NUjijStats voor Pipo_de_C

23,737

Respect

Respect/dag 14.12
Respect/reactie 3.64

6,517

Reacties

Reacties/dag 3.88
Meeste reacties op 1 dag 39
Gestart op 20-04-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

1 respect 25-11-2022 15:33 op
Handhaven zonder verbieden kan niet. En verbieden zonder handhaven heeft geen zin. Laat ik "handhaven" bij een voorstel tot verbod nou als geimpliceerd beschouwen... Ik denk dat je gelijk hebt dat de roep om verder verbod kleiner wordt als het je zou lukken, maar ik denk dat handhaving van de huidige regels onmogelijk is. Een totaalverbod zou dat makkelijker maken. Lastig, ik ben zelf niet eens zo voor een totaalverbod, maar ik heb de juiste oplossing ook niet. Ik zie alleen veel warrige argumentatie, en ik zou die graag zuiver houden.

9 respect 25-11-2022 15:27 op
Ook bij "gewoon" vuurwerk vallen doden. Je logica is onnavolgbaar. En inderdaad, als een vuurwerkverbod leidt tot allerlei uitwassen op aanverwante vlakken dan moet een eventueel verbod gewon veel breder geformuleerd worden. Je ziet, het valt best wel op te lossen.

10 respect 24-11-2022 09:24 op
Een stuk taart is nu eenmaal niet zo'n goede investering. Ook al vind een verkoper dat hij misschien nog best "te eten" zou zijn.

2 respect 22-11-2022 17:51 op
Twee jaar geleden hadden we nog de Wuan variant. En waren mensen nog niet grotendeels imuun door besmettingen en vaccinaties.

0 respect 22-11-2022 17:50 op
Het hele vermeende seizoenseffect is altijd dubieus geweest. We hebben dit jaar een duidelijke zomer golf gehad. De herfstgolf was in no time verdwenen en er valt niets te relateren aan he weersverloop. Dat was voorheen ook al niet, toen was er altijd een duidelijke uitleg nav van maatregelen, imuun raken, enz. Maar er was toen teovallig wel een redelijke samenloop met de seizoenen, waardoor je het niet heelmaal uit kon sluiten. Ondertussen zagen we "altijd koud" landen waar het virus golven maakte die wij ook zaken. We zagen stevige uitbraken in altijd zomer landen. Sorry, nee, de kans dat er serieus seizoenseffect is bij Covid is erg klein. En dat is precies wat je dit jaar ook uit ziet komen. Goed dat men er rekening mee hield, maar...

0 respect 22-11-2022 15:27 op
Je trapt in de drogreden van Infantino, en dan ga je nu ook nog eens zeggen dat hij daarmee gelijk had. Het is niet minder een drogreden. Er gaat hier van alles mis. Dat maakt niet dat we alles moeten accepteren in een ander land om maar door te kunnen voetballen.

0 respect 22-11-2022 15:27 op
Er wordt al lang niet meer mee geverft. Maar het is nu net het schuren dat het grootste probleem is. En al die oude verf moet er nog af. Maar ik vind het ook schandpaal hoor.

0 respect 22-11-2022 15:09 op
We worden niet meer ouder dan voorheen. Dat getal is langzaam weer aan het slinken.

3 respect 22-11-2022 15:08 op
Hoe weet jij dat dan? Vertel eens? Kom eens met getallen.

2 respect 22-11-2022 15:08 op
Het gebruik er van is sinds 2014 in het nieuws. Maar als sinds de jaren '90 is verkoop aan consumenten verboden, omdat wel duidelijk was dat dit zware metaal niet zonder risico gebruikt kan worden.

1 respect 22-11-2022 15:04 op
Zit je niet in de war met Defensie? Zit je niet in de war met KLM? Kom anders met een linkje.

22 respect 22-11-2022 15:03 op
Ik vind dat het artikel het meest schokkende nog overslaat. In Tilburg werkten onder andere mensen die gedwongen aan de slag gingen om hun uitkering te behouden. Niet alleen werden op die manier lonen kunstmatig laag gehouden, maar mensen werden zonder keuze aan het werk gezet in een onveilige omgeving met ernstige gezondheidsschade als gevolg. Is dat hoe we om gaan met de zwaksten uit onze samenleving? Ik hoopte eigenlijk van niet.

4 respect 22-11-2022 13:49 op
Zucht. Men acht de kans klein. Juist. "vrijwel uitgesloten" is een mening. De wet van murphy schrijft voor dat het een keer gaat gebeuren. Hoe lang je daar op moet wachten is debatable, maar het gebeurt een keer. Dit is gewoon een bezuinigingsmaatregel. Het koppelen van deze netwerken was een hele goede safeguard, voor het moment dat het een keer mis gaat. Ik weet niet hoe het in Oekraine geregeld is, maar tijdens aanvallen op infrastructuur (Rusland? Hackers?) ben je heel erg blij als netwerken gekoppeld zijn zodat je iets kunt doen om niet stil te vallen. "Ja, maar we wisten toch niet dat omstandigheden zo zouden veranderen? Dat was niet toen we die beslissing namen". Nee klopt. Maar je hebt een mooi systeem bedacht, dat te laat aangezet (na de vorige keer dat het nodig was) en te vroeg uit gezet (voor het een tweede keer nodig was. En Pipo de C heeft je er nog voor gewaarschuwd ook! Tja.

