NUjijStats voor RazorBlade

13,794

Respect

Respect/dag 6.3
Respect/reactie 3.41

4,044

Reacties

Reacties/dag 1.85
Meeste reacties op 1 dag 25
Gestart op 24-04-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 28-11-2022 21:55 op
@Martje666, Ten eerste, ik heb een prima salaris en een behoorlijk eigen vermogen dus ik kom niet in aanmerking voor een bijstandsuitkering. Ten tweede is als het goed is de Nederlandse staat er voor ons en niet andersom.

9 respect 28-11-2022 21:24 op
Dit heeft helemaal niets met de Islamitische cultuur te maken. Als je alcohol verbied, liefst ruim van te voren aankondigen, dan is dat gewoon een wet in Qatar en daar kan ik mee leven. Als je zegt dat mensen geen blote buik mogen laten zien dan is dat hun cultuur en daar kan ik mee leven. Disrespect naar homo's blijft echter disrespect. Ik ga geen respect opbrengen voor het onderdrukken van mensen. Daar ligt gewoon duidelijk een grens. Hoe kan je eisen dat iemand respect opbrengt voor jouw eigen gebrek aan respect?

17 respect 28-11-2022 21:11 op
Er klopt gewoon niets van dat hele sociale beleid. Ten eerste zou een bijstand iets tijdelijks moeten zijn. voor vele is het echter een eindstation. Ze mankeren iets waardoor ze niet volwaardig in staat zijn om te werken maar omdat ze nog wel iets kunnen worden ze ook niet toegelaten tot een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Dat klopt niet. Ten tweede klopt het niet dat je verplicht wordt om te werken zonder daarvoor het minimum loon te ontvangen. Ik vind het prima dat mensen betrokken worden door ze werk te laten doen maar dan wel gewoon tegen het minimum loon. Ten derde moet iemand die betaald werk uitvoert altijd meer overhouden dan iemand die niets doet. Er moet dus een glijdende schaal zijn waarbij iemand die meer werkt ook meer over houd. Dus werk je nul uur dan zit je op bijstandsniveau maar werk je 20 uur in de week dan moet je dus halverwege de bijstand en een minimum loon zitten. Ieder uur dat je meer werkt moet extra beloond worden.

15 respect 27-11-2022 11:26 op
Ik lees een paar keer dat het illegaal was maar waarom het illegaal was is mij nog niet helemaal duidelijk. Ik organiseer ook wel eens een feestje zonder de gemeente te infomeren. Als ik het goed begrijp dan is dit georganiseerd in privé loodsen. Op eigen terrein en dus binnen. Waarschijnlijk ook nog eens een stukje van de bebouwde kom. Wat is precies het probleem?

1 respect 25-11-2022 13:50 op
@IrDe, Dus als vogels schrikken van onweer dan is het niet erg maar als vogels schrikken van vuurwerk dan is het ineens wel erg? Kan je dat uitleggen? Ik kan me voorstellen dat als een vogel achterna wordt gezeten door een kat dat die vogel dat ook niet heel prettig vind.

0 respect 25-11-2022 13:45 op
@Jack, Binnenkort komt er ook een verbod op vulkaanuitbarstingen. Uit onderzoek zou blijken dat dit de natuur ernstig verstoord.

2 respect 25-11-2022 13:33 op
@PaPatrick, Niet zo lang? Dat is voor vrijwel iedereen hun hele leven of op zijn minst zo lang ze zich kunnen herinneren.

0 respect 25-11-2022 13:29 op
@Hennie19, De opslag van vuurwerk is aan strenge regels gebonden. Probleem blijft de handhaving van bestaande regels.

3 respect 25-11-2022 13:26 op
Is het gedrag van die vogels wezenlijk anders dan 30 jaar geleden? Er wordt van alles bijgehaald om maar tot een vuurwerkverbod te komen. Waar de meeste mensen de grootste hinder van ondervinden zijn zaken die nu ook al verboden zijn zoals het vroegtijdig afsteken van vuurwerk, vandalisme met vuurwerk, illegale explosieven die als vuurwerk worden gebruikt, etc. Er zijn echter onvoldoende handhavers om op te treden tegen overtreders en dus moeten zogenaamd de goeden maar onder de kwaden lijden. Ik denk dat veel mensen die nu voor een vuurwerkverbod zijn daar helemaal niet zo'n voorstander van zouden zijn als uitsluitend legaal vuurwerk gewoon netjes gedurende een uurtje na middernacht afgestoken zou worden op de voorgeschreven methode.

