NUjijStats voor Phoebe_C

6,518

Respect

Respect/dag 5.47
Respect/reactie 1.55

4,204

Reacties

Reacties/dag 3.53
Meeste reacties op 1 dag 34
Gestart op 20-10-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 25-01-2022 09:57 op
@Koen_Bergjes Ik heb een van de eerste vluchten naar Frankfurt gepakt toen daar mensen uit het VK heen konden reizen.. (bv kappers en pubs waren nog minstens 6 weken dicht daarna in het VK.. in Duitsland waren kappers alweer weken open toen.. zo'n kapper in Berlijn haalde zijn schouders op toen ik zei blij te zijn om daar toch wat gefatsoeneerd te worden, al was mezelf knippen met een tondeuze uiteindelijk ook gelukt.. ). Heb dus dag of 14 in Berlijn gezeten en daar daalden de besmettingen al rap (maar men was daar best soepel - ook in de buurt waar het Robert Koch Instituut een paar straten om de hoek was.. die buurt was zelfs erg los vond ik toen - terwijl het nog steeds rondging.. werd overgeboekt naar een hotel dat net opstartte in Neukoln toen en daar zaten pleintjes en terassen tot ver na zonsondergang stampvol (mensen hadden ook geen grote huizen denk ik.. idem met de parken, het was lekker weer toen.. ). Uiteindelijk reisde ik door naar Zweden, daar was nooit een lockdown..

0 respect 25-01-2022 09:45 op
Daarvoor hadden mensen inderdaad wekenlang binnengezeten en zag je na weken nog steeds nauwelijks mensen op straat (je mocht 30 min 'excercisen' - fietste ik soms een kilometer of 10.. kwam je 4 of 5 auto's tegen en dat was dan paar weken in de lockdown.. net toen mensen weer wat op straat kwamen, was er de We'll Meet Again-speech van de koningin.. tijdens die speech werd BJ opgenomen in het ziekenhuis.. nou toen zat de schrik er toch wel weer in en zag je opnieuw een week of 3 bijna niemand meer op straat.. in de 3 weken daarna ontstond dus een sfeer dat mensen met 3 a 4 mensen toch een plekje in de natuur gingen zoeken en gezinnen met uitwonende kinderen in de buurt elkaar toch weer een keer gingen opzoeken. BJ was zelf bijna de klos qua ziekte en kan me voorstellen dat ook hij wel wat mensen wilden gaan zien rond die tijd. In Australië heette het dat mensen de grot uit moesten komen (daar waren mensen bang gemaakt, in VK had de schrik er ook ingezeten - maar toen werd het minder.. ).

2 respect 25-01-2022 09:31 op
Ik zat zelf in het VK in lockdown en ben rond half juni uit het land vertrokken. Het was lekker weer zo rond mei/ juni '20 en heel veel Britten gingen er op uit om te picknicken.. soms waren er zelfs complete strandtaferelen, waar jeugd een plekje rond de lokale beek claimde om de dag door te brengen met picknick, wijn en een opblaasboot oid dergelijks om de feeststemming wat te verhogen en met een paar man in zo'n beek te dobberen (het was een beetie behelpen, niet Ibiza maar maar op dat moment was het ook misschien een beetje symbool voor het beste ervan maken, roeien met de riemen die je hebt.. of iig stak er dan een peddel uit zo'n bootje om de meter naar de kant te kunnen overbruggen.. en anderen troffen weer mensen in de tuin wat relatief veilig was en ik herinnner me nog een zwemfeestje bij de buren rond die tijd.. daarvoor deed men wekenlang nauwelijks niets met 't zwembad (denk binnen met school of playstation..). Was de sfeer rond die tijd en het klinkt niet extreem wbt BJ..

