NUjijStats voor Sander_Bessels

11,214

Respect

Respect/dag 5.08
Respect/reactie 4.06

2,764

Reacties

Reacties/dag 1.25
Meeste reacties op 1 dag 22
Gestart op 05-06-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

16 respect 30-11-2022 08:03 op
Ben benieuwd of ze in de VS zo’n club ook als “criminele organisatie” kunnen aanmerken. Dat heeft in Nederland wel geholpen om motorbendes klein te krijgen en het geweld dat daarvan uit ging aan te pakken.

0 respect 30-11-2022 07:52 op
Ik denk dat meer en meer mensen beginnen te snappen dat een inflatie van 11% ook gewoon kan betekenen dat de prijzen de afgelopen maand omlaag zijn gegaan. Toch blijft het vreemd om nog steeds een inflatiecijfer op jaarbasis te noemen, terwijl we nu in zo’n bijzondere situatie zitten dat een percentage ten opzichte van de vorige maand zinvoller lijkt… Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een inflatie is van 20%, dat deze 10% hoger is dan vorige maand en dat alsnog de prijzen t.o.v. vorige maand gedaald zijn. Simpelweg doordat de prijzen in de maanden oktober en november 2021 veel lager waren en sterk waren gedaald.

10 respect 29-11-2022 17:03 op
Tanks zijn leuk en aardig (vooral als het er honderden of duizenden zijn), maar voor een succesvolle aanval zijn ook hoge precisie mobiele artillerie systemen nodig. HIMARS dus. En daarvan het liefst tientallen, inclusief de meest moderne die over zeer lange afstanden kunnen schieten. Het front moet afgesloten worden van de supply lines uit Rusland. Net als in Kherson zie je dat de Russen het dan niet lang uithouden en zich terug moeten trekken. Ik zie zelf geen enkele mogelijkheid tot vrede zonder een complete vernietiging van het Russische leger. En zo’n grote nederlaag zal ook tot het aftreden van Putin leiden. Een grote bom op zijn paleis lijkt me overigens ook terecht. Hij ontkent nog steeds dat die mega luxe villa, die ongeveer een miljard dollar heeft gekost van hem is, dus ben wel benieuwd naar de reactie als dat optrekje van de kaart geveegd wordt.

5 respect 27-11-2022 16:49 op
We moeten onmiddellijk onze meest moderne wapens die kant op sturen. Met name artillerie. Met 5 HIMARS systemen hebben ze een groot deel van de successen kunnen boeken. Als we nog 30 van dat soort dingen die kant op sturen en wellicht nog wat hulp met live satellietbeelden, dan kunnen ze deze oorlog winnen en al het gebied terug veroveren. Ook zouden ze duizenden goedkope consumenten drones in kunnen zetten om exacte locaties van de Russen te achterhalen en kleine explosieven af te leveren. Dat is niet alleen militair gezien een goed idee, maar psychologisch is het ook enorm beangstigend als van alle kanten kleine drones komen die jouw positie doorgeven aan lange afstands-systemen en af en toe ontploft zo’n ding in je gezicht. Als het er genoeg zijn is het onmogelijk om alle posities van Drone piloten te achterhalen en al die dingen uit de lucht te schieten.

5 respect 27-11-2022 12:39 op
Dat zal niet snel gebeuren. De schaal van de protesten is nog lang niet zo groot dat het niet eenvoudig meer onderdrukt kan worden. Aan de andere kant lijkt het wel verstandig om de Corona-maatregelen in China los te laten. Na voldoende vaccinatie leidt de Omicron variant niet meer tot grote problemen in de ziekenhuizen. Dat geldt hier en ongetwijfeld daar ook. De maatregelen zijn nu een groter probleem dan het virus.

