daar iets voor hoeven doen. De VS zoals hiervoor omschreven en de EU door de Brexit en de interne verdeeldheid over geld en hoe nu verder. We kunnen ons niet nog meer jaren van inactie veroorloven.

5 respect 12-11-2020 18:53 op
Ik zie veel reacties hier in de trant van niet zeuren want je verdient genoeg. Volgens mij is het geen gebrek aan motivatie, maar het feit dat er een maximum zit aan wat een (topsport)lijf aan kan. Ga je daar structureel overheen, dan volgen er blessures. Er zijn natuurlijk best oplossingen te bedenken, maar omdat deze geld kosten, wordt dit niet uitgevoerd. Schrap bijna alle vriendschappelijke wedstrijden. Verminder het aantal clubs in de competities zodat er minder wedstrijden per competitie zijn. Beperk de beker tot clubs die geen Europees voetbal spelen etc..

1 respect 12-11-2020 14:45 op
Deze man gebruikt een woord dat gevoelig kan liggen. Gelet op de context bedoelde hij het juist goed en was dit simpelweg een foutje zonder enkele bijbedoeling. Maar zelfs als je aanneemt dat er meer aan de hand is, rechtvaardigt dit dan de storm op social media, de bedreigingen en dat deze man zijn beide functies kwijtraakt? Zijn we nog in staat om enigszins te relativeren? Deze man is geen verkrachter of terrorist.

10 respect 12-11-2020 14:21 op
De arrogantie van het VK door te roepen dat de EU mee moet denken met het VK en zich flexibel moet opstellen. Alsof de EU dit gedurende deze vier jaar durende Brexit-soap niet gedaan heeft. Eindeloos onderhandelen en uitstel verlenen. Accepteren dat de onzekerheid ook de Europese economie raakt en met lede ogen toezien dat het VK eerder gemaakte afspraken naast zich neerlegt. De EU hoeft helemaal niks. Ze hadden makkelijk kunnen zeggen dat de VK nu een concurrerende economie is en keihard de regels kunnen voorschrijven. En zoek het verder lekker uit. In plaats daarvan wordt er nog steeds naar een oplossing gezocht terwijl het VK onredelijke eisen blijft stellen. Achteraf ziet men in dat er veel meer bij een Brexit komt kijken dan enkel de contributie niet hoeven betalen. En nu wordt getracht om alle voordelen van de EU met een omweg te behouden. De EU werkt daar terecht niet aan mee.

3 respect 12-11-2020 09:01 op
Dank voor uw reactie. Ik probeer juist geen aannames te doen, maar stel enkel vast dat er nogal wat hobbels liggen voordat er een succesvolle veroordeling kan volgen. Ik zie in mijn werk helaas te vaak zaken langskomen waar een verhaal inderdaad is verzonnen of aangedikt. Ik ben het met u eens dat slachtoffers van huiselijk geweld en zedenfeiten alle steun verdienen. Dat is echter wat anders dan elke aangifte zonder meer voor waar aannemen.

25 respect 12-11-2020 07:26 op
Ik ben gelukkig nooit slachtoffer geweest van een zeden- of geweldsdelict en ben daarom voorzichtig met oordelen, maar deze mevrouw maakt het justitie wel moeilijk. Ze omschrijft zeer heftige feiten waarbij ze regelmatig volledig in elkaar geslagen werd. Toch was ze in staat om een zeer succesvolle carrière op te zetten waarbij ze continu onder de mensen is. Behalve haar moeder heeft niemand gemerkt dat ze bont en blauw was? Ze wilde geen aangifte doen omdat ze verder wilde met haar leven, maar begint hier nu wel over in deze documentaire? Klopt het dan of is dit alleen om de kijkcijfers en views op te krikken? Haar laatste partner is bij haar weggegaan omdat ze ‘alles deed voor de views’. Ten slotte is zij recentelijk zeer negatief in het nieuws geweest. Kort na elkaar wordt vervolgens naar buiten gebracht dat sprake is geweest van een burn-out en nu dit. De geloofwaardigheid spat er niet vanaf.

