NUjijStats voor WEVS9

3,717

Respect

Respect/dag 8.75
Respect/reactie 4.04

919

Reacties

Reacties/dag 2.16
Meeste reacties op 1 dag 32
Gestart op 04-10-2019

Respect over tijd

Laatste 25 comments

5 respect 02-12-2020 16:45 op
Misschien zit het probleem ook niet bij de bezorgers, maar bij de verwerkingscapaciteit van de sorteercentra en dergelijke? Die capaciteit pas je niet zo even aan. Dat is voor die paar weken per jaar bovendien ook totaal niet rendabel.

3 respect 02-12-2020 12:12 op
RBR eindigde in 2016 als 2e in het constructeurskampioenschap, met een aardige voorsprong op Ferrari. Dus reed Verstappen dan na het uitvallen van de Mercedessen ook niet gewoon in de beste en snelste auto? Ik wil daarmee overigens absoluut niet de prestatie van Verstappen afvallen, die overwinning vind ik nog steeds ontzettend knap en bijzonder. Maar als Russell in zijn eerste race voor Mercedes gelijk zou winnen is dat ook heel bijzonder. Al was het alleen al vanwege het feit dat hij dan in ieder geval Bottas, die al jarenlang in die auto rijdt, verslaat. Op voorhand zo'n prestatie al naar beneden praten, omdat het een Mercedes is doe je hem dan echt wel tekort mee vind ik. Overigens verwacht ik niet dat Russell zomaar eventjes wint hier, dus het is puur hypothetisch.

4 respect 02-12-2020 11:15 op
Een deel zal het, afhankelijk van de uitslag, vast gaan gebruiken als argument dat iedereen in de Mercedes kan winnen. Maar ik denk dat ook veel mensen Russell gewoon een sympathieke kerel vinden en hem als groot talent zien en het hem daarom gunnen dat hij een keer in de Mercedes mag plaatsnemen. Natuurlijk mag je niet teveel verwachten, maar anderzijds kan talent ook juist bij dit soort kansen extra naar voren komen. Dat Verstappen zijn eerste race voor RBR won had ook niemand verwacht (wel deels dankzij de crashende Mercedessen toen natuurlijk).

1 respect 02-12-2020 09:15 op
Of dat hij ontzettend veel talent heeft. Dat de Mercedes de snelste auto is, is inmiddels wel duidelijk. Daarvoor hoeft Russell niet in te stappen. Maar als hij Bottas dit weekend al weet bij te houden of te verslaan zegt dat vooral veel over het talent van Russell. Er was in mei 2016 ook ene Verstappen die zijn eerste race in een Red Bull won. Dat was natuurlijk met het geluk dat beide Mercedessen uitvielen, maar dan is het nog steeds heel knap. Hetzelfde zou ook voor Russell gelden.

5 respect 02-12-2020 08:41 op
Super gaaf dat Russell deze kans krijgt! Hij zal natuurlijk moeten wennen aan de auto, maar hij kan nu wel echt laten zien wat hij waard is. Hij is natuurlijk al aan F1 auto's gewend en zit in het ritme van de F1, dus hopelijk kan hij zich vrij snel aanpassen en het Bottas direct moeilijk maken. Zou mooi zijn als hij naast zijn eerste punten in de F1 ook gelijk zijn eerste podium (of overwinning) scoort.

3 respect 01-12-2020 18:39 op
Het blijven sportmensen die zich heel bewust zijn van het risico en dat heel bewust nemen. Kijk naar Zanardi, in 2001 beide benen kwijtgeraakt door een verschrikkelijke crash. Toch is hij daarna gewoon weer gaan racen en later handbiken. Bij dat soort mensen zit de sport en het fanatisme gewoon zo in het bloed, dat ze zelfs na zoiets met blijvend letsel gewoon door gaan. Ik denk dat de meeste coureurs na zo’n ongeluk gewoon weer zouden instappen. De meesten hebben wel eens een enorme klapper meegemaakt (niet zo zwaar als deze meestal), dus ze kennen het gevaar echt wel.

9 respect 01-12-2020 15:30 op
Mooi gekopieerd van het vorige nieuwsbericht over Hamilton hoor. Hetzelfde meerdere keren herhalen maakt een boodschap niet beter of de waarheid. Beide stellingen zijn nogal zwart-wit. De auto bepaalt deels, de coureur ook. En als Verstappen wint zegt dat helemaal niks over wie de betere coureur is.

3 respect 01-12-2020 15:17 op
En dat is artikel twee vandaag over de besmetting van Hamilton. Kunnen sommige mensen hier mooi verder discussiëren over of Hamilton of Verstappen de betere coureur is. Ik vind het jammer voor Hamilton, pech dat het hem overkomt, het had ieder ander wellicht ook kunnen gebeuren. Ik hoop in ieder geval dat hij snel herstelt en de laatste race wel gewoon mee kan pakken. Dit weekend moet in principe gewoon voor Bottas zijn dan. Zeker met de layout die ze gaan rijden, dat zijn gewoon 3 lange rechte stukken met een paar bochten ter afwisseling. Dat zal vooral op motorvermogen aan komen en daarin is Mercedes nog steeds het sterkste.

