NUjijStats voor Scts

2,868

Respect

Respect/dag 3.1
Respect/reactie 3.22

890

Reacties

Reacties/dag 0.96
Meeste reacties op 1 dag 21
Gestart op 18-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 27-11-2020 15:09 op
Er waren ook geruchten dat Dyson een accu voor de Formule E ging ontwikkelen las ik maanden geleden ergens.

1 respect 25-11-2020 11:42 op
Ik geef u 95% gelijk. De enige correctie die ik heb is dat het natuurlijk niet klopt dat de gehele horeca dicht is. Hotels en diens restaurants zijn nog gewoon open.

1 respect 25-11-2020 11:36 op
"Al die ‘levensgevaarlijke’ kroegen waar u het over heeft zijn al een maand dicht. En ziedaar, het aantal besmettingen is spectaculair gedaald.....maar niet heus." Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het aantal besmettingen niet veel hoger was geweest als de kroegen open waren geweest. "Wat wél direct werd gezegd is dat de scholen een belangrijke haard van besmetting zijn. Maar die gingen niet dicht, want dat is immers ‘immoreel’." Het niet sluiten van de scholen heeft twee veel grotere en belangrijkere redenen. Ten eerste is men bang voor een gigantische leer- en ontwikkelingsachterstand als leerlingen een jaar lang niet naar school zouden kunnen. Online lesgeven kent z'n beperkingen, zeker als het om de sociale ontwikkeling van (kleine) kinderen gaat. Ten tweede geeft dit een enorme belasting aan alle mensen die verplicht thuiswerken. De scholen zijn niet open uit moraliteit, maar puur uit praktische en educatieve redenen.

2 respect 24-11-2020 12:57 op
Als iemand die net anderhalf jaar geleden is afgestudeerd leef ik met je mee. Ik moet er niet aan denken om in coronatijd te moeten studeren. Vast op een kamer van 6m2, alle gemeenschappelijke ruimten delen met vijf anderen, niet of nauwelijks een bijbaan te vinden, geen teamsport, geen college, geen vereniging, geen uitgaansleven... Staat totaal haaks op de studeerervaring.

0 respect 24-11-2020 12:54 op
In relatieve aantallen is de situatie in Zweden juist veel slechter...

5 respect 23-11-2020 08:59 op
Eens met xpresso. De mens is geen objectief individu waarbij iedereen een tv op dezelfde manier ervaart. De mens is een subjectief individu waarbij iedereen beeld en geluid totaal anders ervaart. TV's kunnen objectief natuurlijk wel te meten zijn qua technische specificaties en goede tv's zijn ook zo in te stellen dat ze volledig passend gemaakt kunnen worden naar je eigen wensen, maar hoe je een televisie beleeft is echt dan nog steeds voor iedereen anders. Ook is al enorm vaak vastgesteld dat mensen enorm sterke voorkeuren hebben als het om merken gaat. Daarom wordt er ook zoveel geld uitgegeven aan reclames. Vooral negatieve ervaringen, hoe klein en lang geleden ook, zorgen er vaak voor dat een persoon nooit meer voor hetzelfde merk kiest, hoe goed de specificaties en de prijs ook zijn. Als iemand een keer een slechte ervaring met Samsung heeft gehad bijvoorbeeld, is de kans enorm groot dat die persoon nooit meer een Samsung TV zal kopen. Dat is gewoon wetenschappelijk vastgesteld.

6 respect 22-11-2020 10:43 op
Mijn schoonfamilie woont in Iran en door de banksancties kunnen wij geen geld met ze uitwisselen normaal gesproken. Dankzij bitcoin kan dat wel. Goud uitwisselen kan ook niet want dan moet dat fysiek vervoerd worden en dat lukt op het moment ook niet. Voor mensen die in een instabiel land wonen waarin het overmaken van geld naar andere landen en het reizen naar andere landen een behoorlijke uitdaging is, is bitcoin echt een uitkomst.

0 respect 20-11-2020 11:09 op
'' Je kunt en moet de gemiddelde eredivisieclub echt niet vergelijken met multinationals. Klok en klepel...' De regels omtrent jaarverslagen zijn exact hetzelfde...

0 respect 20-11-2020 10:54 op
Maar de inkomsten van transfers worden zelden gebruikt om structurele kosten te dekken en dat is juist waar dit artikel over gaat: of clubs hun kosten kunnen dekken nu er geen publiek meer komt. Daar is de NOW immers ook voor bedoeld: het door kunnen blijven betalen van salarissen als er inkomsten wegvallen. En als je naar de verschillende clubs kijkt zie je wel degelijk dat de structurele kosten niet meer gedekt kunnen worden doordat er geen publiek meer naar het voetbal komt. 'Verder is het natuurlijk onzin dat clubs bewust weinig winst rapporteren om vpb te ontlopen, dat is geen vrije keuze. Dat heet fraude.' Er zijn genoeg legale manieren om in de boekhouding de winst te drukken om onder de vennootschapsbelasting uit te komen. Denk aan investeringsfondsen of maatschappelijke projecten. Google bijvoorbeeld eens hoe groot het investeringsfonds van Ford is. Allemaal 'weggesluisde winst'.

