NUjijStats voor WatEenOnzin

10,525

Respect

Respect/dag 6.91
Respect/reactie 4.49

2,342

Reacties

Reacties/dag 1.54
Meeste reacties op 1 dag 38
Gestart op 16-04-2020

Respect over tijd

Laatste 25 comments

1 respect 30-01-2022 11:33 op
Das grappig wij Groningers hebben meerder rechtelijke uitspraken achter ons staan..... maar nog steeds, en dan ?..Nou ? Als na de rechter stappen en gelijk krijgen, niks uitmaakt voor de daadwerkelijk situaties, gaan mensen gewoon recht in eigen handen nemen. Te zot voor woorden dat wij geen huizen voor ons zelf mogen bouwen terwijl we huisvesting recht hebben en het liefst nog niks mogen stoken, maar bedrijven bij bosjes mogen kappen om hun winst uit te breiden. En dat de politie zich daarvoor laat inzetten blijkt ook gevalletje te veel "ik volg bevelen wel blindelings op" en dan hoe ik niet van eco terroristjes, maar in huidig klimaat is dit een hele domme boodschap om als overheid te geven.

0 respect 29-01-2022 12:57 op
Een vrouw die er direct bij betrokken raakt dus aanspreken, dat kan niet ? Maar alle mannen verwijten geven wel ? (ondanks dat 40% van slachtoffers mannelijk zijn)...... Deze logica volgende gezien er nog geen rechtelijk uitspraak is geweest, zou je niemand iets nog mogen verwijten of wel ?

1 respect 29-01-2022 12:52 op
O we kunnen wel alle mannen in Nederland verwijten toeleggen (dat heeft de media inmiddels al gedaan), maar o wee als we een publicatie schuld toeleggen die de verhalen niet wou publiceren die toevallig persoonlijke connecties heeft met de dader ? Vraag me af als je dit ook zou zeggen als de directie mannelijk was.

25 respect 29-01-2022 12:37 op
En ik wil dat het OMT daar zich absoluut niet mee bemoeit, want ze hebben al bewezen op geen enkele manier rekening te kunnen houden met economische, sociale en rechtstandige gevolgen van hun advies dat puur en alleen het virologisch aspect bekijkt met hun expertise, terwijl ze een achterhaald en al bewezen foutief model gebruiken om mee te beginnen. Ik wil dat het OMT ontbonden wordt en een nieuw advies orgaan dat meer dan alleen virologisch aspect meeneemt er voor terug komt. Wat ons de afgelopen 2 jaar is aangedaan onder mom van advies van dit orgaan, is in sommige gevallen richting misdadig geweest. Niks apart team, dit had vanaf het begin al zo moeten zijn, dit is in feite toegeven dat er dus geen gedegen afwezig is geweest tussen recht en gezondheid btw, want hoe kan je die afweging maken zonder rechten expert in je team ? Dit is dus gewoon de zoveelste rechten schending van dit kabinet.

1 respect 29-01-2022 12:17 op
Ik zie het verschil anders niet echt meer als Groninger. Ik zie alleen maar 2 gekken die geen respect hebben voor de rechten van hun eigen burger en die voor hun eigen gemak en winst massaal schenden. En net zoals daar, de loopjongetjes die het even staan te verdedigen, dat bent u trouwens hier, de achterban van Erdogan. Vandaar dat u het niet ziet.

2 respect 29-01-2022 12:13 op
Eens kijken, niks willen doen met advies van oppositie en ze er zelfs voor aanvallen. Rechter doet uitspraak, Rutte belt en laat volgende dag uitspraak omkeren. Massaal rechten schending van delen van de bevolking (toeslagen en gaswinning) Moet ik nog even doorgaan ? Vertel mij eerder nu maar met voorbeeld, hoe we niet die kant op aan het gaan zijn. Want lijkt er nogal op dat we rechteloze staat waarbij alleen de machtigen geen onnodige vrees voor eigen overheid nodig hebben worden. En anders daag ik u uit om hier op de Grote Markt in Groningen te komen staan en roepen dat deze overheid niks fout doet. Maar dit is kritiek geven over Erdogan tegen zijn achterban in verhouding, u bent de gene die dit mogelijk maakt dus natuurlijk gaat u niet toegeven, in u ogen doet u niks fout.

