NUjijStats voor W29

17,689

Respect

Respect/dag 8.22
Respect/reactie 7.02

2,520

Reacties

Reacties/dag 1.17
Meeste reacties op 1 dag 19
Gestart op 30-07-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

3 respect 24-11-2022 16:54 op
Begrijpelijk vanuit sportief oogpunt, maar het Nederlands elftal had ook een hoop jonge sporters die (ook in Nederland) niet geaccepteerd worden een hart onder de riem kunnen steken. Ik begrijp dat ze daar niet voor in Qatar zijn, maar een klein gebaar betekent toch veel. Dat had ik kunnen waarderen.

0 respect 24-11-2022 16:51 op
Het gaat hier om mensenrechten die universeel zijn. Het opdringen van een hoofddoek aan vrouwen is niet hetzelfde als opkomen voor mensenrechten. Qatar is inderdaad een land dat een andere maatstaf van mensenrechten hanteert en daar krijgt het terecht kritiek op.

23 respect 23-11-2022 13:59 op
Dit komt voor uit een anonieme donatie, zoals wel meer gebeurt. Dan leer je sowieso je biologische ouders niet kennen. Daarnaast hebben ze twee ouders die vanaf de zwangerschap al voor ze zorgen. Rare reactie om dit 'vreselijk' voor die kinderen te noemen.

1 respect 16-11-2022 15:53 op
Maximale focus? Dit levert meer afleiding op dan wanneer hij die band gewoon gedragen had. Dus dat kan het argument niet zijn.

19 respect 16-11-2022 13:59 op
Zelfs de New York Post is klaar met Trump. Zijn aankondiging haalt vandaag niet eens de voorpagina. "Florida man makes announcement" - met het artikel op pagina 26(!). Als Rupert Murdoch klaar met hem is, ben ik benieuwd hoe lang FOX nog trouw blijft. En als zelfs Matt Gaetz niet meer komt opdraven voor Trump.. Dan blijft er niet veel over.

6 respect 16-11-2022 09:18 op
Een teken van zwakte, deze enorm vroege aankondiging. Bang voor vervolging die hem boven het hoofd hangt. Met zo'n matige verkiezingsuitslag net achter de rug en sterke kritiek vanuit eigen partij. Mensen weten inmiddels wat ze van deze twee keer geïmpeachte president kunnen verwachten: - Complimenten naar dictators - Het afschaffen van sociale zekerheid en zorgverzekering - Belastingverlaging voor zijn rijke vrienden - De uitverkoop van het ambt voor persoonlijk gewin - Het niet accepteren van nadelige verkiezingsuitslagen - Geweld tegen de eigen democratie, politici en burgers Trump, tegen wie meerdere (strafrechtelijke) onderzoeken lopen, probeert wanhopig om de consequenties van zijn eerste termijn te ontlopen. Daarvoor is hij bereid extreem ver te gaan. Maar het politieke merk Trump is na die eerste termijn afgebrokkeld en zelfs binnen zijn partij zal er meer oppositie zijn. Ik heb goede hoop dat hij politiek minder slagkracht heeft.

3 respect 14-11-2022 12:15 op
We moeten ons dat hybride werken niet meer laten afpakken omdat er anders een stel managers geen dag invulling meer heeft. Snap natuurlijk wel dat het lastig is voor bepaalde functies waarvan nu blijkt dat ze wel te missen zijn.

0 respect 13-11-2022 20:03 op
Dit is nog geen gelopen race. Het zou beter zijn als Biden zich zou onthouden van commentaar over datgene dat nog niet zeker is. Er zijn nog routes naar een Democratisch HvA, al zijn die wel moeilijk.

15 respect 12-11-2022 10:16 op
Je weet dat het alternatief voor Trump met een landslide is gekozen in 2020 en dat dit alternatief nog steeds president is?