2 respect 24-01-2022 20:57 op
Nou hoop wilde theorieën hier (en met heel veel stelligheid)- ik had trouwens mijn eigen.. niet dat ik verstand heb van veldepidemiologie.. maar zou het virus in Afrika niet overgesprongen kunnen zijn van een mens naar een giraffe en weer terug ;)..? die heeft veel keel ;). En heel efficient met water - antistoffen in de keel zitten in speeksel, laten zich sowieso slecht opwekken met vaccins.. (nek van een giraffe is btw niet lang genoeg om goed te drinken.. krijgt zijn meeste vocht uit bladeren aan bomen, misschien ook nog een vrij steriele omgeving zo hoog in de lucht.. beest van 800 tot 1200 kilo.. nar verhouding zwak virus.. maar mogelijk maakte het immuunsysteem korte mette met het virus in de longen, maar heeft het een hele lange luchtweg waar slijmvliezen altijd wel een stukje onbedekt laten met antistoffen.. en misschien dat die beesten af en toe bij een lodge of dorp opduiken en contact met mensen maken. Habitat is waar Omikron opdook (zuidelijk Afrika) ;) Ik ga koken nu.. ;)

10 respect 24-01-2022 19:48 op
Oh, ik zie dat ik een eerdere post die toch wel niet door m0d3r@ti3 zal komen verkeerd aflas (in week 1 en 2 was idd hoogste aandeel 0-19-jarigen op de Zweedse IC - waarvan overigens het aantal patiënten erop al weken stabiel is.. ). Maar 0-19 jarigen is niet 0-29 jarigen (dan moet ik 20-29 erbij nemen.. ). Bij deze dus.. (tm week 52 zie ik het in Zweedse data voor verpleegafdelingen niet terug), maar Omikron werd hier pas echt hoog in week 1 en 2.. In het rapport van 19 jan (afgelopen woensdag) zie je het in Zweden terug wbt het aandeel jongeren op de IC (in totaal liggen er zo'n 100 patiënten op 10 mln, wat relatief laag is en constant.. ik wordt de ligduur een het aantal beademingsdagen lager.. Maar inderdaad, 0-29 op de IC in Zweden: Jan '21: 18% dec '21 6% nov '21 2% Eerdere piekjes: jul '21 24% (da's trouwens hoger.. ) Overigens was het afgezien van uitschieter jul'21 van juni tot oktober '21 altijd zo'n 7 tot 9%, daarvoor - tussen sept '20 (12%) en mei '21 meestal onder 5%.

2 respect 23-01-2022 20:00 op
In Denemarken is BA.2 nu dominant geworden blijkt uit sequencing... gezien de vertraging van bijna week of 2 die dit proces in beslag neemt (BA.2 kent geen S-gen dropout waarmee de oorspronkelijke BA.1 al bij het PCR-testen opviel.. daarom wordt deze wel 'stealth Omicron' genoemd). Sowieso verschillen BA.1 en BA.2 qua mutaties meer van elkaar dan BA.1 van de oorspronkelijke Wuhan-variant waarvan deze afstamt.. BA.1 wordt niet herkent door 'n deel vh afweersysteem en dus als nieuw virus beschouwd door het lichaam - waardoor mensen dus ook weer een proces van ziekte doormaken, doch met milder verloop dan een virus dat ih geheel niet herkend wordt en deze variant plant zich sowieso minder in longen voort en meer boven in de luchtwegen - waar trouwens antistoffen in het slijmvlies denk ik een belangrijkere rol spelen, die dus sowieso altijd al matig werden opgewekt dmv injecties.. dat soort immuniteit kon alleen via de luchtweg ontstaan. Iedereen krijgt BA.1 & BA.2 zo lijkt komende weken..

2 respect 23-01-2022 17:03 op
@KL_NL Het is in Noorwegen niet anders, weekrapport van 10 tot 16 januari van het FHI (Noorse equivalent van het RIVM) dat afgelopen woensdag verscheen zegt het volgende (vertaald uit het Engels op hun website): "Tot nu toe zijn er 218 nieuwe patiënten gemeld die in week 2 in het ziekenhuis zijn opgenomen met een COVID-19-infectie, van wie 112 (51%) COVID-19 als belangrijkste oorzaak van ziekenhuisopname hebben. Dit is een voorlopige daling van 23% in nieuwe opnames met COVID-19 als belangrijkste reden, vergeleken met 145 in week 1. Het aantal vorige week kan naar boven worden bijgesteld. Kleine aanpassingen in aantallen voor voorgaande weken kunnen ook voorkomen." [..] "Van de 112 nieuwe patiënten die in week 2 in het ziekenhuis in Noorwegen werden opgenomen met COVID-19 als belangrijkste reden, waren 47 (46%) niet gevaccineerd, 24 (24%) werden gevaccineerd met twee doses en 27 (26%) werden gevaccineerd met drie doses." Bron: Ukerapport Uke 2 (10.01---16.01.22) Zweden btw ook >43%..