3 respect 01-12-2020 13:34 op
Het woord Hamilton of Verstappen in de titel haalt bij sommige mensen heel wat naar boven volgens mij... Ik vind het best bijzonder dat al vanaf de allereerste wedstrijd tot waarschijnlijk de allerlaatste wedstrijd ieder artikel steeds weer ontaard in dezelfde strijd tussen de fans van Hamilton en Verstappen. En dat zal volgend seizoen wel weer vrolijk verder gaan. Het blijft blijkbaar voor veel fans moeilijk om te accepteren dat ze beide gewoon heel goed zijn en maar je de prestaties niet kunt vergelijken omdat ze niet in dezelfde auto rijden..

1 respect 01-12-2020 13:29 op
Een Formule 1 auto is wel iets meer dan alleen de motor natuurlijk. Sterker nog, ik denk dat de motor qua 'het leren kennen van de auto' misschien wel de minst belangrijke component is van allemaal. Qua verdere opbouw en afstelling van de auto zullen de verschillen veel groter zijn en dus veel meer aanpassingsvermogen vragen. Hulkenberg kent verder het team totaal niet, terwijl een coureur als Vandoorne dat als testcoureur wel kent. Ook dat is een belangrijk aspect. Bij Racing Point was Hulkenberg nog wel bekend, omdat hij een paar jaar terug nog voor Force India reed en daar nog veel mensen kent van die tijd. Laat ik het zo zeggen, ik zou het vreemd vinden als ze voor Hulkenberg kiezen. Mercedes heeft een aantal reservecoureurs aangesteld, maar als ze die dan nodig hebben zouden ze voor iemand anders kiezen. Dan kunnen ze net zo goed geen reservecoureur nemen.

7 respect 01-12-2020 12:07 op
De titel had wat mij betreft beter kunnen zijn "Vader van jonge rus Mazepin koopt volgend seizoen Formule 1 stoeltje bij Haas". Natuurlijk is geld belangrijk in de F1, maar het blijft zonde dat bepaalde talenten nooit een kans krijgen, omdat anderen met rijke papa's en sponsoren de stoeltjes opkopen, terwijl ze zonder dat geld niet eens in de buurt van F1 waren gekomen. Maar goed, vanuit Haas kan ik het me wel voorstellen. Die hebben het financieel niet makkelijk, dus dan is zo'n rijke Rus natuurlijk mooi meegenomen.

2 respect 01-12-2020 12:01 op
Waarschijnlijk omdat Hulkenberg als enige iemand vervangen heeft dit seizoen, maar dat was bij hetzelfde team. Blijkbaar denken sommige mensen dat Hulkenberg de standaard vervanger is voor alle teams in de F1. Ik denk dat Mercedes gewoon voor 1 van hun eigen reservecoureurs gaat, waarom zouden ze die anders hebben als ze ze nu niet oproepen.

6 respect 01-12-2020 11:47 op
Nee dan kun je alleen concluderen dat Hamilton in een Mercedes beter is dan Verstappen in een Red Bull. En als Verstappen wint dat Verstappen in een Red Bull dan beter is dan Bottas in een Mercedes. De enige conclusie die je dan kan trekken is dat Hamilton en Verstappen beide beter zijn dan Bottas. En als de vervanger van Hamilton wel wint weet je nog steeds niet of Verstappen beter is dan Hamilton. Dat weet je namelijk nooit, totdat ze beide een seizoen lang in dezelfde auto rijden.

0 respect 01-12-2020 10:55 op
By far de beste coureur allertijden? Schumacher, Senna e.d. waren allemaal maar amateurs natuurlijk vergeleken met Hamilton... Wat een overdreven reactie zeg... Ik ben benieuwd hoe je dat uberhaupt statistisch kan bewijzen. Het enige wat je kunt zeggen is dat Hamilton de meest succesvolle coureur allertijden is, dat zijn gewoon feiten. De beste coureur kun je nooit vaststellen. Iedere 'periode' heeft zijn goede coureurs, maar tussen de verschillende periodes gaan vergelijken is onbegonnen werk.

1 respect 30-11-2020 14:10 op
De situatie was bij Racing Point ook wel behoorlijk anders. Van Perez werd pas op vrijdag bekend dat hij positief getest was en Stroll meldde zich op zaterdag vlak voor de kwalificatie pas ziek. Daar kon je ook weinig aan vooruit plannen.

