NUjijStats voor RazorBlade

3,672

Respect

Respect/dag 3.85
Respect/reactie 2.57

1,431

Reacties

Reacties/dag 1.5
Meeste reacties op 1 dag 22
Gestart op 24-04-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

1 respect 02-12-2020 22:36 op
Stel je voor, ze hebben iemand zijn ip adres. Hoe kunnen ze dan in vredesnaam die persoon een mail sturen op basis van dat ip adres? Dat IP adres zegt bovendien niet zo heel veel. Het kan van iedere willekeurige VPN dienstverlener zijn.

2 respect 02-12-2020 15:39 op
Dit soort deals wordt altijd gesloten nadat de officiële tijd voorbij is. Het moet voor de bühne wel net echt lijken of beide partijen tot het gaatje zijn gegaan. We hebben dus nog ongeveer een maand en dat de tijd al bijna verstreken is zal nog een aantal keer in het nieuws komen. Het moet natuurlijk wel spannend gemaakt worden.

3 respect 02-12-2020 12:23 op
@KBE, Probleem is natuurlijk dat de wet voor iedereen geldt en je mag geen uitzonderingen maken voor mensen die wel of niet gevaccineerd zijn. Dat zou namelijk ook gelijk leiden tot indirecte dwang. Dan zou je mensen gaan buitensluiten op basis van hun keuze om zich niet te laten vaccineren.

1 respect 02-12-2020 12:14 op
Als je niet ziek wordt van corona omdat je gevaccineerd bent dan zal je ook anderen niet besmetten. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen maar ga daar maar van uit.

2 respect 02-12-2020 11:51 op
Die hele vaccinatie wordt nog best een hele klus denk ik. Je zal een groot deel van de bevolking moeten overtuigen van de veiligheid van het vaccin Daarnaast kan je niet gelijk alle maatregelen opheffen en je krijgt dus straks de rare situatie dat een groep mensen bekeurd gaat worden voor te weinig afstand houden terwijl ze allemaal gevaccineerd zijn. En wat doe je als iedereen wel de gelegenheid heeft gehad om zich te laten vaccineren maar de vaccinatiegraad is nog niet hoog genoeg? Ga je dan toch de boel open gooien of ga je dan wachten tot de vaccinatiegraad het gewenste niveau heeft bereikt?

16 respect 02-12-2020 11:13 op
Ik werk in de ICT en ik zie maar heel weinig vrouwen in mijn vakgebied. Dat heeft heel weinig met de vraag naar vrouwen in de ICT te maken want ik denk dat heel veel bedrijven staat te springen om vrouwen aan hun team toe te voegen maar ze zijn echt gewoon heel weinig te vinden. Ook bij opleidingen zijn er heel weinig vrouwen die zich daar aanmelden. Ik heb één keer een vrouwelijke leidinggevende gehad en dat was helaas niet zo'n succes. Ze kon het werk niet aan en ging daar aan onderdoor. Triest want het was een hele fijne vrouw. Kijk, als er meer vrouwen kiezen voor een opleiding in beroepen die nu voor een groot deel door mannen worden ingevuld dan is het ook mogelijk om iets te doen aan de exclusiviteit. Ik heb gezien wat er gebeurd als iemand wordt aangenomen op een positie die ze niet aan kan en dat is niet fijn.

15 respect 01-12-2020 17:02 op
Je kan gelukkig heel goed aan Rutte zijn gezicht als hij niet geheel de waarheid spreekt. Dan bewegen namelijk zijn lippen.

2 respect 01-12-2020 16:47 op
@Pablo77, niet te hard van stapel lopen. We zijn er nog niet. De vaccins zijn nog niet goedgekeurd en als de vaccinatie begint dan zal het nog geruime tijd duren voordat voldoende mensen gevaccineerd zijn. Je kan niet de boel al opengooien als nog niet veel mensen zijn gevaccineerd.

0 respect 01-12-2020 15:58 op
Volgens de Jonge gaat dit niet gebeuren dus jij zal wel gelijk hebben.

