NUjijStats voor Sander_Bessels

3,117

Respect

Respect/dag 3.44
Respect/reactie 3.56

875

Reacties

Reacties/dag 0.97
Meeste reacties op 1 dag 16
Gestart op 05-06-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

2 respect 26-11-2020 15:24 op
De lichaamseigencellen van een dood dier sterven doordat ze geen voedingsstoffen meer ontvangen (ze hebben een levend organisme met stofwisseling nodig om te overleven). De bacteriën zijn geen lichaamseigen cellen (hebben een ander DNA) en leven in symbiose (wederzijdse afhankelijkheid) met een organisme. De bacteriën in onze darmen, slijmvliezen, op onze huid, etc kunnen dus in theorie nog een tijdje overleven, nadat een dier gestorven is. En ook deze cellen zouden besmet kunnen zijn met het virus.

18 respect 26-11-2020 15:19 op
De snelle verspring en mutatie van het virus is simpelweg het gevolg van het veel te dicht op elkaar laten leven van heel veel dezelfde dieren. Mensen zijn ook zo vatbaar voor een pandemie omdat we met zoveel zo dicht op elkaar leven. Monoculturen, Bio-industrie, maar ook bijvoorbeeld kweekvijvers voor zalm. Er moeten enorme hoeveelheden gif en anti-biotica gebruikt worden om dit soort onnatuurlijke systemen in stand te houden. In gezonde Bio-diverse ecosystemen houdt de natuur het evenwicht zelf in stand.

0 respect 25-11-2020 09:08 op
En wiens geld wordt zomaar afgepakt door de overheid? Alleen van zware criminelen... In Nederland hoef je daar ECHT niet bang voor te zijn. En die “tussenpersoon”, daar merk je niks van. Ok, ik maak niet vaak geld over naar China, maar ik neem aan dat dat relatief goed werkt met een gewone bank. Het zijn denkbeeldige problemen die worden opgelost. Goed, in een klein deel van de wereld hebben ze er misschien wat aan. Maar verwacht je zelf dat ze in arme opeens overal bitcoin pinapparaten gaan gebruiken? Ze hebben wel grotere op te lossen lijkt me.

0 respect 25-11-2020 08:58 op
Ja, dat kan natuurlijk, maar omdat voor elke scheet een ander bitcoin bedrijfje iets gemaakt heeft, kun je blijven uitzoeken en is er totaal geen standaardisatie. Bij een bank ben je in één keer klaar en krijg je een totaalpakket. Voor bitcoin moet ik zelf uit gaan zoeken waar ik kan pinnen, bij welke winkel ik kan betalen, hoe ik creditcard aanvraag. Een lening in bitcoin? Geen idee! Het is gewoon niet te doen om over te stappen en dat gaat ook nooit massaal gebeuren (in NL). Dat burgers in Turkije of Venezuela opeens, zonder hulp van overheid en banken op een alternatieve currency, dat kan, maar in NL blijft het onzin. Je kan net zo goed met z’n allen proberen af te spreken alleen nog maar met schelpjes te gaan betalen.

2 respect 24-11-2020 18:15 op
Er zijn ZO veel toepassingen die je allang met euro’s hebt... Je kunt nog niet alles natuurlijk, maar het is dan ook nog “in ontwikkeling”. Met je bitcoin saldo geld pinnen, betalen in een (web)winkel, soms werkt het, maar meestal niet. Toegevoegde waarde? 0,0.

