NUjijStats voor Nu_nieuwsvuller

11,642

Respect

Respect/dag 6.65
Respect/reactie 3.52

3,312

Reacties

Reacties/dag 1.89
Meeste reacties op 1 dag 23
Gestart op 03-09-2019

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 02-09-2021 11:34 op
LHBTinus, "moet Nederland NU besluiten"? Het lijkt wel alsof je er geen idee van hebt hoe slecht de positie van LHBT in Afghanistan, ook in het pré-Taliban tijdperk al was. Los daarvan: verdiep je dan meteen even in de positie van LHBT in nagenoeg de hele islamitische wereld. Dan praat je dus over tientallen miljoenen inwoners! Wanneer je er van tenminste van uitgaat dat minimaal 4% vd bevolking, onder LHBGT rangschikt. En dat betreft nog een zeer conservatieve schatting! bron: ihttps://nl.wikipedia.org/wiki/... en kijk onder 'percentages' Nij mijn eerste poging tot reageren, was het %/percentage per ongeluk weggevallen. Vandaar deze, gecorrigeerde, tweede poging!

6 respect 01-09-2021 16:16 op
Je krijgt dus de lang verwachte en voorspelde inhaalslag. Die voor een flink deel zal bestaan uit 'dor hout': bedrijven die zonder speciale steun geen levensvatbaarheid hebben. En nu dus alsnog gaan omvallen. Let wel: daar zitten dus ook een heleboel bedrijven die zonder de corona en zonder de coronasteun, nooit bestaan hadden, of onder normale omstandigheden al lang het loodje gelegd zouden hebben! Economisch gezien dus een zeer wenselijke ontwikkeling.

0 respect 01-09-2021 15:14 op
Jan_Janssen, Dank voor je bevestiging, dat er inderdaad sprake is van een nogal vage/hetzerige weergave! "Ook als de zwangerschap het gevolg is van incest of verkrachting, is abortus vrijwel onmogelijk geworden" Abortus is altijd mogelijk, tot 6 weken. Dus ook wanneer er sprake is van verkrachting of incest! Dit vertalen in "vrijwel onmogelijk geworden", is lezers op het verkeerde been zetten. Zoals mensen, zie de reacties, dus ook daadwerkelijk zijn gezet. En waar jij kennelijk graag aan meedoet... Heeft dat iets van doen met VS-bashen? Retorische vraag!

1 respect 01-09-2021 14:59 op
Jan_Janssen, Fijn dat je mijn reactie nog even herhaalt! (of heb je moeite met lezen?) ik citeer mezelf: - elke abortus na 6 weken is verboden. - Tenzij er medische redenen zijn. - Abortus na verkrachting of incest is dus gewoon toegestaan. Tot 6 weken. - En daarna alleen met medische indicatie. Als je de reacties echter leest, dan had je gezien dat velen de, dus kennelijk onduidelijke, tekst misinterpreteren. Je zou bijna gaan denken dat dat de bedoeling is...

2 respect 01-09-2021 14:51 op
"Ook als de zwangerschap het gevolg is van incest of verkrachting, is abortus vrijwel onmogelijk geworden" Deze wet is heel duidelijk. Geen idee waarom de wet dan zo onduidelijk wordt weergegeven: elke abortus na 6 weken is verboden. Tenzij er medische redenen zijn. Abortus na verkrachting of incest is dus gewoon toegestaan. Tot 6 weken. En daarna alleen met medische indicatie. Maar dat geldt dus voor elke abortus!

11 respect 31-08-2021 20:12 op
Prettig aan deze zaak: geen sprake van zetelroof, of zelfs maar de verdenking hiervan. Iemand die meer stemmen dan de lijsttrekker trekt, dat is best wel uniek. Omtzigt gaat een éénmans-fractie vormen. Maar had voorkeurstemmen voor vijf. Het is dus eerder het CDA dat schatplichtig aan Omtzigt is, dan andersom. De peilingen voorspellen een eventuele Lijst-Omtzigt, zelfs (veel) meer dan 5 zetels! Omtzigt is ijzersterk als Kamerlid. Kan vastbijten en controleren als geen ander. En kan cijfers/getallen 'lezen', (helaas) een nogal uitzonderlijke eigenschap in onze TK. Maar een echte partijleider? Nee, dat past hem niet. Vrees dan voor zijn mogelijke partij. Maar vrees vooral voor hemzelf: daar gaat hij aan onderdoor! Hoop dat NL nog lang mag genieten van Omtzigt. Ben benieuwd hoe hij een ander denkt vorm te gaan geven. Aansluiten bij een andere partij is geen reële optie: Omtzigt onderschrijft de CDA-beginselen. En is veel te groot/lees: machtig voor een elke andere partij!