1 respect 23-01-2022 12:42 op
Ik heb een post in m0d3r@ti3 zitten.. maar vermoeidheid kan ook (permanent zelfs) optreden na infectie met de ziekte van Pfeifer (Epstein-Barr-virus), overkomt 100.000-en jongeren jaarlijks en je hoort weinig over maatschappelijke problemen met 'long-pfeiffer', maar gaat toch om vele 10.000-en per jaar.. maar moeilijk behandelbaar geloof ik (al test Moderna nu een vaccin tegen EBV), maar als het commercieel niet interrassant is stuurt een huisarts die mensen ook weg zonder oplossing.. Ook reactivatie van HSV-1 virus zou zeer grote overlap tonen met mensen die 'long covid'-klachten hebben.. maar als je een leuk lopende 'long covid'-kliniek wil opzetten, ga je potientiële afnemers denk ik niet associëren met virussen waar een mogelijk stigma aan kleeft. Maar de mogelijke correlatie wordt al een poosje geopperd in wetenschappelijke artikelen.. maar ik zie zulke artsen er dus niet snel over beginnen in een artikel als het bovenstaande (schaadt de 'beeldvormingkant' van de zaak zeg maar..).

1 respect 22-01-2022 20:31 op
Ik heb hier gisteren ook inspanningen in Zweden vermeld om de boostergraad op verder op peil te krijgen. De regio waarin oa Gothenburg ligt doet dat goed voor stedelijk gebied hier en die hadden vandaag weer een grote campagnedag waarbij je op veel plaatsen zonder afspraak kon laten boosteren (ook profclubs bv zijn daarbij betrokken.. ). En de mix natuurlijke immuniteit en vaccins/boosters vormen tezamen veelal een robuuste immuniteit (mn tegen ernstig verloop, zelfs bij de huidge mutaties.. net als de Chinese vaccins obv inactief gemaakt volledig virus nu nipt effectiever tegen ernstig verloop lijken in vroege vergelijkingen tussen bv Zwitserland en Chili - mRNA is alleen een reproductie van het spike eiwit en geeft in theorie een iets minder breed spectrum antistoffen.. maar een minder milde natuurlijke besmetting plus vaccins bleek uit onderzoek dus het beste en met extreem hoge besmettingsgraden en weinig maatregelen zijn er grote delen vh land waar nauwelijks beademing nodig is).

6 respect 22-01-2022 17:14 op
Hier in Zweden is ook al een week of 5 een plateau op een laag niveau (ca 100 IC-patienten landelijk op 10 mln.. ). Achtereenvolgens versloeg Omicron Delta en daarna kwam net als in Denemarken BA.2 op (die geen naam heeft, maar hij heeft wel een stuk of 18 mutaties tov Omikron en er is discussie of ie geen eigen letter zou moeten hebben.. ). De besmettingen gaan door het dak met BA.2 (werd in Denemarken in slechts een paar weken dominant.. ), maar lijkt dus weinig ziekmakend (in de dichtbevolkte regio Skåne die direct aan Kopenhagen grenst lagen met een dubbel-Staphorst-achtige besmettingsgraad afgelopen week helemaal geen patiënten meer aan de beademing in de ziekenhuizen - die regio kent 1,34 mln inwoners. )..

0 respect 15-11-2021 22:23 op
Sterker nog bedrijven droegen in de jaren '80 nog zelf best veel bij aan de gemeenschap, zo stelde de toenmalige best grote Spaarbank met de S zijn eigen opleidingscentrum ter beschikking voor leraren om zich te bekwamen in het gebruik van computers (zo'n bank zag daar een belang in, als grootgebruiker van die technologie.. ). Mijn vader, voordat hij bij Philips ging werken (dat eveneens toepassing zocht voor zijn techniek in het onderwijs - en toen was het een conglomeraat dat qua wereldwijde impact vergelijkbaar was met het huidige Samsung.. ), werkte voor een onderwijscentrum van een van de toenmalige zuilen (die nadachten over waar leerlingen als ze jaren later op de arbeidsmarkt zouden komen behoefte aan zouden hebben.. ). Toevallig keek ik nog eens wat die organisatie nu doet (ze bestaan nog.. verloren in de jaren '90 subsidie.. ). Dat zijn geen hoogwaardige kennisorganisaties meer,bieden studiedagen aan met dingen die vrijwel iedereen kan snappen - niks decennia vooruitdenken..

