NUjijStats voor Sandertje

8,756

Respect

Respect/dag 9.25
Respect/reactie 3.5

2,501

Reacties

Reacties/dag 2.64
Meeste reacties op 1 dag 21
Gestart op 26-04-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 28-11-2020 09:30 op
Ik overdrijf natuurlijk een beetje met de terminologie om het verhaal aan te dikken, maar dat ik het niet fijn vind moge duidelijk zijn. Het is voor mij deels een principe en deels een automatisme. Ik kom uit een arm gezin en geldverspilling was een doodzonde. Waarbij ik ook moet zeggen dat een dergelijke achtergrond ook totaal anders uit kan pakken. Mijn zus is juist enorm spilziek (met alle gevolgen van dien), juist omdat ze vroeger niks kreeg. Maar ik heb die gedachtegang dus wel overgenomen. Niet omdat ik nu niks te besteden heb, maar ik echt niet kan begrijpen waarom je zomaar je bezit, waar je keihard voor gewerkt hebt, door de wc zou spoelen.

3 respect 28-11-2020 09:10 op
Ik heb nooit begrepen wat er leuk is aan winkelen. Geld uitgeven doet bij mij pijn en dat doe ik het liefst zo min mogelijk. Daarom is winkelen voor mij extreem stressvol. Juist omdat ik alleen nuttige dingen koop heb ik veel angst om een miskoop te doen. Ik voel mij heel naar als ik iets voor niets heb gekocht. Dus ik ben heel selectief en sinds lang op zoek naar wat ik wil. Ook omdat ik vrij specifieke maten heb (ik ben meer dan 2 meter lang). En als ik iets koop wil ik dat het land meegaat. Dus bij spullen let ik heel erg op de kwaliteit. Ik doe een keer in het half jaar inkopen met een lijstje (kleding en kapotte spullen vervangen) en daarna zie je mij een half jaar niet in het winkelcentrum.

0 respect 27-11-2020 17:25 op
Volgens mij is Baudet degene die een coup probeert te plegen. Eerst opstappen, aandacht vragen, terug komen en zijn plek opeisen. Hij probeert via een omweg lastige mensen te lozen, maar zijn strapatsen lijken zich steeds meer tegen hem te keren. Gelukkig leven we niet in de VS, waar een groot deel van de republikeinse partij zich niet durft uit te spreken tegen de leider.

11 respect 27-11-2020 16:35 op
Ik dacht dat het om ideeën ging en niet om mensen. Die mensen hebben zich aangesloten omdat ze zich konden vinden in het partijprogramma en niet omdat ze Thierry zo'n fijne vent vinden.

1 respect 27-11-2020 10:35 op
Het is heel jammer, ik ga ook graag uit eten en zodra het weer kan en mag zou ik graag de eigenaar van mijn favoriete restaurant helpen door weer te komen eten. Maar we moeten nou eenmaal accepteren dat het even niet anders kan, om direct en indirect mensenlevens te sparen. Dat uit eten komt wel weer, als we allemaal gevaccineerd zijn.

2 respect 27-11-2020 10:25 op
Ik heb gisteren de documentaire over hem van vorig jaar gezien. Indrukwekkend wat deze man allemaal heeft meegemaakt en in wat voor wereld hij heeft geleefd. De mensen die zich met hem identificeren hebben weinig anders om voor te leven. De wijk waar hij is geboren en de stad Napels zijn zwarte gaten die bol staan van ellende, discriminatie en corruptie. Maradona is voor hun een lichtpuntje in een gitzwarte wereld. Dat hij dan overlijdt voelt alsof je een vriend kwijtraakt. Dit soort zaken zijn vooralsnog ondenkbaar in Nederland, omdat wij leven in een wereld vol met licht. Johan Cruijff was er daar slechts één van. Hoewel ik om mij heen zie dat mensen langzaamaan toch wat geprikkelder raken vanwege de pandemie.

