NUjijStats voor Pgbd

6,902

Respect

Respect/dag 8.13
Respect/reactie 4.82

1,431

Reacties

Reacties/dag 1.69
Meeste reacties op 1 dag 18
Gestart op 28-09-2019

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 25-01-2022 12:15 op
Harm, een goede vraag. Naar mijn mening niet. De kwaliteit van het leven in Nederland is de laatste twee decennia flink afgenomen. Veel meer belasting, minder er voor terug krijgen, een notoire, onbetrouwbare leugenaar als premier, veel meer overlast door weg- en vliegverkeer, veel meer vervuiling, incl. stikstof en CO2. Forse afname van de biodiversiteit, door de onbetrouwbare politici een bevolking die sterker dan ooit verdeeld is. Nederland rijker als ooit te voren, maar voor wie ?

2 respect 25-01-2022 10:33 op
Johnson : een omhooggevallen, ongeloofwaardige bal. Met elke onthulling blijkt hoe inconsequent het individu is. Deze moeilijke tijden vragen om leiders waarop we kunnen vertrouwen, die zeggen wat ze doen, en doen wat ze zeggen. Die niet anderen regels opleggen, en zichzelf in het geniep er niet aan houden. De houdbaarheid van z'n politieke carriere en die van z'n regering zijn allang verstreken.

4 respect 24-01-2022 19:47 op
Robin, de frustratie zit kennelijk wel erg hoog bij je, dat je maar door blijft jammeren, terwijl al tachtig keer is uitgelegd dat met zekerheid moet worden vastgesteld dat de bal volledig over de lijn was. Als dat niet (met zekerheid) kan worden vastgesteld, dan is volgens de reglementen de bal in. Makkelie heeft dus volgens de reglementen gehandeld. Dus verdiep je eerst eens in de spelregels voordat je wat onzinnigs roept.

0 respect 24-01-2022 19:42 op
Andrés, heeft het nu dan nog toegevoegde waarde ? Verandert er iets door als nu (definitief) wordt vastgesteld dat de bal wél in, of juist wél uit was ?

1 respect 24-01-2022 19:32 op
Richard, met "....het kernafval dat er nu is kan prima verwerkt worden in nieuwe thorium centrale..." maak je duidelijk dat je er niets van weet/begrijpt.

4 respect 24-01-2022 16:34 op
Kernenergie noch gas zijn schoon. Als ze niet schoon zijn, moeten we ons niet voor de gek houden, en ze een "duurzaam" label geven. De enige energiebronnen die duurzaam zijn, zijn die geen grondstoffen nodig hebben, en die niet vervuilend zijn. Dus beide van de lijst schrappen.

8 respect 24-01-2022 10:05 op
Kevin, je kan het altijd proberen. In de VS is het niet onmogelijk een rechter te vinden met net zo'n zelfde steekje los. En dan ben je binnen. Een van de zieke symptomen van de VS.

1 respect 23-01-2022 18:37 op
Frits, onzin. De VAR kon op basis van de beelden niet constateren dat de bal uit was. In dat geval zijn de regels heel duidelijk : dan is de bal niet uit geweest. En volgt de automatische conclusie dat het een geldig doelpunt was. Al die mannetjes (en vrouwtjes) die op basis van televisie- beelden menen te constateren dat de bal uit was : de televisie-beelden kunnen ontzettend vertekenen. De enige die er perfect voor stond was de lijnrechter. En die constateerde dat de bal binnen was gebleven. Al het andere is gezeur en waarschijnlijk vooral valse jaloezie.

2 respect 23-01-2022 17:13 op
Mocht Rusland de kraan sluiten, dan schiet het zichzelf ook in de voet. Het kan dan fluiten naar de broodnodige deviezen. En dat zou Rusland misschien nog wel harder raken dan welke economische blokkade dan ook. Kortom, economische zelfmoord. Ik denk dat Putin veel te slim is om in in eigen mes te lopen. Een beetje dreigen, een beetje rommelen met de druk etc. maar verder zal hij zeer waarschijnlijk niet gaan.

12 respect 23-01-2022 17:02 op
M7, wacht dacht je ? Dan heeft niet alleen een groot gebied rond Schiphol ernstige overlast,maar heel Nederland. Een geweldig vooruitzicht.

16 respect 23-01-2022 17:01 op
Zoals zo vaak spoort de "papieren" werkelijkheid totaal niet met de echte werkelijkheid. Om te beginnen met de hele studie/aannames qua geluidsoverlast, fijnstofvervuiling enz. De overheid heeft Jan en alleman gewoon bedot met gemanipuleerde cijfers. In het kader van de CO2 uitstoot is er een belangrijk argument bijgekomen om Lelystad gewoon nooit in gebruik te nemen. Jammer van het geld, maar beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

13 respect 15-11-2021 22:00 op
Het kabinet houdt maar stug vol t.a.v. de afschaffing van de dividendbelasting. Welk belang behartigt deze regering ? BV. Nederland lijkt me helemaal niet gebaat bij een dergelijke afschaffing. De rekening voor de eventueel misgelopen inkomsten wordt wederom bij de samenleving neergelegd, terwijl deze al onevenwichtig veel belasting betaald.

2 respect 15-11-2021 21:56 op
Richard, welke kennis ? De kennis t.a.v. productie van fossiele brandstoffen is wijdverspreid en daarmee is er geen enkele noodzakelijke afhankelijkheid van Shell. Grootschalige productie van duurzame brandstoffen staat nog in de kinderschoenen, dus ook daar is er geen enkele toegevoegde waarde van een specifieke inbreng van Shell. Geld heeft Nederland genoeg, en de maatschappelijke prijs van Shell's inbreng is al decennia veel te hoog. Kortom, het vertrek van Shell is voor Nederland eerder positief dan negatief.