8 respect 25-11-2022 08:47 op
Als je zo’n boer 120% van de waarde van zijn bedrijf geeft, is dat gewoon een heel nette regeling. Onteigening en gedwongen uitkoop is in de loop van de geschiedenis vele malen op veel minder nette manier gebeurd. Niet zeuren, aannemen dat geld en als je h je je beroep echt zo leuk vindt, koop dan ergens anders een nieuw boerenbedrijf. En als je het zat bent met de Nederlandse “strenge regels”, ga dan naar Canada ofzo. Wij hebben geen (stikstof)ruimte voor zware industrie en intensieve veeteelt pal naast beschermde natuurgebieden.

5 respect 23-11-2022 18:04 op
Als het na een week niet bevalt kruip je gewoon terug in het ijs: doe toch maar een eeuw later :).

1 respect 23-11-2022 18:03 op
Maken ook geen nieuwe kinderen. En ze gebruiken weinig ruimte en de stroom, tja, daar moeten ze natuurlijk voor betalen. Is niet voor iedereen weggelegd, dus zal op kleine schaal toegepast worden. Het is veel meer de vraag of het mogelijk is, dan of het wenselijk is. Natuurlijk is het wenselijk. Als je dood wil, prima, is niet verboden. Maar als je niet per se dood wil, is het wel fijn als je niet per se dood moet.

12 respect 23-11-2022 18:00 op
Wij hebben nu waarschijnlijk een minder divers dieet dan Neanderthalers 70.000 jaar geleden. Een aantal soorten domineren de hele wereld. Bananen zijn bijvoorbeeld bijna allemaal dezelfde soort en daardoor heel kwetsbaar voor plagen en ziekten. Ook kunnen we veel leren van Chimpansees en andere apen die allerlei planten gebruiken als medicijn tegen ongemakken als misselijkheid. Doordat hun aandacht niet opgeëist wordt door door andere mensen bedachte onzin zijn ze zich veel beter bewust van hun eigen lichaam en hoe ze zich voelen. Omdat ze elkaar niet zo goed voor de gek kunnen houden als wij zijn ze veel en pragmatischer.

11 respect 23-11-2022 16:18 op
Een beter milieu begint bij u zelf. Neem geen kinderen en wordt niet ouder dan strikt noodzakelijk. Ik ben de opmerkingen over de overbevolking een beetje zat. Het gaat er altijd om dat er teveel ANDEREN zijn, maar als het om jezelf en je eigen dierbaren gaat, dan moet iedereen in leven blijven is is elk verlies een tragedie. In plaats van minder mensen kunnen we ook de impact per mens verkleinen. Neem minder ruimte voor jezelf in, belast je omgeving en anderen zo weinig mogelijk en zet kinderen op de wereld die een netto positieve bijdrage leveren. Voor dat soort mensen geldt: hoe meer hoe beter!

8 respect 23-11-2022 16:12 op
Dit is wel interessant. Ben benieuwd wanneer ze ook hele mensen in kunnen vriezen. Zodra dat veilig kan, kunnen ongeneselijk zieke mensen een paar decennia in ijs doorbrengen, in de hoop dat er tegen de tijd dat ze ontdooid worden een behandeling is ontdekt voor hun ziekte.

0 respect 23-11-2022 08:27 op
Ja, mee eens. Maar als je je schuldig voelt over je uitstoot kun je best compenseren. Het is een soort aflaat voor een slecht geweten en voorkomen is beter dan compenseren, maar het is wel degelijk mogelijk om Karma-punten bij te kopen, zodat de balans niet al te negatief wordt :).

8 respect 23-11-2022 08:23 op
De zorgverzekeraar kan ook op Facebook kijken wat je zoal doet en bij het ontdekken van bepaalde gevaarlijke hobby’s (zoals binge drinken) je premie verhogen. Zet een fotootje online met een sigaret in je mond en je bent de klos. Het blijft een spel, dat verzekeren. Weet jij meer over de risico’s die je echt loopt en die je dus gaat verzekeren of weet je verzekeraar meer? Is de verzekeraar bereid om niet alles over de mensen te willen weten en te vertrouwen op statistiek en de wet van de grote aantallen? En zijn mensen bereid om soms wat meer premie te betalen om solidair te zijn met pechvogels en brokkenpiloten? Met z’n allen in een verzekering zitten staat of valt ook bij een stukje vertrouwen. In elkaar en in de verzekeraar.