0 respect 24-11-2020 18:11 op
Investeer in postzegels en in tulpenbollen! Die worden alleen maar meer waard, gegarandeerd! Gebakken lucht, maar zo erg is dat niet. Zolang er gelovigen blijven, zal er waarde aan deze vorm van onzin gehecht worden. Als je ze kunt verkopen of er iets mee kunt kopen, dan zijn er blijkbaar mensen die die bitcoins wel willen hebben en is het dus iets “waard”. Daar is weinig tegen te doen. Zelfde geldt voor derivaten. Mensen zullen ze blijven bedenken en verhandelen, maar de wereld wordt er niet mooier door. En bij derivaten kun je nog zeggen dat je “risico” verhandelbaar maakt. Je kunt echt niets met bitcoins wat je niet ook gewoon met euro’s kunt. De toegevoegde functionaliteit is 0,0. Behalve voor bankenhaters en mensen die hun identiteit willen verhullen, zonder op cash over te stappen. Ik heb afgelopen weekend gekeken of ik eenvwallet aan kon maken of een fractie van een bitcoin te kopen (gewoon om te kijken hoe het werkt), maar de taal van de app stond standaard op IJslands.

4 respect 24-11-2020 17:55 op
Jawel hoor. Het verspreiden van beeldmateriaal met (vermeend) politiegeweld mag wat mij betreft verboden worden. Het verschilt niet veel van het oproepen tot haat en geweld, wat al verboden is.

4 respect 24-11-2020 17:51 op
En daarmee is dus de weg vrij voor die akelige Joost Eerdmans. Een figuur die al vanaf de oprichting van de LPF van de ene ruzie zoekende partij naar de andere hopt: https://www.parool.nl/nederlan...

3 respect 24-11-2020 17:32 op
Begrijp ik goed dat het verspreiden van beelden verboden wordt, maar het maken van beelden niet? Op die manier kun je nog altijd politiegeweld vastleggen en hiervan aangifte doen. Ook kunnen agenten dan niet verhinderen dat er opnames van ze gemaakt worden, zodat ze niet straffeloos hun gang kunnen gaan. Dat lijk me wel een goede zaak.

1 respect 23-11-2020 17:44 op
Er zijn allerlei feedback mechanismen. Dat wij die in gang hebben gezet is duidelijk, maar dat is alleen interessant voor wie in de schuldvraag geïnteresseerd is... Het zou ook zo kunnen zijn dat door de warmte en droogte meer plantaardig materiaal verbrandt / verdort. En dat gassen in de permafrost vrij komen, nu die aan het ontdooien is. Ontbossing zorgt ook voor CO2 toename en ik denk niet dat die in 2020 opeens gestopt is. Bovendien is er nog steeds economische groei in arme gebieden. Die mensen beginnen ook vlees te eten en producten te kopen. De wereld ziet er niet overal zo uit als in Nederland. Dat de halve wereld plat ligt is echt onzin.

0 respect 23-11-2020 08:57 op
In Nederland worden sociale media gebruikt voor het verspreiden van complottheorieën. In Ethiopië is het nog een graadje erger: “During 2019–2020, Facebook dominated the Internet in Ethiopia and played a major role in encouraging ethnic violence.[15] An October 2019 Facebook post led to the deaths of 70 people in Ethiopia.[16] In mid-2020, ethnic tensions in Ethiopia were amplified by online hate speech on Facebook that followed the 29 June assassination of Hachalu Hundessa.” - Wikipedia

6 respect 23-11-2020 08:32 op
Het probleem is niet het ontstaan van complottheorieën. Dat gaat vanzelf. Het probleem is de verspreiding ervan. Mensen informeren zich vreselijk eenzijdig. Informatie van zeer lage kwaliteit verspreidt zich extreem gemakkelijk. Het is een gevolg van de moderne manieren van communiceren. Kijk naar de reacties hier. Hier vlak onder wordt beweerd dat “de vaccin” niet goed werkt, wat de overheid probeert te verhullen. Dit artikel zal ook wel weer gebruikt worden voor vage theorieën over hoe het leger probeert ons leven te beïnvloeden. Als je zelf merkt dat je wantrouwen toeneemt en je graag een op feiten gebaseerd wereldbeeld wilt hebben, lees het boek Feitenkennis van Hans Rosling (een sympathieke Zweedse arts). Factfullness is de Engelse titel.

