NUjijStats voor Wiesenhahn_2

2,997

Respect

Respect/dag 4.03
Respect/reactie 6.34

473

Reacties

Reacties/dag 0.64
Meeste reacties op 1 dag 9
Gestart op 19-11-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 30-11-2020 12:36 op
Fijn dat Grosjean er relatief zo goed is afgekomen. Maar het heeft me wel verbaasd dat het 1,5 uur duurde voordat de race werd hervat. Er zijn ook circuits waar vrachtwagens klaarstaan met mobiele vangrails en bandenstapels die direct op een plek des onheils kunnen worden neergezet, zodat de race snel(ler) hervat kan worden.

5 respect 21-11-2020 14:51 op
Hoe ingewikkeld kan het zijn? Je kunt toch uitrekenen hoe vroeg of laat je moet vertrekken vanaf een buitenlandse luchthaven om niet in de nacht of 's avonds laat of 's morgens vroeg aan te komen op Schiphol? En je kunt hier toch ook bepalen dat je op die tijdstippen niet vertrekt.

5 respect 17-11-2020 18:18 op
Ik kan me er wel iets bij voorstellen dat de Engelsen hun viswateren voor zichzelf willen. Het zijn toch Engelse wateren? En mede hierom willen ze toch uit de EU. Als het omgekeerd zou zijn dan werden de Engelsen beschuldigd van 'oneerlijke concurrentie' . Maar omdat het nu beter uitkomt is het 'gezond Hollandse koopmanschap' om elders te vissen.

0 respect 15-11-2020 15:52 op
Ik ben 'confused'.. Eerder hadden de drie hoofdrolspelers namelijk gezegd niets meer met Harry Potter en/of J.K. Rowling te maken te willen hebben. Ondanks het feit dat de serie hen meervoudig miljonair had gemaakt. Dit omdat ze de schrijfster verweten een ernstige transfobe opmerking te hebben gemaakt. Voor degenen die het gemist hebben: toen het over de 'maandstonde' ging en er gesproken werd over 'mensen' die menstrueren, had J.K. Rowling gezegd dat het wat haar betreft om ging om vrouwen die menstrueren. Een onvergeeflijke en buitengewoon ernstige kwestie in de ogen van de drie hoofdrolspelers. Kennelijk zijn ze hier toch op teruggekomen. Zo zie je maar weer dat de soep niet altijd zo heet wordt gegeten als ze (hij?) wordt opgediend.

93 respect 12-11-2020 22:44 op
Hamilton heeft zelf alle kansen gekregen. En gegrepen. En zie het resultaat. Dus daarmee is hij het levende bewijs dat er gelijke rechten bestaan. Ook voor mensen met een andere achtergrond. Maar ook hier geldt: practice what you preach Ik vind het namelijk bijzonder dat hij zich laat sponsoren door een automerk (Mercedes-Benz) dat zich in WOII inliet met dwang(slaven)arbeid (feit). En dat hij zich laat sponsoren door een kledingmerk (Hugo Boss) dat de uniformen ontwierp en produceerde voor het Duitse leger in WOII (feit). En dat hij in Monaco woont voor tax reasons (feit). En geen belasting betaalt (feit). Dat vind ik dubbel en maakt zijn goede werk voor 'gelijke kansen' in mijn ogen minder geloofwaardig.

5 respect 12-11-2020 12:56 op
Ik begrijp niet dat mensen massaal naar Curacao willen. Waarom altijd op zoek naar de grenzen? Omdat ze het 'verdiend' hebben? Straks word je daar ziek, hoe zit het dan met de medische zorg, in vergelijking met NL? En wat wanneer je het virus mee terug naar NL brengt? Ik verwacht dat er misschien wel een negatief reisadvies volgt. Moeten we dan medelijden hebben?

32 respect 12-11-2020 07:39 op
Ik ben 'confused'.. Laat ik nu al jaren het gevoel hebben dat hij voor zichzelf al op nummer één stond. Het ongevraagd en breed uitmeten van zijn liefdesleven en ander 'drama' is daar volgens mij een direct uitvloeisel van. Sommigen dichten hem narcisme toe, zover wil ik niet gaan, maar het was wel veel 'me, myself and I'.

13 respect 11-11-2020 17:15 op
Twee miljoen? Ik zou denken dat het dan goedkoper wordt, niet duurder.. Buiten dat ik het geen goed idee vind: je zet de poort in mijn ogen open voor allerlei lieden uit landen rond Suriname heen, die graag zonder visum naar NL willen. Dan ben je het overzicht en de regie kwijt. Niet doen!