5 respect 23-11-2022 08:01 op
Klimaat compensatie wordt vaak in verband gebracht met greenwashing, maar ik wil toch even benadrukken dat er ook heel goede projecten zijn. Je kunt prima een deel (of je gehele) CO2 uitstoot compenseren door in deze projecten te investeren en tegelijkertijd helpen een beschadigd ecosysteem te herstellen. Een paar voorbeelden: Just Dig it: graaf halve cirkels in de Sahel die water vast houden. Hier ontstaat vegetatie die zich langzaam over het gebied verspreid. Samen met het planten van bomen kun je een droog gebied in korte tijd (10 jaar) vergroenen. Je kunt je Air Miles aan deze club doneren. Trees for life: overbegraasde Schotse heuvels weer bebossen kan enorm veel CO2 uit de lucht halen. Trees for all: bereken op de website hoeveel CO2 je uitstoot bij een auto- of vliegrit en ze planten bomen om het te compenseren. Ook kun je eenvoudig bomen cadeau doen of zelf meehelpen met planten.

3 respect 22-11-2022 15:26 op
Voor die mensen is het heel belangrijk. Voor u is het een beetje vreemd. Ik vind de mening van mensen die het betreft belangrijker. De wereld is inderdaad overzichtelijker als iedereen makkelijk in goed omlijnde en duidelijk te onderscheiden hokjes geplaatst kan worden. Helaas is er in de werkelijkheid bijna altijd sprake van een grijs gebied. Vroeger (in de Middeleeuwen) waren zelfs landsgrenzen niet altijd duidelijk. Toen zag de de invloed van een koning langzaam toenemen, hoe dichter je bij zijn kasteel kwam. Daar kan oorlog van komen, maar dat hoeft niet als je maar accepteert dat er een grijs gebied is waar het geven en nemen is.

1 respect 22-11-2022 09:53 op
Jezelf beter voordoen dan je bent bij een sollicitatiegesprek is ook liegen. En indruk maken op een mooi meisje in een café, tja dan presenteer je ook de beste kant van jezelf. Of neem vrijwel alle literatuur en een groot deel van de geschiedenis. Mensen liegen de werkelijkheid bij elkaar. En of dat nou echt waar is of een beetje aangedikt om mijn punt te maken, laat ik maar in het midden ;).

1 respect 22-11-2022 09:49 op
Thee zonder suiker is heel gezond. Vooral witte en de meeste groene thee. Maarja, warm smaakt het echt veel lekkerder.

2 respect 22-11-2022 09:47 op
Ik doe dat ook wel, maar soms wil je gewoon een bepaalde grootte. Ik had vanochtend een beker Skyr yoghurt van 400 g, met porties van 170 g (volgens de voedingswaarde tabel). Euhm… Ja, dus twee porties en dan de rest weggooien? Ik heb de hele beker maar in één keer leeg gegeten, maar dat is gewoon net wat teveel yoghurt. Of neem oploskoffie. Ik weet ook wel dat je gewoon één of anderhalf theelepeltje uit zo’n glas kan scheppen en dat dat goedkoper is, maar ik vind het superhandig dat ze in staafjes verpakt zijn. Tja, iets meer afval, maar dat is zulk klein grut dat zelfs dat niet veel uit maakt. Size matters.

9 respect 21-11-2022 22:16 op
Dat gas moet onder de grond blijven zitten… Het is de verboden vrucht die ons uit het paradijs zal werpen… Laat ze een hoop zonnepanelen in de woestijn leggen en waterstofgas produceren…

3 respect 21-11-2022 12:59 op
Een gele kaart voor een politiek statement over verdraagzaamheid en naastenliefde… Ik dacht dat de FIFA vond dat voetbal niks met politiek te maken moest hebben. Maar wel een gele kaart geven als iets je politiek gezien niet aanstaat. Sterk.