0 respect 15-11-2021 22:01 op
Het is heel lang geleden dat bedrijven als Philips, Shell, Akzo en Unilever die grote werkgevers van NL waren. Bijna al die bedrijven had NL te danken aan de 'roaring 20's ', het feit dat het neutraliteitspolitiek voerde waardoor het relatief weinig schade leed van de Eerste Wereldoorlog en als geen enkel ander Europees land kon groeien in de economische opleving daarna gebaseerd op talloze zaken die consumenten voor het eerst konden en wilden hebben.. elektriciteit, radio, wasmachines de 1e auto's al was dat toen nog een gegoede klasse. Ook het Katholieke Brabants welvaartsplan is belangrijk geweest.. ja, dat groeide zo snel dat het ook een oude gevestigde orde (die oa rijk werd met plantages, dat was voorbij toen de VS WO II won - deels ook door inventieve Europese immigranten die daar uitvinden deden die de basis legden onder de roaring twenties, Edison, Marconi, gebroeders Wright,etc. Ik heb wel eens gedacht dat die klasse van daarvoor (die niet zoveel kon) de overhand weer kreeg.

0 respect 15-11-2021 21:47 op
En er was wel commentaar op dat dit managers waren en geen ingenieurs meer.. (net als Philips trouwens.. ). Ik denk eerder dat het geven van belastingvrijstellingen deze bedrijven verzwakt heeft (op enig moment kwam uit dat zowel Philips als Shell 0% VPB betaalden.. dat is geen beloning voor ondemerstalent, maar simpelweg voor lobbykracht.. en vermoedelijk zullen ze daardoor ruime tijd met mindere mensen afgekund hebben, wat ze denk ik concurrentiekracht kostte.. een beetje oliemaatschappij in de VS die succesvol zijn belastingdruk omlaag wist te krijgen en waar men daar schande van spreekt, betaalt nog altijd zo'n 19%.. ). Wat NL jarenlang heeft gedaan is concurrentievervalsing. Mijn vader werkte voor oa Philips (het huidige Philips is btw een medisch bedrijf aangekocht in de VS). Ik kreeg college van de prof die lobby'de voor de dividentbelasting. Deze man was 0 technisch onderlegd, noemde innovatie een 'sociaal proces'.. die man alleen al heeft NL veel gekost qua levensvatbaarheid..

26 respect 15-11-2021 16:12 op
Wat mij betreft is een (bestuurlijke) elite die al te makkelijk grondrechten van anderen inperkt (desnoods om eigen falen of de gevolgen daarvan te compenseren.. ) niet langer legitiem. Net als grootschalig verlies van mensenlevens zou het offeren van grondrechten consequenties moeten hebben (evaluatie blijft achter.. maar wat mij betreft ruimen zorgbestuurders en verantwoordelijk ministers alsnog het veld.. de onderbouwing voor deze maatregel is eigen falen - mogelijk is de zorg niet opschalen ernstig verwijtbaar en mag nooit lonen, zeker niet als men zogenaamd hogere belangen aanhaalt - er is geen dergelijk belang dat het offeren van grondrechten rechtvaardigt). De Jonge had er als wethouder al een handje van (na zijn proefballonnetje werd het staand beleid dat oa gemeenten 'kwetsbaren' chanteren om hormoonspiraal of prikpil-anticonceptie te accepteren..). Zweden tastte nooit een grondrecht aan - zo'n crisis daar vormt momenteel juist de bevestiging van de legitimiteit van de elite.