22 respect 12-11-2022 09:51 op
Een droomscenario zou een groot conflict binnen de GOP zijn tussen Trump en DeSantis waardoor die partij zich hopelijk in de voet schiet. Lindsey Graham voorspelde het 6 jaar geleden, voor hij met hangende pootjes terugkeerde: “If we nominate Trump, we will get destroyed and we will deserve it.” En dan ligt het pad naar een democratisch huis ook nog open. Dat is wel een onzeker pad maar desalniettemin is de mogelijkheid er nog steeds.

2 respect 10-11-2022 15:56 op
Bij die verkiezingen over twee jaar zijn er ook weer Senaatzetels die herkozen gaan worden, dus de indeling van de Senaat verandert dan weer.

14 respect 10-11-2022 11:22 op
Dat is iets anders dan dat 50% van de Amerikanen wordt genegeerd, zoals je hierboven aangeeft. Dat is dus pertinent onjuist. Bovendien zou je nu evengoed een betoog kunnen houden over de tirannie van de minderheid.

2 respect 10-11-2022 09:49 op
Dat kan je proberen, maar als dat niet lukt ga je het echt niet laten om de VP te gebruiken.

45 respect 10-11-2022 09:21 op
Leuk stukje satire zo vlak voor het weekend. Daar komen we de week wel mee door. Dank daarvoor. In deze tijden is het soms lastig om te lachen, maar u draagt zeker uw steen bij.

8 respect 10-11-2022 09:14 op
Wat een onzin. Als jij met een claim komt dat er gefraudeerd is en je klaagt daar de staat voor aan, dan moet je met bewijs komen. De rechter beoordeelt dat bewijs. Zo gaat het toch altijd in een rechtszaak? Het is niet aan de rechter om uit te zoeken of er gefraudeerd is. Het is aan de rechter om a.d.v. bewijs recht te spreken. Dat bewijs moet geleverd worden door de aanklager en de verdediging. Het is dus ook niet aan de rechter om iets te bevestigen of ontkrachten. Dat is de taak van de advocaten, waarna de rechter of jury het oordeel velt. Hier heb je echt geen rechten-opleiding voor nodig, Kijk een aflevering Suits en je bent er ook wel. Misschien leuke tip voor u?

5 respect 10-11-2022 09:04 op
Hoewel de Republikeinen iets voor staan is er wel degelijk nog een route naar zelfs een democratische meerderheid in beide kamers. Die kan is wel klein. Wat betreft het aantal later binnenkomende poststemmers, waaronder uit het buitenland, die neigen historisch gezien vaak net wat meer naar de Democraten. Een belangrijke race is nu ook nog die van Boebert (R) CO-3, die enkele stemmen achterstaat en wiens plek dus overgenomen kan worden door de Democraten. Het komt hier wederom neer op hele kleine verschillen, dus dit zal nog even spannend blijven. Ook omdat de grootte van de meerderheid het werk van de nieuwe Speaker straks behoorlijk beïnvloedt.

10 respect 09-11-2022 09:01 op
De “rode golf” is duidelijk uitgebleven, maar dat is nauwelijks meer dan een morele overwinning als het congres toch nog in handen komt van de GOP. Een gedeeld congres zal voor de Amerikaanse democratie (nog) geen doodsteek betekenen, maar veel zal het ook niet helpen. De onzekerheid over het voortbestaan van de democratie blijft zolang Amerikanen stemmen op een partij die verkiezingsuitslagen niet accepteert en steun blijft geven aan een corrupte leider.

5 respect 08-11-2022 10:09 op
De VS is het machtigste land ter wereld, onze machtigste bondgenoot. Als dat land de democratie vaarwel zegt, krijgen we een autocraat die de baas is over het machtigste land ter wereld. Praktijk voorbeeld: de republikeinen hebben al aangegeven steun aan Oekraïne te willen stoppen. Moeten de gevolgen voor Europa geschetst worden als Poetin z'n gang kan gaan? En laten we ook niet vergeten dat Trump Zelensky eerder al probeerde te chanteren door militaire steun vanuit de VS af te laten hangen van verzonnen 'dirt on Biden' die Oekraïne moest fabriceren. Dus het is echt niet heel moeilijk om in te beelden waarom een nieuw presidentschap van Trump, en het de facto einde van de Amerikaanse democratie voor problemen gaat zorgen.