7 respect 11-11-2020 15:20 op
Ik vind het altijd bijzonder om te zien dat dit soort groepen vinden dat zij gerechtigd zijn om wet- en regelgeving aan hun laars te lappen. Altijd in de trant van dat het voor een goed doel is en dat het de enige manier is om hun punt te maken. Juist ja. Dat betekent dat Trump en zijn aanhang de kiesregels naast zich neer mogen leggen om zo in het Witte Huis te kunnen blijven? In hun ogen is dat immers een goed doel en een andere mogelijkheid hebben ze niet. Houd toch op. Je hebt je gewoon aan de regels te houden. Zoek een oplossing daarbinnen. Anders kan iedereen wel doen waar hij zin in heeft.

9 respect 10-11-2020 07:37 op
Ter illustratie een klein voorbeeld. In maart gaan we in Nederland stemmen. De partij waar u aanhanger van bent en waarop u hebt gestemd, verliest flink. ‘Fraude!’ denkt u en loopt direct naar het dichtstbijzijnde politiebureau. Gelooft u dat de politie uw aangifte zonder enige onderbouwing zal oppakken? Ze hebben wel betere dingen te doen. Trump zou hier recht op hebben. Hoezo heeft Trump er recht op dat zijn hersenspinsels door justitie worden uitgezocht? Hij ging zelf toch rechtszaken aanspannen? Of is dat te duur nu? Mag de gemeenschap dat voor hem betalen?

34 respect 08-11-2020 12:58 op
Wat een verschil wanneer je Biden en zijn first lady naast Trump en Melania plaatst. Veel mensen zouden na het leed dat hij heeft moeten doorstaan het bijltje erbij neer hebben gegooid. Ik geloof zo dat Jill hem enorm geholpen heeft om door te zetten. En dan Trump. Dankzij al het familiegeld kon hij in zaken gaan en zich neerzetten als rijke playboy. Vervolgens heeft hij nauwelijks echt goede deals gesloten en voornamelijk foute beslissingen genomen en is van faillissement naar faillissement gegaan. Daarnaast een reeks aan buitenechtelijke affaires en dubieuze seksuele contacten waarvan er nog ruim tien wachten op een behandeling bij de rechter. En conservatief Amerika, met hun Christelijke achtergrond, vindt Trump toch de beste. Ik dacht altijd dat het christendom stond voor barmhartigheid, nederigheid en trouw aan je vrouw. Bij Trump zie ik daar weinig van terug.

2 respect 08-11-2020 09:22 op
Ik denk dat Trump uiteindelijk zal inbinden. Het zal even duren, maar ook hij zal gaan inzien dat de kansen minimaal zijn wanneer hij de gerechtelijke procedures doorzet. En zijn jongere familieleden zullen hem erop wijzen dat zij nog verder moeten in deze wereld. Wanneer Trump zijn dwaze acties voortzet, komt er een moment dat de Reps en de meeste rechtse groeperingen afstand van hem en de naam Trump gaan nemen. Dan wordt het voor zijn zoon, dochter en schoonzoon bijna onmogelijk om lucratieve schnabbels te gaan doen.

2 respect 07-11-2020 18:27 op
Veel slechter dan Trump kan het niet, maar hem wacht een moeilijke taak. Hij zal COVID onder controle moeten krijgen en dat betekent maatregelen die de economie schaden. Daarna zal hij veel uitgaven moeten doen om de economie weer uit het slop te trekken. Het had zo mooi geweest als zijn voorganger de financiën op orde had gekregen tijdens de hoogconjunctuur, maar hij deelde liever cadeautjes uit.

1 respect 07-11-2020 13:28 op
Dat zei men lang geleden ook van de auto en het gewone vliegtuig.