0 respect 29-01-2022 11:55 op
Is al geschieden, debatten afgelopen weken niet gevolgd ? Input van oppositie ging gewoon richting prullenbak en tot de dag van vandaag worden een redelijk aantal miljoen van je medeburgers in hun fundamentele recht geschonden (buiten hele corona gebeuren om, bedoel toeslagen en gaswinning onderandere)

3 respect 29-01-2022 11:53 op
Misschien moeten de meeste van jullie even de Debatten van afgelopen week terug kijken, zie je ook een Premier hier die geen enkele input van anderen accepteert, met hoeveel schandalen ook al weer ? Voordat het hier net Turkije wordt, zorg eerst eens dat we hier dingen op orde hebben, dit constant wijzen naar "maar deze leider is nog slechter!" is geen verdediging voor gedrag hier.

2 respect 28-01-2022 22:46 op
Maar Oekraïne heeft toch gewoon een plicht om al die Russische vluchtelingen de grens over te laten en op te vangen ?

7 respect 28-01-2022 20:36 op
Niet alleen Nederland, in bijna hele Westen is er dit idee dat een man toch altijd wel wil en maar altijd gelukkig moet zijn met de aandacht en avances van een vrouw en dit nooit ongewild kan zijn. (de achterliggende arrogantie van die gedachten alleen al....) En met zo'n mentaliteit is het dus extra gevaarlijk, want als jij een klacht indient, geef je dus toe dat er iets is gebeurd, en als zei dat dan ook doet ben je als man altijd de schuldige of je moet alles overduidelijk op video hebben dat jij de gene bent die nee ik wil niet constant schreeuwt en zelfs dan zullen de "stel je niet zo aan" opmerkingen niet uitblijven.

6 respect 28-01-2022 20:32 op
40% van zedendelicten slachtoffers zijn mannen > Media / Maatschappij > "we moeten een vrouw altijd geloven bij een zedendelict". En dat soort mentaliteit druipt door dus naar alle aspecten van het leven op een gegeven moment wat de discussie wordt onmogelijk gemaakt met valse claims van "victim blaming".

6 respect 28-01-2022 20:28 op
Gezien de claim er staat dat haar blad dus voor BOOS de verhalen aangeboden heeft gekregen maar er niks mee wou, kan ik me voorstellen dat sommige mensen nogal negatief daar tegen aan kijken. en zou ze dus ook zeker op bepaalde hoogte iets moeten weten. Maar het blijven claims momenteel nog, daar niet van, maar wat geclaimd wordt is niet prettig in veel gevallen.

0 respect 28-01-2022 13:43 op
Na mijn weten gebruiken ze CoronIT bij de teststraten, tenzij het in de afgelopen 3 maand is veranderd. Heb er ondersteuning voor moeten geven dus ken de systemen wel. En zoals ik dus ook al aangaf, ICT systeem ligt het dus niet, maar aan management dat dus geen duidelijk beslissingen neemt en zorgt dat het na geleefd wordt. Want zelfs in uiterste nood kan je gewoon zo'n ticket inhoudelijk copy/paste mailen. Misschien niet effici├źnt, maar dat de ICT het niet aan kan is onzin.

1 respect 28-01-2022 13:14 op
Dit is geen ICT probleem, laat GGD gewoon domeinen van de private bedrijven uitzondering, kunnen ze samen in een Team met gedeelde agenda. Klaar. Maar ik durf te wedden dat ze weer onzinnig dom ticket systemen aan elkaar proberen te hangen die er niet voor bedoeld zijn. Want praktische oplossingen bieden ho maar, merk ik vaak genoeg als Servicedesk Medewerker. Oplossingen genoeg, alleen management dat weigert er goedkeuring voor te geven.

0 respect 28-01-2022 13:12 op
Heeft niks met ICT systemen te maken, agenda's in feite delen kan gewoon via een Cloudomgeving en daarvoor hoef je niks op de eigen interne netwerk in te richten.

0 respect 28-01-2022 13:11 op
Heeft niks met ICT systemen te maken, je kan gewoon Teams pakken, extern domein toestaan en vanuit daar bestanden en agenda's delen. Er is eerder gewoon eer partij moeilijk aan het doen dat ze hun omgeving niet willen koppelen met een ander.

1 respect 28-01-2022 13:10 op
Ja meerdere ICT omgevingen met elkaar 1 2 3 combineren die waarschijnlijk andere instellingen enzo hebben gaat niet 1 2 3..... Echter kan je gewoon desnoods een google account maken en via google docs en excelsheet delen..... Daarnaast kan je voor je Teams omgeving gewoon een extern domein toestaan en op die manier ook gewoon data en agenda's enzo rechtstreeks delen en ven elkaar inzien. Ik weet niet wie niet bereid is flexible te zijn, maar er is iemand gewoon niet flexible aan het zijn. Dit zou ik binnen een uur hebben geregeld, en dat uur heb ik alleen maar nodig om de gebruiker uit te leggen hoe het werkt, want de handelingen voor toegang geven zijn 2 minuten voor het domein en dan 10 seconden voor elke gebruiker die toegang nodig heeft.

