NUjijStats voor WMM

12,405

Respect

Respect/dag 6.17
Respect/reactie 2.94

4,220

Reacties

Reacties/dag 2.1
Meeste reacties op 1 dag 32
Gestart op 23-11-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

1 respect 30-11-2022 15:29 op
De rest van de wereld heeft ook wel enige kennis en ervaring met wolven hoor! Altijd verstandig om daar ook je oor te luister te leggen. Dat zou weliswaar ook gebeurd zijn maar daar wordt niettemin erg geheimzinnig over gedaan. Niemand mag weten wie geraadpleegd werd en wat het advies dan was....

1 respect 30-11-2022 15:25 op
@ZZ Top; u blijkt onbekend met de voorgeschiedenis! Het gaat hier om een wolf die gewend is geraakt aan mensen en zo af en toe grommend om een boeterhammetje met pindakaas komt bedelen. Dat is dus absoluut niet het schuwe wolvengedrag dat u voor ogen staat en de vraag is wat hij gaat doen als je nu net door dat laatste boterhammetje heen bent. Het voorstel is om hem mensenschuw te maken met paintball pistolen maar velen vrezen dat zoiets alleen extra agressiviteit oproept. In het buitenland schieten ze zo'n beest zonder pardon af; veel te gevaarlijk. Maar in Nederland weten de 2 wolvendeskundigen/promotors het allemaal veel beter dan in de rest van de wereld. Onze wolven gaan in therapie.

0 respect 30-11-2022 12:25 op
Ja vechtscheidingen zijn ook jammer voor de kinderen. Leuk dat u even wat afleiding zoekt van het onderwerp. Zullen we het nu weer over de wolven gaan hebben en hoe we de tamme wolven mensenschuw krijgen? Het paintball advies kwam toch echt uit de hoek van de wolvenpromotors. Die zien dus ook wel in dat het niet goed blijft gaan met niks doen.

0 respect 29-11-2022 15:37 op
Zie je wel, helemaal niks aan de hand. Gewoon als een hechte familie die een tegenslag te verwerken kreeg. Tegen Kroatië spelen alsof het hun laatste wedstrijd is en het komt goed. Toch?

10 respect 29-11-2022 15:14 op
Altijd heel bijzonder dat iemand die niet in het veld staat schuldig wordt geacht aan opeenvolgende verliezen. het zou ook zomaar kunnen zijn dat het team kwalitatief tekort schiet.

11 respect 29-11-2022 15:07 op
Ronaldo met al z'n gouden schoenen en gezonde levensstijl vergelijken met Onana en z'n pillenkast? Dat lijkt me onredelijk.

0 respect 29-11-2022 14:55 op
Onze arbeidsinspectie (SZW-inspectie) onderzoekt ongevallen. Dan is de pap dus al gemorst, ze voorkomen geen arbeidsongevallen. De vraag is dus eerder of er überhaupt een ARBO-wet is waarop strikt toezicht gehouden wordt door enige instantie of werkgever. De meeste arbeidsmigranten zullen werkzaam zijn in de olie- en gasindustrie, Dan gaat het om dezelfde maatschappijen die wij kennen en die hebben allemaal een mondiaal veiligheidsbeleid, zoals in ons land aangehouden wordt. Voor de grote bouwers uit Europa zal hetzelfde wel opgaan. Die 15.000 dode arbeidsmigranten zijn echter niet allemaal omgekomen tijdens en door hun werk. Vermoedelijk betreft dat slechts een kleine fractie. Veel slachtoffers ontstaan in de particuliere huishoudens waar dienstmeisjes echt als slavinnen behandeld worden. Overigens SA en Koeweit aanzienlijk ernstiger dan Qatar.

1 respect 29-11-2022 13:44 op
Ook Nederlanders mogen zichzelf echt wel een spiegel voorhouden, dat is geen smerigheid maar zelfreflectie. Best wel vervelend ja, als je met een tunnelvisie naar Qatar kijkt. Ze gingen in Enschede dus ook niet allemaal gewoon weer naar huis.

0 respect 29-11-2022 13:36 op
Als je niet meedoet verdwijn je geruisloos van het toneel voor zover je er al opgestaan hebt. Ik vraag me af waar die merkwaardige opvatting steeds opnieuw vandaan komt. Je zou als je verder komt in het toernooi natuurlijk kunnen zeggen "het is mooi geweest, we kappen er mee..." Maar dat roept dan weer de vraag op waarom je er sowieso aan begonnen bent. Nee hoor, de beste manier op van je te laten horen is doorgaan en zaken op een redelijke, bespreekbare manier aan de kaak stellen met respect voor het gastland en z'n overheid.

0 respect 29-11-2022 13:29 op
Een mooie ambitie van Oranje onder van Gaal om de reeks met ongeslagen duels voort te zetten; ze gaan de strijd dus aan om niet te verliezen! Maar of dat een instelling is om wereldkampioen mee te worden?

0 respect 29-11-2022 13:18 op
"honderden arbeiders zijn overleden bij de voorbereiding op het mondiale eindtoernooi. Volgens eerdere informatie van Qatar waren dat er slechts drie" De voorbereiding op het WK omvat natuurlijk veel meer dan alleen de bouw van stadions. Er is een hele infrastructuur aangelegd met wegen, hotels en weet ik niet wat. Dat is voor blijvend gebruik dus om dat louter aan het WK toe te kennen zet Qatar een flinke stap. Echt stadionbouw-gerelateerd zullen best wel 3 bouwvakkers overleden zijn. Ik zie geen tegenstrijdigheden en ook niet met het basisartikel in the Gaurdian. Belangrijk is dat Qatar, dankzij de WK aandacht blijvende verbeteringen heeft doorgevoerd. Het WK heeft uiteindelijk dus toch iets positiefs opgeleverd voor arbeidsmigranten.

