NUjijStats voor Willem_op_de_tribune

102,434

Respect

Respect/dag 60.18
Respect/reactie 10.97

9,339

Reacties

Reacties/dag 5.49
Meeste reacties op 1 dag 38
Gestart op 29-09-2019

Respect over tijd

Laatste 25 comments

7 respect 30-11-2022 12:48 op
Die vraag is denk ik volkomen terecht. Je kunt wel stellen dat Musk op dit moment toewerkt naar de ondergang van Twitter.

6 respect 30-11-2022 12:01 op
Deze week meldde Musk dat hij een "revolutie" en een "strijd om de toekomst van de beschaving" tegen Apple en diens topman Tim Cook heeft gelanceerd. De opmerkingen van Musk kwamen nadat hij beweerde dat Apple had gedreigd Twitter uit de App Store te houden. Musk suggereerde in een reactie dat dit de vrijheid van meningsuiting zou beperken. Het gevecht van Musk met Tim Cook gaat niet alleen over de omzet van Twitter. Volgens Musk is het ook "een strijd om de toekomst van de beschaving". "Als de vrijheid van meningsuiting zelfs in Amerika verloren gaat, is tirannie het enige dat ons te wachten staat" schreef Musk op Twitter. Musk beweerde ook dat zijn gevecht met Apple een "revolutie tegen online censuur in Amerika" was. Twitter moet in overeenstemming met het beleid van Apple handelen om niet uit de App Store te worden verwijderd. Apple is één van de grootste adverteerders van Twitter. Veel adverteerder hebben hun advertentie-uitgaven op Twitter verlaagd of opgeschort.

1 respect 30-11-2022 10:56 op
@Ikreageer: uw beschrijving van de opkomst van RSI klopt helaas niet. De opkomst van RSI-klachten vond pas eind jaren negentig plaats. Veel mensen klaagden detsijds over een ‘muisarm’ en over nek-, rug- en schouderklachten. Het topjaar - voor wat betreft RSI-klachten - was 2003. Verzekeraars in Nederland kregen in dat jaar bijna 300 RSI-claims op basis van een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. In 2002 vormde RSI 30% van het totale aantal meldingen bij verzekeraars. Daarna volgde een sterk dalende trend. In 2007 was nog slechts 5% van de meldingen bij verzekeraars RSI-gerelateerd. Deze daling werd bereikt door betere voorlichting en een scala aan preventieve maatregelen.

1 respect 30-11-2022 10:47 op
@JMartin: die gedwongen aandelenoevrdracht is een gepasseerd station. Waar ik over heb is het feit dat hij NU zelf nog de enige inkomstenbron is.

2 respect 30-11-2022 08:17 op
"De prijsstijging van voeding, alcohol en tabak ligt met 12,5 procent nu juist boven het totale inflatiecijfer. Dat is opvallend." Begrijp even niet waarom men de prijs van tabak laat meewegen bij het bepalen van de hoogte van de inflatie. De prijs van tabaksproducten wordt immers BEWUST steeds verder verhoogd om het gebruik te ontmoedigen. Als je die prijsstijging laat meewegen bij het bepalen van de hoogte van de inflatie - en vervolgens gaat compenseren in de loonstijging - dan ben je wel héél erg kortzichtig bezig.

7 respect 30-11-2022 08:10 op
"Trump wil Truth Social graag naar de beurs brengen. Om de waarde van het bedrijf hoog te houden, is het belangrijk dat de oud-president exclusief op Truth Social blijft." De bedoeling was dat Trumps mediaplatform Truth Social zou fuseren met Digital World Acquisition Corp. Helaas kwamen beide partijen niet tot een overeenkomst. The Donald is in feite zelf de enige financieringsbron van Truth Social. Probleem is dat hij zelf ook steeds meer in financiële problemen komt. The Trump Organization is verliesgevend en zijn huisbankier Deutsche Bank heeft de relatie met Trump alweer enige tijd geleden beëindigd. Om zijn financiële positie te verbeteren is The Donald twee jaar te vroeg begonnen met zijn verkiezingscampagne. Hij hoopt daarmee wellicht de nodige sponsorgelden binnen te halen. Daarnaast probeert hij Truth Social naar de beurs te brengen. Dat laatste lijkt mij - gelet op de matige belangstelling - een kansloze zaak.