4 respect 22-11-2022 13:25 op
Ik moet nog zien dat daar geen alternatief verdienmodel achter zit. Ik kan me niet anders voorstellen. Maar zal graag ongelijk krijgen op een cynische voorspelling. We gaan het zien.

4 respect 22-11-2022 13:23 op
Daar zullen valsspelers blij mee zijn. Kun je stemmen kopen in de wat minder gereguleerde landen.

10 respect 22-11-2022 13:22 op
Niet meer nodig. Tot de volgende keer dat het nodig is. Jammer, dit was een zinvolle samenwerking, ter bescherming van de consument op momenten dat die het echt nodig kan hebben. Grote storingen komen altijd onverwacht, en dat dat nu jaren niet meer is voorgekomen is een compliment waard. Maar dat het weer eens voor gaat komen is een zekerheid. Zo werkt het met "ongelukken".

1 respect 22-11-2022 10:29 op
Het gaat dus niet over kortstondig. Het gaat om continue. een hele weg lang. Daar ga je weinig of niets van voelen en dat kan van links naar rechts. En als je het goed speelt kun je er zelfs een voorstuwende kracht van maken. Waarom laat je het niet over aan de experts die dat allemaal aan het uitproberen zijn? Die hebben er veel beter over nagedacht dan jij en ik.

0 respect 22-11-2022 09:22 op
Die platen liggen straks waarschijnlijk gewoon onder het wegdek. Maar uh, is het echt zo onwaarschijnlijk dat men inderdaad nadenkt? Denk je echt dat je iets zinnigs toe kunt voegen aan een project waar tal van professionals elke dag hard aan werken? Ongetwijfeld gaan alle aspecten aan bod komen. Gelukkig laat men zich niet bij voorbaat al afschrikken.

1 respect 22-11-2022 09:19 op
Lees het artikel. Het gaat niet over een plaat. Het gaat over de weg zelf. En die remmende kracht klinkt eigenlijk voor mij niet zo geloofwaardig. Heb je je telefoon wel eens opgeladen via zo'n draadloos ding? Dan voel je ectht helemaal niets. De kracht hoeft ook niet naar achteren te zijn. Auto's zijn breed. ALS er een kracht is dan kan deze prima van links naar rechts zijn. Zonder dat je echt iets merkt. Besef vooral dat mensen hier flink mee bezig zijn. Er kunnen nadelen zijn, en deze worden ongetwijfeld onderzocht. Maar een in ontwikkeling zijnde systeem afwijzen omdat je er zelf nadelen bij kan verzinnen is niet alleen zinloos, het is gewoon dom. Wacht af wat de uitkomsten zijn.

1 respect 22-11-2022 09:00 op
Uiteraard is lagere efficientie niet het doel, maar het is nog maar de vraag hoeveel lager dat zal zijn. Het is goed dat hier onderzoek naar gedaan wordt. Het kan namelijk de toegang tot dit soort auto's sterk verbeteren. Dat is alleen maar goed hoor. Als we straks de capaciteit op het net hebben en genoeg bronnen is dit een grote stap vooruit op het klimaat en milieu dossier.

1 respect 21-11-2022 22:26 op
Het is niet zo dat wij hun levensstijl afkeuren. Het is zo dat zij de levensstijl van sommigen onder ons afkeuren, en wij dat niet accepteren. Let wel, er zou niets aan de hand zijn, als wij onze kleurige bandjes mochten dragen om te zeggen dat we allen een zijn, maar als zelfs dat niet meer mag, dan ben je gewoon medeplichtig aan het stelselmatig discrimineren van mensen die het mensenrecht hebben om gewoon zihczelf te zijn. Let wel, ik neem het niet eens de Qatarezen kwalijk. Die mensen leven in een andere wereld en nemen de moeite om tegen ons te zeggen: Hey, laten we elkaar beter leren kennen, komen jullie een partijtje voetballen? Wij zullen betalen. Dat kan ik alleen maar waaderen. Maar de FIFA die zich vervolgens in allerlei bochten wringt waarbij we een deel van onze bevolking slachtofferen, dat is andere koek. Zij moesten beter weten.

3 respect 21-11-2022 22:22 op
Niet omdat we democratisch zijn. Maar omdat we een statement maken dat voor iedereen is, en dan sommigen te bekrompen zijn om zich onder iedereen te scharen.

2 respect 21-11-2022 07:18 op
Het zijn studenten en ondernemers tegelijk. Hokjesdenken = de wereld niet begrijpen.

4 respect 21-11-2022 07:15 op
Je hebt blijkbaar gemist dat de eerste zin suggereerde dat ze wel wist wat ze deed en dat de bedrijven die geen interesse hadden een soort ongelijk hadden. "Ik wist nog niet echt wat ik deed" was eerlijker geweest. Deze les gaat over verantwoordelijkheid nemen.

8 respect 20-11-2022 18:22 op
Eigen bedrijf is dan inderdaad wat overdreven, maar met alle respect, "ondernemer" zijn die mensen echt wel. Wat raar om hen die titel te ontzeggen. Ze hebben (nog) geen personeel, maar dat is niet waar ondernemerschap om draait. Ze zijn ondernemer omdat ze een product hebben. Dat aan de man weten te brengen. Daar (deels) van kunnen leven. Het geheel draaiende weten te houden. Zeker weten zijn het ondernemers.