1 respect 25-11-2022 13:06 op
De grote vraag is natuurlijk of tegen de tijd dat dit uitgevoerd gaat worden, de huidige coalitie de macht heeft. Volgens de laatste peilingen van de Hond is de VVD niet meer de grootste partij en is er geen meerderheid voor de coalitie, zelfs niet als je deze aanvult met GL en de PvdA. De trend in de peilingen voor de coalitie is al geruime tijd enkel omlaag. Ik snap wel dat ze haast willen maken maar volgens mij zijn de trajecten voor verplicht onteigenen behoorlijk lang. Als ze dus snel willen komen tot meer ruimte om te bouwen dan zullen ze flink de portemonnee moeten trekken.

1 respect 24-11-2022 10:54 op
Ik hoop dat die Russen goed kunnen rekenen. Reken er dan maar niet op dat Google gaat toegeven aan Rusland.

0 respect 24-11-2022 10:28 op
@Pharos, Het probleem van werknemers aannemen uit het buitenland die hier aanwezig moeten zijn is dat er behoorlijk tekort is aan woonruimte. Bovendien zorgt die ICT-er wel voor een extra werknemer maar zijn er weer andere mensen nodig die er voor zorgen dat die ICT'er hier kan wonen. Uiteindelijk zal je het altijd moeten doen met de hoeveelheid mensen die je hebt. Je kan niet onbeperkt mensen hier naar toe laten komen. Nederland is al één van de dichtst bevolkte landen.

0 respect 24-11-2022 10:05 op
Naast de mensen die daadwerkelijk bij de overheid in dienst zijn, is de overheid ook met regelgeving voor krapte op de arbeidsmarkt aan het zorgen. Heel veel mensen die bijvoorbeeld bezig zijn met de energietransitie zijn niet bij de overheid in dienst maar zijn wel aan het werk vanwege regelgeving van de overheid. Ook heel veel ICT'ers en andere kenniswerkers zijn niet bij de overheid in dienst maar worden wel ingehuurd door de overheid. Vaak gaat het inderdaad juist om schaarse beroepen. Hierdoor blijven er minder mensen over voor commerciële bedrijven.

0 respect 24-11-2022 09:46 op
@Dennis, Hoeveel Nederlanders keken er dan gisteren naar YT? Ik ben dan wel benieuwd waar je dat kan terug zien.

2 respect 24-11-2022 09:32 op
Dus als ik het goed begrijp dan gaat het over slechts 3 streamingdiensten en wordt nog steeds niet iedereen geteld maar gaat het om een klein groepje mensen die zijn geselecteerd. Waarom zitten bijvoorbeeld streamingdiensten als TikTok of YouTube er niet bij? Als ik persoonlijk een inschatting moet maken dan zijn dat ook hele grote spelers, zo niet de grootste.

1 respect 23-11-2022 13:22 op
@Pufbuffel, Ik denk dat jij wat termen door elkaar haalt. In de titel wordt gesproken over computers. Jij hebt het over PC's. Iedere PC is een computer maar niet iedere computer is een PC. Jouw idee wat gegevens zijn is ook veel te beperkt. Een getal is een gegeven. De grafische kaart in jouw game console is dus continue aan het rekenen aan getallen (gegevens) zodat de juiste kleuren pixels getoond worden op jouw scherm. Eigenlijk is dus alles waar een microprocessor in zit dus een computer. Dit kan dus bij wijze van spreken zelfs een modern broodrooster zijn. Er zijn zelfs mechanische computers. Denk daarbij aan de Enigma machines die de Duitsers gebruikte om boodschappen te coderen. Het mooie van een definitie is dat het altijd klopt. Je definieert daarmee namelijk wat er binnen valt en wat er buiten valt. Opmerkingen als "Het is niet zo wart-wit..." zijn dus bij definities niet van toepassing. Een definitie is altijd zwart-wit. Het valt er wel of niet onder.

