NUjijStats voor _alrededordelmundo_as_usual

5,519

Respect

Respect/dag 8.97
Respect/reactie 3.21

1,720

Reacties

Reacties/dag 2.8
Meeste reacties op 1 dag 20
Gestart op 22-06-2019

Respect over tijd

Laatste 25 comments

1 respect 26-02-2021 08:32 op
@andre liever dit dan weer keer op keer dat de wereldeconomie plat ligt en bedrijvigheid stopt. Dat zou een failliete wereld betekenen waar bedrijven omvallen, armoede zal heersen en oorlogen.

4 respect 26-02-2021 08:25 op
Vaccineren blijft een keuze, voor mensen die niet reizen en alleen binnen NL blijven en verder geen bewogen leven hebben, is een vaccinatie niet echt nodig. Dit zat eraan te komen. Als je gaat reizen en je bent niet ingeënt, brengt het beperkingen mee, dan ben je in het buitenland en kan je daar ook nergens in en wordt men diverse keren getest of mag men in quarantaine zitten. Die mensen kunnen beter thuis blijven en het zo gezellig mogelijk maken in hen omgeving. NL moet toch mee met de meerderheid van de EU. Ze kunnen niet achterblijven. Die minderheid wist dat dit moment zou komen. Maar NL wil eerst overal een jaar over vergaderen. Ze beperken zelf al de samenleving door op afspraak te mogen winkelen. Slaat nergens op.

7 respect 25-02-2021 22:21 op
@alleman er is helemaal niets bewezen, lijkt wel of die collega’s afgunstig waren.

7 respect 25-02-2021 22:13 op
Het onrecht wat hem is aangedaan is blijvende schade, getekend voor het leven door een stel vreselijke collega’s. Lijkt wel of het een samenspel is geweest tussen zijn oud collega’s en de overheid destijds.

3 respect 25-02-2021 21:42 op
@savio als je zo graag wilt treinen voor het milieu, dan ben je lijkt mij juist bereidt daar een prijs voor te betalen of pakt men dan toch ineens het vliegtuig, omdat het goedkoop is? Zulke mensen doen zich voor of ze voor het milieu staan, zitten in allerlei zelfopgerichte clubs, maar ze pakken wel het vliegtuig op vakantie. Beetje een type salon socialist. De meeste reizigers willen een snelle manier van reizen.

1 respect 25-02-2021 21:22 op
Dat krijg je met dit soort mannen die niet met hen verstand contracten aangaan en afsluiten, maar met hen ... Mooi dat ze dus in het gelijk is gesteld. Had hij maar moeten nadenken.

3 respect 25-02-2021 20:58 op
Ik vind haar geen goede voorzitter, van de stukjes die ik heb gezien, is se té partijdig richting populistisch rechts. Typische geassimileerde mensen die hen ziel verkopen om hen carrièrre. Mens, blijf lekker dichtbij jezelf in plaats van continu goedkeuring te willen krijgen van mensen die je ondertussen het liefst zien vertrekken naar elders en je originele nationaliteit minachten.

0 respect 25-02-2021 20:49 op
@pgbd niet vreemd als het onderwerp luchthavens is en ik reageerde op iemand anders. Ik vind je reactie krampachtig ;-)

0 respect 25-02-2021 19:30 op
@peter Schiphol geniet nu eenmaal naam wereldwijd, economisch een zeer belangrijke hub. Bovendien zou Schiphol nu niet geworden zijn wat het is door KLM en de vele netwerken. Je kan er niet vanuit gaan als je ergens woont of je familie er al woonde dat de tijd niet veranderd. Alles verandert mee behalve de mensen die denken dat ze de luchthaven erbij hebben gekocht destijds. Geen enkele plek blijft zoals deze was.

1 respect 25-02-2021 19:24 op
@paul dat is dat wegkijken wat vermoed ik diep geworteld is bij velen ;-)

4 respect 25-02-2021 19:22 op
De kleine luchthavens voegen niets toe voor passagiersvluchten, laat die lekker als militaire basissen en voor hobby vliegers. Eindhoven en Schiphol zijn prima luchthavens voor passagiersvluchten. NL is een veel te klein land voor zoveel passagiersluchthavens. En niet vanuit milieu oogpunt ;-), maar simpelweg omdat het een té klein land is. Zelfs in grote landen hebben ze niet zoveel passagiers luchthavens.

1 respect 25-02-2021 19:17 op
In een land waar mensenrechten net pas bespreekbaar worden, verbaast het mij niet dat er zo weinig partijen zich uitspreken. Gelukkig hangt het niet af van de NL politiek daar het in de EU ook al vaker aan de orde is geweest en er al onderzoeken gaande zijn.

1 respect 25-02-2021 19:04 op
@smit voor de grote cruisechepen geldt dit in ieder geval wel. Een harde eis en daarnaast zeer intensieve trainingen, niet in een binnenbad van de ene kant naar de andere kant zwemmen. In de cruisevaart wordt men zwaar getraind op evacueren op zee.

0 respect 25-02-2021 18:49 op
@watikdenk de wereld is veranderd in de tussentijd, bij in ieder geval de high class grote cruisschepen is dat wel zo.

