NUjijStats voor WMM

12,361

Respect

Respect/dag 8.44
Respect/reactie 2.94

4,200

Reacties

Reacties/dag 2.87
Meeste reacties op 1 dag 32
Gestart op 23-11-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 26-11-2022 14:24 op
@Moral; Verschillende soorten stikstof, snap je het zelf eigenlijk wel? Niks mis met de reaktie van Brouwers hoor. T.g.v. de pandemie maatregelen was er inderdaad bijzonder weinig NOx (afkomstig van wegverkeer en industrie) in de lucht.

1 respect 26-11-2022 14:07 op
Het is ook een zielloos toernooi geworden door alle bijzaken dus geen wonder. De spelers kunnen zich nu eenmaal niet onttrekken aan alle gedoe en dat sijpelt door tot op het veld. Nog even en de spelers zullen hun teleurstelling moeten verbijten terwijl de hitsers van achter de TV zullen proosten op een mislukt toernooi.

1 respect 26-11-2022 14:00 op
@nuarie Je kan heel goed boeren uitkopen met het doel stikstofneerslag in natuurgebieden te verminderen. Het is alleen maar de vraag of je dat doel bereikt. Het RIVM model "Aerius" beoogt de effecten van individuele bedrijven op natuurgebieden vast te stellen. Dus de middelen zijn er best wel. Maar gerede twijfel of Aerius betrouwbaar is, is niet misplaatst. Ook ik verwacht dat er dan ineens nog veel meer mis zal blijken met dat rekenmodel.

15 respect 25-11-2022 21:51 op
"Met de opkoop kan de natuur herstellen". Ja dat hoop je dan maar met die rammelende RIVM modellen. Ineens maakt het helemaal niet meer uit of het om een emissiearme stal gaat of niet. Gewoon koeien tellen afrekenen en klaar, natuur herstellen maar! Heerlijk om zo simpel te leven en te denken.

0 respect 25-11-2022 10:58 op
"stikstof- ammoniakrechten" bestaan niet. Voor stikstofemissies moet een WNB vergunning aangevraagd worden met daarop waarheidsgetrouw een opgaaf van stikstofemissies. Er zijn nog maar heel weinig van die WNB vergunningen verstrekt, eigenlijk alleen voor zeer grote bedrijven en overheden. Dat komt ook wel omdat stikstofemissies heel onduidelijk zijn te bepalen. Ook dat is één van de conclusies van Remkes: als je met de vinger wil gaan wijzen zul je emissies(!) moeten meten in plaats van deposities. Maar dat emissiemeten is een lastig dingetje, interessant of daar vandaag iets over gezegd gaat worden. Ik vrees van niet, dat zal wel te lastig zijn voor deze bewindslieden.

2 respect 25-11-2022 09:11 op
Feyenoord gaat altijd uiterst respectvol om met oud gedienden. Dirk is daar toen niet definitief weggestuurd maar hij wilde te grote stappen ineens maken. Wellicht dat het licht nu gaat schijnen bij hem. Zelfvertrouwen is prima en al helemaal voor een speler. Hij zit nu echter in een andere rol waar je het soms meer van diplomatie moet hebben. Nogmaals. dat snoeven was gewoon dom. Hij had beter kunnen relativeren.

11 respect 24-11-2022 22:17 op
Wat een wonderlijke gang van zaken is dit toch. In de eerste plaats vraag ik me af waarom Qatar toch zoveel moeite heeft gedaan (centjes besteedt) om als gastland voor dit WK te mogen functioneren. Ze kennen de gang van zaken toch wel van vorige WK's en kunnen op de beelden daarvan zien hoe het er daar zoal aan toe ging. En dan dat gedoe met bier. Je zal daar als Budweiser maar een contract hebben zeg, dit is pure oplichting geweest! Zo'n contract zal dan toch ook wel instemming van die emir gekregen hebben. Kennelijk heeft de FIFA zich zo in de nesten gewerkt dat ze helemaal nergens geen weerwoord meer durven bieden.