2 respect 31-08-2021 10:45 op
Ik denk dat ze de eerste uitzending bewust zo slecht hebben gemaakt. De lat ligt nu zo laag, dat het vanaf vandaag eigenlijk alleen maar naar boven kan gaan: hogere kijkcijfers, betere beoordeling... Dit betreft bewuste tv-strategie, van de hoogste categorie :) Het juiste momentum creëren, zodat het daarna alleen maar crescendo kan gaan!

0 respect 31-08-2021 10:39 op
Ik denk dat de eerste uitzending bewust zo slecht was. De lat ligt nu zo laag, dat het vanaf vandaag eigenlijk alleen maar naar boven kan gaan: hogere kijkcijfers, betere beoordeling... Dit betreft tv-strategie, van de hoogste categorie :) Bewust het juiste momentum creëren, zodat het alleen maar crescendo kan gaan!

0 respect 31-08-2021 10:29 op
Stino, Volgens mij betreft dat het account dat voorheen van DWDD en de Vooravond was. Waar dit programma de opvolger van is. Dus 'overgenomen' lijkt me een juistere omschrijving: ' het account hoorde zogezegd bij de inboedel!

0 respect 31-08-2021 10:21 op
Jan, "Waar zit die urgentie dan?" BNNVARA heeft wel vaker moeite om het verschil tussen 'urgent' en 'welgevallig', te onderkennen.

0 respect 31-08-2021 10:05 op
Kennelijk beschouwen mensen hier, de entertainment-sector als een zeer speciale sector. Zo speciaal, dat de gewone 'wetten' van het commerciële verkeer, hier niet voor op hoeven te gaan. Nee sterker zelfs: niet voor op mogen gaan! Een artiest die voor een half uurtje optreden 5.000 euro ontvangt, wordt heel normaal gevonden. Want dan wordt er verwezen naar het vraag/aanbod/prijs-verhaal. 'Laat de markt haar werk doen'. Maar oh wee wanneer de sterren voor mogelijke reclame, voor mogelijke marketing, naamsbekendheid en exposure, een tegenprestatie zouden moeten leveren, in de vorm van een lagere (ik las eerder 'tegen kostprijs') gage. of is een en ander misschien ook ingegeven door afgunst? Afgunst omdat er één of andere prins betrokken bij is? Maar hebben diezelfde afgunstigen er geen probleem mee, wanneer hun idool meer dan 1 miljoen dollar beurt, op een miljardairsfeestje. Zoals Madonna en recent Mariah Carey dat deden!

7 respect 31-08-2021 09:36 op
FCNorit, "Wat kan mij het nou schelen of de beste man stopt met wielrennen..." Ho, wacht even, we hebben het hier wel over dé grote ster Matthijs. Van de juiste signatuur, die altijd juiste vragen stelt. En vooral de juiste vragen niet stelt. Die nalaat, onwelgevalllige issues aan te snijden. Een status aparte dus. Ter illustratie van de heersende Hilversumse en de media bias. Zie ook het parachuteren van Sophie Hilbrand, in feite één van zijn opvolgers: stelt ook de 'juiste' vragen. En laat de juiste zaken onbenoemd.