1 respect 15-11-2021 07:47 op
De meest actuele vaccinatiegraad in Zweden is momenteel (volgens OurWorldinData) 69% van de bevolking, Nederland 73% (nov 12). Zweedse regio's hebben wel soms al meer de dan helft van de 80+'ers een boostershot gegeven (enkele regio's uitgezonderd ligt het tussen de 40% en de 60%, bron: FHM). Op 11 nov had van de 12 tot 15 jarigen 37,5% een vaccinatie ontvangen (met Pfizer.. Moderna werd opgeschort voor deze groep net voordat de prik werd aangeboden.. ). Overigens zijn er in Zweden sinds 29 sept geen maatregelen meer en in tegenstelling tot de buurlanden die Zweden nipt voorgingen daarin, bleef in Zweden het besmettingsniveau tot nog toe bij de laagste van Europa (wat het gedurende de zomer ook al consistent zo was.. ). Ook overwoog Zweden een QR-systeem, maar uiteindelijk maakte men een andere keuze (wel is er nog een advies aan ongevaccineerden om voorzichtigheid te betrachten). In plaats daarvan benadert men groepen waar risico's zijn en daar neemt de vaccinatiegraad al weken toe.

41 respect 14-11-2021 21:31 op
Ok, ik had een update over Zweden beloofd (bron: weekrapport wk 44, tenzij anders vermeld). Zweden heeft een bevolking van zo'n 10,4 mln btw. IC: "Tot op heden zijn er in week 44 15 nieuwe intensive care-patiënten met bevestigde covid-19 gemeld, de voorgaande drie weken was het gemiddelde 15 patiënten per week. Hiervan waren er 11 niet gevaccineerd." IC per mln (OurWorldinData): Zwe 3.54, NL 17.67, Dui, 30.19, Den 6.88, Port 6.29. Positief: "In week 44 werden 5.066 bevestigde gevallen van covid-19 gemeld in Zweden, wat 14 procent minder is dan in week 43. De daling is naar schatting deels te wijten aan gewijzigde bemonstering van gevaccineerde personen en deels omdat herfstverlof mogelijk van invloed was behoeften van individuen en de neiging om getest te worden. Van de bevestigde gevallen in week 44 waren er 3.077 niet gevaccineerd, wat overeenkomt met 61 procent." OurWorldinData: Zwe 76 (per mln), NL 780, Dui, 438, Den 501, Nor 301, Port 133 Tot slot.. Iemand vragen over Zweden?

6 respect 14-11-2021 20:16 op
Op Twitter zitten nog veel grotere post-truth figuren, die de meest grote onzin over Zweden ophangen.. Ik zal zo even een update geven over Zweden (heel veel mensen worstelen daar mee om kennelijk de juiste bronnen te vinden - en ik geef toe, het is niet eenvoudig om nu iets zinnigs erover te zeggen - sommige reportages moet je beetje beetje van weten hoe het werkt.. Oh en met de pest in mijn lijf ga ik even de bevolkingsdichtheid van Stockholm voor je opzoeken omdat ik nog eten wil maken en Zweden-Spanje wil gaan kijken.. (dichtheid is dezelfde als A'dam weet ik nog, behalve voor de goochemerts die de regio Stockholm posten op Twitter - dat is net zoiets als de provincie Utrecht versus de stad Utrecht). Wikipedia: Stockholm 33e meest dichtbevolkte stad van Europa, Amsterdam 30e Scheelt niets dus.. Hetzelfde met verstedelijking (Wikipedia is je vriend.. ), Zweden 23e met 88% verstedelijkt (2020). Nederland 13e (92,2% verstedelijkt). Zweden wonen niet verspreid over het land dus..

0 respect 13-11-2021 17:55 op
Volkskrant had vandaag een artikel over diverse Europese landen, waaronder het VK (en Zweden vergaten ze ook niet !!). "In Engeland is corona al bijna uit het BBC News verdwenen en Zweden kent maar 800 besmettingen per dag - [..] In Engeland speelt covid in het dagelijks leven nauwelijks meer een rol. In Spanje en Zweden idem dito. Oké, in Frankrijk neemt de spanning toe." (Volkskrant, 12 nov '21) Citaat: "Het aantal besmettingen liep sinds juli wel weer op [in het VK], zeker nadat de scholen weer waren opengegaan. Maar de regering kijkt vooral naar ziekenhuisopnamen en sterfgevallen. Vooralsnog kunnen de ziekenhuizen, en dan met name de ic-afdelingen, het redelijk aan." [..] "In Zweden is iets mysterieus aan de gang. Waar het aantal besmettingen in de buurlanden toeneemt, blijft het in Zweden laag: zo’n 800 per dag." [..] "Tegelijkertijd valt het aantal patiënten in de ziekenhuizen mee: er liggen 37 coronapatiënten op de intensive care. Van een herfstgolf is dus geen sprake."