4 respect 24-11-2022 22:05 op
Bij ADO rommelt het al vele jaren achtereen, ergens zal daar heus wel met ellebogen worden gewerkt. Dirk had dit al bij aanstelling moeten beseffen. In plaats daarvan is hij gaan snoeven en dat heeft hem uiteindelijk de das om gedaan. De verwachtingen werden daardoor onrealistisch hoog gesteld. Het is zeer onwaarschijnlijk dat ADO met welke opvolgtrainer dan ook ineens geweldige resultaten zal gaan boeken. Laat Dirk nu maar ergens even in de luwte -wellicht weer iets bij Feyenoord?- weer aan de slag gaan. Hopelijk horen we over enige tijd weer in positieve zin van hem.

1 respect 24-11-2022 18:37 op
Zijn "heftige" wedstrijden niet mooi maar liever van een leien dakje?

1 respect 24-11-2022 16:03 op
Er komt een moment dat de mensen in Turkije alleen nog maar eerste levensbehoeften zullen kopen waarin het land zelf kan voorzien. Geld lenen zal er niet bij zijn dus die rente is minder relevant. (Ik lees daar ook nooit iets over, wordt daar nu eigenlijk nog geld geleend of niet?) Door de aangewakkerde inflatie zal de export en daarmee de economische groei toenemen waarmee het keerpunt is gepasseerd. Voor zover er een theorie achter z'n handelen zit zal dat het wel zijn.

0 respect 24-11-2022 10:35 op
Als je die gele kaart "pakt" zul je alsnog die band af moeten doen. Anders volgt er een 2e gele kaart, rood dus. Dan zou het niet meer gaan om een statement te maken, maar louter nog om prestige.

0 respect 24-11-2022 09:23 op
Ja, natuurlijk. De KNVB gaat immers niet over de homorechten in Qatar. (en de andere minderheden die u in de kantlijn nog even terloops noemt). Daarnaast is het statement nu wel gemaakt. Als dit WK hierdoor zou mislukken zal dat de homorechten in Qatar zeker niet ten goede komen. Achter elk statement moet ook een punt geplaatst worden.

2 respect 24-11-2022 07:58 op
Het politieke statement is inmiddels heus wel gemaakt. Alles wat we nu nog doen aan bloed onder de nagels vandaan halen zal averechts werken. Overigens is de jubel over de winst van Saoedi-Arabië deze week schrijnend. In dat veel grotere land is de mensenrechten situatie vele malen slechter dan in Qatar. Daarnaast ook nog eens oorlog voeren in Jemen.

3 respect 23-11-2022 20:06 op
Ja een vos in een kippenhok is net zo verschrikkelijk als een wolf tussen de schapen. Runderen die geslacht worden, worden op de meest diervriendelijke wijze gedood, daar kan de bloeddorstige wolf (vos desgewenst) echt niet aan tippen. Maar dat is het punt ook niet. Het punt is dat het helemaal niet de bedoeling van die schapenhouders is dat halve kuddes op de meest verschrikkelijke wijze aan stukken worden gereten op kosten van onze belastingcentjes. Ook schapenhouders houden van hun dieren zoals u een innige band heeft met die wilde beesten.

9 respect 23-11-2022 14:36 op
Laat dit nu meteen de laatste keer zijn dat zo'n toernooi in een enkel land/regio gespeeld wordt en speciaal daarvoor stadions gebouwd worden waarheen mensen van over de hele wereld gesleept worden. Gewoon zoals het laatste EK, al bestaande stadions gebruiken met zo min mogelijk reisafstand voor publiek en spelers. Spaart een klap geld, een hoop emissies en ook nog eens een hoop discussie omdat er dan geen omstreden gastland is. Heeft Schiphol/KLM/Lelystad airport trouwens geen baantje voor die Infantilo? Die houden ook wel van dit soort geleuter over CO2 absorberende vliegtuigen en zo.

4 respect 23-11-2022 13:37 op
Laat mij maar: Die verkeerde vriendenkring, die hem verhinderde professioneel te voetballen heeft het resultaat geboekt waar ze op uit waren. En dat milieu kun je niet zomaar uitstappen.