0 respect 29-11-2022 09:33 op
In de WK-deal van de FIFA zal toch wel meegenomen zijn dat aan het eind ook Qatar iets te vieren moet hebben? In ieder geval erg oppassen voor rode kaarten want die worden misschien vrij gemakkelijk uitgedeeld.

0 respect 28-11-2022 20:58 op
Kan gebeuren. Louter omdat de stand in he artikel staat aangegeven ging ik het even na.

2 respect 28-11-2022 20:25 op
Mensen, lees het artikel in the Gaurdian nu zelf eens in plaats van af te gaan op sensatieverhalen die anderen er in denken te kunnen lezen. 6500 dode arbeidsmigranten uit een beperkt aantal landen over een periode van 10 jaar. Later door Qatarese overheid zelf (PSA) aangegeven als totaal bijna 16.000 dode arbeidsmigranten over 10 jaar. Dus heel Qatar alle doodsoorzaken over 10 jaar. Daarbij 3 dode bouwvakkers t.g.v. hun werkzaamheden aan de stadions. En dan nog enkele tientallen min of meer daaraan gerelateerd. (dodelijk verongelukt tijdens het woon- werkverkeer bijvb.)

4 respect 28-11-2022 20:10 op
Finale Europa League bedoel je!

0 respect 28-11-2022 18:16 op
Als België wint hebben ze 6 punten en heeft Kroatië er maar 4. Dan ligt Kroatië er dus uit.

1 respect 27-11-2022 15:15 op
Kom op zeg, moet je je daarvoor nu al verontschuldigen? Heel normaal dat er vlak na zo'n wedstrijd sprake is van verontwaardiging als je onterechte kritiek ziet. Laat ze zich met voetbal bezig houden en niet met van alles er omheen.

3 respect 27-11-2022 08:56 op
Ze zijn het niet eens over de pikorde van de "reparatieclubjes". Iedereen wil graag vooraan in de rij staan.

0 respect 27-11-2022 08:40 op
Vrij vertaald: "De Britse economie lijkt het minder te doen dan anderen. Als dat zo is komt dat mogelijk door de Brexit......" Met zo'n inleiding weet je al dat je een nogal tendentieus verhaal voor de kiezen zult krijgen en dat is het dan ook. De koers van het Britse Pond blijkt de afgelopen 5 jaar door alle onzekerheden wel wat pieken en dalen te vertonen maar dat is het dan ook wel. Het Pond verhoudt zich tot de Euro momenteel op ongeveer hetzelfde niveau als in 2017 en ook de inflatie in het VK is zeker niet hoger dan in de EU. Overal gaat het economisch lastiger door de hoge energieprijzen en de ondersteuning van Oekraïne. Structurele zaken, het gebrek aan goedkope arbeidskrachten zal komende jaren nog wel wat aandacht vragen. Naar dat is een wel heel gemakkelijk oplosbaar probleem als tegelijkertijd horden migranten in de kracht van hun leven aan de deur staan te kloppen. Dit afgezien van alle ex-kolonies waar vandaan heel simpel tijdelijke arbeidskrachten kunnen worden gehaald.

3 respect 26-11-2022 19:20 op
Dick is al lang binnen maar hij wil gewoonweg niet achter de geraniums.

1 respect 26-11-2022 14:24 op
@Moral; Verschillende soorten stikstof, snap je het zelf eigenlijk wel? Niks mis met de reaktie van Brouwers hoor. T.g.v. de pandemie maatregelen was er inderdaad bijzonder weinig NOx (afkomstig van wegverkeer en industrie) in de lucht.

1 respect 26-11-2022 14:07 op
Het is ook een zielloos toernooi geworden door alle bijzaken dus geen wonder. De spelers kunnen zich nu eenmaal niet onttrekken aan alle gedoe en dat sijpelt door tot op het veld. Nog even en de spelers zullen hun teleurstelling moeten verbijten terwijl de hitsers van achter de TV zullen proosten op een mislukt toernooi.

6 respect 26-11-2022 14:00 op
@nuarie Je kan heel goed boeren uitkopen met het doel stikstofneerslag in natuurgebieden te verminderen. Het is alleen maar de vraag of je dat doel bereikt. Het RIVM model "Aerius" beoogt de effecten van individuele bedrijven op natuurgebieden vast te stellen. Dus de middelen zijn er best wel. Maar gerede twijfel of Aerius betrouwbaar is, is niet misplaatst. Ook ik verwacht dat er dan ineens nog veel meer mis zal blijken met dat rekenmodel.

15 respect 25-11-2022 21:51 op
"Met de opkoop kan de natuur herstellen". Ja dat hoop je dan maar met die rammelende RIVM modellen. Ineens maakt het helemaal niet meer uit of het om een emissiearme stal gaat of niet. Gewoon koeien tellen afrekenen en klaar, natuur herstellen maar! Heerlijk om zo simpel te leven en te denken.

0 respect 25-11-2022 10:58 op
"stikstof- ammoniakrechten" bestaan niet. Voor stikstofemissies moet een WNB vergunning aangevraagd worden met daarop waarheidsgetrouw een opgaaf van stikstofemissies. Er zijn nog maar heel weinig van die WNB vergunningen verstrekt, eigenlijk alleen voor zeer grote bedrijven en overheden. Dat komt ook wel omdat stikstofemissies heel onduidelijk zijn te bepalen. Ook dat is één van de conclusies van Remkes: als je met de vinger wil gaan wijzen zul je emissies(!) moeten meten in plaats van deposities. Maar dat emissiemeten is een lastig dingetje, interessant of daar vandaag iets over gezegd gaat worden. Ik vrees van niet, dat zal wel te lastig zijn voor deze bewindslieden.