6 respect 15-11-2021 19:40 op
Elke situatie is anders. Het belangrijkste is dat voormalige partners eerst weer zelf het evenwicht hebben hervonden en geanalyseerd wat er mis is gegaan en wat hun eigen bijdrage daar aan was. Als ze dat oprecht hebben gedaan is alles mogelijk.

0 respect 13-11-2021 11:12 op
Kiki, een merkwaardige reactie. Ik heb geen "ervaring" geponeerd, die beschouw ik als veel te beperkt om er t.a.v. de horeca een mening op na te houden.

0 respect 13-11-2021 09:46 op
Existenz, sommige mensen denken in problemen, anderen in oplossingen. Meestal is er in de winter meer wind. Samen met warmtepompen, geothermische warmte, het benutten van warmte dat nu als "afval" geloost wordt, het electrisch potentieel tussen zoet en zout water, het vergisten van huishoudelijk en agrarisch afval, het inzetten op grootschalige isolatie van woningen ....... Zo maar wat deeloplossingen uit de losse pols. Blijft u vooral maar denken in problemen .....

0 respect 13-11-2021 09:42 op
Pieter, er zijn zat keuzes. Als de politiek (en de samenleving) maar willen. Kernenergie is geen oplossing. Als landen massaal inzetten op kernenergie is, los van alle risico's, uranium in de kortste keren op, uitgeput. En dan kunnen we opnieuw beginnen, met ook nog eens een berg radioactief afval van hier tot gunder, voor honderduizenden jaren.

2 respect 13-11-2021 09:40 op
Ton, jouw ervaring, twee kroegen ? Drie ? Denk je echt dat dat representatief is ?

0 respect 13-11-2021 09:38 op
GeenRedactie, als je het artikel gelezen had, werkelijk gelezen, dan had je gezien dat een van de oplossingen is de opwekking van (groene) energie dichtbij plaatsen van (grote) behoefte te laten plaatsvinden. Je politieke opmerking is off topic en bovendien behoorlijk kinderachtig. Verder, koper is niet het enige geleidende materiaal.

2 respect 13-11-2021 09:35 op
Louis, Nederland is veel te klein voor het risico van een ongeluk met een kerncentrale. Bovendien is een kerncentrale financieel-economisch een desinvestering. de doorlooptijd tussen de eerste ppannen en de realisatie 20 jaar of meer. Kortom, een zeer onnadenkende reactie. Bovendien zijn er nog miljoenen vierkante meters dak waar nog zonnepanelen op kunnen, zonder landschapsbederving en juist ook op plaatsen waar ook de vraag is.

1 respect 11-11-2021 10:51 op
Kortom, het is een doelbewust economisch delict. Het geeft een duidelijk beeld wat voor managers daar de scepter zwaaien. Hoe vreemd is het dat het ziekteverzuim daar zo groot is ? Het enige dat ik vreemd vind is dat ze niet allemaal het bijltje erbij neergooien. Collectief ziekmelden, in staking gaan etc., is waarschijnlijk de enige manier om de zaak te veranderen, de mismanagers naar huis te sturen (zonder bonus/gouden handdruk), een fatsoenlijk salaris voor zo'n verantwoordelijke job te krijgen.

1 respect 11-11-2021 10:44 op
Het neoliberale denken, the race to the bottom, levert bijna alleen maar verliezers op. Een select groepje verrijkt zich (tot vaak absurditeiten), de rest is verliezer. Matige tot slechte kwaliteit, hogere prijzen/kosten, uithollen van het welzijn. Indirect leidt het grotere milieuvervuiling, inefficiëntie, hoger brandstofverbruik etc. Wanneer komen we tot bezinning ?

4 respect 10-11-2021 21:30 op
Pfk, alle beperkende maatregelen hebben er voor gezorgd dat het aantal rokers van 50% (van de volwassen bevolking) gezakt is naar iets meer dan 20%. Dat noem jij niets ? En voor de duidelijkheid : het zakt jaar na jaar. Inmiddels vinden veel jongeren dat je een "looser" bent als je rookt. Dat betekent ook niets ?

8 respect 10-11-2021 19:58 op
Een groot deel ? Iets meer dan 20% van de volwassen bevolking rookt. Dat was niet zo lang geleden tegen de helft van de volwassen bevolking. Hoe is dat zo omlaag gegaan ? Vele beperkende maatregelen. Iets nieuws tolereren zou een grote stap achteruit zijn. En met dat iets nieuws bedoel ik dat vapen en de e-sigaret. De tabaksindustrie is maar op één ding uit en dat is de zwakheid van mensen misbruiken, ze verslaafd maken en ze zolang mogelijk geld aftroggelen. Dat ze met dat "business model" tientallen miljoenen doden of meer op hun geweten hebben, kan ze niet boeien.

9 respect 10-11-2021 19:35 op
Robert, het is geen beter alternatief. Het is een iets minder slecht alternatief, en na het doelbewust verslaving bij mensen creëren, en miljoenen mensen daarmee de dood injagen, moet je wel heel erg naïef zijn om in de zogenaamde goede bedoelingen van tabaksfabrikanten, incl. Philip Morris, te geloven. Het enige juiste is een totaal verbod op rookwaar en alles er omheen.