NUjijStats voor W29

6,241

Respect

Respect/dag 7.3
Respect/reactie 4.96

1,259

Reacties

Reacties/dag 1.47
Meeste reacties op 1 dag 15
Gestart op 30-07-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

1 respect 01-12-2020 13:29 op
Hier een overzicht van gisteren, maar het is wel een steeds veranderd proces, dus ik weet niet of het inmiddels weer anders is: https://www.bbc.com/news/elect...

7 respect 01-12-2020 13:22 op
Er zitten best interessante vragen in deze casus, zoals: - Waarom blokkeert de minister deze kandidaat? - Is het vreemd dat een uitgesproken voorstander van euthanasie deze functie krijgt? - Wat houdt haar functie en het werk van deze commissie eigenlijk in? In plaats van die vragen open te stellen leest men D66 in het artikel en vervalt men in platitudes, onjuistheden en schuimbekkende verklaringen over deze partij die "hun liberale denkwijze door de strot duwt". In werkelijkheid vraagt D66 en de VVD terecht om uitleg over een unieke actie van een minister. Als volksvertegenwoordigers hebben ze daar alle recht toe. Dat betekent niet automatisch dat Grapperhaus verkeerd zit, maar uitleg daarover is gepast.

4 respect 01-12-2020 13:12 op
Niet heel vreemd om meningen te zien wanneer je op een forum kijkt waar mensen hun mening geven. Hoezo weet u dat deze kandidaat door de procedure heen gedrukt is. Heeft u meer info over het sollicitatieproces van deze mevrouw? Op welke manier is zij "door de strot geduwd"? Ik wacht met spanning af op uw informatie waaruit dit blijkt.

9 respect 01-12-2020 13:09 op
De sollicitatiecommissie zag daar geen probleem in. Het is uniek dat de minister er voor gaat liggen en uitleg aan de kamer is dan gepast. Democratie heeft verder niks te maken met de toetsingscommissie en als u had geweten wat deze commissie deed dan had u dat ook gezien. Het feit dat er een grote groep mensen tegen euthanasie is, is compleet irrelevant voor het werk van deze commissie.

2 respect 01-12-2020 10:11 op
Nee zo werkt het niet helemaal. Het HvA heeft alleen een rol bij een zogenoemde 'Contingent election'. Dat is een verkiezing waarbij geen van de kandidaten een meerderheid in kiesmannen heeft, na de verkiezing. In dit geval heeft Biden 306 kiesmannen en dus een ruime meerderheid. De kiesmannen kiezen uiteindelijk de president in het Electoral College. Daarbij volgen ze uitslag van hun staat. Zie: https://www.usa.gov/election...

3 respect 29-11-2020 13:25 op
Ze was zeker geen kandidaat.

3 respect 28-11-2020 21:25 op
Omdat er aan dat onderscheid ook negatieve consequenties worden verbonden. En omdat dat onderscheid arbitrair is.

11 respect 27-11-2020 15:44 op
Heel benieuwd hoe de FvD de woningmarkt wil hervormen/repareren.

17 respect 27-11-2020 13:18 op
Ja het is altijd: "binnenkort barst de bom", "groot nieuws voor de boeg", "riemen vast", etc. En elke keer verschuift het moment weer dat er iets moet gaan gebeuren. Jullie zijn als een 'einde van de wereld' sekte die blind achter profeten blijft aanlopen die steeds met een nieuwe datum komen. Wij zijn allen slecht geïnformeerd, u heeft het juist. Giuliani, die zich voor de gek laat houden door Borat, heeft het bij het juiste eind. Hou toch op.

9 respect 27-11-2020 13:13 op
Dit is een opinie artikel van een Republikeinse politicus en er is nogal wat op af te dingen. Zo vroeg Clinton in 2016 geen recount aan. Jill Stein vroeg hertellingen aan en uiteindelijk zei de Clinton-campagne mee te werken met dat verzoek. Bovendien zijn hertellingen tot daaraantoe, maar de Trump-campagne probeert stemmen ongeldig te laten verklaren of te voorkomen dat staten Biden als winnaar certificeren. Dat is iets anders dan het aanvragen van een hertelling. Maar zelfs hertellingen gebeuren niet elke verkiezing en veranderen zelden een uitkomst. Zeker niet met de marges waarmee Biden won.