9 respect 30-11-2022 07:54 op
De plotselinge toename van het aantal klachten doet mij denken aan de periode waarin opeens heel veel werknemers last hadden van RSI.

9 respect 29-11-2022 21:29 op
U vergeet helaas te vermelden wie - buiten het ziekenhuispersoneel - nog meer gedetailleerde informatie zou kunnen verstrekken. Over klok en klepel gesproken....

17 respect 29-11-2022 21:20 op
Er komt behalve familie, artsen en verplegend personeel niemand bij Marc. Wie zou volgens u nog meer die informatie kunnen verstrekken?

51 respect 29-11-2022 21:09 op
Wens Marc een voorspoedig herstel. Intussen vraag ik mij af wanneer het OM Yvonne Coldeweijer gaat vervolgen, omdat ze voortdurend onwaarheden verkondigt en nu zelfs ziekenhuispersoneel vraagt om hun geheimhoudingsplicht te schenden.

65 respect 29-11-2022 20:55 op
"Oekraïense autoriteiten hebben al ruim 34.000 oorlogsmisdaden geregistreerd. Geruchtmakende zaken draaien om de executies in de stad Boetsja en de gruwelijkheden in de strijd om de zuidelijke havenstad Mariupol. In en rondom Kharkiv zijn zeker 460 misdaden in beeld gebracht." De Russische militairen hebben zich op een beestachtige wijze gedragen. Er zijn veel getuigen die verklaard hebben dat ze zijn gemarteld of verkracht. Vooral de gebeurtenissen in Boetsja hebben op mij een diepe indruk gemaakt. Oekraïners werden met de handen op de rug gebonden doodgeschoten. De wreedheid waarmee Russisch soldaten hebben toegeslagen met martelingen, moorden en verkrachtingen gaat werkelijk alle perken te buiten. De Russische legerleiding heeft al die tijd de ogen gesloten en alle wreedheden toegestaan. Door deze wrede Russische oorlogsmentaliteit is bij mij een enorme afkeer ontstaan van alles en iedereen in Rusland.

5 respect 29-11-2022 19:43 op
"Op de top in Boekarest wordt ook gesproken over het Oekraïense verzoek tot lidmaatschap van de NAVO. Waarschijnlijk komt daar alleen uit dat het land in beginsel lid mag worden." De toezegging dat Oekraïne tzt lid mag worden van de NAVO is wat mij betreft positiever dan hierboven vermeld wordt. Jens Stoltenberg zei hierover: "De deur van de NAVO staat open en Rusland heeft geen vetorecht om dat te verhinderen." In wezen herhaalde Stoltenberg een belofte van de NAVO-leiders in Boekarest in 2008 – in hetzelfde parlementsgebouw waar de ministers van Buitenlandse Zaken deze week bijeenkomen – dat Oekraïne, en ook Georgië,tzt zullen toetreden tot de NAVO. Afgezien van de onmiddellijke behoeften van Oekraïne, wil de NAVO Oekraïne helpen om de uitrusting uit het Sovjettijdperk te upgraden naar de moderne normen van de alliantie en meer militaire training bieden. Dat laatste zal Oekraïne helpen om - na het einde van de oorlog - sneller toe te treden tot de NAVO.

10 respect 29-11-2022 18:56 op
Begrijp niet waarom men ZES uur nodig heeft voor een debat over sport. Ben vroeger zelf gemeenteraadslid geweest voor een lokale partij maar een ZES uur durend debat heb ik nog nooit meegemaakt. Na 3 uur begint namelijk bij iedereen de aandacht te verslappen. De resterende uren voegen dan niet veel meer toe.

3 respect 29-11-2022 14:24 op
Twitter zakt langzaam weg in het tolerantie-moeras van Elon Musk. Op deze manier zullen steeds meer mensen afscheid nemen van Twitter.

10 respect 29-11-2022 13:10 op
"Ik hou, na bijna veertig jaar, nog steeds van mijn werk, want ik werk graag met mensen en zorg graag voor ze. Maar de woede en intimidatie waarmee ik vaker te kampen heb, werpt een donkere schaduw over mijn werk." Die stelling geldt inmiddels voor heel veel sectoren waarbij sprake is van een rechtstreeks klantcontact. Het is ook één van de redenen waarom het voor werkgevers steeds lastiger wordt om bijv. baliemedewerkers of winkelpersoneel te vinden.

