NUjijStats voor Vanbrakel

7,526

Respect

Respect/dag 9.16
Respect/reactie 1.75

4,293

Reacties

Reacties/dag 5.22
Meeste reacties op 1 dag 52
Gestart op 01-09-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

3 respect 25-11-2020 13:05 op
Ah, leg de verantwoordelijkheid maar weer bij de patient. Typisch calvinistische gedachten; blame the victim. Het opgeven vingertje ... Het is uw eigen schuld! Maar vraagje: Het is al lang bekend dat stres niet alleen veel ziektes veroorzaakt maar letterlijk een invloed heeft op hersenen waardoor het moeilijker wordt om goede beslissingen te nemen. Mensen die gestrest zijn scoren lager op IQ test dan wanneer zij niet gestrest zijn. Hoe verklaar jij dat en als je dat door trekt naar maatschappij, waarbij slaappillen, kalmeringspillen, anti depressiva, alcohol en andere verslavende middelen die als verdovingssubstantie werken, verkocht?

0 respect 25-11-2020 12:56 op
Netzobelangrijk, en jij begrijpt niet dat wanneer je in een kamer met alleen een bed en een kast moet wonen dat je immigreert. Misschien een verband?

3 respect 01-11-2020 15:02 op
Pas wanneer deze lening afgelost is, kost het de belastingbetaler niets. Tot dan betalen zij de volle pond. Een euro die nu naar KLM gaat, gaat nu niet naar, bijvoorbeeld, zorg.

1 respect 31-10-2020 14:23 op
Blijkt nu net de NLse economie afhankelijk te zijn van de import en export? Het zijn vooral passagiers die nu niet vliegen.

0 respect 31-10-2020 14:22 op
Je kan ook zeggen dat Douwe van Waldeck het risiko van ondernemerschap altijd gedragen heeft terwijl piloten veilig in het KLM armen lag. Zonder MKB is NL nergens, nu zijn zij massaal onderuit aan het gaan. Een ondernemer blijft vaak met schulden achter. Een wat oudere KLM piloot met een groot huis, dure auto en als zij slim zijn geweest, een goede spaarrekening en zeker een pensioen.

5 respect 31-10-2020 08:46 op
WHO waarschuwt al jaren voor een pandemie. KLM moet ondertussen ervaring met Sars, Mers en andere epidemien hebben opgebouwd of tenminste afgekeken hoe luchtvaartmaatschappijen die er toen mee te maken hadden, het aanpakte. Zij hadden inderdaad een noodscenario moeten hebben.

0 respect 22-10-2020 09:56 op
Ikweethetbeter ... blijkbaar weet je het niet beter want corona is geen griep. Coronamaatregelen zijn nu misschien te vergelijken met griep maar wel met hele harde maatregelen die onze maatschappij ontwrichten. Je kan corona en griep pas gaan vergelijken als wij niet allemaal aan dezelfde maatregelen zouden houden. Wanneer was de laatste keer dat wij zulke ontwrichtende maatregelen hadden voor griep?

0 respect 22-10-2020 09:49 op
Datzelfde argument gaat voor managers en leiding gevende op. Hun doel is hetzelfde. Mensen van punt A, waar zij zijn, naar punt B krijgen met een bepaalde out put, binnen een bepaalde tijd met bepaalde middelen. Of dat nu productie of kennis is, is irrelevant.

1 respect 22-10-2020 09:42 op
Sterkte met u vader.

0 respect 22-10-2020 09:13 op
Ken je het boek van Linda Polman "Niemand wil ze hebben". Het gaat over 80 jaar vluchtelingen beleid in Europa. Voor een heel zwaar topic zit het vol humor en is zeer makkelijk leesbaar. Die begint haar verhaal keurig met de joden voor de tweede wereld oorlog. Veel kerken/religies kijken bij vluchtelingen nog steeds weg. Erg veel hebben wij niet geleerd sinds de tweede wereld oorlog. Wij gaan nog steeds precies op dezelfde manier met dezelfde problemen om als toen. Dit kan zo weer gebeuren. Daarom heb ik het harde geroep op 4 mei dat dit nooit meer mag gebeuren, altijd erg ongemakkelijk gevonden. Dit kan namelijk zo weer gebeuren omdat wij in ons denkwijze en handelen, niets veranderd hebben.

0 respect 22-10-2020 09:06 op
Dus het verschil tussen excuses aanbieden of spijtbetuiging is wel of geen verantwoordelijkheid nemen?

2 respect 22-10-2020 08:33 op
Hoezo is "excuses aanbieden" geen christelijk woord. Het is een nederlands woord en mensen spreken hier nederlands. Dat is de gangbare taal. Als je iets fout hebt gedaan of iets nagelaten hebt om te doen dat schade aan anderen aanricht dan is het dus goed nederlands gebruik dat je je excuses aanbiedt.

0 respect 22-10-2020 07:58 op
Wel eens een maatregel geintroduceerd aan 30 pubers die het oneerlijk vinden en die niet voor (de klas naast hun) opgaat? Neem maar van mij aan, dat je dan heel sterk in je schoenen moet staan om dat voor elkaar te krijgen en tevens de goodwill van de klas te bewaren en geen gezichtsverlies te lijden. Je wilt toch niet overkomen als die docent die het in zijn broek doet voor een virusje waar alleen ouderen zich druk om maken? Hoe soepel denkt u dan dat vervolg lessen lopen. Lesgeven is niet 1 keer iets verplichten. Het is week in weer uit jongeren motiveren om iets te doen.