1 respect 31-08-2021 08:54 op
gloryNhope, "In Afghanistan is de sharia in 2004 in de grondwet verankerd" (NOS) PEW (Pew Research Center) stelde in 2013 een 99% sharia-voorkeur vast. Dat zal misschien iets lager uitvallen, te hoog zijn ingeschat, maar het was hoe dan ook extreem hoog! Vreemd dat jij niet lijkt te weten, daar niet van op de hoogte lijkt te zijn. ook vreemd: niemand die je vraag beantwoord. Maar in plaats daarvan jouw 'vraag' wel massaal steunt. Vreemde krachten. Het onderzoek zelf zul je er even zelf bij moeten zoeken. Want linkjes sneuleven hier helaas te vaak!

1 respect 30-08-2021 11:35 op
Trebor, Ik zie er in de meeste gevallen intussen vanaf om linkjes te plaatsten, omdat de pogingen een extreem lage plaatsingskans hebben. En mijn linkjes betreffen wél altijd serieuze en betrouwbare bronnen. Het is dan ook pijnlijk en frustrerend om te zien dat jij daarentegen wél linkjes geplaatst krijgt. En dan ook nog afkomstig van de Chinese staatspropaganda!

11 respect 30-08-2021 09:52 op
Dus DNB-directeur Olaf Sleijpen houdt het voor mogelijk, dat de prijs van benzine niet stijgt. Mits de overheid er tenminste voor kiest, de accijnzen wat te verlagen. En dat wordt vertaald in: "Benzine wordt niet per se duurder door klimaatvoorstel van Timmermans" Dan vraag ik me af, wie een dergelijk 'redenering' spint? Misschien de woordvoerder van Timmermans? Of zijn marketingstrateeg?

5 respect 30-08-2021 09:24 op
SjaakZeur, Zo gek is die gedachte van jou niet: "Delano Keylow R. (1970) is niet alleen een van de eerste GANGSTERRAPPERS van Nederland, hij is ook oprichter van de Haagse straatbende de Crips en voormalig president van de omstreden motorclub Caloh Wagoh"

1 respect 30-08-2021 08:45 op
Vraag me af hoe Matthijs van Nieuwkerk en de mensen achter DWDD, terugkijken op het podium dat ze deze Delano 'Keylow' R. indertijd geboden hebben? (let wel, daar was toen ook al heel veel kritiek op, deze verheerlijking en normalisatie!) En ik vraag me af hoe de subsidieverstrekkers van Het Nederlands Filmfonds, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het VSBfonds, terugkijken op hun beslissing om nog in 2017 tienduizenden euro’s subsidie te verstrekken aan deze crimineel en waarschijnlijke (zie beslissing vd rechters inzake voorarrest en gevangenhouding) moordmakelaar, voor het maken van een documentaire?

1 respect 29-08-2021 20:50 op
Frits_, Blijkbaar ben je nog nooit op het circuit geweest of er vlak vlak in de buurt. Anders had je geweten dat er in de directe omgeving van het circuit, weinig huizen staan. Laat staan hele woonwijken.

0 respect 29-08-2021 19:11 op
stendal, Kunstig hoe je met allerlei aannames en speculaties, een 'scenario' probeert neer te zetten, wat jou kennelijk welgevallig is. Probeer het nog eens, maar nu voorzien van feiten. Doe eens een poging hard te maken waar al die wapens dan wél vandaan komen? En waar de langdurige aanwezigheid van de iraanse terrorisme-eenheden, dan op duidt? Naast de eerder vermelde personen, ook nog Abdul Reza Shahlai, IRGC, lid van 'Afdeling' Qods Force, die in Yemen zat. En oh ja, die wapens komen gewoon over zee. Al jarenlang... Zie bijvoorbeeld: vervolgens stonden hier drie linkjes. Met uitgebreide bewijzen van iraanse wapenleveranties, op verschillende momenten! (maar omdat mijn reacties voorzien van serieus te nemen bronnen, middels linkjes, voor de zoveelste keer geen goedkeuring hebben gekregen, zul je zelf even moeten zoeken. Hoewel ik er weinig vertrouwen in hebt dat je dat ook gaat doen - geen interesse in kennis die je kennelijk als onwelgevallig beschouwt)

0 respect 29-08-2021 18:18 op
stendal, Kunstig hoe je met allerlei aannames en speculaties, een 'scenario' probeert te verkopen, wat jou kennelijk welgevallig is. Probeer het nog eens, maar nu voorzien van wat feitelijkheden. Of doe eens een poging hard te maken waar al die wapens dan wél vandaan komen? En waar de langdurige aanwezigheid van de iraanse terrorisme-eenheden, dan op duidt? En naast eerder vermelde, ook Abdul Reza Shahlai, commandant bij de IRGC. 'Afdeling' Qods Force, in Yemen En oh ja, die wapens komen gewoon over zee. Al jarenlang... Zie bijvoorbeeld: https://www.arabnews.com/node/... https://www.arabnews.com/node/... https://www.arabnews.com/node/...