1 respect 21-11-2022 09:01 op
Het idee van een “kleine slagvaardige overheid” waar de VVD zo’n voorstander van is heeft in de afgelopen 10 tot 15 jaar voor afbraak beleid gezorgd. De jeugdzorg: totaal kapot bezuinigd. Onderwijs: schandalig dat we in zo’n rijk land klassen van 32 kinderen en slecht betaalde docenten hebben. De zorg: lekker efficiënt hoor, die privatisering en marktwerking. Asiel-opvang: zodra de instroom wat terug liep meteen alles afgeschaald en nu de grootst mogelijke moeite om fatsoenlijke tijdelijk huisvesting te vinden. Zelfs de energietransitie is naar de gemeente geduwd! Nee, de overheid moet zijn taken gewoon weer eens uit gaan voeren. Zorg, onderwijs, veiligheid, milieu en dingen financieren die niet direct winst opleveren, maar in het algemeen belang zijn. En ja, het is vervelend, maar dat is belastinggeld voor nodig. De gelukkigste landen zijn sociaaldematische systemen met een vrije markt, maar OOK met hoge belastingen, zoals Canada, de Scandinavische landen en ja, ook Nederland.

1 respect 21-11-2022 08:54 op
Ok, we betaalden meer… In 2021!! Begin 2022 is de energiemarkt behoorlijk door elkaar geschud! 2021 was nog deels een Coronajaar. Inmiddels is deze statistiek totaal niet meer relevant! Mensen die dit artikel lezen denken nu: goh we betalen al zoveel aan energie en ook nog eens een hoop accijns! Maar dit artikel gaat over toen de energieprijzen nog laag waren. Enorm misleidend nieuwsbericht!

48 respect 20-11-2022 08:30 op
Ik ben ook blij dat ik “wit” ben (of eigenlijk een beetje moeilijk te definiëren kleur die meer op oranje / beige lijkt). Overigens zijn er ook maar heel weinig mensen echt zwart. De meesten zijn eerder “een beetje bruin”. De “butterscotch theorie” stelt dat we uiteindelijk allemaal een soort gemengde kleur krijgen die op de kleur van butterscotch lijkt (dit lijkt overigens niet waarschijnlijk, ook niet op de langere termijn). Ook ben ik blij dat ik man, heteroseksueel, hoog opgeleid, westers en niet religieus ben. Toch lukt het sommige mensen alsnog om mij te discrimineren en in een hokje te stoppen. Ik heb namelijk langer haar dan gebruikelijk en ben zelfs daardoor tot twee keer toe afgewezen bij een sollicitatie (ik zou niet in de “bedrijfscultuur” passen). Kortom, iedereen is wel op een bepaalde manier “anders”. Ja, er zijn natuurlijk ook wel mensen die tot geen enkele minderheid behoren, maar dat zijn er maar heel weinig. (Herman Fikers grapje)

2 respect 20-11-2022 08:14 op
Als hardloper moet ik altijd een beetje lachen om de afstanden bij schaatsen. 10 km wordt als “lange afstand” gezien. En daar zijn ze in minder dan een kwartiertje mee klaar! Een 5 km hardloopwedstrijd voelt voor mij aan als een sprint afstand en alleen de echt snelle lopers doen dat in minder dan een kwartier. Meestal wordt 5 km gezien als de bovengrens van de “middellange afstanden” en je ziet dat 800, 1000 en 3000 meter lopers vaak ook erg goed zijn in de 5000 m en de 5 km op de weg. Voor fietsers is het nog extremer. Een afstand van minimaal 50 km en minimaal 2 uur sporten zien ze als “een klein rondje”. Logisch dus dat “all round” een logische discipline is in het schaatsen. In feite zijn het allemaal korte afstanden. Ze hebben gewoon dezelfde afstanden gepakt als bij het hardlopen en zijn even vergeten dat je twee keer zo hard gaat :).

1 respect 15-11-2022 13:01 op
Hoe dan?