NUjijStats voor RobRoy

3,211

Respect

Respect/dag 5.47
Respect/reactie 4.28

750

Reacties

Reacties/dag 1.28
Meeste reacties op 1 dag 20
Gestart op 18-04-2019

Respect over tijd

Laatste 25 comments

6 respect 25-11-2020 07:20 op
De zachte aanpak van hopen dat deze bedrijven uitgekocht zouden kunnen worden helpt niet. De nadelen van de uitstoot van deze bedrijven staat niet in vergelijking tot de voordelen. Dan moet je als overheid durven op te treden. Het kan niet zo zijn dat diverse bouwprojecten stilliggen omdat er kalkoenboerderij te dicht op een natura 2000 gebied staat. Uitkopen of verplaatsen, waarbij uitkopen waarschijnlijk goedkoper is. Het zijn de zachte heelmeesters binnen dit kabinet die niet doortastend genoeg optreden, met te grote gevolgen voor anderen.

7 respect 24-11-2020 18:53 op
Dit is wel het bewijs dat wanneer er geen sprake is van voorkeurstemmen met behalen van de kiesdrempel voor een zetel, de zetel aan de partij zou moeten behoren. Dit en een kiesdrempel voor partijen van minimaal 5 zetels zou : A- het stelen van zetels voorkomen B- teveel versplintering in de kamer. Nog een voordeel is het voorkomen van “ tijdelijke” partijen die het 1 verkiezingsperiode volhouden om dat te imploderen door interne strubbelingen.

3 respect 24-11-2020 08:24 op
Al deze publiciteit net rond het verschijnen van zijn nieuwe single, dan is 1000 euro een schijntje. Free publicity kan je uitrekenen aan de hand van de mm prijs van het artikel tegenover een advertentie En dat is nu al ver in het voordeel van Douwe

7 respect 24-11-2020 08:10 op
De reactie van Asscher is er één waaruit het empathisch onvermogen blijkt, de mond vol van opkomen voor de zwakkeren in de samenleving, maar wanneer deze zwakkeren aankloppen geeft Asscher niet thuis. Het is niet de eerste inschatting van Asscher die volkomen verkeerd uitpakt. En ik vrees als ik kijk naar de behaalde missers uit het verleden dat dit nog wel eens gebeurt. Natuurlijk “ had hij aan moeten slaan” op alle signalen, natuurlijk had hij onderzoek moeten plegen naar deze gemelde misstanden. Maar zoals zijn reactie op de brief van de Grootouders al aangeeft, hij ziet het niet, reageert er niet op en begrijpt niet wat opkomen voor de zwakkeren echt inhoudt. Zoals mijn opa zaliger zou zeggen :” een salonsocialist “ Natuurlijk zou een echte sociaal Democraat zichzelf verantwoordelijk houden en opstappen als lijsttrekker en politiek leider. Maar het pluche....... is toch een te grote vaste bron van inkomen...

3 respect 23-11-2020 20:22 op
Maar er waren wel signalen dat het goed mis ging, en deze signalen waren er al jaren. Maar het was niet politiek opportuun om er iets aan te doen want er was een sticker met Fraude opgeplakt. Allen die er iets hadden kunnen en moeten doen deden niets en verschuilen zich nu achter vage excuses . Hoe vergoed je de schade? Hoe vergoed je de jaren van armoede, ongeluk, kinderen die jarenlang in armoede moesten leven terwijl dat in het geheel niet nodig was. Hoe hang je daar een prijskaartje aan? Aan scheidingen, gedwongen verkoop van huizen. Wanneer je je een beetje verdiept in de gevolgen is dat meer dan schokkend, vooral omdat dit al jaren eerder afgelopen kon zijn, moest zijn. Wanneer ik dan de krokodillentranen zie bij de diverse schuldigen vind ik dat schaamteloos schokkend. Nogmaals hoe vergoed je zulke schade?

1 respect 23-11-2020 16:48 op
Welke landen zijn Corona vrij? En welke maatregelen moet zij nemen om dit te blijven.. Ben heel benieuwd

15 respect 22-11-2020 14:38 op
Het gaat hier niet over politiehonden, het gaat over de doodsbedreiging aan het adres van een politie ambtenaar. Welke reden je hiervoor ook zou willen verzinnen... dit doe je gewoon niet. Maar in onze huidige maatschappij is het bijna “ normaal” geworden om personen met de dood te bedreigen via sociale media. Of het nou een politie ambtenaar is of een onderwijzer .. er gebeurt iets en direct zijn daar doodsbedreigingen. Ik persoonlijk vind dat ontoelaatbaar en zie daar graag zware straffen op staan. Geen plantsoenen aanharken maar echt gevangenisstraf. Hoe haal je het in je hoofd...

