NUjijStats voor Paard

8,348

Respect

Respect/dag 12.4
Respect/reactie 10.9

766

Reacties

Reacties/dag 1.14
Meeste reacties op 1 dag 7
Gestart op 23-03-2020

Respect over tijd

Laatste 25 comments

6 respect 25-01-2022 08:50 op
Omdat het westen zich voor de zoveelste keer met andermans zaken moet bemoeien, kunnen wij het noodzakelijke gas uit Rusland wel vergeten en kunnen wij onze energierekening helemaal niet meer betalen. Maar dat maakt de politici hier niks uit. Het is niet meer dan symboolpolitiek, waar de gewone burgers hier weer de dupe van zijn. Sorry hoor maar onze eigen portemonnee vind ik toch wel even wat belangrijker dan wat er in Oekraïne gebeurt.

13 respect 24-01-2022 09:40 op
Omdat het westen zich voor de zoveelste keer met andermans zaken moet bemoeien, kunnen wij het noodzakelijke gas uit Rusland wel vergeten en kunnen wij onze energierekening helemaal niet meer betalen. Maar dat maakt de politici hier niks uit. Het is niet meer dan symboolpolitiek, waar de gewone burgers hier weer de dupe van zijn. Sorry hoor maar onze eigen portemonnee vind ik toch wel even wat belangrijker dan wat er in Oekraïne gebeurt.

6 respect 15-11-2021 09:59 op
Bij bijna alle partijen zijn er leden die zich niet aan dit soort regels houden. Neem de huisjesmelkers bij de VVD en de brievenbusfirma van Hoekstra. We weten allemaal dat ze Baudet gewoon moeten hebben omdat hij tegen de coronamaatregelen is. Het is allemaal zo doorzichtig.

6 respect 14-11-2021 16:09 op
Als er een storing is, dan snap ik niet waarom de dagen erna de ontbrekende besmettingscijfers er bij opgeteld worden. Dan blijft het aantal positieve tests vertekend, terwijl het juist zo belangrijk is om te zien of de maatregelen effect hebben. Qua cijfers beter gewoon die ene dag het verlies nemen, en de dagen erna alleen weer de positieve tests van de laatste 24 uur vermelden.

9 respect 12-11-2021 08:59 op
Het feit dat er weinig draagvlak is komt natuurlijk ook doordat het demissionaire kabinet de maatregelen nooit goed kan onderbouwen. Het is altijd een kwestie van, dit is het en daar zullen jullie het mee moeten doen. Het valt niet te begrijpen waarom het risico op besmetting kleiner wordt als de horeca en winkels eerder sluiten. Het wordt daar overdag dan toch juist drukker doordat je er s'avonds niet meer heen kunt.

16 respect 11-11-2021 16:36 op
Ik begrijp het heel goed. Alle leuke dingen in het leven waren toch altijd vanzelfsprekend. In een klap is dat begin vorig jaar veranderd, en de situatie is inmiddels uitzichtloos. Mensen zijn simpelweg niet in staat om zich aan een nieuwe manier van leven aan te passen, als je ziet hoe goed we het hiervoor hadden. Alles wat altijd vanzelfsprekend was, is dat nu niet meer, maar het intense verlangen naar het goede oude leven blijft. En dan gaat het ook nog eens om een virus waar deze studenten zelf weinig risico voor lopen. Dus ja, ik kan goed begrijpen dat er veel zijn die zich afvragen of dit leven nog wel wat waard is.

5 respect 11-11-2021 12:02 op
Er werd anderhalf jaar geleden al voorspeld door veel experts dat de pandemie ongeveer 2 jaar zou duren. Andere pandemieën duurden ook ongeveer zo lang. We wilden dit toen niet horen, maar nu zou ik er direct voor tekenen dat het in april 2022 voorbij is. Ik ben namelijk heel bang dat het nog vele jaren gaat duren, dat we misschien wel nooit meer terug gaan naar normaal.

8 respect 09-11-2021 15:39 op
De grootste groep gevaccineerden in de ziekenhuizen bestaat op dit moment uit de oudste gevaccineerden, bij wie bescherming begint af te nemen of al flink afgenomen is. Maar onze beperkte gezondheidsdeskundigen denken het wederom beter te weten dan alle internationale toonaangevende studies uit meer ontwikkelde landen. In Israël is het aantal ziekenhuisopnames fors gedaald sinds de boostercampagne, in de VS is de situatie ook stabiel.