11 respect 29-11-2022 13:03 op
"De Kamer sprak op dat moment al zes uur over de sportbegroting en moest nog beginnen aan de tweede termijn." Extreem lang debatteren over sport kan men erg goed in Den Haag. Grote problemen oplossen lukt helaas steeds minder goed. Die schuift men liever door naar gemeenten en provincies.

1 respect 29-11-2022 10:31 op
De doorlooptijden voor de iPhone 14 Pro-bestellingen zijn iets afgenomen buiten China, maar de aanhoudende problemen in de belangrijkste iPhone-fabriek vormen nog steeds een groot probleem. Week 12 van de JP Morgan Apple Product Availability Tracker heeft gemengde resultaten opgeleverd voor alle belangrijke iPhone 14-modellen. Wereldwijd hebben de iPhone 14 en iPhone 14 Plus de doorlooptijden zien groeien. De verkorte doorlooptijden voor de Pro-modellen worden volgens JP Morgan gezien als "bemoedigende trends met betrekking tot verbetering van het aanbod". In de meeste regio's buiten China zijn de doorlooptijden wél korter geworden. De verhoogde doorlooptijden in China zouden echter aantonen dat er nog steeds problemen zijn met de fabriek in Zhengzhou in China, Apple's belangrijkste producent van Pro-modellen. Die aanhoudende problemen in China lijken zodanig groot dat het aanbod vooralsnog flink zal achterblijven bij de vraag.

6 respect 29-11-2022 10:11 op
Herinner me nog goed hoe bij één van mijn vorige werkgevers het vertrek van een manager werd aangekondigd. De tekst begon altijd met de bekend zin: "De heer ...... heeft besloten zijn loopbaan elders voor te zetten." Vrijwel Iedereen binnen het bedrijf wist uiteraard allang dat het niet zo goed ging met zijn functioneren, dat de beste man zou vertrekken en dat in samenspraak een vertrekregeling was overeengekomen. Zo zal het ongetwijfeld ook gegaan zijn bij Ferrari en de aanleiding is helder: er ging in het afgelopen F1-seizoen teveel fout bij Scuderia Ferrari. Zoals ik al eerder aangaf was Ferrari in de historie het meest succesvol net een niet-Italiaanse teamchef. En voordat de kritiek op mijn reactie weer losbarst: ik weet dat Binotto in Zwitserland woont maar hij heeft wel een Italiaans paspoort. Dus ik beschouw hem als een Italiaanse teamchef. Hopelijk vindt men een geschikte teamchef en kan Ferrari komend seizoen alsnog serieus meestrijden om het kampioenschap.

22 respect 29-11-2022 09:37 op
We hebben uiteraard gekeken en werden het meest verrast door de vaardigheid van de visagiste van Maxime. Maxime had voor de bruiloft bij alle opnames een rood hoofd. Daar was bij de bruiloft niets meer van te zien. We waren nog wel even verbaasd toen we zagen dat Maxime aan de hand van haar doortastende moeder kwam aanlopen. Vond het voor de rest een ouderwets gezellige aflevering. En uiteraard gaan we komend seizoen weer kijken.

2 respect 29-11-2022 08:40 op
Veranderingen in de markt kunnen soms heel snel gaan. Dat zagen we ondermeer bij de opkomst van internetshops en in de coronaperiode. Uw veronderstelling 'dan heb je niet goed op zitten letten' is erg kort door de bocht. Vergeet niet dat je om als directie en management een stap te kunnen zetten eerst een uitgebreid overleg moet voeren de Ondernemingsraad en de vakbonden.