1 respect 01-12-2020 12:27 op
Na het dringende advies vanuit de overheid hebben we te maken gehad met een record stijging.

2 respect 01-12-2020 12:24 op
Ik ben overigens ook benieuwd of ze nu een mondkapje gaan dragen in de Tweede kamer. Of hebben ze de publieke tribune inmiddels gesloten? Dat zal wel want ik zag een aantal kamerleden heel fanatiek pleiten voor mondkapjes terwijl ze zelf geen mondkapje droegen. Zo zijn ze dan ook wel weer. Dan sluiten ze liever de publieke tribune of maken een uitzondering voor zichzelf zodat ze zich vooral niet hoeven te houden aan hun eigen regeltjes.

24 respect 01-12-2020 12:11 op
Een paar hele rare conclusies. Ten eerste is de conclusie dat je voldoende zuurstof binnen krijgt omdat het mondmasker zuurstof doorlatend is. Of je voldoende zuurstof binnen krijgt hang natuurlijk af van de hoeveelheid zuurstof die per tijdseenheid je longen bereikt. Dit is weer afhankelijk van de weerstand die de luchtstroom ondervind. Prop maar eens een mondkapje in de luchtinlaat van je auto en kijk vervolgens of je auto nog steeds even hard rijd. Verder is het onderzoek in de winkelgebieden van Amsterdam en Rotterdam niet goed uitgevoerd. In een wetenschappelijk onderzoek verdeel je de groep op willekeurige wijze over een test groep en een controle groep. Dat is nu niet gebeurd. Mensen die niet zo veel op hebben met corona maatregelen zullen de bewuste winkelstraat mijden. Het is te verwachten dat die mensen zich hoe dan ook minder goed aan maatregelen zullen houden. Punt is dat deze verplichting er doorgedrukt is onder politieke druk veroorzaakt door leken.

0 respect 01-12-2020 09:44 op
Dat jij het niet weet hoeft niets te zeggen. Hamilton kunnen ze niet hoestend en proestend met zware koorts de race laten rijden maar als hij in contact is geweest met iemand in een land waar hij heeft geracet en die persoon krijgt corona dan kunnen ze dat redelijk makkelijk onder de pet houden.

0 respect 01-12-2020 09:32 op
@M3e46, Is de corona pandemie al over dan? Ook volgend seizoen komt er aan.

0 respect 01-12-2020 09:30 op
@No_Nonsens, Het virus kent geen eenrichtingsverkeer. Als het virus de Formule 1 in kan komen dan kan het ook de Formule 1 uitkomen.

2 respect 01-12-2020 09:26 op
Dit brengt natuurlijk de hele Formule 1 in gevaar tijdens de corona pandemie. Immers, het is nu toch echt wel bewezen dat de bubbel niet werkt. Het is heel goed mogelijk dat landen nu races gaan verbieden. Immers, waarom zouden ze andere sporten niet toelaten en Formule 1 wel? Formule 1 heeft klaarblijkelijk ook zijn zaakjes niet op orde. Die bubbel is zo lek als een mandje.

7 respect 30-11-2020 20:22 op
Het zijn Britse wateren waar het over gaat dus de Britten bepalen wie daar mag vissen en wie niet. Ik verwacht geen deal. De Britten hechten aan hun vrijheid en onafhankelijkheid en ze willen geen lange arm van Brussel in London.

8 respect 30-11-2020 16:32 op
Erkende wat niet? Volgens mij registreerde de overheid slechts jouw geslacht. Je kan moeilijk verwachten dat de overheid jou registreerde als vrouw als je een man bent of andersom. Ik ben 186 cm lang. Dat staat ook zo in mijn paspoort. Ik kan toch moeilijk van de overheid verlangen dat ze in mijn paspoort zetten dat ik 170 cm lang als ik dat niet ben. Als ik dan vervolgens zelf besluit mijn voeten af te zagen dan kan ik toch moeilijk bij de overheid een schadevergoeding gaan claimen?