0 respect 20-11-2020 10:46 op
'Hou je broek zelf maar omhoog' Dat doen ze dan ook. Hoe denk je dat die spelers betaald worden? Doordat mensen naar het stadion gaan, shirtjes kopen, abonnementen nemen op Fox, enzovoorts. Die voetballers worden niet uit het luchtledige betaald. Maar net als bij de vele andere bedrijfstakken in Nederland valt er ineens een hele grote bron aan inkomsten weg door corona: bezoekers. Alle bedrijven in Nederland hebben dan recht op compensatie, waarom voetbalclubs dan niet?

0 respect 20-11-2020 10:43 op
Dat kunnen we pas zeggen na 20/21, als er, zoals het er nu op lijkt, een heel seizoen zonder publiek is gespeeld. En dat is voor het gros van de Nederlandse profclubs by far de grootste bron van inkomsten.

0 respect 20-11-2020 10:42 op
'de periode dat het weer enigszins aantrok' Er is niks aangetrokken in de voetbalwereld. Er wordt nog steeds zonder publiek gespeeld en dat is voor de Nederlandse profclubs de grootste inkomstenbron om de operationele winst mee te berekenen. Nederlandse clubs verdienen over het algemeen vrij weinig aan TV gelden en sponsoring, het is met name de losse kaartverkoop en de merchandise waar clubs hun inkomsten uit halen in Nederland, en die zijn juist ontzettend gedaald. Pas als 20/21 afgelopen is gaan we zien hoe hard corona de Nederlandse profclubs heeft geraakt, want het lijkt erop dat we nu een heel seizoen zonder publiek gaan spelen. Ik verwacht namelijk niet dat we publiek te zien krijgen voordat er een vaccin is.

1 respect 20-11-2020 10:39 op
In dit artikel is bij meerdere clubs naar het financiële resultaat inclusief transfersaldo gekeken. Dat mag je eigenlijk niet doen als je daar de prestaties van voetbalclubs kijkt. Dat geeft een gigantisch vertekend en ongenuanceerd beeld. In- en verkopen van voetballers gaat in golfbewegingen. Het ene jaar wordt er hevig geïnvesteerd, het andere jaar weer hevig verkocht. Dat is een erg onbetrouwbare manier om te kijken aar hoe clubs presteren in coronatijd. Het is veel beter om naar het resultaat exclusief transfers te kijken. De operationele cijfers. Dat scheelt bij Feyenoord bijvoorbeeld al 8 miljoen. Dan ga je van een verlies van ongeveer 7 miljoen naar een operationele winst van 1 miljoen. Vergeet ook niet dat veel bedrijven bewust weinig winst rapporteren om de vennootschapsbelasting te ontlopen.

1 respect 19-11-2020 09:57 op
Echter is het natuurlijk wel zo dat tijdens WW2 de Amerikanen en Canadezen interventie pleegden in landen die ze qua cultuur nog enigszins begrepen (West en Zuid Europa). En dat begrip was ook wel grotendeels wederzijds. VK en VS waren voor de uitbraak van WW2 ook al redelijk bevriend met elkaar, mede dankzij Churchill. Dat is natuurlijk wel een ander verhaal met Afghanistan en Irak. Maar eerder ook met Vietnam. Dat waren landen die door de VS gewoon niet begrepen werden, zowel cultureel als geografisch, en waar de lokale bevolking niet zoveel mee op had, op z'n zachtst gezegd. Ik vind daarom niet dat je WW2 kan vergelijken met de interventies in Afghanistan en Irak, maar bijvoorbeeld ook Vietnam. Ik laat Japan even buiten beschouwing omdat dat een wraakactie was en geen interventie.

1 respect 19-11-2020 08:30 op
Wat is dit eigenlijk voor een slappe stelling onder zo'n schokkend artikel? De vraag is niet hoe je de cultuur in een leger kunt verbeteren. Al sinds de mens bestaat weten we dat oorlogen voor gruweldaden zorgen aan beide kanten van de strijd en dat dit nooit zal veranderen. De vraag die je zou moeten stellen is waarom we anno 21ste eeuw nog steeds zo vaak, zulke onzinnige, lange en gruwelijke oorlogen denken te moeten voeren. Begin daar eens mee. De cultuur van een leger aanpakken is symptoombestrijding. Vragen die je moet stellen zijn: Waarom voeren we nog steeds oorlog? Hoe machtig is de wapenindustrie, ook wel de industrial military complex genaamd in de VS? Wie hebben er steeds baat bij oorlog (follow the money)? Waarom is het zo relatief makkelijk om landen een oorlog in te praten? Waarom lukt het wereldwijd maar niet om de rechten van de mens te beschermen?