0 respect 22-11-2022 22:56 op
Sommige spelers kunnen nog van belang zijn als bankzitter, maar België heeft er dus eentje die belangrijk is in de kleedkamer. Dat lijkt me inderdaad wel handig want in die ruimte mag je er meer dan 11 opstellen.

25 respect 22-11-2022 22:42 op
Opmerkelijk hoeveel reageerders vinden dat de aanvoerders/teams die band gewoon aan moeten doen of zelfs als team volledig terugtrekken. Het zjn gewoon voetballers die uit maatschappelijke betrokkenheid best een boodschap willen uitdragen die eigenlijk niks met voetbal te maken heeft. Maar het is inderdaad wel erg veel gevraagd als we verwachten dat ze, voor het blok gezet door de FIFA, daarvoor ook inkomsten en carrière riskeren. Ja hoor, vanuit de leunstoel voor de TV is het principieel doen heel stoer en simpel.

5 respect 22-11-2022 22:32 op
Het conditieverlies door de leeftijd moet gecompenseerd worden door slimmer bewegen. Meerdere naar Nederland teruggekeerde topspelers slaagden daar in. Maar een gezondheidsfreak als Ronaldo is weerbarstig.

0 respect 22-11-2022 22:25 op
Aanvankelijk dacht ik dat het een regenbooghartje was op die band als solidariteit symbool met de LHBTIQ-enz gemeenschap. Maar nu begrijp ik dat het niet de regenboogkleuren zijn, maar de kleuren van de Pan-Amerikaanse vlag. Ik begrijp daar eerlijk gezegd geen snars van, anderen wel? Wie kan het mij uitleggen?

10 respect 22-11-2022 22:14 op
Het is miskenning dat de jaartjes gaan tellen en dat zoiets ook in het veld een andere rol vereist. Geen hoofdrolspeler meer maar meer als regisseur. Zo'n verandering valt niet mee als je zo lang die hoofdrol succesvol gespeeld hebt, weinigen zijn daar toe in staat.

1 respect 22-11-2022 22:05 op
@tegenwind; Dat tijdperk is al even gaande; personen die bepaalde misdragingen helemaal niet hebben begaan bieden plaatsvervangend excuses aan aan mensen die ook nooit slachtoffer zijn geweest van die misdragingen. Ikzelf spreek dan liever van schaamte i.p.v excuses en vermoedelijk is dat bij Lewandowski evenzo. Hij schaamt zich dat z'n penalty er niet in ging.

11 respect 22-11-2022 21:53 op
Als het quotum niet gehaald dreigt te worden zullen er wel wat inhoudsloze bestuursfuncties gecreëerd worden om de doelstellingen te halen. Voor mij is het vanzelfsprekend dat vrouwen in beginsel gelijkwaardige capaciteiten hebben in bestuursfuncties als mannen. Veel vrouwen zijn echter herintreders die vanwege dat simpele feit gewoonweg op achterstand staan in hun carrière. Daar kun je met een quotum wel aan voorbijgaan, maar het blijft natuurlijk een cosmetische invulling van functies.

12 respect 22-11-2022 21:25 op
De krachten die hem neerwaarts trekken zijn simpelweg sterker dan de krachten die hem er bovenop trachten te krijgen. Zijn eigen wil is waarschijnlijk van nul en geen betekenis.

12 respect 21-11-2022 22:31 op
@Jakob; Er zijn bij die kerncentrale een stuk of 20 explosies waargenomen maar geen vitale delen van de centrale geraakt. Nergens staat ook dat het om beschietingen gaat. Het lijkt wel of de Russen rondom die centrale zelf e.e.a. laten exploderen om de vijand in een kwaad daglicht te stellen. De Nordstream 1 werd opgeblazen om af te dwingen dat de Nordstream 2 in gebruik zou moeten worden genomen. Raar maar waar, de Russen volgen inderdaad soms een onbegrijpelijke strategie. U bent dus niet de enige die dat vindt.