9 respect 08-11-2022 09:56 op
Ik zag in een groen scherm een bevestiging dat het gaat rekenen en een rood scherm dat ik morgen soep eet. U mag uw eigen mening hebben. Ik zag dit erin. En daar laat ik het bij. *zet clownsneus op*

17 respect 08-11-2022 09:48 op
Trump gaat mee doen, hij gaat ook aangeklaagd worden en ongeacht de uitkomst van de 2024-verkiezingen gaat hij roepen dat hij gewonnen heeft. Zijn succes zal mede afhangen van de uitslagen van vandaag. Als de GOP de democratie nog verder kan ontmantelen, zal de kans groter zijn dat hij wint. Deze man is een gevaar voor de hele wereld. Het is een twee keer geimpeachte één termijn president, die nog nooit het merendeel van de stemmen van de won, die de vorige verkiezing probeerde te vervalsen, waartegen meerdere (strafrechtelijke) onderzoeken lopen en die bereid was om met geweld zijn herverkiezing af te dwingen. Ongeacht politieke kleur zou iedereen dit gevaar moeten herkennen. Democratie is een groot goed, de rechtstaat is van levensbelang en Trump minacht ze allebei. Openlijk. Hopelijk valt zijn kandidaatstelling uit elkaar en blijft ons nog een termijn bespaart.

9 respect 06-11-2022 13:35 op
Als iedereen wijst op de gevaren van één partij ligt het natuurlijk aan iedereen, in plaats van aan die partij. Wonderlijk staaltje omdenken om het eigen wereldbeeld maar in stand te houden. Wel interessant om eens te zien hoe zo’n fabeltjes fuik nou in de praktijk werkt.

1 respect 06-11-2022 12:53 op
Verificatie is er om identiteitsfraude tegen te gaan. Als ik als normale gebruiker een vinkje kan kopen en vervolgens kan doen alsof ik Mark Rutte ben, dan is het vinkje zinloos. Er zijn geen berichten nog dat er andere maatregelen zijn om dit tegen te gaan. Dus is iedereen straks vogelvrij op Twitter. Daarom is deze dienst bespottelijk.

3 respect 06-11-2022 11:29 op
Wisconsin is de proeftuin van de GOP en tevens het prototype voor de rest van het land. In Wisconsin wonnen Democraten in 2018 200k meer stemmen dan Republikeinen voor de staatsvergadering (het congress van de staat). Maar, de kiesdistricten zijn zo vertekend, dat de Republikeinen 63 van de 99 zetels wonnen. Wisconsin heeft overigens een democratie-score die vergelijkbaar is met Bahrein en Congo. De laagste score in de VS. Waarom is dit relevant? Voorgestelde wetten in swing-state Wisconsin geven de macht om landelijke verkiezingen te certificeren en bekrachtigen aan de staatsvergadering, waar door gerrymandering Republikeinen een absolute meerderheid hebben. Zelfs met een Democratische gouverneur of bestuur kan de staatsvergadering hun gang gaan. Met een partij waarin zo'n groot deel blijft volhouden dat de verkiezingen van 2020 gestolen waren en met kandidaten die hier zelfs campagne op voeren, kan je raden wat dit betekent.

0 respect 06-11-2022 09:31 op
Dat beweerde niemand maar als je geïnteresseerd bent in Russische beïnvloeding van de Amerikaanse 2016 verkiezing, lees dan voor het rapport van de Inlichtingen Commisie van de Senaat, onder leiding van Republikeinen. Daar staat het een en ander uitgelegd. M

6 respect 06-11-2022 09:28 op
Omdat er maar één partij is die werkelijk actief probeert de democratie de nek om te draaien en dat zijn niet de Democraten. De anderen deden het zelfs vrolijk live op tv! Die uitzending was 6 januari 2021, kan je nog wel vinden ergens op uitzending gemist.