NUjijStats voor PietCarlos

6,474

Respect

Respect/dag 5.83
Respect/reactie 5.99

1,081

Reacties

Reacties/dag 0.97
Meeste reacties op 1 dag 21
Gestart op 10-01-2019

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 23-01-2022 09:58 op
Ik begrijp uw reactie maar het gaat niet om dit specifieke geval. Het gaat juist in al die andere keren dat de politie bepalende details verdraaid of verkeerd weergeeft waarbij je als vermeend dader geen poot hebt om op te staan. Het is jouw woord tegenover dat van de agent.

3 respect 23-01-2022 09:39 op
Het is goed dat deze jongens zijn opgepakt en wat mij betreft moeten ze meteen en ontzettend lang worden weg gestopt. Maar daar gaat het niet om. Kun je vertrouwen op een verklaring van de politie. Dat is een veel fundamentelere vraag waar heel veel gewone burgers dagelijks mee te maken hebben. De wet gast uit van de verklaring van de politie als de enige juiste versie. En ook hier blijkt weer het dubieuze karakter hiervan. Het bizarre is dat voor deze extreem gevaarlijke criminelen er vergaande onderzoeken worden gedaan naar de verklaringen, maar in uw geval zult u het vaak moeten doen met de verklaring van de agent ook wanneer deze niet waar is. Je kunt er vrijwel niets aan doen en het is dan jouw woord tegen dat van de politie. Een deskundige is dan onbetaalbaar. Het is daarom meer dan logisch dat de volledige politie macht inclusief alle voertuigen worden uitgerust met camera's. Je zaak als politie niet kunnen onderbouwen is ernstig, maar onschuldig veroordeeld worden is erger.

2 respect 16-11-2021 08:08 op
De vraag van het Engelse en ook het Nederlandse voetbal is niet of Kane of Memphis topscorer aller tijden kunnen worden. Dat is leuk maar niet erg relevant. De vraag waar het om gaat is of deze landen in staat zijn om te durven spelen om te winnen wanneer het erop aankomt in plaats van te spelen om niet te verliezen. Beide landen hebben al meerdere keren elftallen afgeleverd die in potentie kampioenschappen moeten kunnen winnen. Bij beide landen, maar vooral bij Engeland is de angst om te verliezen doorgaans de reden dat het niet lukt. Hoe goed verdedigend spel je ook in de wedstrijd kunnen houden, wedstrijden en met name finales worden gewonnen door aanvallen. Maar zoals in onze laatste wedstrijd weer overduidelijk bleek, moet ook het aanvallen worden gedoseerd.

3 respect 15-11-2021 07:38 op
Het wordt steeds beter. Ik denk wel dat we dat op basis van voorschotten moeten berekenen. Iedereen een meter thuis en dan achteraf een eindafrekening. Ik voel hem aankomen. Jij denkt meteen aan een slimme meter. Boef die jij er bent. Ik doe mee.

0 respect 15-11-2021 07:35 op
Toch blijft het een beetje rare sport. Lewis is goed max is goed. Daar valt niet over te twijfelen.asr uiteindelijk gaat het dan om de auto. In principe kun je vooraf weten welke parcours het beste passen. Ik welke auto en zo dus met het selecteren van de parcours de winnaar bepalen.

2 respect 15-11-2021 07:25 op
Wow. Wat een briljant idee. Dat niemand daar ooit aan gedacht heeft. Ik denk bij brandstof gewoon belasting per liter erop doen toch. Noemen we het accijns net als bij Alcohol. Bij electriciteit maken we er een milieu heffing van. Ik zeg doen.

8 respect 14-11-2021 19:49 op
Op dezelfde manier zeggen de likes en de dislikes niet. Er zijn nu mensen die dit bericht lezen en die persee het programma willen liken of disliken uit principe.

1 respect 14-11-2021 17:28 op
Daarom zie ik ze er graag bij

5 respect 14-11-2021 17:03 op
In Rusland heel weinig gevaccineerd en in Portugal juist heel veel.

5 respect 14-11-2021 16:56 op
Jammer genoeg worden juist Rusland en Portugal niet genoemd. Wel de meest interessante landen.

6 respect 14-11-2021 16:40 op
Dat gaat heel kort door de bocht. Mensen hebben echt recht om bepaalde keuzes te maken. Daar is niets mis mee. Echter wanneer.mensen keuzes maken hebben die keuzes gevolgen en dan moet je inderdaad.niet zeuren. Gewoon de gevolgen accepteren.

0 respect 14-11-2021 15:20 op
Zeker niet. Het is een vrije keuze. Kijk om auto te rijden moet je een rijbewijs hebben omdat je dan anderen minder in gevaar brengt. Wil je heet rijbewijs dan is dat geen probleem maar dan gelden andere regels. Dat betekent niet dat je verplicht bent een rijbewijs te halen. Je bent er nog steeds helemaal vrij in.