3 respect 29-11-2020 20:16 op
Dat gat was toen al te groot. Hamilton kwam voor Perez de baan op en Albon reed achter Perez.

8 respect 29-11-2020 20:15 op
Verstappen heeft ook een pitstop meer gemaakt dan Hamilton, dus zonder die stop was het gat waarschijnlijk 4 seconden gebleven. En hij heeft maximaal op de harde compound gereden, hij deed medium-hard-hard (en daarna nog een extra naar medium). Ik denk dat Hamilton overigens nog wel iets harder had gekund als Verstappen niet gestopt was. Hamilton had nu gewoon zoveel marge dat hij wat minder risico kon nemen. Opmerking over Albon is wel eerlijk, maar inderdaad niet heel collegiaal.

1 respect 29-11-2020 18:59 op
Ja die straf vond ik ook behoorlijk zwaar. Kvyat dook misschien iets te enthousiast in dat gat, maar Stroll stuurde inderdaad ook behoorlijk blind, zoals wel vaker inderdaad.

3 respect 29-11-2020 18:58 op
Volgens mij zijn alleen de achterremmen brake-by-wire. De voorremmen zijn nog conventioneel en de meest stopkracht komt van de voorremmen.

3 respect 29-11-2020 18:45 op
Waar moet ik inhoudelijk op reageren dan? Je weet simpelweg niet wat de reden van die korte stints is geweest. Ik heb alleen gezien dat de derde stop een gratis stop was en bij de tweede waren ze iets aan het veranderen, waardoor de stop langer duurde. Wie weet moest hij wel binnen komen bij de tweede stop, omdat er iets niet goed zat? Feit is dat jij en ik samen bij lange na niet de info hebben die het team heeft. Er zit een compleet team alle strategieen door te rekenen en te kijken wat het beste is. Dan kun je hier heel eigenwijs gaan beweren dat ze dit of dat hadden moeten doen, maar dat kun je met de info die je hebt helemaal niet beweren. Sainz verloor voor zijn laatste pitstop ook enorm veel tijd door versleten banden. Je kunt makkelijk beweren dat ze iets rustiger moeten rijden om langer door te kunnen rijden, maar het team had waarschijnlijk al de info dat dat niet ging werken. Dan nemen ze mogelijk het risico dat ze een 2e plek weg gooien.

8 respect 29-11-2020 18:28 op
Wat een bizarre race zeg, zelden (in recente jaren) zo’n heftige crash als die van Grosjean gezien. Maar hij is er gelukkig goed uit gekomen! De race was vooral in het middenveld best interessant. McLaren heeft dankzij de uitvalbeurten van Racing Point wel hele goede zaken gedaan voor het constructeurskampioenschap. Mooi ook om Albon en Verstappen beide een keer op het podium te zien. Gelukje natuurlijk voor Albon, maar hij had wel een prima en stabiele race. Bottas vond ik wel weer heel belabberd. Als hij vooraan kan rijden gaat het prima, maar iedere race waarin hij terugvalt naar het middenveld bakt hij er weinig van. Als hij eenmaal in het middenveld zit dan lijkt hij gewoon niet naar voren te kunnen komen. Dat is echt wel een groot verschil met Hamilton, die liet in Monza zien dat hij nog behoorlijk naar voren kon komen. Zo zonde dat Mercedes maar Bottas vast houdt in plaats van Russell een kans te geven.

0 respect 29-11-2020 18:20 op
Er letten genoeg mensen op het middenveld. Sterker nog, je zult wel moeten, want dat is er deze race hoofdzakelijk in beeld geweest. Alleen de scorebord kijkers zullen alleen naar de winnaar kijken. Ja, aan de kop is het saai, daarachter is genoeg leuks te zien. Ook ik zou liever een strijd aan kop zien, maar zeggen dat het daarom saai is is gewoon overdreven in mijn ogen. Niemand verplicht je te kijken als je er niks aan vindt.

5 respect 29-11-2020 18:15 op
Je denkt niet dat ze bij Red Bull iets meer info hebben dan jij vanachter je toetsenbord hebt? Jouw oplossing hebben ze vast zelf ook wel bedacht.. Het is zo lekker makkelijk commentaar leveren, terwijl je nog geen 5% van de informatie hebt. Als je een beetje had opgelet had je gemerkt dat Bottas evenveel stops heeft gemaakt en dat bijna alle teams deze strategie hadden. Alleen die laatste stop had Verstappen niet hoeven maken, maar dat was gewoon een gratis stop.

2 respect 29-11-2020 18:09 op
Dat is wel een hele dure uitvalbeurt voor Racing Point voor het constructeurskampioenschap! McLaren doet goede zaken op deze manier.

3 respect 29-11-2020 17:48 op
Ze hadden de race daar vast niet op uitgereden. De andere coureurs gingen ook allemaal rond hetzelfde moment naar binnen.