1 respect 23-11-2022 12:19 op
@Pufbuffel, Dus volgens jou is het onmogelijk om met een gameconsole gegevens volgens formele procedures (algoritmen) te verwerken. Ik heb een andere mening. Sterker nog, het is een feit dat dat wel degelijk mogelijk is. Aangezien een gameconsole ook een apparaat is voldoet het dus volledig aan de definitie van een computer. Een wetenschappelijke calculator voldoet ook volledig aan die definitie en is dus ook een computer.

0 respect 23-11-2022 11:19 op
In sommige gevallen worden ook DNA testen door de politie ingezet om verwantschap met een dader te achterhalen. Persoonlijk zou ik ook nooit vrijwillig meedoen aan een dergelijke test. Privacy risico's zijn er altijd en ik zie niet in wat je persoonlijk te winnen hebt bij een dergelijke test.

4 respect 23-11-2022 10:53 op
Strikt genomen heeft Qatar gelijk. Als iemand beweerd dat het WK niet klimaatneutraal is dan ben ik benieuwd hoeveel graden Celsius de aarde opwarmt door toedoen van het WK en hoe dat gemeten wordt. Ik ben bang dat die getallen dusdanig klein zijn dat ze weg vallen in de foutmarge.

1 respect 23-11-2022 10:44 op
De grote vraag is natuurlijk hoe je een computer definieert. Volgens Wikipedia: "Een computer is een apparaat waarmee gegevens volgens formele procedures (algoritmen) kunnen worden verwerkt.". Daar vallen dus ook alle smartphones, tablets, servers, game consoles, routers, etc onder. Ik geloof dus nooit dat de verkoop tanende is. Mensen gebruiken alleen een andere vormgeving van een computer.

0 respect 23-11-2022 10:33 op
@De_broer_van_Henk, Dit staat in het artikel: "Het CBS liet dinsdag weten dat de prijzen voor koopwoningen in oktober opnieuw iets minder hoog waren dan de maand ervoor. Het gaat om een kleine daling van 0,5 procent in vergelijking met de prijzen van september." Daar is toch geen woord Spaans bij.

2 respect 23-11-2022 10:25 op
Die 0,5% is natuurlijk heel makkelijk te verklaren. Omdat klaarblijkelijk minder mensen in staat zijn om zulke bedragen op tafel te leggen gaat de prijs omlaag. Dat is natuurlijk niet het zelfde als dat de vraag zou afnemen. Mensen hebben nog steeds de behoefte aan een woning. Ze kunnen het alleen niet meer betalen.

0 respect 22-11-2022 17:25 op
Ik denk dat die deskundige verklaring wel iets kost. Ik vraag me dan wel af hoe je deskundig kan zijn over hoe iemand zich voelt. Het meest deskundig in dat geval toch de persoon die de aanvraag doet lijkt mij.

2 respect 22-11-2022 13:30 op
Misschien is het handig om niet alleen te spreken over schade maar ook hoe je juist schade kan voorkomen. Dan heb ik het dus niet over het terugdringen van de CO2 uitstoot maar meer over het versterken van dijken het weerbestendig maken van gebouwen, het zorgen voor voldoende afwatering in regenachtige gebieden, etc. Het grote probleem bij arme landen is vaak niet het gebrek aan potentieel maar het gebrek aan een veilige omgeving. Waarom zou je als boer hard werken voor een goede oogst als je er bijna zeker van bent dat die oogst vervolgens weer wordt afgepakt of vernietigd.

6 respect 22-11-2022 11:28 op
Als er iets is wat je niet pikt van je werkgever dan kan je dat aangeven maar je moet ook bereid zijn om de consequentie te nemen. Ik ben wel eens vertrokken omdat mijn werkgever zijn woede uitbarstingen niet onder controle kon houden. Een werkgever kan me één keer afblaffen en dan zeg ik er later wat van want op dat moment heeft dat geen zin. Als hij het dan nog eens doet dan ga ik op zoek naar een andere baan. Ik kan prima tegen kritiek op mijn werk zolang het met respect gebeurd.