6 respect 22-11-2020 10:43 op
Ons belastingstelsel is opgetuigd met pleisters en tijdelijk noodoplossingen. Voor elke nieuwe regel is er weer een uitzondering gecreëerd met toeslagen of kortingen. Hierdoor is de onoverzichtelijke puinhoop geschapen waar veel mensen op een verschrikkelijke manier de dupe van zijn geworden. Want waarom moeten er toeslagen uitbetaald worden aan burgers die dit weer moeten doorschuiven naar het volgende loket? Waarom de burger er niet tussenuit halen maar direct met de derde partij regelen. Waarom een fraudegevoelig systeem instandhouden wat niet alleen veel problemen oplevert maar vooral meer kost. Betaal de kinderopvang rechtstreeks en laat ouders er gratis gebruik van maken, schaf de zorgtoeslag af en verhoog de inkomsten van hen die er gebruik van maken direct. Hetzelfde voor huurtoeslagen etc. Dat is goedkoper dan al deze lapmiddelen en fraudegevoelige schijnoplossingen. Dat kan een basisinkomen zijn, het kan een volledige Flattax zijn. Maar alles is beter dan dit.

4 respect 21-11-2020 21:49 op
Niet voor het VK, ik vind de bemoeienis vanuit Brussel ook irritanter dan vanuit Den Haag. Maar heb je verder ook nog argumenten?

7 respect 21-11-2020 21:37 op
Het VK wil geen vrij verkeer van personen omdat hun ervaringen daarmee niet overwegend positief zijn. Verder is de bemoeienis vanuit Brussel een te grote irritatiefactor . Als Nettobetaler wogen de nadelen niet op tegen de voordelen. Het doel is om goede afspraken te maken met de EU, waarbij eigen voordeel zeker niet uit de weg wordt gegaan, zouden wij ook niet doen. Maar de algehele tendens ook bij de politici is er één van negativisme om te voorkomen dat de anti- EU sentimenten ook in andere landen grotere vormen aangaan nemen. Vooral bij de bankjesvullers in Brussel met hun enorme salarissen en vergoedingen, de geldverslindende verhuizingen en het onvermogen om op te treden tegen Oost-Europese lidstaten... door de veto’s van hun buurlanden.. De EU is een papieren tijger zonder macht naar de lidstaten. Waar de democratische normen en waarden van de West-Europese lidstaten zeker niet hetzelfde zijn als de Oost-Europese

21 respect 21-11-2020 21:08 op
Het is wederom bijzonder om te lezen in de diverse reacties dat men het VK niets gunt, het liefste grote tegenspoed en dan ook nog zeer veel spijt van de Brexit gunt. Ik sta daar volstrekt anders in, de EU is geen sekte waar men wanneer men eruit wil stappen grote problemen toegewenst krijgt. Ik wens het VK enorm veel succes, een fantastische economie en vooral veel voorspoed! Ik hoop dat de uiteindelijke Brexit een gigantisch succes voor het VK zal worden. En ik zal persoonlijk nog veel meer genieten van elke Pond omzet en winst die wij als Nederland kunnen verdienen aan het VK. Want wanneer het in het VK niet goed zal gaan merken wij dat ook, en wanneer het goed gaat ook. Aan alle criticasters zou ik willen zeggen:” veel voorspoed voor het VK is veel voorspeld voor ons. En hoeveel wij er ook maar aan verdienen... elke Pond is er één. En ik zie ook nog graag een paar Oost Europese lidstaten uit de EU stappen daar worden wij echt niet slechter van, het kost alleen al veel minder

7 respect 21-11-2020 15:11 op
Dezelfde discussie is er ook in Nederland helaas, tentoonstelling met oude meesters moet al (bijna) zonder bloot. Onder het mom van tegengaan van seksistische uitingen is het eigenlijk gewone vertrutting.. Het valt mij op dat er een verpreutsing plaatsvind de laatste jaren, van ophef over de décolleté tot kunst. En nu zelfs Jip en Janneke die niet meer( zouden) kunnen. Ook het doorslaan in het politiek correcte neemt vormen aan wat deze vertrutting mooi weergeeft, ophef over posters in Abri’s tot advertenties. Het is jammer dat de maatschappij zo geremd is geworden, zo voorzichtig om maar niet op de te lange tenen te trappen, van moedermaffia tot te correcte sportschoolhouders... alles wordt langs de lange meetlat van de overcorrectheid gelegd.

0 respect 21-11-2020 14:54 op
Bitcoin is in tegenstelling tot goud of geld makkelijk mee te nemen, een laptop met internet is het enige wat je bij je hoeft te hebben. Daardoor is het bijna net zo veilig als een Zwitserse Bank ( het bankgeheim is niet meer wat het geweest is)

1 respect 21-11-2020 09:01 op
Mooi verhaal, lekker kort. Leerlingen in het praktijkonderwijs leren door handelingen te doen om daarna een praktijk test af te leggen om te tonen dat zij de stof beheersen. Zonder het daadwerkelijk onderwezen te worden en ook zonder te testen, haalt dit de basis onder dit onderwijs weg. Meer is het niet.

4 respect 20-11-2020 21:10 op
De gemakzucht van het beroepsonderwijs laat zich duiden door het gebrek aan creativiteit met betrekking tot praktijk onderwijs. En natuurlijk is dit generaliserend en zijn er onderwijsinstellingen die het wel goed proberen op te lossen. Maar bij een HBO opleiding 1 dagdeel per week praktijkonderwijs is beschamend te noemen. Het gevolg is dat er een tweede jaargang met diploma’s wordt afgesloten die niet voor “ vol” zullen worden gezien.