3 respect 28-01-2022 13:01 op
Waar haal je dat vandaan ? Hij weigerde oorlogsmisdadigers te verdedigen. Daarnaast ben ik niet onder de indruk van iemand die voor hele grote bedragen bepaalde mensen verdedigde die er om bekend stonden onder andere getuigen te bedreigen etc etc. Iemand kan veel roepen, maar je moet kijken naar wat hij doet, wanneer hij zegt "ik verdedig niet de misdaad, maar de mens" maar het bovenstaande erbij pakt, komt dit niet overeen. Maar goed, in Nederland is blijkbaar vorm belangrijker dan daad en actie.

55 respect 28-01-2022 08:06 op
Ja als je claimt te vluchten voor geweld en het vervolgens zelf hier gaat beginnen, dan noem je dat dus een "nep' reden opgeven voor je vlucht en wordt je dus een "nepvluchteling". Heeft u nog verdere toelichting nodig om het te begrijpen ?

41 respect 28-01-2022 08:05 op
Nou ik durf wel te zeggen dat als je claimt voor geweld te vluchten en hier dan mensen begint neer te steken, dat je hebt gelogen en gewoon terug moet.

12 respect 28-01-2022 07:39 op
O nee die arme instelling! die weigerde bewijsstukken door te geven aan rechtbanken en mensen onnodig vervolgde! We kunnen deze arme mensen natuurlijk niet belasten dat ze hun documenten overhandigen die hun misdaden bewijzen. Stel je voor zeg dat we die mensen nog een eerlijk proces geven wat ze anderen niet gunden en daadwerkelijk wel het bewijs naar de rechtbank sturen, dat kan natuurlijk niet!

8 respect 28-01-2022 07:38 op
Ja tuurlijk moeten ze wel eerst ruim de tijd hebben om al het bewijs weg te lakken wat hun misdaden aantoont. Dat was toch wel ruim en duidelijk geworden met toeslagen ?

4 respect 27-01-2022 15:13 op
Dat die auto maar 1% duurder wordt, maar brood 20%, en dat alsnog een laag gemiddelde oplevert, bekend niet dat het daarbij beter is voor de gemiddelde burger..... Wij zijn hier heel erg goed in onze problemen verstoppen achter andere cijfers of creatief te worden met de cijfers zodat ze geen probleem laten zien. Gemiddeld basis product betaal ik nu wel zo'n 10% meer voor dan voor Corona, terwijl luxe producten ongeveer het zelfde zijn gebleven. Ga jij namelijk maar eens de definitie opzoeken van "Werkloos" of "Werkzoekende" die onze overheid hanteert, dat zijn hele andere definities dan als je de gemiddelde burger zou vragen.

4 respect 27-01-2022 14:28 op
"Wij zijn speciaal en willen uitzondering", nee. Genoeg van ons die hobbies en entertainment hebben die onder zelfde bevelen lijden. Ik wordt er moe van dat speciale interesse groepen wel uitzonderingen kunnen krijgen, waarom zou ik het nog opbrengen enige maatregel na te leven wanneer anderen uitzonderingen krijgen en ik niet ? Goed voor draagvlak hoor! Vooral blijven schreeuwen dat je het zo erg hebt terwijl hele land er mee zit.

23 respect 27-01-2022 14:22 op
Nou dat ik gewoon naar een land kan gaan waar Malaria is, terwijl hier een immuniteit vaccine voor is, en het een stuk dodelijker is, maar ik toch gewoon naar binnen mag ondanks dat ik er niet voor gevaccineerd ben. En dat is eigenlijk met alles zo, behalve Corona. Dus het probleem is dat je iets probeer gelijk te trekken wat helemaal niet gelijk staat aan...... En verantwoord dingen doen ? oehhh dan heb je mij als Groninger toch echt even als verkeerde voor je om dat argument te maken of niet ? Herinner mijn niet aan mijn verplichtingen die met mijn rechten komen, erken eerst maar eens mijn rechten want die worden al sinds mijn geboorte dagelijks geschonden. Dus probleem : Selectief toepassen van rechten en verplichtingen terwijl in een rechtstaat deze ten alle tijden gelijkwaardig horen te zijn.