4 respect 22-10-2020 07:52 op
Ten eerste is het in en in verdrietig dat docenten jongeren die zij willen lesgeven nu zien als een gevaar. Ten tweede. Wij behoren tot een van de zwaarst getroffen landen in Europa. Wij moeten ons eens afvragen of wij wel de luxe hebben om de scholen op deze manier open te houden. Er zouden twee soorten docenten nu moeten komen. Docenten die fysiek in de school aanwezig zijn en docenten die via internet tegelijkertijd les aan het geven zijn. Daarnaast zijn er prachtige digitale programmas nu op de markt die leerlingen prima kunnen laten oefenen met materie. De fysiek docent is iemand die meer mentor is en kinderen (afhankelijk van sterkte/zwakte stof en thuissituatie) kunnen begeleiden en ondersteunen. Meer een mentor rol. Daarnaast kan per vak een docent standaard aanwezig zijn op school. Al die is mogelijk in veel meer uren dan de standaard klassikale lessen open zijn zoals ook savond en in het weekeinde met een skeletoncrew. Scholen moeten in principe voltijds de hele week draaien

6 respect 22-10-2020 07:41 op
Het is juist door het eten van vlees, dat wij nu allemaal in de problemen (corona) zitten. Vooral mee doorgaan. En natuurlijk, onze dieren voldoen aan de hoogste normen en dragen geen virussen, dat komt altijd door gedrag van onverantwoordelijke anderen.

1 respect 22-10-2020 07:37 op
Het is juist doordat mensen dieren (vlees) eten, dat wij met zijn allen nu in deze (corona)problemen zitten. (China, wetmarkets). Eet smakelijk!

0 respect 21-10-2020 12:06 op
Tot een paar jaar geleden werd roken als voornaamste oorzaak gezien van luchtwegproblemen maar meer en meer onderzoek toont aan dat de lucht die wij inademen ook ziekmakend is door vervuiling. Het gaat geleidelijk. Elke dag en klein beetje meer schade. Zo weinig dat wij het amper merken. Totdat het te laat is en dan blijkt de gezonde buitenlucht de boosdoener te zijn. Maatregelen om de vervuiling in de lucht terug te dwingen zijn geen overbodige luxe maar noodzakelijk.

3 respect 21-10-2020 08:53 op
En hoe precies is de troonopvolgster en haar vervanger een priveaangelegenheid? Als hen iets was overkomen (god behoed) dan had NL met een heel groot probleem gezeten.

1 respect 21-10-2020 08:44 op
Een 15 en 16 jarige worden alleen achter gelaten in Griekenland terwijl de ouders terug vliegen samen. Een van de meisjes die achtergelaten wordt is de troonopvolger van Nederland. Lijkt mij dat de ouders, bij gespleten terugreis, delen. Vader met de jongste en moeder met de oudste (troonopvolger) terug reizen. Er was namelijk geen enkel staatsbelang dat de koningin direct terug zou keren. Er is wel een groot staatsbelang dat de troonopvolgster begeleid wordt, liefst door een van haar ouders. Ik weet dat veel kinderen tegenwoordig alleen reizen maar wij praten hier over de troonopvolgster van Nederland.

0 respect 20-10-2020 17:03 op
Thanks, Rechtspraak.

1 respect 20-10-2020 15:20 op
De vakbond, die de procedures voor ontslagrondes door en door kent, heeft 'per ongeluk' vergeten een ontslagcommissie te installeren? En dat is niemand opgevallen behalve een rechter?

2 respect 20-10-2020 14:54 op
Daar wil ik inderdaad naartoe als laatste vraag: hebben zij dit per ongeluk (dommigheid) gedaan of bewust wetende dat het geen rechtsgeldigheid bij een rechter zou halen? Dat eerste is gewoon verwijtbaar, dat laatste betekent dat zij de jongeren wel degelijk in bescherming nemen en tevens iedereen gelukkig houden maar dat de rechter nu de kwade pief is waar de vakbond achter de uitspraak kan verschuilen. Dit ruikt eerder naar een heel gewiekst spelletje dan naar dommigheid van de vakbond.

0 respect 20-10-2020 14:49 op
Betekent dat dat het niet rechtsgeldig is ondanks het feit dat het in hun CAO staat en zich er niet op kunnen/mogen beroepen?

0 respect 20-10-2020 13:56 op
Op basis van welk recht/wet heeft de rechter deze beslissing gemaakt en kan deze uitspraak een domino effect op andere gemaakte afspraken hebben?

5 respect 19-10-2020 10:28 op
Laten wij het er maar op houden dat dit een pijnlijk les voor WA geweest is want door het volk terug naar huis gefloten worden als koning is nogal genant. Het heeft wel duidelijk gemaakt dat het volk veel van zijn uitspattingen tolereert maar als zij vinden dat hij te ver gaat, de teugels meteen weer worden aangetrokken. Dit was wel een interessante testcase wie nu daadwerkelijk de eind controle (en dan heb ik het specifiek niet over eindverantwoordelijkheid) heeft.