NUjijStats voor Stuiter

3,015

Respect

Respect/dag 3.4
Respect/reactie 5.21

579

Reacties

Reacties/dag 0.65
Meeste reacties op 1 dag 13
Gestart op 27-06-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 30-11-2020 19:33 op
Onzin dat groei altijd tot meer uitstoot leidt. Als ik mijn gestegen inkomen uitgeef aan zonnepanelen, groene stroom, electrische auto, isolatie, warmtepomp, vegetarisch spul etc. dan daalt de uitstoot nog verder dankzij de groei. Groei is ook nodig. Sterker nog: dankzij alle klimaatmaatregelen die de komende decennia nodig zijn zal onze economie nog flink extra gaan groeien. Want er zal flink geld uitgegeven gaan worden. Dat stimuleert de economie en creëert banen. Het moet alleen wel wat sneller gaan dan het slakken tempo wat het nu is.

0 respect 28-11-2020 18:59 op
Pensioen moet dan ook een overslagstelsel worden zoals de aow. Eventueel met een beperkte spaarcomponent om verschil in aantallen tussen generaties te compenseren. Maar het voordeel is dat je dan niet afhankelijk bent van kapitaalmarkten, aandelenkoersen en andere ongein. En inflatie deert dan ook niet meer.

0 respect 28-11-2020 17:10 op
Hoezo is lichte inflatie slecht voor de economie? Inflatie stimuleert juist geld uitgeven want als je spaart wordt je geld langzaam minder waard. En geld uitgeven is goed voor de economie.

5 respect 28-11-2020 15:38 op
EU opheffen en op zijn grondvesten een nieuwe unie oprichten. Maar dan met bikkelharde garanties en procedures zodat de eisen waar landen aan moeten voldoen om lid te worden ook blijven gelden voor landen die al lid zijn. Polen en Hongarije zullen dan bedanken voor de eer. En dat is dan precies de bedoeling.

2 respect 28-11-2020 11:34 op
Dat is ook een mechanisme dat heel begrijpelijk is maar dat het probleem heeft verergerd. Geen enkel goedwillend mens wil meewerken aan dit soort ziek beleid. Daardoor blijven alleen de echt zieke mensen achter die geen morele bezwaren hebben bij dit soort wanbeleid. Laten we naast individuele gevallen die duidelijk verantwoordelijk waren ook de hele belastingdienst 'belonen' voor dit schandelijke gedrag. Zoals de zorg een bonus kreeg voor de coronacrisis zou de belastingdienst een antibonus moeten 'krijgen'. Een boete dus. Omdat iedereen die dat werkt wel enigszins verantwoordelijk is voor wat er is gebeurd.

1 respect 28-11-2020 11:27 op
Zoals ik al zei kan de schrijver van de memo dat dan aangeven. Hij/zij heeft zich in ieder geval schuldig gemaakt aan het uitvoeren van een opdracht waarvan hij/zij heel goed had kunnen weten dat het niets minder dan misdadig was. Je gaat mensen toch niet aanmerken als verdacht/kwaadwillend alleen op basis van een bedrag? Helemaal eens dat de opdrachtgevers gepakt moeten worden en niet de uitvoerende ambtenaren. Maar zij hebben ook een verantwoordelijkheid. Deze memo is een tastbaar bewijs van wangedrag. Gedrag dat heel veel gezinnen in het ongeluk heeft gestort. Hier horen stevige sancties bij.

2 respect 28-11-2020 08:40 op
Het moet toch bekend zijn wie die memo geschreven heeft? Die moet dan dus gewoon ontslagen worden. En of zijn of haar baas. En eventueel ook strafrechtelijk vervolgd. Iedereen wijst steeds naar een ander. Maar die memo is geschreven door iemand. En wie dat is, dat is bekend bij memo's. Misschien werd het gedaan in opdracht van iemand anders. Maar dat kan de schrijver van het memo dan wel uitleggen. Ik ben benieuwd...

1 respect 23-11-2020 18:53 op
Als we ons gezond verstand zouden gebruiken hadden we al lang en forse stap gezet om de mondiale uitstoot te verminderen. Maar ondanks dat we weten hoe schadelijk en desastreus co2 uitstoot is, geven we slechts een fractie van ons bbp uit om deze ramp het hoofd te bieden. De wereld doet echt veel en veel te weinig. Als gezond verstand in plaats van winstbejag het voor het zeggen had, zouden we de co2 uitstoot in het westen al minstens gehalveerd kunnen hebben.