6 respect 27-11-2020 10:17 op
Ze zal terug moeten komen, want volgens internationaal recht mag je nooit je eigen burgers weigeren of uitzetten. Ze zal behandeld worden als een verdachte, net als Jos B die vanuit Spanje is gerepatrieerd. Er zal gekeken worden of ze betrokken is geweest bij misdrijven en als dat het geval is, dan zal ze achter de tralies verdwijnen. Als ze niks gedaan heeft, dan mag ze in vrijheid leven, net zoals wij. Wat dat betreft geloof ik in de rechtstaat. Ik maak me het meeste zorgen over haar zoon. Die heeft nu al zoveel ellende meegemaakt dat hij verpest is voor de rest van zijn leven.

10 respect 25-11-2020 22:39 op
Baudet heeft zich vermoedelijk verkeken. Hij dacht waarschijnlijk dat ze hem na maandag smekend terug zouden vragen zodat hij daarna zijn tegenstanders eruit kon werken en zo de partij verder naar zijn hand kon zetten. Of door zogenaamd als lijstduwer zijn laatste restje charisma gebruiken om via de kiezer de partij te kapen. Helaas voor hem gebeurt het tegendeel. Men probeert hem nu juist zo snel mogelijk te lozen om schoon schip te maken. Het gaat een interessant gevecht worden. Maar of de kiezer hier blij van wordt, waag ik te betwijfelen. Die willen een partij die zich bezig houdt met het land in plaats van met zichzelf.

0 respect 25-11-2020 21:08 op
Hoewel ik het initiatief waardeer, denk ik dat het weinig uithaalt. Als ik kijk naar mijn eigen apparaten, dan gaan die prima mee, maar naar verloop van tijd zijn ze gewoon verouderd. Er zijn betere, snellere, mooiere modellen die meer kunnen. Ik doe 4-5 jaar met een telefoon en daarna wil ik echt een nieuwe, met een betere camera en een snellere processor. Een beter update beleid zou al helpen. Ik update nu zelf mei custom ROMs om de levensduur te verlengen, maar na een tijdje houdt het ook daar op. Wat ook zou helpen is als je makkelijker onderdelen kunt vervangen. Maar dat vereist enige technische kennis en omdat elk model uniek is en zo is ontworpen dat alleen dat ene onderdeel past, zie ik dat ook niet snel gebeuren.

0 respect 25-11-2020 18:38 op
Voor het huis geldt uiteraard dat de hypotheek er vanaf getrokken moet worden. Mensen die geen hypotheek maar wel een huis hebben, verkeren in de luxe vrijwel geen vaste lasten voor de woning te hebben. Als ze een extra hypotheek van zegge 5000 euro nemen, dan kost ze dat met de huidige lage rente nog geen 10 euro per maand.

0 respect 25-11-2020 18:33 op
Plus vakanties naar Spanje of Italië die niet door gingen, de uitjes naar de Efteling, minder reiskosten etc. Iedereen die ik spreek houdt geld over, of heeft besloten het huis te gaan verbouwen.

8 respect 25-11-2020 12:57 op
De oplossing is simpel: een eenmalige heffing op vermogen (spaargeld, vastgoed, aandelen en andere tegoeden). Door de coronacrisis hebben mensen een stuk minder kunnen uitgeven en flink kunnen sparen, beleggen of vastgoed kopen en opknappen. Een heffing van 2 procent levert al dik 80 miljard op (totaal geschatte vermogen van Nederland is 4 biljoen euro). De voordelen zijn enorm. Ten eerste leg je de rekening neer bij degenen die geprofiteerd hebben. Ten tweede verklein je hiermee de ongelijkheid en de daarbij horende sociale onrust. Ten derde is het daarmee indirect het ten gelde maken van een tegoed: de overheid steekt vermogen, dat op zichzelf nutteloos is, in arbeid. De bovenste 10 procent heeft naar schatting 20 tot 30 procent van al het vermogen in handen (wat neerkomt op c.a. 200.000 euro per persoon), Zij zullen gemiddeld per persoon 5000 euro moeten betalen. De onderste 50 procent heeft nauwelijks vermogen en zal daardoor niks hoeven te betalen.