24 respect 14-11-2021 15:18 op
Maar stel dat die cijfers wel omlaag vliegen. Geeft u hier dan ruiterlijk toe dat ze gelijk hebben.e. Dat we overal deze keuze.moeren maken? Of past het dan niet meer in uw straatje om zo te redeneren?

32 respect 14-11-2021 15:17 op
Iedereen kan kiezen. Kies je voor het gedrag dan kies je voor de gevolgen van het.gedrag

3 respect 14-11-2021 15:14 op
Niemand wordt buitengesloten hoor iedereen heeft gewoon vrijheid om te kiezen hoe je mee werkt aan dit gezamenlijke probleem. Niets mis mee. Iedereen draagt een steentje bij.

8 respect 14-11-2021 15:12 op
Helemaal mee eens. Maar is het dan ook niet logisch dat je keuze gevolgen mag hebben?

50 respect 14-11-2021 15:08 op
Ik heb het recht om zelf te bepalen of ik gevaccineerd wordt of niet. En aangezien ik geen risico loop om opgenomen te worden in het ziekenhuis omdat ik jong en gezond ben ligt het probleem niet bij mij en hoef ik geen rekening te houden met mensen die meer risico's lopen ik hoef me dan ook niet te vaccineren. Hoewel deze redenering voor sommige mensen logisch lijkt slaat het de plank volledig mis. Covid 19 heeft op iedereen effect. Een lockdown is voor niemand leuk en we sluiten niemand buiten. Jong en gezond betekent niet dat je geen bijdrage levert aan het verspreiden van het virus. In tegendeel. Wanneer je besmet raakt kun je langer het virus bij je dragen zonder ziek te worden en zorg je dus voor een veel groter besmettingsrisico dan iemand die gevaccineerd is. Je doet daarom wel degelijk mee. Bovendien heb je bij klachten.meer kans om de zorg te belasten. Die verantwoordelijkheid kun je niet ontlopen. Simpel of vaccineren of lockdown iedereen mag zelf deze vrije keuze maken.

0 respect 14-11-2021 11:47 op
Nederland heeft zeker niet het beste team in de wereld. Maar dat is niet altijd doorslaggevend. Italiƫ had niet het beste team op het EK. Wel het beste collectief en de juiste instelling. Zodra er wedstrijden gewonnen worden door oranje lees je overal dat we wereldkampioen worden. Zodra er ergens wordt verloren is het allemaal bagger en komt er niets van terecht. Een team is een collectief dat een gezamenlijk doel nodig heeft. De eerste helft gisteren was na het gelijkspel van de Noren vooral een wedstrijd met een gebroken spanningsboog. Het gevoel er al te zijn kan dodelijk zijn. Dit kwam helemaal tot uiting in de tweede helft waarin zelfs Louis al in Qatar zat met zijn gedachten. Nederland heeft een aantal goede spelers en hoort daarmee op het WK. Een goede coach kan zorgen voor de juiste instelling waarbij het collectief belangrijker is dan het individu. As de wedstrijd tegen de Noren weer in het teken staat van niet verliezen dan wordt het niks. Vraag dat maar aan Engeland.

0 respect 13-11-2021 09:38 op
Gaat gewoon niet lukken in deze arbeidsmarkt. Is een illusie. Als het in tien jaar lukt is het een wonder

4 respect 13-11-2021 09:13 op
Is leuk geprobeerd. Maar zo werkt dat niet. Zelfs met meer ziekenhuis capaciteit stel je alleen maar het moment dat het niet meer vol te houden is uit. Je voorkomt het niet. Bovendien is het jammeren achteraf. Het is in geen enkel land mogelijk om binnen 2 jaar even 1000 ,IC bedden erbij te toveren. Daarvoor heb je ca. 4000 goed opgeleide mensen nodig die daarvoor al moeilijk te vinden waren.

5 respect 13-11-2021 09:10 op
In mijn optiek zijn deze maatregelen net zo demissionair als het kabinet. Te weinig, te laat. Het is echt moeilijk om steeds weer te zien dat de Haagse mannetjes steeds overal op reageren ven telkens weer verrast zijn over wat er gebeurd. Het percentage gevaccineerden is goed te berekenen en ligt ver boven de 70 procent ( inclusief 18-) die we n gevaccineerd hebben. Dat betekent dat het effect op besmettingsrisicos door vaccineren momenteel bijna nihil is. Groepsimmuniteit werkt nou eenmaal pas wanneer je voorbij het omslagpunt bent. Dat is nog niet het geval. Dan weet je feitelijk dat er niet veel veranderd. Het loslaten van de basismaatregelen is dan ook erg dom. Toch is het niet te verwachten dat er beter beleid in het verschiet is. Mensen die niet proberen vooruit te kijken zijn doorgaans mensen die geen plan hebben. Dat levert Ad hoc zwalkend beleid op waar we dagelijks nee geconfronteerd worden. Het is te hopen dat deze regeerperiode de laatste is van Rutte.