32 respect 20-11-2020 22:10 op
Ik heb er geen woorden voor. Het is zo ongelooflijk wat hier gebeurt. Zoals we in '89 getuige waren van het einde van een dictatuur, zo zijn we nu getuige van de geboorte ervan. Er zijn té weinig republikeinen die integriteit boven macht stellen. Iedereen daar aan de top weet donders goed dat er niet is gefraudeerd. Wat hier nu gebeurt. Toestaan dat de republikeinse kandidaat zonder enig bewijs de verkiezingsuitslag niet accepteert. Het is ongekend in de geschiedenis. Het kan écht niet. Verkiezingen zijn geen spelletje. Het is het enige alternatief dat we hebben voor dictatuur of oligarchie. Maar dan moet er wel integer gehandeld worden. Als je verliest, dan heeft de ander gewonnen. Dat moet gewoon geaccepteerd worden. Als je vindt dat je pas verloren hebt als alle juridische middelen zijn uitgeput. En als je al die middelen dan ook aangrijpt. Als je je aanhang opstookt en... Ik stop ermee. Ik heb er geen woorden voor. Het maakt me misselijk en bang als ik zie wat er daar nu gebeurt.

1 respect 15-11-2020 12:27 op
Het is vooral treurig dat u nooit de moeite hebt genomen u te informeren dat onze eigen co2 uitstoot in onze adem absoluut geen probleem is. Google het even. Er zijn talloze websites die het uitleggen. Ik heb het hier al zo vaak uitgelegd. Ik blijf niet bezig.

5 respect 14-11-2020 21:53 op
Als u een manier vindt om in uw benzineauto te blijven rijden zonder co2 uit te stoten mag u van mij en alle anderen rustig uw gang gaan. Maar die manier vindt u niet want die is er niet. En daarom zal iedereen uiteindelijk elektrisch moeten gaan rijden. In uk dus over tien jaar. Dat lijkt best snel. Maar vandaag was alweer voor de zoveelste keer een warmterecord in Nederland. Het stopt niet vanzelf. We zullen er iets voor moeten doen. Alleen maar wijzen naar een ander gaat het probleem niet oplossen.

4 respect 14-11-2020 17:34 op
De reactie waar ik op reageerde had het over kolenstroom. Dat maakt elektrische auto's nog steeds beter qua totale co2 uitstoot. De dingen die u nu noemt zullen zeker nodig zijn, ook al omdat we ook onze verwarming met elektriciteit zullen moeten gaan regelen. Verzwaring van het e-net en uitbreiding van capaciteit (kernenergie of zonnestroom/waterstof uit zonnige landen) zullen dus sowieso nodig zijn. Het gaat veel kosten maar zeker niet meer dan we kunnen betalen. Het alternatief is vele malen erger.

6 respect 14-11-2020 17:25 op
Zelfs als een elektrische auto alleen maar op kolenstroom rijdt, is ie nog steeds co2 zuiniger dan een benzine of diesel wagen. Het is al honderd keer voorgerekend. Maar bij sommige mensen is het toch heel lastig om het erin te krijgen. Het is ook vervelend als een belangrijk argument tegen de zo gehate elektrische auto's als een zeepbel uit elkaar spat...

0 respect 13-11-2020 19:06 op
Tjongejonge. 100 euro? Dat, samen met de ontzettend lage pakkans gaat ervoor zorgen dat er met oud en nieuw helaas nog meer dan genoeg ongelukken gaan gebeuren. Die boete moet minstens 300 euro zijn. Anders zet het geen zoden aan de dijk...

19 respect 08-11-2020 10:51 op
Biden had 74 miljoen stemmen. Hoezo heeft amerika dan niet voor democratie gekozen?