2 respect 18-11-2020 09:43 op
Met alle respect van de wereld, maar waarom komt u dagelijks in de supermarkt? Je hoeft toch niet elke dag boodschappen te doen? Wij redden ons prima met 1 keer per week.

0 respect 18-11-2020 09:42 op
Die minister voert gewoon zijn beroep uit. Dat hij privé geen schade ondervindt aan corona is toch niet zijn schuld? Ik zou trouwens niet in zijn schoenen willen staan tijdens zo'n crisis.

0 respect 17-11-2020 09:53 op
Dus jouw oplossing is om ons eigen milieu maar te laten verpieteren zodat andere landen zelf geen landbouw hoeven te hebben? Onzin natuurlijk.

0 respect 17-11-2020 09:51 op
Door die milieumaatregelen maken we het in ieder geval iets makkelijker voor de komende generaties. Maar goed mijn punt is vooral: het is een ontzettend gevaarlijk precedent wat we dan scheppen. Gaan we elke sector die te conservatief is om met z'n tijd mee te gaan compenseren? Dan blijven we bezig. En dan motiveren we ook niet om te blijven innoveren.

4 respect 17-11-2020 09:49 op
Hoezo eerste? Ze hebben al behoorlijke schade toegediend aan de voorgevel van het Provinciehuis in Groningen destijds, en er is in Groningen ook al een persoon gewond geraakt nadat een boer met een trekker door dranghekken heen reed op de Vismarkt.

13 respect 17-11-2020 09:48 op
Als je een trekker nodig hebt om je punt te maken doe je volgens mij sowieso al iets fout.

1 respect 17-11-2020 09:45 op
Even los van de eisen van de boeren, denk ik niet dat de Omgevingswet erg effectief gaat zijn in het vereenvoudigen van de vergunningstrajecten. Al met al blijft het verwerken en afgeven van vergunningen mensenwerk. En waar het proces vaak stokt zit hem ook in de mens. Pietlutten die over elke misplaatste komma gaan zeuren. Ambtenaren die dwars willen liggen om het dwarsliggen. Machtwellustelingen die denken dat ze zichzelf met het wel of niet afgeven van een vergunning een machtspositie kunnen geven. Dat gaat met de Omgevingswet niet per se anders worden, tenzij er bij de gemeentes tegelijkertijd ook een enorme shift in mindset gaat plaatsvinden. Maar dat verwacht ik niet. Wel of geen Omgevingswet, het blijven dezelfde mensen die de vergunningen gaan verwerken en goedkeuren. Het is dezelfde soep in een andere kom. Sterker de kans is zelfs groot dat het traject moeilijker wordt. Het toetsen wordt denk ik alleen maar moeilijker, omdat het kader vager en minder duidelijk wordt.

3 respect 17-11-2020 09:39 op
Dus omdat de boeren niet met hun tijd meegaan moet er maar een godsvermogen aan belastinggeld aan ze uitgegeven worden? Zou een fraaie boel worden als we dat met elke sector gaan doen zeg.

8 respect 17-11-2020 09:30 op
Je vergeet dan even te vermelden dat Heineken veel van het bier dat het in het buitenland verkoopt ook in het buitenland produceert. Heineken verspreidt zijn fabrieken over de hele wereld. Of dacht je dat al het Heineken dat in het buitenland wordt verkocht in Amsterdam en omstreken wordt geproduceerd? Waar het bij de landbouw om gaat is dat de productie niet in verhouding staat tot wat ons inieminie postzegellandje kan dragen. Nederland is het tweede exportland ter wereld als het om landbouwproducten gaat. Prachtige prestatie, maar hoeveel druk geeft dat op onze natuur en infrastructuur?

6 respect 17-11-2020 09:26 op
Ik vind onze boeren echt keien. Dat meen ik serieus. Maar waar ik wel mijn vraagtekens bij zet is of de hoeveelheid landbouwproductie in Nederland wel in verhouding staat tot wat onze natuur en infrastructuur kunnen dragen. Nederland is het tweede exportland ter wereld als het om landbouwproducten gaat. Alleen de VS is groter dan ons in export van landbouw. Terwijl Nederland qua oppervlakte echt een postzegel is. Ik vind het daarom niet raar dat er dan soms gekeken wordt of we onze landbouw niet een beetje minder intensief kan. Het is natuurlijk waanzinnig knap hoeveel inkomen onze landbouw genereert, maar we moeten ook zuinig zijn op ons kleine landje.