0 respect 13-11-2021 17:47 op
Ja, dat heb ik ook gelezen.. hij houdt een slag om de arm. Hier is 10% Astra Zeneca geprikt, van NL weet je dat die groep meer doorbraakinfecties heeft (39% betreft hier momenteel doorbraakinfectie, behoudens dat gevaccineerden formeel niet hoeven testen.. ). Van de andere kant zal dat bij een aanzienlijk aantal een 'booster' zijn geweest van een doorgemaakte natuurlijke infectie (tijdens de 1e golf ging het hier min of meer rond, terwijl ouderen en kwetsbaren zichzelf in bescherming namen). Ik ben het eens met dat er vanuit de Zweedse overheid conflicterende signalen zijn (en ik neem een risico door een besluit van de Landbouwraad afgelopen week te interpreteren als een signaal dat men in 2022 mogelijk niet teveel verwacht - het maakt geen sense om nertsenfarmen, idd controversiële vorm van dieren houden - op te starten gaande een pandemie). Maar de regio VG was altijd kort,beetje streng qua adviezen, maar durfde het bij de 2e golf aan op het laatste moment een lockdown af te blazen.

3 respect 13-11-2021 17:36 op
Hier zijn al 6 weken geen maatregelen meer en in tegenstelling tot buurlanden loopt het vooralsnog niet op, ook de IC-opnamen nauwelijks - en als je op detail gaat bekijken zitten de besmettingshaarden vaak in de kleinere plaatsen (soms meer gevaccineerd, soms minder dan het landelijk of regionaal gemiddelde - dat meestal zo begin 80% ligt voor volledige vaccinatie (82%-83% is een typisch getal - soms meer, tot -10% soms maar +5% komt ook voor bij uitbraakjes). In de grote steden daalt het geloof ik toch wel (ondanks dat het testbeleid per 1 november wat is gewijzigd in de zin dat gevaccineerden niet meer hoeven testen, maar onder ongevaccineerden dalen de positieve testen eveneens - en er zijn dus kleinere plaatsen waar wel sporadisch meer positieve testen zijn en kennelijk 'pockets' besmettelijke mensen). Ook heeft Zweden veel verkeer met de Baltische staten, waar de besmettingen zeer hoog zijn - dat leek ook nauwelijks effect te hebben ondanks dus weinig maatregelen. Goede tekens..

25 respect 13-11-2021 17:10 op
Ik wilde een weekrapport van de Regio Västra Götaland bekijken, 2e stad in omvang Gothenburg heeft nauwelijks besmettingen meer (test nog maar 217 personen positief p/week, 37/100.000 pw - en dus sterk dalend.. -30% tov de voorgaande). Iets kleinere steden in dat soort regio's hebben nog relatief korte uitbraakjes.. maar het zet nauwelijks meer door. Ik denk ik zoek het weekrapport even op voor meer details, staat er deze mededeling: "Regionaal rapport covid-19 wordt [..] normaal gesproken op vrijdag [gepubliceerd]. Vanaf week 44 gaan de regioberichten alleen nog over vaccinatiewerk." (bron: vgregion_se) Västra Götaland kijkt niet eens meer naar besmettingen (in zijn weekrapporten..) Ik durf onderhand een bewering aan (met het risico dat ik als een van de weinige keren 'nat' zal gaan deze crisis.. ). ZWEDEN HEEFT COVID-19 UITGESPEELD!1!1 (behoudens een nieuwe variant.. ) (Ook nertsenboerderijen die va 1-1-'22 weer mogen starten is aanwijzing dat men in 2022 weinig meer verwacht.. )