19 respect 06-11-2020 22:01 op
Trump heeft keer op keer gezegd dat stemmen per post niet ok is. Dan zal zijn aanhang dat ook bijna niet gedaan hebben. Zo vreemd is dat niet. En hoe stel je je die 'fraude' dan verder voor? Ieder stembiljet wordt door democratische en republikeinse controleurs bekeken. Je kan niet zomaar een berg stembiljetten invullen met valse namen. Wie niet geregistreerd staat als kiezer, kan niet stemmen. Dat register wordt heus wel gecontroleerd. Fraude is niet zo makkelijk.

6 respect 05-11-2020 22:26 op
Ik heb hetzelfde gevoel bij nevada. Wat is daar aan de hand? Durven ze niet door te tellen ofzo? Zoveel stemmen zijn het niet. Hetzelfde geldt voor arizona. Het zal toch niet zo zijn dat ze de uitslag niet bekend durven te maken?

14 respect 03-11-2020 22:06 op
Heb je ook nog inhoudelijke argumenten? Of ben je tegen klimaatbeleid omdat 'dat dwingende toontje' je niet aanstaat? Zeker ook tegen maatregelen tegen corona zeker? Gelukkig wordt er in de EU beter geluisterd naar de wetenschap dan naar mensen die zich irriteren aan de maníér waarop iets gezegd wordt.

0 respect 31-10-2020 15:01 op
Wat een kromme vergelijking. Wie een joodse onderduiker verraadde wist dat die man of vrouw de dood tegemoet kon zien. Maar wie nu in deze corona tijd de regels negeert draagt bij aan het verder verspreiden van corona en is daardoor mede verantwoordelijk voor tenminste een paar corona doden die anders voorkomen hadden kunnen worden.

2 respect 27-10-2020 18:51 op
Zelfde geldt voor die forse belastingkorting voor het bedrijfsleven. Als er écht geen geld zou zijn, dan was daar ook geen geld voor...

6 respect 26-10-2020 21:49 op
Je beïnvloedt alleen de verkiezingen voor zover één van beide partijen gebruik maakt van misinformatie. Dat wordt nu moeilijker. Dat beïnvloedt idd de verkiezingen. Het maakt ze eerlijker.

6 respect 26-10-2020 17:43 op
Ik kan het OM hier niet volgen. Er was geen motief (want liefdevolle relatie), de verdachte stond niet bekend als gewelddadig, er waren geen bewijzen van moord en de enige aanleiding voor het OM om aan moord te denken was een inconsistentie in de verklaring van de verdachte. Het lijkt me dat als je zoiets traumatisch hebt meegemaakt als dat je vrouw door piraten wordt gedood dat enige inconsistentie niet heel raar zou zijn. Mis ik iets? Waarom heeft het OM dit deze arme man ook nog aangedaan?

11 respect 24-10-2020 08:35 op
Ook in het voorstel: 'speksteen' mag geen 'speksteen' meer heten want er zit geen spek in. 'Spekkoek' idem dito. Pindakaas bevat natuurlijk ook geen kaas. Kan echt niet.

11 respect 24-10-2020 08:31 op
Ook nog: de naam 'vegetarische kipstukjes' verbieden is net zoiets als 'kunsthoning' verbieden. Goudgele zoete stroperige vloeistof is toch geen oplossing? O wacht. 'stroperig' zou ook niet eens mogen want er zit geen stroop in. Het namaken van producten biedt juist keuzemogelijkheid voor de consument. De landbouw lobby wil dat iedereen gewoon weer vlees gaat eten.

13 respect 24-10-2020 08:28 op
Een erg doorzichtige poging van de vleesindustrie om marktaandeel te behouden. Er is natuurlijk geen mens die ooit per ongeluk een vegetarisch nepvleesproduct mocht terwijl die dacht dat het echt vlees was. En als dat wel zo was, zou dat opgelost kunnen worden met verplichte waarschuwing op de verpakking bv "pas op. Dit product bevat geen vlees". Dat zou prima zijn voor de onoplettende consument. Als die al bestaat. Maar dit gaat natuurlijk niet om de consument. Dit gaat om de varkensboeren en vleesindustrie. Het is diep triest dat deze wet het überhaupt tot het Europees parlement heeft gered. En het laat maar weer eens zien hoe sterk de landbouw lobby is in Brussel. Geen wonder dat daar zoveel geld naartoe gaat. Als ze zelfs zoiets bijna voor elkaar krijgen...