1 respect 11-11-2020 14:20 op
Volgens mij geniet Slob parlementaire/politieke immuniteit, dus ik zie die aankondiging van het OM meer als een politiek correcte rituele dans. Het is van algemene bekendheid dat men zich in streng gelovige kringen op de bijbel beroept voor wat betreft hun standpunt op het gebied van (homo)seksualiteit. Voor de liefhebbers: zie Leviticus, hoofdstuk 20, vers 13 e.v. Gelukkig is het hier nog niet zo erg als in Hongarije. Daar wordt de wet aangepast in de zin dat een vader een man is en een moeder een vrouw. En dat een huwelijk alleen mogelijk is tussen man en vrouw. En het geslacht is verplicht het geslacht bij de geboorte. Geslachtsverandering, feitelijk en/of juridisch, is niet mogelijk. De EU heeft al strafmaatregelen afgekondigd.

0 respect 06-11-2020 15:05 op
Ja, je moet heel voorzichtig zijn. Vanmorgen stond in de krant dat het recht om je beledigd te voelen tegenwoordig voorgaat boven het recht op vrijheid van meningsuiting..

15 respect 04-11-2020 13:35 op
Ik vind het ongelofelijk dat een president(skandidaat) zomaar kan roepen dat er 'fraude' is om de uitslag van de verkiezingen naar zijn hand te zetten, zonder hier ook maar enig bewijs voor aan te brengen. In wat voor wereld leef je dan? Ik vind dit soort gedrag een 'disgrace' en een belediging van de Amerikaanse kiezer.

6 respect 04-11-2020 12:29 op
Trump heeft lak regels. Hij wil alleen maar winnen, goedschiks of kwaadschiks, eerlijk of op een oneerlijke manier. Ik maak me grote zorgen dat iemand die zo in elkaar zit het land mogelijk weer voor 4 jaar gaat leiden.

2 respect 04-11-2020 12:25 op
Ik ben 'confused'.. Je mag niet naar de dierentuin of naar een restaurant met voldoende veiligheidsmaatregelen.. Maar je mag wel naar de sauna of een prostituee bezoeken. Dit verschil begrijp ik niet goed, als het eerste niet mag, waarom dan wel het laatste? Ik zou verwachten dat het dan ook verboden wordt om naar de wellness te gaan of naar het glijhuis.

6 respect 01-11-2020 20:33 op
Hoe zou dat komen dat heel NL over ze heen valt? Een normaal mens zou dan in de spiegel kijken en bij zichzelf te rade gaan. Ik ken drie vliegers van de VNV, twee KLM'ers en een Trans(avia)man. Zij zijn alle drie bereid om in te leveren maar komen niet langs de volgens hen 'harde kern' van dwarsliggers heen. Sommigen overwegen hun lidmaatschap van de VNV op te zeggen. Of een motie van wantrouwen tegen het bestuur in stemming te brengen. Niet in de laatste plaats 'opgestookt' door het thuisfront. Want vrouw en kinderen willen hun comfortabele leven niet opgeven voor een paar moraalridders.

3 respect 01-11-2020 20:19 op
Als de VNV pas in 2022 wil praten over verlenging van de maatregelen maken ze een denkfout: zonder voorafgaande steun van de belastingbetaler bestaat de KLM dan niet meer. En voor die steun moeten ze zich NU voor 5 jaar committeren. Dus ik zie maar één oplossing voor de VNV om uit dit mijnenveld te komen en nog iets te redden van hun beschadigde imago. En dat is: tekenen bij het kruisje!

12 respect 01-11-2020 09:42 op
De piloten zijn in een PR-nachtmerrie terechtgekomen. Hoekstra heeft ze een koekje van eigen deeg gegeven. Een maand geleden gingen de piloten om vijf voor twaalf door de bocht. En nu zet Hoekstra ze om vijf voor twaalf voor het blok. De imagoschade voor de piloten is groot en lijkt moeilijk te repareren, ook al zouden ze nu akkoord gaan. Binnen en buiten de KLM is de indruk ontstaan dat het een verwende beroepsgroep is die koste wat kost niet wil inleveren en het eigen gelijk tot elke prijs wil bevechten. In mijn ogen is er voor de vliegers maar één mogelijkheid om uit dit mijnenveld te komen en dat is tekenen bij het kruisje.

17 respect 31-10-2020 20:08 op
Hoekstra laat zich niet chanteren door de piloten. Hij verliest anders zijn geloofwaardigheid en gezag. De bal ligt nu bij de vliegers. Op het NOS journaal werd letterlijk gezegd dat de piloten nu 'uitgerookt' worden. In mijn ogen is Hoekstra een held. Maar vele tienduizenden KLM-ers, medewerkers van Schiphol en van aanverwante bedrijven zullen een onrustige nacht tegemoet gaan. Het wordt tijd dat de 'prinsjes uit de cockpit' met beide voeten op de grond komen en eieren voor hun geld kiezen.