0 respect 20-11-2020 18:26 op
De eerste zin dekt de lading volledig. Het gaat over tabaksartikelen . En over het verdwijnen hiervan uit de supermarkten per 2024..

2 respect 20-11-2020 18:22 op
Het gaat over roken, over de verkrijgbaarheid van rookwaar in een supermarkt. Dus wat is de toegevoegde waarde om het over drank te hebben?

2 respect 20-11-2020 10:08 op
Veiligheid kost geld en zo te lezen ook moeite. In de ogen van sommigen is het overbodig en geldklopperij, voor de nabestaanden van een te voorkomen ongeval niet. Het is spijtig te lezen dat om een paar euro te besparen er met mensenlevens wordt “ gespeeld” En natuurlijk zijn sommige regels minder makkelijk te begrijpen, en is het vaak “ gedoe”. Maar een omgevallen steiger geeft nog veel meer “gedoe” en het laten stilleggen van een bouwplaats ook.

3 respect 19-11-2020 19:17 op
De willekeur bij deze bonus is beschamend, de overheid kwam met lijsten met medewerkers die niet in aanmerking zouden komen. De rest liet men aan de werkgevers over, waardoor er grote verschillen optreden tussen de verschillende werkgevers in dezelfde stad/ regio. Er zijn ook werkgevers die de lijst van de overheid links lieten liggen en iedereen een bonus toekende waarbij zij een deel uit eigen middelen betalen. Zo is een zeer goed initiatief vakkundig de “ nek omgedraaid”. Deze bonus is ook aangegrepen om een structurele loonsverhoging ( gelijktrekken met onderwijs) te voorkomen. Het spijtig om te lezen dat er mensen zijn die ( misschien wel) stonden te klappen voor de zorg maar deze bonus misgunnen.

1 respect 19-11-2020 09:31 op
Klopt inderdaad, vandaar dat bij een ramp waar ook ter wereld zo snel als mogelijk een actie wordt opgestart. De cijfers zijn van giro 555 zelf

5 respect 19-11-2020 08:12 op
De huidige verdeelsleutel is: CARE Nederland 4,56%, Cordaid 12,09%, ICCO & Kerk in Actie 7,30%, Oxfam Novib 16,71%, Plan International Nederland 5,60%, Nederlandse Rode Kruis 18,77%, Stichting Vluchteling 8,90%, Terre des Hommes 2,63%, UNICEF Nederland 12,87%, Save the Children 6,50%, World Vision 4,07%. Na aftrek van de actiekosten en een reservering voor Giro555-bureaukosten wordt het geld verdeeld over de deelnemende organisaties. De penningmeester van Giro555 zorgt dat het geld volgens de verdeelsleutel wordt overgemaakt aan de deelnemende organisaties, die dit direct inzetten voor hulpverlening ter plaatse.

4 respect 19-11-2020 08:09 op
555 is een minimaal één keer jaarlijks terugkerende inzamelingsactie met als eerste behoefte het veiligstellen van de overheadkosten van de organisaties die hulp verlenen. Wanneer deze kosten zijn gedekt wordt er daadwerkelijk hulp verleend. De verdeling van de ingezamelde gelden voor de overheadkosten gaat in volgorde van de Organisaties die op de plek van de ramp daadwerkelijk hulp verlenen. De kosten van deze hulpverlening zijn erg hoog omdat zij ( de hulpverleners) graag alles zelf monitoren en hun verblijf aan bepaalde eisen moet voldoen . De vraag is of dit “ verdienmodel” nog veel langer houdbaar is

4 respect 18-11-2020 19:32 op
Die 40 miljoen is meer dan dekkend.. Volgend jaar verkoop 63 miljoen zonder 20 miljoen inkoop .... Dus ze hebben helemaal niets te klagen en krijgen een veel en veel betere vergoeding dan bijvoorbeeld de Horeca.

4 respect 18-11-2020 19:01 op
40 miljoen is rijkelijk veel. 77 miljoen minus de btw is ruim 63 miljoen. Inkoop ongeveer 20 miljoen ( 300% marge) Dus 40 miljoen vergoeding dit jaar en volgend jaar geen inkoop ...

13 respect 18-11-2020 16:53 op
Inclusiviteit door uitzondering is op zichzelf best apart te noemen. Inplaats van de bestaande omroepen van binnenuit te veranderen plaatst men er een uitzondering naast om eenheid te verkrijgen.... Wanneer je een groep afzonderd van de rest ben je niet bezig met inclusiviteit maar met exclusiviteit. En zo spreek je juist de opzet van de plannen tegen. Daar waar de jeugd steeds minder televisie kijkt en meer online, daar waar de versnippering over de vele aanbieders zowel traditioneel alsook streaming steeds groter wordt. Komt er een versnippering bij voor weer een doelgroep, terwijl er juist ook binnen het traditionele bestel steeds diverser maar juist inclusiever wordt geprogrammeerd....