44 respect 08-11-2021 19:14 op
Dit krijg je er nou van als wij in het westen altijd maar denken ons met binnenlandse aangelegenheden van andere landen te moeten bemoeien. Wat er vorig jaar in Belarus gebeurde, was onze zaak niet. Maar de eu kon het natuurlijk weer niet laten om symboolpolitieke sancties op te leggen aan dat land. Nu slaan ze op deze creatieve maar mensenrechten schendende manier terug, en militair ingrijpen is niet mogelijk doordat het regime gesteund wordt door Rusland. Keer op keer mengen wij ons in de zaken van andere landen omdat wij denken dat onze filosofie superieur is, en elke keer pakt het verkeerd uit. Maar we zullen er nooit van leren, daar ben ik van overtuigd.

26 respect 05-11-2021 19:23 op
Wat betreft de nieuwe coronapil: een bescherming van 89% tegen ziekenhuisopname zou echt fantastisch zijn. Als de medicatie op het juiste moment wordt toegediend, dan kan dat de druk op ziekenhuizen door corona dus substantieel verlagen. En hier kun je ook geen tegenstanders van hebben. Ook een anti-vaxer zal altijd voor deze medicatie kiezen, in plaats van in het ziekenhuis opgenomen worden. Daarom vind ik het een zeer kwalijke zaak dat De Jonge gelijk vooraan staat om deze doorbraak te bekritiseren, en gelijk weer op de vaccins te wijzen. Daarmee lijkt hij de indruk te wekken dat hij niet blij is met dit nieuws, integendeel zelfs. Ik mag toch hopen dat ook hij de intentie heeft om zo snel mogelijk uit deze crisis te komen, en dat deze pillen gewoon ingekocht gaan worden.

13 respect 05-11-2021 19:18 op
Een bescherming van 89% tegen ziekenhuisopname zou echt fantastisch zijn. Als de medicatie op het juiste moment wordt toegediend, dan kan dat de druk op ziekenhuizen door corona dus substantieel verlagen. En hier kun je ook geen tegenstanders van hebben. Ook een anti-vaxer zal altijd voor deze medicatie kiezen, in plaats van in het ziekenhuis opgenomen worden. Daarom vind ik het een zeer kwalijke zaak dat De Jonge gelijk vooraan staat om deze doorbraak te bekritiseren, en gelijk weer op de vaccins te wijzen. Daarmee lijkt hij de indruk te wekken dat hij niet blij is met dit nieuws, integendeel zelfs. Ik mag toch hopen dat ook hij de intentie heeft om zo snel mogelijk uit deze crisis te komen, en dat deze pillen gewoon ingekocht gaan worden.

4 respect 04-11-2021 11:17 op
Dus Grint heeft tot voor kort zelf de meeste films niet eens gezien? Dat is wel heel opmerkelijk. Lijkt mij dat je als een van de hoofdrolspelers toch gelijk gaat kijken wanneer de film waarin jij speelt in premiere gaat. Hij heeft alleen de eerste drie gezien, dat komt wel over alsof het hem allemaal niet zo interesseerde.

29 respect 04-11-2021 11:13 op
Meen je dat nou? Het acteerwerk van vrijwel alle acteurs was juist zeer overtuigend, met Sneep als uitblinker.

19 respect 04-11-2021 09:13 op
Volgens dit beleid ben je dus ongezond en een gevaar voor de volksgezondheid als je binnen sport, goed op je voeding let, maar niet gevaccineerd bent. Maar als je zo'n dikke pens hebt als de burgemeester van Nijmegen, maar wel gevaccineerd, dan ben je dus gezond. Terwijl dat juist de groep is die het vaakst in het ziekenhuis ligt, mensen met een ongezonde levensstijl, ook niet corona aangaan.