7 respect 13-11-2021 08:41 op
De meeste besmettingen vinden thuis plaats. De vraag is echter of dit dan ook de belangrijkste besmettingsbron is. Het verzamelen van cijfers op zich is erg lastig. Het interpreteren van cijfers al helemaal. Zo is het bijvoorbeeld erg moeilijk om vast te stellen waar iemand besmet is geraakt, behalve in de thuissituatie waar simpel vast te stellen is wie als eerst besmet is geraakt. Zelfs tussen huishoudens is dit nog vrij goed vast te stellen. Thuis besmetting wordt dan snel onterecht gezien als 'oorzaak'. De eerste besmetting komt van buiten en die bron is veel lastiger op te sporen. Daar ligt echter wel het grootste risico omdat wanneer een gezin besmet is het moeilijk is om andere gezinsleden te beschermen. Het beperken van besmettingsrisicos buitenshuis voor zowel gevaccineerd als niet gevaccineerd is dan ook ons belangrijkste wapen tegen snelle verspreiding. Zonder meer delen dat de meeste besmettingen thuis plaats vinden geeft daarom een zeer verkeerd beeld.

12 respect 13-11-2021 08:16 op
Onder curatele gesteld worden is een zeer ingrijpende maatregel waarbii grote zorgvuldigheid is vereist. Het dient ter bescherming van een persoon tegen zichzelf. Het zou zich dan ook moeten beperken tot die gebieden waarbij iemand bewezen handelingsbekwaam is met als doel deze beperkingen te schrappen zodra de noodzaak ontbreekt. In mijn optiek deugd precies dit niet in het Amerikaanse stelsel. Doorgaans ben je onder curatele voor het leven. In het geval van Britney is er ook nog eens sprake van belangenverstrengeling. Haar vader heeft er baat bij, maar hij is een belangrijke factor in het in stand houden van het curatorschap. Dat is bizar en een kind kan vaststellen dat dit niet deugd. Nu wordt het curatorschap op het eerste moment dat haar vader aangeeft dat het niet meer nodig is opgeheven. Deze man was kort geleden nog tegen en wilde hier voorwaarden aan stellen dat B hem niet zou aanklagen. Dat dit niet klopt mag duidelijk zijn. Niemand verdiend dit. Zeker niet van pa lief.

9 respect 12-11-2021 09:00 op
Steeds weer wordt door velen de verkeerde vraag gesteld. Heb je het recht om wel of niet te vaccineren? Dit is niet de goede vraag. De juiste vraag is of je het recht hebt om het virus te blijven helpen en zodoende de zorg steeds weer in gevaar te brengen. Heb je het recht om het leven van anderen te riskeren omdat je van mening bent dat je zelf geen risico loopt? Daarom applaus voor Singapore en Oostenrijk. Niet de Horeca, niet de evenementen sector, niet de podium sector maar de niet gevaccineerden krijgen de rekening gepresenteerd. Het 2G beleid is dan ook het enige juiste. Niet gevaccineerden gewoon beschermen door een lockdown in te stellen uitsluitend voor deze groep en bij ziekenhuis opnames het Singapore beleid. Simpel.

3 respect 12-11-2021 08:29 op
Triest dat juist Singapore de enige juiste weg kiest. In mijn optiek geldt een gouden regel. Kies je voor het gedrag, dan kies je ook voor de gevolgen van het gedrag. Keuze vrijheid heeft nu eenmaal een prijs en die prijs wordt momenteel betaald door ons zorgpersoneel. Dat is in mijn optiek zeer onrechtvaardig. Ja maar jonge gezonde mensen lopen weinig risico om ernstig ziek te worden hoor je al het gejammer. Maar dat is juist het grootste probleem. Je kunt het virus als ongevaccineerden langer bij je dragen, het kan muteren en je bent veel besmettelijker dan een gevaccineerde. Ja maar dan moeten mensen die roken en ongezond leven ook aangepakt worden. Klopt en dat gebeurt. Over het algemeen heet dat accijns en die gaan ook steeds flink omhoog. Voor mijn part ook een suikertaks. Maar het belangrijkste argument is dat je geen longkanker krijgt als je een roker de hand schud. Wij moeten niet de economie om zeep helpen voor een kleine groep. Dat is krankzinnig.