8 respect 30-11-2020 16:27 op
De overheid heeft toch nooit mensen verplicht om ingrepen te ondergaan die er voor zorgde dat ze geen kinderen meer konden krijgen? Dat is toch altijd de keuze van de personen in kwestie geweest? Hoezo zijn mensen verplicht geweest tot dat soort ingrepen?

3 respect 30-11-2020 16:18 op
Ik snap het artikel denk ik niet helemaal. Waar wordt nu precies excuses voor aangeboden en waar is die 5000 Euro schade vergoeding voor?

0 respect 30-11-2020 14:25 op
@Elena_7008, denk je dat dat zo is of staat dat daadwerkelijk zo in de wet? Waar kan ik die wet vinden?

1 respect 30-11-2020 14:22 op
Heeft iemand overigens een wetsartikel dat ik kan opzoeken waarin precies staat wat wel en niet mag? Ik ben heel benieuwd wat precies je rechten en plichten zijn. Ik vind met name de medische noodzaak heel vaag en waar komt dan de bewijslast te liggen. Als mijn vrouw zich beroept op een medische noodzaak om geen mondmasker te dragen, waar ligt dan de bewijslast? Moet het OM bewijzen dat die medische noodzaak niet bestaat, immers je bent onschuldig tot het tegendeel bewezen is, of moet je zelf gaan aantonen dat er een medische noodzaak bestaat.

6 respect 30-11-2020 13:57 op
Tja, wat is een medische noodzaak en hoe gaat een boa dat bepalen? En als de boa het niet kan bepalen, hoe kan de rechter het dan bepalen? Mag een rechter wel in jouw medisch dossier grasduinen? Mijn vrouw heeft een longaandoening en raakt heel snel buiten adem met een mondkapje op. Is dat een medische noodzaak? Ze gaat er niet dood aan als ze een mondkapjes draagt maar ze staat wel te hijgen als een paard als ze dat ding even op moet. En waarom zou je een boa moeten vertellen wat jouw medische achtergrond is? Dat gaat die beste man of vrouw niets aan.

2 respect 29-11-2020 13:18 op
@rw1900, Ik kan me voorstellen dat de EU voor producten die worden ingevoerd in de EU bepaalde eisen opstelt. Dat is voornamelijk geregeld in het EC keurmerk. Een product mag natuurlijk niet schadelijk zijn voor de gezondheid en het moet veilig zijn etc. Dat snapt iedereen. Dat geldt overigens ook voor de Britse markt. Als een Franse fabrikant van speelgoed naar het VK wil exporteren dan bepalen de Britten aan welke eisen dat product moet voldoen. Dan kan die Franse fabrikant niet zeggen dat het een EC keurmerk heeft en dat het daarom goed is. Waar het nu over gaat is echter iets anders. De EU wil allerlei invloeden behouden over Britse wetten en dat pikken de Britten niet. Andersom krijgen de Britten die invloeden namelijk ook niet in de EU. Bottom line is dat als je doorgaat met een harde Brexit dan hebben beide partijen schade en als je tot een een akkoord komt dan hebben beide voordeel. Wil de EU een voorbeeld maken van het VK door ze economisch te slopen?

0 respect 29-11-2020 13:06 op
@RatuAdil, dat heb je in vele democratieën. Je gaat een coalitie aan waarbij je een meerderheid probeert te krijgen maar als je een meerderheid hebt in die coalitie dan kan je door slim te onderhandelen beslissingen nemen waar een meerderheid van de bevolking niet achter staat. Ik heb het idee dat mensen die tegen een brexit zijn dat altijd zullen blijven. Het maakt dan niet uit of je een referendum had gebruikt of een meerderheid in coalitie van volksvertegenwoordigers. Er wordt nu een argument van misinformatie gebruikt maar beide partijen hebben evenveel mogelijkheden gehad om hun argumenten naar voren te brengen. Je kan binnen een democratie niet mensen dwingen om bepaalde argumenten te geloven of niet te geloven. Veel mensen geloven nu eenmaal de politicus die het liefst kan lachen of het duidelijkste spreekt of een andere totaal irrelevante reden. Daar kan je weinig aan doen.