2 respect 22-11-2020 14:24 op
Nee, het Pfizer vaccin is bij 30.000 mensen getest en het Oxford vaccin bij 40.000 mensen. Zeggen dat “langdurige tests” achterwege blijven is in principe correct (wel grootschalig dus, maar niet langdurig). De vraag is dus of er lange termijn bijwerkingen op kunnen treden die bij tienduizenden mensen eerst een half jaar verborgen blijven en dan opeens naar boven komen. Ik ben geen expert, maar als ik er even over nadenk lijkt me dat ZEER onwaarschijnlijk. Mensen die langdurige klachten van het echte virus hebben (vaak door een overreactie van het eigen immuunsysteem) hebben ook op de korte termijn al dezelfde klachten. Dat deze niet langzaam verdwijnen duidt op permanente schade, maar die ontstaat niet plotseling na een half jaar of langer. Bovendien moeten dergelijke “spook effecten” bij ALLE proefpersonen pas op de lange termijn optreden, zonder zich ooit binnen een half jaar te hebben laten zien.

1 respect 22-11-2020 14:14 op
Als u graag de (misplaatste) vergelijking trekt met WO2, goed, daar gaan we. De vijand is dit keer het virus en het virus houdt niet van ingeënte mensen. U wordt opgeroepen om uw lichaam goed voor te bereiden op een aanval van de vijand. Als u dat niet doet, maar de vijand vrij spel geeft is dat in feite collaboratie. En de vijand beloont u niet voor uw loyaliteit, maar treft genadeloos u en alle anderen die zich niet wensen te verdedigen. Bovendien zult u straks wellicht besmet worden door andere vaccin-weigeraars. Van gevaccineerden heeft straks een stuk minder te vrezen.

2 respect 22-11-2020 14:01 op
Waarom zo zuur? Waar komt dat diepe wantrouwen toch vandaan? De vaccins zullen gratis aangeboden worden. We betalen ze dus met z’n allen.

6 respect 22-11-2020 13:50 op
Het idee “we doen dit met z’n allen” is natuurlijk uitermate sympathiek. Het zou mooi zijn als de “gemeenschappelijke vijand” (het virus) ons kan verbinden en er een zeker gedeeld gevoel voor noodzaak en urgentie overeind blijft. Mensen die de maatregelen zat zijn kan ik zeer goed begrijpen. Ook begrijp ik mensen die de paniek wat overdreven vinden en zich afvragen of het effect van de maatregelen nog wel opweegt tegen het directe gevaar van het virus. Maar als mensen zich bewust niet in laten enten met een vaccin dat netjes alle testfasen doorlopen heeft, dan houdt mijn solidariteit echt op. Met opmerkingen als “dat moet ik eerst zelf zien”, “ik wil geen proefkonijn zijn” en “de tijd zal het leren” trek je honderden jaren wetenschap en een goed gedefineerd en georganiseerd internationaal erkend goedkeuringsproces in twijfel. Sterke claims vergen ook sterk bewijs. Als je dat niet hebt, vertrouw op experts die er wel verstand van hebben.

4 respect 22-11-2020 09:17 op
Het is goed dat zelfs bij Forum geen plek is voor dit gedachtegoed. Dat betekent dat er geen politieke partij is die de complottheorieën en nazi ideologie ondersteunt.... Zou je denken. Het is wel interessant waar Forum de grens trekt. Hier ging het duidelijk om een combinatie van anti-semitisme/neo nazi en complot-onzin. En dat terwijl de grote baas zich ook weleens shopt bij dergelijke bronnen (“boreale cultuur”, “homeopathische verdunning”, de aanpak van de klimaatverandering is een linkse machtsgreep, het is niet zeker dat de MH17 door Rusland is neergehaald, Soros is een machtige poppenspeler, Rutte zou allang president van de EU zijn, de NPO is eigenlijk een cultuurmarxistische staatsomroep en ga zo maar door). Zie: https://www.nporadio1.nl/opini...