0 respect 25-02-2021 18:36 op
@watikdenk wellicht niet in jouw functie, maar bij bemanning van grote cruiseschepen is dat wel zo, alleen al de basis.

2 respect 25-02-2021 18:17 op
Wordt men op getraind in verschillende opzichten. De trainingen (overleven, reddingen) van personeel op schepen is heel intensief. Scheepsbemanning leert te overleven als het kantje boord is. Je moet niet voor niks heel goed kunnen zwemmen en erg fit en gezond zijn, als basis alleen al. Blijft een bijzondere overleving zo lang op een Oceaan, dat wel.

7 respect 25-02-2021 15:50 op
@limbabwaan ik heb die vertegenwoordiger van de branche vaak gezien in talkshows en de branche wordt helemaal niet serieus genomen om te kijken naar scenario’s of oplossingen. Die groep lijkt nooit serieus genomen te worden. Een half jaar geleden was er nog niet zoveel informatie als nu en waren er niet de mogelijkheden tot preventie die er nu zijn. En toch deed de horeca het goed. Ik vind dat de horeca gelegenheden die alles aan de laars lappen om het in goede banen te leiden, wel hard aangepakt zouden moeten worden. Maar velen hadden van alles geregeld en daarin geïnvesteerd.

0 respect 25-02-2021 15:40 op
@mocedde iets wat regelmatig te lezen en te horen is, mensen die niet een branche meer werken of voor werk niet meer veel hoeven te reizen, een ommekeer maken en kritiek hebben op de toerisme/luchtvaartbranche in dit geval. Zo ken ik mensen die eens gevlogen hebben als cabinebemanning en omdat ze door omstandigheden stopten of contracten niet werden verlengd, meteen negatief praten over de het vak dat ze beoefenden en vliegen. Ineens is het allemaal slecht lijkt het terwijl die mensen wel eerst hebben geprofiteerd en van enthousiasme overslaan naar negativiteit.

6 respect 24-02-2021 16:25 op
En velen beklagen zich over de steun, maar diezelfde mensen vergeten daarna hen afkeer snel als de situatie herstellende is en ze als eerste snel op vakantie willen. Ik ben vooral erg benieuwd of diezelfde mensen over een aantal maanden durven te zeggen dat ze hebben geboekt na hen klaagzang ;-)

2 respect 24-02-2021 16:02 op
@Spekje dat is van een andere orde. Dit gaat een verandering worden door een pandemie. Elk land vult dat zelf in, maar NL is weer overbeschermd bezig, zelfs de vele mensen tijdens de afgelopen sneeuw- en ijsdagen heeft geen invloed gehad op de besmettingen. Zo zie je maar weer dat het allemaal bewust zo wordt gestuurd vanuit de politiek, om naar een samenleving te gaan die heel erg veel weg heeft van: enkel met een registratie kom je ergens binnen.

6 respect 24-02-2021 15:26 op
Van een spontane samenleving naar een gecontroleerde samenleving. Gelukkig heb ik de foto’s nog. De tijd na corona behoort tot nostalgie. Nieuwe geboren generaties in deze tijden, zullen niet beter weten, dat is maar goed ook.

1 respect 24-02-2021 14:19 op
@vroomas eens en dat ben ik niet vaak met iemand op dit platform :-) Ik schat in dat men niet meer het verschil ziet tussen het internet en het échte leven. Het leven van die ouders en jongeren speelt zich voornamelijk af op social media. Ik zie regelmatig ouders met een kinderwagen (ik ga ervanuit dat er een kind in zit) en dan hebben ze een telefoon in de hand en staan ze lange tijd stil en een hond aan de andere hand om uit te laten. Veel te veel bezig met social media. Ze vergeten bijna hen kind en huisdier. Dat is dan een voorbeeld.

1 respect 24-02-2021 13:31 op
“Luchtvaartautoriteit wil snelle inspectie van motoren na incident in VS” FAA die in de Max-zaak bewust informatie achterhield, heeft nu haast. Deze club heeft zich zo van een slechte kant laten zien en daardoor naar mijn mening, onbetrouwbaar, voor een toezichthouder in notabene een branche waar veiligheid het belangrijkste is.

1 respect 24-02-2021 13:26 op
@comcommer misschien reageert men wel overbeschermd met al die overdreven maatregelen. Daardoor krijg je doorgaans mensen die geen gezond verstand kunnen gebruiken. Door maatschappijen die gevoed zijn door de overheid in hen gedrag door overbescherming. Terwijl corona grotendeels je raakt of niet en dit met weerstand en aanleg te maken heeft. En natuurlijk zijn maatregelen goed, maar de manier zoals het gaat, slaat nergens op.

0 respect 24-02-2021 13:21 op
Typisch voorbeeld van mensen die zelf in hen programma’s alles en iedereen uitlachen, naar beneden halen en weet ik wat nog meer. Dan heb ik het niet over dat ouderen programma, maar programma’s van daarvoor. Waarom denken ‘bners’ altijd dat ze meer dan een ander zijn? Lijkt wel of die mensen moe van zichzelf zijn.