0 respect 13-11-2021 10:56 op
Dit is wat Zweden deed en is ook het huidige advies in Singapore en Nieuw Zeeland. Zij konden als eilanden en voormalige 'zero covid'-gebieden iedere strategie kiezen, toen ze na 2 jaar besloten te gaan leven met covid en ze kozen voor deze methode die in de eerste golf ook in Zweden is toegepast (en ook daarna is die groep nog wel voorzichtig gebleven als de besmettingsgraad hoog was.. inmiddels zijn de cijfers in Zweden ook na versoepelen laag gebleven en is het voor iedereen relatief veilig). Winkels, etc zijn hier nooit dicht geweest en ook maar 15% van de Zweden heeft dus ooit een mondmasker gedragen.. de IC-opnamen zijn momenteel de laagste van Europa zo'n beetje..

2 respect 13-11-2021 10:44 op
In Zweden heb je soortgelijke cijfers en maar 15% van de Zweden heeft ooit een mondkapje gedragen.. wel zijn in die landen (ook Portugal) eerder relatief hoge besmettingsgraden geweest (waarbij de oversterfte in Zweden nog niet de helft is van die van Portugal gedurende de pandemie.. ). Ook ligt sinds juni in Zweden maar een fractie van het aantal mensen van Portugal op de IC (en ook nu is het in Europa het land met zo'n beetje het minste aantal mensen op de IC). Enige reden dat men focus op die landen legt, is dat het in de consensus over mondkapjes en extreem hoge vaccinatiegraad past (en de schuld afschuiven op groepen als zo'n graad niet gehaald wordt.. terwijl het idee achter grondrechten is dat je ze niet bij de eerste gelegenheid voor feitelijk een ander belang offert.. Zweden heeft het gewoon gedaan, de zorg opschalen - net als veel andere landen.. ).

0 respect 12-11-2021 21:27 op
Het is anekdotisch bijna, maar ik geloof niet in bv die FFP2-maskers.. immuniteit in je slijmvlies moet je opbouwen via besmetting in de luchtweg (vaccin in de spier doet daar nauwelijks iets aan.. en vaccins via de luchtweg zijn er nog nauwelijks.. ). Zweeds onderzoek naar groepsimmuniteit in Stockholm beargumenteert ook dat lang niet iedereen ziek wordt van wat vaak een lage dosis is (toegegeven de Britse en oorspronkelijke variant waarover dat onderzoek ging waren iets minder besmettelijk.. ). En ik heb een 2e virus dat een bevestigde bijwerking geeft bv bij Pfizer en zelf had ik ook al doorgehad dat dit virus altijd heel licht opspeelde als ik met virus in aanraking kwam (zonder ziek te worden.. ) en die reactie lijkt ook steeds sneller op te treden (momenteel is er sowieso heel weinig virus aanwezig in Zweden.. ). Maar met zo'n masker blijft je slijmvlies dus waarschijnlijk minder getraind als 1e barrière (s-IgA antistoffen oa),in Oostenrijk (veel FFP2-maskers) snelste toename nu.

3 respect 12-11-2021 20:57 op
Ik maak me ook het meeste zorgen om het wijzigen en maken van allerlei wetgeving. En ook ook het niet opschalen van zorg, ongelooflijke traagheid met die boosters. Ik heb de 2 jaar ervoor te maken gehad met eigenlijk dezelfde organisaties en daar zit een soort kwaadaardig karakter zonder een bodem in zicht in zeg maar.. althans zo heb ik ze leren kennen (en vanaf het begin hoor - incl strategie om je op het verkeerde been te zetten om - terechte - tegenwerking te ontwijken.. ). Nou ja, de vorige persco viel ik in slaap tijdens het beantwoorden van vragen van de pers ("wat 'n nachtmerrie" is de laatste gedachte die ik had bij De Jonge, die dit al liet doorschemeren - als wethouder liet ie een 'proefballonnetje' op over verplichte anticonceptie, waar gemeenten vrouwen in een - in hun ogen - slechte sociaal-economische positie mee chanteren en inmiddels is dat staand beleid, je kon zien waar dit heen zou gaan.. ). Deze hele persco ben ik gewoon vergeten te kijken (onbewust eigenlijk.. ).