0 respect 29-08-2021 17:23 op
Mash4077, Iran, dat nadrukkelijk niet genoemd wordt in het artikel. Voor jou echter nog niet genoeg, want je wenst ook nog even expliciet vermeld te hebben dat de Houthi's geen steun uit het buitenland krijgen. En dat wapenstroom uit Iran geen naam mag hebben. En dat er dus al helemaal geen sprake is van de befaamde iraanse proxy-terreur of -oorlog. Vreemd, want de rol van Iran is toch algemeen bekend. Zo werd nog in 2020 in Jemen ene Mostafa Mohammad gedood. Deze Mostafa was lid van de IRG. Sterker nog, hij was lid van de Quds Force, de afdeling van de RG gespecialiseerd in de export van oorlog en terreur! En nee, hij was daar dus niet op vakantie.. En nog in 2017 werd Quds Force commandan Hassan Erlo, beschouwd als de feitelijke leider baas van de Houthi's. Vreemd dat jij daar, al helemaal als iran-expert, niet van op de hoogte lijkt te zijn. Maar vanaf nu weet je dat dus gelukkig wel. Handig, zo'n forum!

0 respect 29-08-2021 13:35 op
Lucas, "De aandacht zou wat mij betreft iets meer op partijen gevestigd kunnen worden, die veel gelijkenissen vertonen met het regime van het 3e rijk" Die vergelijking mag je dus niet maken. Maar wat daarentegen wel mag, is beginnen over een staatje in het MO, zie ook de honderden! reacties van ene @Willem hier (en bij andere onderwerpen). En wat ook wel mag is deze gelijkenis trekken, maar dan slechts met een aantal specifieke politieke partijen. Zoals je in de comments kunt terugzien. Maar andere regimes, partijen en ideologieën, die zijn van deze vergelijking uitgesloten!

2 respect 29-08-2021 12:30 op
Wiggert_de_Jongh, "Waar heb ik dat eerder gehoord??" Misschien toen je de titel van en boek dat daar over gaat, tegenkwam? 'Het verraad van links', Carel Brendel. Dat boek gaat over 'Het Verraad van Links gaat over de socialistische beweging en de vrijheid van godsdienst' Heeft met name betrekking op de PvDA. Maar vandaag de dag is het actueler dan ooit m.b.t. GroenLinks. Maar daar over uitweiden, dat schijnt verboden gebied te zijn!

1 respect 29-08-2021 11:44 op
Hank, Een heel verhaal. Om je eigen, maar onjuiste 'vraag', want kennelijk als retorische bedoeld, te maskeren. Maar blijkbaar heb je dat zelf ook door, zie je plotselinge switch naar een uitslag van 2019! Kortom, niet alleen een retorische vraag, maar ook nog een valse retorische. Met blijkbaar als doel om de oppervlakkige lezer op het verkeerde been te zetten! Hetgeen je lukt, zie de respectjes. Niet doorhebbend dat je daarmee nog eens bevestigt. dat voor een specifieke ideologische achterban, feiten er weinig of niet toe doen!

7 respect 29-08-2021 10:47 op
"waarin een discriminerende uiting is vervat" Hoe kan het dan dat bijvoorbeeld de Koran nog steeds legaal te koop is? Daarin wordt onder meer onomwonden gesteld dat homoseksualiteit met de dood bestraft moet worden. En dat staat er niet alleen, dat wordt in tal van landen ook nog eens daadwerkelijk uitgevoerd. Met een beroep op en verwijzing naar datzelfde boek! Of is dat soms geen uiting (en gedrag!) van discriminatie?