5 respect 03-11-2021 11:57 op
We zitten in een situatie waarin het demissionaire kabinet het waarschijnlijk nooit goed kan doen. Geen maatregelen leidt tot ineenstorting van de zorg, dus dat is geen optie. Strenge maatregelen voor iedereen leidt tot weerstand onder de gehele samenleving, en tot grote irritatie van de gevaccineerden. Maatregelen tegen vooral ongevaccineerden leidt vooral tot weerstand onder die groep. Het zou makkelijker zijn als meer mensen van die groep zich gewoon laten vaccineren, want het grootste gedeelte zijn principiële weigeraars zonder een echt gefundeerde reden. Uiteraard moeten mensen met een medische indicatie gevrijwaard worden van de coronapas. Dit neemt allemaal niet weg dat het toegangsbewijs op het werk en in het onderwijs wel te ver gaat. Want dit zijn essentiële zaken in het leven.

13 respect 02-11-2021 21:25 op
De tweede kamer heeft de motie van fvd om de cijfers van de ziekenhuizen inzichtelijk te maken, weggestemd. Dit zegt toch al genoeg. Als het echt waar is dat vooral ongevaccineerden in het ziekenhuis belanden, waarom zouden het rivm en het kabinet deze gegevens dan niet willen delen.

37 respect 02-11-2021 20:17 op
De coronapas op de werkvloer en in het onderwijs is schending van de mensenrechten. Werk en school zijn essentiële levensbehoeften. Coronapas op de werkvloer, ik snap niet dat de VN hier nog niet tegen in actie is gekomen.

4 respect 02-11-2021 16:18 op
Normaal gesproken is het aantal besmettingen op dinsdag altijd veel hoger dan het gemiddelde, nu rond het gemiddelde. Als dit morgen ook het geval is, woensdag is meestal ook een piekdag, dan kunnen we wellicht concluderen dat de situatie stabiliseert.

4 respect 01-11-2021 17:26 op
Met ruim 1200 is het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen al behoorlijk hoog, en het dagelijkse aantal opnames stijgt ook heel hard. En deze stijging komt nog van de periode 4000 tot 5000 besmettingen, welk aantal nu ook alweer veel hoger is en door blijft stijgen. We weten allemaal dat dit betekent dat er de komende maanden geen sprake zal zijn van een daling, en dus ook dat er nog veel strengere maatregelen gaan komen. Ik verwacht dit jaar nog een nieuwe televisietoespraak van de premier. Het wordt wederom geen leuke winter.

2 respect 01-11-2021 16:33 op
Het moment dat de vaccinaties zijn uitgewerkt nadert ook. Dit is veel sneller dan de fabrikanten in eerste instantie zeiden. Ik vrees dat er geen weg is uit deze ellende en dat onze levens definitief zijn veranderd. Ja, de aangekondigde maatregelen vallen nog mee. Maar we weten allemaal dat we dit jaar wederom een toespraak vanuit het torentje van de premier gaan krijgen.

1 respect 31-10-2021 14:10 op
Het jongetje uit The Grudge blijft wel de meest angstaanjagende van allemaal.

7 respect 31-10-2021 13:08 op
Ik snap niet waarom winkelpersoneel heel de dag met mondkapjes op moet lopen. Wanneer er geen klanten in de buurt zijn, dan heeft dit geen enkel nut. En dat terwijl het voor het personeel wel zeer oncomfortabel is. Er moeten alleen maatregelen genomen worden die echt aantoonbaar werken.

10 respect 31-10-2021 10:47 op
Vanaf dag een van de pandemie was het al duidelijk dat besmetting in de buitenlucht bijna onmogelijk is. Toch werden constant de wegen naar stranden en natuurgebieden afgezet. Dit kan ik dan ook als niets anders zien als burgertje pesten.

14 respect 29-10-2021 13:16 op
Voor de coronapas op het werk is een wetswijziging nodig. Precies om deze redenen ben ik groot voorstander van het referendum. Dat een vaccinatieplicht of testplicht op het werk volgens de wet niet mag, is omdat het onethisch is. Dan is het niet eerlijk dat het kabinet zo makkelijk maar even de wet kan wijzigen zodat het wel kan.

9 respect 28-10-2021 16:07 op
Achteraf gezien is het aantal besmettingen nog steeds wel een indicatie voor de trend van het aantal ziekenhuisopnames. Helaas blijven de besmettingen oplopen, dus het aantal opnames de komende weken nog ook.