3 respect 29-11-2022 08:27 op
Het is niet zo vreemd dat jongere bedrijven relatief beter weten te overleven. We zagen in het verleden bij grote warenhuizen dat een reorganisatie relatief duur werd, omdat veel werknemers een dienstverband van meer dan 25 jaar hadden. Betekent dat een verkleining van het personeelsbestand aanzienlijk duurder is dan bij een bedrijf dat net 5 jaar bestaat. Dat is uiteraard van invloed op de overlevingskansen. Ook bij bouwbedrijven zie je dat een bedrijf dat 50 jaar bestaat vaak meer oudere werknemers heeft die al heel veel jaren in dienst zijn. Wil je zo'n bedrijf saneren dan is dat aanzienlijk duurder dan bij een bouwbedrijf dat amper 5 jaar bestaat. Kortom: de historie van een bedrijf en het ontslagrecht spelen een belangrijke rol bij de kans om te overleven als het minder goed gaat.

5 respect 28-11-2022 22:24 op
Tijdens de laatste Autosalon in Parijs half oktober was de opkomst van de Chinese automerken al goed te merken. Een aanwezige journalist zag dat en zei tegen zijn collega: "Welkom op de Peking Motor Show".. Dat was een terechte opmerking want er waren relatief veel Chinese autofabrikanten aanwezig bij deze Franse autoshow. De opkomst van de Chinese merken bekijk ik met de nodige argwaan. In China heeft men het woord 'kwaliteit' namelijk niet zo hoog in het vaandel. Dat zagen we ook overduidelijk begin 2021 bij de vele problemen met elektrische bussen uit China bij vervoersbedrijf Keolis. De 'economisch meest voordelige aanbieding' is maar zelden de meest verstandige keuze.

20 respect 28-11-2022 19:30 op
Jarenlang heeft de directie van BNNVARA precies geweten wat er speelde bij DWDD, wat de werkwijze was van Matthijs van Nieuwkerk en wat daarvan de gevolgen waren. Omroepdirecteur Frans Klein had jarenlang DWDD onder zijn hoede. Verschillende bronnen bevestigen dat Frans donders goed wist hoe Matthijs bij DWDD tewerk ging. Maar kennelijk durfde Frans Klein het niet aan om Matthijs hierop aan te spreken. Uit het artikel in de Volkskrant komt een beeld naar voren van omroepbestuurders die al jarenlang op de hoogte waren hoe DWDD gemaakt werd. Men heeft die werkwijze jarenlang toegestaan en heel bewust nooit ingegrepen. Om die reden vind ik de aangeboden excuses een hypocriet toneelstuk van een BNNVARA-directie die vanwege de hoge kijkcijfers wegkeek en haar verantwoordelijkheid niet wilde nemen. Wat mij betreft valt de BNNVARA-directie minstens net zoveel te verwijten als Matthijs.

3 respect 28-11-2022 18:29 op
Bij WNL op Zondag vertelde de Rotterdamse VVD-wethouder Karremans gisteren hoe men omgaat met groepen jongeren die crimineel actief zijn. Die worden gericht opgespoord en berecht. Maar wat nóg belangrijker is: men zet trajecten op om de VOLGENDE generatie jongeren beter op te voeden en te begeleiden. Er worden ondermeer sportactiviteiten georganiseerd door buurtwerkers, om te voorkomen dat de volgende generatie jongeren zich in de criminaliteit begeeft. Die aanpak zou men denk ik ook kunnen toepassen bij rellende jongeren. De groep van afgelopen weekend waar mogelijk berechten en de VOLGENDE generatie leren dat dit soort geweld absoluut niet thuishoort in onze samenleving. Voorkomen is beter dan genezen.

6 respect 28-11-2022 16:21 op
Sinds januari 2022 heeft de cedi 47% van zijn waarde verloren ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Dat is een nieuw record voor de Ghanese munt, die nog nooit zo'n laag niveau heeft bereikt. Met andere woorden: er zijn nu bijna 13 cedi's nodig om vandaag 1 dollar te krijgen, terwijl dat op 1 januari iets meer dan 6 cedi's kostte. Ghana is een importafhankelijke economie. Hierdoor heeft een stijging van de kosten voor import een grote invloed op de handelsbalans. Als gevolg hiervan koopt het land meer vreemde valuta dan het ontvangt van zijn export (handelstekort). Daniel Adeniyi Sodimu, economisch analist Afrika bezuiden de Sahara bij FrontierView, zegt dat dit ook te wijten is aan een vlucht van portefeuille-investeringen:. "Buitenlandse investeerders hebben zich teruggetrokken uit de Ghanese markt, omdat ze er geen vertrouwen meer in hebben." aldus Sodimu.