6 respect 25-11-2020 12:38 op
Dat is een druppel op een gloeiende plaat: 40 miljoen is amper 0,05 procent van het totaal.

1 respect 25-11-2020 09:55 op
De laatste stap zou ik erg vreemd vinden, want het waren o.a. Baudet en Cliteur die FvD hebben opgericht. Ze gaan dan een nieuw clubje oprichten met deels dezelfde mensen, wat opnieuw een cocktail wordt voor ruzies.

0 respect 25-11-2020 07:26 op
Voorbeelden bij populisme: - Pim Fortuyn splitste zich af bij leefbaar Nederland - LPF viel uit elkaar (tal van afsplitsingen) - Rita Verdonk splitste zich af van VVD - Bontes, van Klaveren, Brinkman en de Mos splitsten zich af van PVV - de vele avonturen van Henk Krol - het gedoe bij FvD (ook tal van voorbeelden) En dan kom jij met één voorbeeld bij de PvdA? Kom op zeg.

1 respect 24-11-2020 22:45 op
Waarom denk je dat je geld veilig is in bitcoins? Als je In december 2017 je spaargeld had omgezet in bitcoins, dan heb je 3 jaar lang op verlies gestaan. Had je het beter in euro's kunnen laten staan.

1 respect 24-11-2020 22:23 op
Dan wens ik jou en jouw ouders een goede en gezonde kerst. Let een beetje op elkaar.

9 respect 24-11-2020 21:29 op
Dat kan ik me voorstellen als je ouders de respectabele leeftijd van 85 jaar of ouder hebben. Die van mij zijn in de 70. De kans dat ze volgend jaar nog leven is groot genoeg om het een keertje over te slaan.

19 respect 24-11-2020 20:55 op
De kans op zeer kleine ongenode gasten wordt zo wel erg groot. Je wilt toch niet op je geweten hebben dat op jouw feestje je ouders doodziek worden? Los van de regels lijkt mij dat het belangrijkste dat je wilt vermijden. Dus daarom sorry pap en mam, dit jaar even niet. Volgend jaar weer, als we allemaal zijn ingeënt. Dan halen we de schade wel weer in.

7 respect 24-11-2020 20:02 op
Er is niets mis met ons stelsel. De kiezers krijgen wat ze verdienen. Als je stemt voor een populistische partij, dan zou je inmiddels moeten weten dat deze versplintering tot de mogelijkheden hoort. Voorbeelden te over de afgelopen 20 jaar. Bij de overige partijen zie je een stuk minder versplinteringen.

3 respect 23-11-2020 12:51 op
Het vaccin kan ook in Zweden geproduceeerd worden. Dus geen enkel probleem. Het is een multinational. Zie het als de McDonalds. Die kunnen ook gewoon hun hamburgers maken en verkopen in Nederland terwijl er geen handelsakkoord is met de VS.

3 respect 23-11-2020 11:50 op
De succes van het vaccin zat al in het aandeel verdisconteerd. Mensen die geloofden dat het vaccin zou werken, hadden allang dat aandeel gekocht. Misschien dat een klein aantal opportunistische aandeelhouders zonder enige farmaceutische kennis enkel afgaat op de nieuwskoppen, of denkt nu te kunnen cashen, maar het merendeel wacht braaf totdat het vaccin daadwerkelijk iets gaat opleveren.

4 respect 23-11-2020 11:47 op
AstraZeneca is niet van de Britse overheid. Het is een bedrijf dat zijn waar verkoopt aan eenieder die ervoor betaalt. Overigens is het een multinationaal bedrijf. Ook in Nederland zijn een aantal vestigingen (Den Haag en Oss). Als ze zich alleen beperkten tot Brits territorium, dan houden ze het niet lang vol.

22 respect 22-11-2020 18:47 op
Vechten, eer en trots zijn eigenschappen die erg nuttig waren in de middeleeuwen. Tegenwoordig hebben we meer aan verstand, redelijkheid en respect.

2 respect 21-11-2020 12:22 op
Ik weet niet onder welke steen jij leeft, maar ik ken tientallen mensen die besmet zijn geweest en twee die eraan zijn overleden.