2 respect 21-11-2020 19:53 op
Hebben ze bij Twitter ook de mogelijkheid onderkend dat Biden misschien wel helemaal geen gebruik gaat maken van Twitter? Niet echt een serieus medium...

1 respect 21-11-2020 15:50 op
Natuurlijk heeft een vaccinatie graad van 50% ook nut. Als de R half zo groot zou zijn, zou ook nu het virus vanzelf uitdoven. En tegen die tijd kun je ook denken aan verschillende regels voor gevaccineerden, nog niet gevaccineerden en mensen die zich niet WILLEN laten vaccineren.

1 respect 21-11-2020 14:22 op
Ah, dus u was het was niet, die die transactie deed. Het was een hond. Lekker traceerbaar inderdaad...

1 respect 21-11-2020 14:20 op
Het gaat erom dat bitcoin anoniem is. Dat je nare dingen met elke munt kan doen klopt. Ik ben ook geen voorstander van cash geld. Ik vind het een goed idee als officiële instanties de transacties en saldi in de gaten kunnen houden. Als er een identificatieplicht voor bitcoin wallets zou zijn, zou ik er misschien anders over denken, maar die is er niet en die komt er ook niet. Bitcoin gebruikers zijn namelijk bankenhaters en hebben voor een groot deel wel degelijk iets te verbergen. Van enig voordeel en dus “vooruitgang” zoals bij internet is geen sprake.

2 respect 21-11-2020 14:15 op
Waarom is er dan geen identificatieplicht zodat bijgehouden wordt welk bij welke wallet hoort? Je hoeft bij Bitcoin nooit een paspoort te laten zien, omdat bitcoin geen bedrijf is. Er zijn heel grote wallets, waarvan de eigenaar waarschijnlijk is overleden. Als je je wachtwoord kwijt bent, is het geld volledig ontoegankelijk (jammer ook voor de nabestaanden: geen erfenis!).

3 respect 21-11-2020 14:01 op
De Euro die ik op mijn normale bankrekening heb staan is ook een digitale munt. En wel eentje met een veel betere infrastructuur. Ik kan er overal mee betalen via pin, iDeal en ik kan bij pinautomaten geld opnemen als ze een keer ergens alleen cash accepteren. Ik betaal nauwelijks iets voor mijn rekening, een creditcard en andere voordelen van een doorsnee bank (vooringevulde aangifte, krediet mogelijkheden, hypotheek, etc.). Als tegenprestatie worden mijn transacties in de gaten gehouden, zodat witwassen, fraude en belastingontduiking vanaf mijn rekening opgespoord kan worden. Ook uitgaven op het “Dark Web” worden in bitcoin gedaan, dus als je deze munt koopt, help je mee aan de monetaire infrastructuur voor wapenhandel, kinderporno, etc.. Bitcoin is vooral interessant voor criminelen, fraudeurs en durfkapitalisten. Als je geld over hebt, geef het uit aan echte dingen (of geef het weg).

1 respect 20-11-2020 10:52 op
Daar heeft u een punt. Ik voer nu een discussie die pas over een jaar relevant is. Het komende half jaar zal nog niet iedereen die gevaccineerd WIL worden ook gevaccineerd KUNNEN worden. Natuurlijk vind ik dat we mensen niet van een verzekering uit kunnen sluiten als ze nog niet de mogelijkheid hebben gehad. Maar er komt een moment dat iedereen die wel wil geweest is en er een groep over blijft die gewoon niet wil. Deze groep, die bewust niet de voordelen van de medische wetenschap wil gebruiken en die dus willens en wetens een risico op gezondheidsschade accepteert... Wil ik voor die mensen betalen als ze beademing nodig hebben? Ik zou zeggen: laat die groep maar een eigen verzekering nemen met alternatieve geneeswijzen, homeopathie en zoek het zelf maar uit. Veel succes!