20 respect 27-11-2020 12:43 op
"als je je tenminste goed informeert en naar de juiste bronnen wil kijken" Als je nou eens je eigen advies opvolgt, dan hoeven wij niet uit te leggen wat er allemaal niet klopt aan je bericht. Want eerlijk gezegd begint dat best vermoeiend te worden.

8 respect 26-11-2020 10:15 op
Corrupt tot op het bot en tot op het laatste moment. Flynn verkocht zijn land aan Russische oligarchen en de Turkse regering. Deze gratie, die automatisch een bekennen van schuld betekent doet niks af aan zijn misdaden. Het enige voordeel is, dat hij zich hierdoor niet meer op zijn zwijgrecht kan beroepen, als hij als getuige in toekomstige zaken wordt opgeroepen.

4 respect 24-11-2020 15:55 op
Ik zal nooit vergeten dat Hiddema een cartoonist aanklaagde nadat deze een spotprent over Hiddema had gemaakt.

5 respect 24-11-2020 14:05 op
Voor mijn gevoel doet 'ie dit vooral zichzelf aan. Als hij duidelijk was geweest en feller afstand had genomen van die rommel in die appgroepen, oftewel als hij zijn partij gewoon geleid had, dan had hij best aan kunnen blijven. Nu laat hij het zover komen dat zijn eigen partij hém een ultimatum moet stellen. Wees gewoon rigorreus naar je jongerenafdeling toe. Maar blijkbaar is die (ex)voorzitter een vertrouweling van Baudet, dus bleef een reactie uit.

0 respect 24-11-2020 12:29 op
Ik doe het even stap voor stap: 1) De corona-aanpak van Trump schiet al vanaf 1 tekort en kostte al honderdduizenden mensen het leven. Besmettingen stijgen explosief. 2) Zolang de Trump-regering niet begint aan de machtsoverdracht kan de Biden-regering niet beginnen met hun Corona-plan. 3) Zo lang de Biden-regering niet kan beginnen met hun Corona-plan blijft de VS zitten met de (niet bestaande) Trump aanpak en dus met stijgende besmettingen en doden. En dan ben ik nog niet eens begonnen over de distributie en logistiek rondom de vaccins die onder Biden zal plaats vinden. Hoe langer het duurt voordat Biden daar aan kan werken, hoe meer doden. Leuke zon-metafoor maar laten we niet doen alsof er geen causaal verband is tussen de compleet gefaalde Corona aanpak van Trump en het aantal slachtoffers.

32 respect 24-11-2020 12:18 op
Vervelend misschien voor je, maar dat is zo goed als zeker. Trump zijn team verliest rechtszaak op rechtszaak en de zaken die nog lopen hebben geen beter vooruitzicht. De procedures zijn inderdaad nog niet allemaal doorlopen maar tenzij de uitslag van de verkiezingen genegeerd wordt en kiesmannen straks hun eigen gang gaan zal er weinig veranderen. En dat is, zelfs ten tijden van Trump, haast ondenkbaar. Voor iedereen in de echte wereld is het zeker dat Biden op 20 januari beëdigd wordt. Voor mensen in de Trump-fabeltjes fuik niet, maar ik raad aan daar niet in te blijven hangen.

0 respect 24-11-2020 12:14 op
Ja ik verzin dat niet zelf, daar kwam de commissie mee die het onderzocht. U trekt hun resultaten in twijfel begrijp ik. En ja er was een vertraagde overdracht zoals het artikel en de commissie stelde. Al was die minder vertraagd dan nu.