3 respect 31-10-2020 17:47 op
KLM ligt nu aan het infuus van de samenleving en de banken. Misschien kan het personeel zelf ook (letterlijk) een duit in het zakje doen door hun spaarpotten leeg te schudden en aan de 'Blauwe Zwaan' lenen. Uiteraard tegen ook 7% rente, dat is het percentage van de overheidsleningen. Een mooi rendement en daarmee maken ze ook het gebaar dat ze de rekening niet alleen bij de belastingbetaler neerleggen. Die ook al hun salaris voor het grootste deel ophoest. Wanneer de bonden dwars blijven liggen, kan ik me goed voorstellen dat de leningen er niet komen, dan is het einde verhaal voor de KLM. Ik hoop dat de bonden zich realiseren dat aan het eind van de dag de markt gelijk heeft - en voor nu even de regering - niet de bonden. Of ze moeten het vogeltje over het touwtje willen laten springen, dan kan het UWV een dependance openen op Schiphol.

11 respect 31-10-2020 14:41 op
Waarom maakt men geen 'sterfhuis' van de huidige KLM. Faillissement aanvragen om daarna in afgeslankte vorm 'lean en mean' weer op te starten. Met lagere salarissen voor iedereen, zodat de concurrentie kan worden aangegaan met de prijsvechters en de KLM weer een gezond verdienmodel heeft. Ik durf te wedden dat de salarissen dan lager liggen dan het loonoffer van maximaal 20% dat nu gevraagd wordt. En ook langer dan 2025. Ik denk dat de vliegers zich dan nog weleens achter de oren zullen krabben. Maar dat is dan achteraf en de prijs die ze moeten betalen voor de 'tactiek van de verschroeide aarde' die ze zich nu denken te kunnen permitteren.

3 respect 30-10-2020 18:12 op
Het wordt nu heel spannend. Hoekstra heeft al gezegd dat hij het niet kan verkopen om miljarden gemeenschapsgeld in de KLM te steken wanneer het loonoffer niet net zo lang loopt als het hulpprogramma. Ben benieuwd of de hoger betaalden bij de KLM kiezen voor 80% van 100% of voor een uitkering.

11 respect 30-10-2020 16:32 op
Wanneer ze een 'volwassen' misdrijf plegen (doodslag) vind ik ook dat ze als volwassenen moeten worden berecht.

3 respect 30-10-2020 16:31 op
Ik ben ook wel benieuwd naar de achtergrond van betrokkenen. Het moet een orgie van geweld geweest zijn. Hoe moet dit aflopen met deze jongelui, ik vrees het ergste.

0 respect 26-10-2020 12:17 op
Geweldig, heel mooi gedaan. En wat een doorzettingsvermogen. Hierbij hoop ik wel dat de archeoloog dit in zijn eigen tijd gedaan heeft. Want 5 (!) jaar onderzoek op kosten van de belastingbetaler: wie wil zo'n opdracht niet..

2 respect 23-10-2020 16:20 op
De giro-baas reageert een beetje als een autocraat van wie zijn onderdanen in opstand komen.. Hij is er voor de tour en niet andersom. Wanneer de renners in staking gaan dan is er iets aan de hand, dan mist de giro-baas draagvlak. Dan moet hij niet boos worden maar in de spiegel kijken en zich afvragen 'wat heb ik verkeerd gedaan? Ook hier geldt les 1 van elke managementcursus: E = K x A Ofwel: effect is kwaliteit maal acceptatie

35 respect 21-10-2020 18:20 op
Wanneer je als persoon zo openlijk en ostentatief de publiciteit zoekt, word je een soort 'publiek' figuur. Dit betekent dat alles uit jouw leven een bepaalde nieuwswaarde kan krijgen, onder andere de foto's van je kindje. Wanneer je dit echt wilt afschermen moet je ze niet online zetten, ook niet onder je zogenaamde 'vrienden'. Bovendien: wat voor last heeft het kindje hier zelf (concreet) van? Ook hier geldt: publiciteit is iets dat je zelf niet altijd naar believen kunt regisseren. Er is geen 'aan-' of 'uitknop'. 'Privé' is dan een beperkt begrip, kijk bijvoorbeeld naar de huidige commotie over de vakantie van de koning en zijn gezin. Anders gezegd: je hebt niet alleen de lusten maar ook de lasten.