10 respect 24-11-2020 11:11 op
Het is niet normaal om ambtenaren de deur te wijzen omdat ze een tegengeluid laten horen. Het is ook niet normaal om inspecteur-generaals te deur te wijzen omdat ze je onderzoeken. Betreft de Marshall hulp is uw kennis onvolledig. Dat was een flinke investering, maar de VS deed dat niet uit barmhartigheid. De VS had West-Europa hard nodig als tegengewicht aan de USSR. Door te investeren breidde de VS niet alleen haar economische afzetmarkt uit, ook haar politieke en militaire invloedsfeer werd veilig gesteld. Laten we de hier gestalde Amerikaanse kernwapens niet vergeten. Of de vele Amerikaanse troepen in Europa. Er werd met de Marshall Hulp bovendien voorkomen dat Europa, en met name Duitsland terugviel in fascisme/oorlog, zoals na WOI. Uiteraard mogen we de VS dankbaar zijn, maar laten we wel het hele plaatje herinneren. En laten we niet doen alsof wij niets terugbetalen. Bijvoorbeeld door mee te doen aan een oorlog in Irak.

8 respect 24-11-2020 10:08 op
De tijd die verloren is doordat de Trump regering de overdracht niet in gang zette kan levens kosten. In 2000, toen er ook een vertraagde overdracht was, betekende dit dat de Bush regering niet goed voorbereid was op 9/11. De onderzoekscommissie oordeelde later dat de aanval zelfs voorkomen had kunnen worden, ware het niet dat de start van de Bush regering vertraging opliep. https://www.cnbc.com/2020/11/1... Nu, met deze pandemie, is het niet moeilijk voor te stellen dat deze zinloze periode ook levens gaat kosten. Allemaal omdat deze president, die een grotere nederlaag leed dan Clinton, zijn verlies niet neemt. Alles draait zoals gewoonlijk weer om hem.

4 respect 24-11-2020 09:59 op
Als de Republikeinse overheden in de swing-states hadden toegestaan om eerder te beginnen met tellen dan was deze situatie uberhaupt niet ontstaan. Als de Trump-regering het virus vanaf dag 1 serieus had genomen was deze chaos ook niet ontstaan. In plaats daarvan kozen ze voor chaos met het doel achteraf twijfel te zaaien over de uitslag. Dan moet je niet gaan piepen dat het te lang duurt. En de media roepen de president niet uit, ze rapporteren slechts de uitslag van de verkiezingen.

7 respect 23-11-2020 16:49 op
De IRS is al jaren met hem in een (juridische) strijd verwikkelt om de juiste documenten te krijgen en hij staat ook al jaren onder 'audit', dus de IRS is nog helemaal niet klaar met hem. Bovendien kan op het gebied van belastingen iets volkomen legaal zijn, terwijl het op andere (juridische) gronden wel een probleem is.

3 respect 23-11-2020 16:39 op
Vooralsnog is hij de Republikeinse Partij. Hun kiezers staan achter hem en dus zal zijn invloed daar groot blijven. Toekomstig GOP kandidaten zullen zijn goedkeuring moeten krijgen om kans te kunnen maken. Dus wat dat betreft zal zijn invloed niet minder worden. Ik verwacht niet dat hij een platform van een reguliere zender krijgt om de Amerikaanse democratie verder te vergiftigen. Hoewel de obsessie met kijkcijfers en winst van netwerken niet moeten onderschatten. Ik verwacht niet dat hij, zoals de meeste presidenten, (een poos) uit het zicht verdwijnt.

3 respect 19-11-2020 15:25 op
https://www.rutgers.nl/feiten-... Ik denk dat veel meer jongens en mannen wel eens iets gedaan hebben dat niet kan. Misschien niet bewust, misschien slechts één keer, maar onderschat het probleem niet.

4 respect 19-11-2020 12:45 op
Haha zeker niet. Maar helaas kan je daar weinig aan doen. Het is nou eenmaal zou dat het merendeel van de vrouwen ooit te maken krijgen met (seksueel) ongepast gedrag, intimidatie of zelfs geweld. Daar zijn onze jongens verantwoordelijk voor.

3 respect 18-11-2020 10:37 op
Het feit dat hij de machtigste man ter wereld kan ontslaan, maar dat hij zelf dan ook ontslagen wordt zal hem waarschijnlijk doen imploderen.